Wire 0,75 mm2 Strøm

Hvordan velge en del av kabelen

Når ledninger er nødvendig å vite kabel ledere med et tverrsnitt må du være lagt. Valget av kabeltverrsnitt kan gjøres enten på effektforbruket eller strømforbruk. Vi må også ta hensyn til lengden på kabelen og metode for legging.

Valg av kabel tverrsnitt av kraft

Pick ledningstverrsnitt kan være for kraftinnretninger som skal kobles. Disse enhetene blir referert til som belastningen og fremgangsmåten kan fortsatt bli kalt en "last". Sin essens endres ikke.

Valget av kabeltverrsnitt avhengig av strøm og strømstyrken

For å begynne, finne i hvitevarer pass data av strømforbruket, utslipp det på bladet. Hvis det er enklere, kan du se på etiketten - metallplater eller klistremerker festet til huset teknologi og utstyr. Det er grunnleggende informasjon, og mest av alt, er til stede makt. Identifisere henne enkleste måte å måle enheter. Hvis produktet er produsert i Russland, Hviterussland, Ukraina koster vanligvis betegnelsen W eller kW, på utstyr fra Europa, Asia eller Amerika bør vanligvis engelske betegnelsen watt - W og strømforbruk (det er nødvendig), forkortet til «TOT» eller TOT MAX.

Eksempel navneskilt med grunnleggende teknisk informasjon. Noe sånt som dette har noen teknikk

Hvis denne kilden er utilgjengelig (informasjon som sitter fast, for eksempel, eller du bare planlegger å kjøpe utstyr, men har ennå ikke bestemt av modell), kan du ta gjennomsnittsdata. For enkelhets skyld, de er ordnet.

Tabell forskjellig elektrisk effektforbruk

Finn teknikker som planlegger å stille, skrive ut strømmen. Gitt det noen ganger med en stor spredning, så det er noen ganger vanskelig å vite hvilket nummer som skal ta. I dette tilfellet, bedre å ta det maksimale. Som et resultat av beregningen vil du ha en noe høy effekt utstyr og krever store kabler. Men det er godt å beregne kabelseksjonen. Brenne bare kabler med et mindre tverrsnitt enn det som er nødvendig. Stier med et stort tverrsnitt av arbeid lenge, som oppvarmes mindre.

Å plukke opp et ledningstverrsnitt av lasten, legge opp kraften av anordninger som vil bli koblet til denne leder. Det er viktig at all kraften hadde blitt uttrykt i de samme enheter - eller i watt (W) eller kilowatt (kw). Hvis du har forskjellige betydninger, som fører dem til et felles resultat. Å konvertere kilowatt multiplisert med 1000, og er watt. For eksempel, for å oversette watt til 1,5 kW. Det vil være 1,5 kW * 1000 = 1500 watt.

Hvis det er nødvendig, er det mulig å utføre omvendt konvertering - konvertere watt til kilowatt. Til dette tallet i watt delt på 1000 får vi kW. For eksempel, 500 W / 1000 = 0,5 kW.

Videre, faktisk begynner kabeltverrsnitt valg. Det er veldig enkelt - bruke tabellen.

For å finne den rette seksjonen av kabelen i den tilsvarende kolonne - 220 eller 380 - vi finne et tall som er lik eller litt mer telles tidligere kraft. Kolonnen er valgt basert på hvor mange faser i nettverket ditt. Enfase - 220 V, trefaset 380 V.

I tråd ser funnet verdi i den første kolonnen. Dette vil være nødvendig for en gitt kabeltverrsnitt belastning (kraftforbruk enheter). Kabellederne i seksjonen og det vil være nødvendig å se etter.

En bit av kobbertråd eller bruk aluminium. I de fleste tilfeller, når du installerer ledningene i huset eller leiligheten, bruker kobberkabler med. Disse kablene er dyrere enn aluminium, men de er mer fleksible og har et mindre tverrsnitt, er lettere å arbeide med dem. Imidlertid kobberkabler med stort tverrsnitt ikke er mer fleksibel enn aluminium. Og ved høy belastning - på inn i huset, i en leilighet med en stor planlagt strøm (10 kW eller mer) hensiktsmessig å bruke kabler med aluminiumsledere - kan du spare litt.

Hvordan beregne tverrsnitt av den aktuelle kabelen

Du kan velge den delen av den aktuelle kabelen. I dette tilfellet, vi utføre den samme jobben - å samle inn data på tilkoblet belastning, men ser på egenskapene til det maksimale strømforbruket. Etter å ha samlet alle de verdiene vi oppsummere dem. Deretter bruker vi den samme tabellen. Bare ute etter nærmeste høyere verdi i en kolonne signert av "dagens". I den samme linje ser tverrsnitt av tråden.

For eksempel, er det nødvendig å koble til kokeplater med en topp strømforbruk på 16 A. Vi lå kobberkabel, så se på den aktuelle kolonnen - den tredje til venstre. Siden det er ingen verdi for nøyaktig 16 En titt inn i linjen 19 A - er nærmeste større. Passende tverrsnitt 2,0 mm2. Dette vil være den minimale verdi av tverrsnittet av kabelen i dette tilfellet.

Ved tilkobling av en høyeffekts husholdnings elektriske apparater fra et separat panel forsyningslinje trekkes. I dette tilfellet, kabeltverrsnitt valget litt enklere - du trenger bare en effektverdi eller strøm

Ta hensyn til ikke å bare plassere en lavere verdi bør ikke være. I dette tilfellet, under maksimal belastning leder ville bli kraftig oppvarmet, noe som kan føre til det faktum at isolasjonen smelter. Hva kan være neste? Kan betjene bryter, hvis den er installert. Det er det mest gunstige alternativet. Det kan være skadet apparater eller starte en brann. Fordi kabeltverrsnitt utvalg alltid gjør på større verdi. I dette tilfellet, kan du senere installerer utstyret litt mer kraft eller strømforbruk uten ledninger endringer.

Beregning av kabellengde og strøm

Dersom den lange overføringslinjen - noen få titalls eller hundrevis av meter - i tillegg til lasten eller forsyningsstrømmen er nødvendig for å ta hensyn til tap i kabelen. Vanligvis langdistansekraftlinjer når inn strømmen fra pol til huset. Selv om data må spesifiseres i prosjektet, kan du spille det trygt og sjekk. Til dette trenger vi å kjenne kraften tildeling til huset og avstanden fra pol til huset. Videre, i henhold til tabellen kan velge tråd snitt av tap over lengden.

Tabell bestemmelse av kraftforsyningskabelseksjon og lengden

Vanligvis, når kabling, er det alltid bedre å ta noen lager i tverrsnittet av ledninger. Først ved en større seksjon vil være mindre varme leder, og dermed isolasjonen. For det andre, i våre liv det er flere enheter som kjører på elektrisitet. Og ingen kan garantere at du ikke trenger å sette et par nye enheter i tillegg til de gamle i et par år. Hvis det er en aksje, kan de rett og slett slått på. Hvis den ikke må splitte hår - eller endre kablingen (igjen), eller se til at ikke ble inkludert på samme tid en kraftig elektriske apparater.

Utendørs og innendørs kabling

Som vi alle vet, under passering av strømlederen er det oppvarmet. Jo større strøm, jo ​​mer varme frigitt. Imidlertid, under passering av den samme strøm gjennom ledere med forskjellig tverrsnitt, mengden av varme endringer: den mindre tverrsnitt, at varme genereres mer.

I denne forbindelse, når den åpne trådlegge dens tverrsnitt kan være mindre - raskere enn den kjøler som varme overføres til luft. Når lederen avkjøles raskere, blir isolasjonen ikke forringes. Når den er lukket legging situasjonen verre - tregere varmespredning. På grunn av den lukkede foringen - i kanalene i kabel rørene i veggen - anbefale å ta store kabler.

Valget av ledningstverrsnitt basert på typen av dets foring er også mulig å utføre ved hjelp av bordet. Prinsippet beskrevet før, forandrer ingenting. Bare ta hensyn til en annen faktor.

Valget av kabeltverrsnitt avhengig av kapasiteten og typen av pakning

Og til slutt, noen praktiske tips. Gå til markedet for kabel, ta en Vernier caliper. Altfor ofte hevdet-delen ikke sammenfaller med virkeligheten. Forskjellen kan være i 30-40%, noe som er mye. Hva mister du? Burnout ledningene med alle dens konsekvenser. Derfor er det bedre å kontrollere på stedet hvorvidt eller ikke i en gitt kabel kreves ledernes tverrsnitt (diameter og den tilsvarende kabeltverrsnitt er i tabellen ovenfor). En mer om definisjonen seksjon Kabel i henhold til dens diameter kan leses her.

kabelseksjon utvalg bordet i forhold til belastningen (strøm, strøm)

hvordan velge kabeltverrsnittet, avhengig av den belastning? seksjon (Tverrsnittsareal) kjerne kabel, tråd eller kord er bestemt av diameteren av lederen. Tverrsnittsarealet (fordi kjernen har en sirkulær form) er lik arealet av en sirkel S = 0,78d2, hvor d - sirkelens diameter. Ved lave strømstyrke seksjon kobberleder kabel å ta i det minste 0,5 mm2, og en aluminium - 1 mm2. Ved en tilstrekkelig strømstyrke trådparti som er valgt på de tilkoblede kraftforbrukere. Velge kabel eller trådtverrsnitt behov for en serie av foretrukne verdier for tverrsnittene (0,5; 0,75; 1; 1,5; 2,5; 4; 6 mm2, etc ...).

Seleksjon tabell ledningstverrsnitt, avhengig av belastningen (strøm, strøm) kan lastes ned gratis i MS Word format

kabeltverrsnitt valgtabell for åpne ledninger:

Valg av ledningstverrsnitt

Beskriver regler for valg av trådtverrsnittet, avhengig av den nominelle strøm, og passende bord, avhengig av strøm og tverrsnitt.

Ved legging av kraften fra kommunikasjonshoved spørsmålet - er valget av type og trådstørrelse som skal benyttes. I denne type av tråd, som bestemmer den mengde materiale og de isolerende skall (forskjellige typer av plast og andre materialer) og materiale (kobber eller aluminium) og type (enkel eller flerleder) av lederen er valgt basert på forholdene i hvilken tråden skal legges. Tverrsnittet av tråden blir bestemt på grunnlag av den maksimale strøm som flyter gjennom ledningen i lang tid. Hjelp i å velge et ledningstverrsnitt vil hjelpe deg til følgende tabell.

Note 1. Verdiene av strømmene for ledning 220/380 er gitt av standarden antall automatsikringer, slik at kabelseksjoner rundet opp til nærmeste standard ledningsseksjoner fremstilt fra et tilsvarende materiale.

Note 2. Data er gitt for en temperatur på 30 ° C. For høyere temperaturer bør gå videre til det neste (høyere) tverrsnitt for hver 20 ° C.

Note 3. Ved legging av kabler i en bunt av flere nødvendig å øke ledningsstørrelse: 2-9 for ledningene i ledningene 80% til 10-20% for 160 ledninger.

Note 4. "Betydning AWG" - merking wire for American Wire Gauge System (American Wire målesystem), som oftest brukt for å referere til disse høyttalerkabler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

+ 27 = 37