Ventilasjon med hendene

Ventilasjon med hendene - detaljer og tips

Ventilasjon er en av de grunnleggende elementer i et hvilket som helst rom, det gir en frisk luft strømme inn i rommet, og fjerning av lukt av forskjellige gassformede produkter som er involvert i å standardfuktighetsnivået i rommet. Ventilasjon kan utføres under forskjellige ordninger, er en av de mest vanlige ordninger på grunn av sin effektivitet og letthet av en trykkluftovn og avtrekk - med sine hender kan det samles nesten hver faglært mestre.

Som navnet tilsier, gir dette både ventilasjon og frisk luft og bedervet hette. Det er, utfører det hele ventilasjonssyklus. Følgelig er et slikt system både enklere og mer økonomisk (ikke påkrevd bygging av flere systemer), og mer effektiv. Tross alt, vil en system alltid fungerer harmonisk enn noen forskjellige blokker. Lufting og ventilering spiller en viktig rolle i prefabrikkerte kjølerom, fordi med rask avkjøling objekter i ikke er utstyrt steder er ofte en kondensasjon, og følgelig sannsynligheten for å bli frosset iseddik overflate.

Hva er tvunget-luft-systemet?

Utformingen av et slikt system er overraskende enkelt - hun kommer til følgende elementer:

 • sett av rør, gjennom hvilke luften beveger seg i begge retninger;
 • kjøle- og oppvarmingsinstallasjon;
 • desinfisering enhet for å rense luften kommer fra gaten.

Som du kan se, er den konstruert ikke har noen særlig komplekse elementer, så det er faktisk utfører installasjon av et ventilasjonssystem i leiligheten eller huset selv. I prinsippet er det mulig og helt med sine egne hender for å gjøre alle de nødvendige elementene, men du kan gå den minste motstands vei og kjøpe ferdige kit i butikken.

Kretsen / enhet ventilasjon:

Kompleksiteten kan oppstå i en annen, spesielt de som er skulker fra skolen fysikk - ved beregning av den nødvendige kraften i systemet. Det bestemmes basert på volumet av det ventilerte rom og ytelsen av ventilasjonssystemet.

Prinsippet for virkemåten av tilførsel og avtrekk system

Systemet er basert på fortynning ventilasjonskanalene for alle deler av huset eller leiligheten. For disse kanaler i rommet tilføres frisk luft injiseres inn i systemet avledet utenfor konvektor hjem. Her luft er desinfisering, dens oppvarming eller avkjøling. For desinfeksjon med ultrafiolett lys, selv om du kan gjøre en enkel skumfilter installert ved inngangen til systemet. Pumpet luft skaper overtrykk i rommet, noe som gjør den gamle luft å forlate rommet via avgasskanalen.

I dette tilfellet er systemet som er installert i et privat hus, kan avvike vesentlig fra bygård ventilasjon. I det siste, som praksis viser, ofte montert på et felles system av hele huset, det vil si i en renseenhet og varme / kjølesystemer i en slik total.

Noe som gjør systemet med sine egne hender

Ventilasjon med hendene er gjort enkelt nok. Hvis du riktig beregne parametrene, resten - et triks.

Vi bør ikke gjøre for komplisert ventilasjonsrør - jo mer vil det være vendinger og overganger, vil det være mindre lufthastighet.

Beregne den nødvendige systemytelsen er nødvendig på grunnlag av at en fullstendig utskifting av luften i rommet bør gjøres i ca 2-3 timer. Derfor forventer volumet av rommet, tar dette tid og beregner hvor mye som skal mates inn i viftesystem.

Når det utføres av systemdesign, ervervet eller gjort alle de nødvendige komponentene for installasjon kan fortsette. Først montert rør, da den ytre luftinnsugningsaggregat for avkjøling av utblåsningsluften, tilleggskomponentene som kreves ved fremgangsmåten. Det siste elementet - dette er konklusjonen til den gamle luften.

Hvordan lage en tvungen ventilasjon med hendene

Bruken av nye byggematerialer og teknologi gjør våre hjem mye varmere, men begrense tilførsel av frisk luft i rommet. Etter å kjøpe et hus eller leilighet, vi tradisjonelt satt ny plast vinduer enn isolere oss helt fra gaten. Utføre nyttige aktiviteter på oppvarming huset, må du sørge for flyt av ren luft i den. Organisere forsert ventilasjon med hendene ganske muligens bør vurdere og velge hvilken måte å gjøre det.

Hvordan fungerer ventilasjon i boliger?

Eksos og forsyning ventilasjon er av to typer:

 1. Med en naturlig impuls. For tegning og tilsig fenomen av konveksjon brukes, når den oppvarmede luft, som har en mindre masse stiger.
 2. Med kunstig (mekanisk) indusering. tilveiebringe luftbevegelse vifter.

Eksempel naturlig ventilasjon i leiligheten

De fleste boligblokker og private hus er utstyrt med naturlig trekk. For dette er vertikale kanaler, innganger som er innendørs bad og kjøkken i form av matriser installert på taket. Utgangene er plassert på taket av bygningen. Forskjell i høyde og temperaturforskjellen av den ytre og indre luft årsak skyvekraft i kanalen som skaper et undertrykk i rommet. Naturlig ventilasjon er anordnet for, i dette tilfellet gjennom lekkasjer eller spesielle utsparinger i trekasser.

Nye vinduer og dører tett forsegling leilighet, blokkerer tilgang til den friske luften på utsiden. I denne ordningen ventilasjons endringer som luftmassene begynner å strømme på kjøkkenet eller badet fra andre rom. Huset har installert en ny klimabalanse med et svakt undertrykk. Det skjer ofte at som et resultat av en vertikal aksel større tverrsnitt (vanligvis kjøkkenet) forstyrrer den mindre kanal trekkraft i toalettet, og det begynner å gå inn i vinteren kalde strøm. Fenomenet er spesielt merkbart i sterk vind, øker effekten trekkraft og innendørs bad ble veldig kaldt.

Friskluftstilførsel systemet gjennom plast vinduene

Mange huseiere tror at ventilasjonsinnretningen er å installere aksial fan utblåsgitter stedet for meg. I mangel av tilsig fra bad fans gaten og kjøkkenhette igjen opprørt craving en annen gruve, suger det gjennom luftmassene fra taket. Surrogat ventilasjon er tildannet ved sin rå (kald vinterdag) tilfeldig luft kommer inn i huset. Når samtidig drift av tilstrømningen av fans fra gaten er ikke i det hele tatt, men på grunn av vakuum skapt i leiligheten kan virke ubehagelig lukt fra naboer.

For informasjon: enhets vertikale eksos aksler tillater bare en post i en leilighet og en vei ut - på taket. Troen på at gruven festet flere leiligheter, er feilaktige, for hvert rom kjøkken og bad har sin egen kanal.

Lukt ikke trenge inn gjennom ventilasjonskanaler, og passerer gjennom det rom varmerørene eller gasstigerør. Ekstreme tilfeller - en av naboene, i strid med alle normer styrtet ut av hans bad i eksos skaftet. I privathus dette fenomenet ikke skjer, og mangel på tilsig er ikke så merkbar som volumet av plassen mer. Men prosessene er lignende og inneklimaparametre er bedre.

konklusjon: ventilasjon enhet må utføres i alle bygninger der folk bor eller arbeider. Uten tilstrømningen vil ikke fungere vifte.

Måter å organisere leiligheten tilsig

Hvis huset er utstyrt med plast vinduer med ventilasjon, kan du gjøre det meste forsert ventilasjon Enkel måte:

 1. Etter åpning av klaffen, kan man se to gummipakning lagt langs konturen av vindusrammen. På bunnen av kniven nødvendig å nøye skjære det ytre parti av tetningen lengde på 50 mm, ikke mer. For dette dekket er kuttet på begge sider og fjerne. Det bør ikke kastes, slik at du kan alltid sette den tilbake.
 2. I den øvre del av rammen trim og fjerne indre tetningsparti av samme lengde. Lukk klaffen.

Prinsippet for operasjonen er som følger: gjennom den nedre luftspalte med en gate entrer rommet mellom vindusrammen og avgrenset på sidene ved hjelp av to pakninger ramme. Oppvarmet, stiger den og forlater rommet gjennom den annen sliss i den indre tetningen. Resultatet var en primitiv luftstråleventilering, for derved å uttømme gruven vil fungere som normalt.

Kjør innstrømningsanordning kan være en annen måte - for å kjøpe en tilførselsventil, som skjærer inn i designvinduet. Dens driftsprinsipp er det samme, eneste innstikksventilen er fremstilt fra innsiden til toppen av rammeprofilen. Utenfor, i den nedre del av rammen er skåret spor. Til sist fikk ikke regnvann eller snø, visir festet over sporet. Sett luftinntaket med hendene ikke være lett, rekkefølgen på monteringsanvisningene i produktet.

Tilførsel ventilasjonsventil

Disse metodene har sine ulemper:

 • luft kommer inn i huset tilfeldig, noen ganger bare ved vindpust;
 • å føre banen fra innløpet til utløpet, er luft ikke er tilstrekkelig oppvarmet;
 • ingen rengjøring, støv og røyk fra gaten gå direkte inn i rommet.

Bruken av lokale luftbehandlingsaggregater sikre riktig innretning ventilasjon i leiligheten. Installasjonen er et apparat hvor en aksial vifte, et luftfilter og en elektrisk varmeovn. For å plukke opp en forsyningsenhet av ytelse, er det nødvendig å utføre beregningen av luftstrømmen.

Dersom leiligheten er ingen avtrekksvifter, men i beregningen utføres på volumet av rommet. For stue, gang og soverom må sikre fullstendig luftskifte 1 ganger i timen, det kalles luftomsetning. Det vil si at rommet 3 til 4 m 2,7 m høyt har et volum på 32,4 m3 og krever samme mengde luft per time. Mangfold utveksling kjøkken tatt lik 1,5-2 avhengig av antall plate av brennere. Dele bad fikk strømme 50 m 3 / h for toalett og 25 m 3 / h pr bad.

Lokale Blåse-maskiner er av to typer: i-vegg og hengende. Men i alle tilfelle, vil installasjonen krever ventilasjon for å lage et hull i den ytre vegg av rommet. Diameteren på hullene er avhengig av typen av tilførselsenheten og dens ytelse behovet for boring med borekjernekutter på betong. Monterings velge, etter eget skjønn, men det er bedre å plassere enheten i en høyde av ikke mer enn 1,5 m fra gulvet. Innebygd veggelementer må settes nærmere vinduet, på grunn av utskifting av filterelementet i dem blir utført.

Mate luftstrøm i et privat hus

Å jobbe i et hus på landet ventilasjon passer alle de ovennevnte metoder. Unntak - hus av mellomstore og store størrelser eller slike hus, som brukes for oppvarming av kjelen trekker forbrenningsluft fra rommet. Vi snakker om store luftmengder, lokal installasjon kan ikke gi det. Det er nødvendig for å utføre beregningen og installere forsert ventilasjon, som vil levere luftmasser i alle rom. For dette er stasjonære ventilasjonsaggregat.

Eksempel ventilasjonsorgan i et privat hus

Kretser, og metoder for utstyr plassering og organisering av luft, det er mange. Den enkleste av disse innebærer tilførsel av enheten i viktigste korridoren eller gangen. Ved hjelp av det faktum at inngangen kommuniserer med nesten alle lokaler, kan det leveres og oppvarmet, renset luft som skal distribueres gjennom alle rommene i bygningen. Men du må først beregne massestrømmen av luft for tilstrømningen. For å gjøre dette, kan du bruke metoden som er beskrevet ovenfor, men for å få resultater må vi legge luftforbruket for drift av kjelen. Hvis huset har lokale avtrekksvifter, bør det tas med i beregningen av verdien av deres prestasjoner.

Oppsummering alle kostnader, er det mulig å plukke opp utstyret. Problemet er løst på to måter:

 1. Kjøp individuelt vifte, filter, varme og automatisering enheter og samle ventilasjon i et eget rom.
 2. Kjøpe klar tilførsel installasjonsenheten, mens den lufttekniske innretning skal være i sin plassering og summeringskanalene.

Installasjon sammenstillingen er en kompakt isolert monoblokk i hvilken er alt utstyr for håndtering av luftmasser. Produktet kan henges fra taket, gjemmer seg under gips, eller plass på gaten. Dette ventilasjon er dyrere, men vil spare plass i huset og mye av din tid, fordi ventilasjons enheten ved hjelp av enkeltelementene krever visse ferdigheter og kunnskap.

Man må installere disse elementene, kontakt med og engasjerer varmesystemet eller elektrisk nettverk hjemme i et bestemt mønster, for å tilveiebringe automatisk regulering av tilførselslufttemperaturen. Vanligvis er slike systemer tildeles et spesielt rom eller en del av andre tekniske anlegg, slik at det blir behov for å legge kanalene for å levere luften hvor det er nødvendig.

For ikke å bruke pengene bortkastet, for organisering av luft i et hus på landet anbefales det å involvere spesialister - designere, de riktig beregne alle alternativer og hjelpe deg å velge riktig aggregat. Naturlig ventilasjon er laget med sine egne hender, er relevant for en leilighet i et privat hus vil det ikke være nok.

Kan jeg gjøre ventilasjon med sine egne hender?

Hver av oss vet hvor ubehagelig å være i et rom som er dårlig ventilert, og luften i den "gammel". Faktisk, i fravær av frisk luft menneske og dens brukbarhet forringes. Derfor, i noen konstruksjon på scenen i sin design ventilasjonssystemet er utviklet, noe som gir et behagelig opphold folk innendørs. Men hva gjør du hvis, fordi designere feil eller på grunn av svikt i eksisterende ventilasjonskanaler, begynner systemet å fungere eller slutter å fungere i det hele tatt?

Ventilasjonssystemet i huset

I dette tilfellet, vil du bidra til etableringen av forsert ventilasjon.

Driftsprinsippet som gir tvungen ventilasjon

Ikke noe vanskelig i et slikt system ha: en for kanalene tilføres frisk luft inn i rommet, som er forhåndsrensingen foregår i filterelementet, og på den andre - avløpsluften slippes ut utenfor. Samtidig, til tross for enkelhet i drift, er enheten av slike systemer ganske komplisert og kostbart slik glede kan ikke bli navngitt! Men hjelper en slik ventilasjon for å finne en vei ut av en tilsynelatende håpløs situasjon, og samtidig har en rekke fordeler:

 • installasjon av ventilasjons plassen tillater en konstant strøm av frisk luft, og dermed skape komfortable forhold for mennesker i dem;
 • Alle elementer av denne type tvangsventilasjonsenheten er laget av miljøvennlige materialer som ikke avgir skadelige damper farlige for den menneskelige kroppen;
 • den luft som tilføres til rommet et ventilasjonsanlegg grundig rengjøring av filteret;
 • hvis det er ønskelig, kan kunden etablere faste monterings deler av ventilasjonssystem hvor luft som skal bli renset, fuktet eller ioniserbare;
 • Slike systemer er helt trygt.

Kretsen og drift prinsipp for forsert ventilasjon

Kompleksiteten i installasjon og prisen på Ventilasjon avhenger av hvor mye plass det må luftes. Den største vanskelighet som kan møte verten bestemmer seg for å etablere et slikt ventilasjonssystem - utvikling og beregning av ledningskretsluftfordelingskanalparametere.

Derfor kan den tilførsel og avtrekk med hendene ikke holder. Det kan bare forholde seg dyktige fagfolk fra samme selskap fra hvem du skal kjøpe aggregatet. De oppfyller alle nøyaktig, raskt og kompetent.

Typer mekanisk ventilasjonsanlegg

Det finnes flere typer av mekaniske ventilasjonssystemer:

Installasjon, som har i sin sammensetning av varmeveksleren

Dette systemet vil ikke bare sikre en konstant tilførsel av frisk luft og fjerning av eksos luft, men vil spare på oppvarming og air condition-anlegg. Det fungerer som følger.

Om vinteren den varme luften utgang fra rommet føres gjennom en spesiell type varmevekslerkassetten, hvor det gir opp sin varme til luften som kommer fra utenfor lokalene.

Om sommeren, den utgående luft tvert imot, tar varme fra den innkommende oppvarmet luft fra utsiden og kjøler den. Dermed er det ikke er blandet luftstrøm, som hindrer gjen entring av den utgående luft i det ventilerte rom.

Foreløpig produsenter har ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning av ulike typer:

 • roterende;
 • plate;
 • med mellomliggende varmebærer.

Den mest effektive varmegjen eksperter mener roterende type, og den billigste - plate. Men du bør ikke velge en dyr roterende varmeveksler, hvis gjennomsnittstemperaturen i ditt område (i den kalde årstiden) ikke faller under -15 ° C.

Hvis du bor i nordområdene med lav temperatur, og deretter kjøpe en enhet med varmegjenvinning rotor type vil redusere kostnadene for oppvarming av luften i rommet to ganger! Og dette er en betydelig besparelse på dyr energi!

Et system for resirkulering av tvungen ventilasjon

Denne utformingen av systemet er mye mindre enn den forrige versjonen, ettersom i dette tilfellet å varme opp luften som kommer utenfra, er på grunn av blanding med varm avluft, som utgang fra lokalene.

Men ventilasjonsanlegg med resirkulasjon har sine ulemper:

 • det absolutt ikke kan installeres for ventilasjon av rom der
 • foreliggende: brennbare gasser, damper farlige væsker, skadelige stoffer, og så videre;
 • det fungerer svært dårlig ved lave temperaturer.
 • en varmepumpe;
 • flere filtre for luftrensing.

Den ventilasjonsanlegg med luftkjøling

Disse systemene er anbefalt for anlegg som lagrer, som lett bedervelige matvarer. Dessuten er en slik tvungen-luft ventilasjon best i den varmeste tiden av året for å skape et komfortabelt miljø på offentlige steder, for eksempel i serveringssteder.

Ventilasjon med luftkondisjone

Dette er det dyreste alternativet av forsert ventilasjon, fordi det innebærer i sin sammensetning:

 • en varmepumpe;
 • flere filtre for luftrensing.

I tillegg kombinerer dette systemet funksjonene til luftkondisjonering og ventilasjon samtidig.

Alle typer planter har flere driftsmodi intensitet fra minimal til tung, kostbar valg av hvilke systemer utføres automatisk etter at analysen elektronikken i romluften parametre og sammenligner dem med ønskede.

I tillegg til planter mekanisk tvunget luft til systemet, er installasjonen av ventilasjon, ved hjelp av prinsippet av naturlige impulser. I dette tilfellet skjer den inneluftstrømmen på grunn av forskjellen i trykket av luftmassene inne i en bygning og utenfor.

Eksperter anbefaler å installere et ventilasjonsluftinntak på nordsiden av bygningen, fordi det er der de fleste av vinden blåser. Og for å forbedre luftinntaket kan installeres spesielle ventiler, som du kan øke effektiviteten av frisk luft inn i rommet på 2-3. Avtrekksluft, eksperter anbefaler posisjonering på sørsiden av bygningen.

Utformingen av ventilasjonsanlegg

Den enkle konstruksjon av systemet og sin fordi - pros ventilasjon med en naturlig impuls. Men det har også sine betydelige ulemper:

 • Det er ingen mulighet for å varme opp luften som kommer fra gaten, slik at det ikke kommer til å spare på oppvarming.
 • Man kan ikke produsere desinfeksjon eller rensing av luft og dens fuktighetsgivende og ionisering, som påvirker innholdet av støv suspendert i luften i rommet. Hvis vi prøver å sette filterelementet i en naturlig impuls, så dens effektivitet vil bli sterkt redusert.

Noen av disse forsert ventilasjon trenger service, som vil sikre effektiv og varig ytelse.

Vedlikehold av mekanisk ventilasjonssystem

For å sikre forsvarlig drift av ventilasjonsanlegget må være periodisk:

 • for å rense filterelementene;
 • erstatte slitte (defekte) celler;
 • produsere smøremiddel og rensing vifte;
 • endrer den ultrafiolette lampe i elementene som er ansvarlige for luft desinfeksjon.

Dermed vil et hvilket som helst system av naturlig ventilasjon i rommet ikke være så effektiv som med tvungen luft og avtrekk, som kan brukes til å skape de mest komfortable forhold for de personer i rommet.

Det er ikke verdt å prøve å arrangere et slikt system med sine egne hender for å spare penger, for det er dette du må ha kunnskap og ferdigheter som tillater å lage svært effektive ventilasjonssystem, som du, absolutt ikke!

Det kan hende at du vil bruke mye penger, tid og nerver, prøver å gjøre alt selv, og få en ødelagt installasjon utgang. Som et resultat, vil vi nødt til å ansette fagfolk til å gjøre det riktig, men det er flere ganger økt de planlagte kostnadene for etablering av ventilasjon i huset. Er det ikke bedre å ta de rette valgene på en gang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

64 − 61 =