Vedlegg til boret for sliping av trevirke

Sliping av tre drill - komfortable, men ikke helt nøyaktig

Sliping av tre drill

Treet er elsket av nesten alle mestere i husarbeid for sin mykhet og smidighet, som arbeider med treprodukter er mye mer behagelig enn metall eller syntetiske deler. Således blir treet behandles effektivt elektrisk verktøy, i stedet for manuelt, for eksempel maling av en drill tre går ganske lett og på samme tid effektivt. Vanligvis bore - det er et flott utgangspunkt for instrumenter av forskjellige typer, kan en rekke foreslåtte tips brukes med forskjellig drill arbeid med tre.

Disse tipsene bør være i verktøykassen for hver selvrespekt snekker og en mester i å arbeide med tre elementer. De varierer i størrelse, form, arten av de overflate og andre egenskaper, men for de fleste generelle prinsipp, de er forskjellige ved:

  • flat dyse - representerer en sirkel som er merket slipepapir;
  • Flap vedlegg - det er en fast sentral del til hvilken den ytre kontur av de vedlagte sett med kronblader fra oppmalingsmaterialet.

Den flate dyse kan fremstilles som følger:

  • Tøff klissete basis - for dem å selge spesielle ark med slipepapir på selvklebende bakside som gjør at du kan endre dem enkelt og raskt.
  • Fleksibel gummibase - til dem ved hjelp av festeskruen kan monteres uavhengig av den konvensjonelle snitt blank sandpapir.

I praksis viser, klaff vedleggene overskride den flate ytelse, det eliminerer deres høyere kostnad.

Vedlegg på en drill for polering:

Som for bekvemmelighet, begge typer er praktisk og gir deg mulighet til å jobbe med noen, flater som en glatt overflate, og med komplekse dekorative elementer. Du trenger ikke å gjøre noen innsats - du trenger bare å kjøre et verktøy på arbeidsflaten, og den høye rotasjonsøvelser vil utføre resten. Resultatet av denne behandlingen er merkbar umiddelbart, så det er ikke nødvendig å male treverket for lenge - det er mulig å overdrive det og ødelegge objektet.

Hvis du trenger å utføre en veldig fin jobb, så er det bedre å betjene manuelt, selv om du kan prøve å bruke et munnstykke med en veldig myk overflate - for eksempel filt eller pels. En slik nedmaling vil gi et tre glans og perfekt glatt overflate, også ved hjelp av myke agn kan behandles med tre beskyttende strukturer.

Det er et lite skår i gleden i sliping trebor, heller, 2 ss:

  • ved drift ved lav hastighet og lav renseeffekt og ved høye hastigheter sannsynligvis vil ødelegge arbeidsstykket, slik at det bør være klart verifisere Omsetning borets rotasjons;
  • ved bruk av tungefeste for manglende overholdelse av forsiktighet kan forekomme på overflaten av de tre tverrgående linjer, som føres ut vanskelig, og hvis de forlater, vil de bli vist gjennom malingen.

Derfor er det bedre å utføre ved hjelp av dyser mesteparten av arbeidet, og bringe til perfeksjon allerede manuelt. Likevel er det tre kjærlighet manuelt arbeid - det er enda Pinocchio bekrefte.

Hvis du prøver, kan du også lage en hjemmelaget munnstykke, men det vil være ganske vanskelig prosess. I tillegg, med hendene er usannsynlig å lage et blad tips og bruke tid på produksjon av flat dum - det er verdt billig, så kjøp av merkevaren vedlegget er ikke så vil treffe lommen. Derfor, sliping av tre drill hvis og bør bare utføres ved hjelp av høy kvalitet og velprøvd verktøyet.

Tilrettelegging for sliping

Det finnes ulike verktøy for manuell og mekanisk polering. Alle av dem kan deles inn i to hovedtyper.

  • Instrumenter opererer direkte maskinering av arbeidsstykket i seg selv - manuelle anordninger som innbefatter shlifbloki (pads søyler) og maledyser i en drill eller kvern, som representerer forskjellige støtteplater og tromler.
  • Enheter som gir den ønskede posisjon av slipeverktøyet i forhold til arbeidsstykket - Styrer lageroverflater, etc.

Et eget skjema kan omfatte anordninger for støvavsug, som på grunn av overflod og skadevirkning av slipestøv er også ikke å bli luktet på.

Håndverktøy for polering

De mest enkle manuelle enheter inkluderer polering pads, som kan kalles: shlifbloki, sliping barer, etc. Avhengig av deres form kan de håndtere både flat og formet overflate.

Slipeplaten består av tre hovedelementer - legemet med en arbeidsflate på hvilken skinnet er strukket, klemmekanismen for å feste pelsen bord og håndtaket til hvilken kraft blir påført under slipingen. Den sistnevnte som et separat element kan være fraværende, i hvilket tilfelle utfører den rollen til kroppen. Klemmemekanismen kan også erstattes av andre elementer som utfører sin funksjon, for eksempel, eller borrelås.

Den produserer mange typer merkede sko, ulike former og metoder for vedlegg Emery klut. Kapslingen ofte er laget av plast, arbeidsflate som er belagt med et mykt materiale, noe som bidrar til å jevne ut ujevnheter.

Tilrettelegging for sliping

De enkleste pads for sliping og lett å lage selv. Det er best egnet for dette treet. Arbeidsoverflaten er ønsket okleit obbit eller mykt materiale, slik som filt.

Den enkleste utforming av stolpen omfatter to stykker av trefiber- eller sponplate, strammet sammen med skruer - slik at huden er strukket over den nedre brikke og dens ender er fastklemt mellom delene.

Hjemmelaget blokk for sliping

Med litt mer innsats, kan du lage en mer funksjonell bar der terminalen vil være skins vingemutteren, som er mye raskere og mer praktisk enn bruk av skruer.

For store flater, hvis en eller annen grunn ikke passer verktøyet, er det best å gjøre deg selv sliping "flyet". Det er mulig utforming er vist i figuren nedenfor. Det er så enkelt at det er selvforklarende. Apparatets dimensjoner bestemmes av de spesielle arbeidsbetingelser - de prosessparametere og fysiske data plan løpe.

For sliping av kanter er vinklet strengt tatt 90 ° i forhold til den tilstøtende overflate vil være et nyttig verktøy, noe som gjør det mulig å sikre den nødvendige rett vinkel. Det er vist skjematisk, kan en spesiell utførelsesform være en hvilken som helst.

Innretning for sliping av kantene (ende view): 1 - basen, 2 - håndtak 3 - sideanleggs 4 - avstivningsribbe 5 - sandpapir, 6 - en strimmel av filt.

En av de viktigste oppgaver ved fremstilling av hjemmelagde barer er en pålitelig fastgjort i disse skinn. Også mekaniske klemmer (med skruer, muttere og lignende) i improviserte slipe stenger kan brukes, og andre metoder for å feste sandpapir.

Du kan bare spiker det på endene av små negler. Metoden er enkel å implementere, men det er upraktisk hvis du må ofte endre skins.

En akseptabel fremgangsmåte for å feste sandpapir - dens adhesjon. For dette formål egnede klebemidler som gjør det mulig relativt lett å skille skallet fra basen når det skiftes.

Noen ganger brukes mount skins kiler. I baren gjøre kutt i hvilke kantene av sekkene blir fylt og drives inn trekiler. Kutt og kiler kan være svært forskjellige i størrelse.

Bar sliping med et spor for en kile

Tilbehør for bor- og slipemaskiner

Tips om en drill og jeksel for sliping

sliping plater. Disse dyser er plate av plast eller gummi, som er festet til sandpapir i form av en sirkel. Plastplater ha et mykt eller meget mykt lag mellom bunnen og borrelås for en bedre tilpasning til hudens overflate som behandles. Plater for borskaftet har en stang for LBM - tråd for deres Herz-TS til den utgående akselen kverner. Feste for sliping på kverner kan omdannes til dysen for bore, skru den til skaftet adapteren.

Munnstykke for sliping og adapter for bore

Men på grunn av stivheten av dysen for Bulgarians, strengt vertikal posisjonering av bore i forhold til det plan i slipe praktisk. Ved anvendelse av et stivt brett (fleksibel arbeidet lettere) en hvilken som helst liten vipp bevirker vgryzaniyu kanter av plater i emnet og et forsøk på å unnslippe fra håndboremaskin som fører til en økning i tilt og dypere vgryzaniyu sirkel kant. Dette fører til en tydelig synlig fordypning på den flate som skal behandles. Derfor bore bare egnet for maledyser i stand til å kompensere tilbøyeligheter drill: enten gummi eller med et tykt mykt lag mellom plast substratet og borrelås, eller har en bevegelig festestift.

Gummi-knuseutstyret for borerigger

Stive plater er bare egnet for drift med et fast drill, slik som vist nedenfor.

Enhet for sliping av borer

Hvis man ikke finner i salget av en egnet feste på en drill for polering, og det er stivt festet, kan egne hender for å lage et tykt mykt lag mellom basis-plastmaterialet og borrelås.

Hjemmelaget dyse på boreslipe

Hjemmelaget dyse på boreslipe

Velcro pent kuttet skrivesaker (konstruksjon) kniv, og som et mykt lag er klebet en stor sirkulær svamp for kroppsvask. Når man komprimerer en svamp i maleprosessen kan bli brutt symmetri (med borrelås sandpapir beveger seg på en eller annen måte), men hurtigblander (3000 opm / min) er ikke kritisk, vil en kvern sannsynligvis ikke virke.

Utstedt kombinerte dyse for sliping på en bore der skaftet kan være plassert i to stillinger i forhold til arbeidsflaten - kan fastlåst til det eller ha en grad av frihet (ulåst). I det sistnevnte tilfelle den arbeidsflate på verktøyet har evne til å tilpasse seg til helningen av en drill, hvorved behandlingen blir oppnådd uten at det dannes utsparinger. Men prisen på slike enheter er nær prisen på planslipere.

-Knuseutstyret for øvelser med en bevegelig aksel

For å gjøre den bevegelige stammen er vridd kjegle mutter (avbildet nedenfor med den samme enhet, er det vridd til patronen).

Dyse på boreslipe med en bevegelig aksel

Vedlegg til boret for sliping av den bevegelige akselen

Sandpapir er festet til platen ved hjelp av borrelås. Denne metoden krever spesiell montering av sandpapir, til hvilken en rygg lag av borrelås.

Festing av skinnene til slipekoppen

sliping trommer. Maletrommelen for øvelser er en sylinder med en aksel, på en sylinder fast slipepapir i form av et endeløst belte (belte smergelpapir limte ender) eller strimmel nazhdachki med frie ender. I motsetning til bæreplaten, karakterisert ved at arbeidsflaten er vinkelrett på rotasjonsaksen i trommelen er parallell med den.

Til huden er tett plassert på hjulene, den sistnevnte har forskjellige strammemekanismer. I henhold til prinsippet av to trinn - økningen av den ytre diameter av trommelen (påført det endeløse belte) og stramming av slipebåndet med en spesiell mekanisme (brukes for åpne bånd). Økning av diameteren av hjulene er implementert på ulike måter - de, pumpe (y pneumatiske modeller) sammentrekning i den aksiale retningen (y tromler med gummielementer). Forskjellige kan utføres og en åpen remspenning. Som oftest er dette gjort ved hjelp av en roterende skrue som trekker endene av sandpapir. Nedenfor følger noen utførelsesformer av tromler med forskjellige typer hud spenning.

-Knuseutstyret med å feste en åpen hud

-Knuseutstyret med festeendeløst belte oppblåsthet

-Knuseutstyret med festeendeløst beltekompresjon og utflating av gummi

Trommel for sliping av endeløse bånd kan lages ved å plassere en gummipakning mellom de tre plater. Ved stramming de aksiale bolt knust dekk utvider seg radielt og fast fiksering av sandpapir som er slitt på trommelen.

Hjemmelaget munnstykke for montering av et endeløst belte

Slipe verktøy med drill. Pusset detaljer tallerken eller bolle, holder drill i hånden, er det ikke så lett som det kan virke for noen som han aldri gjorde. I mange tilfeller klarer bedre underlag å nå, sikring av verktøy stødig. Spesielt ved håndtering av små deler som er lette å manipulere, holder dem i sine hender. Det finnes verktøy for sliping, gjør at verktøyet brukerne å sikre, slik at det helt eller delvis løst.

Du kan bruke signatur guider for øvelser, som er utformet primært for boring, men kan med hell brukes til sliping - det meste tromme. Å arbeide med dem på to måter. Festing av boringsføringen til fast og forskyve verktøyet i forhold til arbeidsstykket (bilde A nedenfor), eller ved å bevege en boringsføring i forhold til arbeidsstykket, holder den siste støtteoverflate føringer (bildet B nedenfor). I begge tilfeller helningen av trommelen blir eliminert, for derved å tilveiebringe overflatebehandling vinkel.

Bruk guider for øvelser i sliping

Du kan uavhengig frembringe en enkel anordning for sliping av to plater som gjør det mulig å tilveiebringe slipevinkelen av kanten i forhold til hovedflaten til nøyaktig 90 °.

Hjemmelaget anordning for sliping av kanter

støvtørking. Når sliping av tre produserer mye støv, som ikke bare er en ulempe, men det gjør vondt når innånding helse. Med støv må bekjempes. Den enkleste måten å gjøre dette - det er suge støvsuger ved å plassere slangen nærmere slipesonen.

Dyse på boreslipe

For å gi seg med verktøy for reparasjon og konstruksjon, nok til å kjøpe en god drill. Det er et uunnværlig verktøy hjemme, som vet å bruke den. Med denne assistent, kan du bore hull, elte spesielle løsninger for bygging, skru til skruene, å plukke fuglen å male bilen, skjerpe øvelser og mye mer. Du trenger bare å velge riktig dyse. For eksempel vil det å polere bilen, du er ikke bare male metall sak for bedre beskyttelse mot korrosjon, men også glass, frontlykter, hjul.

En spesielt interessant anvendelse av øvelser for slipearbeider. Og avhengig av typen av munnstykket på bore for sliping kan slipes som tre og betong eller glass. Selvfølgelig, for det universelle borearbeidet bør ha minst 2000 rpm.

Vedlegg til boret for sliping av trevirke

I sliping av nye treprodukter eller restaurering av gamle, bør brukes to typer agn, grov og finish. Du må først fjerne den gamle malingen hvis den er restaurert eller fjernes fra grovheten på det nye produktet før endelig polering. Tre helt mottagelig for sliping, trenger du bare å korrekt bruke munnstykket. De er forskjellige, men de kan klassifiseres i henhold til parametere som for eksempel form av:

Planar sirkel er i form av plater eller kopper limt til bunnen av sandpapir, og klaffen har et fast sentralt parti som er festet til banen av smergel materiale med spesielle egenskaper.

Den flate blir også delt inn i to typer: et stivt fundament til hvilket de spesielle arkene er festet til klebemiddelblandingen, og fleksibilitet, som er festet ved hjelp av spesielle skruer. Selvfølgelig er klaffen dyrere, men resultatene deres er mye høyere.

Begge tipsene er svært praktisk å bruke. Siden treet er nok mykt materiale, mye arbeid å ikke sette trengte som ikke ville ødelegge produktet. Det kan poleres og glatt overflate og med en formet dekorasjon. Selvfølgelig, meget tynne elementer eller manuelt polere bedre myke munnstykker med en filt som dekker. Etter polering, produktet også kan dekkes ved hjelp av en slik anordning.

Den flate på borehodet

Ved arbeid som er nødvendig for å observere noen forholdsregler, slik som borearbeidet bedre ved middels hastighet, lav hastighet fordi den ineffektive og høy kan ødelegge detalj og være forsiktig når man arbeider med spade dyser som kan forlate båndet med overdreven iver. Vedlegg til bore for sliping av tre, er det ønskelig å kjøpe så petal tips på en drill for produksjon av tynne problematisk, og for produksjon av flate til å tilbringe mye tid. Og prisen på pakking boret for sliping av tre ganske rimelig, fra 60 til 200 rubler per aksje, avhengig av art.

Munnstykke for en drill for polering av metall

Hovedsakelig benyttet til polering av dyselegemet på bilen. Slike aktiviteter bidrar ikke bare til det faktum at bilen vil skinne som nye. Den har en praktisk basis. Ved bruk i metallet vises microcracks, chips som til slutt vil bringe for korrosjon, noe som fører til at bilen blir nødt til å gi maleriet. Du kan gi en bil til å polere verksted, men som bedre enn du polere kjæledyret ditt? Videre er det å ha en god drill og sett med dyser på bore for sliping og polering av bilen, er det mulig å utføre disse arbeider.

Polering av metallegemet er oppdelt i en foreløpig eller slipemiddel, som alle er bedre ferdig i verkstedet, hvis det ikke er arbeidserfaring, og beskyttende, som er mykere.

Abrasive redusert metalloverflate, de fjernede små sprekker, forskjellige chips. For dette formål er munnstykket brukes med sandpapir. Selvfølgelig er disse dyser behandles ikke bare biler, men også en rekke metalloverflater for å gi dem visse kvaliteter.

Beskyttende polish kan gjøre en nykommer. Dette krever bruk av myke agn, som er valgt av type arbeid. Disse inkluderer, for eksempel eliminering av mikrosprekker eller retusjering anløpet flekker. Disse aktiviteter bidrar til holdbarheten av de beskyttende lakkfarger.

Vedlegg på en drill for polering av et bilkarosseri

Være sikker å bruke en adapter for polering av en slik enhet som ville sikkert feste munnstykket til bore. Det er obligatorisk i ferd med å påføre et tynt lag av spesielle midler, hvilket munnstykke er deretter fordelt på metallet, noe som gjør det lettere å arbeide. Dette voks eller teflon voks. I prinsippet, etter råd fra mestere, er det nødvendig å produsere polering flere vedlegg, alt fra mer rigid, slik som filt, eller sirkler av ledningen, dekket med skinn og etterbehandling myk lammeskinn. Derfor er det nødvendig å bruke ulike polerer for ulike stadier av polering. Sliping bore seg selv er laget trayed dyse, ikke koppen, og i alle fall ikke er sylindrisk.

dyser polering

Selvfølgelig, polering av legemet de mest vanlige metallpoleringsoperasjon, men bortsett fra kroppen, er det andre metall etterbehandling, for eksempel efter smia behandling. Spørsmålet er hvordan man skal kjøpe en dyse for sliping av metall drill er ikke nødvendig, kan du kjøpe både i anleggsmarkedet, og i Internett - butikken. Selvfølgelig, hvis du tar et sett med dyser, er det en garanti for at ingenting vil bli savnet, men settet er mye dyrere. Alle de samme råd, kjøpe en. Og det er viktig å ikke glemme å kjøpe lakker.

En dyse for en drill for polering av glass

I tillegg til legemet vel de gjøre jobben feste på en drill for polering av glass. Og kostnaden for et sett med dyser flere ganger høyere enn kostnaden av glasset. Lite punkt, kan mikrosprekker, skyggelegging godt elimineres ved hjelp av polering. Og du kan polere ikke bare glass, men bilen frontlysene. Hvis det er et spørsmål om polering glass, her trenger du tålmodighet. Men deretter fra scratch vil være over. Plukke opp den aktuelle dysen, noe som avhenger av dybden av en sprekk, kan begynne. Hvis liten størrelse, bare to dyser med forskjellig mykhet og polerer som diamant og lim GOI. Det er valgt som de to artene. Det kan brukes til vanlig tannkrem. Selv tips kan også være flat og spade.

En dyse for en drill for polering av glass

Viktigst, som med alle polering, ikke overdriv, ikke trykk på overflaten. Og aller viktigst - tålmodighet. Vel polert og lys, som under operasjonen for å miste sin åpenhet. Du kan kjøpe en ny, og det er mulig, etter å kjøpe et sett med dyser, for å gi alt i orden. Polering frontlykter bedre å kjøpe et sett med dyser på en gang, som, selv om dyrere, men det stod for alle: munnstykket og polsk. Du kan se på forumene. Forresten, kan være polert og riper på telefonen eller en smarttelefon.

Slip frontlysene med en borekrone

En borekrone for slipevegger

Prosessen med å male betongvegger er ikke veldig vanskelig, og en nybegynner vil takle det. Det viktigste er ikke å holde seg lenge på ett sted for å unngå dannelse av feil. Selvfølgelig, takten på boret vil være, du må justere, men polsk noe lokalt sted er ganske mulig. Dette er bedre enn sliping manuelt. Den som har prøvd, vil søke lindring fra slikt arbeid. Meget godt utjevnet kittveggene, forskjellige typer inkrustasjoner på betongen.

En borekrone for sliping av betong

En slik dyse for en boring for sliping av betong kan utstyres med borrelås som sandpapir er festet til. Papiret selv kan kjøpes i ferdig form for å passe til størrelsen på platen.

På jobb er det nødvendig å bruke gjennomsnittlige svinger på en drill, ikke å trykke på den. Veldig bra hvis boret har et sidehåndtak. Slipepapir bør velges mellomlang og fin granularitet og må fungere i åndedrettsvern og briller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 + 2 =