Varmtvanns kjele

Økonomisk fastbrennstoffkoker

Gassoppvarming anses å være den mest optimale løsningen på varmeforsyningsproblemet, men dessverre blir ikke veiene lagt i alle bosetninger. Elektrisk oppvarming av huset er et dyrt alternativ, og den ustabile strømforsyningen kan føre til frakobling eller nedbryting av utstyr. Derfor foretrekker eiendomseiere, spesielt i landlige områder, å installere faste brenselvarmegeneratorer.

Klassifisering av fast kjeler

Avhengig av materialet til fremstilling, kan den faste kjelen være:

Til tross for dets holdbarhet er gjengstoffinstrumentene skjøre. Denne funksjonen er relatert til muligheten for overoppheting av disse aggregatene. Faktum er at støpejernskedlene varmes opp lenge og avkjøles i lang tid. For forbrukere er langsom oppvarming fordelaktig, siden oppvarmingssystemet varmer rommet lenger. Men for en kjele kan slike belastninger føre til overoppheting.

Nyttig for forbrukerne vil være følgende informasjon: Den nødvendige mengden drivstoff for lasting beregnes, basert på visse normer. Ett kilowatt for stålkedler krever 1,6-2,6 liter, og for støpejern 1,1 -1,4 liter.

Lasting av trevirke, kull, pellets i fastbrennstoffkoker gjøres manuelt ved å åpne / lukke døren til lastekluten. Siden det er innvendig sin del i kontakt med brann og er veldig varmt, når det kommer i kontakt med det, kan en person få en alvorlig brenning. For å unngå at dette skjer, har støpejernsdelene en dør med et spesielt beskyttende lag. I stålapparater er døren på konturen utstyrt med vannkjølingskrets.

Enkeltkrets- og dobbelkretskjeler

Designløsningen for fastbrennstoffkjeler varierer. Disse enhetene kan være:

 • enkeltkrets;
 • dobbel kontur.

Tilstedeværelsen av en krets betyr at varmeneratoren er beregnet for anordning av varmesystemet. Hvis kjelen er to-krets med fastbrensel, vil det være varmeforsyning i huset og varmtvannsforsyning. Takket være to kretser, vil rommene ikke bare varme, men det vil også være oppvarmet vann til husholdningsbruk. Som et resultat kan huseiere spare mye på drivstofforbruket, siden det ikke er behov for å kjøpe vannvarmer og betale for strøm. True, om ønskelig, er en enkeltkretskjele koblet til en kjele, men da er det nødvendig med ekstra utstyr, og installasjonen arbeider med kostnadspenger.

Tradisjonelle og gassgenererende enheter

Prinsippet om at en solid kjele kjeler fungerer

klassisk (tradisjonell) og gassgenerator (pyrolyse). De siste enhetene består av to kamre, en som ligger over den andre, som er skilt av sprøytebrukere.

Flyktige og ikke-flyktige enheter

Når enheten har et ventilasjonssystem, krever det en elektrisk tilkobling. I moderne enheter er det spesielle bunkere for lasting av kilder til termisk energi. Hvis tilførselen av fast brennstoff til kjelen blir automatisert, blir det brukt fin brøkkull, trebomber, eco-erter og lignende energikilder.

Sikkerhet i varmesystemet fungerer

Hovedpunktet når en solid kjele er installert, er å forhindre overoppheting av varmeforsyningsstrukturen. Siden varmegeneratoren kjøler seg veldig sakte, er det nødvendig å unngå situasjonen når temperaturen når sin maksimale grense. Spesielt gjelder det plast- og plastelementer. Når temperaturen overskrider et 100 grader mark, kan de smelte, og oppvarmingsutstyret blir ubrukelig.

Du må også være ekstremt forsiktig når du tømmer varmt vann (for å forhindre overoppheting) i kloakken, hvis den er utstyrt med plastrør som kan deformere.

Behovet for å utstyre skorsteinen

Effektiv drift av en solid kjele er umulig uten riktig valg av installasjonsstedet til skorsteinen, som lett kan tåle høye temperaturer og ikke korroderes. I høyden kan den ikke være mindre enn 4 meter, og i diameter - 18 centimeter.

Kjeler for fast brensel til oppvarming av private hus

Autonome fastbrennstoffkjeler for oppvarming av et privat husarbeid på tre, kull, koks, torv, pellets, briketter, pellets, bruk av trebearbeiding og jordbruksavfall. Miljøvennlig varmegenerator er ikke avhengig av sentralisert gass og strømforsyning. Kombinerte modeller forbedrer kvaliteten på hoved- eller reservekilden, øker effektiviteten, reduserer kostnadene til varmesystemet.

En solid kjele vil gi oppvarming og varmt vann til et privat hus

Kjeler for fast brensel til oppvarming av private hus: designfunksjoner

Materiale til fremstilling av aggregater: støpejern eller høystyrket kjelestål. Egenskapene til materialene påvirker levetiden og termisk inertitet i strukturen. Stålkedler har høy motstand mot deformasjon under trykk og temperaturendringer. Støpejern er motstandsdyktig mot korrosjon.

Fordeler med stålkjeler: rimelig pris, estetisk utseende, praktisk lasting. Fordeler med utstyr fra støpejern: upretensiøs i drift (krever ikke spesiell forberedelse av kjelevann), holdbarhet, evnen til å gi varme i lang tid.

Pelletkokerbrenner - snittvisning

Støpejernsenheter er valgt for hus med permanent bosted for mennesker. For hytter og landhus med periodisk boligbruk, bruk stålkjeler.

Det komplette settet av varmegeneratorer er delt inn i en- eller to-krets design. En krets gir drift av en fastbrennkjele for oppvarming av et privat hus. To uavhengige ringer tillater oppvarming av rommet og tilførsel av varmt vann.

Energiavhengighet skyldes at utstyret utstyres med et trykkluftsforsyningssystem for forbrenning eller automatisk brenselbelastning.

Typer av drivstoff til kjelen

Ved forbrenning er tradisjonelle og pyrolyse oppvarming kjeler skilt. Gassgeneratorer gir langsiktig nedbrytning av drivstoff med varmeutslipp, som oppstår med mangel på oksygen. Noen modeller gir lasting av faste brennstoffkjeler med lang brenning en gang i uken.

Pyrolyse kjeler er etterspurt av forbrukeren på grunn av deres energi uavhengighet, drivstofforbruk, miljøvennlighet og høy effektivitet.

Pyrolyskoker med automatisk drivstofftilførsel (pellets)

Regler for installasjon av skorsteiner for faste kjeler

Ytterligere krav til organiseringen av skorsteinen er angitt av kjeleprodusenten i den tekniske dokumentasjonen. Obligatorisk overholdelse av anbefalingene er nødvendig for å opprettholde en stabil forbrenningsprosess, sikker og effektiv drift av enheten.

Brennstoffkjeler med lang brenning med vannkrets for huset. Iida, enheten og prinsippet om drift av fastbrennstoffkjeler. Pyrolyse kjeler. Kriterier for valg av kjele.

Kullfyrte kjeler er utstyrt med overveiende keramiske skorstene som tåler temperaturer på opptil 1200 ℃. Utgående røggasser gir ikke innskudd på glatt keramisk overflate. Stabil struktur av materialet er ikke korrodert, det er ikke redd for kondens. Elementer av luftkanalen, isolasjonslaget, claydite-betong skallet brukes til montering av interne og eksterne deler av skorsteinen.

Keramiske rør - et populært materiale for arrangering av skorsteinen til en solid kjele

Metallskorstene er laget av korrosjonsbestandig varmebestandig stål som tåler en temperatur på 800 ℃. Konstruksjonen av stålskorstenen er en sandwichrør: et lag av termisk isolasjon ligger mellom ytre og indre metallskall. Stål skorstene er kompatible med alle typer brennstoffkjeler. Det obligatoriske elementet i stålskorstenen er den lineære belastningskompensatoren. Knuten er nødvendig for å opprettholde integriteten og tettheten av rørforbindelsene gjennom taket.

Stål skorstein design

Tradisjonelt for branner, peiser, varmeovner, ildfaste murstein for legging av skorsteiner brukes for tiden sjelden. Murstein skorstein laget av murstein krever ferdigheter og erfaring med å lage komfyr arbeid.

Krav til anordningen av brønner av kjeler for faste brensel:

 • Seksjonen av skorsteinen må tilsvare størrelsen på kjelens grenrør for evakuering av gasser;
 • høyde, diameter, lengde på skorstenens øvre scene angir i den tekniske dokumentasjonen til kjelen;
 • Vertikaliteten til konstruksjonen observeres uavhengig av plasseringen av skorsteinen (tillatt lengde av skrånende seksjoner overstiger ikke 1 meter);

Varianter av organisasjonen av skorsteinen

 • Dobbelveggede (isolerte) skorsteiner laget av metallrør brukes i kaldrom og på gaten (designet forhindrer avkjøling av forbrenningsprodukter, reduserer utkastet og utseendet av kondensering);
 • På svingdelene er luker laget for rengjøring av skorsteinen;
 • Vær oppmerksom på brannvernsavstandene mellom skorsteinen og brannfarlige strukturer;
 • Skorstenshodet er utstyrt med en deflektor og en gnistfanger.

Viktig! Teen som er installert under tilkoblingspunktet til kjelen med skorsteinen, forhindrer at kondensatet kommer inn i forbrenningskammeret.

Solid kjele med automatisk drivstofftilførsel i oppvarming av et privat hus

Ordningen binding av fastbrennstoff kjele

Direkte tilkobling av kjelen til varmekretsen er farlig på grunn av dannelsen av en temperaturforskjell i varmeveksleren. Når "duggpunkt" -tilstand er nådd inne i forbrenningskammeret, dannes kondens. Aggressivt miljø fremmer oksidasjonsreaksjoner, dannelse av innskudd og ødeleggelse av generatorens indre overflater.

Viktig! Trinnheten i den faste brenselforbrenningsprosessen er en funksjon som må tas i betraktning ved tilkobling av kjelen til rørledninger. Ubalanse og forstyrrelse av sirkulasjon kan føre til koking av kjelervann og brudd på varmegeneratoren.

Prinsipp for drift av en solid kjele med en vannkrets

Måter å optimalisere driften av et solidstoffaggregat:

 • tank-varmeakkumulator mellom kjelen og forbrukerens kretsløp;
 • hydraulisk deler av kretser (kjele og sekundær);
 • sikkerhetsgruppe med tilbakestillbar justerbar ventil (nær eller på kjelen);
 • ekspansjonstank (åpen eller membran);
 • Luftventiler for å fjerne luft fra systemet.

Viktig! Tilkobling og rørledning av kjelen utføres bare av metallrør. Det ideelle alternativet er ordningen for å knytte varmekjelen i henhold til prosjektet, som ble utviklet av varmeingeniørspesialister.

Ordning for binding av fastbrennstoffkoker: 1 - skorstein; 2-veis termostat; 3 - brennstoffkoker; 4 - Sikkerhetsgruppe av kjelen; 5 - elektrisk eller gass kjele; 6 - varmeakkumulator (bufferkapasitet); 7 - treveis pute med elektrisk kjøring; 8 - luft separator; 9 - sirkulasjonspumpe; 10 - treveis blandeventil; 11 - tilbakeslagsventil; 12 - overheadmåleren; 13 - make-up ventil; 14 - beskyttelse mot tørrkjøring; 15 - ekspansjonstank; 16 - utetemperaturføler; 17 - værkompensert automatikk; 18 - rom regulator; 19 - radiator av oppvarming; 20 - sirkulasjonspumpe; 21 - treveis blandeventil

Frimerker av fastbrennstoffkjeler av russisk produksjon

Analysen av tekniske egenskaper vil bidra til å lage en generell ide om brennstoff med fast brensel av lang brenning. Kommentarer fra forbrukere i uavhengige fora gir en objektiv vurdering av den innenlandske utviklingen.

Tabell 1. Kondensatorer med fast brensel Zota Mix og Pellet produsert av anlegget for oppvarming utstyr og automatisering (Krasnoyarsk):

Tabell 1. Kondensatorer med fast brensel Zota Mix og Pellet produsert av anlegget for varmeutstyr og automatisering (Krasnoyarsk)

 • Effektiviteten til Zota Mix-serien er 80%, Pellet - 0%;
 • Kombinert stål fastbrennkjeler Zota Bland arbeid på alle typer drivstoff (flytende eller naturgass, elektrisitet, flytende brensel);
 • Forbrenningskammeret og askeskuffen er plassert inne i vannet.
 • justerbar skorstensdemper, mekanisk slitasjestyring og luftinntak med ejektor, som er installert i ovndøren, sørger for fullstendig forbrenning av drivstoffet ved minimumstrykk.
 • den ytre overflaten av kroppen er dekket med en anti-korrosjon polymer sammensetning;
 • Den avtagbare døren bak frontpanelet gir tilgang til rensing av røykrøret;
 • mulighet for reparasjon.

Kjelekonstruksjon Zota Mix

 • trenger et lager av drivstoff og et sted å lagre det;
 • kostnader for levering, lossing og lagring av ved, kull, briketter;
 • en reduksjon i produktiviteten til Zota Mix-kjelene ved bruk av brennstoff av dårlig kvalitet (brunkull med 10 ÷ 20%, rå brensel med 60 ÷ 70%);
 • for Zota Mix - Manuell lasting av drivstoff, rengjøring av askepannen, ovnsvegger, røyker og røykgren;
 • Obligatorisk forberedelse av kjelevann (hardhet opptil 2 mekv / l);
 • installasjon i et eget rom
 • For kjeler av Zota Mix-linjen, er det nødvendig å installere en varmeakkumulator, en røkekstraktor, en kjele.

Tabell 2. Kombinerte faste brenselsamlinger med vannkrets (ACTV). Produsent LLC "Sibteploenergomash" (Novosibirsk):

Tabell 2. Kombinerte faste brenselsamlinger med vannkrets (ACTV). Produsent LLC "Sibteploenergomash" (Novosibirsk)

 • Budsjettvariant av faste kjeler med vannkrets for huset (pris 11000 ÷ 25000 rubler);
 • kompakt størrelse;
 • Vannvarmeveksleren dekker ovnen fra alle sider (unntatt fronten);
 • en glidende askeskuff;
 • Monteringshylse for trykkregulator;
 • mulighet for tilkobling til en skorstein av enhver konfigurasjon;
 • stålvarmeveksler tillater en forenklet tilkobling til varmebåndet (uten blanding);
 • Designet er tilpasset arbeidet med gass og elektrisitet.

Kjeler "Karakan" fra produsenten LLC "Sibteploenergomash"

 • forældet design, primitiv automatisering av lav kvalitet;
 • De tekniske spesifikasjonene (kapasitet, oppvarmet område og effektivitet) som er oppgitt av produsenten, er ikke i tråd med de faktiske indikatorene.

Tabell 3. Pyrolyse med fast brensel Burzhuy & K fra OOO NPO TES (Kostroma):

Tabell 3. Pyrolyse med fast brensel Burzhuy & K fra LLC NPO TES (Kostroma)

 • sikrer stabil brenning av drivstoff av hvilken som helst klasse og fuktighetsgrad;
 • Effektivt arbeid av kjelen fra ett bokmerke i 8 timer;
 • økonomisk drivstofforbruk;
 • Kompatibilitet av generatoren med naturlige eller tvungen sirkulasjonssystemer;
 • Miljøvennlig enhet, drivstoff er en komplett syklus av forbrenning, og skaper ikke skadelige utslipp i atmosfæren.
 • Utformingen av ovnen sikrer en effektiv driftsmodus på 40 minutter.

Solid-fuel pyrolyse kjeler "Burzhuy" & K »

 • Kompleks installasjon: Tilkoblingen må skje av ansatte i spesialiserte bedrifter som har lisens for denne typen aktivitet (ellers gjelder ikke garantien for produsenten).
 • manuell oppbevaring av brensel og rengjøring av forbrenningskammeret;
 • stor vekt.

Installasjon og drift av fastkjeler skal utføres i henhold til brannvernsregler

For oppvarming av hytter, garasje eller drivhus, er det mulig å produsere faste kjeler med lang brennning med egne hender. Videoer med materiale om dette emnet finnes på Internett. Men husk at hovedkvaliteten for bruk av oppvarmingsutstyr er brannsikkerhet. Og for å garantere oppfyllelsen av denne tilstanden, kan kun en sertifisert produsent under de riktige vilkårene for drift og installasjon av utstyr.

Gass kjeler for oppvarming av et privat hus: hvordan velge og installere

Vi studerer typer og priser på gasskjeler for oppvarming av et privat hus

Faste kjeler med lang brenning med vannkrets for hjemmet

Gulvgass kjeler for oppvarming av huset. Velge den beste modellen

Elektrisk kjele for oppvarming av et privat hus, priser og typer

Installasjon av privat husvarmesystem:

Hvordan velge en solid kjele for langvarig forbrenning

For å kjøpe en egnet oppvarming enhet for et privat hus, må du nøkternt vurdere egenskapene til de foreslåtte alternativene og ta hensyn til alle egenskapene til boliger som må varmes opp. For å takle denne oppgaven må du gjøre nøyaktige matematiske beregninger og grundig tenke over tidspunktet for tilførsel av drivstoff. Informasjonen du vil få fra denne artikkelen, hjelper deg å forstå hvordan du velger en solid kjele med langvarig forbrenning. Bruk det foreslåtte materialet for å unngå vanlige feil og ta den riktige avgjørelsen.

Varianter og prinsipper for drift av brennstoffkjeler med lang brenning

Hvis du skal velge en solid kjele for langvarig forbrenning, først og fremst, bli kjent med klassifiseringen av disse enhetene. Å ha en generell ide om eksisterende varianter, kan du navigere i et bredt spekter og umiddelbart utelukke uegnede alternativer. Kondensatorer med fast brensel varierer i flere funksjoner, som vil bli beskrevet senere i artikkelen.

Oppvarmingskjeler for langvarig brenning med fast brensel er delt inn i to kategorier:

 • Tradisjonelle. I kjeler av denne typen er det enkleste drivstoffforbrenningssystemet realisert. I følge operasjonsprinsippet ligner de en vanlig ovn med et spesielt vindu for drivstofftilførsel. Hovedelementet i den tradisjonelle kjelen er en varmeveksler, som sikrer overføring av temperatur direkte til varmebæreren. Slike kjeler kjennetegnes av en enestående pålitelighet og holdbarhet, men deres effektivitet gir mye å være ønsket.

 • Pyrolyse (gassgenererende). Denne typen kjele har et høyere effektivitetsnivå. Slike enheter produserer termisk energi, brenner brensel på en spesiell måte. Først tørker enheten drivstoffet. Deretter følger avgassingen, hvorav ca 85% av stoffene omdannes til brennbar gass under forbrenning. De resterende 15% forblir i form av kull. I forbrenningskammerets indre hule, stiger temperaturen til 600 °, hvorved brennbar gass oksyderes og antennes. Denne prosessen etterlater et brennende lag av kull. Massene av lavtemperaturgasser er mettet med karbon, noe som gir en økning i temperatur opp til 1000 °. Under slike forhold nedbrytes kull, frigjøre en stor mengde termisk energi. Luftstrømmen til forbrenningskammerets toppvegg styrer flammen vertikalt nedover. På grunn av dette blir forbrenningsprosessen styrbar. Kontinuerlig lufttilførsel sikrer kontinuerlig oksidering av brannfarlige gasser.

I rekkehus av fastbrennstoffkjeler finnes det enheter laget av forskjellige materialer. Produsenter bruker to typer metaller:

 • Støpejern. Kjelen, laget av støpejern, er en seksjonell struktur, hvor hver avdeling kan skilles fra resten. Muligheten for demontering gjør enheten mer praktisk for transport og installasjon. Når det er behov for reparasjonsarbeid, forenkler denne funksjonen betydelig mesterens oppgave. Under drift av støpejerns kjelen er de indre veggene til forbrenningskammeret utsatt for kjemisk korrosjon. De ser tørr rust (en film som består av jernoksid). Som regel går det ikke fram, slik at enhetens effektivitet forblir på et konsekvent høyt nivå. Ofte er det ikke nødvendig å rengjøre det fra innskuddet. Den eneste betydelige ulempen ved en støvkoker med fast brennstoff er dens følsomhet for temperaturendringer. Termisk støt kan skade kameraets vegger. Slike tilfeller bør unngås.

 • Steel. En kjele laget av dette metallet er en monoblok-enhet som er montert på fabrikken. Demonter det for å gjøre det lettere for transporten ikke å lykkes. Stål fastbrennstoff kjeler med langvarig forbrenning er ikke redd for termisk sjokk, så de er mer brukte automatiske elektroniske enheter for å endre moduser. Ikke desto mindre fører systematiske temperaturendringer til dannelsen av trette soner på brennkammerets vegger, som til slutt fører til utbrenning av metallet. Hvis dette skjer, kan enheten ikke repareres.

Oppvarming av fastbrennstoffkjeler med langvarig forbrenning er delt inn i fire kategorier i henhold til typen brennstoff:

 • På tre. Den vanligste typen brennstoffkoker. Dens popularitet forklares av enkelheten i konstruksjon og upretensiøsitet til drivstoffet. En fastbrennstoffkoker med lang brenning på tre kan fungere praktisk talt under alle forhold, men det har en betydelig ulempe - mangelen på automatisering. Etter hvert som drivstoffet brenner, må brukeren legge brenn i brannboksen.

 • På karbon. Denne kjelen er egnet for et stort område av huset mye mer enn tre. Kull er billig og lett å bære.
 • Pelleten. Som drivstoff for kjeler av denne arten brukte brenselpellets, som er komprimert avfall treindustrien. De kalles pellets. Et forholdsvis lite brennkammer brenner brikett pellet kjele, som produserer store mengder varme.
 • På sagflis. Separat slags fast brensel kjeler som brenner sagflis, tørt gress, løv og annet avfall. Slike enheter gir høy kvalitet oppvarming av boliger, samt løse søppel forbrenningsanlegg problem.

Solid kombikjeler lang brenning er kjennetegnet ved at ikke bare er avfyrt boliger, men også til å varme vann for husholdningsbruk. Ved å installere denne enheten, vil du varme i huset og samtidig bestemmer seg for å gi varmt vann problem for bad og kjøkken. Solid kontinuerlig brenning kjele vannkretsen er dyrere, men siden det eliminerer behovet for å installere en geysir eller kjele.

Kriterier for valg av fast brensel kjeler Lange brenn

Med den generelle klassifiseringen for fast brensel kjeler, har vi allerede sett. Det er på tide å vurdere hvilke kriterier som eierne av private hus avgjør de optimale aggregater som gjelder for installasjon av varmesystemer. Etter å ha lest følgende avsnitt, vil du lære hvordan du skal velge riktig solid lange brennende kjele for sine hjem.

Det første du må bestemme rekkefølgen som drivstoffet brukes til oppvarming. Anta hva slags drivstoff er mer praktisk å kjøpe og importere. Hvis du har høstet tre, er det lurt å kjøpe en vedfyrt kjele. Eiere av hytter, der det er ingen trær, kan vi anbefale oppvarming med pellets. Kullfyrte kjeler er egnet for de som har mulighet på gunstige vilkår for å bestille høy kvalitet drivstoff. varmesystem på sagflis, som en regel, brukes til å varme anlegg engasjert i behandling av tømmer.

For å bestemme kapasiteten til varmesystemet, må du utføre enkle matematiske beregninger. Beregne den totale mengden av fasiliteter som kommer til å bli varmet opp. Det resulterende tallet vil finne en lang rekke av fast brennstoff forbrenningskjele for lang modell med de aktuelle parametre. Husk at du bør alltid sørge for at strømforsyningen til tilfelle av sterk kald vinter i huset var ikke kaldt.

Ved valg av et fast brensel lang forbrenning for oppvarming av private huser en rekke parametre som tas i betraktning bare dersom eieren har til hensikt å konsolidere kjøpt enheten på veggen. I henhold til nasjonale standarder satt russisk gass service, tillates denne metoden for installasjon for kjelene på mindre enn 100 liter.

Denne parameteren karakteriserer forholdet mellom volumet av den pantdrivstoffkapasiteten for ovnen. Jo mer drivstoff passer inn i lastekammeret, jo mindre vil man måtte etterfylle tilførsel av tre / kull / pellets. For kjeler stål forholdet mellom disse verdiene er 1,6 til 2,6 l / kW. Støpt varmeenheter forbruk i mindre mengder - 1,1-1,4 l / kW.

Det totale volumet av matekammeret vil hjelpe deg å anslå muligheten for kjelen. Fyll den 100% vil du ikke lykkes i alle fall. Hvor større betydning er det nyttige volumet av lasten kammeret. Denne verdien representerer den faktiske mengden av brensel som kan lastes inn i forbrenningskammeret. For å bestemme dette, er det nødvendig å kjenne brennstofforbrenningen prinsipp av kjelen og den valgte fremgangsmåte til fylling brensel (øvre eller fremre).

kjelvirkningsgrad

En av de viktigste parametre for en hvilken som helst forlenget oppvarming av det faste forbrenningsenheten. Digital uttrykker effektiviteten av kjelen, karakterisert ved at en del av den utviklede varmeenergi som faktisk forbrukes i huset oppvarming. Velge en enhet med høy effektivitet, kan du redusere strømkravene. Lav effektivitet betyr overkant av varmestrømmen, så du må legge mer drivstoff for å opprettholde en akseptabel temperatur i huset.

Gjennomgang av de beste produsentene av fyrkjeler fast brensel

Den moderne markedet av varmesystemer for private hus fullstendige setninger fra en rekke merker, men ikke alle disse enhetene kan skilte med pålitelighet og holdbarhet. Om hvordan du velger et hjem fast brensel kjele lenge har du lært av forrige del av artikkelen. Det er på tide å begrense søket til en rekke produsenter som virkelig fortjener respekt:

 1. Stropuva. Brand "Stropuva" produserer høykvalitets kull kjeler med høy effektivitet og lang brennende periode etter hver kategori.
 2. Ildsted. Selskapet "Hearth" produserer fast brensel kjeler, varmevekslere utstyrt med de mest moderne design. Enheter av denne merkevaren er holdbare og høy ytelse.
 3. Wichlacz. Pålitelig polske merkevaren, noe som gir gode fast brensel kjeler, som opererer på prinsippet lagdelte forbrenning av drivstoff.
 4. VIADRUS. Internasjonalt aner produsent av kull, tre og kull-tre vedfyrt kjele.
 5. Don. Oppvarming enheter av denne merkevaren er pålitelig og holdbar. Når minimum forbruk av drivstoff "Don 'kjeler har en høy grad av effektivitet.
 6. Teplodar. Oppvarmingsapparater lang forbrenning varemerke "Teplodar" på deres pålitelighet og ytelse kan sammenlignes med den beste ideen av tyske produsenter.

Erverv av lang forbrenning kullfyrt kjele for oppvarming private hus - er en alvorlig utfordring. Du trenger å nærme seg det med den ytterste ansvar. En slik enhet er verdt mye penger, så det første trinnet er å vurdere påliteligheten av sell-side. I tabellen under finner du kontaktinformasjon og noen kommersielle tilbud påvist Moskva leverandører av varmeutstyr.

Navnet på den foreslåtte modellen

Fabrikk highway, nr A; Nettsted: teh-dom

Viardus Woodpell 7

Str. Aircraft Mile hus №19; Nettsted: Termo-mir

Business Park Rumyantsevo, Kiev highway, huset №1, bygg A, kontor nummer&05; Nettside: garantcomfort

Teplodar Kupper OK15

Teplodar Kupper OK20

Teplodar Kupper OK20

Video: hjemmelaget fast brensel kjeler egne hender

For de som ikke er i stand til å kjøpe en dyr kjele, egnet variant av forsamlingen enhet hjemme. Følgende video vil forklare i detalj hvordan du gjør det. Lytte til råd av eksperter, og vil være i stand til å opprette en alternativ versjon av en lang forbrennings fast brensel.

Oleg, 38 år: For tre år siden kjøpte på internett Wichlacz (Polen) fast brensel. Det fungerer bra. For hele tiden å rengjøre kameraet jeg hadde bare to ganger. Om vinteren er huset alltid varm. minimalt forbruk av kull. Ett bokmerke nok for minst to dager. Automatiske funksjoner fritt. Jeg anbefaler alle som bor i den nordlige soner.

Fedor, 44 år: I 2010 kastet ut den gamle kjelen og kjøpte en splitter ny "VIADRUS" pellet. Riktignok er ikke billig, men, men varme problemet ble løst en gang for alle. Automatiske forpelleter virker feilfritt. Brenselforbruket er minimal. Boligen er oppvarmet hele dagen, men med den økonomiske siden av det er nesten ikke følt. Under gudstjenesten (nesten 6 år), var det ingen klager.

Eugene, 34 år gammel: Så snart kjøpt et hus, jeg umiddelbart endret kjelen. Universal solid-set "Teplodar" Kupper OK20. For vår boligkapasitet på denne enheten med hodet mangler. kjele seg selv er ikke dyrt, og drivstoff er ikke veldig pen penny for det. I dette tilfellet, trenger ingen av familiemedlemmene ikke klage på dårlig oppvarming. Drukner alt som kommer deres vei. Det er veldig praktisk, og resirkulere avfall, og huset er oppvarmet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

37 + = 38