Vannpumpe i leiligheten

Som pumper brukes til å øke vanntrykket i leiligheten?

Indikasjon på kvaliteten av vannforsyning som en sentral linje og selvstendig komponent er trykket. spesialiserte trykk påføres til sine dimensjoner (spesielt for å justere trykket ved tilkopling av husholdningsapparater - en vaskemaskin eller oppvaskmaskin, en kjele, en gass eller varmt vann varmesystem i blandingen).

Noen ganger trykket er så svak at selv uten bruk av instrumenter som er klar. Avhjelpe situasjonen vil øke trykket i systemet ved tilkobling av elektriske booster.

Pumper for å øke vanntrykket i leiligheten eller private hjem - en spesiell kategori av pumpeutstyr. HVS system og varmt vannledningssystem bestående av vann fri bevegelse som er bestemt av trykknivået i systemet.

I henhold til standarder vedtatt i Europa, hastigheten dolzhzhen varierer fra 2,5 til 4 atmosfærer, avhengig av lengden av systemet, og den gjennomsnittlige daglige belastning på den. Intensiteten av trykket som påvirker mengden og typen av utstyr som anvendes. For eksempel, for å koble vaskemaskinen er tilstrekkelig trykk på 2,5 atmosfærer. Og for å koble dusj, boblebad eller varmesystemer - 3,5-4 atmosfære.

Vanntrykket i leiligheten, som en regel, som tilsvarer 3,5-4 atmosfærer. Men dette betyr ikke at fra de mer komfortable forhold for livet blir nødt til å gi. Effektiv og rimelig løsning øker presset for vannpumper i leilighetene. Med utviklingen av en fleretasjes bygning, tilfeller når vannet ikke leveres til forbrukeren på grunn av for stor lengde av stigerørssammenstillingen og som anvendes i en rørledning pumpestasjon er ikke i stand til å løfte vannet opp til det nødvendige nivå. I dette tilfellet vil et alternativ til pumpen i leiligheten blitt en booster pumpestasjon.

Den samme situasjonen i landet og hytte utviklingen. De er ofte selvforsynte vannsystem, og en selv kjennetegnes ved en høyere strøm, starter pumpen ikke alltid gi den riktige strømningshastighet. Det vil heller ikke pumpeeffektivitet på grunn av vann, og, hvis feil er blitt gjort ved utforming eller installerer systemet.

Kit sirkulasjonspumpe for å øke vanntrykket

Vannpumpe, øker trykket, er også brukt i industrien. Denne store backup type modeller som ikke stopper produksjonsprosessene i tilfelle av en nødavstengning av systemet eller redusere vannivået i vann.

Typisk økning av trykket i vannpumpen, herunder Appliance for leiligheter, aktiveres automatisk når feste kritisk lavt trykknivå. De skiller seg i den type design og formål.

På viktige operative og produksjonsparametre for vanntrykkøkningspumpen er delt inn i 2 hovedkategorier:

 • sirkulasjonspumper for å øke vanntrykket i leiligheten;
 • skriver selvfyll pumpestasjon.

Mest populær enkel struktur i lys av universell anses sirkulator økende vanntrykk, er vannpumpen for trykksetting av denne type lett å montere og gir optimal ytelse i trafikken i systemet. Den er kompakt og er designet primært for å justere ytelsen til oppvarming og varmtvann.

Enheten består av en kompakt motor, som driver bladet rotor utstyrt. Ved vanninjeksjon sirkulasjonstakten, trykket høyde i hele systemet. I markedet modellen, og for kaldt vann og varmt vann. De pumper av den første type kostnader på bekostning av anvendelse ved fremstilling av holdbare, men billig plast. De kan arbeide i et temperaturmiljø på ikke høyere enn 40 ° C

Den andre typen av pumpeutstyr - stasjon - er mer komplisert og produktiv. Hovedforskjellen fra sirkulasjonen utstyr som kutter på et hvilket som helst fragment av nettverket og påvirker ikke ytelsen til sin uavhengighet, er pumpestasjon helt avskåret fra det eksterne system matekilde. Likevel er det denne innstillingen kan du øke vanntrykket til ønsket nivå.

Konstruksjonen består av et arbeidsflaten på akkumulatoren pumpe utstyrt med en selvfyllende mekanisme. En slik enhet garantert bedre vannkvaliteten, selv om tekniske grunner for å fastslå vann tilgjengelig til de øverste etasjene av bygningen. trykknivå blir regulert og opprettholdt på et forutbestemt nivå bryter justeringsparametere gjennom membran-ventil-system.

Når du velger en modell, anbefaler vi å betale oppmerksomhet til opplysninger gitt av produsenten, fordi ikke alle enheter er universelle. Generelt er valget av pumpen eller pumpestasjon er tilstrekkelig til å ta hensyn til følgende egenskaper:

trykkdannende pumper ASB

 • type fly systemer - varm eller kald;
 • Kraftenhet som er definert vanninntak kapasitet, vann løftehøyde og den maksimale verdi for trykkøkning;
 • trykk og strømningshastighet;
 • temperaturområde;
 • energi parametere;
 • Produktivitet (masse pumpede mengde pr tidsenhet);
 • akseretning i hvilken de arbeidende deler er i bevegelse;
 • start type (mekanisk eller automatisk);
 • Motorkjølemetode;
 • nivået av genererte støyen;
 • produksjon hylstermateriale og knuteforbindelser.

Det aktuelle markedssegmentet er stort - det er presentert som en teknikk for innenlandske og fra utenlandske produsenter.

Leder er de danske merkevare produkter Grundfos, særlig UPA15-90 / UPA15-90N modell. Fordelene inkluderer lav vekt og størrelse, enkel tilkobling til rørledningen. Ved forholdsvis lavt effektnivå ved å øke trykket til 1,5-2 atmosfære, fremstilt av høy kvalitet holdbare materialer (henholdsvis støpejern og rustfritt stål) og praktisk talt ingen støy. Begge enhetene er utstyrt med en bryter som lar deg justere parametere for en manuell eller automatiske innstillinger.

Wilo tysk merke produserer pumper utstyrt med strømningssensor, fortrinnsvis en våt type rotor kjøling. Populære modeller - PB-EA 088, PB-089 H EA, PB 201 og PB-EA EA-400 i huset til jern. Fordelene med produkter av dette merket er:

 • Enkel montering grunnet feste med mutrene;
 • Termisk beskyttelse;
 • lavt strømforbruk;
 • kompakthet;
 • lavt støynivå;
 • motstand mot korrosjon.

Plasser pumpetrykket stiger forholdsvis geysir

Chinese pumper WESTER WPA 15-90 / 20-120 bevist pålitelig teknologi tilgjengelig i segmentet. De kan brukes i utstyret av leiligheter, land hus og hytter. Hver modell opererer i en av tre modi som er gitt i temperaturområdet + 6 ... + 60 ° C, har en lav consumability og hever vann til en høyde på 9 m.

Boosterpumpen er enkel - å takle det, du kan ikke tiltrekke seg spesialister. Mest effektivt utføre innsnitt ved inngangen.

Montering sirkulasjonspumpe:

 • produktkutt i en enkelt posisjon i henhold til opplysninger fra fabrikanten;
 • komme til jobben, bør vanntilførselen er slått av, er det ingen vann;
 • utføre kapping av røret, og koble og feste pumpen og behandle det varmebestandige fukttette skjøter tetningsmasse;
 • koble enheten til strømnettet;
 • test satt pumpen.

Pumpestasjoner er også kuttet i systemet, men denne prosessen er best overlatt til fagfolk. installasjon vanskelighet er at i tillegg til tapping og tilkobling av pumpen må være riktig samlet og bringe den inn / ut-slanger. Tidkrevende og krever erfaring og er prosessen med å sette opp en pumpestasjon.

4.1 Montering av pumpen flate vann trykkøkning GPD 15-9A (video)

Bruksområde, arter, og forskjeller i hydrauliske pumper

Hvordan er håndpumpe for vann?

Lignende og anbefalte artikler

Legg til en kommentar avbryte svar

© 2018 Portal av pumper · Kopiere materiale uten tillatelse er forbudt

Hva et løft pumpe for leiligheter skal velge? Sette opp-pumpe vann

Dersom leiligheten er funnet i relativt lavt vanntrykk, så kan du kjøpe en step-up pumpe for leiligheten. Små trykkproblemer kan føre til ulempe for beboerne, samt en negativ innvirkning på kulturlivet formål. På grunn av lite hode kan slutte å fungere kjeler, oppvaskmaskin og vaskemaskin. Hvis du støter på et slikt problem, er det fornuftig å tenke på kjøp av utstyret som er beskrevet.

Definisjon av mål og valg av utstyr

Hvis du trenger et løft pumpe for en leilighet, må du først bestemme hva som er innholdet av problemet. Dette kan være et lavt trykk, og som har hyppige svinger. Hvis på de siste etasjene av multi-etasjes bygning, og det er ikke noe press i det hele tatt, har du sannsynligvis nødt til å kjøpe en selvsugende pumpe stasjon.

De viktigste parametre for valg av utstyret

Til å begynne med er nødvendig for å definere en oppgave som vil bli plassert foran pumpen. Han kan justere, øke eller redusere trykket. I neste trinn må du bestemme hvilke egenskaper må ha enhet. Du kan ikke velge enheten uten informasjon om størrelsen på tjenesteområdet. Derfor er det viktig å vite hva som er de dimensjonene av rommet der pumpen er plassert.

-Hjelpepumpe for en leilighet kan brukes for en liten økning i trykket i systemet. Et slikt behov kan oppstå når det nødvendige trykkøkning på 1,5 atmosfærer. I dette tilfellet ville installasjon av kompakt utstyr være nok. Denne enheten er installert direkte på et vannrør. Tilkobling av en slik enhet utføres før punkt feste rør og utstyr rundt. Device Selection vil avhenge av behovet for å styrke små trykk. Dersom det er behov for å heve vann fra bunnen opp, ekspertene anbefaler å velge en sentrifugalpumpe utstyrt med en trykk akkumulator.

Velge en pumpe ved hjelp av driftsmodus

Støtepumpen for en leilighet kan fungere i en av to moduser. Avhengig av dette kan du velge hvilken modell du trenger. Ulike versjoner av utstyret er manuelle eller automatiske. For å forhindre overoppheting under drift, hvis pumpen innebærer manuell styring, er det nødvendig å kontinuerlig overvåke indikatorene og koble utstyret i tide. Hvis du ikke overholder disse reglene, kan enheten overopphetes, og deretter helt ute av drift. Vannoppdriftspumpen i leiligheten kan fungere automatisk. I dette tilfellet styres prosessen av sensorer i kanalene. Utstyret er slått på når vannkranen er slått på. Hvis vannet ikke helles, vil pumpen ligge i ro. Eksperter anbefaler at du velger disse typer utstyr, da bruk av dem er mye mer praktisk enn den manuelle versjonen. Enhetene leveres med spesielle beskyttelseselementer, som utelukker muligheten for å slå på på et tidspunkt når vann ikke strømmer. Dette sparer og garanterer et langt liv til enheten.

Valg av pumpe ved kjølemetode

Vannoppdriftspumpen i leiligheten kan avkjøles på mange måter. Blant andre metoder er det mulig å skille motorens løpehjul, som er bladene på akselen. De avkjøler enheten. Denne mekanismen, utstyrt med en tørrrotor, gjør at utstyret kan fungere stille og forbedrer effektiviteten. Pumpen, som øker trykket i vannforsyningen, kan avkjøles av en væske som pumpes under drift. Mekanismen, som er utstyrt med en våtrotor, skaper nesten ikke støy, spesielt hvis sammenlignet med forrige versjon.

Når skal du velge en pumpestasjon

Før du kjøper en pumpe som øker trykket i vannrøret, er det nødvendig å spørre om problemet er lavt trykk, og ikke tette på røret. Faktum er at rørene innvendig er dekket av plakk og mekaniske partikler som forblir etter filtrering. Volumet øker, noe som medfører lav systemkapasitet. Hvis årsaken er dette, vil en vilkårlig moderne og effektiv pumpestasjon ikke kunne løse problemet. I dette tilfellet vil det være nødvendig å erstatte hele vannforsyningssystemet. Men hvis problemet fortsatt er i lavt trykk, kan en pumpestasjon som har en høyere kapasitet enn en vanlig pumpe, foretrekkes. Med hjelp av det kan du heve vann selv fra de laveste nivåene av huset. Stasjonen forutsetter tilstedeværelse av en sentrifugalstruktur, som er koblet til akkumulatorreléet. Under drift pumpes væsken fra systemet inn i oppbevaringstanken. Dette alternativet er egnet i tilfeller der det er ofte nok nødstop av vann. I dette tilfellet kan du bruke den lagrede i vann. Når vannet er slått av, vil trykket reduseres over tid til det når et bestemt punkt. Etter at reléet har nådd nivå, vil reléet automatisk fungere og bidra til aktivering av pumpen. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en pumpestasjon, må du tenke på hvor mye vannbeholder skal ha. Jo mer dens kapasitet, jo lengre pumpen vil vare og jo sjeldnere vil den slå på og av.

Hvorfor velge en vannkjølt pumpe til en leilighet?

Hvis du vurderer å øke vannpumper, bør du vurdere hvilken variasjon du skal velge for ditt hjem. Spesialister rådes vanligvis til å kjøpe modeller som fungerer ved vannkjøling. Denne anbefalingen skyldes det faktum at den lille pumpen enkelt settes til vannrøret, blant annet kan du gjøre slikt arbeid selv. Som en ytterligere positiv egenskap ved slike pumper er en våtrotor, som sikrer stille drift. Derfor kan den installeres hvor som helst i leiligheten, uten frykt for at utstyret vil forårsake ubehag. Installasjonen av en vannkjølt boost-pumpe anbefales også på grunn av at den har en lav kostnad. Derfor kan slike pumper om nødvendig installeres flere foran enheter som ikke kan fungere uten trykk. Utformingen forutsetter tilstedeværelsen av intelligent automatisering som beskytter enheten mot tørrløp, dette indikerer at utstyret vil slå av når vannet forsvinner i røret. Hvis du installerer en boosterpumpe for vannforsyning, kan du velge utstyr som fungerer ved vannkjøling. Ofte har slike enheter muligheten til å operere i en av to moduser. Blant dem kan du velge automatisk og manuell. Mesteren bør bare huske at en slik enhet ikke tåler skittent vann. Derfor, hvis vannet i rørene har utenlandsk inneslutning, må pumpen rengjøres periodisk.

Installasjon av boostepumpen for vannforsyning utføres i flere trinn. Det er imidlertid ikke vanskelig å utføre slikt arbeid, men før du starter manipuleringen, er det nødvendig å gjøre deg kjent med teknologien. Det første trinnet vil være merking på stedet der det skal utføres installasjonsarbeid. Deretter skal mesteren stenge vannet og åpne kranen for å fjerne overflødig trykk. Ved hjelp av en vinkelsliper må du kutte et rør, etter merkene. Tråder må kuttes langs kantene, og gjengede adaptere skrues inn etterpå. Installasjonen av boostepumpen i neste trinn involverer bruk av amerikanske beslag som følger med utstyret. De må kobles til adapterene.

Mesteren må installere pumpen i den tildelte plassen. For å koble til strømkabelen, bruk et vanntett uttak. Det anbefales å installere maskinen i 10 milliamperes. Disse anbefalingene vil tillate deg å gjøre arbeidet riktig.

Valg og installasjon av pumper for vann i leiligheten

Med sentralisert tilførsel av vann til leiligheter i fleretasjesbygninger, kan innbyggerne i de øvre etasjene oppleve ubehag på grunn av et svakt vanntrykk. For normal drift av en vaskemaskin eller oppvaskmaskin, som varmes opp vannet i en gasskolonne, er det nødvendig med trykk i vannsystemet fra to til fire atmosfærer. Ved et lavere trykk, vil denne teknikken ikke fungere. En svak stråle fra springen, eller det totale fraværet av vann, tilfredsstiller ikke i det hele tatt om nødvendig å vaske eller ta en dusj. For å normalisere situasjonen med vannforsyning, bør innbyggere i høyhus bruke pumper for å øke vanntrykket i leiligheten.

Installer pumpen i leiligheten vil bare være nødvendig når årsaken til manglende press ikke er tett vannrør og andre problemer hvis løsning krever en global modernisering av vannforsyning i huset.

Egne vannpumper i leiligheten er installert for å skape og opprettholde akseptabelt arbeidstrykk, med tanke på alle punkter av vannforbruk. Ved samtidig bruk av vannressurser på flere steder er det naturlig nedgang i trykket i det generelle systemet.

Normalt trykk for en leilighet med en innenlands bruk av vann, regnes som en indikator på fire atmosfærer. Dette er tilstrekkelig til å unngå driftsforstyrrelse vaskemaskin, dusjkabinetter, boblebad, geyser, som har automatiske tripping-enheter når det er for lite trykk.

Det kan være økt trykk. Indeksen på syv eller flere atmosfærer, fører til skade på husholdningsapparater og enkelte elementer i vannrøret.

Med en teknisk godt utformet og riktig installert vannrørledning i en flerleilighetsbygning, er det situasjoner med trykkfall på grunn av maksimal forbruk. For eksempel, i kveldstidene, når de fleste innbyggerne kommer hjem fra jobb og begynner å gjøre husarbeid, øker vannforbruket dramatisk. Dette fører til en fornærmende situasjon, når alt er i orden på de nedre etasjene, og det er enda problematisk å vaske hendene øverst.

Sett med sirkulasjonspumpe for økt vanntrykk

Pumpen for å øke vanntrykket, montert direkte på tilførselsledningen, er i stand til å gi full og stabil komfort ved å bruke vann på alle nivåer i en fleretasjes bygning.

2 Hva skal jeg være oppmerksom på?

Vannpumpen som er installert i leiligheten kan ha to typer kontroll:

 • manuell - krever konstant overvåking under pumpens drift;
 • automatisk - driften av enheten reguleres ved hjelp av spesielle sensorer (trykk, trykk, strømning).

Installasjon av apparatet som leverer vann med manuell styring, er egnet for sporadisk bruk. Og kontrollen fra personen er nødvendig for utelukkelse av arbeidet til pumpen i tørr tilstand. Hvis det ikke er vann i sentral vannforsyning, vil elmotoren overopphetes og den vil brenne.

Pumper med automatisk styring krever ingen oppmerksomhet. De kan slås på hele tiden, siden deres drift er regulert automatisk, avhengig av situasjoner som oppstår.

Vanntemperaturen i det sentrale vannrøret er også viktig, da enkelte modeller som øker trykket, kan fungere som følger:

 • bare med kaldt vann;
 • bare med varmt vann;
 • og med en kald, og med en varm (universell enhet).

En viktig faktor i driften av vannholdningsvannet i enhetens leilighet er måten det er avkjølt på:

 • Våt - enheten er avkjølt av vann som passerer gjennom det;
 • tørk kjøling av en luftstrøm, som er opprettet av en spesiell pumpehjul på rotoren til elmotoren.

Trykkpumpe ASB

Luftkjøling forårsaker økt støy fra tredjeparter, men ytelsen til en slik enhet er høyere enn den av sin vannavkjølte motstykke, som fungerer nesten stille. Brukes i rørledninger for både kaldt vann og varmt vann.

Siden vannpumpen skal installeres direkte i leiligheten, bør du vurdere noen av dens egenskaper:

 • Power - jo høyere den er, jo flere forbrukspunkter gi tilstrekkelig press;
 • støynivå - en viktig faktor som bør vurderes å være i samsvar med støy miljø i en komfortabel leilighet. For støyende maskiner er ikke egnet, spesielt når du arbeider om natten;
 • rør med diameter på bolig steder - økning i trykket er mulig bare i tilfelle av fullstendig konformitet seksjon av røret og pumpedysene;
 • løftehøyde - hver pumpeenhet er konstruert for en bestemt høyde av væskestrømmen;
 • Totaldimensjonene - for leiligheten, som har en begrenset romlige muligheter for å installere denne type utstyr bør velges kompakte enheter.

Booster pumpe i den hjemlige rørledningen vil gi rom for en lang sikt for å gi alle innenlandske vannbehov. For at utstyret å kjøre jevnt, bør du bruke følgende retningslinjer:

 • fluidstrømning inn i pumpe bør skje gjennom et grovt filter. Således er utelukket fra å komme inn gjennom vannet inn i enheten av partikkelformig materiale, noe som kan føre til mekaniske skader;
 • sted i et tørt og oppvarmet rom for å hindre at fuktighet og korroderende natur av den negative virkningen av lave temperaturer;
 • obligatoriske nærvær av avstengningsventilen (trykk) som er installert oppstrøms av pumpen, slik at for å utføre vedlikehold og reparasjonsarbeid når det kobles fra vertssystemet;
 • sikker passform - sikre at ingen lekkasje forårsaket av konstant vibrasjon av arbeidsenheten.

Selvsugende pumpestasjon trykk

Installasjon av utstyr som kan øke vanntrykket i leiligheten, det er en måte:

 • lapper levering av vann til leiligheten;
 • markør på bærerøret, som er valgt for pumpen, blir et merke laget, samtidig som det tas hensyn til dimensjoner av lengde og tilstedeværelsen av adaptere;
 • Den kutter ved det markerte steder røret;
 • på den ytre side av de frie ender av røret er kuttet skruegjenge en ønsket stigning;
 • ved endene av rørene er skrudd tilslutningsstykker med innvendige gjenger;
 • Adapterne er utstyrt med beslag;
 • pumpen er montert i overensstemmelse med den korrekte retning av fluidbevegelse er angitt med pilen på anordningen;
 • Det utføres en trekjernekabel ledningene fra husholdningsstrøm;

Ved fullførelse av installasjonsarbeidet er nødvendig for å gjennomføre en test av innretningen for å sjekke for lekkasje i forbindelsene. For best mulig tetting anbefalt FUM tape ved å vikle det på en gjengeskjøt.

3.1 Installert i hjemmene til pumpen øker VANNTRYKK GPD 15-9A (VIDEO)

4 Alle modeller av kjente produsenter

Velge en vannpumpe for en leilighet, bør du ta hensyn til produktets produsenter som spesialiserer seg på produksjon av bare slikt utstyr. Den mest kjente er selskapet Wilo, Grundfos og Jemix. Kort beskrivelse og tekniske spesifikasjoner for en modell fra hver av dem:

Wilo PB-088 EA - liten størrelse modellen, som er montert direkte på røret. Egnet for bruk i rørledninger, både med kald og med varmt vann. Avkjøling skjer på grunn av passering av fluidstrømmen. Fylles med strømningssensor, som aktiverer pumpen ved starten av bruk (kran åpnes på tidspunktet for bruk).

Det er to moduser: automatisk og manuell. Den har beskyttelse mot tørrkjøring og overoppheting. Kroppen er dekket med et rusthemmende middel. På jobb produserer lite støy.

Sted boost pumpe i vannsystemet

 • maksimaltrykk: 9,5 m;
 • tillatte væsketemperatur: fra 0 til 60 ° C;
 • Motoreffekt: 0,09 kW;
 • Kapasitet: 2.1 cu. meter per time;
 • koblere diameter: 15 mm (? tommer).

Grundfos UPA 15-90 - heving vanntrykk tjener for montering på ledningen inne i leiligheten. Med små dimensjoner og lav vekt virker det sammen med væsker med varierende temperatur. Kjøles med rennende vann og har beskyttelse mot tørrkjøring og overoppheting. Huset er beskyttet ved hjelp av anti-korrosjonsbelegg. Når du arbeider nesten ingen støy. Manuell styring og automatisk drift.

 • maksimaltrykk: 8 m;
 • atte væsketemperatur: 2 til 60 ° C;
 • Motoreffekt: 0,12 kW;
 • Kapasitet: 1,5 cu. meter per time;
 • koblere diameter: 20 mm (¾ tommer).

Vilkår forsterke sirkulasjonspumpe montering

Jemix W15GR-15 A - Enheten er konstruert for å skape og opprettholde trykket i vannforsyningssystemer på det optimale nivå. To driftskontrollmodus - manuell og automatisk. Det avkjølte luften fan så støyende arbeid.

 • maksimalt hode 15 m;
 • tillatte væsketemperaturen 0 til 110 ° C O;
 • Motoreffekt: 0,12 kW;
 • Kapasitet: 1,5 cu. meter per time;
 • koblere diameter: 15 mm (? tommer).

Bygging erfaring: 13 år

Still et spørsmål

Blakk (brukket) pressostat monteringsbeslaget til plastpumpehuset. Jeg kan ikke finne anbefalinger for reparasjon egne hender. Station JEELEX Jumbo.

Meget god artikkel! Alt er kort, det er klart om hoved og tilgjengelig språk. Takk enorm!

I alle fall, den kompliserte prosessen med rensetanker med filtre etter lufting. Hvordan ikke kult, og vil ofte bli renset. Generelt er vannbehandling en komplisert ting, du trenger mye utstyr.

Sjekk din vilje til tilrettelegging av sine egne hender skazhin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

62 + = 70