Tile Cutting Tile manuell video

Hvordan og hva du skal kutte fliser

Samt bedre å kutte en keramiske fliser? I denne artikkelen vil vi se på alle muligheter for å løse dette problemet med sine egne hender. Og det vil bli vurdert etter hvert som arbeidet med fliser og keramiske fliser.

Gjennom rom vendt arbeider med fliser, hver gang må forholde seg til deler av vegger og gulv som hele legging fliser klinker umulig.

Det er nødvendig å kutte ut en del av produktet, men gjør det slik at flisen kantene er jevne (se video).

Samtidig er det også en risiko for å bryte en kostbar keramikk helt. For å unngå dette, må spesialverktøy brukes, som inkluderer både profesjonelle dyrt verktøy (fliser), så vel som mer enkle typer utstyr (glass cutter, bulgarsk, etc.).

Elektrisk flisekutter med diamantblad er den ideelle mekanisme, som styrke til å takle alle slags fliser. Med sin hjelp er det lett å oppnå rent kutt med avrundede og glattet kanter.

For å gjøre dette, trenger bare å utstansede fliser lagt på arbeidsflaten av enheten, og skyv langsomt under bladet. Fliser skal trykkes fast til plattformen med begge hender. I dette tilfellet, ikke glem om sikkerhet:

 • må bruke vernebriller for å ikke blitt satt inn i øyet mindre fragmenter flis materialer;
 • kontrollere nivået av vannet i sumpen, gjennom hvilken kjøledisken;
 • på tide å skifte vann i tilfelle av tilstopping flis smuler.

Forresten, kan en mosaikk fliser kuttes på samme måte, observerer stor forsiktighet.

Platen på enheten er i stand til å tåle opp til 1000 uten å erstatte skarpe. Imidlertid må bladet fjernes periodisk fra de keramiske partikler. For å bli renset, kan du bare gjøre noen kutt i slipesteinen.

Elektriske flis anbefales å kjøpe i selskapet butikken eller den offisielle representasjon av produsenten, som sørger for kvalitetssikring og har en hel liste med nødvendig dokumentasjon.

Men i alle fall er det ønskelig å inspisere utstyret for mulige feil, samt å sjekke motoren. Det er også verdt å merke seg at ikke alle modeller av Electric flis lett å finne deler, så ikke være overflødig å sørge for det på forhånd.

Den viktigste fordelen med dette utstyret er absolutt en skjærehastighet. Profesjonelle mestere bruke på en keramisk flis er ikke mer enn et minutt.

For å kutte fliser i en vinkel på 45 grader vil kreve bedre utstyr, er prisen flere ganger høyere. Men for fremstilling av små mengder av materiale, vil det være nok å feste den sikkert og bruke en konvensjonell fliskutter, grinder eller stikksag.

Du kan komme og når du skjærer en halvsirkel, men i dette tilfellet, master anbefales å fikse flisen forsiktig i en skrustikke. Skjær flisene krøllete, mest sannsynlig, vil det ikke fungere. Dette arbeidet er best overlatt til den sakkyndige, spesielt hvis materialet er dyrt.

Mindre dyrt instrument som brukes hovedsakelig av amatører håndverkere er håndlaget Tile. Med det, som er skåret i fragmenter Fliser tilstrekkelig ikke mer enn 6 mm.

Lære å arbeide med dette utstyret er ikke vanskelig, og materialet skjærehastighet vil være mye høyere enn når du bruker en stikksag:

 • påføres på overflaten av fliser ved anvendelse av en merke blyant eller en markør;
 • flisene er plassert på bakken, å justere den slik at hjulet faller sammen med den markeringslinjen;
 • Tile kjørehåndtaket og hvor hjulet bæres av ledningen;
 • produktet er festet ved hjelp av "vinger", som vil være fordelt keramiske eller keramiske fliser i to like deler;
 • etter et lett slag på enheten håndtaket forbindelsen oppnådd den ønskede del.

Den største fordelen med manuell flis er dens uavhengighet fra kilder til elektrisk energi. Bruken er spesielt relevant i områder der tilgang til elektrisitet er problematisk. I tillegg kan håndholdt enhet trygt brukes under forhold med høy fuktighet. En liten størrelse og vekt, vanligvis ikke overskrider 10 kg, noe som gjør det lett å transportere.

Glass cutter er den mest enkel og rimelig verktøy. Det er med hell brukes til behandling av tynne fliser. I denne metoden for å kutte fliser som sett i videoen, er det praktisk talt identisk med glass cutting teknologi.

Operasjon er som følger:

 • på den blanke side av gjenstanden ved hjelp av en slette markør markering er påført;
 • feste til linjen linjen eller området, er det nødvendig å holde glasskutteren i retning fra den distale kanten til ham, samtidig forsøke å fordele så jevnt som mulig trykk-kraft;
 • eller glaserte fliser lagt på bordet av en cut-linjen, og holde en del av det, trykk forsiktig på den annen side;
 • kanten på plass feilen kan videre behandles med sandpapir.

Selvfølgelig, for å jobbe med glass cutter vil kreve en viss ferdighet. Derfor, i fravær av riktig erfaring, er det ikke nødvendig å trene på dyre keramiske materialer.

En veldig hendig verktøy er en flis-tang. Bruk den til å gjøre kutt i nesten alle miljøer. Selve verktøyet ser ut som tang. I den ene enden er anordnet en kuttehjul.

Således er han som et glass kutter, som er kombinert med avbitertang. Hjemme, er denne enheten ofte rett og slett uerstattelig. Det er verdt det billig, men det er ganske berettiget i små mengder. Egentlig er alle disse verkene redusert til et minimum:

 • langs risselinjene utføres en skjærehjul, som er montert på tengene;
 • til kanten av leppene curling Products Factory;
 • pinsetter platen plassert på den fremre flate av flisen, og det sentrale parti ligger ovenfor den trekkes furen;
 • Pinsett forsiktig presset, hvorpå flis bryter av jevnt.

Dette verktøyet er mye bedre enn å gjøre jobben sin enn glass cutter. Men med det også lett å skjære tynne strimler. For å gjøre dette, i alle fall, trenger mer komplisert og kostbart utstyr.

Hvordan kutte fliser jeksel

Mange uerfarne mestere spør om det er mulig å kutte fliser jeksel? Mulig. Ved bruk av en vinkelsliper for å kutte fliser har stort potensial. I motsetning til andre verktøy, kan det hjelpe å ikke bare kutte flat stripe, men også for å gjøre komplekse formet utskjæringer.

Med litt innsats er det mulig å kutte i produktet ganske fin hull i form av en sirkel. Takket være diamantskive kan kutte fliser raskt som en vegg, og sex, men kuttene oppnås svært dårlig kvalitet og alltid behov for ytterligere behandling - kanter må slipes.

Cut fliser grinder må være svært forsiktig med å blanke siden av flisen var ikke sprukket. For å gjøre dette, må diamantskiven være nye og kvalitet, og å kutte produktet skal være på baksiden. En mer detaljert presentasjon vil gi trinnvise instruksjoner på video.

Når du arbeider med en jeksel er ikke alltid mulig å oppnå nøyaktigheten på kuttet. Eye estimering kan mislykkes, eller for eksempel, under vekten av vakle håndverktøy. Riktig sikre jeksel er fastsatt på grunnlag av og manipulere de fleste fliser.

Slipemaskin kan festes til det ben på arbeidsbenken med klemmer, slik at platen ble sendt opp for å fastsette en jeksel på kanten av benken i en horisontal stilling.

Blant ulempene med dette verktøyet kan det nevnes en stor mengde støv under arbeid og materiale blir slynget ut på sidene. Derfor, for sikkerhetsmessige årsaker anbefales det å bruke vernebriller og hansker.

For å skjære granitt eller keramiske fliser granitt, er det bedre å bruke et ventilert diamantskive, ettersom det overopphetet kreve ekstra kjøling.

Det er mest praktisk å kutte granitt bruk av maskiner for våtkapping. Under ingen omstendigheter bør du kutte fliser eller granitt fra platen, som er designet for metall.

Generelt kan vi si at flisen Skjæring kan gjøres på forskjellige måter, og hver artist har alltid mulighet til å velge den mest passende en.

Nyttig artikkelen? Rate og legge til mine favoritter!

Hvordan kutte fliser manuell flis enkelt, raskt og effektivt

Hvordan kutte fliser manuell flis

På grunn av et bredt program i reparasjon og oppussingsarbeid i flis på markedet tilbyr et stort antall verktøy å jobbe med det. For eksempel vil nøye og presist kutt fliser, anbefales det å bruke en flis kutter. Manuell flis kutter kan kjøpes på nesten hvilken som helst butikk av verktøy og bygging forsyninger, men ikke nok til å kjøpe det - du trenger å vite hvordan å kutte fliser manuell flis. Tross alt, bare kjøpe et lite verktøy - komplett med det som ikke er inkludert praktiske ferdigheter, men like viktig er valget av høy kvalitet flis som ikke vil bryte og smuldre under Tile.

De enkleste manuelle fliser cutters er ganske billig, så kjøp ikke vil være tyngende for vesken. I tillegg kan du leie det - mange butikkjeder tilby en slik tjeneste. Tile kan ofte bli leid ut til selskapet, som kjøpte en brikke, så ikke nøl med å spørre.

Hvordan bruke manuell flis

Arbeidsflyt manuell fliser er enkel nok. Hoved arbeidende del av Tile - er:

Fliser festet på arbeidsflaten av valsen og skåret opp. Deretter blir vektarmen senkes, noe som bryter ned brekk flis inn i 2 segmenter. Tid til å kutte en flis tar mindre enn ett minutt, slik at arbeidet har vært svært produktive.

Før du skjærer fliser manuell flis, anbefales det å smøre rullen og styrerammen. Det er nok bare noen få dråper olje. Du bør også sjekke posisjonen til skjærevalsen og stabilitet - det trenger ikke å gå fra side til side, men må rotere lett. Det bør også overvåke statusen på videoen - hvis det er sløv, deretter kutte fliser er vanskelig og dårlig kvalitet. Kjøpe ny video kan være i samme butikken der du kjøpte Tile. Og hvis verktøyet leier, så må du umiddelbart sjekke status på videoen - det er ingen grunn til å betale penger for en slitt verktøy, som bare vil ødelegge fliser.

flis skjære letthet avhenger av tettheten. Det tyngre flisen struktur, jo lettere er det å skjære til og med meget tynne segmenter kan kuttes i dette tilfellet. Hvis brikkene ikke er tilstrekkelig tett, kan det smuldre, så det er bedre å bare halvert. Derfor forhånds bedre til de eksperimentelle kutt, som vil vise hvordan du kan kutte fliser manuell flis.

Å kutte hadde rett, kan du forhånds markere flisene ved å trekke på det ønsket klippelinjen. Deretter ble flisen er plassert på arbeidsflaten, idet rulle på linje med den opptrukne linje. Hvis du trenger å utføre mange av de samme type kutt, er det bedre å fikse rammen overflaten i en passende stilling, slik at du ikke kaster bort tid på montering.

Senkning av skjærevalsen på flisene og bevege det i retning av selve håndtaket. Trenger du et lett trykk, kutt vil ikke fungere uten. Men trykket må være helt enkelt å flisen ikke er delt. Ikke verdt flere ganger krysset valsen på flisen - i dette tilfellet, kan snittet være dårlig.

Deretter bryter fliser spaken. Wings spaken bør settes slik at de hvilte på den nedre tredjedel av flisene. bør ikke trykke inn til sentrum - pause for å gå fra kanten i stedet for sentrum. Etter spaken helt inn flisen må snu spaken på håndtaket. Hvis det gjøres riktig, bør flisene deles inn i deler. Hvis den ikke gjør det, så må du trykke hardere. Dersom det i dette tilfellet er det ikke er delt, er det nødvendig å utsette dette tile "til bedre tider", ta en annen og gjøre alle trinnene igjen. Det bør ikke være en ny måte å kutte neraskolotuyu fliser - kvaliteten på kuttet i dette tilfellet vil være lav.

Hvordan å kutte fliser

I prosessen med å legge fliser er alltid et behov for å kutte flisene. Det finnes ulike metoder og verktøy for å kutte keramiske fliser. I denne artikkelen vil vi se på hvordan å kutte fliser, og hvilke verktøy å bruke bedre.

Verktøy for skjæring av keramiske fliser

Fliser kan kuttes med en rekke verktøy, for eksempel:

Valg av instrument avhenger av hvor mye arbeid og fra de funksjonelle funksjoner, som vi vil dekke nedenfor.

Flis er mekanisk og elektrisk. La oss se hva som kjennetegner hver av dem.

Manuell flis kutter består av en base, føringsrør og kutteorgan. Et slikt verktøy kan gjøre rette kutt direkte eller diagonalt. Manuell fliser er lett nok å bruke. Imidlertid bør det bemerkes at dette verktøyet ikke kan klippe en stripe mindre enn 5 mm, ikke engang (trenger resurfacing) kan komme i tillegg til cutting edge.

For å kutte flisene, sett den inn i flis kutter, flytte skjærehjulet bort fra deg. Når ville bringe det til slutt, klikk på håndtaket å bryte av en bit av kuttet.

Arbeide med Electric flis

Elektriske flis lar deg lage en kvalitet kuttet med myke kanter. Den kan brukes til å skjære en strimmel mindre enn 5 mm, for å lage et hull eller skjæres i en vinkel på 45 °. Elektriske flis kutter for å kutte fliser av noen hardhet. Imidlertid er dette verktøyet ganske dyrt, og til å jobbe med dem trenger faglig kompetanse.

Hvordan kutte fliser Elektrisk flis

Hell vann i badekaret for å drive midt i 2-3 cm.

Gjør layout og sette fliser på maskinen.

Vi trykker på flis og sakte fører til platen.

Video: hvordan å kutte fliser Tile

I denne videoen viser deg hvordan du raskt og enkelt klippe flisene med en manuell flis kutter

I denne videoen vil du se enheten Electric fliser, samt hvordan du bruker det

Bulgarsk - enkel å bruke verktøy, men det viktigste å observere forholdsregler. Når du arbeider med kvern produserer mye støv og rusk, så sørg for å bruke vernebriller, hansker og en respirator.

For å kutte fliser, må du bare bruke diamantblad. Gjør merker på fliser, flis fix på et flatt underlag, snu jeksel og kutte fliser langs en linje i retning av oss selv. Merk at flisen kantene er ikke alltid nøyaktig, og de trenger å slipes.

Glass cutter - den enkleste og billigste verktøy for å kutte glass og fliser. Den brukes hvis du trenger å kutte flisene i små mengder.

For å kutte flisen glass cutter, må du utføre noen enkle trinn. Sette fliser på et flatt underlag, og gjøre layout, trykke jevnt lamine glass cutter mot deg.

Video: hvordan å kutte fliser glass cutter

I denne videoen viser hvordan å kutte flisene ved hjelp av en vanlig glass cutter

Hvordan å kutte keramiske fliser

Keramognitnuyu fliser kan bli kuttet med en slipemaskin og Electric fliser.

Bulgarka enklere å bruke, men kan bli ujevne kanter. Skjæring av keramiske fliser med en diamantskive.

Hvis du trenger en helt flat og glatte kanter, er det best å bruke en elektrisk flis kutter. Hvis du bruker Tile, og trykk deretter ned på begge sider av flisene.

Viktig! Ved skjæring av keramiske fliser anbefales å bruke vernebriller for å beskytte deg mot flygende vrakrester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

+ 56 = 65