Terskler for tretrapper

Bånd på trinn: sikkerhet og komfort av trapper

Trapper i huset bør ikke bare være robust og pålitelig, men også trygt for bevegelse og attraktivt utseende. Disse to grunnleggende funksjoner og er laget for å utføre fôr for trappa.

I dag, etterbehandling interiørmaterialer produsenter tilbyr et stort utvalg av produkter, inkludert anti-slip, teppe og sikkerhet alternativer. For informasjon om hvordan man skal forstå alt dette mangfoldet, til høyre velge og sette overlay instruksjonene på scenen med sine egne hender og vil bli diskutert i denne artikkelen. Til din oppmerksomhet er også presentert fargerike bilder av høy kvalitet og nyttig informativ video.

Bånd på trinn har tre hovedfunksjoner - beskyttende, dekorative og anti-slip

Bånd på trinn: hva som trengs og hva er

Før du går til butikken for overlegg for stigetrinn, la oss se hvilken funksjon de utfører og hva slags er delt.

I anleggsmarkedet dekker et bredt spekter av stilarter og fargepaletter er til stede i dag

Skrape stige - en spesiell beskyttende belegg som forbedrer de funksjonelle egenskapene til systemet, og i tillegg tjener dekorative element stige.

Den mest populære blant befolkningen bruk kovrolinovye foring, som kan være så fast og enhetlig teppe

Dermed er disse produkter er utviklet for å utføre følgende funksjoner:

 • forhindre glidning på glatte overflater trinn, for derved å hindre folk fra fall og skader;
 • for å forlenge levetiden til stigesystem og beskytter de ytre påvirkninger og skade;
 • forbedre utseendet på design og oppdatere sin design;
 • maskere støpeskjøter og mangler gjort ved installering av systemet;
 • gjøre plass visuelt jevnere, og også for å forandre og transformere utformingen av strukturen som en helhet.

Ved hjelp av en praktisk og komfortabel fôr, vil du ikke bare sikre stigen, men også gjøre det mer spektakulært

I tillegg er disse platene, som er montert på det stadium av utvendige trapper som befinner seg ved inngangen til huset, helt rent skosålene, ikke tillater smuss å trenge inn i huset.

Hvordan velge en stige fôr

De viktigste aspektene som bør vurderes når du velger produktene i butikken er:

 • materialet som de er laget av;
 • Detaljene i installasjon og typen av feste;
 • fine kvalitetsprodukter.

Velge produkter som representerer klart de formål som du får dem, og pass på at de er sitt design og fargelegging i harmoni med det indre av hjemmet ditt

Varianter pads for deres tiltenkte formål

Den bredt utvalg av farger, teksturer og størrelser, med de putene kan bare drastisk endre utseendet på trappene. Men for å gjøre dette, velger du hvilken type produkt riktig.

Alle eksisterende pads kan deles inn i følgende hovedtyper:

 • Beskyttende.
 • Dekorative.
 • Anti-slip.
 • Oppvarmet.

Produktene er klassifisert i henhold til sitt formål, og materialet som de er laget

Produkter av denne type er utformet for å beskytte de plane trinn mot mekaniske og fysikalske påvirkninger, i betydelig grad forlenge levetiden til strukturen. Oftest har de en vinkel L-formet, som vist på bildet.

Disse produktene er vendt mot hjørnene og plastisk foring av myk PVC. Svært ofte de brukes til trapper som er på gata.

Lekter representerer ofte et teppe eller laminerte belegg, som gir grunnlaget for styrken av aluminium. På grunn av den overflod av farger som finnes i butikkene, kan lekter velge absolutt alle interiør. Også disse produkter har en beskyttende funksjon for stigen.

De viktigste funksjonene til de dekorative paneler på scenen er ikke bare estetisk og utforming, men også beskyttende og anti-gli

Anti-slip effekt, som regel har alle pads, uten unntak. Men det beste av dem er gummilister og hjørner, som kan utstyres med trinn, både innenfor og utenfor lokalene klokken (se bildet).

Anti-effekt fòret er trappen en komfortabel og sikker bevegelse av

Produktene er oppvarmet for å hindre frysing av inngangs trinn utenfor trappen, samt for å skape komfort og velvære av trapper inne i huset. Deres utforming er ganske enkelt - Oppvarmet matter som er koblet sammen ved hjelp av ledninger, som er utstyrt med termoelementer og kontroll.

Fôr med et oppvarmet element vil gjøre hjemmet ditt varmt og koselig, og produktene ligger på gatenivå vil hindre stigen fra det iskalde snøen

Klassifisering av foringer for fremstilling material

Dag i byggesupermarkeder og nettbutikker kan bli funnet foring av slikt materiale:

 • et teppemateriale;
 • tre;
 • gummi;
 • aluminium;
 • plast.

I tillegg til disse typer pads kan også være effekten av bakgrunnsbelysningen, som er veldig praktisk å flytte om natten

For trapper inne i huset (dacha) er bedre å bruke varm, komfortabel og behagelig å ta på teppet fôr. De ikke bare skape en følelse av kos i huset, men også tjene som en veldig fin dekorativt element ladder system.

Tepper på scenen er ikke populære i dag uten sidestykke - de er vakre, komfortabel og behagelig å ta på

Teppe pads kan bestå av både individuelle matter og hele teppet teppebelagte hele stigen lengde.

Produkter laget av syntetisk teppe i praktisk bruk, høy styrke og motstandsdyktige mot forurensning.

Syntetisk tepper er stadig i popularitet - det er praktisk, praktisk, og viktigst økonomisk

Tre putene er mest brukt for kledning jern stiger. Slike trepanel kamuflasje store jernkonstruksjoner og gi dem en mer behagelig utseende.

Linings laget av tre med belysning dekorere og sikre stigen

For fremstilling av disse produkter brukes eik, furu, ask, mutter, cedar og andre naturlig tre.

Slip gummistrikker produsere, vanligvis av gummi eller gummismule integrerte formasjoner. På grunn av tilstedeværelsen av sporene på utsiden, og det generelle plan av lokket, gir de den største sikkerhet ved flytting av stigen stigesystem.

Fôr gummi billig i pris, og deres mest brukte eksterne vise systemer

Putene laget av aluminium - en profil av eloksert metall med et spor for den gummi-innsats. Disse produktene kommer i flat, vinklet og kompositt (bestående av en forbindelse profilerte strimler).

Produkter laget av aluminium som er oftest brukt for utendørs trapper

Overhead panel av plast fleksibel og pålitelig. De har et bredt spekter av farger og er ansett som et utmerket etterbehandling materiale for trappa. Opprinnelig hjørner plast og belagt med et laminerte plate.

Plastdeksler som er mest effektive til en pris som er det beste alternativet for utvendig trapp

Slik installerer du selvklebende pads med sine hender kovrolinovye

Pads kan settes som hele lengden av trappen, så på hennes sider, eller på bestemte steder.

I henhold til fremgangsmåten ifølge installasjon produkter utmerker seg inn i:

 • selvklebende;
 • de som er festet til klebe;
 • festet til trappen med skruer og plugger.

Før du installerer deksler av ethvert materiale, lese nøye instruksjoner til dem

Selvklebende produkter er forsynt med et vannresistent klebestrimler av klebebånd med hvilke de er fastskrudd til alle plan.

Selvklebende produkter kovrolinovye meget lett å installere - tilstrekkelig adskilt fra klebebåndet og det beskyttende filmbelegg presses fast til scenen

Vurdere trinnvise instruksjoner for installasjon av tepper lim basis:

 • Profilen ble opprettholdt ved romtemperatur;
 • stadier plan renset og avfettet for urenheter;
 • selvklebende teppe skåret i riktig størrelse bånd;
 • utpekt sted på stigen klebeputene;
 • fjerning av den beskyttende filmen fra klebebåndet ved å trykke ned tett dekke klebemiddelet på fettfri basis plane trinn.

Belegget materialet på teppet du er satt på scenen raskt og enkelt

Video: Hvordan installere kovrolinovye pads på scenen

Internett-butikk "Stairs Master" gir forbrukerne en komplett sikker og praktisk stiger som ikke krever revisjon. Kjøpe dem, og du kan når som helst ved å gå den dedikerte nettsiden til selskapet og se utvalget av presenterte produkter.

Uavhengig produsere og installere trappetrinn laget av tre

Svært ofte under byggingen av et hus eller duplex nyutvikling, mange huseiere er det nødvendig å produsere en trapp for overganger mellom gulv, utgang til loftet eller ned i kjelleren.

I alle slike tilfeller, uansett hva slags materiale som ble valgt for fremstilling av bærekonstruksjonen, rekkverk eller sideskinner, i et boligområde som er mest hensiktsmessig å fremstille trappetrinn laget av tre belagt med en av de mange beskyttende og dekorative komposisjoner.

Dette naturlig materiale, med riktig pleie er svært slitesterk og har den nødvendige styrke, og dessuten har en edel utseende, alltid forblir varm og skaper en behagelig taktil følelse under gange derpå uten sko.

Intra trapp med tre trinn.

Produksjon av trapper med tre trinn hjemme

Uavhengig av installasjon og bruk sted, nemlig stadium det er den mest belastede medlem trappe siden under drift, tar hver av dem på et bestemt tidspunkt over full last fra en persons vekt, og fordeler den jevnt i hele strukturen.

På denne bakgrunn, i produksjon av en trapp med hendene trenger definitivt å utføre alle de nødvendige beregningene, kunne velge riktig materiale, og holder seg til de riktige presisjon produksjon og montering teknologi trinn.

Utendørs tretrapp uten stigerør.

Egenart av tre steg

Tatt i betraktning de ulike typer bygningsmaterialer, er det lett å konkludere med at en rekke naturlige treet er det mest aktuelle alternativet for å gjøre trinn trapp i stuen, fordi det er helt i tråd med en rekke av de følgende betingelser.

 1. Relativt lave kostnader og bred tilgjengelighet av dette materialet, kan du bruke den til å bygge selv for familier med lave nivåer av inntekt.
 2. Tilstrekkelig styrke, moderat stivhet og elastisitet av tømmer ubetydelig, kombineres for å gi en god bestandighet mot høye kortvarig lastbærende.
 3. Lav egenvekt og enkel maskinering tillate deg selv å lage og installere produktene av kompleksitet, uten bruk av spesialverktøy og utstyr.
 4. På grunn av den naturlig opprinnelse av materialet, er det helt ufarlig, helt hypoallergene og i bruk vil det ikke avgir giftige stoffer i luften.
 5. Den lave verdi av varmeledningsevne og varmekapasitet gir en behagelig overflatetemperatur, og den opprinnelige ytre struktur av naturlig tre gir den høye estetiske egenskaper, slik at et slikt trinn kan anvendes uten etterbehandling gulvbelegg.

Bildet viser trinnene fra en rekke av tre.

Beregningen av størrelse og antall skritt

For komfortabel og sikker drift av trapper, i deres fremstilling må ta hensyn til en rekke faktorer, som er basert på korrekt vektfordeling, idet det tas hensyn til de fysiske egenskapene til karosserikonstruksjonen, og antropometriske indikatorer for en person å klatre trapper.

At enhver handyman lett kunne takle denne enkel oppgave, det er en spesiell instruksjon som vil hjelpe beregne riktig skråningen av en trapp, og antallet og størrelsen på trinnene, avhengig av de spesifikke betingelsene for bygging og drift.

 1. Den optimale helningsvinkel for den trapp i området på 23 til 37 °, med en bør være klar over at den slake trapp er mer hensiktsmessig, men for dens installasjon krever mer lagringsplass, og vice versa, skjer en bratt trapp opp mindre plass, og den opp- og nedstigning av det vil bli vanskeligere.

Beregningen av vinkelen av trappen.

 1. Under den trinnhøyden er forstått som størrelsen av den vertikale delen, som er riktig kalles stigerør. For Intra trapp trinnhøyde verdien bør være fra 150 til 220 mm.
 2. Den øvre planet for hvert trinn kalles slitebanen, og avstanden fra stigerøret til den ytre kant av mønsterdybde kalles trinn. For sikker og komfortabel vandre på slitebanen bør plasseres fritt menneskelige foten så sin dybde bør ikke være mindre enn 240 mm, men ikke mer enn 420 mm.
 3. Bredden av trapp er avhengig av avstanden mellom de ytre kanter, eller mellom den tilstøtende vegg og en ytre side rekkverk. I boliger og private hjem marsj bredde kan ligge i fra 600 til 1000 mm.

Hovedelementer og dimensjoner på en trapp.

 1. Tykkelsen av materialet for slitebanen er valgt avhengig av bredden av scenen, og beregnes ut fra forholdet mellom 1:20. Hvis således marsjen bredden er 800 mm, er det nødvendig å bruke styret på minst 40 mm for fremstilling av slitebanen. Tykkelsen av styret for produksjonsstigerør, i de fleste tilfeller velges fra 16 til 25 mm.
 2. Dersom et metall eller betong mars lektene er montert på trappen av tre, bør tykkelsen av tremateriale være fra 15 til 30 mm.

Foring av eik tavler for betong og metall trinn.

Tips! I produksjon av små lett lastet trapper, for eksempel fører til kjelleren eller på loftet, kan du gjøre uten å måtte installere stigerøret, noe som gir mer effektiv bruk av plass på grunn av en brattere vinkel.

Som nevnt ovenfor, er det trinnet trappen i drift en betydelig dynamisk belastning, slik at valget av materiale for deres fremstilling, må være styrt av følgende råd og råd:

 1. Separate fabrikasjonstrinn for trapper fra treet tillates å tørke tømmer ved hjelp av første klasse som har en relativ fuktighet som ikke overstiger 10%.
 2. Den i ett stykke massivt tre er ikke tillatt å ha sprekker, knop gjennom, tap av mugg og andre skadeinsekter.
 3. For fremstillingsfremgangsmåten og mellomliggende områder får lov møbel plater av laminert finér tømmer eller tre ribber av tilsvarende seksjon.

Klar limt tømmer fra barer.

 1. Den mest billig og samtidig lette, holdbare og rimelig materiale anses å være en tørr høvlede bord furu, som kan brukes til fremstilling av trapper og andre konstruksjonselementer.
 2. Wood eik, agnbøk eller lerk har den høyeste styrke, i tillegg til en edel og dyrt utseende, men produkter laget av det har en høyere pris, og vanskelig å maskin.
 3. Alternativt kan du bruke bøk eller ask, som har en tett lys tre, litt tørket ut og utsatt for sprekkdannelser, med en tydelig vakker og dyp tekstur.

Fragment trapp av laminert eik.

Tips! Uavhengig av type av tre, alle trinnene for utendørs trapper laget av tre, før installasjonen skal tørkes grundig og to ganger behandlet med anti-sopp og antiseptiske preparater for beskyttelse mot råte og ødeleggelse av mugg.

Installasjon og montering av tre trinnene

Feste av tre trapper til de bærende konstruksjoner av metall eller betong, utføres ved hjelp av en skrue eller bolt forbindelse med skjulte eller dekorative caps skruer.

For å installere Trinn for trapper fra et tre på en tre støttestruktur, kan du bruke en av flere av måtene:

 1. Med hjelp av en trekloss i 40x60 mm, for å bli installert på den indre side av hver streng, og det øverste trinnet for å innføre og konsolidere de lange skruer forsenket trevirke.
 2. Ved hjelp av metall hjørne som, i likhet med det tømmer, skal plasseres på hver buestrengen og set-top-tre trinn, og festet til denne ved hjelp av skruer.
 3. Ved å forbinde not og fjær. For dette formål, på den indre side av hver streng skal trenge inn i sporene i samme tverrsnitt som størrelsen av brettet, og deretter sette hvert trinn i det ønskede sporet, og for å feste sideveis ved hjelp av trelim eller lange treskruer.

Valg feste tre skritt til side av en buestrengen.

 1. Feste av trescene til de skråstilte vanger utføres ved hjelp av not- og fjærforbindelser, som deretter blir fast Snekkerlim, metall hjørner, forsenkede skruer eller installasjon av dekorative plasthetter.

Montering en trapp med en lateral stringere.

Avslutningsvis skal det minnes om at det er for tiden et stort antall overflatebehandlinger og brekking av dekorative og beskyttende forbindelser for tre, der selv de produkter izne dyre furu, kan gi en slik ytre utseende som det ved første øyekast ville være vanskelig å skille fra edel tresort .

For å få en visuell guide for egen produksjon av trapper, kan du også vise videopresentasjoner i denne artikkelen, eller for å ta hensyn til nyhetsartikler på våre nettsider.

Foring trappen på teppet: det siste elementet av den indre

Bånd på trinn fra teppet gjør trappen tryggere og vakker dag er mange av oss bor i boliger hvor det er flere historier, blant annet, selvfølgelig, det er en trapp. For å se flere detaljer om hvilke typer tepper funksjoner, les videre.

Funksjoner pads på trapper og materialet i fremstillingen

La oss starte med det faktum at avgjøre hvilke data som trengs overhead skli matter.

Gummi ideelt beskytte noen stige, forebygge skader og for tidlig slitasje etapper.

Påfør et mykt fôr for tepper vil gjøre det mulig å redusere støy mens du går. Dekorere eller en liten oppdatering stigen riktig skriv det i utformingen av rommet hvor det er installert. Teppe vil gi sikkerhet, hindre slip. Ved hjelp av et teppe, vil trappen ser mer estetisk tiltalende. Ulike typer teppestoff kan endre interiøret i et hus på landet, legge til det en spesiell sjarm, komfort og eleganse.

Lining trinnene ikke tillate foten å gli, og dermed øke graden av sikkerhet

Gummiene kan være laget av helt forskjellig materiale:

Men størst interesse er slimhinnen i hele kovrolinovogo stykker eller små biter, fordi de brukes til innvendig trapp (trapper inne i bygningen). De er preget av alle de egenskapene som vi trenger. Det er vakkert, stilig, et stort utvalg av farger, hoper, som vil hjelpe til å velge noe som passer akkurat ditt hjem. På grunn av belegget av teppet, trinnene blir mer raffinert form, blir integriteten av blandingen opprettet. De er holdbare og enkle å ta vare på dem.

Regler for valg av teppe pad på trappen til huset

Det er visse regler når du velger et teppe.

De må vurdere om du ønsker å finne en veldig god og praktisk Materiale:

 1. Produktet merket "trappetrinn" sterkere, fordi, ved fremstilling av anti-skli bruk spesielt belegg, noe som er mest holdbare mot slitasje. Pile kort, tykk, akkumulerer mindre støvbelegg, har en betydelig motstand for å tørke.
 2. Hvis installasjonen er ikke ønskelig at teppet er limt, er det anbefalt å ta materialer for gummibasis (rå dekkene).
 3. Hvis selve stigen er betong, er det bedre å bruke teppe med gummisement. Men vi må huske på at noen av komponentene i teppet trenger en god fix fester for å hindre at du sklir når han går.
 4. Hvis installasjonen ikke lim ikke skal brukes, anbefales det å fikse teppet fast ved hjelp av vinkler.

Velg slimhinnen teppet bør avhengig av stilen, noe som gjorde interiøret og trapper

Med andre ord, hvis kovroderzhateli sikre mot å skli, og for å gjøre hver størrelse av klipp og GOST, trappen med slike elementer vil ikke bare være trygt, men også være attraktive.

Festene kovroderzhateley egne hender for trappa til andre etasje

Legging tepper på trappen - dette er en av de vanskeligste i utførelsen av arbeidet. Først må du beregne.

Beregning av teppet kan gjøres 2 forskjellige måter

 1. Første metode: bestemt med parametere kovrolinovyh individuelle paneler. I dette øyeblikk er det nødvendig å ta standardinnstillingene, og formen på trinnene, ta hensyn til de strukturelle trekk ved trappen. Dersom vindeltrapp, da sluttet å gjøre seg rundt den ytre kant, og bredden er den bredeste trinn. Hvis på den ene siden trapp åpnet, og deretter legge en annen 50 mm på hem. Sam frøs starter på toppen. Ikke glem å oppsummere alle trinn og stigerør. Det er verdt å legge til 50 mm per trinn.
 2. Den andre metoden er mye enklere og mye mer praktisk. Siden beregningen av teppet er universell, kan du gjøre det veldig enkelt.

Må fjernes fra størrelsen av de største trinnene, det vil si i denne konstruksjonen, uavhengig av hvilken type stigen selv, og den resulterende verdien multipliseres med det totale antall skritt.

Legging av gulvmatter for trapper med hendene trinn

Tro meg, kutt hvert stykke solid materiale det tar lang tid. For at dette skal fungere må du ha tålmodighet, men resultatet er verdt det. En nydelig trapp vil glede hele året.

Gjør matter for skritt kan være uavhengig fra den gamle teppet

 1. Skjæreelementer av produktet for hvert trinn for seg. Veldig lang, møysommelig arbeid. Og en ren teppe vil være svært vanskelig.
 2. En annen utførelsesform for legging av teppe som ser meget edel og estetisk - legging teppe er i form av spor. Det kan gjøres, og med sine egne hender. Stele teppe ensidig stoff, og i hjørnene av forankringsstenger, som velges under utformingen av våre trapper. Slike teppelegging metoden gjør ham lett fjernes for rengjøring.
 3. Men en annen ikke mindre enkel måte å installere patcher - det er å holde seg til trappen, ved hjelp av dobbeltsidig tape type.

Og en ting til, ikke spart på materiale på festene - det er en garanti for sikkerheten for hele familien.

Hvis festene er av anstendig kvalitet, vil de være pålitelig og holdbar.

Til å begynne med, bør det gjøres på trappene markeringslinjene på steder hvor den planlagte posisjonerer seg pad eller pads. Det andre trinnet - på den motsatte side av notatblokker er vinklene til hvilken det er festet to tape strimler. Videre forsiktig fjernet fra toppen av båndet anbrakt dobbeltsidige tapen er klebet og meget jevnt matte på merkede steder. Og alt arbeidet er gjort.

for teppe Care stues trappetrinn bredde i bygningen

Omsorg for teppe på trappene vil ikke være noen problemer. Det er ikke vanskeligere enn noen av teppet rengjøring i hjemmet ditt. Vanskeligheter kan oppstå bare i haug av skitt under mount.

For å unngå dette nyanse, bør du:

 1. Ofte demontere alle låsene mens ikke nødvendigvis varme vask (litt varme) kan såpevann for å rense alle skjulte hjørner og upraktisk konstruksjon og følgelig klart, og selve belegget.
 2. Og hvis du velger alternativet for en fragmentert overflaten, dvs. på hvert trinn i en egen del av teppet, så ting er enda enklere. Problematisk element er fjernet, vaskes i en vaskemaskin, og deretter oppdatere båndet. Det er enkelt!

Teppe bør rengjøres regelmessig med støvsuger og vaskemidler

Hva en måte å velge under installasjonen, en individuell sak. Det hele avhenger av stigen struktur. Komplett dekning av trappen ser rik og vakker, men det er vanskeligere å style, og hvis en spiraltrapp, er generelt uakseptabelt.

Teppe pads er mer praktisk ved rengjøring. Tross alt, kan du skille delen fjernet og vasket.

For eksempel er en stor veibanen anbefales bare periodevis, omtrent en gang i måneden (for svært skittent - 2-3 ganger) i vakuum, og bedre våt vakuum, uten ytterligere utnyttelse i en halv time forvitring for akkumulert fuktighet. Festene kan fjernes, men det er mye vanskeligere.

Også over tid, teppe slitt. Det er mye enklere og billigere å skifte ut et fragment enn en hel spor. Et annet pluss med teppe pads er at de har et stort utvalg, og hvis du ønsker å oppdatere stigen, vil du ikke møte noen problemer. Du vil finne en løsning for ethvert interiør og enhver trapp design (det ville ha vært høyde og bredde).

Tepper legger til komfort i hjemmet, adelen og komfort. Det gir sikkerhet og bekvemmelighet. Huset får umiddelbart en sjarm og ser velstående. Foreløpig er det et stort utvalg av teppe pads og teppe spor. Du kan plukke opp noe som virkelig liker og hva som virkelig passer dette interiøret. Dessuten bør ikke stå ubemerket av den tiden at dette unike kursopplegg heise monteres direkte i et privat hjem, er det mulig å realisere raskt nok, og enda viktigere, deres hender. Og i ditt hjem vil være en god atmosfære. Gå for det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

76 − 74 =