Tabell Fres for tre

Hvordan velge en fresemaskin for tre, håndlaget, bord, husholdning

En fresemaskin kan utføre så enkelt som mulig, etterbehandling og poluchistovuyu treforedling: fra produksjon av enkle deler til kunsten å skjære i tre-dimensjonalt rom. Master, som ikke har ruteren, ønsker å kjøpe den. Som hundrevis av tilbud å velge riktig? Hvilke modeller har produsenter for hjemmebruk og lite verksted?

Funksjon og design funksjoner

Det primære formålet med maleutstyret - profil og flat behandling av trevirke, komposittmaterialer (MDF, sponplater, etc), kunstig stein, polymerer. Den type fresing benyttes som aktueringsverktøy:

Med en rekke ledende verktøy maskin blir til en universell enhet for behandling av trevirke. Anordningen er en stiv konstruksjon som er fast anordnet i henhold precluding vibrasjon. Kutteren er plassert på en vertikal aksel, kan dens høyde reguleres ved heving og senking av støtte. Arbeidsstykket er festet på et horisontalt plan, er dens posisjon grenselederen og stopper. For nøyaktig kapping er anordnet en mobil linje.

Den største muligheter gir allsidig apparat, som spindelen er anordnet horisontalt. Så du kan jobbe med et bredt spekter av arbeidsstykker dimensjoner, singel eller i små grupper.

Typer av fresemaskiner for tre

Først må du finne ut hvilken type mølle for treforedling, noe som skapte mye. Virke alle det samme, men på grunn av visse funksjoner, verktøy funksjonalitet annerledes. Enhetene kan styres manuelt eller numerisk.

Spesielt designet for å fungere i små verksteder eller på veien. Store grupper av trelast på den for å håndtere ubehagelig, er maskinen ikke egnet for høy-volum mellomrom. De viktigste fordelene - portabilitet og brukervennlighet.

Hånd Fresen for trevirke er en liten plattform i midten av hvilken en åpning for et aktueringsverktøy. Over plattformen på fjærbein er motor. På begge sider av kroppen gummiert håndtak. Verktøyet blir tilført settet med dyser.

Det er mange små tabletop modeller til håndverksbutikk, gjennomføre mindre arbeider på behandlingen tre og andre myke materialer: smykker, frimerker, ulike pyntegjenstander gravering. Veldig gjengi fine detaljer, etterligne hånd-skåret tre. CNC-rutere har ulike tekniske egenskaper, men de styres av en mikroprosessor operativsystem og en spesialskrevet program.

Kompakt, enkel enhet designet spesielt for hjemmebruk. I motsetning til håndverktøyet, som er utstyrt med et komplett desktop lite område. Egnet for fremstilling av smådeler av tre, kunsthåndverk, rilling og torner, er det lett å håndtere alle arter, selv den tyngste. Oftest er det disse fresemaskiner for tre kjøpt for hjemme verksted.

Det kan utføre Fresing arbeid, men oftere brukes for boring hull, fasing, slotting. Det er mulig å fremstille rammer bearbeidede kantpartier. Det refererer til en stasjonær form for utstyr, er så egnet for profesjonell bruk i verkstedet.

Designet for å lage kopier av tre deler med komplekse former ved å kopiere malen. Denne type fresing utstyr skiller tilstedeværelsen av en mal. Fres-kopimaskiner er tam og veiviseren manuelt slå trestykket og mugg eller automatisk. Manuelle Dreiebenker brukes i produksjon av små masse gaver, salgsfremmende elementer.

Spesifikasjoner fresing av tre

Bestem deg for hvilken type maskin, en nærmere titt på sine egenskaper.

Power - minimum effekt på 400 watt, er det tilstrekkelig å utføre mindre arbeider og boring av tre noen arter. I profesjonell bruk anbefales det å velge maskinen med en kapasitet på minst 1,5 kW. På en slik vil en maskin håndtere store volumer av tre og plast, myke legeringer. Kraften av uavhengige og leveringstid.

I ruteren kapasitet er direkte proporsjonal med vekten av enheten. Det er viktig å vurdere når du velger en håndholdt enhet.

Hastighet - behandling av forskjellige tettheter våt eller tørr tre er mest effektiv ved visse hastigheter. Hvis du har tenkt å jobbe med store mengder av samme type materiale, er det ikke fornuftig å kjøpe multi-enhet. For veksling og myk-start mekanismen er utstyrt med et reduksjonsgir.

Dimensjonene av arbeidsplattformen og den avstand fra spindelaksen til arbeidsbordet topp - de definerer dimensjonene på arbeidsstykkene.

Støvavsug - i treforedlings fordeles mye støv, så de fleste maskinene kan du koble en støvsuger, eller har innebygde støvsamling. Det andre alternativet er mer praktisk og mer effektiv.

Dimensjoner og vekt av maskinen - amatør fit bordet kompakt modell, som er montert på en arbeidsbenk og fjernes etter bruk i spiskammeret. I nærvær av verkstedet hensiktsmessig å kjøpe en komplett Fres i sin egen seng. Hvis du planlegger å jobbe på en byggeplass - velg en manuell mill.

I den første videoen gjennomgang av de profesjonelle maskiner for tre JET JWS-2900 i det andre tips om valg av håndverktøy:

Fresemaskiner for tre

Trebearbeiding Fres (fresemaskinbordet) som er utformet for fremstilling av formede støpte produkter av tre og en rekke av freseoperasjoner i et tre med manuell og automatisk mating. Utstyret som brukes for produksjon skjørt filonok, kickoff enkle pigger (via tenoning vogn), behandler krumlinjet mønster behandling med manuell mating, prøvetaking folder, riller, forhøyninger, profilert, stabler, å skjære ut åpninger og uregelmessige former.

Teknologiske mulighetene i maskinen kan utvides med tilleggsutstyr.

Produsenter produsere fresebord i forskjellige størrelser, makt og dermed oppnevning fra en stasjonær mini fresemaskiner for tre til stasjonære profesjonell høy ytelse maskiner for kontinuerlig hardt arbeid. I deres valg bør ta hensyn til følgende viktige funksjoner:

 • Effekt kW
 • Forsyningsspenning, V
 • Arbeidsbord størrelse, som bestemmer størrelsen av arbeidsstykket, mm
 • Utvalget av spindelen rotasjon, omdr / min
 • Spindel diameter, mm
 • Spindel, mm
 • Den maksimale størrelse av den brukte møller, mm
 • Generelle dimensjoner, mm
 • vekt

Selskapet "RuStan9raquo; Det tilbyr for salg trebearbeiding fresing utstyr til røverpris. Vi minner deg, når du kjøper et fleksibelt system av rabatter! Levering i Moskva og russisk, mulig selv. leveringsdetaljer kan avklares på telefon +7 (495) 249-49-90!

© 2005-2018 OOO "Selskapet" Rustan". Alle rettigheter reservert.

Hvordan fungerer Fres for tre?

Per i dag er freseanerkjent som den mest høy-ytelse og mye brukt metode for maskinering. Denne metoden er implementert ved hjelp av vertikale fresemaskiner for å tre (FSSH) PROMA SF-40/1500.

Den foreliggende anordning som er istand til å danne Housing flatt, bølgepapp, glatt overflatedeler. Videre er mini tabell enhet som er istand til å gjøre sporene og rillene.

Introduserte toveis desktop mini anlegget vil produsere hjemme og håndtere detaljene i trelast- og trevarekomposittmaterialer.

Stasjonære håndlaget mini-maskin (FSSH) PROMA SF-40/1500 for huset har en ganske enkel intern struktur, og dens innvendige komponenter (inkludert aksel) lett undergå forandring.

Arbeidsenheten merket SF-40/1500 kan utføres med tetthet tre, snekker og fiberplater og kryssfinér. Nå skille flere varianter av mini-enheter, hvis arbeid er utført takket være den viktige delen.

Fast mini-maskin PROMA SF-40/1500

Denne delen - en stålskaft. Val ved svikt i enheten kan byttes uten store anstrengelser. Også mini-enhet PROMA SF-40/1500 følger for å arter som:

 • Hånd fresing mini-trebearbeidingsmaskiner;
 • Kopier-fresing;
 • snu og fresing;
 • bord mini-fresemaskiner for tre;
 • vertikale Fres;
 • horisontale fresemaskiner.

Konstruksjon og drift av alle de mekanismer (mini maskin PROMA SF-40/1500 i brønn) basert på rotasjon av de viktigste komponentene, som kalles akselen. Akselen kan være utformet med stål eller støpejern.

Dette håndlaget mini-enhet som dens motpart PROMA SF-40/1500, er det beregnet at den arbeidet er gjort vil det være på sin lite volum. På grunn av den lille størrelsen på sin aksel enhet er laget av legert materiale.

På produksjonslinjen, vil en slik enhet brukes irrasjonelt, men i butikker som hjemme, samt en mini-enhet merket SF-40, kan du velge og bruke overalt.

Fast Fres for tre

I praktisk talt alle tilfeller bør denne mini-håndapparatet bli valgt for å være engasjert i produksjon en rekke spor, med hvilke deler kan bli utsatt for en pålitelig forbindelse.

Jo mer at sporene av liten størrelse, uten hjelp av maskinen vist i tre, vil fremstillingen være meget problematisk. I slike situasjoner, når behovet oppstår i produksjon av alle typer dekorative elementer, et verk av maskinen med SF-40 merket Det er mest egnet for dette.

Moderne møbelprodusenter sørge for tilstedeværelsen i det av forskjellige bånd og andre forbindelseselementer, som kan lages med den håndholdte enheten.

1.2 nøkkel-skjæremaskin for trevirke

I en rekke tilfeller hvor det er behov for å utføre en komplisert operasjon med mye utvalg av deler og komponenter, velge kopi maskin av denne typen.

Slikt arbeid krever absolutt nøyaktighet og identiteten til de to opprettet elementer. I manuell modus, må gjennomføringen av slike tiltak vil være ganske vanskelig, foruten det vil ta mye tid.

Introdusert art enhet (FSSH) har i en slik situasjon kan være svært nyttig. Denne maskinen (samt endring av SF-40 og SF-PROMA 40/1500 eller Sovjet manuell maskin FSSH) bruken allerede ferdige maler.

Maler er representert som deler laget av et materiale av en hvilken som helst type. For eksempel kan du velge en av tre eller plast.

Kopiering-fresemaskiner for tre

I vakuummiljø kunstig skapt utgangsemnet presses fast, og deretter begynner malen foret. Resultatet er en grundig backup av alle kretser med noen grad av kompleksitet av mønstrene på dem.

Denne type maskin er konstruert for å forme arbeidsstykket i bearbeidings tømmer profilmetoden. Denne enheten har også en vektet aksel og er i stand til å foreta behandlingen mye som nødvendig, elementer med formen:

Arbeids og behandlingsmetoder er utført takket være avanserte funksjoner som en programmeringsanordning. Avhengig av egenskapene til materialet som behandles mulig bruk av snu bladene, samt disk og finger kuttere.

Behandler spesielt intrikate deler kan fremstilles med letthet, takket være de innvendige integrerte kretser av disse maskinene.

1.4 Tabell fresemaskin

Dette hjemmeenhet er vesentlig forskjellig fra alle de ovenfor beskrevne høy grad av enkelhet, kombinert med enkel under drift.

Det er verdt å merke seg at mange av detaljene, særlig skaftet, i likhet med de manuelle analoge elementer. Dette skyldes det faktum at bruk av skrivebordsprodukter viktigste i hjemmet og i private verksteder.

Små dimensjoner gjør at du kan velge og produsere en rekke komplekse arbeid, en liten vektet aksel bidrar også i prosessen.

Bruken av en slik enhet vil være mest nyttig i tilfeller når de gjorde miniatyr deler til møbler, bakker og andre dekorative elementer. I tillegg til denne enheten, med brukervennlige treet, kan produsere tre saging, høvling og sliping det.

2 Machine (FSSH) Horisontale frese typen

Disse enhetene er allsidige multiblade skjærende verktøy. De viktigste arbeidsbevegelse i dem - dette er at rotasjon av kutteren, som gir akselen arbeid.

Spindelen av maskinen, som er ansvarlig for lagrene til fresen ligger i vertikalplanet, men, om ønsket, kan den bli satt, og den ønskede vinkel i forhold til arbeidsstykket.

Bordet kan beveges enten manuelt eller ved hjelp av en mekanisk aktuator. Alt arbeid styres nøyaktig nok, takket være gradert hjulet er montert på ledeskruen typen.

Fres for tre horisontale typen

Ytterligere korreksjon er laget av presisjon skalaer, utstyrt med optisk zoom.

For å gjennomføre maling av horisontale flater bør velges som sylindriske og ansikt møller.

Se også: Hvorfor høvling maskiner er brukt?

Når dette tosidige aksel er i en horisontal stilling. Behandler alle overflater i vertikalplanet er utført etter flere typer kniver. De kan være:

Representert ved enheten er kjennetegnet ved at Den har en horisontal anordning av spindelaksen. Hans bord med arbeidsstykket plasseres på den kan flyttes i tre retninger. De er:

Maskinene er delt inn i to hovedklasser, og kan være enkel og universell. Universell anordning er karakterisert ved at deres skrivebordet kan rotere rundt en vertikal akse typen, slik at bevegelsen kan være i forskjellige helningsvinkler til spindelen. Dette kan være svært nyttig i tilfelle når det er nødvendig for å produsere kutte spiralspor.

2.1 Apparat horisontal fresemaskin

Det er verdt å merke seg at hovedarbeidsbevegelsen av anordningen - en roterende. Den er fulgt av spindelen og kutteren.

Innmatningsbevegelse er reflektert i bevegelse av arbeidsbordet i de langsgående, tverrgående og vertikale retninger. Ved den akselererte bevegelse av bordet realisert hjelpe bevegelse. Hoved bevegelse sikres av arbeids aktuatoren.

En slik manuell maskin (FSSH) under drift overfører energien i bevegelse fra den elektriske motor via en fleksibel kopling, girkasse foringsrøret for regulering av hastigheten.

Hjemmelaget kopiering Fres for tre

Tre mobil enhet består av et tannhjul type. Overføringer kan operere med 18 forskjellige rotasjonshastigheter. Ved utførelse av overføring av bevegelse fra en aksel til en annen, i clutch angitt de par med hjul, som har den mest under girutveksling.

På grunn av tilbakeføring av motorenheten er i stand til riktig å endre retning av spindelen i løpet av rotasjon.

Ved drift endringen i strømningen reguleres ved å bytte stillingene i girkassen. For dette formålet trippel blokker med innebygd cam clutch. Den foreliggende innretning er forsynt med et avkjølingssystem som virker på kanten av skjæreverktøyet.

2.2 Apparat vertikal fresemaskin

På grunn av de høye strøm stasjoner og en høy grad av stivhet av slike enheter, kan karbid skjæreverktøy bli brukt aktivt i gjennomføringen av arbeidet.

I rammen av denne apparatboksen er plassert, å tilveiebringe koblingshastigheter. På den øvre ende av rammen er fast spindelhodet type.

Det kan for å svinge i vertikalplanet når det er nødvendig. Langs denne akse, på hvilken er montert spindelen kan roteres i en hvilken som helst vinkel i forhold til planet til bordet der arbeidet skal utføres.

Major flytte her - det er bevegelse av spindelen. Skrivebord, i hvilken hodet faller ned fiksering kan beveges i den langsgående plan ved hjelp av spesielle styreskinner.

Meier har evnen til å bevege seg i tverrplanet. Bevegelse utført i overensstemmelse med orienteringen av styrekonsollen.

De beveger seg langs føringsrammen plassert vertikalt. Således, ved innstilling av arbeidsstykket på den veggen den kan produsere en av tre tilførselsledninger er nødvendig.

Horisontale fresemaskin for tre

Til Preformen ble sikkert festet til maskinen fresetypen (FSSH) og gjelder spesielle formål enheter. De er presentert i form av:

Om nødvendig, kan det behandles et stort antall arbeidsstykker av samme type. Med dette formålet spesielle enheter som egner seg bare utføre installasjonen og ytterligere konsolidering tomrommene som er presentert enhet.

En av de viktigste delene av de enhetene av denne typen kan bli dele hoder. De er nødvendig for å muliggjøre den periodiske dreining av arbeidsstykkene til ønsket vinkel.

Det bør bemerkes at i tillegg dele hodet gir kontinuerlig rotasjon av arbeidsstykket i gjennomføringen freseskruelinjeformede spor.

Dele seg selv består av et hus i hvilket den roterende trommel er plassert og sentrert spindelen. Av spindelen på en pålitelig måte festet hjul snekkedrevtypen. Antall tenner på den kan nå førti.

Alle tennene faller inn grepet med et enkelt-tråd ormen. rotasjon Det er matet gjennom spindelen på håndtaket manuelt.

I tilfelle hvor håndtaket holdes omsetning spindel 1/40 tid å gjennomføre trafikken. Den fremre ende er utstyrt med en gjenget. Det gir skruing chuck eller bånd.

Den lem som er forsynt med fem gjennomgående hull, er festet til den hule aksel. Inne i benet er det en annen skaft med håndtak. Til den lem kunne benyttes sammen med en høy grad av komfort, er det utstyrt med spesielle glidende sektor, som omfatter to ben.

De er montert på en slik måte at det mellom dem er det et ønsket antall åpninger som forbinder elementet til lem.

Kjøring enhet Fres

Det er festet til spindelen til arbeidsstykket kan være delt i flere deler etter behov. Produksjon integrert kniver produsert ved hjelp av instrumentale stål arter.

Housing (FSSH) manuell vertikalfres for tre laget av stål med struktur-typen. Alle de arbeidende deler av tennene er videre tilført ved å lodde platene fra høyhastighets-stål og legeringer av faste arter.

Prefabrikert kutteren er utstyrt med tenner som er festet til kroppen ved hjelp av en rekke forskjellige mekaniske metoder.

Tann anordnet på en flate-mølle har en hoved vinkel, målingen blir utført mellom projeksjonen av den primære skjæreverktøyet og den aksiale planet til materetningen av arbeidsstykket. Disse elementene kan fremstilles som ett stykke og slagloddet i prefabrikert form.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

53 − 52 =