Steam rengjøringsmidler for hjem, husholdning hvordan du velger

Steam rengjøringsmidler for hjem, husholdning - hvordan du velger den beste modellen? Topp 10 beste damprensere

I dag i salg i et stort utvalg av damprensere for husholdning hjem. Hvordan du velger en bestemt modell fra et stort utvalg, kan du bestemme kjent med de egenskaper som er spesielt anbefalt å ta hensyn.

Beskriver en anordning som opprinnelig ble brukt til desinfeksjon i medisinske institusjoner. Konstruksjonen av denne anordning er ganske enkel, og ligger inne i en dampgenerator som leverer damp under trykk gjennom en dyse. Hvis overflaten er nødvendig å kvitte seg med allergener, støv, smuss, bakterier og bakterier, som er perfekt egnet for denne dampvasker.

Hvis du er interessert i damprensere for husholdnings hjem, hvordan du velger alternativet du ønsker, må du bestemme før shopping. For å gjøre dette, for å forstå den slags slike enheter, som er representert ved håndholdte modeller, damprensere og kompakt enhet som kombinerer funksjonene til en støvsuger og damp renere. I det første tilfellet er det snakk om et produkt som er enkelt å bruke og lagring, og operasjonen kan håndtere avsidesliggende steder. Som en ekstra pluss virker fornuftig pris. Det er imidlertid også ulemper, som uttrykkes i den imponerende vekten av produktet, enhetsvekt på opp til 2 kg. Hold i hånden slikt utstyr i lang tid vil være vanskelig.

Vurderer damprensere for hjem, husholdning, hvordan du velger alternativet du ønsker, har du sannsynligvis vil tenke. Gylne middelvei er en kompakt damprenser, som er en mellomting mellom en støvsuger og en håndholdt enhet. For å behandle overflaten, vil eieren ikke å holde utstyret i sine hender. En ulempe er den lille lengden på ledningen, som synd alle produsenter av slike enheter. Hvis du liker å holde huset rent og imponerende bor i en hytte område, er det best å velge en damp renere som en støvsuger. Denne modellen gir høy ytelse, men kostnadene vil bli dyrere.

Modellvalg for strøm og volum av tanken

Når forbrukerne se damp rengjøringsmidler for hjem, husholdning, hvordan du velger en bestemt alternativ? Det første du bør legge merke til er makt. Hvis du ikke vil at hushjelp dratt på i lang tid, er det best å velge en modell som har en parameter som er nevnt ovenfor 1000 watt. Tankvolum vil bestemme hvor lenge du vil være i stand til å bruke enheten uten påfyll av den med vann. I én time rengjøring vil trenge 2 liter væske. Det er dette volumet bør følge når du kjøper en damp renere modeller. Det er viktig å ta hensyn også til materialet i bunnen av tanken, er det best å ha vist seg i tjenesten er aluminium avdelinger.

Valget av modell damptrykk og tilstedeværelsen av tilleggsfunksjoner

Damp renere husholdning må ha en viss funksjonalitet, den eneste måten å være effektiv rengjøring. Hvis du venter et positivt resultat, er det viktig å sjekke om modellen dampkraft regulator. Ved hjelp av dette tillegget, kan du velge generasjon av tørr damp, noe som er nyttig i tilfelle når det gjelder behandling av klær eller møbler. Når overflaten som vil være helt tørr.

Som tilleggsfunksjoner, kan du vurdere beskyttelse av barn. I nærvær av en slik damp renere add-ons vil koste mer. Hvis du må ha en sikkerhetsventil og et par låsefunksjon, er det viktig før du kjøper for å bli kjent med passet ditt for varer. Hvis du ønsker å velge den beste damp renere, er det viktig å merke seg at hver modell er preget av et visst press. Forbrukere som ikke kommer til å engasjere seg i profesjonell rengjøring, er det best å gi opp alternativene, som gir ca 6 bar. Men for hjemmebruk perfekt utstyr med en kapasitet på over 3 bar. Du bør ikke bli fristet av lav pris, velger modellen med mindre press, som de er uholdbar i å fjerne skitt og behandling av gamle flekker.

Rangering av de 10 beste modellene av damprensere

Hvis du trenger en damp renere for hjem, fast pris som du bør absolutt være interessert i, bør du ta hensyn til de mest populære modellene, som har blitt valgt av forbrukere. Lederen av salget er Karcher SC 2 Premium, som koster 11.000 rubler. På utgangen av denne innretning er i stand til å levere et damptrykk i størrelsesorden 3 bar. Inne i vesken er liters vanntank, er enhetens strøm 1500 watt. For enkel rengjøring kan du bruke en av de sju dyser.

Kraftigere modeller av produsenten er SC 4 Premium, som har en mer imponerende kostnads ​​- 25 000 rubler. Damptrykk produsent øket til 3,5 bar, at volumet av vannbeholderen forblir den samme. Power er lik 1800 watt, som et supplement fungerer jern.

Høy kvalitet og fornuftig pris damp renere på merkevaren Philips

Hvis du velger en damp renere for hjem, fast pris som du bør undersøkes før kjøp, kan du ta hensyn til den versjonen av Steam Plus FC7020 / 01, som vil måtte betale 7500 rubler. Produsentens leverte innretning reservoar for vann, som beløper seg til 0,45 liter. Inne i huset er bygget en støvsuger og apparatet makt er 1300 watt. I driften av utstyret, kan du bruke en av to dyser. Dette damp renere, i tillegg til alle de ovennevnte fordeler, har man, som uttrykkes i et attraktivt utseende. Boliger malt i hvitt og blått.

Forbrukere som ønsker å spare penger, kan du kjøpe FC7012 / 01 MultiSteam, hvis prisen er 4900 rubler. Volumet av reservoaret er ubetydelig - 0,06 liter. Imidlertid er kapasiteten av anordningen tilstrekkelig imponerende, er det 1200 watt. Utstyret er forsynt med seks munnstykker, for salg presenteres på en hvit og blå.

Budsjett og funksjonalitet

Steam Cleaner "Kitfort CT&089raquo; Det kan tilskrives et budsjettalternativ. Denne modellen koster 5700 rubler, men det er en universell enhet, slik at du kan desinfisere og ren Temperaturbestandighet overflaten. Du trenger ikke å bruke kjemikalier. Enhet strømforbruk er 1500 watt, volumet av reservoaret er 1,5 liter. Steam Cleaner "Kitfort9raquo; Det vil være i stand til å håndtere den delikate og tett stoff.

En annen modell er nevnt Produsenten er CT-903, som også kan kalles et populært alternativ. Dette skyldes først og fremst det faktum at denne enheten har tilgjengelig verdi, som er 10 500 rubler Dette apparat er forskjellig allsidighet og kan erstatte vaskemiddel renere, vindusvisker, desinfeksjons dampbåt og vev. Oppvarming av vann på bare tre minutter, og enhetens strøm er 2000 watt. Utstyret er kjennetegnet ved et arbeidstrykk i størrelsesorden 4 bar, damptemperaturen ved utløpet er 145 grader. Kapasiteten av kjelen 1,5 liter vil produsere ren, uten etterfylling av tanken for en lang tid. Settet leveres kapasitet utskiftbart reservoar volum på 1 liter. Hvis du er interessert produsenten Kit, vil de nevnte damp renere merkevare være en god løsning.

Hvis du ønsker å følge opplevelsen av flertallet, er det mulig å velge mellom følgende modeller: Redmond RSC-2010 Blå verdi på 4500 rubler; Zelmer VC1260, som har en pris lik 6500 rubler; eller Vitesse VS-330, som vil måtte betale 3800 rubler. Men damp renere Endever, til tross for den høye prisen, har tjent de mest positive vurderinger, fordi det gir høyt damptrykk på 3,5 bar, oppvarmingstiden for bare 3 minutter, samt en imponerende flyt av damp, som er 17 gram per minutt.

De beste damprensere for kundenes anmeldelser

Har du lyst til rommet ditt glitrende på renhet? Slutte å kaste bort tid på husholdningskjemikalier og vanskelig å skure skitt! Moderne enhet - en damp renere, har lenge vunnet hjertene til millioner av brukere. Med en slik enhet, prodezinfitsiruete du avsidesliggende steder, men på grunn av det varme par - kvitte seg med virus, bakterier og allergener. Tenk, renslighet, og selv med helsemessige fordeler. Som god enhet å kjøpe er vanskelig, og ikke alle vet hva de skal se etter, vil vi hjelpe deg til å forstå og beskrive i detalj i artikkelen, hvordan du velger en damp renere for hjem og kåret til verdens beste i 2017!

Design og drift av damp renere

Vær oppmerksom produsentene hvert år bare for å forbedre sin produksjonsteknologi. Og la det damprenser er ikke en ny enhet, den nye generasjonen modellen - en perfekt assistent i hver husstand. Utformingen av moderne damp renere inkluderer:

 • Fittings og tilbehør
 • Et element for oppvarming av fluidet
 • vanntank
 • trigger pistol
 • fleksibel slange

Før du begynner å arbeide med denne enheten må være fylt med vann dampkjel. Bare da kobles til strømnettet. Etter noen minutter, vil det bli sett på som vannet koker og blir til damp. Vær oppmerksom på at utløserknappen og modi, slik at bare etter pressing, frigjør en dampstrøm, nå temperaturer opp til 100 grader Celsius. Kan ikke engang bekymret for at skade helsen varm damp! På grunn av den løse strukturen i avløpsvannet, vil du brenne og i full sikkerhet.

Se også - Hva er den beste damp mopp - fra 2017

Damp renere er en av de mest effektive og allsidige verktøy i vår tid. I utgangspunktet var enheten som brukes i sykehus og medisinske fasiliteter for desinfeksjon av gulv, men over tid har virkeområde utvidet sin horisont. Nå, med hans hjelp, kan du fjerne ikke bare i rommet, men også brukes til rengjøring bil eller husholdningsapparater. Valgt damp renere ofte brukt for å rense alle bad, men det er mange andre muligheter for bruk, herunder:

 • Rengjøring av glassflater
 • Fjerning av herdet gjørme med utstyr og apparater
 • Desinfeksjon og rengjøring av stoppede møbler
 • Rengjøring sengetøy fra midd og allergener

Tatt i betraktning alle de ovennevnte muligheter, kan enheten være stolt over å bli kalt allsidig og praktisk å bruke. Den eneste ikke anbefales for bruk på voks og damp renere lakkerte flater, og glasset rent kaldt om vinteren (når temperaturforskjellen muligens glass krakking).

Et bredt spekter av hvitevarer til hjemmet, vil glede både dyre og økonomiske modeller. Avhengig av dine preferanser og applikasjoner, fagfolk skille mellom tre hovedtyper av damp rengjøringsmidler:

 1. Støvsugere. Enheter av denne type er best egnet for profesjonell bruk. Ytterligere analoger Apparatet har høy effekt egenskaper og effektivitet. Gitt den høye byggekvalitet, holdbarhet og emballasje, regnes det som den dyreste. Ønsker du å velge en kompis enn et dusin år? Da er det bedre å bruke penger en gang, enn å tilbringe nerver og penger til å reparere.
 2. Compact. Mount popularitet er en kompakt modell type. På grunn av plasseringen av tanken på gulvet, kan de sammenlignes med støvsugere. Dette er en fordel, fordi du ikke trenger å holde enheten i lang tid på vekten. Før du velger, godt kjent med montering og en lang slange og kabel. Husk at denne type modell bør ha slangen er ikke mindre enn tre meter lang, og ledningen - jo lengre, jo mer praktisk å bruke. Vanligvis kompakt damprenser er utstyrt med dyser for rengjøring av forskjellige overflater.
 3. Manual. Mange vil spørre: "Hva er bedre å kjøpe en damp renere for hjem til en rimelig pris og med god ytelse? - Selvfølgelig manualen. Denne unike oppfinnelse tillater hurtig og lett å utføre rengjøring av alle overflater. Lav vekt og plassbesparende design er enkel å bruke og lett å oppbevare.

Hvordan velge en damp renere for beste huset?

Fortsatt ikke vet hva en damp renere er bedre? Du trenger ikke å re-lese massevis av informasjon, trenger vi bare bestemme programmet. Den beste damp renere - en som vil tilfredsstille preferanser og kundens behov, så du bør ta hensyn til følgende parametere:

 • Power. Blant de fleste av parametrene, regnes det som en stor og viktig ved valg av husholdningsapparater. Jo større den kraft er, jo høyere hastighet ytelse og effektiv damprensing. Den beste damp renere vurderinger for kjøperne hvis makt er over 1000 watt. Vær oppmerksom på gulv rengjøringsmidler har en kapasitet på 1300-2300 watt, men den manuelle er i sving - fra 700-1600 watt.
 • Volumet av dampkjelen. Denne indeksen er i området fra 0,5 og opp til flere liter. Merk at jo mindre kapasitans, jo mer må fylle den med vann. Gitt hvor mye arbeid, vil du selv plukke opp egnet alternativ. Således, en kapasitet på 1 liter med hodet er nok i 30-40 minutter i den ikke-stoppmodus.
 • Hevdet vekt. Fordelaktig damprensemidler for manuell og ligger i området fra 1,6 kg (vanligvis målt i en tom form).
 • Beslag og deres formål. Når du kjøper dyrt utstyr, ta hensyn til de komponenter, blant annet må være: punkt munnstykke, en dyse for rengjøring av gulv og fliser, rett og hånd verktøy for rengjøring av pensel, en dyse rengjøring vindusflater. Det minste antall av ytterligere komponenter, bør være minst 3 stk.
 • Lengde på kabelen. Det er best å velge en innretning med en maksimal lengde på ledning (4-6 m). Dessuten er det verdt å vurdere funksjonen av kabelsnelle. Det er veldig praktisk, og trenger ikke å rakne og vikle snoren manuelt.
 • Lengden av slangen. Som vist av langvarig praksis, er slangen ikke alltid en god effekt på kvaliteten og effektiviteten på jobb. Hvis vi tar hensyn til rating av damprensere, nesten alle modellene har en gjennomsnittlig lengde på slangen. Dette er ledsaget av det faktum at ved lave krefter, dampen passerer gjennom åpningen - kjøler. Som et resultat, er det hyppig spruting av vann, hvilket ikke er ønskelig håndtering av ømfintlige overflater.
 • Dimensjonene av strukturen. I gjennomsnitt, mobile og håndholdte damprensere nå en størrelse 20h15h25 cm, og nå innsiden av enheten, for eksempel: Karcher SC 1702 (som er inkludert i de beste damprenser) har en størrelse 50h33h33 cm.
 • Oppvarmingstiden og maksimumstemperatur. Legg merke til at, avhengig av utgangskarakteristikkene for tanken, og volumet gjennomsnittlig oppvarmingstiden er fra 10 sekunder til 10 minutter. Hvis du vil ha mest mulig rask oppvarming, er det mulighet for å fylle beholdere forvarmet vann. Ved full kaldtvannstemperaturen når 140 ° C, karakterisert ved at det damptrykk på ca. 3,5 bar. På grunn av de høye temperaturindikatorene, øke kvaliteten på rengjøring og bakteriedrepende egenskaper.
 • Damptrykk. Rangering damprensere viste at dagens modeller har et damptrykk på 2-6 bar. Karakteristikken av disse er tallene kan sees ofte, men det er viktig å forstå at trykket inne i tanken, og leveres ikke damp. Også, avhengig av dampstråler av lengden av slangen og munnstykket. Hvis du er usikker på problemet, som er bedre å kjøpe en damp renere for hjemmebrukere Orient, og spesielt gi råd.
 • oppvarming type. En viktig parameter som er en gjennomløpning eller med generering av damp i kjelen. Den andre utførelse anses mest nødvendig og anbefales for kjøp, siden strømforsyningen av damp og temperatur er mye høyere.
 • Izgotovitelny materiale. Design av høy kvalitet - nøkkelen til holdbarhet og brukervennlighet. Det er best å kjøpe utstyret, grunnlaget for som er laget av varmebestandig plast. Fagfolk anbefaler å ta en damp renere med aluminium vanntank. På grunn av den gode varmeledningsevne av metallet, blir vannet varmet opp raskere og skala ikke sitte på overflaten.
 • Andre fasiliteter. Mange dyre modeller, har en utvidet funksjonalitet som gjør det mulig å overvåke fluidstrømningshastigheten, justere kraften, etc. Men for å forstå hvilken som er best damp renere, vil virkelige kunder å gjøre det riktige valget.

Vurdering damprensere for hjem 2017

Damprensere serien er ganske stort, men det er verdt å huske at høy kvalitet og holdbar enhet kan bare kjøpes fra anerkjente produsenter i rating som inkluderer: Karcher, DeFort, Smile, Kifort, Endever, Grand Master, Philips.

 • Grand Master GM-Q1 Multi Elite - den beste damp renere for huset i 2017. Multifunksjonelle modellen vil ikke bare vaske gulvet, men også resultere i en krøllete ting i orden. Det er mulighet for jernforbindelse (inkludert). Strøm 1950 watt og kapasitiv reservoaret for å produsere 2,3 liter tillate rensing med maksimal effektivitet og komfort.
 • Kitfort KT- 903 - en av de beste modellene i kvalitet-pris forholdet. Den har et bredt bruksområde, som utstyrt med høy effekt egenskaper - 2000 watt. Liten damp renere og stilig supplement ethvert interiør og setter pris forlenget opp til 60 minutter.
 • Steam rengjøringsmidler, vurdert best for rengjøring møbler og gulv - Endever. Modell Odyssey Q-410 - den beste blant sine jevnaldrende. Anordningen har et stort reservoar av vann (1,5 L), som er oppvarmet i bare noen få minutter opp til 130 ° C. Også ulike dyser følger med, slik at for å rengjøre og rydde opp en rekke elementer.
 • Hva en damp renere inneholder funksjonell "beskyttelse av barn"? Selvfølgelig Karcher SC 2! Modellen har et lavt strømforbruk, men det er ikke til hinder for kvalitet for å takle rengjøring. Tankvolum på 1 liter er helt i stand til å varme opp etter 6,5 minutter. Det er også beskyttelse mot målestokk og modi for justering av damptilførselen.
 • Vanlige vaske vinduer og glassflater, men vet ikke hva en damp renere er bedre? Deretter ta hensyn til modellen Smil ESC kompakt og rimelig assistent med en effekt på 1000 W og kapasitet av reservoaret - 220 ml. Vær oppmerksom på at modellen har en ganske lang ledning, som er nyttig for store miljøer. Utstyrt med to munnstykker for rengjøring av glass og stoff rengjøringsprodukter.
 • DeFort DSC-1200 - et kompakt modell med gjennomsnittlig 1200W. Damprenser laget av høykvalitets termoplast med en kapasitet på 300 ml. Komplette anordning begerglass og en rekke dyser.
 • Hvis du trenger en multifunksjonell enhet for stryking og dampende, så det beste i bransjen er Philips GC660 / 05. Damp renere, tar det beste fra flere år allerede. Produsenter har tatt vare på maksimal komfort og utstyrt med en avtagbar apparatet vanntank. Også er det den automatiske ledningskveiler. Ikke glem om strøm kjennetegn - de er maksimal. Maskinvareprodukter vedlegg, frakk rack og beskyttende votten.
 • Smil ESC 924 - moderne modell av små dimensjoner, med en 800-watts kapasitet Vann - 250 ml. Med det, vil du glemme at slike ting krøllete og skitne rom. Et godt resultat for pengene mine!

Være årvåken og husk at lekser å bruke en damp renere krever spesiell oppmerksomhet. Følg alle instruksjoner og følge sikkerhetsinstruksjonene og resultatet vil overgå alle dine forventninger.

Vi håper at nå vil du ikke ha problemer med nøyaktighet og du vet hvordan du skal velge en damp renere for huset i 2017!

Hvordan velge en husholdning damprensere for hjem - typer instrumenter og utvelgelseskriterier

Den innledende virkeområdet for bruk dampren- - Rengjøring og desinfeksjon av medisinske institusjoner. Men de siste årene disse enhetene har flyttet inn i kategorien av husholdningen. De lar deg å takle rengjøring av ulike flater i hjemmet uten kjemikalier. For at enheten har tjent lenge nok og effektivt håndtere sitt ansvar, er det viktig å forplikte seg til å kjøpe det bevisst. Vi vil forstå hvordan du velger en husholdning damp rengjøringsmidler for hjem, samt vurdere beskrivelsen av noen populære modeller.

Formål og prinsippet for drift av anordningen

Før du finne ut hvordan du skal velge en damp renere for hjem, bestemme hvilke funksjoner som skal utføres av denne typen husholdningsapparater. Damprenser (damp) - en innretning som er beregnet for rengjøring av forskjellige overflater ved hjelp av varm damp.

Mekanismen i hans arbeid er følgende. Vann, fylt i en tank med et varmeelement, under påvirkning av elektrisk energi kokes og blir til damp. Den kommer inn i slangen og går ut gjennom dysen. På grunn av tilstedeværelsen av ventiler akkumulerer dampen, danner et overtrykk. Når du trykker på knappen som åpner bolten, går luften i god fart og i en betydelig mengde.

Rengjøringsflater skyldes fuktighet av forurensende mikroskopiske dråper med varmt vann, samt på grunn av den mekaniske virkningen av dampstrømmen, som "slår" ruskene. Styrking av effekten oppnås ved hjelp av ulike børster og dyser.

Hvilke muligheter har husholdningsrengjør for rengjøring av huset eller leiligheten? Dens funksjoner:

 • fjerning av smuss fra alle overflater som er motstandsdyktige mot fuktighet og høye temperaturer - keramiske fliser, vinduer, speil, radiatorer, toalettskåler, badekar, vasker, kjøkkenutstyr (ovner, ekstrakter).
 • rensing av vanskelige steder - spor, sprekker, smale hull, sammenflettede sømmer;
 • ødeleggelse av støvmidd, bedbugs, nits, lus;
 • omsorg for møbler, tepper, gardiner, klær (ikke alle modeller).

Rengjør møblene med en damprenser

Varm damp styrer godt med urenheter som består av fett, oljer, paraffin, voks, lim, sukker og glyserin uten ekstra vaskemidler. Men om nødvendig, fjern kalkskala, rust eller urinstein på overflaten, det er nødvendig å bruke et rengjøringsmiddel, og deretter behandle det med damp.

Merk: Dampgeneratorens desinfiserende effekt er ikke universell. Mold, så vel som noen virus og bakterier som er mindre stabile i miljøet, dør, faller under dampstrømmen med en temperatur på ca. 100º. Men for ødeleggelsen av mange andre patogener er det nødvendig med langvarig koking.

Design og utstyr av enheten

Med tanke på hvordan du velger en damprenser for rengjøring av huset, er det viktig å vite at enhetene kan variere i designfunksjoner og et sett med tilbehør. Grunnleggende utstyr inkluderer:

 • dampkoker (kjele) - vanntank;
 • elektrisk oppvarming element;
 • En fleksibel slange med en ventil som mottar damp fra kjelen;
 • utløs pistol med dampknapp;
 • dyse.

Noen modeller har en vannabsorpsjonsfunksjon der forurensninger oppløses. Gjennom sprekk i dysen går den inn i en separat tank. I tillegg er en del av det profesjonelle apparatet utstyrt med en injektor og en pumpe for tilførsel av vaskemiddel til dysen. Disse alternativene letter rengjøringsprosessen, men øker kostnadene for damprengjøringen betydelig.

Funksjonen til enheten bestemmes av antall tilbehør. Typer av dyser:

 • pensler av forskjellige størrelser for fliser, stein, polstrede møbler, tepper;
 • En metallskrape for overflater som ikke er riper
 • kluter av terry klut;
 • et tips for vasking av vinduer;
 • dyse med en smal nese for rensing av sprekker;
 • punktdyser for krom deler, dreneringshull, kraner;
 • strykejern for stryking;
 • et dampstrykejern;
 • en dyse for pleie av tekstiler;
 • en turbo børste, som i tillegg roterer og tørker av vedvarende smuss;
 • en sprøytepistol for forfriskende planter.

Forskjellige dyser for damprenser

Når du bestemmer deg for å velge den beste damprengjøringen for hjemmet ditt, bør du ta hensyn til at de er manuelle, gulv og multifunksjonelle.

En moderne håndholdt damprenser til hjemmet er en kompakt enhet i form av en vannkoker. Den kan brukes til overfladisk rengjøring av et lite rom. Funksjoner av enheten:

 • relativt lav pris;
 • liten kraft - fra 600 til 1600 W;
 • en liten vanntank (opptil 0,5 liter), og sikrer kontinuerlig drift i 15-20 minutter;
 • vekt ca 1 kg - etter litt driftstid blir hånden sliten.

Funksjonssettet til en håndholdt enhet avhenger av trykket. Noen modeller takler bare forfriskning av polstrede møbler, andre - er i stand til å rengjøre fliser og rørleggerarbeid.

Rengjøring av vindusruten med en manuell damprenser

Tenk på hvordan du velger husholdningsapparater for et stort hus, det er verdt å være oppmerksom på gulvapparater. Av design ligner de støvsugere. Kroppen er på gulvet og beveger seg med hjul. Under arbeidet må vertinnen bare holde en slange med en dyse i hendene. Kjennetegn ved enheter:

 • høy effekt - fra 1500 til 2300 W;
 • en kondensertank (1,5-3,2 l), som gjør det mulig å arbeide i 30-60 minutter uten å legge til vann;
 • flere dyser som gir mulighet for å rengjøre forskjellige overflater;
 • høy pris.

Gulvapparater er mer praktiske og allsidige

Multifunksjonelle modeller er en avansert versjon av gulvet. Til dampgeneratorens kropp kan du legge til forskjellige tips for rengjøring av overflatene, samt et strykejern for å utjevne ting med damp. Slike innretninger er karakterisert ved høy effekt, signifikant damptrykk og et stort reservoar. De tilhører den dyreste kategorien av damprensere.

Slike enheter kombinerer damprensens funksjoner for rengjøring av huset og dampbåten for å ta vare på snøen

En husholdningsstøvsuger for hjemmet, som valgt i artikkelen, har flere fordeler:

 • Rask rengjøring, som krever minimal innsats;
 • ødeleggelse av patogener og parasitter;
 • muligheten til å forlate husholdningskjemien, som er spesielt verdifull for familier med små barn og allergier;
 • fjerning av ubehagelige lukt;
 • rengjøring av belegg og polstrede møbler fra flekker, inkludert i vanskelig tilgjengelige steder;
 • forfriskende tepper;
 • Bekjempe fett og kalk skala på kjøkkenutstyr og VVS.

Damprenseren kan klare å rengjøre hetten

 • høye kostnader for multifunksjonelle enheter av kjente merkevarer;
 • På mange overflater, etter dampbehandling, er flekker igjen, de bør tørkes med en mikrofiberduk;
 • Det er nødvendig å gjøre anstrengelser for å fjerne uaktuelle forurensninger, i tillegg kan det være nødvendig med bruk av husholdningskjemikalier;
 • Ikke håndter plast, delikat stoff, lakkert overflater;
 • Det er mulig å skade polstringsfibrene av polstrede møbler og tepper hvis de samtidig behandles med damp og intensivt gnides;
 • Enheten klare ikke spor av faste fargestoffer, noen typer lim, gips, sement og andre.

Viktig: Ved påvirkning av høy temperatur kan forurensninger som inneholder animalske proteiner "konserveres", det vil si bli inaktive. Dampgeneratoren kan ikke håndtere flekker fra blod, egg, melk, sauser.

Ved valg av damprenser er nøkkelkriteriene effektivitet, holdbarhet og brukervennlighet. Vurderer ulike alternativer, bør du være oppmerksom på:

 • strøm;
 • trykk, strømningshastighet og damptemperatur;
 • volumet av tanken og materialet som det er laget av;
 • slange og ledning dimensjoner;
 • tilleggsfunksjoner.

Kraft påvirker tiden som det kommer vann i enheten til gassformen, så vel som nivået på strømforbruket. Optimal indikator:

 • for manuell - 700-1600 W;
 • for gulv - 1300-2300 watt.

Trykk, strømningshastighet og damptemperatur

Kvaliteten på rengjøring avhenger av dampens parametere. Ved husholdningsvaskeapparater varierer trykket fra 1,5 til 5 bar. Jo høyere det er, jo raskere og mer blir den varme luften dysen. Tilstrekkelig nivå for rengjøring - fra 3 bar. Det gir damp med en hastighet på ca 200 gram per minutt.

Temperaturen på dampen skal være minst 110-140 ºC. Det bør tas hensyn til at det er lavere ved uttaket enn i kjelen. Hvis indikatoren er mindre enn 110 ºC, vil det ikke være mulig å kvitte seg med mugg, fett og andre sterke forurensninger.

Vanntankens kapasitet påvirker tidspunktet for oppvarming og kontinuerlig drift. Tilstrekkelig volum for rengjøring av leiligheten innen 30-40 minutter er 1,5-2 liter. Gulv apparater med en kapasitet på 5 liter er produsert, men de er oppvarmet i lang tid.

Når du velger en manuell damprenser, må du ikke sikte på for stort reservoar. Når det er fylt med vann, vil vekten av enheten være veldig høy. Optimal variant - 0,3-0,5 l.

Kjelens materiale kan være stål eller aluminium. Det andre alternativet er å foretrekke, da det gir rask oppvarming og er mindre utsatt for skalering.

Den korte lengden på damprensens slange gjør det umulig å rengjøre overflatene som er i høyden, siden det er vanskelig å løfte gulvaggregatet. Denne parameteren skal nå 1,5-3 m. Men det er verdt å vurdere at i løpet av passasjen gjennom slangen avkjøles og kondenserer dampen. I damprengjøringsmidler med lav utgang bør slangen ikke være for lang.

Dimensjonen på ledningen bestemmer enhetens manøvrerbarhet. Den optimale lengden er 4-6 m. Den er praktisk når det er mulighet for automatisk vikling.

På jakt etter et svar på spørsmålet, hvilken damprenser er bedre å kjøpe for huset, hjelper vurderinger å bestemme valget. Eiere angir at enheten skal være utstyrt med følgende tilleggsfunksjoner:

 • regulator, som gjør det mulig å velge temperatur og intensitet av damptilførsel, samt dens metning med fuktighet;
 • flyttbar tank - det er mer praktisk å fylle det med vann;
 • en ventil som ikke tillater åpning av tanken hvis det er overtrykk i det;
 • beskyttelse mot barn - en knapp som blokkerer damputslipp;
 • kontrollknapper på håndtaket;
 • Mulighet for kontinuerlig damptilførsel, som er praktisk for store overflater.

Tips: Når du kjøper en damprenser, er det viktig å balansere balansen mellom alle parametrene og velge enheten med et sett med nødvendige funksjoner. Jo kraftigere enheten, desto større volum på tanken trenger den for kontinuerlig drift.

Klassifiseringen utviklet av spesialister for hjemme damprensere inkluderer produkter av slike kjente merker som Philips, Karcher, Ariete, Clatronic, MIE, som produserer enheter i forskjellige priskategorier. Vurder egenskapene til flere populære modeller.

Grand Master GM-Q7 Multi Elite er en multifunksjonell støvsuger, som inkluderer forskjellige rensedyser og et strykejern for utjevning av ting. På grunn av høy effekt, lar enheten deg fjerne kalkskalaen på badet, juster kappen med tett stoff, rengjør steinbundet og så videre. Utstyrt med horisontal stripping funksjon.

Karcher SC 2 er en utendørs damprens med nyttige tilleggsfunksjoner: dampregulering, barnevern, anti-skala system. Det varierer i kompakte dimensjoner og lett vekt (ca. 3 kg). Settet inneholder flere vedlegg: børster, dyse, servietter fra mahry. Enheten er klar til å fungere i 6,5 minutter etter tilkobling til nettverket. Mekanismen for kutting av ledningen er ikke veldig praktisk.

MIE Bello - en kraftig multifunksjonell enhet. Pakken omfatter en mopp, et munnstykke for vinduer, møbler rensespiss, børste hår jern for stripping av vertikale og horisontale jern for stryking. Brukeranmeldelser tyder på at alle oppgavene enheten håndterer perfekt. Minus - plasthjul i bunnen av huset, som er banket ved bevegelse på et fast gulv.

Høy kvalitet og holdbar damp renere - en pålitelig assistent i husholdningen anliggender. Behandlingen av en rekke overflater med varm damp kan du raskt bli kvitt skitt uten aggressive kjemikalier og innsats. Men varme og fuktighet kan skade noen materialer. For å unngå dette, er det viktig å følge bruksanvisningen på enheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

94 − = 85