Smeltet taktekking

Teknologi legging dukket taktekking: trinnvis guide

Det er vanskelig å forestille seg uten et flatt tak ordning dukket taktekking, fordi, faktisk, kan bare dette materialet dekker overflaten av denne typen. Eksklusiv legging teknologi og uvanlig beleggsammensetning gjør det mulig å arbeide med materialet i byggingen av takene i varehus, kjøpesentre, industribygg og boligblokker.

Sammensmelting tak er utformet som et laminat, som inneholder en modifisert bitumen:

 1. Bunnlaget er laget av tett polyetylen, som gir ikke bare en beskyttende funksjon, men utfører også den rolle de beste oppvarmingstemperaturen indikator på smelting.
 2. Installasjonsprosedyren omfatter løpebane for den første arbeidsbaksidesjiktet dannet av bitumen eller polymerbitumen og polymerblandinger.
 3. Grunnlaget for web-kopi er en forsterkende duk. Før den festes taktekking er nesten alltid består av papir, i dag fundamentet er utviklet fra en rekke brukervennlige materialer, fra glass fiber til polyesteren, den sistnevnte den mest pålitelige.
 4. For holdbarheten til underlaget påføres på massen av bitumen eller polymer.
 5. Utenfor for bedre vedheft tak dekket med smuler av basalt.

Flerlags tak formingsteknikk gir sin tettende til det maksimale, men det absolutt er viktig å overholde installasjonssekvensen.

Hvor ellers gjelder, dukket taktekking

Motstående materialer er egnet for en rekke av vanntetting av bygningsenheter. Med deres hjelp, kan du:

 • behandle hustak;
 • isolerte fundamenter og bakken komponenter av byggeprosjekt;
 • frembringe vanntetting av svømmebassenger, brønner, kloakk;
 • ordne den beste overlapping og gulvet, særlig hvis overflaten er utsatt for fuktighet eller vanngjennomtrengning.

Uten noe som det ikke kan gjøre når du installerer smeltet taktekking

Smeltet taktekking er bare mulig med spesialverktøy og utstyr:

 • Gassbrenneren er konstruert for drift med et tak;
 • Kniv for kutting av materiale;
 • slikkepott;
 • skurebørster, som kan jevne ut underlaget og plassere en ensartet grunningslag;
 • bead søm format;
 • en spesiell form for beskyttelsesklær, som omfatter tykke hansker, sko med tykke såler, lukket aller.

Trinnvise instruksjoner for installasjon av sveisbare taket

Før du kommer til taket montering er smeltet, er det nødvendig å studere prosessen i teorien. Trinnvise instruksjoner, tar hensyn til teknologi som er beskrevet i flere trinn:

 1. Rengjør bunnen av støv og skitt, hvis du vil - fylle avrettingsmasse. Når verts 4-6 timer, bruke en primer og tørke overflaten. Hva er primer? Bland sammen bitumen og parafin i forholdet 1: 1. Det er lurt å sette på sprekker og ledd av bitumen.
 2. Å legge taket er nødvendig, gradvis flytte fra lavtliggende områder til det høyeste.
 3. Rull ut roll, slår brenneren og gå over toppen av web kopi, så ruller det inn en rull igjen.
 4. Base oppvarmet gassbrenner. Retningen av flammen - det må fange komponent og en nedre basismateriale. Kort tid før den rull som dannes Roller bitumen formasjon, nemlig bitumen sikrer det ønskede nivå av adhesjon av bunnen og taket i fremtiden. Ideelt sett må bitumen handle på sidene ikke mer enn 2 cm brede.
 5. Når ett band er allerede festet til bakken, umiddelbart kontrollere sveisekvalitet. Løs feste nervøs med påfølgende løsgjøring, ikke tillater dette. Lift materiale, bevæpnet med en slikkepott, og igjen naplavte brenner.
 6. Selv om materialet er godt forankret i bakken, kan du ikke gå på det, materialet er fortsatt friskt, og derfor kan forlate spor på taket.
 7. Bruk enkel metode, som er enda bedre til binding til basis - tur valse med et mykt skum. Bevege seg bort fra aksen til kantene av web-kopi, etter en diagonal retning. Pass på å ha vært spesielt godt glattet kanter.
 8. Smeltet taktekking innbefatter høye forsegling ytelse, slik at installasjonen er utført overlappende et bånd til et annet. Holde seg sideveis overlappingsverdi på 8 cm, den mekaniske - innenfor 15 cm.
 9. Realisering av skjøter, plassere kassetten på en slik måte at væske ikke kan komme inn.
 10. For større komfort av prosess eksperter heve roll på rekkverket. taktekking legging teknologi i dette tilfelle inntar den ønskede avkappede og feste det på oversiden av fremspringet typen festeanordninger robuste skruer, spiker. Overlapping mykt tak kan være gjennom brenneren.
 11. Hvis du ønsker å håndtere eksterne og interne sider av hjørnekonstruksjoner vertikalt, påfør 2 skiver kuttet fra rullen, bør de legges lapper hverandre.
 12. For større styrke materiale noen ganger plassert umiddelbart i flere lag, karakterisert ved at spolene er forskjøvet slik at skjøtene og ledd som er plassert over hverandre ikke.

Hvordan å passe et tak dukket tydelig vist i videoen nedenfor: https://www.youtube.com/watch?v=f5WC2QwgRC8.

Hvordan man skal oppnå maksimal tetthet dukket taktekking

stabling teknologi fokuserer på tett tettende materiale. Kanskje det er fornuftig å fikse tettesjikt 2:

 • først plassert vertikalt, slik at minst 250 mm;
 • det andre pulveret må inneholde og forlater 50 mm.

Sveisbar taktekking innebærer en operasjon for låsing av armeringselementer i den følgende rekkefølge:

 1. Gi det første laget på det vertikale plan i en avstand på 250 mm. Materialet ikke sklei, sikre topp med spiker, og først da begynne for liming.
 2. Et materiale som har pulver, skåret i en slik mengde at den er i stand til å kaste strimmelen overlapper ved 150 mm.
 3. Segmentet å folde seg på tvers fra den ene kanten trakk seg på minst 150 mm, koble den til den tilstøter.
 4. Først behandler og sikker vertikalt og deretter horisontalt.

Kaldt tak stabling teknologi

Hvis materialet rullen, legging av takbelegg eventuelt å anvende brenneren. Teknologien i dette tilfellet er ganske annerledes:

 1. En rull med ferdigrullet i denne tilstanden er ikke mindre enn en dag.
 2. Å ta opp installasjonen av den første rull, rull rullede materialer til midten, måle mengden av stoffet, om det vil være tilstrekkelig til å begynne å legge på feltet, blir så gjen utplassert komponent dannet til en rull. Som et resultat, en gang dannet to små roll.
 3. Mastic påføres ikke på lerretet, men på basen til hvilken den er festet. Det er behandlet i en tid ikke mer enn 1,5 kvadratmeter. m.
 4. Overlapping 2 ruller til hverandre foregår i lengderetningen av størrelsen på 8-10 cm, i slutt - ca. 15 cm.

Dukket taket - riktig enhet og installasjon

Smeltet taktekking er en av de pålitelige moderne materialer - en praktisk og rimelig løsning på grunn av lave kostnader og enkel installasjon teknologi. Taktekking motstandsdyktig mot slitasje og er tilstrekkelig holdbar behandling taktekking.

De viktigste parameterne for smeltet taktekking

Apparat sveisbar taktekking er utført ved hjelp roll materialer. De viktigste fordelene med denne type belegg gir:

 • lett vekt og enkel å transportere ruller;
 • mount teknologi ikke involverer bruk av komplisert og kostbart utstyr;
 • lite krevende ferdige belegg i tjeneste;
 • ikke noe behov for en spesiell anordning av det vanntette lag (denne funksjonen skal toppstrøk seg selv);
 • høy lydisolerende egenskaper;
 • styrke og elastisitet (som er montert på vanskelige steder av taket);
 • overholdelse av brannkrav;
 • elastisitet, UV og temperaturendringer;
 • motstand mot deformasjon;
 • miljømessig sikkerhet;
 • holdbarhet (hvis installasjonen Følg instruksjonene for installering).

Funksjoner Rulle smeltet taktekking materialer gjør dem populære for å dekorere taket av kaken for energibesparende teknologier.

Dette settet med nyttige egenskaper til overflaten taktekking fikk etter valse materialer ble fremstilt ved anvendelse av moderne polymerer. Tradisjonelt er rull taktekking av papp, som er impregnert med bitumen. Denne type belegg hurtig mister sin tilstrekkelig når det brukes som et toppbelegg - bitumen "aldring" under ultrafiolett lys, fuktighet og temperaturendringer, brudd på det ytre lag fører til ødeleggelse av papp basen.

Dag, den enhet som er kledd med et mykt tak er laget av materialer med en sterk og holdbar base laget av glassfiber, glassfiberforsterket polyester. Tilsetning av modifiserende midler til bitumenet tilveiebragte elastiske blandinger som er resistente mot alle typer av ytre påvirkninger. Som modifiserende midler som brukes SBS ( "syntetisk gummi" - styren-butadien-styren) og APP ( "kunstig plast" - ataktisk polypropylen).

Elastisitet og levetid (10 til 30) for banematerialet i stor grad avhengig av type og prosentandel av modifiseringsmiddel som er brukt i sin produksjon.

Polymer-bitumenblanding påføres på begge sider av basis. Utvendig beskyttende belegg av banemateriale laget av basalt smule anvendes mineralopp forskjellige fraksjoner. Det nedre lag bitumen lukker polymerfilmen. Den beskytter membranen kleber seg sammen i en rull, og fungerer også som en varmeindikator for sveisebelegg.

Med bitumen og polymer-bitumen rulle materialer kan utføres sveisbart impregnering. Metode for belegging installasjon ved hjelp av gassbrennere gir en tilnærmet monolittisk bane med de nødvendige vanntettingsevne. Oftest er denne teknologien brukes i arrangement av tetting arrangement av taktekking pie flatt tak, inkludert taket av utnyttet.

I henhold til Snip smeltet taktekking lagpåføres - pakking, polymer-asfaltbelegg i flere lag, gjør det mulig å lage en holdbar, slitesterkt belegg, en tilstrekkelig motstandsdyktig mot utilsiktet mekanisk skade.

Sammensmelting av vanntetting og nedre takkledningslagene er laget av bærebanemateriale som ikke har noen ytre beskyttende lag av mineralopp, for å gi en kvalitet av lagene.

Apparat taket av det avsatte materiale kan utføres på to måter. I det første tilfellet blir brenner gass brukes til å oppvarme den nedre bitumenlag av membranen. Det andre alternativet innebærer liming av strimler til en enkelt taktekking teppe ved hjelp av særskilte tetningsmidler.

Den teknologi krever at teppet legging sveisekvalitet forbehandling, bør det være godt renset for støv og smuss, behandles primeren. Bitumenprimeren vil gi god adhesjon av belegg til substratet.

Ved montering av fikserings taktekking oppmerksomhet bør vies til gjennomføring av tilstøter myke belegg tak til vertikale strukturer. Instruksjon krever legging av to ytterligere lag av vanntetthet fra den samme spole belegg.

Det første lag gevinsten er satt på en vertikal overflate på minst 25 cm. Dette lag bør være av en bitumenholdig støttemateriale. Den øvre kant er festet ved hjelp av stifter. Det andre laget av taket membranen utstyres med et beskyttende basaltiske mineralgranulat, blir satt på en vertikal overflate på minst 5 cm. Fra en rull av materiale med kornet materiale strimmel som skal kuttes. Dens lengde bør være lik høyden av det nedre lag kommer inn på en vertikal flate pluss 150 mm for installasjon. Båndet bør være brettet i to, avvike fra kantene 150 mm, satt til det punktet av grensefellesskapet, lim øvre del. Deretter ble til en horisontal flate er festet til bunndelen. Contiguity dukket taket må tettes.

Reparasjon av myke tak dukket

Til tross for den høye ytelsen til moderne valsebelegg, innbefattende høy strekkfasthet, elastisitet og holdbarhet, særlig klimatiske forhold eller feilaktig montering av tekkesystemet, gjør det nødvendig å utføre reparasjonsarbeider. Spesielt kan sveisereparasjon av taket være nødvendig på grunn av mekanisk skade på belegget ved rensing av snø om vinteren. I tillegg bruker moderne materialer kan repareres og fornye gamle taket med taktekking materiale fra den klassiske finish.

Reparasjon av taket av det avsatte materiale er nødvendig for påvisning av disse defektene:

 • hull og sprekker i ferdig laget;
 • og tegn på forråtnelse av vegetasjon i nærvær av det midtre lag;
 • delaminering av taktekkingsbelegg, teppe bunten;
 • tegn på mykgjørende mastiks, klebende lag (hvis brukt av den tilsvarende monteringsteknologi).

Nåværende reparasjon av smeltet taktekking er gjort, hvis det berørte området ikke må overstige 40% av hele området av taket. Når større skader krever store reparasjoner eller fullstendig utskifting av den myke sveisebelegg.

Teknologi taktekking reparasjon i lokale områder er å installere patcher til det skadede stedet, utfører noen smeltesømmene polymer-bitumen membraner. Når overhaling et mykt tak utføres delvis eller full skott deksel fjerne skadede deler og erstatte dem med nye. Hvis reparasjonen utføres med full utskifting dekning, det reviderte bånd.

Defekter som avretter demontert og på ny utført, kan også erstattes med termisk isolasjon og fuktsperre, reparert dreneringssystemet og annet arbeid taktekking.

Taket av det avsatte materialet

Moderne taket har dukket levetid på 25-30 år - det er dagens materialer for en slik periode beholde sine egenskaper. Men dette - forutsatt kompetent installasjon av hvert av lagene. Feil er ikke tillatt, så hvordan du løser dem ingen mulighet. Det har å demontere et stykke av taket, hvis feil er lokale eller hele, hvis de er globale. Sannsynligvis på grunn av dette, mange huseiere foretrekker å gjøre sine egne dukket taket - laget med sine egne hender det vanligvis koster ikke lenger lekkasjer.

Strukturen av de deponerte materialene for tak

Taktekking materialer har dukket flerlags struktur. På grunnlag av de to sider er påført bindemiddel, blir det påført som et beskyttende belegg. Alle disse lagene har noen alternativer. Og kombinasjoner av disse gir ulike egenskaper og karakteristika.

Strukturen av de deponerte materialene for tak

En vesentlig del definerer materialets egenskaper substratet til hvilket bindemidlet påføres. Hvis det kan strekkes, og deretter det avsatte materialet for taket også til en viss grad kan bli endret hvis det ikke tåler belastning, og da materialet rives. Det følger et rammeverk for smeltet taktekking:

 • Takpapp. Sterk nok og rimelig base, populær på grunn av sin lave pris. På grunnlag av takpapp gjøre alle slags taktekking materiale. På grunn av at merkingen i den første stilling, bokstaven "P", noe som indikerer at materialet. Dette er et godt valg for midlertidig taktekking enhet - livet av takbelegg - opp til 5 år. Men omfanget av takbelegg er heller begrenset, - det begynner å smuldre opp og til å briste ved en temperatur over + 40 ° C og mindre enn -20 ° C. Og det er - dens største ulempe.
 • Asbest papir. På denne bakgrunn er det gjort blinker. Det er hovedsakelig brukt i baksidelaget av kaken som en taktekking tettesjikt. Den har en lav pris, men også sin levetid - opp til 5 år.

Betegnelse på de grunnleggende materialer

Mest holdbare materialer gjør polyester-basert. Produsenter si at disse materialene beholder sine egenskaper over 25-30 år. Så mye kan betjenes uten smeltet taktekking reparasjoner, men med riktig installasjon. Mangel på fusing materialer basert på polyester - den høye prisen på tidspunktet for enheten. Men du kan spare penger på reparasjoner og utskifting.

Bindemidlet definerer også et sett av materialegenskaper for fusjonering av taket, men heller ikke mer effekt på styrken, og vanntetting egenskaper og værbestandighet. Dessuten er dette laget ansvarlig for den grad av adhesjon (adhesjon) til en base eller underliggende lag. Det finnes følgende typer binding:

 • Bitumen.
 • På grunnlag av tjære.
 • Bitumen-tretjære.
 • Gummi-bitumen.
 • Gummi-plast.
 • Polymer.

Karakteristika for de avsatte materialer for tak krøllet av bindemiddeltypen

Bedre ytelse i gummi-bitumen og bitumen-polymerblandinger. De har et bredt område av temperaturer ved hvilke kan utnyttes. Ved valg av materialer for sveisbare taktekkings alltid ta hensyn til denne parameteren, faktisk en del tåler høye temperaturer (opp til + 150 °), og en del - lav (opp til -50 ° C). Og de kan ikke bli forvirret.

Sveisbar taktekking, vanligvis flere lag, og de materialer for forskjellige lag må ha forskjellige egenskaper. De som er på bunnen skal gi vanntetting, lydisolasjon, for muligheten til å ha isolerende egenskaper. Disse materialene er referert til som foring og merkingen er betegnet med bokstaven "P" i den tredje stilling i merkingen.

Frontmaterialer for topplaget av taket må videre ha høy overflatemotstandsevne mot mekanisk skade og forvitring. Disse materialene er referert til som "tak", og forkortelsen angitt med bokstaven "K" i den tredje stilling.

Som bindemiddel i de avsatte materialer klissete, bør det være noe i nærheten. Gjøre dette med steinpulver av ulike størrelse eller polyetylen film. Noen ganger folie (folie isolerende) anvendes som et beskyttende lag. Slike materialer er brukt i land med varmt klima. For folie for å senke temperaturen - nedre lag er oppvarmet til 15-20 ° C lavere enn ved bruk av de konvensjonelle materialer.

Pukk (sprinkling) er:

 • Pulverisert (P) og finkornet (M). Brukes til å forhindre adhesjon lagene i en rull.
 • Grov (C) eller en skvamøst glimmer (B). Brukes på takmaterialer på forsiden for beskyttelse mot mekaniske støt og beskyttelse mot vær og vind. I tillegg til disse oppgavene, og utfører også en dekorativ funksjon - smule malt i forskjellige farger.

Hvis overflaten er stenket med grov grus - et tak (finish) laget

Siden typen av det beskyttende belegg i betydelig grad påvirker egenskapene og programmet materialer (finkornet og støv som på begge sider er påført på foringsmaterialene), de har også et symbol i merkingen - en annen bokstav.

Denne korte alle de egenskapene som du trenger å vite når du velger det deponerte materialet. Før du kjøper må du lese beskrivelsen, lære omfang og spesifikasjoner.

Dukket rull taktekking vanligvis gjør med armert betongfundament, bør fugene mellom flisene tettes med fugemasse, karakter M150 og ovenfor. Også baser kan være;

 • Harde mineralullplater (strekkfasthet på ikke mindre enn 0,06 MPa. Når taket er sveiset direkte på dem, en forbehandlet overflate av en varm takbelegg ble med en hastighet på minst 1,5 kg / m2.
 • Termisk isolering av armert lettbetong med tilslag, slik som perlitt, vermikulitt. Avretteren av sement-sand mørtel merke minst M150.
 • Ekstrudert polystyren.

Grunnen under tak kan det til overflaten stiv mineralullmatter eller høy tetthet polystyren

En måte å danne skråningen - grus fylling

Hvis sveisbare taktekking - flatt, er det nødvendig å danne en skrå mot avløpet eller nedslags trakter i det minste 1,7%. Vanligvis gjør dette ved hjelp av en varmekilde. Produsenter av roll-fusjons materialer fremstille isolasjonsplater med en forutbestemt forspenning. De bare lagt, observere retning.

En annen måte å generere en skjevhet - å sette skinnene og bånd før helling på dem for å nivå betong

Når enheten leiret eller flatt tak sveisbar kake er det samme - med eller uten isolasjon, men det er nødvendig å ha en dampsperre. Materialet for den dampsperre anvendes er valgt under takbelegget, så vel som ble valgt under det teppeunderlag. All materie kompatibilitets kvaliteter og egenskaper, fordi det er ønskelig å bruke alle deler av taket av samme produsent. I solide kampanjer selv har spesielle tabeller, som du kan velge ønsket kake. En av de mest kjente produsentene i Russland - fast Technonikol deres bord og er vist nedenfor.

Kompatibiliteten til den nye enheten på sveisen taktekking

Dampsperre beskytter isolasjonen mot de overliggende lag av fuktighet metning, noe som er særlig viktig når det brukes som et steinull isolasjon. Hun er redd for å bli våt. Med økende fuktighet i stor grad reduserer dets termiske isolasjonsegenskaper, og hvis det fryser i den våte, når tint bare smuldre opp støv, og at taket vil bli kaldt. Fordi ved installering av dampsperrer spesielt merke til tetting av skjøter, passerer riktig skjæring.

Taktekking kake isolert flate tak dukket opp med taktekking

Ved isolering av flate tak må huske å skape et fall mot avløpet eller mottar trakter (ikke mindre enn 1,5%). Samme helling som er lagret og helle påstøpen. Sin minste tykkelse av 5 cm, karakteren av betong - ikke mindre enn M150. Akkumulert spenne styrke (ikke mindre enn 28 dager etter potting) er smurt bituminøse primer, som sikrer den normale clutch taktekking pai med en kopling.

Ifølge Rigid steinull tillatt å fusjonere materiale uten å legge avrettingsmassen. Deretter primer smurt varmeapparat overflate, og som er montert på toppen av de avsatte lag av taket.

Men det er ikke alltid nødvendig å isolere taket. I dette tilfellet, færre lag (se bildet).

Flat dukket taktekking uten isolasjon

Når enheten leiret shoo eller modulbasert avrettingsmasse (fra plater og ark) taktekking kake vil være den samme, eneste dampsperren fylt rom siden er varmeisolasjon lagt mellom lag og toppen av bjelkene vedlagte ark av modulære avretter (filmtykkelse som ikke er mindre enn 8 mm, legging i to lag med suturer Extension).

Apparat sveises taktekking

Asfaltert tak vil vare lenge, hvis lagene er stablet på alle reglene. Fungerer ganske mye ligger i den artikkelen de er i prioritert rekkefølge.

 • På hele overflaten av taket fjernet smuss og støv.
 • Rust og andre ikke-fettete flekker kan fjernes ved hjelp av slipemidler.
 • Hvis man har fet flekker, fjerne en del av løsningen, regulerings med den fordypning som er utformet flekker av sement-sand mørtel.
 • Hvis overflaten er relativt glatt (ikke synker mer enn 5 mm / sq. M langs takhellingen og 10 mm / m i tverretningen), en sement-sand mørtel forseglet med sprekker og fordypninger. Hvis gulvet skive er grov, helles den utjevning screed. Stempler som anvendes for tapping av betong er ikke under M150, den minste tykkelse av utfyllings - 30 mm.

Sprekker begynner å ekspandere, og deretter fylle løsning

På steder av contiguity tak på vertikale flater starte smeltet taktekking materialer til en høyde på minst 10-15 cm (hvis det ikke er noen spesielle anbefalinger). Ved krysset av taket til veggene overflate oppvarmet plass (skorstein og luftkanaler i tillegg) settes til en vertikal vegg skal være minst 25 cm. Dette er nødvendig for å taktekking kake hindrer kondens.

Bituminøse overflate dampsperremateriale kan legges ved å fusjonere og kan plasseres fritt, men være sikker på å smelte alle leddene.

 • Materialet er rullet på taket, slik at sideoverlapper lov til 80-100 mm, at ende (leddene i de to spoler i samme stripe) - ikke mindre enn 150 mm.

Regler legging roll fusjon taktekking

Etter legging av en dampsperre

Legging isolasjon gjort på den ferdige dampsperre. Overflaten må være helt ren og tørr. Reglene er:

 • Plater stablet uten klaring, tett passer sammen. Hvis slissene er dannet høyst 5 mm, er de fylt med varmeisolasjonsmaterialstrimlene.
 • Når du installerer to ordene passer vrazbezhku sømmer.
 • For å unngå skade på isolasjonen legges på overflaten av sporet gjør blokkmateriale (kryssfiner, OSB, etc.).
 • De festes med spesielle skjerpet skruer med plasthetter i stedet for paraplyer.

Legging isolasjon i flere lag, oppstår forskjøvne skjøter

På toppen av en varmeovn fylt screed. Ved bruk av en hard mineralull (sammentrykkingsstivhet på minst 0,06 MPa) fusjonering av taket kan foretas direkte ved hjelp av en varmeapparatet uten avrettingsmasse. Men for større pålitelighet er bedre å ikke hoppe over dette trinnet. Prosedyren fungerer slik:

 • I mineralull eller ekspandert polystyren avstandslag stablet - eller taktekking asfalt.
 • Trådnetting er plassert en ledning på minst 3 mm tykkelse med en stigning på 150 * 150 mm.
 • Fragmenter av stablete garn overlapper i det minste en celle (150 mm). I områder med overlapping, er de forbundet med ståltråd ved 300 mm.

Enhets påstøp under taket av de deponerte materialene

Tie venstre for å få styrke. Det tar i gjennomsnitt 28 dager. For å opprettholde det ønskede fuktighetsnivået umiddelbart etter legging avrettingen forseglet med polyetylenfilm, en presenning, strie. I løpet av den første uken i perioder fuktet overflate: ved høy temperatur et par ganger om dagen, på et lavt - en.

Oppsamlet styrke betong behandles med en primer (og brystningen også), å vente til det er tørt (tiden avhenger av merke og været). Sammensmelting av takbelegg på tørr primerlaget er ikke forbudt.

Tilstøter til vertikale flater: upstands enhetsoverlapp

Ved krysset av taket til vertikale flater for å tilveiebringe en tetning anbefale å gjøre en side med en vinkel på 45 °. Gjør det mulig å:

 • ved hjelp av sement-sand mørtel (M Brand 150, størrelse 100 x 100 mm)
 • installere spesielle fileter, som er produsert av de samme selskap som produserer materialer for taktekking overflaten.

Fileter montert på bitumen mastic, er en side av oppløsningen etter settingen av limet smurt primer.

Gulvlister enheten dukket opp på taket

Støtfangere stengt ytterligere bærerlag Technoelast EPG typen teppe. Skåret ut fra en rull av en slik strimmel bredde som ikke er mindre enn 100 mm av materialet ble basert på taket, og ikke mindre enn 25 mm, ble koplet til en vertikal flate. Sidebånd overlapper hverandre - i det minste 80 mm. Dekomponeres omkretsen teppe tilleggsmateriale er sveiset på avsatsene over hele bredden.

Behandler hjørner dukket taket - internt og eksternt

Ved stabling følgende lag (det slip og tak) også første sveisbare bærerlag, og deretter legge teppe primære sveisen, og bringer den over kanten 80 mm. Bredden av de ytterligere mattestrimler avhenger av lags.

Junction dukket taket på vertikale flater

Hvis sveises arrangert skråtak, taket på plass bøyning - mønet passer ekstra ytre laget. Bredden - 250 mm på hver side. På komplekse tak på steder daler underlagsjikt bør være minst 500 mm fra begge sider av bøyning.

Stabling materiale i taket dal (nederst ennå lagt ytterligere sjikt

Ved legging av ridge leddene maleriene har mot retning av rådende vinder. Overlapping panelene - ikke mindre enn 80 mm, blir leddene nødvendigvis er sammensmeltet. Taket dal, om mulig, er det teppe underlag plasseres i ett stykke. Hvis rullen ikke er lang nok, kan du starte fra bunnen-rullene, jobbe deg oppover. Place søm er også nødvendig zaplavlyaetsya.

Smeltet taktekking: de materielle regler legging

Først må vi finne ut i hvilken retning å rulle baller. På de flate takene av det er gjort langs langsiden av taket. På tak med en helning retning avhenger av vinkelen:

 • mindre enn 15 ° - rulles ut på tvers av en helling (langs skråningen);
 • over 15 ° - langs skråningen.

Vær oppmerksom! Pæling forskjellige lag i den perpendikulære retning er uakseptabelt. Alle lag av de avsatte materialer for tak er stablet i en retning.

Dersom det finnes flere lag, blir lagene forskyves langsgående sømmer på minst 300 mm. Ved legging også forsynt med overlapp standard: side - 80-100 mm, slutten på 150 mm.

Offset sveisbare taktekkings baner med anordning

Begynn installasjonen av taktekkingsmaterialet smeltes til det laveste sted. Førrulling er fullstendig utrullet, tilnærminger for å tilveiebringe vertikale flater (brystninger, rør, etc.). Rull ut bør ikke være noen bølger. At materialet ikke skifte, mens du ruller ut den ene siden er presset mot noe hardt (kan du sette en assistent). Stablet på en rull mark lengde, blir det overskytende avskåret.

Forhånds ruller 'forsøk på'

På flate tak på rullen vikles fra kantene mot midten. For enkelhets skyld kan du bruke jernpipe. Når en helling på mer enn 8%, betyr dette alternativet ikke passere. I dette tilfellet, starter fusing på toppen, på vei ned. Et stykke på 1,5-2 meter lang er igjen ikke sveis. Det er behandlet etter bindes hele stykket.

Slik at når rulle ut ruller ble færre bølger for et par dager før de monteres put "oppreist". de tar den runde formen, slik at materialet deretter faller jevnt.

Uansett hvordan det rullet opp materialet, sikringer hans rullende "på seg selv." Så det er mulig å kontrollere graden av oppvarming av bitumenlaget: alle malerier foran øynene dine. Hvis du skyver roll "på min egen", vil taktekking kvalitet være svært lav, og taket lekker raskt.

Roll må være "på"

Bevegelse av brenneren glatt og ensartet. Ved legging av overlapp stedet oppvarmes videre. I dette tilfellet brenneren beveger seg langs en bane i form av bokstaven "T". En brenner plassert slik at både varmer og fundamentet av taket, og et bindemiddel på overflaten av rullen. Når riktig oppvarmes før rullen danner en liten perle av smeltet bitumen.

Når sveisen er nødvendig å overvåke bitumen smelter jevnt, og det var ingen "kalde" soner eller lokale hot spots. Noen produsenter (Technonikol) på undersiden av de avsatte materialer for tak påføres mønster. På det lettere å kontrollere graden av oppvarming av bitumen - så snart figuren "seil", kan rulles rulle og gå videre. Hvis bitumenet varmet opp skikkelig, strømmer det langs kantene av rullen, og etterlater et bånd av ca 25 mm. Det er, på kanten av sømmen blir jevn mørk farge.

Slik å kontrollere graden av oppvarming av det avsatte materialet for taktekking

Vær oppmerksom! Bare gå på taket oppbygging er umulig. Sprenges på tråkkes ned varm bitumen, noe som svekker dens utseende og beskyttende egenskaper.

Ved legging av takbelegg til overflaten i nedtrykte områder, vinkler rulle i leddene er skåret i 45 °. Dette definerer riktig retning bevegelse av vann.

Stabling materiale sveisbar til den senkede partier (daler)

Noen ganger ved legging av toppbelegget sveisbart takbelegg er nødvendig å legge på toppen av grovskjell eller overrisling. Hvis du bare varme opp materialet og lim på posypku, høy sannsynlighet for lekkasje. I dette tilfelle er det nødvendig å varme opp overflaten av materialet med sandkorn, drukne med en spatel inn i bitumenet. Etter det vi kan re-varme opp og å lime.

Det virker for meg som dukket opp taket for private hus eller gårdsbygning er ikke et egnet alternativ, for byråkratiske utseende. Og for å overlappe det ikke fungerer, og dette er en ekstra kostnad. For garasjen hans, vurderte jeg muligheten for sikring av tak eller taktekking materiale, men til slutt avvist ideen og laget Ondulina. Bestilt i den offisielle butikken, tok bilen hans, han asfaltert og godt lagret.

Med Ondulin alt er ikke så lett som det virker. For åtte år siden dekket taket Ondulin mørk grønn i fargen, er det nå utbrent og shabby. Tilsynelatende fargen snart bli svart. Om strammere nå ser jeg på de nærliggende husene. Kort sagt, må vi ta en kvalitativ materiale, men bare hvordan man skal vurdere kvaliteten, hvis du ikke er en profesjonell byggherre?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

85 − 78 =