slissede gjenger

Slotted treskjæring for nybegynnere - lage unike produkter laget av tre for hånd, ved hjelp av en videomesterklasser

Det finnes en type tråd som gjennomgående eller openwork - den er delt inn i virkeligheten kapp fakturaen har to underarter: welt tråden (den gjennom partier er skåret meisler og fortenner) og propyl-tråd (egentlig det samme, men disse partier er skåret sag eller stikksag ). Den mest produktive verktøyet, absolutt en stikksag. Siden det er bare enkelt å utføre Welt treskjæring!

Welt tråd kalt flettverk, fordi som du kan se fra bildene, produkter laget i denne teknikken, ser utrolig lett, som Delikat blonder. Essensen av spor tråden er å sage gjennom dette mønsteret i en tynn trestykke. Denne type tråden har fått enorme popularitet innen design og interiør. De mest slående eksemplene på en sportråd kan betraktes tråd hus - for dekorasjonslister på vinduer og dører, utskårne rekkverk, ble gavl dekorasjoner laget i Russland i uminnelige tider, og mange av dem har overlevd til i dag.

Hovedforskjellen mellom slissede gjenger er at bakgrunnen av produktet er fullstendig fjernet. Men noen ganger, for en søt mønster, er det spikres eller limes til en solid bakgrunn i en kontrastfarge. Denne teknikken kalles faktura tråden.

Hvordan starte en slotted tråd

Til å begynne med er nødvendig for å velge den passende størrelse veden, og for denne type tråd som vanligvis anvendes trevirke fra bartrær (gran, furu, gran).

Deretter blir det ønskede mønster valgt og klargjort for perenosana arbeidsstykket. I dette tilfellet, kan du opprette en sjablong tegning av fremtiden kan være deg selv, eller du kan velge en eksisterende mal fra Internett, der du kan finne et stort antall enkeltbilder eller hele album med bilder. Følgende eksempler er presentert for foto praktiske og enkle tegninger:

Det valgte mønsteret blir først overført til papiret, og papiret er stivt festet til en av tre arbeidsstykket. Man kan da enten umiddelbart boret hull for saging saging, og til å starte, eller ytterligere overføring mønster på en overflate av tre, og deretter fortsette å træ.

Velge en skisse, må man huske på at de fine detaljene i ornament vil være usynlig på en stor bakgrunn, for eksempel, på fasaden av bygningen. Derfor er det nødvendig å velge det ønskede mønster, idet det tas hensyn til proporsjonene dekorere element, enten det er et hus eller en bilderamme.

Verktøy og utstyr som brukes i spor tråden

Når den tråd av denne type bruker en rekke skjærende verktøy, som for eksempel konvensjonelle kniver og meisler. Men arbeidet med slike verktøy er svært tidkrevende og kjedelig. Derfor, flere og mer populære disse målene er en drill og sag, og sagblad type kan være forskjellig - fra stikksag til manuell baufil, avhengig av størrelsen på malen du opprettet deg.

I vår tid, mestere sjelden bruker manuell arbeidskraft til å gjennomføre store verk. Ofte bruker behagelige elektriske verktøy, for eksempel en elektrisk drill, hånd rutere og stikksager. Ved hjelp av en stikksag arbeid går raskt, enkelt og nøyaktig. Men dette arbeidet kan ikke gjøre uten en drill, som brukes til pre-bore hull for saging. Arbeid hånd router ikke så enkelt og produktivt, i tillegg krever forkunnskaper i håndteringen av dette verktøyet. Men carving viser seg mye bedre og er ikke nødvendig å foreta foreløpige hull i arbeidsstykket.

Det er mer kreative måter å skape en grooving mønster på tre. En slik metode er å brenne gjennom. Det vesentlige ved denne fremgangsmåte ligger i det bokstavelige brenn gjennom den gjennom mønsteret på treet sterkt oppvarmede nikrom. Ulempen kan betraktes som en spesifikk lukten av brenning, behovet for å kjøle arbeidsredskap, som er grunnen til at arbeidet er forsinket litt tid, så vel som betydelig forkullede kanter av det ferdige mønster.

En mer avansert metode av denne fremgangsmåten kan betraktes som laserskjæring, som er tilordnet den høyeste kvalitet og presisjon av det resulterende mønster. Imidlertid er det mulig å benytte denne metoden bare hvis kjøp av svært kostbart utstyr, og det er derfor i dag denne type arbeid er ikke veldig ofte brukt i praksis.

På slutten av artikkelen vil jeg gjerne vise deg en fantastisk jobb svært erfaren mester, er avbildet på hans verker er ikke bare abstrakte malerier og en svært nøyaktig og detaljert kopi av dyrene.

Spor treskjæring

Moderne treskjæring har en tilstedeværelse i mange av verktøy, for eksempel motorsager og verktøy som ikke var tilgjengelige Håndverkere bare noen få tiår siden. Til tross for denne forskjellen i teknisk base, typer tråder forblitt den samme, og selv holdt de gamle tradisjonene.

Bilde 1 - Rack grøft

Grøft utskjæring kjent som en tverrgående og propyl. Det særegne ved denne tråden er at produktet er fjernet fra bakgrunnen, det gir inntrykk av letthet og enkelhet av produktet. Grøft carving en fordel å se i kombinasjon med lettelse og geometriske carving. I forbindelse med relieffer grøft utskjæring kalles gjennomgangs snøre. Den mest praktiske måten å henrettelsen tråden med miniatyrbilder.

Bilde 2 - Sketch (spor tråd)

Wooden blonder ser flott ut på vindusrammer. Rusinok på foringsrør laget ved hjelp av gjennom hullene i ulike former. For å opprette en layout i ferd med å bruke sjablonger. Sjablonger tillate å dekorere de samme mønstrene alle rammer i huset, og skaper et stilistisk enhet utvendig.

Bilde 3 - Welt trim

Motorsag er ideelt ikke bare for saging av tre, men også for carving skulpturer. Etter å ha mestret den vanskelige kunsten motorsag carving, kan du gjøre en rekke ting fra tilgjengelige materialer. Oftest bruker kniver is og tre. Disse materialene er relativt dyre, og svarer godt til behandling. Motorsag kan kutte det ut møbler, til dags dato, er det ikke bare et verktøy for grov arbeid, og utvikling av tradisjonell treskjæring.

Bilde 4 - Inskripsjonen "treskjæring"

Master før du begynner å arbeide, trekker skulpturen på papir, for det ville ha en klar idé om hva du bør ha som et resultat av arbeidet og hvordan man skal oppnå det. Det bør være veldig godt å føle volum, form og proporsjoner i fremtiden produktet. Motorsag carving krever betydelig fysisk anstrengelse. Motorsag takle alle tre, eik kjeden sitte ned raskt. Kan kutte tre av eventuell fuktighet.

Bare jobbe med en motorsag kan kombineres med andre, mer tradisjonelle verktøy som meisler, kniver, pilk. Motorsag, i dette tilfellet, bare primær volumet er fjernet og elementene arbeider forsiktig med en hånd eller mekanisk. For optimal ytelse, godt å ha noen motorsager: kraftig og lys.

Motorsager har erstattet øks og en baufil med en grov arbeidsstykke av stor størrelse-skulpturer. Motorsag - grunnleggende verktøy som brukes for store former.

Bjørn - tradisjonelt de mest populære hageskulpturer, laget ved hjelp av en motorsag. Det kan plasseres nær hennes hus, lekeplass eller park.

Bilde 5 - Skulptur "The Bear"

Omsorg innebærer en motorsag smøremiddel understell. Sagflis og annet rusk etter hver tråd behov for å fjerne og rense den dekk parafin.

Motorsag tyske selskapet Stihl. Pris 17590r.

Bilde 6 - Motorsag

carving motorsag trening, video

Motorsag carving tiltrekker seg oppmerksomheten til ikke bare produktet, men også kutteren. Hvert år, festivaler, workshops, konkurranser dedikert til carving motorsag. Ved slike hendelser, skar lage skulpturer med bare en motorsag, uten hjelp av noen ekstra verktøy.

geometrisk treskurd

Populært med skar på grunn av sin enkelhet. Denne tråden er hensiktsmessig i alle miljøer og i enhver stil.

Begynne arbeidet med tre, alltid med en skisse av forberedelser, spesielt hvis risteren ikke er begrenset til å kopiere andres arbeid. Vis Neste produkt på papir, i "hodet", og i virkeligheten, vil det alltid være litt annerledes.

Geometrisk utskjæring er gjort med en kutter og meisel. Spesielt bra carving ser skrin, møbler, småting. Geometriske utskjæringer dekorere en av tre spindel eller en annen struktur.

Bilde 7 - Box med geometriske utskjæringer

Å vite noen grunnleggende teknikker, kan du lage en veldig vakre mønstre. utskjæring teknikker diamanter og trekanter, i forbindelse med forskjellige kurver tench - basis av tråden. Kjøring tråden, slik som "snake" er som følger:

Bilde 8 - Kjøring tråden "Snake"

Ettersom det er slike ordninger tråden: "Chain", "Diamonds", "Viteyka", "Rosette".

Wood skal være godt forberedt før arbeidet: otstrugat og ottsiklevat. Tre for geometrisk carving skal være så vanskelig, det vil flytte fra skissen mønsteret på arbeidsstykket uten deformasjon. Godt egnet eple, lønn og pære. Å jobbe med store produkter det beste alternativet ville være bartrær. Hvert tre krever flere ferdigheter og kunnskap til å jobbe med ham. Pine, for eksempel, ser bra ut i produkter med store snitt, mens lite bilde det ville ødelegge årringene.

Før du klippe et tredimensjonalt volum av treprodukter er nødvendig å utarbeide en skisse på papir. Hvis skulpturen er svært komplisert, det har mange deler, er det best å forberede noen skisser i ulike projeksjoner, for bedre å kunne representere produktet.

Miniatyr treskulptur er også kalt en bulk tråd, det er meget populære. Til den lille tråden eier statuer, skåret leker, miniatyrer.

Bilde 9 - Wooden miniatyr volum

Et godt materiale for hoveddelen av tråden blir lind og or. For miniatyr carving perfekt tre av frukttrær: pære eller eple. De emner av disse trær på nær elfenben tetthet og hardhet.

Volume carving vil se bra ut i en klassisk stil. For eksempel, beina av stoler og seter ofte gjør i form av dyr poter, og armlener - i form av figurer av fantastiske dyr.

Wood Carving - tradisjonelle utskåret kunst som utrolig variasjon av teknikker og arter. Hver teknikk er unik og vakker på sin egen måte. Fortsett fortrolighet med treutskjæringer og ikke slutte å overraske sine kjære med nye produkter.

Legg til en kommentar

interiørdesign

Design prosjekter av leiligheter, Reparasjon av leiligheter og landsteder totalentreprise. Der Brigade: avslutninger, el.

 • Design, innredning av leiligheter, hus og næringsbygg. Reparere komplekse delen.

 • Selskapet "Project Design" tilbyr tjenester av alle slags kompleksitet innen interiørdesign, arhite.

 • Interiørdesign: - etablering av individuelle stil plass - 3D-visualisering - alle arbeidstakere.

 • Vi har vært å utvikle interiørdesign prosjekter og gjennomføring. Kun kvalifiserte pers.

  Fri programvare for å designe hus

 • Hvilket program å velge for utformingen av kjøkkenet?

 • Design taket gipsplater: 120 + relevante ideer fra etterligning av himmelen til den afrikanske savannen

  © 2007-2018 EtotDom - Exchange Building og reparasjon bestillinger

  Ved bruk av materiale fra nettstedet må

  gi en hyperkobling til nettstedet: etotdom.com

  Er du sikker på at du vil slette denne kommentaren?

  Er du sikker på at du vil slette alle bruker kommentarer?

  Er du sikker på at du vil avvise brukerens kommentar?

  Er du sikker på at du vil flytte brukeren i en kommentar spam?

  Er du sikker på at du vil flytte en bruker kommentar til papirkurven?

  Slotted treskjæring: funksjoner, valg av tre, nyttige tips

  En av de tradisjonelle materialer som brukes til interiør og eksteriør dekorasjon av boliger, er et tre. Det finnes mange teknikker for kunstnerisk behandling av tre, men den aller beste dekorasjoner oppnås når det påføres grøft tråden. Skjønnhet og eleganse av slike produkter av fantasien, mens teknologien i seg selv ikke er veldig komplisert.

  Openwork, eller grøft utskjæring gjøres ved skjæring eller boring gjennom bakgrunnen. I ferdig form mønstre og komposisjoner vises lys og luftig. Openwork carving gjennom saken og notatet. Gjennom grøft carving «rabotaet9raquo; lyset. Ulønnsom utskjæring - er når den slissede figuren er festet til en base, for eksempel, en av tre tjener bakgrunn.

  Å skjære gjennom områder som brukes meisler, spesielle kniver, driller eller sager. Den mest effektive verktøyet er en elektrisk stikksag. Trench skåret stikksag lar deg enkelt og raskt gjengi figurer av selv de mest komplekse konfigurasjon.

  Nybegynner mestere bør først ta hensyn til den teoretiske delen. Heldigvis, i dag er det mye nyttig print og video om hvordan du riktig utført grøft carving, de nødvendige verktøy, særegenheter i en bestemt tømmer, om utarbeidelse av blanks, velge bildene, og så videre. D.

  Etter å ha gransket funksjonene i teknologi, kan du gjøre valg av verktøy. Foruten stikksag sagblad og et sett med tenner med forskjellig størrelse, som er nødvendig for skarpe kniver, meisler, meisel, drill og øvelser med forskjellig tykkelse, lozhkorezy, nål, slipende barer og sliping.

  Et annet skritt i det forberedende arbeidet er utvalget av mønstre, sanger eller sjanger scener, for å skape en grøft som carving vil bli brukt. Skisser kan gjøres uavhengig eller på spesialiserte områder for å finne og skrive ut forhåndsforstørre eller forminske størrelsen etter behov.

  Funksjoner av ulike tresorter

  I hvilken grad av høy kvalitet, hurtig og pent slissede gjenger er utført, avhenger ikke bare av hoved nivået av dyktighet, men også av tre. Hver art har sine egne unike egenskaper, som nødvendigvis må vurderes når du velger materialet for arbeidsstykket.

  • furu. Den mest tilgjengelige og billig tre, men lite egnet for carving, ikke bare på grunn av gummosity. Det faktum at den består av harde og myke lag. Skjæring og sliping produkter fra furu utføre ganske vanskelig på grunn av forskjellen i strukturene som kniv og sandpapir "berut9raquo; dem annerledes. I tillegg har denne treslag en tydelig struktur som avleder oppmerksomheten fra figuren carving, spesielt hvis den er liten.
  • osp. Prorizna tråd av dette tømmeret medfører vanskeligheter forbundet med mykheten av dets struktur. Til tross for at kuttet osp, som smør, skjærende verktøy "vyaznet9raquo, og hun sammenkrøllet. Nybegynnere risterne som ikke har erfaring med dette materialet, start med ham hans "kareru9raquo; definitivt ikke verdt det, som, ja, og furu.
  • Bjørk og lind. Disse skogene har en vakker monokromatisk struktur, nødvendig hardhet og duktilitet samtidig som gjør det mulig å realisere produkter i selv de mest komplekse og intrikate mønstre spalte tråden.
  • plomme. Fast, meget vakker i tverrsnitt og egner seg godt til alle typer av treforedling. Det er perfekt for å lage et produkt med et fint mønster, for eksempel kvinners smykker.

  Hvor kan man kjøpe treskjæring

  Steder der du kan få materiale å jobbe med, det er mange, det viktigste - å finne høy kvalitet og tørr ved. For eksempel, solgte godt stykket tråd i spesialforretninger for fans av håndlagde og kunstgallerier. I tillegg kan du kjøpe en passende kost i butikkene i byggematerialer eller Timber baser. En liten bedrift for produksjon av møbler og snekring - er en reell lagerbygning av tørre tre avskjær av ulike størrelser. For tømrere dette avfallet ikke har noen verdi, slik at de er vanligvis gitt gratis.

  Et annet alternativ - en treemballasje (bokser, paller). Et slikt produkt vil slå femten til tjue stykker.

  Det bør bli husket at for spor og andre typer tråd for å bare bruke godt tørket tre, for ikke å se senere angrer på, som et ferdig utskåret produktet tørker, renning og sprekke. Tørking arbeidsstykker kan ikke utføres i solen eller ved siden av en radiator. Treet må tørkes tilfeldig i et varmt rom med god ventilasjon. Styret er bedre å sette på endene ved å plassere dem under stroppen for å sikre tilgang av luft til alle sider. Forresten, kan arbeidsstykket være litt tørr i mikrobølgeovn i et par økter.

  Prorizna carving, sjablonger, som må være forberedt på forhånd, starter med den oversatte mønster for tre. Bakgrunn partier som er skåret ut, isoleres ved hjelp av skravering. I nærheten av de tegnede linjer boret hull av en viss diameter, slik at de kan gjøre sagbladet.

  Neste er innlevering mot konturene av mønsteret. Smal duk nozhovok henrettet grøft carving sjablonger, som ble plukket opp av komplekset, altså. E. Med små detaljer og bratte kurver. Saging av større deler med rette eller glatte konturlinjer er utført gjennom de bredere baner.

  Det bør bemerkes at ved å bruke store blad, kan du få en fillete disposisjon, så det er bedre å foretrekke en fin tenner sagblad. Boring fjær er det anbefalt å utføre øvelser, og dette bør skje fra begge sider av tre, pre-boring av et hull gjennom en tynn drill.

  En utmerket måte å unngå ujevne kanter og ujevnheter tømmer fester seg til baksiden av arbeidsstykket av tykt papir.

  Det må bli husket at den viktigste faktoren som bidrar til å beskjære renhet, er skarpheten av verktøyet, så du bør ta vare på dette aspektet.

  Uerfarne risterne i å velge det ornament bør styres av et enkelt bilde med store deler, og et minimum av "tyazhelyh9raquo; vinkler. Grunnet en riktig størrelse tegning kan redusere mengden av arbeid, til slutt får et flott produkt.

  Etterbehandling behandling~~POS=HEADCOMP utskjæringer

  Etter å ha fjernet bakgrunnen TNC bearbeide produkter for å oppnå jevne og rene kantene av bildet. For rengjøring bruk en bratt og skrånende meisel middels og liten størrelse. Vanskelig for meisler ornament plass trimmet med en skarp kniv. Med disse verktøyene, blir bildekanter avrundet, for skråskjæring tynn eller smal valg av fileten.

  Meisel er anbefalt å ha en svak helning i forhold til overflaten, beveger det nedover og litt til siden. Denne teknikken forenkler feilsøking prosessen og gir renere kapping.

  Processing spor openwork produkter opererer på begge sider. Etter kutting meisler konturer trimming snitt blir laget ved hjelp av et mønster Needle, Slipe barer og pelsverk.

  Modellering ornament laget i overensstemmelse med gjeldende gjenge - eller fly-relieff.

  Teknikken plan-spor tråden er vanligvis brukes til fremstilling av dekorasjon for møbler, gesimser, vindus foringsrør, skodder, og så videre. D. lettelse openwork carving gir et mer elegant produkt, så det er brukt til å opprette en kvinners smykker, skjermer, fyllstoffer for dører skap og t. e. Forresten, delikate møbler dører ser enda mer imponerende når baksiden av pull lyse klut på en bakgrunn av dekorativ sammensetning som vil se skarpere og lysere.

 • Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  84 − 79 =