skum foran

Skum front: beskrivelse, klassifisering, installasjon

Tariffer for bolig oppvarming er stadig voksende, og i denne forbindelse, begynte folk å tenke på energisparende muligheter. Mange isolert sine leiligheter og hus. Brukes til dette skum foran, som regnes som en av de beste for disse oppgavene. Dette materialet er også kalt polystyrenskum. Produksjonsprosessen ble utviklet i 1928, men i masseproduksjon av dette produktet gikk i 1937. Og hva annet er kjent om den effektive isolasjonsmateriale?

Historien til skummet i henhold til oppfinnelsen

I 1839, de tyske kvalifiserte farmasøyter i ferd med å eksperimentere med krydder, tilfeldig mottok styren. Deretter, etter å ha lært at han hadde oppdaget stoffet, Edward Simon merke til at fet substans etter en tid på egen hånd er forseglet og omgjort til noe som en gelé. Noen praktisk verdi på apoteket i sin åpnings så. Stoffet ble kjent som styren oksid, og mer de ble aldri engasjert.

For dette var tilbake i 1845. Styrene interesserte kjemikere Blyth og Hoffman.

For eksempel eksperter fra Tyskland og England tilbrakte noen av sine egne eksperimenter og forskning og i den prosessen fant at styrene omdannes til gelé uten oksygen. Blyth og von Hoffmann kalte det metastirolom. Deretter, 21 år senere, er tettende prosess som kalles "polimerizatsiya9raquo;.

I 20-tallet av forrige århundre, tyske kjemikere Hermann Staudinger gjort en viktig oppdagelse. Under oppvarmingen styren starter en kjedereaksjon hvor de makromolekylære kjedene er dannet. Denne oppdagelsen ble deretter benyttet til fremstilling av forskjellige polymerer og plastmaterialer.

Skum industriell produksjon

Origin styren syntese prosess utført av forskere fra The Dow Chemical Company. Kommersiell produksjon av polystyren startet av BASF. I 30 ingeniører har utviklet og etablert produksjon av polymerisert styren teknologi. I 1949 fikk han et patent for fremstilling av pellets, skummet med pentan. Deretter, på basis av oppstart av kommersiell produksjon av et materiale som for eksempel polystyrenskum fasade.

Råmaterialene anvendt i de polystyrenkuler. For å opprette celler ved hjelp av spesielle reagenser det skummede materiale.

I det første trinn av produksjonsgranuler helles i en trakt, hvor den pre-ekspansjon. Granulene blir kuleform. For å oppnå en effektiv varmeisolerende materiale med lav tetthet, er denne prosess gjentas flere ganger.

Hver gang ballene blir mer og mer. Mellom trinnene skumdannende perler ble anbragt i en spesiell trakt, hvor i 12-24 timer stabilisere trykket inne i granulene og tørkingen finner sted.

Produktet blir deretter plassert i en spesiell støpemaskin, der under innvirkning av høy temperatur dampstrøm dannes. Granulene er tilstrekkelig smal i formen, ved høye temperaturer kleber seg sammen og samtidig beholde sin form etter avkjøling.

Blokker som har betydelig størrelse, skåret i standardstørrelser. Imidlertid er før dette materialet settes i mellomliggende lagring. I produksjonen av skum fasade er å få fuktighet, og selv klippe det bare ikke vil fungere. Det er to populære teknologien isolasjon. Denne oppslemning, samt polarisering i vekt. I SUS-landene, har Europa og Amerika med hell brukt både den første og den andre metoden.

I dag er denne isolering i mer avansert teknologi, noe som er tillatt for å forbedre egenskapene til materialet. Så, i dag, produserer ekspandert polystyren. skummende prosessen er startet ved hjelp av et hydrokarbon. Det blir flyktig ved oppvarming, og polystyrenkuler svelle og klebe sammen.

foran skum er preget av produksjonsteknologien og delt i grupper. Denne isolasjonen som fremstilles ved sintring teknologi, og en plate fås ved skumdannelse av granulene.

Dessuten varierer materiale i henhold til etiketten.

 • PS - støpt skum.
 • JLS - bespressovy suspensjon.
 • PSB-S - slukke bespressovy suspensjon.
 • Ekstrudert polystyren - EPS.

Produktmerke DPM har en jevn tett struktur. Disse karakteristika og bestemmes omfanget av bruken. Panelene for fasaden på dette stempel kan ha en densitet på 50 kg / m3.

Det ekstruderte skum - er et av de beste materialer. Under produksjonsprosessen anvendt ekstrudering. EPS er tilstrekkelig resistent mot alle slags mekaniske påkjenninger, har en høy grad av tetthet og har gode tetningsegenskaper.

Den vanligste, rimelig og populær blant forbrukerne anses polystyren PSB. Den er mye brukt som en varmeovn. Imidlertid, når sammenlignet med det ekstruderte materiale, PSB taper betydelig i styrke.

Forskjeller i tykkelse og tetthet

Energisparende egenskaper besatt av materialet, på grunn av den lave varmeledningsnivå. Hvis vi sammenligner skum foran med andre tilgjengelige på isolasjonen anleggsmarkedet, vil energisparende skum kapasitet være betydelig høyere. Således, for eksempel platetykkelse på 12 mm som svarer til den murvegg på 2,1 m i tykkelse (eller tre - 0,45 m).

Funksjoner populære merkene av skumplast

Således har PSB-S-15 en densitet på 10-11 kg / m3, PSB-25 - 15-16 kg / m3. Skum PSB-25F foran tetthet - 16-17 kg / m3. Tetthet DPM C35 er 25-27 kg / m 3., og PSB-C50 - 35-37 kg / m3.

Tilstrekkelig tetthet for fasadeisolering

En rimelig løsning ville være å bruke materiale DPM-35 med en tetthet på 25 kg / m3. Du kan velge og større figur. Men i dette tilfellet, den isolerende egenskapene til svakere. Hvis du bruker PSB-S-25, vil dette materialet ikke gir stivhet til fasaden. I prosessen med ferdigstilling har alle skaderisiko av platen.

mark plate PSB-15 kan også tjene som isolasjon, og vil således ikke ha noen vesentlig belastning på husveggen. Imidlertid er skummet nesten aldri brukt for fasaden - alt feil av lav styrke.

Dette merket er som oftest brukes for isolasjonen ved siden av konstruksjonen av bygningen. Det kan være en vegg av ulike verandaer eller balkonger. Dessuten er dette merket mye brukt i ferdigstilling på hjørner eller vindusåpninger.

En tilstrekkelig tykkelse for skummet

Ofte brukes plater med en tykkelse på 5 til 7 cm. Denne oppløsningen er ideell for en rekke bygninger. Plater 150 mm benyttes der det er nødvendig å isolere den harde vegg. For eksempel kan det være sterkt blåst veggen.

Ikke bruk for mye platetykkelse. Dette kan skape noen problemer, samt urimelige kostnader. I de fleste tilfeller er det best med en tykkelse på 15 cm for å påføre panelet en tetthet på 35 kg / m3, enn PSB-C-25 100 cm tykk, og en tetthet på 25 kg / m3.

Kompatibilitet fasader og skum

Avhengig av bygningsmaterialer, hvor bygningen er konstruert, det er egnet eller uegnet for deres ovner. Så, for husene av tømmer er best å bruke mineralull.

Men for betong eller murstein bygninger mer effektive skum. Ekstrudert polystyren før bruk for å passere brannhemmende behandling, som i den vanlige form er meget, meget brennbart.

I dag er det mange selskaper som produserer selve isolasjonen og alle relaterte materialer for installasjon. Velprøvd Ceresit produkter. Det er bra at alt arbeidet er gjort for hånd. Prosessen omfatter flere trinn.

Hele overflaten av veggen må være forberedt. Så, all søppel fjernet, noe utstående elementer. Overflaten er renset fra alt som smuldrer. Som en forberedende trinn omfatter reparasjon av skjøter mellom klossene.

Dersom betongvegg er sprukket, må de repareres. Sørg for å suge Cap "Aquastop". For maksimal effekt under hele arbeids av den behandlede primeren dyp penetrering.

Veggen må være maksimalt flat. I dette tilfellet vil fast og sikkert feste panelene til fasaden og gjør deg klar for videre overflatebehandling. Hele veggen gi lav vekt spesielle ledninger for å identifisere uregelmessigheter, og deretter eliminere dem.

For monteringsplater som benyttes i dette tilfellet Ceresit lim.

Men det er mulig å bruke andre materialer. Lim dette er en viktig funksjon. Massen må påføres umiddelbart etter fremstilling. En time senere, bare limet tørker og er ikke egnet for bruk. Den klebende blanding påføres over hele arealet av platen eller på fem steder ved å fordele klebemidlet over det maksimale området.

Ark til å fungere best å velge med en ru overflate. I tilfelle av sin glatte overflate (ruhet) oppnå manuelt. I prosessen med å stikke en plate er innrettet på hvert nivå.

Platene i hver rekke er forskjøvet. For eksempel, selv rader som starter med paneler halvert. Dersom dukene ikke sammenfaller med hverandre og danner åpninger mellom ark av skummet helles i flytende form. Når dette skummet er strengt forbudt.

La panelet på limet ikke kan. Materialet kan blåse bort av sterk vind. Det kan være ganske dyrt hvis du vet hvor mye skum foran. Pris avhengig av produsent og egenskaper starter fra 700 rubler per pakke, og kommer til 6000 rubler. Hver plate er festet ved hjelp av plugger. På hvert panel ved hjelp av fem ankere. Etter gjennomføring av denne fremgangsmåten, bør hver av pluggene behandles med lim.

Ytterligere forsterkning er utført, så vel som gips. For de første glassfiber brukes. De trenger to typer - bruker harde og myke mesh. Soft gjelder for hjørner og stive brukes til veggene. Deretter kan du enten kjøpe en dekorative gips fasade skum med et annet belegg materiale.

Denne teknologien brukes nesten overalt. Denne metoden er svært effektiv isolasjon og bidrar til å redusere energikostnadene betydelig.

Fasadeisolasjonsskumplater ved hjelp

Ekspandert polystyren - en moderne materiale, som anvendes for termisk isolasjon av fasader, fundamenter, tak. For full beskyttelse mot kulde lag kreves 4 ganger tynnere enn hvis du brukte mineralull. Arbeide med ansiktet skum er enkelt: Det er lett, er det ikke dannes fra støv og smuss, og trenger ikke kostbart utstyr for skjæring. Til kvalitativt isolere huset, må du være klar over nyansene og begrensninger for bruk.

Ifølge GOST 15588-86 er 4 store merker innen skum, ikke alle av dem er egnet for fasaden. Nå kommer utviklingen av en ny internasjonal standard, som mer nøyaktig gjenspeiler mangfoldet av produkter på markedet. Strømtettheten er basert på standard, men mer viktig for byggermateriale styrke og termisk ledningsevne.

 • PSB-S-15. Egnet for isolasjon i bygninger, ettersom arkene har en lav densitet og har egnede damp permeabilitet.
 • PSB-S-25. Mer slitesterkt materiale for bruk innendørs.
 • PSB-S -25f og PSB C35. Disse merkene blir brukt til å skumme fasadeisolering fra utsiden. Han har ikke kollapse under påvirkning av fuktighet og perfekt holder varmen inne i huset.
 • PSB-S-50. Den har tilstrekkelig tetthet til å beskytte mot kulde gulvet. Selv om han ikke krølle og ikke faller over tid.

I en separat gruppe fasade dekorasjon isolert fra skummet. Den er laget av stukkatur, søyler, rammer for vinduer, keystones. Ulike selskaper tilbyr produkter i alle former, noe som vil gi inntrykk av dyre herskapshus. For å forstå hva dette materialet kan bare være en kort avstand. Du har sikkert allerede sett huset med skum polystyren dekorasjoner, bare ikke tenke på det. For å være sikker, se på fasadene bilder på Internett. For UV beskyttelse produkter er dekket av spesielle tog, og det er obligatorisk. Foruten de vanlige, der ekstrudert polystyren, prising for dette produkt er høyere, og dens varmeledningsevne er mindre. Men bruken er nødvendig når du trenger en høy styrke, for eksempel for stiftelsen av "svenske ovn".

1. Bruk Temperatur.

Alle typer brukes bare ved en temperatur på fra -40 til + 80 ° C: over denne grensen kan være ark stå toksiske styren. Derfor er polystyren ikke anbefalt for termisk isolasjon av fasader av bad og badstuer. Du kan heller ikke forlate normal skum på direkte sollys, siden den ikke tåler ultrafiolett lys.

Materiale tilordnet brennbarhet gruppe G3 (normalnogoryuchy). Sammenlignet med tre, er han mye mindre utsatt for brann, slik at brannen hadde allerede trimmet huset med møbler skum bord ikke gjøre situasjonen verre. Ifølge GOST brenntiden er mindre enn 4 sekunder, men mange moderne produsenter har forbedret dette tallet med 2 ganger.

Frostbestandighet av materialet opp til 100 alternerende tining og frysing sykluser, blir det sjekket ved de russiske og kanadiske forskere. For å skape ugunstige forhold skummet ble avkjølt og oppvarmet i 4% løsning av natriumklorid. Dette beviser at arkene kan brukes til isolering av fundamenter, selv i salt jord med høyt vann bord og fasader av hus i en nordlig klima.

Skum - vanntett materiale: det nesten ikke endrer sine egenskaper selv i fuktige miljøer. På grunn av dette, han fungerer også som impregneringsmiddel for fasaden av huset. På grunn av den lave vanndamp-permeabilitet er det anbefalt å monteres på veggen som vender mot gaten, slik at fuktighet ikke akkumuleres på innsiden.

Tabellen nedenfor inneholder informasjon fra nettstedene til store produsentene. Prisene er relevant, mars 2016.

Kostnaden for en enkelt ark er høyere enn emballasjen og i kjøp av 10 m2, de fleste leverandører gjøre kundene de beste tilbudene.

Før du kjøper et produkt, sjekke kvaliteten på skummet på følgende kriterier:

 • Glatt overflate.
 • Luktfri.
 • De granuler av samme størrelse.
 • Proprietære markeringer på emballasjen eller på arket.
 • I overensstemmelse med dimensjonene av materialet.

Å kjøpe et kvalitetsprodukt, må du lese anmeldelser om produsenten og ikke jage den lave prisen. Vær oppmerksom på at de utvendige behov polystyren PSB-S-25 front, produkter uten bokstavene "F" er beregnet for internt bruk.

Verktøy og materialer for installasjon av plater:

 • plater av polystyren;
 • primer;
 • fasade klebemiddel for skum;
 • bakkeprofil;
 • polyuretanskum;
 • kitt;
 • slikkepott;
 • paraply ankere;
 • plastbrett for fuging;
 • mesh forsterket;
 • en hammer;
 • puncher.

1. Før arbeide grundig rengjøring av fasaden av skitt og støv, eller skumplater festes på en sikker måte. Alle depresjon dybde mer enn 15 mm gips immunisert substrat. Hvis du varmer opp du har langt-bygget hus, ta hensyn til det gamle belegget. Fall av gipsen vil måtte fjernes med stålbørste. Fest noe til oljemaling er vanskelig, så det er nødvendig å vaske av eller bruke en spesiell primer dyp penetrasjon.

2. Krepjat jernprofil på grensen ovenfor som vil bli polystyren for å imøtekomme plater nøyaktig. Bredden av stroppen skal ikke være mindre enn dimensjonene av skummet. Deretter satt på en fasade beacons.

3. Påfør klebemiddel til platene og feste deres respektive merking.

4. Ekspandert polystyren blir presset mot veggen, sparkel. Avstanden mellom tilstøtende plater bør ikke overstige 2 mm. Etter umiddelbart sjekket jevnhet plassering. Overflødig lim er fjernet, hvis det fortsatt dukket opp altfor store hull er fylt med skum.

5. Skummet er montert fra bunnen og opp, bør hver etterfølgende rekke forskyves i forhold til den foregående.

6. Etter fullstendig tørking av limet (forskjellige typer av denne egenskap varierer fra noen timer til 3 dager), videre til en ytterligere festing av fasade ekspandert polystyren. For å gjøre dette, bruker de spesielle ankere. De må gå gjennom listen og skriv på veggen. Du kan ikke kjøre panseret dypere enn 10 mm: dette fører til brudd i skummet. 1 m2 tar et gjennomsnitt på 5-6 festene. Rundt dør og vindusåpninger og hetten trenger ekstra plugger. Det er ikke nødvendig å plassere dem nærmere enn 200 mm fra kantene av platene.

1. For isolasjon av fasader av lokaler egnet polystyren plate på 50 mm eller mer. For å isolere taket, må materialet fra 70 mm.

2. For å feste skummet til overflaten, påføre lim. Ingen spesielle krav: egnede flytende spiker, utvalg av fasaden og flis lim, silikon-baserte tetningsmasser. Salget er enkel å bruke lim spray polyuretan, men prisen er mye høyere enn andre. Påfør materialet rundt omkretsen av hver plate, for pålitelighet kan du gjøre noen punkter i sentrum. Du kan ikke blande ulike typer lim.

3. Arbeids blanding er angitt på pakningen: vanligvis den ikke overstiger 1,5 timer. Etter påføring på arket er det nødvendig å lime i 20 minutter.

4. Klar fasaden kan fullføre ved hjelp av noen materialer. Hvis du ønsker å heve ditt hjem med minimale kostnader og innsats av penger, sørg for å ta hensyn til type våt gips. Hvis du bruker den direkte til porebetong, før det kreves tidkrevende forarbeid, og skummet er ikke oshkurivat som overflaten har nok grov.

5. Tildel kommunikasjon matepunktet til huset, for ikke å støte dem med festeplatene på pluggene.

6. På grunn av den utvidelse og sammentrekning av strukturer når skiftende årstider trenger å konsolidere alle de elementer som ikke er tett, for eksempel, kan man ikke koble sokkelprofiler overlapper hverandre.

7. Leddene bør ikke være lokalisert på grensen til forskjellige materialer, slik som tegl og porebetong eller tre. Gjør offset minst 100 mm.

8. For å installere de anbefalte ankere av slitesterk plast. Deres lengde er valgt basert på type av fasaden. Derfor må tykkelsen av skumarket legges det følgende tall:

Installasjonsfeil:

1. Fest skum for å skitne fasade med uregelmessigheter som er større enn 5 mm.

2. Ikke installer sjømerker og gjøre oppsettet.

3. sammenføyning profiler overlapper hverandre.

4. Påfør klebemiddel, slik at ved montering av arket vil det dekker mindre enn 40% av arealet.

5. Blandingen fortynnes med vann for festing.

6. Bruk klebe lengre enn den angitte tid.

7. Flytt skum med lim ved ujevn plassering i fasaden (i dette tilfellet for å rengjøre overflaten av blandingen, og anvende den på nytt).

8. Skåring dybler dypere enn 10 mm.

9. Anvendelse av mindre enn 5 festeanordninger for 1 m2.

10. La isopor åpen sollys i lang tid.

11. Ikke behandle fasade skum lister av spesielt belegg for å beskytte mot sollys.

Det er ikke alle feil. Hvis du bestemmer deg for å installere isolasjon på fasaden alene, les instruksjonene nøye. Selv råvare kjente produsenter av høy ytelse vil ikke fungere i tilfelle av feil installasjon. Vellykket konstruksjon.

I dag for å erstatte tradisjonelle isolatorer som basalt ull eller skum.

Russiske selskapet tilbyr Ekover oppmerksomheten til forbrukerne et bredt spekter av basalt isolasjon.

Ny utvikling i byggebransjen har alltid sikte på å bedre bolig.

Oversikt varmtvannsberederen Thermex

Radiant gulvet med hendene

basalt isolasjon

Oversikt over varmeisolasjon av merkevaren Techno-Nicole

Fasadeisolasjonsskum

I dag flere og flere mennesker velger å skumme som isolasjon for fasaden. Lette isopor plater tiltrekke kjøpere i første omgang til sin rimelige pris. Men produksjon av dekorative elementer av PSB for utforming av bygninger, også har etterspørselen. I dag presenterer vi beskrivelsen av de viktigste typer fasade av polymer produkter og vurdere egenskapene til sin installasjon på veggene.

Skum som en isolasjon for fasader

Polystyren er høyt verdsatt i bygningen, fordi de har store fordeler:

 • En liten vekt, noe som gjør det mulig kvalitativt isolere en hvilken som helst gjenstand, nesten uten å øke belastningen på fundamentet.
 • Det minste vannopptak og bevaring av termiske isolasjonsegenskaper selv når den er våt overflate.
 • Gode ​​bearbeidings.
 • Høy motstandsevne mot biologisk korrosjon.
 • Den relativt lave prisen per ark.

Det har skum og ulemper, men det meste av det spiller ingen rolle om isolasjonen utføres på fasaden. Disse inkluderer dens høye brennbarhet og røykdannelse, noe som til og med selvslukkende polymerer lide. I tillegg fører miljøskum fortsatt mye uenighet - er fortsatt utgivelsen av styren og andre giftstoffer fra platene er ganske reell. Men, som vi sa, disse svakhetene kan ignoreres hvis PSB plassert utenfor lokalene.

Typer av polystyren ikke er så mange, og for utvendig isolasjon og passer bare to av sine merker med forskjellige tettheter:

 1. Skum PSB-S-25 har en fremre trykkfasthet på 100 MPa, bøye - mer enn 180. Den termiske ledningsevnen til slike plater er omtrent 0,039 W / mK.
 2. PSB-S-35 - her har den mye høyere styrkeegenskaper: 160 kPa i henhold til trykkbelastninger og bøye ved 250. Og når det gjelder effektivitet, er dette merket litt større enn DPM-S-25, bruker bare 0,037 W / m · K Heat.

Begge materialer er motstandsdyktige og høy fuktighet motstandsdyktige mot alkalier, slik at de godt kan anvendes på vegger til farging av sement gips. Volum plater absorbere ikke mer enn 1-2% vann og godt med eventuelle isolasjonsstrukturer. Imidlertid bør man ikke glemme at selv etter innføringen av flammehemmende tilsetningsmidler, som reduserer brennbarheten til styren plater, deres temperaturbestandighet og holder seg på + 80 ° C. Men skum front har en høy frostbestandighet, motstå minst 100 sykluser, noe som bør absolutt ta det opp i pros.

I prinsippet for utvendig varmeisolering av bygninger er nok platene merke PSB-S-25 f. Deres styrke og isolasjon kjennetegn er høy nok, så kjøp en mer tett materiale er ikke nødvendig - det vil være en sløsing med penger. Tross alt er forskjell i pris per kubikkmeter i et lett skum for fasader og PSB-35 ca 500 rubler.

Kostnaden for en enkelt plate av 1000x1000 mm (rubler):

For utvendig isolasjon kan anvendes, og det ekstruderte skum. Den har utmerkede fasthetsverdier, den minste permeabiliteten for vann (0,4-0,7%), og den termiske ledningsevnen er sjelden mer enn 0,037 W / m- K. Men kostnadene er mye høyere, og i seg selv Epps har lenge stått ut som en egen gruppe av isolasjonsmaterialer.

I den oppfatning av erfarne byggere, isopor plater enklere og raskere bare å legge et kontinuerlig lag, er det fordi vi anser denne metoden. For oppvarming må kjøpe en spesiell fasade lim skum - kald-motstandsdyktig og løsemiddelfritt. I tillegg er nyttige Belle dybler og skum for forsegling.

Prosedyren fungerer på følgende måte:

 • Fjern fra fasaden restene av den gamle er ferdig, det maksimale nivå vegger, pusset alle sprekker og fordypninger dypere enn 15 mm.
 • Nedenunder fjerne vannrette vekt - metall hjørne, som ikke vil tillate skumplaten til å gli til limet grep. hylle bredde er valgt i overensstemmelse med tykkelsen på isolasjonslaget, et trinn med å feste veggen - ca. 30 cm.
 • Prosessen basen primer dyp penetrasjon med antiseptiske tilsetningsstoffer.
 • Fremstille klebemiddelblandingen og anvende det til fronten polystyren. Ved omkretsen av det platesjikt bør være kontinuerlig, er det i midtpunktet fordeling.
 • Skumarket ble presset mot veggen, og så å holde omtrent et halvt minutt, eiker umiddelbart fjerne overskudd av klebemiddel.
 • Ved hjelp av den samme teknologien for å lime inn følgende i nummerskiltet, være forsiktig med å la skjøtene tykkere enn 2 mm. Når en vegg av fasaden skal være godt isolerte, må alle skjøter tettes med skum.
 • Etter innstilling talte Overskudd av kuttet og montert på toppen av det andre lag av skum, som gir gjensidig overlappende sømmer.
 • Når limet løsningen ble fullstendig størkner, blir platen festet på fasaden tallerken plugger.

Et lag av isolasjon før plaste anbefales å dekke primeren med tilsetning av silica sand. Det vil gi maksimalt grep skum etterbehandling.

Før du starter arbeidet på fasaden markere inngang / utgang punkt av verktøy (hvis de ikke allerede har annonsert) og luftehull. Egnede trimming av rør eller store trefliser. Dette er for å sikre at når legging skum uhell drive pluggen inn i tomrommet, eller for nær kanten av hullet i veggen.

Når du arbeider med PSB-S-25 eller 35 masker zapenivat absolutt nødvendig, selv om du er stramt tilpassede plater. Tekniske egenskaper av skum, men høy, ikke endrer det faktum at de tynne ark av det er for skjøre og mottakelige vykroshivaniyu kanter. På disse stedene fasaden vil bli slettet, og ved inntak fuktighet i alle sømmer og blir kuldebroer.

Ekstra fiksering skum plugger nødvendig. Men i sine valg og bruke det er viktig å ikke gjøre feil:

 1. ankrings lengde bør være tilstrekkelig til å blinke gjennom hele laget av isolasjon og dypt i jorden. For murstein valgt tapper 9 cm lengre enn isolasjonstykkelse, vil være tilstrekkelig for betong og 5 cm margin. Det vanskeligste å hekte festene på porøse bygningsblokker - Det er allerede obligatorisk sopp som kan innfelles med 12 cm til veggen.
 2. Det er umulig å hamre ankere for dypt - head innfelt i arket er ikke mer enn 1 cm, ellers skum på fasaden kan bare bryte.
 3. Spar ikke festene - for isolasjons trenger 5-6 firkantede festepunkter ligger omtrent like langt fra hverandre. Det samme gjelder for den løsning - en flekk av lim på baksiden av hvert ark bør ikke ta mindre enn 40-50% av sitt areal.
 4. Til ark ikke er sprukket, for å drive tappene 20 cm fra kanten av platen.

Og aller viktigst - ikke la skummet i lang tid uten å fullføre. Til tross for alle ytelsen stabilitet, er PSB ekstremt følsomme for UV-lys og raskt ødelagt under solen.

Vi bør også vurdere fasaden dekorasjon av skummet. For han har ingen sammenheng med isolasjon, men det er ganske egnet for etablering av små arkitektoniske former på veggene av bygningen. Isopor gjøre kolonner og friser, hjørnestein og listverk, stukkatur å dekorere døråpninger. Slike elementer er enkle å produsere med spesialutstyr, slik at prisene for dem er relativt lav. Noen brikker kan kjøpes ved å velge de riktige dekorasjoner for fasaden av katalogen, men noen ganger er det nødvendig å bestille produksjon av individet i sine design og størrelser. Det andre alternativet, selvfølgelig, være mye dyrere.

Skum Innredningen er svært mangfoldig, slik at ved å velge en metode for etterbehandling utsiden av et hus på landet, er det nødvendig å bli kjent med alle eksisterende tilbud på markedet. Blant dem er det mange interessante ideer til vakre fasader:

1. Dekorative stein - imitasjon av gamle murverk lindring av ekspandert polystyren ser ganske betydelig, og etter farging i flere farger, og er ikke forskjellig fra sin naturlige prototype. "Stones" er tilgjengelig i størrelser fra 35h70 til 20x20 cm og har en liten tykkelse - 3,5 cm.

2. Utvendig stukk Styrofoam - koster mye mindre av disse rullene, friser og andre vakre. Også skåret elementer oppmuntrende mye større mangfold enn støpt fordi deres område ikke er begrenset av det tilgjengelige sett av skjemaer fra produsenten. Skumplasten som brukes PSB-S-35 for de mest nøyaktige og jevne dekorative stukk fragmenter. Den skiller seg litt kornethet og god tetthet.

3. Kolonnene - det er heller dekorativt forskaling for støping eller skall for enkel og vanlig utseende metallbærere i form av to skall som skal limes sammen.

Kostnaden for skum til å dekorere fasadene

Flere annen teknologi og installasjon av deler på forsiden av huset. Det vil trenge en god lim som Merolith S95, som er påført baksiden av de dekorative elementer er ikke et kontinuerlig lag, men en punktvis :. lapper med diameter 80-100 mm hver 5-7 cm fragmenter limt med en avstand på ikke mer enn 3 mm, men da deres pålitelighet Vi trenger å fikse fasade ankere.

Til cap festene har ikke brutt skjønnhet dekorative ferdig, blir den skum kutte runde hull på Belleville vaskemaskin og fjerne de resulterende "nesene" forsiktig. Når pluggen er drevet inn i sålen tett, er plastere satt tilbake på limet.

Det er viktig å behandle leddene, fordi på grunn av de termiske ekspansjonsfuger kan forringes over tid. For å unngå dette, for å fylle hullene igjen av den elastiske frost og fuge av en dag eller to det nøye polert, fjerne overflødig med et skum overflaten. Men uansett fasaden dekorasjon, hvis den er laget av PSB, det må beskyttes mot de skadelige effektene av ultrafiolette stråler. For å gjøre dette, arkitektoniske elementer shpaklyuyut og farget, noe som øker deres levetid.

I dag dukket opp på markedet et stort utvalg av ovner, og produsenter.

Isolasjon av taket utføres for å redusere varmetapet i private hjem.

Ved isolering for taket er lagt frem mange krav: for design.

Hvilken bedre skum eller porebetong?

Bruk av DSP i konstruksjonen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 + 6 =