Skråtak med hendene i trinn

Skråtak med hendene: en detaljert analyse av de etterspurte bygge alternativer

Tak med helling sjelden heising av lave bolighus. Men deres upretensiøs form og enkle linjer svært attraktivt for high-tech stil etterfølgere. Men mens den nymotens fenomenet ikke er for sterkt trengt inn i innenlandske landskapet, gapahuk takkonstruksjoner reist over garasjene, kompakte bungalower, vindfang, hytter. Ønsket om å bygge et enkelt objekt som deg ofte deltar masterovityh verter. For best resultat, hjem altmuligmann trenger å vite hvordan gapahuk taket er konstruert med sine egne hender, og at det bør være noen stadier av arbeidet som skal gjøres.

Design funksjoner for skråtak

Den tekniske definisjonen av et skråtak fullt gjenspeiler essensen av enheten. I sin struktur er det bare ett skrånende plan som dannes av den opprinnelige truss system. Begge kantsperrene er uten pålitelig støtte fordi ubetinget tilhører kategorien naslonnyh.

Elementene i systemet er plassert separat installert på forskjellige høyde vegger, som er forbundet via mauerlat. Den siste av disse komponentene i taket ser ikke ut som en vanlig treramme. Hans rolle spilles av to planker lagt parallelt med steinvegger, lignende situasjon logger eller logger motsatte sider Strapping ramme bygninger.

Noen ganger, for å unngå forvirring i terminologi, liggende kutt mauerlat kalles en åskam. Men han gjorde ikke brudd ridge former, og fungerer som en støtte.

Funksjonen av støttene for tak-enheten med en rampe utføres:

 • Direkte til murstein, skum og tre støttestrukturer.
 • I nærheten av de bærende søyler tilsiktet eller ikke ment for etterfølgende plettering.

Konstruktiv enkelhet hindrer ikke lean-fasiliteter inkluderer et imponerende antall arter og underkategorier. Ved analogi med andre skrånende motstykker de kan være varmeisolert, og kulde. Shed tak er bygget med eller uten loft ham.

I ren form loftet alternativer er sjeldne, som brannforskrifter forbudt å arrangere loftet under 1,6 m. Utførelser med en rampe hellende på stort sett: De vanligste forskyvningsverdiene varierte fra 5º til 15 °, i prosent, vil det være fra 5% til 25%.

Loft under slike forhold kan være anordnet bare i det tilfelle mellom taket og undertaket systemet er innrettet polumansarda stue eller lignende for husholdningsbruk.

Skur tak er konstruert:

 • Over og festet til hovedbygningen terrasser, bad, inngangs Kryltsov grupper, garasjer og andre.
 • Ovenstående husholdning og boligbygg.

I sfæren av utstyr tillegg Shed tak er den mest akseptable løsningen, eliminerer muligheten for opphopning av snø bag. Om nødvendig kan en alternativ arkitektur det kan tjene som et valmtak utforming. Disse konkurrentene er tilt en interessant form, men skuffende økning i kostnader og en mer komplisert konstruksjon teknologi.

På grunn av forskjellen i høyde på støttevegguttaket utfelling med helling oppstår spontant. Dette betyr at organiseringen av interne drenering er ikke nødvendig. Oftest, den lave siden skråtak montert takrenne helt klarer med drenering oppgaver i sommer, vår og høst periode. I vinter, på de slake bakkene i snøen kan akkumulere. Avsetninger av sediment fjernes ved reglene for rensing av flate tak.

Skråtak skråning kan gis:

 • Tradisjonelt forskjellige høyde vegger eller rader av støttepilarer.
 • Half-gården produksjon fabrikk eller bruker installert på vegger eller rader med kolonner med lik høyde.
 • Festet til veggen av hovedbyggebærekonstruksjoner som befinner seg over nivået for den motsatte veggforlengelse.

Som taktekking tak anvendes i det vesentlige uni- roll myke materialer, stålblikk, en takplate av metall. Hvis du trenger den arkitektoniske utseende av boet, brukt plast, skifer fliser, keramikk eller sement-sand fliser.

Legg merke til at installasjonen av taket eske bare ved en verdi av helningsvinkel autoriserte produsenter av materialet. Svak helling av design med en rampe dekker ikke helvetesild, strå, siv på grunn av muligheten for rask forfall.

skråtak enheter Technology

For detaljert informasjon om prinsippene for bygging av et skråtak titt på reelle eksempler på bygging av tak rammer bygget av trestokker. Tross alt, er tre mest enkle å bruke og tilgjengelig til en pris av materiale.

Tatt i betraktning at arbeidet skal gå forut for utviklingen av prosjektet med beregningene fokusert på de individuelle vilkår for bygging. Tverrsnittet av deler av tak systemer for tak, på hvilken ingen vil bli beveget, er det nødvendig å bestemme, under hensyntagen til vekten av tak pai og snebelastning.

Tak frittliggende bygninger beregninger, bør man ta hensyn til alle typer statiske og dynamiske belastninger som virker på strukturen i løpet av året. Legg merke til at sperrene ensrettede systemer er beregnet som vannrette bjelker.

De nyansene av design

La oss studere de generelle prinsipper for utforming av slike tak. Fagverksrammer tatt over private gjenstander bygget av tre, som er på grunn av de økologiske og økonomiske fordeler av materialet. Men utbyggere i fremtiden må vi ikke glemme de nærmere naturlig organisk materiale.

Legg merke til at veden har en tendens til å endre de lineære dimensjoner av svingningene i temperatur og fuktighet. Hun er karakterisert ved sagging deformasjon av det faste langs lengden av elementene, uten ekstra støtter under de problematiske segmenter.

De spesifikke egenskapene til materialet bevirke at komplisering av konstruksjonen, avhengig av størrelsen av det overlappende spenn:

 • Når avstanden mellom støtter opp til 4,5 m arrangert enkleste rafter ramme, som ikke krever installasjon av tilleggsstøtter.
 • Ved en avstand på 4,6 til 6 m avstivning system installert podstropilnye leg - bukseseler. Ifølge dette prinsippet er innrettet baldakiner, uavhengig av Dina sperrene.
 • Når avstanden mellom støtteveggene fra 6,1 til 9 m stagene er festet to stag holder opp fagverket ben med begge kantene.
 • I en avstand fra 9,1 til 12m ved midtspennet montert Konsoll purlin struktur, konvensjonelt separering passasje i to deler. Utformingen er robust treramme med kjøringen på toppen av bjelken, som hviler på et antall stendere. Stativet utforming ligger an strevere som understøtter de to halvdelene av de lange sperrene.
 • Ved en avstand på over 12 m spenn er inndelt i flere kjøringer konstruksjoner sektorer. Den tekniske løsningen i segmentet tilsvarer en av de ovennevnte utførelser.

Avstanden mellom bjelkene bestemmes geometriske data utstyre esken. Veggene som vil butte takrammen, banale delt opp i like segmenter. Legging råvarer slik at begge kanter er forsynt med struktur rafter, og med lik deling er anordnet vanlig mellom disse.

banen utvalget er ikke helt tilfeldig. Det er begrensninger for sammenbrudd, avhengig av materialet som velges for fremstilling av deler av systemet:

 • Sperrene er laget av stokker, bjelker, plater, satt i trinn på 1,5 - 2,0 m.
 • Rafter, laget av papp, er satt gjennom et 1,0 til 1,75 m.

Det er en grense på seksjon størrelse, uavhengig av beregninger. Selv for bygninger med minimal belastning antagelig Ø logger kan ikke være mindre enn 12 cm, er den platetykkelse mindre enn 7 cm, tykkelse brett på mindre enn 4 cm.

Selvbyggere bør bemerkes at det for fremstilling av podstropilnyh føtter for tak, dekker spenn mer enn 4,6m, er det nødvendig å hamstre på trelast i tillegg til tømmer eller planker på produksjon av sperrene. Stagene må gjøres fra en logg fra O 10 cm, fra en stang med en side på 8 cm eller sammenkoblet styret størrelse på 25 x 150 mm.

Styret for mauerlat ikke har rett til å være mindre enn 100 x 200 mm, vil strålen for det samme formål - tynnere Ø 180-200mm. Ved konstruksjon av tak, spenner dekker mer enn 12m krever installasjon løper og sviller. tømmer størrelse for deres fremstilling kan ikke være mindre enn 180 x 180 mm, Ø logger ikke kan være mindre enn 200 mm. Stativer Vegg Progonnaya systemer for stort spenn tak er laget av en stang med en side på 120 mm eller mer, eller fra en logg fra Ø 130mm.

Skråtak innramming konstruksjon

Vi antar at design er fullført. Ansvarlig blåkopi bygger-dimensjonale tegninger og beregninger vil være medvirkende. Vi anser nå en av de enkleste eksemplene, i en tilgjengelig form som forklarer hvordan du skal lage et skråtak. Vil utstyre et lite skjelett badehus. Rafter sin skråtak vil hvile på toppen av selen.

installeringstrinn er ikke nødvendig å telle sperrene fordi det er lik avstanden mellom stenderne ramme vegger. Ved fremstilling av stativer gått bord 50 x 150 mm. Høyden av frontveggen take 2,5 m, er en høyde av bakveggen 2,2.

Fremgangsmåten for bygging av trinnene:

 • Styret er kuttet i lengder på 2,65-2,70m. Antall brikker lik antall stativer i frontveggen.
 • Raskraivajut like antall poler for den bakre veggen av en lengde på 2,35 til 2,40 m.
 • Still fremstilte stativ, festet med metallbraketter. Den siste delen for å midlertidig fikse struts.
 • Kontroller den horisontale og vertikale stag bygning nivå ved å justere den stilling om nødvendig. Slugger A-stolper horisont i en høyde på 2,5 m på det bakre stativ i en høyde av 2,2 m.
 • På de mottatte karakterer satt side bord.
 • Faktisk så av overskuddet stativer, ruvende over på siden av brettet.
 • Installer sideplater på endeveggene. For å gjøre dette, første vi holder montering og feste styret til området av den kommende inventar og merke linjen Spila. Board med saget av overskudd racks naglet til ekstreme begge veggene.
 • Rack sidevegger er kuttet til nøyaktige dimensjoner, er satt til en stigning tilsvarende trinn understøtter de fremre og bakre vegger. Den siste stå av sideveggene er sydd sammen med de ytterste elementer i rammen fremre og bakre vegger. Doorway, kan du la på en gang, men du kan med vinduet åpninger gjøre etter installasjon av taket systemet ved å kutte stativet i ønsket høyde.
 • Installerer rør på toppen av endene av stativene, demontere siden styret.
 • Anordnet på toppen av bindingen montere en annen. Ikke glem å binde opp hjørnene, sette over krysset mellom nedre kant av den øverste del av styrene styret.
 • Sperrene skjæres ut av brettet på 50 x 150 mm. Vi huske på at lengden bør inneholde to takskjegget på begge sider og mer 10-15cm "i reserve" for justering.
 • Installere to sperrene nøyaktig langs sideveggene. Feste dem til de øvre hjørnene gjennom rør 0,7 til 1,0 m. Mellom dem bør legges og festes vanlige sperrer, som er montert på to steder til trim.
 • Juster kanten, avskåret skytende sperrene. Da omkretsen montere vind platemateriale ved anvendelse av 50 x 100 mm.
 • Fortløpende kontinuerlig purlin av vannfast kryssfiner, hvilke ark er stablet i desynkronisering med åpninger rundt omkretsen av hvert element i 2-3 mm, for å tilveiebringe en reserve av materiale til termisk ekspansjon.
 • Fest topp lekter Tette teppe.

Taket er flatt, på grunn av den sparsomme kasse vi ikke kan snakke. Før legging av belegget snitt hull under pipen. Rundt den og langs takskjegget for å legge ytterligere impregnering strimmel.

Nevnte faste stoff gulv lagt tak type valgt: bitumen-polymer taktekking, korrugert stålplate eller tilkoblet søm.

Takrammen hus med veranda

Den tekniske muligheter for skråtak av skrotten bokser med vegger av forskjellig høyde er praktisk talt ingen forskjell. Byggetrinn er utført på en lignende plan, utføre vanlig betjening. Forskjellige størrelser av bygninger, hellingen av taket, den totale verdien av lasten, tar hensyn til værforholdene, drifts nærmere detaljer og vekt taktekking pai.

Pent taket - den mest etterspurte "deltaker" av ulike arkitektoniske kombinasjoner. I det foreliggende eksemplet har vi to separate ramp bygget over hytta. En av de for skråtak er anordnet over boligdelen av rammen huset, den andre - på den vedlagte huset terrassen. I boligdelen av huset og felles fundament som støtter muren på toppen som hviler sperrene både tak.

 • Rafter kuttet ut slik at begge sider av de gjenværende reserver i takskjegget.
 • Vi legger sperrene med en stigning lik avstanden mellom de vertikale rammer konstruksjon. Fest dem til å trimme hjørnene.
 • Raskraivajut to vindbrett lengde lik lengden av sideveggene pluss to takskjegg.
 • Ved sideelementene festet strapping fjerning takskjeggenes side.
 • Vind bord spikret til endene av utløpene.
 • Skjær ut tømmer 100 x 100 mm for bygging av verandaen søyler. Deres lengde er mindre enn høyden 50-70cm høy veggstolpene hytter.
 • Sett stativet støtte verandaen, er installasjonen steg velge etter sin egen arkitektoniske detaljer.
 • De øvre stag forbinde stroppingen av tømmer 100 x 100 mm. Feste med skruer eller nagler, for pålitelig forbindelse kan dupliseres hjørner.
 • Den høye veggen av boksen horisontalt spikret bord, å avvike fra grensesnittlinjen vegger og tak av 30-40cm.
 • Raskraivajut verandaer sperrene, må lengden av disse inkluderer en takfot.
 • Vi satt på en spikret bord og utnytte kutt veranda sperrene. Fest med spiker eller områder.
 • Juster kanten av rampen og veranda sperrene naglet til endene av vinden brettet.
 • ordne på toppen av rokker solid kasse - dekk av vanntett kryssfiner. Deretter planke polyetylen eller polymere vanntetthet og er ferdig laid valgt for taktekking.

De som ønsker å isolere taket villa konstruksjon må skalke enhet satt inn i mellomrommet mellom sperrene isolasjon. Dachas på den delen av lokalene i slike tilfeller er satt og damp. Det vil beskytte isolasjonen mot fuktighet, etterfulgt av nedbrytning og tap av isolerende egenskaper. Dampstiftemaskin er festet til sperrene, hvoretter den indre overflaten er omsluttet gipsfiberplater, kryssfiner panel.

Arbeider for å forbedre de termiske egenskapene til et skråtak kan utføres etter montering av takbelegg. Termisk isolasjon er plassert mens inne i bygninger, er videre handlinger utføres i den samme sekvens.

Ifølge tekniske funksjoner pent takbjelkene enkelt stables på veggene i ulike høyder. Hva gjør du hvis du utstyre de to fot vegger brakt til et felles nivå?

For eksempel, når du bygger et lite tømmerhus log badehus uklokt og ulønnsomt å vise en av veggene over den andre, selv om det er teknologiske midler for å gjennomføre slike planer. Forbruk av tid og materialet vil bli for stor. Og som et resultat av normal rampe som du kan bygge en mye billigere og raskere.

Utgang til uanstendighet er enkel: for rask bygging av skråtak kanal med vegger av samme høyde, bare bruke takstoler. Deres mønsteret kan gjøres av deg selv eller kjøpe ferdig. Produksjons kan være laget av tre eller metall. Det første alternativet er å foretrekke for bosetting og hjemsøkte bygninger, andre garasje, podsobok, verandaer.

La oss se på et eksempel på bygging av en pent takstoler til villaen en vedlagt veranda eller veranda. For fremstilling av takstoler margin bord 25 x 45 mm, for å erverve bord stenger 120 x 45 mm eller tykkere, hvis det antas at trykket på taket av faste snølast.

For tak- kledning, gavler og apparater dreneringsplater anskaffe bord 70 x 22 mm. For konstruksjon av en solid batten skaffe høvlet terrassebord 95 x 22 x 16 mm.

 • Vi kuttet ut deler av takstoler, gitt at rettvinklet trekant beinet kort laget av oss vil bli festet til veggen av huset, og det er hypotenusen er forpliktet til å gi den nødvendige størrelsen på takskjegget. Long katet og hypotenusen kuttet ut av styret 25 × 45mm, den korte katet av brettet 120 × 45mm.
 • Detaljer gårder feste metall perforerte plater og ankere.
 • Sett gården, er en kort etappe festet til husveggen med skruer og plugger. Lange ben naglet til veranda trim.
 • Forskaling og gavlene bord montert vertikalt.
 • Til endene av plankene spikret avløp.
 • Sette opp av en kontinuerlig purlin takstoler av horisontalt lagt bord. Ikke glem å legge igjen en avstand på 2-3 mm mellom alle trim deler.
 • Langs pulttak tilstøtende en vegg satt hjørnestykke.
 • Sheathe taket, ikke fylle styret i takskjegget for ventilasjon. Forlatte plass dekket med et gitter som beskytter mot inntrengning av insekter.
 • Setter valgt taktekking. Langs omkretsen satt opp metall profilerte strimler, feste dem til vinden brettet.

Til fronten har vi bygget et skråtak, er det ønskelig å feste rennesteinen og bringe den til utslipps segmentet utover taket. Braketter for å installere den er festet til furring enheter til sperrene.

Video anbefaling av en uavhengig mestere

Guider demonstrere hvordan hendene skikkelig bygge en sterk skråtak: videoen i detalj skildrer prosessen.

Bygging av et skråtak over skumbetong boks:

Anordningen av taket lyslist med en rampe:

Vanntetting skråtak:

Sitert eksempel på bygge alternativer for skråtak vil bidra til å håndtere byggeprosessen og implementere planene for arrangementet av forstads eiendom.

Min mann og jeg bygget en hytte. En mann lest en artikkel om hvordan man lager en skur tak med hendene, og til min overraskelse, veldig inspirert. Han avslutter bygging av en gudfar, uten leiesoldat brigade. De fulgte rådene fra artikkelen. Taket viste seg store. Og penger spart på bygging, fortsatt ikke trenger å betale for arbeidet med innleid mannskap.

Som for meg, så for skråtak - det er ikke et alternativ for alle bygninger. Bygge et hus eller et bad med skråtak, antar jeg, det er ikke veldig rimelig. Men anneks til huset eller et skur - det er et veldig godt alternativ. Personlig, jeg gjorde det, bygde han anneks til huset. Saltak og det ikke gjør det, bare enveis. Og dessuten pent bygge lettere og tar mindre materialer.

Skråtak med hendene trinn: monterings funksjoner

Dem eller andre typer tak er egnet for bruk i ulike situasjoner og for ulike typer bygninger. Skur alternativet er ikke bare økonomisk, men også ganske allsidig. Denne typen taket er egnet for boliger, næringsbygg, parkering og andre fasiliteter. Installasjonen er enkel å lage din egen design: i nettverket er det nok materiale, som regnes som et skråtak med hendene kan bygges trinnvis.

Skråtak - kostnadseffektiv og allsidig design alternativer som passer for både boliger og driftsbygninger

Fordeler og ulemper ved et skråtak

Som med en hvilken som helst annen type takkonstruksjon, før montering av skråtak er nødvendig å studere egenskapene til sin drift, så vel som de positive og negative aspekter av det slikt valg. Følgende punkter kan tilskrives fordelene ved denne utformingen:

 • evnen til å bruke en hvilken som helst taktekkingsmateriale. Dette er fordi verdien av helningsvinkelen av et skråtak kan bli minimalisert, dvs. den kan være helt flat;
 • mindre luftmotstands på grunn av tilstedeværelsen av rampen, og ikke to. Denne type konstruksjon kan brukes selv i meget vindfulle områder;
 • installasjon og drift lett. Shed taket er enkelt nok, kan du bygge dine egne hender;

Moderne to-etasjes bygning skråplatetak

 • den forholdsvis lave vekten av konstruksjonen i sammenligning med andre arter;
 • ramper kan plasseres i flere nivåer, og dermed skape en kompleks og original i form av bygningen utforming;
 • i byggingen av mono-banen tak med hendene, sparer du ikke bare materialene, men også tid og penger;
 • denne typen konstruksjon unngår helningen av vann på den ene siden av huset.

I tillegg kan det i takkonstruksjonen med en helling er det mulig å utstyre loftet, selv om det vil bli lavere enn under saltak. Hvis vi snakker om manglene, er det mulig å velge en slik av dem:

 • ser litt mindre attraktive enn gavlen design. Denne ulempen er lett å kompensere for tilstedeværelsen av en god designer fantasier;
 • hvis du bygger en struktur med en liten helningsvinkel, og loft området er svært liten.

Installasjon av skråtak er ganske enkel, og vil ikke føre til vanskeligheter selv for uerfarne utbyggere

I denne design feil med en rampe enden. Som du kan se, fordelene med mye mer, noe som er grunnen til at et slikt tak er veldig populært i ulike typer bygninger.

Hvordan lage et pent tak: valg av materiale og sin forberedelse

Riktig valgt materiale - er grunnlaget for pålitelighet og holdbarhet av et hvilket som helst bygningskonstruksjon. I tilfelle av taket, trenger du følgende materialer:

 • tømmer eller logger. Av dem montert truss system, samt bjelker og mauerlat. Derfor bør stor oppmerksomhet rettes mot kvaliteten på veden. Best av alt, hvis treverket fuktinnholdet ikke overstiger 20%, og fra klippene er å velge lerk og andre bartrær. Tverrsnittet av strålen blir valgt avhengig av størrelsen på konstruksjonen og dens vekt. I alle fall må strålediameteren ikke være mindre enn 100 mm, og er lik tømmeret seksjon 120x120 mm. For bedre å kunne motstå rotting tre prosesser, parasitter skader og andre negative effekter, anbefales det å behandle med spesiell impregnering - at du i stor grad kan forlenge levetiden til hele strukturen;

Hvis du planlegger arrangement av loftet, i kasser struktur nødvendig å sette av plass til vinduet

Nyttig tips! Hvis valget mellom de ordinære strålen og limt, preferanse gis til den sistnevnte, ettersom den har høyere ytelse.

 • bjelker eller planker på lekten installasjon. Her kan materialkvaliteten være noe lavere enn for de takstoler. Det viktigste at det var tørr og uten mye knop. Tykkelse på boards i dette tilfellet avhenger av hvilken type materiale som du vil isolere taket;
 • kantet brett for å sette endelisten. I så fall, hvis metallbelegget blir brukt, kan platene erstattes av et spesielt flere elementer;
 • festematerialer. For festing sperrer skur tak og andre elementer er det nødvendig å bruke spiker, ankerbolter og skruer. Hvis du monterer taket i områder med sterk vind belastning, på samme sted er det mulig å bruke to forskjellige typer festemidler for å øke nivået av styrke;
 • isolasjon. Det tjener for termisk isoleringsstruktur;

Kretsen sammenstilling feste mauerlat en vegg av keramiske blokker 1 - porøs keramisk blokk; 2 - etterbehandling tilbehør blokk, hvis veggtykkelse av bæreren 38 cm; 3 - blokk U-formet profil; 4 - forsterkende bur (glassfiberarmeringen kan anvendes); 5 - vegger av betong i M10 gjengestang montert i trinn på 1 m; 6 - seksjonsbjelker mauerlat 100x150 mm; 7 - Perforert galvanisert monteringsområdet 100x100 mm; 8 - rafter 50x200 mm; 9 - dampbarrierefilmen; 10 - tak filing ark SIR 10 mm; 11 - keramiske fliser; 12 - dreiing 45x45 mm; 13 - mot 30x50 mm; 14 - hydro og vindtette membran; 15 - ansikt murstein; 16 - J-rake binde takskjegg; 17 - stropping bord gesims bokser 30h100 mm; 18 - Styret i gesims bokser 30h100 mm; 19 - perforerte panel takskjegg; 20 - fascine; 21 - gutter drenering system; 22 - drypp; 23 - end flis; 24 - isolasjonsmaterialet (mineralull)

 • damp- og vanntette materialer;
 • taktekkingsmaterialet. Det hele avhenger av om, i det klimaet vil bli utnyttet taket, men også av økonomiske evner og personlige preferanser. Legg merke til at svaret på spørsmålet om hvordan å bygge en skur tak med hendene i faser avhenger delvis av hva taktekking materiale for bygging du velger.

Nødvendige verktøy for å jobbe

I tillegg til de ovennevnte byggematerialer for å gjøre et pulttak med hendene skikkelig, trenger du følgende sett med verktøy:

 • hammer og ax;
 • bygningsnivå;
 • målebånd og en linjal;
 • baufil blad og konstruksjon;
 • stift pistol med et lager av stifter;
 • blyant eller markør.

Prosessen med bygging av et skråtak med hendene

I tillegg, hvis du vurderer å søke til skogs en spesiell antiseptisk impregnering, trenger du en pensel eller rull, samt svært bratt.

Anordningen er et skråtak: beregning av mengden av materialene

Bestem hvor mye du trenger dem eller andre materialer kan være ganske vanskelig for installasjon av takkonstruksjonen. Derfor kan dette problemet bli klarert til faglærte eller i det minste å bruke en av de spesielle konstruksjons kalkulatorer. Den siste i en lang rekke kan bli funnet på Internett på spesialiserte ressurser, så dette bør ikke være noe problem.

Hvis det er et verktøy bar, og mengden er avhengig av den delen av rampe parametere. Pent takstoler lengde definerer høyden og lengden av tømmeret, og avstanden mellom bjelkene skal ligge innenfor 0,6-1 m. Jo tynnere linjen er, desto nærmere hverandre behovet for å installere sperrene.

Tverrsnittet av strålen blir valgt avhengig av størrelsen på konstruksjonen og dens vekt

Antall styrene og den totale lengden avhenger av type taktekking materiale du velger. For metall lathing trinnet er ca 300 mm, og for skifer - 440 mm. Hvis du planlegger en fleksibel plassering av taket, kan et skritt være vilkårlig på grunn av den spesielle teknologien for stabling. For hver type av takbelegg har sine individuelle krav som skal følges. Ellers vil produsenten av materialet ikke kunne garantere effekten av bruken.

Antall av platematerialer for vind er lik den totale omkretsen av rampen minus den nedre del, som vil bli dekket av en gesims. Antall av isolert materiale lik arealet av rampen. Hvis du skal installere en ovn i flere lag av taket området må multipliseres med antallet.

Nyttig tips! Det er anbefalt å anvende minst to lag med isolasjon som må bli stablet i et forskjøvet rader. Dette vil tillate deg å unngå risiko for såkalte kuldebroer.

Ved montering av taktekkingen må forholde seg teknologi som anbefales av produsenten valgte materialet

Antallet av taktekkingsmateriale avhenger ikke bare av det området av rampen, men også på hellingsvinkelen. Sistnevnte avhenger av egenskapene til området der din bolig er verdt. For eksempel, hvis du bygger et tak på sletten, bør rampen være mer skånsom, slik at vinden blåste fritt snø og rusk. Men hvis trærne er plassert rundt huset, hvilken bremse strømmen av luft, er det mer logisk å øke helningsvinkelen til snø og vann renner seg selv.

Optimal skjevhet for skråtak er 20 °. I dette tilfellet, kan taket være installert fra noen av de populære materialer. Slate, helvetesild, korrugerte, sammenleggbare, etc. Samtidig får du den minste vindlast, som er svært viktig i områder med sterk vind. Hvis helningsvinkelen er 45 °, til rampen området være 1,5 ganger større enn den til det flate taket.

Mengden av materiale som kreves for taktekking tak avhenger av området og hellingsvinkelen

I tillegg, for noen av alternativene takbelegg, er det krav til maksimal vinkel. Som heller bør være fra et skråtak, som bruker spolebeleggingsprodukter? Ikke mer enn 10 °. For skifer denne parameteren ikke bør overstige 20 °, og folding eller fliser kan anvendes ved vinkelen på 35 °.

Du må også ta hensyn til glatthet av materialet. Bole enn det er glatt, jo mindre du trenger vinkelen på et skråtak. Beregningen er utført på grunnlag av hensynet til hvor lett det er å skyve fra taket av snø og ulike typer søppel.

Skråtak med hendene: tegninger og bilder, typer takbelegg. Hvordan velge riktig materiale. Beregningen av hellingsvinkelen. Fordeler og ulemper ved de ulike takbelegg.

Skråtak med hendene trinn: installasjonsprosedyren og dets funksjoner

For å kunne bygge taket, du først og fremst trenger tegninger med alle dimensjoner og parametre. Disse tegningene kan gjøres av deg selv, laste ned ferdige versjonen av Internett (selvfølgelig, innenfor rammen av sin konstruksjon) eller bestille dem fra de profesjonelle utbyggere. Når tegningene er klare, og konstruksjonsmaterialer har kjøpt, kan gå direkte til monteringskonstruksjonen.

Det er svært viktig å bestemme seg for om taket ditt er ventilert eller uventilert. Den første utførelse av en montert i boligen og bad for å gi et komfortabelt miljø. Ventilasjon i dette tilfellet oppnås ved at avstanden mellom lagene av isolerende materiale, samt spesielle hull, som er plassert på sidene av taket. Til effektiviteten på avtrekk ikke er redusert i vinter, må taket rengjøres regelmessig fra snøen.

Drivanordning for skråtak ventilert

Unventilated design - alternativ for terrasser, varehus og andre lignende anlegg. Den er kjennetegnet ved en liten vinkel, og enkel installasjon.

Montering av ramme av taket skråtak

Hvis vi snakker om sperrene, er det to populære varianter av installasjonen:

 1. Montering av ramme av taket skråtak med hendene på veggen på ulike nivåer av bygningen. Dette alternativet er mer økonomisk i form av penger, fordi den bruker mindre trelast. Men det er også nødvendig å vurdere at i dette tilfellet den bærende vegg må heves til høyden på taket, slik at den kunne hvile mot toppen av rafter. Naturligvis sperrene for taket helt flat så det smontiruesh.
 2. Installasjon av en trekantet fagverk, som vil innlemme i sin utforming sperrer, bjelker og stolper. Det er ikke nødvendig for å øke de bærende vegger, men også av tre forbruk oppnås mye mer enn i den første versjonen. På den annen side kan gården monteres på bakken, noe som i stor grad forenkler installasjonsprosessen. Allerede gjort under ordningen truss system for skråtak må heves til ønsket høyde ved hjelp av vinsjer og andre spesialiserte enheter.

Det er to populære måter å taksystem skråtak

Velge en eller annen måte hvordan du kan fikse sperrene til skråtak vil ikke påvirke sin levetid eller kvaliteten på installasjonen, så spørsmålet er avhengig av personlige preferanser.

For å installere sperrene må bruke spesielle tilleggs støtter eller struts. Deres antall og plassering av anlegget avhenger av følgende faktorer:

 • helningsvinkel;
 • vekten av en enkelt rafter;
 • avstanden mellom taket og bunnveggen anslags;
 • benlengde;
 • skriver takmaterialet;
 • typen av materiale gjennom hvilket varmeisolasjonen.

Når installert sperrer for skråtak, må du fordele belastningen på bærende vegger. For dette formålet mauerlat.

Bygging av et skråtak med hendene. Trinn 1: Fremstilling av tegninger

Mauerlat kalt taktekking et ekstra element, som hviler den nedre kant rafter. Det er festet til bæreveggen eller montert mellom bjelkene i truss system. Det materiale som er mauerlat avhengig av materialet av bærende vegger.

Hvis bygningen støttemurer av mur, er det anbefalt å bruke for mauerlat utglødet tråd, men veggen av et porøst materiale - beslag, hvis lengde er lik 2/3 av bredden av skumblokken. Hvis du monterer støtte for taket system i huset av tømmer, i ankerboltene blir brukt som mauerlat.

Nyttig tips! Mauerlat kan bli utsatt for fuktighet. For å forlenge levetiden og hindre korrosjon, er det nødvendig å sette det på det vanntette materiale, så som taktekkingsmateriale.

Bygging av et skråtak med hendene. Trinn 2: installering mauerlat

Gulv bjelker og ben podstropilnyh

I tillegg mauerlat, kan taket system for skråtak omfatter installasjon av tverrbjelker, som vil være basert rafter fot. I dette tilfellet bør bjelkeanordningen trinn være lik delingen fagverk monterings. Uavhengig av hvorvidt bjelkesystemet i design er til stede eller ikke, er det ben festet til mauerlat gjennom vasket ned. Størrelsen av gapet mellom foten og mauerlat bør være minimal.

Hvis bredden av spennet truss system overskrider 4,5 m, for å unngå nedbøyning bjelke, er det nødvendig å sette podstropilnye ben. Stedet hvor et slikt avstandsstykke er montert avhenger av spennet. Når du installerer sperrene for skråtak med et stort område podstropilnyh montering føtter obligatorisk, ellers risikerer du at tømmeret er deformert og ødelagt under vekten av strukturen.

Bygging av et skråtak med hendene. Trinn 3: installering av gulvbjelker og ben podstropilnyh

Hvordan gjøre kasse

Kasse - en meget viktig del av taket, som det var i det etterfølgende montert termisk isolasjon og vanntetting, så vel som andre isolerende lag. Trinn dreiing avhenger av den spesifikke konstruksjon og for skråtak type taktekkingsmateriale. Board Gitterverk fast til sperrene ved hjelp av konvensjonelle negler.

Det er også viktig å skalke tre var tørr, uten orm hull, og et stort antall knop. For større design pålitelighet kan det behandles med spesiell impregnering, noe som vil beskytte den mot de skadelige virkninger av fuktighet og skadedyr, samt redusere brennbarheten av trevirke.

Hvis du har planer om å utstyre loftet, i byggingen av lekter er nødvendig for å gjøre plass til loftet vinduet. På dette punktet, trenger du ikke å gjøre kasse, men det er nødvendig å montere et par horisontal genser til boksen bedre festet. Må de være av samme materiale som sperrene i skjulet taket. Hvordan gjøre vinduet selv avhenger av dine preferanser.

Bygging av et skråtak med hendene. Trinn 4: Montering lekter

Tak isolasjon: Operation

Når du installerer et pent tak med hendene, kan du bruke en hvilken som helst isolerende materiale. Unødvendig isolasjon er utført i den følgende rekkefølge:

 1. Ved hjelp av stiften pistolen er montert til bordtaket sjikt av vanntett materiale. Dette bør slikket.
 2. Deretter et lag av isolasjon er montert på.
 3. Kontroobreshetka etablert, hvis formål er å skille lag med isolasjon og en dampsperre.
 4. Passer dampsperre.

Hvis taket ditt er ikke flat, er det bedre å bruke myke materialer for isolasjon. De er enklere å installere og bedre fylle tomrom. Under byggingen av sine egne hender oppsamlede tak med et minimum helningsvinkel vil være mer effektiv bulk isolasjon, for eksempel sagflis eller ekspandert leire. De får ikke våt selv om under takmaterialet zatechet vann.

Bygging av et skråtak med hendene. Trinn 5: takisolasjonen

De fleste er kjente og vanlige materialer for termisk isolasjon av tak - denne mineralull, skum. Hvis man bruker dem eller andre populære materialer for termisk isolasjon av tak er vanligvis tilstrekkelig sjikttykkelse på 10 cm, men denne parameteren kan økes for kalde områder.

Dette stadiet enhet skråtak med hendene helt an på hvilken type taktekking materiale. Her er det nødvendig å følge så tett som mulig teknologien som anbefaler dekker produsenten. Detaljerte instruksjoner kan bli funnet på noen av de populære typer takbelegg, hvis du dekke pulttak med hendene: trinnvise videoer, mye representert i nettverket, vil hjelpe deg til å utføre kvalitetsarbeid.

Etter sammensetning takdekket, kan være montert på taket av en rekke andre elementer. For eksempel, vær skovler, takrenner og så videre. På dette stadiet bør det bli guidet utelukkende av personlige preferanser.

Bygging av et skråtak med hendene. Trinn 6: montering av tak

Generelle tips for installasjon av et skråtak

Under byggingen av mono-bek takfallet retning beregning skal være avhengig av hvilken side er oftest det blåser. Hvis du setter feil skråning, kan taket lett avspore. Det er derfor ikke tilrådelig å installere Singelen alternativ i områder hvor sterk vind ofte blåser fra forskjellige retninger.

Ved beregning av taket systemet er også nødvendig å ta hensyn til de klimatiske funksjonene i din region. Klar skrotten må fordele belastningen jevnt, ellers taket kan mislykkes mye tidligere enn du forventer. Under belastning, er det ment ikke bare vinden, men også nedbør. Det er nødvendig å ta hensyn til den gjennomsnittlige årlige mengden av snø og regn. Lær det kan være i den lokale meteorologiske senter.

Bygningen kan gis den opprinnelige og moderne utseende, hvis du plasserer takvinkler på ulike nivåer

Ved beregning av antallet av takbelegg, være klar over at de vil bli montert overlappende. For å oppnå nøyaktige tall overlappe lengde må multipliseres med antall ark av materiale og summen med det området av taket. Hvis du ønsker å vite hvordan man skal bygge et skur tak på en slik måte at materialet brukes så effektivt som mulig, bør du vurdere dette punktet.

Nyttig tips! Jo mindre avstanden mellom sperrene for skråtak, jo større vekt av takkonstruksjonen kan tåle. Men det er også nødvendig å vurdere det faktum at banen blir redusert, øker vekten truss system. Og hvis for mye vekt nylig kan det ikke stå på veggene av bygningen.

Installasjon av drenering i konstruksjonen av mono-banen tak

Stell pent takkonstruksjonen

For at gapahuk tak servert for deg så lenge som mulig, og også skrøt et attraktivt utseende, et høyt nivå av vannkraft og termisk isolasjon, og andre ytelsesegenskaper, er det nødvendig fra tid til annen for å utføre følgende trinn:

 • inspeksjon av taksystemet for skadet av fuktighet eller parasitter deler. Hvis en del av sperrene led av høy fuktighet, gnagere eller andre uønskede effekter, må den byttes ut så raskt som mulig eller i det minste til å håndtere spesielle strukturer. antiseptisk behandling har mening bare i den innledende fasen av lesjon, og i særlig alvorlige tilfeller må du fullstendig endre truss system, demonteres for dette taket. For å unngå en slik ekstrem, rutinemessig inspeksjon som skal utføres på en jevnlig basis;
 • Periodisk rensing rusk fra taket skråningen. Akkumulere, det er ikke bare øker belastningen på design, men gjør det også vanskelig å snøsmelting om vinteren. Hvis tiden ikke rengjøre taket av greiner og annet rusk dekke risikoen for å mislykkes;

Lukket arbor med en gapahuk tak type, bygget i en skråning

 • erstatte lekk takplater. Hvis vi snakker om en flis eller skifer, kan du enkelt erstatte bare en liten del av taket for å gjenopprette sin integritet. Merk at hvis taket kollapset på steder, mest sannsynlig, må du endre ikke bare det øverste laget, men også kasse med isolerende lag. Ellers risikerer du en betydelig forverring av varme og vanntetting egenskaper av hele strukturen.

Husk at med riktig pleie skråtak vil vare så lenge som mulig, uavhengig av hvor du befinner deg eller valgt type taktekking. Det viktigste er ikke å spare penger på å bygge materialer, og deretter strukturen i lang tid vil glede deg med et attraktivt utseende og utmerket ytelse.

Skråtak med hendene: tegninger og bilder, typer takbelegg

Hagemøbler med sine egne hender laget av tre: trinnvis oppføre lett design

Taksystem saltak med hendene

Hønsehuset med sine egne hender på 10 kyllinger: tegninger og konstruksjonsegenskaper

Selvutjevnende gulvet med hendene: trinnvise instruksjoner om fylling og installasjon av nyansene

Hvordan bygge din egne hender saltak vinkel

Skråtak med hendene trinn for boliger og bygninger

Fortsatt populære single-banen tak. Den brukes i mange uthus, samt i bygging av små, private hytter. Uten for mye bråk kan samles pent tak med hendene, steg for steg gjennom vår video og foto materialer, alt fra design og beregninger for å rydder.

På grunn av enkelhet av design og enkel installasjon av flatt tak gapahuk med hendene mye oftere enn andre typer takbelegg. De er fortsatt i etterspørselen etter beskyttelse av økonomiske og industribygg, lager, hangarer, verksteder, garasjer og andre bygninger hvor praktisk og lav pris går foran de estetiske verdier.

Strukturelt er skråtak litt forskjellig fra det flate, men er ikke vannrett, men på skrå. For nye bygninger hellingsvinkelen velges i henhold til de spesifikke klimatiske forhold og kravene i den ytre utforming. For eksisterende bygninger er det helt diktert av utformingen av den øvre delen av bygningen.

Skråtak med hendene har sine egne særtrekk. Sin balanse bestemmer omfanget av anvendelsen av slike tak.

 • en enkel enhet;
 • design;
 • lav vekt;
 • lav luftmotstand;
 • Innestengt takstol system er enkel å installere;
 • en liten mengde av materiale;
 • tilgjengelig for selv konstruksjon.

Enheten er et pent tak med hendene i et privat hus

Mangler skråtak har ganske mye, men de er ganske betydelig.

 • unpresentable utseende;
 • Skate begrenset bredde;
 • mangelen på vertikale styrke i store størrelser;
 • manglende eller begrensede arealet under anordning av loftet eller loft;
 • Økt seil hvis vindretningen er i motsatt retning av skråstilling.

Utforme en oppdemmet taklast hensyn

Vi beskriver hvordan å lage en gapahuk tak med hendene i trinn. Til tross for den tilsynelatende enkelhet av design, må du korrekt identifisere den tillatte vinkel. Denne parameteren definerer grensene for kraft belastning fra vind og vekten av snødekket.

Vindlaster på regioner i Russland og tilgrensende land Tabell for beregning av vindlast i et bestemt område

Jo større vinkel - jo mindre vinter er med snø problemer. Men jo mindre vinkel - mindre materialer som trengs for bygging av taket og billigere vil det koste. Verdiene av vind og snølast avhenger av landene i regionen.

Snølast på regioner i Russland og tilgrensende land Tabell for beregning snølast i et bestemt område

I tillegg, medfører den helningsvinkelen visse restriksjoner på bruken av forskjellige takmaterialer. For eksempel ved lave vinkler er svært ønskelig å bruke skifer eller fliser, selv om vanlig taktekking materiale i samme forhold vil sikre sin drift i flere tiår.

Diagrammet i teksten, kan velge takbelegg, som er inkludert i den beregnede verdi når den tillatte vippe.

Diagrammet for de foretrukne materialer av den helningsvinkel på taket

snølast på taket er ikke alltid tatt hensyn til!

Når vippe takflaten til horisonten på mer enn 45 grader for å ta hensyn til vekten av snø er ikke nødvendig fordi det ikke er forsinket, og glir ned et skråplan. Det eneste som bør ta vare - en kompetent konstruksjon og arrangement av drenering, samt tiltak for å hindre opphopning av snø på dette punktet.

Men, med en slik helling i stor grad øker den vindbelastning, og byggematerialer for konstruksjonen vil kreve nesten dobbelt så mye som i forhold til den horisontale eller skrånende tak. Derfor er den optimale anses for å være en vinkel på 10-20 grader. Med denne tilbøyelighet gir tilstrekkelig beskyttelse selv de mest enkle, billige og vedlikeholdstjærepapp tak.

For å velge parametre for tømmer og materialer Purlin sperrene bør vurdere den maksimale belastningen på hver rafter foten. Den totale belastningen på vindtrykket takflate er mengden av snø og vekten av alle materialer.

Beregn fordelt belastning per meter stropper ved formelen Q = A * V, hvor: Q - ønsket mengde A - avstand mellom sperrebjelkene, V - spesifikk belastning pr kvadrat takområdet.

Bruce er valgt i overensstemmelse med tabellen på modellen snittsdimensjoner:

Seleksjon tømmer snittykkelse fagverket system

Hvis bredden av bjelketverrsnittet tilfeldig valgt, bør høyden av seksjonen være innenfor intervallet angitt av slike formler:

Formelen for beregning av høyden på bjelkeprofilen for skråtak

Vi sjekker å bøye beina ikke overstiger en magnitude: D<L / 200, hvor :. D - verdien for å teste, L- rafter lengde i cm Hvis ulikheten ikke blir respektert - velge bredere stråle-delen, og beregne på nytt igjen.

Hvordan bygge et skur tak med hendene Video

Som en regel, for det oppdemte sperrer stablet struktur i to ulike høydemotstående vegger. Høyden på fallet er lagt på scenen for byggingen av bygningen. Avhengig av bredden av bygningsstrukturen, truss system kan omfatte ytterligere avstivningselementer.

Typer konstruksjoner pulttak

Fordi i motsetning til gavl, blir lean-to tak ikke sprengning vegger, ytterligere bånd nødvendig. Endene av bjelkene er festet til mauerlat festet langs den øvre kant av støtteveggene. Festesperrene til mauerlat gjort ved hjelp av bolter eller stusser. I et ekstremt tilfelle kan en liten tak monteringsbraketter kan være laget av stål.

Feste sperrene for skråtak

Hvis byggingen av tre vegger - mauerlat rollen den siste raden av stokker eller bindingsverkvegger av toppen, med ramme-panel konstruksjon. Siden virkningen av vinden vil bli festet til dette laste opp og ned - det er ønskelig å forsterke denne del av skrotten indre stivere eller andre elementer som er nødvendige stivhet.

Skråtak med hendene trinnvis video

Dette designet for skråtak er ofte brukt i uthus. For eksempel, en tradisjonell russisk badstue bygget av naturlige logger. Derfor, som en av de mest typiske eksempler på bygging montert skråtak med hendene trinn - for et hus på landet et bad.

Spole bad skråtak med hendene video

Montering batten skråtak

Den type og tetthet av purlin taket er avhengig av det anvendte materiale. Her er hvordan du gjør et pulttak med hendene for en rekke av takbelegg.

Hvordan bygge en skur taket med en mykt tak

For myke taklekter er ofte brukt i stedet for blad treprodukter: ark av vanntett kryssfiner eller sponplater. Egnet som faste kledningsplater, men i dette tilfellet må de bringes ned fast og forseglet bunnribber sammen. Ellers - mykt tak raskt sprekker i krysset kasser.

Skråtak med hendene trinnvis bilde

Dersom takkonstruksjon, gir ekstra isolasjon - isolasjon plasseres i rommet mellom sperrene og bunnsøm plater, ark av sponplate eller fiberplate. Top isolerende film Gidrobarer beskyttet, og den nederste - en dampsperre.

For lysthus Shed tak med hendene Video

Hvordan lage et pulttak med en stiv tak

Skriver kasser for stiv taktekking bestemt av kravene fra produsenten eller de geometriske dimensjoner av takelementer. Således lamellene trinnet for skifer er halvparten av arket høyde -. 85 cm Videre overlappende ark må falle på en av skinnene.

Mye mindre trinnet er nødvendig for metall og klassisk leire og keramiske fliser. For trinnmetallskinner som er angitt på emballasjen. En moderne keramikk tak lagt spesiell metallbrakett som er naglet til bekledningen. Derfor, i dette tilfellet rollen kasser kan også spille en solid tre overflate, lagt på sperrene av et skråtak.

Garasje under dekselet gulv: installasjon av et skråtak med hendene video

Alle disse operasjonene kan gjøres alene, men det er mye lettere å heve byggemateriale og fikse det med 1-2 hjelpere. Bygging av Shed takene er ganske tilgjengelig, også for små trent utviklere, men krever en viss kunnskap på scenen for å utforme struktur og taket. I å utføre arbeid i høyden, ikke glem om sine egne sikkerhetsregler og behovet for montering belter og ankringsplasser.

Se avsnittet

I år sommer brakte oss et rekordhøyt beløp av regn. Ifølge meteorologene, var slik nedbøren ikke observert de siste 100 år! Er du begynner å bekymre deg for at taket ikke vil vare lenge forsvaret av regn? Ingen grunn til bekymring! "Leroy Merlin" kommer til unnsetning og hjelper til med å finne rimelige løsninger for å beskytte din taket.

En enkel design gjør skorsteinen med hendene, men det bør være oppmerksom på at dette elementet av varmesystemet avhenger av din sikkerhet. Vi viser deg hvordan du kan beregne lengden og diameteren på røret, plukke opp de nødvendige strukturer og materialer, samt rett til å utføre installasjon av en moderne skorstein smørbrød system.

Rulle materialer - en av de mest vanlige typer takbelegg. Deres popularitet har vist seg enkel installasjon, lav vekt, pålitelig beskyttelse mot fuktighet. Vi ser på de viktigste typer myke materialer, sine fordeler og ulemper, samt analysere trinnvis reparasjon av taket av rulle materialer med ulike typer skader.

Spørsmålet om hva de skal dekke taket av et hus eller en bygning - er alltid viktig å gartnere. Byggematerialer er alltid anbefales å partner materialer, mer lønnsomt salg. Å velge den mest passende materiale for taket av huset, må du vite hva slags belegg er, og hvordan de skiller seg.

Bath for å bringe ikke bare fysisk, men også estetisk tiltalende, og servert i lang tid - du må gi det pålitelig praktisk og vakkert tak. Vi vil forklare hvordan den sammensatte taket bad med hendene: instruksjoner for montering, samt detaljerte diagrammer og tegninger, foto og video redigering - for å takle denne vanskelige oppgaven uten hjelp av fagfolk.

Valmet tak er ideell for beskyttelse av moderne hus og hytter. Vi vil fortelle deg hva de fordeler og ulemper ved et slikt tak, hvordan å beregne arealet av belegg og materialer for taket system for å lage en hip tak med hendene, og å dele de nødvendige tegninger og diagrammer.

Onduline - en moderne miljøvennlig taktekking materiale, har en rekke udiskutable fordeler, er det som skiller det fra andre takmaterialer. Det blir ofte referert til som myke eller Euro-skifer, som de er visuelt veldig like. Vi vil forklare hvordan å beregne antall ark og festemateriell for å dekke taket med hendene, og hvilke fordeler og ulemper har Ondulin, installasjonsinstruksjonene som er diskutert i detalj i vårt materiale.

I økende grad å dekke taket av et privat hus og oppføring av gjerder på sitt sommerhus brukt bølgepapp. Vi vil forklare hvordan du skal velge den trapesformede sheet: ark størrelse, tykkelse og høyde på profilering - egenskapene til materialet spille en betydelig rolle. Det avhenger av dem stivhet av arket, og hvor lenge vil vare profilert taktekking.

 • 18. januar torsdag
 • Gard Calendar - Januar
 • Spørsmål / svar 1132
 • Nyheter og arrangementer
 • hage~~POS=TRUNC
 • Blomster og blomsterbed
 • Trær og busker
 • potteplanter
 • Hus og hytte
 • hage~~POS=TRUNC utstyr~~POS=HEADCOMP
 • egne hender
 • Gartner
 • helse
 • Mat og oppskrifter
 • Kjøp / salg
 • Katalog av planter
 • Sykdommer og skadedyr
 • kontakter
 • annonse
 • partnere
 • Vsadu.ru - pedagogisk online magasin om hytte, hage og grønnsakshage, gartner gartner kalender for hver dag, tips om omsorg for en hage og en grønnsakshage.

  Gratis råd om bygging av rekkehus, land hus, hytter. Valg av utstyr for hagen, Landskap design, utvalg av trær og busker, ta vare på blomster og planter. Svar på spørsmål, nyheter, hendelser, kunngjøringer av utstillinger og arrangementer. Oppskrifter smakfulle og sunne retter og drinker fra grønnsaker, frukt og bær.

  Copyright © «Vsadu.ru" 2010-2018 Kopiering og modifikasjon av materialer er bare mulig med skriftlig samtykke fra rettighetshaverne.

  Artiklene er beskyttet av opphavsrett og beslektede rettigheter, med begrunnelsen "Vsadu.ru" prosjektet materialer en direkte kobling for å åpne vsadu.ru påkrevd.

  Alle rettigheter reservert.

  slik at du alltid er klar over de mest interessante.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

+ 8 = 11