Resistiv varmekabel

Resistiv varmekabel for vannforsyning

Varmekabler brukes til oppvarming av vannrør, tak, takkroner og andre elementer der frysing av vann om vinteren er uønsket. Den enkleste varianten er resistive varmekabler, de er single-core og two-core.

Prinsipp for drift av en resistiv kabel

Resistive kabel fungerer som en vanlig elektrisk varmelegemer, operasjonsprinsippet er at strømmen strømmer gjennom lederen med høy motstand mens varmen slippes ut. Jo større strømstyrken og motstanden til lederen er, jo større er varmeutløsningen. Modstandskabelen selges i stykker med fast lengde, hver kabel har konstant motstand og gir en like stor varme når den arbeider over hele dens lengde.

Avhengig av metoden for tilkobling til elektrisitet, er de resistive kablene delt inn i enkjernede og to-kjerne kabler.

Enkjernen varmekabel

En slik resistiv kabel består av en enkelt ledende kjerne som er dekket med isolasjon, deretter med en skjermfletting og en ytre skjede. Kredsløpet til en enkelkjernekabel vises i figuren:

I en enkeltkjernekabel er det bare en ledende kjerne, og det er også et varmelegeme. Denne kabelen må kobles til strøm fra begge ender, slik at kabelen må sløyfes: Fra kilden til slutten av den oppvarmede delen av vannrøret og baksiden, slik at begge ender av kabelen er på ett sted.

En krets for elektrisk tilkobling av en enkeltkjerne resistiv kabel.

Enkelkjernekabler er mer egnet for en lukkede oppvarmingsenhet, for eksempel for varm gulv eller takoppvarming. Hvis en enkeltkjernekabel brukes til å varme en del av vannrøret, kan den legges fra to motsatte sider av røret.

Bruk enkjernes resistiv kabel for å varme vannet.

En enkelkjernekabel kan kun monteres utenfor røret. Montering inne i røret kan ikke gjøres av to grunner:

 • den latte enkeltkjernekabelen vil oppta sitt dobbeltvolum i rørets hulrom, noe som vil skape ytterligere tap av vanntrykk
 • Det er ikke kjent hvordan kabelen vil bli plassert: den kan overlappe på ett sted, og dette vil føre til overoppheting.

To-kjerne varmekabel

En to-tråds resistiv kabel har to ledende tråder: en har en stor motstand og brukes som varmeapparat, og den andre er bare for strømforsyning.

En to-leder resistiv kabel.

Således må begge ender av kabelen ikke kobles til ett sted for tilkobling til strømnettet, for dette formål er det en returledning. Tilkoblingsordningen ser slik ut:

To-kjerne kabler er passende for oppvarming av vannrøret, de kan monteres både ute og inne i vannrøret. Installasjonen av kabelen inne i røret er spesielt praktisk ved den vertikale delen av vannveien, for eksempel hvor den forlater bakken under huset og stiger oppover for å komme inn i rommet. Teen kutter inn i røret, slik at kabelen senkes gjennom den øvre grenen inn i røret, og gjennom siden, fortsett rørledningen i forbrukerens retning. For å forsegle resistivkabelen inne i rørene er det spesielle koblinger med sel, se slik ut:

Fordeler og ulemper ved resistive kabler

Blant manglene på resistive kabler er følgende:

 • de kan ikke økes eller forkortes
 • Hvis to resistive kabler krysser eller er nær hverandre, fører dette til overoppheting, ødeleggelse av isolasjon og lukking
 • Den nedbrente motstandkabelen må endres helt, bare en del av den kan ikke byttes ut
 • oppvarming skjer alltid langs alle lengder og med maksimal effekt

Resistivkabel er tilrådelig å bruke til oppvarming av en liten del av vannrøret, der den passerer under de samme forholdene, og det er ingen stor temperaturfall. Hvis det er nødvendig å varme vannledningen i stor grad, er det bedre å bruke en selvregulerende varmekabel på hvert sted der det er forskjellige temperaturforhold.

Ved kontinuerlig drift av varmekabelen er det ikke nødvendig, for å unngå å kaste bort elektrisitet, brukes termostater for kontroll. De inkluderer oppvarming når temperaturen på vannrøret faller under 3-4 grader og slås av ved en temperatur over 5-6. Dette sikrer en stabil vanntemperatur i vannforsyningen og til en lav kostnad.

Publiseringsdato: 10/01/2015 13:33:04

Bruk av materialene på nettstedet "Bygg med dine egne hender" er bare tillatt hvis du legger en aktiv hypertekstlänk til kilden.

Varmekabel.

Oppvarming systemer der varmekabel, oftest installert med utstyr av bygningene blir reparert og under bygging. Ved hjelp av slikt utstyr, er prosjekter implementert for å varme gulv i rom, takflater, samt rørledninger. Moderne elektriske systemer som fremmer varmeutslipp gjør det mulig å forandre stereotyper til å tenke ikke bare i arkitekturen av bygninger, men også i å sørge for komfort for menneskelig beboelse.

For å beregne lederens motstand, kan du bruke kalkulatoren for dirigentmotstandsberegning.

Den særegne kvaliteten på den elektriske kabelen er dens plastisitet, muligheten for å legge i hvilken som helst konfigurasjon på uregelmessigheter, mens den samme overflateoppvarming utføres.

Egenskaper som markant varmekabel fra andre kjølemidler:

 • Livslanghet og sikkerhet med kvalitetsinstallasjon og korrekte beregninger;
 • multilateral applikasjon som gjør det mulig å varme ikke bare gulv, men også tak, underjordisk kommunikasjon;
 • harmløshet - ingen skadelige sekreter;
 • elementær installasjon og lett vedlikehold.

Du kan installere et varmeelement fra enhver produsent - de har alle samme driftsprinsipp. I dette tilfellet er det viktig å forstå de tekniske egenskapene og egenskapene til enheten.

Varmekabelen gir varme, motstandsdyktig mot elektrisk strøm som passerer gjennom den. Varmegeneratoren er definert som kraften i watt per meter kabel.

Elementer som gjør opp varmekabel:

 • Den sentrale ledningen av metall med høy spesifikk motstand - jo høyere denne verdien, desto mer varme;
 • isolasjonsjakken til den sentrale ledningen av polymer, dekket med en skjerm av fast aluminiumsfolie eller et kobbertrådnettet;
 • Et kontinuerlig beskyttende skall av PVC, som beskytter kabelen mot ekstern skade.

Det varmeavgivende elementet kan bestå av en eller flere skjermede kjerner. Billige og protozoer består av en kjerne, men følsom for ekstern elektromagnetisk stråling. Den mest pålitelige er kabler med to eller tre ledninger, som har ekstra beskyttelse mot elektrisk forstyrrelse. Skjermet og ubeskyttet varmekabler. Skjermet kabel har en god pris.

Typer av varmekabel.

Næringen produserer varmeelementer som er resistive og selvregulerende. Enkle resistive kabler brukes i hjemlige forhold, for varme gulv eller varme rør med en diameter på opptil 40 mm. For oppvarming av større rør, oppvarming av taket og i industrien, brukes en selvregulerende kabel for å slå på og opprettholde ønsket temperatur, som ikke trenger sensorer.

Oppvarming motstandsdyktig kabel - Den enkleste i drift og billig, og har dermed stabil høy spesifikk varmefrigjøring og er holdbar. Den største ulempen er at hvis en av seksjonene feiler, er det nødvendig å bytte hele oppvarmingsdelen. Eventuell innsetting eller trimning er utelukket.

Slike kabler har varmeseksjoner med fast lengde. Hvis det er forskjellige lengder av kabler, men med en artikkel, brukes et annet varmeelement. Enhver beskjæring fører til en økning i varmeutslipp, til en tilbakestrømning av isolasjon og som en konsekvens en feil i drift.

Varmekabelen er selvregulerende.

Kabelen, som varmes og samtidig regulerer temperaturen på oppvarmingen, adskiller seg fra en enkel kabel med en halvledervein, noe som endrer varmetransportnivået over omgivelsestemperaturen. Kabelen er pålitelig, overopphetes ikke og brenner ikke ut. Den kan deles inn i separate segmenter for installasjon og reparasjon av enkelte seksjoner.

Drift av en slik enhet bidrar til å spare energi og forbedre den nyttige driften av systemet. Ulempen er at dette halvlederelementet er designet for 10-15 års drift og kan ikke være zamorovyvaniyu.

For å varme vannrøret, kan varmekabelen legges både utenfor røret og innsiden. Rør med en større diameter enn 40 mm er plassert ved siden av den selvregulerende kabelen.

Rørledningen med en diameter på mindre enn 40 mm oppvarmes av en resistiv kabel inne i røret.

For gulvvarme gjelder resistiv varmekabel, som legges direkte i et betongrør, deretter dekket med et belegg. Et slikt gulv kan bli hovedvarmeren; dette varmesystemet blir stadig mer utbredt.

Oppvarming av taket forhindrer isdannelse av taket på bygningen og ødeleggelsen. For å gjøre dette, bruk en selvregulerende kabel, installer den på is og is.

Moderne typer kabler gjør at du kan montere dem på alle tak.

Bransjens behov er ofte satt av kravene til oppvarmingstanker med oljeprodukter, vann eller kjemiske løsninger.

I dette tilfellet brukes både resistive kabler og selvregulerende kabler.

For å finne ut hvilken type kabel du trenger, må du ringe en spesialist. Det er basert på størrelsen på det foreslåtte oppvarmingsområdet, omgivelsesforhold og tilkoblet strøm vil fortelle hvilken type og med hvilke parametere kabelen er nødvendig.

Varmekabel for rør: Valg av valg og montering ved egne hender

Klimaet i vårt land er preget av ganske kalde vintre og det overveldende flertallet av eiere av private hus og hytter er i en trist situasjon når selv en liten dråpe vann ikke strømmer ut av den åpne kranen. Og så kommer forståelsen at vannrøret har frosset og uten alvorlig forstyrrelse av herrene kan ikke gjøre. Hvordan kan du unngå slike ubehagelige situasjoner? Tross alt, når vannet i rørene fryser, kan isen som ekspanderer skade rørledningen så alvorlig at det vil kreve store reparasjoner, eller til og med en fullstendig bytte av hoveddelen. Siden folk ikke klarer å påvirke naturens krefter, er det fortsatt å vurdere alternativene for oppvarming av vannrøret.

Varmekabel for vann: formål og fordeler

Den viktigste faktoren oppetid rennende vann er dybden av legging av rørledningen. Ideelt sett må rørene legges under dybden av jord frysing, som bestemmes av de spesielle klimatiske forhold i regionen. Men det er tider da å oppfylle dette kravet er rett og slett umulig på grunn av tung, stengrunn, tilstedeværelse av fremmedelementer i bakken eller annen kommunikasjon, de som er fanget i veien for legging av vannrør. I slike tilfeller kan ekstra isolasjon hjelpe rørets forskjellige isolerende materialer. Men disse tiltakene ikke være tilstrekkelig. Dessuten kan is topp dannes i områder hvor kommunikasjon passerer gjennom bunnen av hetten eller uoppvarmede kjeller, hvor kvalitativt varmt vann er ikke mulig.

I slike situasjoner kan den mest effektive måten å håndtere fryse bli kalt elektriske varmerør. For dette formål blir varmekabelen rør, som er festet fra utsiden eller inne i et oppvarmet rør.

I drift blir elektrisk energi omdannes til varme, både i det elektriske varmebatteriet, og på grunn av denne oppvarming skjer. Som kjent fra fysikken skolen selvfølgelig, begynner vannet å fryse ved en temperatur på 0 grader Celsius og tilstrekkelige til litt heve temperaturen i systemet til å fungere uten avbrudd. Varmekabler for rørleggerarbeid må ha høy elastisitet, høy styrke og har en pålitelig dielektrisk isolasjon, ettersom skader på ledere og som en konsekvens "sammenbrudd" elektrisk spenning til vannstrålen kan forårsake en elektrisk mennesker og meget alvorlige konsekvenser.

Vurdere nærmere hvilke typer varmekabler.

Den mest enkle og billige er de motstandskabler. Deres drifts Prinsippet er det samme prinsippet for elektrisk varmespiral, som er oppvarmet med strøm passerer gjennom den.

Grunnlaget for disse kablene er den varme kjernen, hovedsakelig Nichrome dekket med et to-lags isolasjon, jordskjerm, som også utfører funksjonen med forsterkning. På toppen av dette "kaken" dekket med en beskyttelseskappe. Den obligatoriske nærvær av bakken på grunn av strenge krav til sikkerhet i tilfelle av brudd på integriteten av ledningen.

Produsenter tilbyr enkle og totråds resistive typen kabler.

Til oppvarming fungert, må være løkker i en elektrisk krets, det vil si støpselet på begge ender av ledningen. I tilfelle av enkel-kjernesystemet kan ha problemer med forbindelsen. Kabelen kan brettes i to, men da materialforbruket og dermed kostnadene vil øke nøyaktig to ganger. Derfor er den mest brukte to-trådskabler.

Loopback her gir kontakt kopling, som er montert ved enden av ledningen og slutter kretsen. Den største ulempen med dette alternativet er at den samme koblingen kan bare installeres på fabrikken, slik at bitene er tilgjengelig for salg bare de størrelsene som tilbyr produsenter. Selv kuttet kabelen er strengt forbudt. Ulempen er det faktum at for å redusere forbruket av elektrisk kraft som kreves for å kjøpe og installasjon av tilleggsutstyr i form av et automatisk reguleringssystem som støtter de nødvendige temperaturer.

Selvregulerende varmekabel

Det er også selvregulerende varmekabel halvledere, som er den mest økonomiske og er fundamentalt forskjellig som handlingens prinsipp, og deres anordning.

Metalledere er sammenkoplet halvlederbroen, som er et varmeelement. På grunn av de unike egenskapene til halvleder dens ledningsevne er avhengig av omgivelsestemperaturen. Med synkende temperatur, synker motstanden og varmeutvikling øker med en økning i effektforbruket og følgelig faller. Men det mest interessant er det faktum at den selvregulering av temperaturen blir utført gjennom hele kabelen på hvert punkt, men forskjellige deler har forskjellig grad av oppvarming, og temperaturen stiger bare der det er nødvendig, og derfor er strømforbruket minimeres.

I tillegg til nytte-type halvleder er det at kabelen kan kjøpes i en hvilken som helst ønsket lengde, det markerte snittlinjene med korte mellomrom.

Den største ulempen, selvfølgelig, er ganske høy pris. Selv om valget mellom høy pris og lavt strømforbruk gjør en selv.

Vi foreslår at du se videoen gjennomgang av selvregulerende varmekabel:

Installasjon av varmekabler med hendene

Varmekablene blir strømtilførsel, temperaturfølere og reguleringsutstyr (sensorer og selvregulerende enhet system er ikke nødvendig), er ledningene som forbinder varmeelementet til en strømkilde, krympe rør for å isolere forbindelser og endepluggen, isolerende kuttekanten. Ved montering av røret oppvarmingssystem hvis hovedformål er å tilveiebringe pålitelige forbindelser og elektrisk isolasjon.

For å installere en temperatursensor på behovet for å finne et vannrør er et sted at sensoren er på den øvre side av røret i samme avstand avstand fra hengslet på varmekabelen. Skjermen på varmekabelen må være jordet!

Varmekabler er montert på utsiden av oppvarmede rør og innsiden. Når et innvendig arrangement av bruk mindre kraftige varmeelementene enn for den ytre.

Utendørs installasjon av varmekabelen for vann

Det anbefales å bruke ledning på utsiden med et flatt tverrsnitt som kontaktflaten av et plant element er større enn den for det runde og effektivitet er mye høyere.

Det finnes flere alternativer for utvendig styling av varmekabel:

 • Langs røret - en linje (figur 1);
 • langs røret - 2-3 linjer (figur 2).
 • kabling bølget linje (figur 3);
 • stabling spiral (figur 4).

Det er viktig å:Før installasjonen må du kontrollere integriteten av isolerende dekke, hvis skadet produkt utnyttelse er strengt forbudt.

Varmekabel i utendørs anvendelser i en enkelt tråd i bunnen av røret, noe som forbedrer effektiviteten. Hvis det er nødvendig å øke temperaturen, blir tråden viklet i spiralform rundt det oppvarmede rør eller legges to eller flere tråder. Temperatursensorer, for å øke nøyaktigheten av avlesninger som er tatt, er montert på motsatte overflater av rørene, i forhold til varmeelementet i den kalde enden.

Kabelen er festet til røret i hele aluminiumbåndet har blitt gitt den høye termiske ledningsevne for aluminium, varmeoverføring i dette tilfellet maksimalt.

Innvendig montasje av varmekabelen for rørene

Ved installasjon av varmekabelen på den ytre overflate er vanskelig, er den utførelsesform som brukes inne i monteringsrøret.

For dette formål, spesielt runde kabel, monteringssettet som innbefatter nødvendigvis glandmontasjen av skiver, gjengede innsatser, og gummipakninger.

Før du installerer kabelen for å kle opp alle detaljene i emballasjeenhet i henhold til de vedlagte instruksjonene. I stedet for varmetilførsel til systemet vannrøret tee montert, idet kabelen forsiktig skyves inn i røret til den ønskede lengde.

Vær oppmerksom på: gjennom ventilene, kan ventiler og ventil-varme ikke går glipp i alle fall.

Etter fullstendig innføring av kabelen inn i hulrommet i røret glandmontasjen går fullstendig, blir alle de gjengede forbindelser strekkes og holdes nøye kontrollere hele systemet for lekkasjer.

Den største ulempe ved den beskrevne fremgangsmåten varmesammenstillingen er det arbeidskrevende av prosessen og redusere den totale pålitelighet av systemet på grunn av fremkomsten av flere elementer og forbindelser.

Etter installasjonen av varmerør er obligatorisk for å dekke spesiell varmeisolasjon. Den mest utbredte isolering av skummede materialer med lav varmeledningsevne, i form av sylindere eller semi-sylindere splittet. Vurdere alle typer isolasjon gir ikke mening, ettersom valget er bred nok. Det skal imidlertid nevnes at isolasjonslaget med et ytre foliert har en høyere virkningsgrad. Etter at kappen røret bæres på utsiden er det fast holdbar bånd, sømmer og skjøter er forlimte aluminiumstape for å unngå unødvendig varmetap. Utføre disse prosedyrene bør ta spesiell forsiktighet for å unngå skader på varmekabel.

Vi kan trygt si at dersom valg av oppvarming rør installasjonen er gjort riktig og kompetent utført, tar hensyn til alle de ovennevnte anbefalinger, om problemer med frysing rør og mangel på vann om vinteren, kan du endelig glemme.

 • Reparasjon av parkett med sine egne hender: hvordan å løse vanlige feil

 • Montering av veggpaneler med sine egne hender
  • Dyrking (24)
  • Hus og hytte, suburban konstruksjon (26)
  • Tekniske systemer (14)
  • Bygg og komfort (25)
  • Arrangement av området (1)
  • Reparasjon, etterbehandling, installasjon (56)
  • Bygg og etterbehandling materialer (26)

  Portal Okeymaster.ru - Internett ressurs for å gi alle typer informasjon om reparasjoner, bygging, samt teknologier, utstyr, verktøy og materialer for å gjøre reparasjoner på sine hender.

  Uautorisert bruk av materialet plassert på nettstedet er forbudt ved lov om opphavsrett. Bruke materialer henvisning til området er nødvendig.

 • Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  42 − 35 =