Raspail bokser for skjult ledninger

Metoder for installasjon av elektriske distribusjonsbokser for spyling

Monteringsboksen for skjult ledninger er en beholder utstyrt med sideluft og beregnet til tilkopling av elektriske ledninger.

Denne enheten lar deg gi alle apparater i leiligheten med strøm. Installer det selv er ikke for vanskelig hvis du kjenner installasjonsfunksjonene.

Bygg, varianter på materialer av produksjon

Saken av enheten skjer runde eller rektangulære. Dekselet er festet med skruer. Noen sentralbord har pakninger som i tillegg beskytter dem mot fuktighet og støv, så vel som pakninger som tillater tilkoblingsrør forsterket, bølget eller glatt.

Slike bokser er laget av metall og plast. Sistnevnte brukes når man legger kabler med PVC-isolasjon eller ved hjelp av ledninger som er innesluttet i plastrør. Hvis ledningen er skjult i metallrør eller kabler brukes i rustning av stålbånd, er det bedre å velge metallkasser.

Bildet viser prøver av metall- og plastkryssingsbokser for skjult ledninger:

Slike innretninger er laget av materialer som er i stand til å gi effektiv beskyttelse av ledninger for hele driftsperioden. For produksjon av tilfeller brukes plast og høy kvalitet metall. Materialene er i tillegg beskyttet mot korrosjonsfarger og primere.

Hovedformålet med å bruke slike enheter er å sikre brannsikkerhet. Det er på de stedene hvor ledningene er forbundet, oftest er det brann. Ved ikke for tett kontakt i forbindelse er det en stor motstand som fører til oppvarming av en ledning og noen ganger - til brann.

Når du skal montere en enhet, må du gi tilgang til den. Også estetikken i rommet skal ikke lide. Men det første kravet er fortsatt mye viktigere. For at designen var nesten usynlig, må du trimme dekselet med et materiale som er like i fargen til veggen. Hvis du planlegger å gjemme boksen under et strekkloft, gi en liten luke.

Installere i betong er ganske realistisk. Først må du lage en shtrobu for å plante produktet i veggen. Diameteren på shtroba må korrespondere med boksens diameter:

 • Tegn en linje til tilkoblingspunktet;
 • Forbered en alabast løsning, legg den i en stroba litt fuktet med vann;
 • Installer boksen flush med veggen, trykk den for å få et godt grep, rengjør restene av alabasterblandingen med en spatel;
 • Koble ledningene sammen;
 • sett beskyttelsesdekslet;
 • forsegle installasjonsstedet med tapet eller påfør et lag med ferdig gips på dekselet, slik at det blir usynlig.

Metoden for montering av installasjonsboksen i en betongmur for skjult ledninger:

Montering av enheten i en murvegg ligner montering i betong. Det er produsert som følger:

 • Koble fra strømmen i leiligheten.
 • Velg et sted å installere boksen - som regel, Den ligger i en avstand på 15-20 cm fra taket.
 • Planlegge og markere systemet ved hjelp av hvilke elektriske kabler vil bli matet og utladet. de Skal bare gå horisontalt eller vertikalt. Du må utstyre nettverket av shtrobl til uttak, belysningsenheter og brytere. For dette er det tillatt å bruke hullene som er tilgjengelige mellom platene.
 • Kjør kablene og fest dem ved å signere endene, slik at du ikke blir forvirret etterpå.
 • Slå ut en drill eller en puncher for enheten i veggen, trekk ledningene innvendig. Dette krever et hull med ønsket dybde og egnet diameter. Fjern støpselene fra den, pass kablene gjennom hullene. Pass på at boksen enkelt kommer inn i nisje som er forberedt på den og kommer ikke ut av det.

Sett inn kroppen, nivå den, fyll den med alabaster, gips eller gipspasta, fjern overflødig løsning med en spatel. Litt hold designet med hendene, slik at blandingen har tid til å forstå.

Skjul i vegger laget av tre, krysskasser i intet tilfelle være. De kan bare installeres fra utsiden, velge denne plasseringen, tilgjengelig for inspeksjon og regelmessig vedlikehold. I et trehus kan du bare bruke metallprodukter.

Tilkobling av drop-boksen

Ledningen bestemmes av ledningsdiagrammet, som er utviklet allerede før starten av arbeidet. I hver boks er null-, fase- og jordledningene sikkert slått på. I enheter, koble ledningene som går til bryterne og stikkontaktene.

Siden boksen lar deg koble til forskjellige grupper av ledninger, husk at de må tilhøre det samme nettverket, type spenning og samme type strøm.

Hvis du kobler fra en av linjene i den blandede distribusjonsboksen, vil minst en aktiv krets forbli under aktiv spenning, noe som er veldig farlig. Derfor, hvis du planlegger å samle forskjellige linjer, for hver av dem det er nødvendig å skaffe en separat kryssboks.

Når du kommer inn i kablene i esken, blir deres ytre skall kuttet på en slik måte at minst en liten del av den går inn i - 0,5-1 cm. For å forhindre at kabelen glir, er den forsiktig festet til innløp og utløp, så vel som langs hele ruten 60 eller 80 cm. Lengden på hullene avhenger av stivheten.

Ledningene i distribusjons- eller hetttrådkassen kan kobles på følgende måter:

 • ved hjelp av klemmer - Den mest foretrukne måten: Disse pads er små og passer lett inn i saken, du trenger bare å kutte ledningene, koble ledningene og sett den resulterende samlingen innvendig;
 • lodding metode - det passer for fagfolk, siden en person uten erfaring vil bruke mye tidslodding, dessuten kan han ikke få en veldig god forbindelse;
 • krympemetode - gir en pålitelig permanent forbindelse, men denne metoden er mektig, det krever tilstedeværelse av aluminium eller kobberhylser, et krympeslange. I tillegg trenger du en pressetang. De strikkede ledningene må settes inn så langt de kommer inn i ermene i begge ender, hvorpå de forsiktig krympes.

Lær av denne videoen hvordan du kobler ledninger:

Mange på gammel måte bruker metoden for vridning. Faktisk er det veldig enkelt, men det er uønsket å bruke det. Det kan ikke gi en pålitelig tilkobling av ledninger, derfor kan den bare brukes som en midlertidig tiltak.

En annen nyttig video om hvordan man kobler ledningene i kryssboksen til skjulte ledninger:

Hvor det er umulig å bruke splitters

Det er verdt å vite at det er forbudt å installere elektriske koblingsbokser for gravede ledninger:

 • nær åpne vannkilder;
 • ved siden av vannet stiger
 • under vasken;
 • nær kilder til midlertidig og konstant varme - batterier, plater, klimaanlegg med varmefunksjon, etc.

Som du ser, er det ikke vanskelig å installere en kryssboks for skjult ledninger. Enhver leilighetseier vil kunne takle slikt arbeid. Det er bare nødvendig å huske sikkerhetsregler og bare installere hvis det ikke er strøm i nettverket.

Legg til en kommentar Avbryt svar

Ul. Zoe og Aleksandra Kosmodemyanskikh, 26 +7 (499) 350-26-73

Slik lærer du hvordan du installerer installasjonsbokser for skjult ledninger?

Ved tilrettelegging av ledninger fra sentralbordet, legges en strømkabel inn i hvert rom eller en gruppe rom. Fra hver kabel, i sin tur, må du koble en rekke uttak, brytere og stasjonære elektriske apparater. For dette tilordnes flere ledninger av det, i henhold til antall forbrukspunkter. Av sikkerhetsmessige grunner må ledningsforbindelsene være stengt. Til disse formål benyttes sammenkoblingsbokser, hvor ledningen utføres. De kalles også montering, forgrening, forgrening, spleising. Disse produktene er delt inn i 2 store grupper etter type installasjon. Kassen for skjult ledninger er forsinket i veggen, for den åpne monteringen på overflaten.

Konstruksjon og formål med korkskruene

Koblingsbokser utfører flere funksjoner:

 • beskytte sted for tilkobling av ledninger fra ytre påvirkninger;
 • utelukke elektrisk støt i tilfelle isolasjonsfeil på tilkoblingspunktene;
 • gi tilgang til dem for revisjon, reparasjon;
 • hindre flammeformering i tilfelle overoppheting og tenning av ledningen på tilkoblingspunktet.

For å oppfylle sitt oppdrag må bytteboksen oppfylle flere krav:

 • være laget av et kjemisk inert, ikke-brennbart materiale som er bestandig mot mekaniske påvirkninger;
 • har åpninger andelen innmatede ledninger, forsynt med tetninger (tetninger, som hindrer penetrering av støv, fuktighet inne i esken);
 • ha et lokk som lukkes sikkert, men det kan lett fjernes.

Når bryterboksene ble laget av improviserte materialer - blikkboller, kutt gjennom hullene for ledninger. Jeg måtte tinker å håndtere de skarpe ujevnene kantene på hullene, for å forsegle steder av inngangene til ledningene, og det var ikke alltid mulig å tilveiebringe en hjemmelaget boks med lokk. Nå kan installasjonsboksene kjøpes i alle elektriske butikker, og deres valg er stort nok.

For produksjon av distribusjonsbokser brukes høystyrkelig ikke-brennbar plast eller en legering av metaller som ikke er korrodert. I leiligheter brukes plastprodukter oftest. Deres mekaniske styrke er lavere enn metallets, men i leiligheter blir de sjelden utsatt for intense støtbelastninger. Men plasten er motstandsdyktig mot korrosjon, bryter ikke ned under høy luftfuktighet. Den største ulempen er den svake termiske og brannmotstanden, i tilfelle brann det smelter. Derfor kan du i trehus bare bruke metallkryssingsbokser, og det anbefales ikke å skjule dem i veggen.

Bokser for skjult ledninger er vanligvis sylindriske, under dem er det mer praktisk å velge spor i veggen med en borekrone. De har en standard grad av beskyttelse (ikke lavere enn IP24, oftere IP54, IP55), gummitetninger, snap-on deksel. Siden forbindelsen av ledningene er skjult inne i veggen, beskytter veggen mot ulike bivirkninger. Derfor er det ikke nødvendig med støvtett, sprutbestandig, høystyrkt design med boksen for forgrening for skjult ledninger. Innvendige bokser kan ha festehull, men vanligvis er de løst med en løsning.

Montering av boksen og tilkobling av ledningene

Først av alt må du velge stedet der boksen skal installeres. Vanligvis ligger de 15-30 cm fra taket, ofte over inngangen til rommet, nærmere bryteren. For å bestemme plasseringen av installasjonen, må du se på ledningsdiagrammet, hvor det største antall ledninger sammenfaller. Noen ganger i ett rom er to distribusjonsbokser montert, en for en gruppe uttak, den andre for en belysningsgruppe. Dette er hva som skjer hvis disse gruppene blir matet fra forskjellige maskiner. Installasjonsarbeid utføres når strømmen er slått av.

På veggen er merking gjort, takrørene er bundet under ledningene (de må gå strengt horisontalt eller vertikalt) og et rundt hull under boksen. Den mest riktige diameteren på installasjonsboksen for skjult ledninger er 60 mm, den tilsvarer diameteren til borekronen, standard podzroetnikov og installasjonsbokser for brytere. Hvis et stort antall ledninger er koblet i esken, kan standardstørrelsen ikke være nok, velg en modell med større diameter, den kan nå 100 mm. Først legges ledningene og festes, endene må markeres ved å stikke et papirmerke med et tape eller markere isolasjonen med en uutslettelig markør. Så slår hullet under boksen. Prosedyre etter ledning:

 1. Marker stedet under hullet og bøy endene på ledningene, slik at du ikke berører dem med en borer (perforator).
 2. Bor et hull med ønsket diameter og dybde, prøv på esken. Det skal fritt komme inn i hullet og ikke stikke ut fra veggen, det lukkede lokket skal flush med veggen.
 3. Plasser boksen på setet og sett inn i trådhullene, etter å ha brutt av pluggene.
 4. Å fikse den tidligere justerte boksen ved hjelp av å bygge gips, gipsgips. Det er også mulig å montere med en dowel-negle.

I gipsokartonnyh skillevegger, ramme strukturer på forhånd forbereder seter for bokser. Festingen utføres ved hjelp av skruer eller klemme, spacerelementer - antenner, ben. Det anbefales at ytterligere fiksering til veggene i hullet i gipsplaten utføres ved hjelp av en mørtel.

Etter at du har installert kryssboksen for skjult ledning på plass og festet det, er det mulig å begynne å koble ledningene.

Ledningsregler og metoder

Når du kobler inn i en boks, må du følge en rekke regler:

 • ledningene er satt ca 20 cm, med en lengde margin, slik at om nødvendig kan du koble til igjen;
 • Beholdningen skal rulles opp i en ring, ledningene skal plasseres slik at de ikke er stramme;
 • Hver ledning er kuttet til vener, endene skales av isolasjon med 1,5-2 cm, det ytre skallet fjernes med 4-5 cm;
 • Den avstripte halen skal ikke strekke seg utover boksen, tvert imot må hver ledning inne i det ha et dekket område på minst 5-10 mm i lengden.

De elektriske ledningene i esken er koblet i henhold til den forhåndsdefinerte kretsen og merkingen. Det er flere måter å koble til:

 • lodding - en gang brukt ganske mye, derav et av navnene på monteringsboksene - lodding (lodding). I dag benyttes denne metoden sjelden, ettersom den krever høy kvalifikasjon og nøyaktighet av installatøren, med tiden blir rasjonen ødelagt;
 • sveising - en av de beste metodene, rask og pålitelig, utføres av et spesielt apparat med karbonelektrode;
 • vri - en ganske enkel og populær metode, men ikke den mest pålitelige, det er forbindelsen av ledninger på denne måten forårsaker ofte en brann;
 • Krymping - En pålitelig, men arbeidskrevende metode, du trenger et spesielt verktøy (pressetang) og forbruksvarer (metallhylser, krympeslanger);
 • ved hjelp av klemmer - utføres i esker med slike pads.

Forbindelsesstedet ved å dreie eller lodde seg, er lukket med en isolerende tape eller plasthette. Ved krymping legges et stykke av røret på en av ledningene først, da ledningene blir introdusert mot hverandre i hylsen og krympet ved å trykke på tang. Etter det, for isolasjon og ytterligere fiksering, skyves et rør på hylsen, som etter oppvarming tett omgir krysset. I nærheten av klemmer, monteringsputer i esken, er de tilkoblede ledningene festet til hver sko ved hjelp av skrueklemmer. Du må velge en modell med tilstrekkelig antall sett med terminaler. For trefaset nettverk er en boks med flere dekk å foretrekke.

Feil installasjon av esken eller tilkobling av ledninger kan føre til kortslutning, brann. Derfor er det nødvendig å huske og observere en rekke regler:

 • Disse bryterutstyrene kan ikke monteres i nærheten av varmeapparater, vasker, vannstigerør, åpne vannkilder;
 • I bryterboksen kan både strøm- og signalledninger kobles til, styre ledninger. Men du kan ikke sette inn en boks-ledning som tilhører nettverk med forskjellige nåværende parametere, for hver type tråd trenger du en egen boks av den aktuelle typen;
 • Utilstrekkelig tett tilkobling av ledninger er fulle av overoppheting og brann, derfor er det forbudt å koble dem ved hjelp av vridningsmetoden uten å fullføre denne tilkoblingen.

Terminalforbindelsen er ganske pålitelig, men den kan svekke over tid, så du må trekke skruene tettere. Tilgang til boksen kan være nødvendig av andre grunner. Derfor brukes ikke gips over dekselet på esken, dekselet skal være flush med veggen, det kan limes til et stykke tapet eller annet etterbehandlingsmateriale slik at det ikke skiller seg ut mot den generelle bakgrunnen. I spenningen er taket på monteringsboksens monteringssted en luke. Noen ganger går ledningen under gulvet, og bryterboksen er montert i gulvbelegget, og i så fall brukes en modell med lukttype.

Korrekt valgt og installert kryssingsboks beskytter pålitelig steder for skjulte ledningsforbindelser. Slike bokser zamurovyvay ikke tett inn i veggen, slik at du når som helst kan få tilgang til innholdet uten å skade finishen. Lukker for skjult ledninger varierer i diameter, dybde, grad av beskyttelse, tilstedeværelse av klemmer og deres antall, festningsegenskaper. En egnet modell bør velges under hensyn til installasjonsstedet (vegger, gulv, tak), veggmateriale, antall ledninger som skal tilkobles.

Tilkobling av ledninger i en koblingsboks for elektrokonduksjon

En av de største vanskelighetene som oppstår under installasjonen av elektriske ledninger av deg selv - behovet for å lage en ledningsforbindelse i koblingsboksen for elektrisk ledning. For å unngå vanlige feil, og som følge av feil av brytere eller stikkontakter, vil vi vurdere hvert trinn av selvstendig arbeid.

Koblingsboks - den beste måten å sikre driften av alle elektriske apparater i huset

Hva er en elektrisk koblingsboks for?

Nesten hver person, på en eller annen måte, har en ide om hvordan kryssingsboksen ser ut. Men det er ikke alt de vet om hvorfor det virkelig trengs, og hvordan det fungerer. Vurder de generelle dataene som er kjent for oss om dette elektriske ledningselementet.

Distribusjonsbokser varierer avhengig av form, samt applikasjonsfunksjoner. Noen av dem har en rektangulær form, og noen er runde. På funksjonaliteten til denne parameteren påvirker ikke.

Tilkobling og vridning av elektriske ledninger i koblingsboksen

Når det gjelder spesifikasjonene av søknaden, skiller vi oss her:

 • koblingsbokser for spyle ledninger;
 • koblingsbokser for åpne ledninger.

De adskiller seg fra hverandre på fast måte, visse funksjoner i enheten, og i noen tilfeller også i størrelse. Under alle omstendigheter har de et enkelt formål - ledningen fra skjoldet til de separat plassert punktene for strømforbruk, for eksempel brytere, lamper, stikkontakter. Samtidig må fordelingen av elektrisitet være jevn, for å unngå forstyrrelser i driften av enheter.

For å oppnå dette er ledningen delt inn i separate trunks eller såkalte grupper. I hvert rom legges det separate ledninger, som vil mate enhetene med strøm, og sørge for at de fungerer. Det er på dette stadiet at kryssingsbokser vises. De er installert på knutepunktene, hvor ledningene er koblet sammen.

For å kjøpe en kryssboks for elektrisk ledning er det nødvendig, først og fremst av hensyn til brannsikkerhet. Siden det er ved krysset av ledningene at risikoen for at en brann oppstår, er størst. Hvis kontakten bryter, øker motstanden, og forbindelsen begynner å varme opp. I noen tilfeller kan dette føre til brann.

Plastkoblingsboks for huset

Eksterne elektriske distribusjonsbokser fungerer som et isolerende lag mellom potensiell antennekilde og omgivende gjenstander. I tillegg har de en betydelig estetisk rolle, gjemmer ikke alltid vakre forbindelser av ledninger fra øynene.

Er det mulig å gjøre uten monteringskasser

Noen sier at tilstedeværelsen av distribusjonsbokser i huset ikke er nødvendig. Men faktisk, for å unngå dem, er det nødvendig å legge en egen ledning fra skjoldet til hvert sted for strømforbruk. For å gjøre dette må du gjøre mye dyp nok og brede stropper i veggen for å legge ledningene i flere rader. Alt dette vil medføre ekstra kostnader for finansiering og innsats.

Hvis det i tilfelle avslag på bruk av kryssingsbokser styres av det faktum at leggingen av enkelte ledninger generelt utelukker tilstedeværelsen av tilkoblinger i ledningen, og derfor er sikrere, så er det et godt svar fra spesialister. Ledningsforbindelsen, utført i henhold til alle normer og ledningsdiagrammet i koblingsboksen, er ikke farlig. I alle fall kan du alltid søke hjelp fra spesialister.

Ethvert arbeid knyttet til elektrisitet krever en seriøs, kompetent tilnærming

Koblingsboks: dimensjoner og priser

Hver monteringskasse har en rekke egenskaper, blant annet en spesiell rolle som spilles av størrelse og pris. La oss vurdere tre mest populære varianter som det er akseptert å etablere i leilighetshus:

 1. Distribusjon boksen 100h100h50 mm IP54.
 2. Fordelingskasse 80h80h40 mm for overflatemontering IP55.
 3. Distribusjon boks IP65 88h88h53 mm.

Det første alternativet - en av de mest prisgunstige og samtidig felles. For eksempel kan koblingsboksen Tyco kjøper bare for bare 50 rubler. Sin lave pris på grunn av innenlandsk produksjon, så vel som den minimale konfigurasjonen (legemet og dekselet).

Det andre alternativet har også minimum kostnad - 46 rubler. Den er laget av propylen og LDPE. Selvfølgelig, vi kan ikke si at han noensinne ville være i stand til å konkurrere med de metall koblingsbokser, men det mer enn oppfyller sin funksjon av å beskytte ledningene fra regn og vind.

Fordeling boks 80h80h40 mm for utenpåliggende montering IP55

Det tredje alternativet, laget i Tyskland, vil koste deg litt dyrere, ca 211 rubler. I dette tilfellet, egenskaper og størrelse på koblingsboksen er ikke mye forskjellig fra de to første alternativene. Imidlertid, i henhold til produsentens Hensel, en plast som anvendes for fremstilling av deres produkter av meget høy kvalitet og tilfredsstiller alle krav til koblingselementene.

Selvfølgelig er alt dette ganske enkle og billige alternativer. Elektriske koblingsbokser med terminaler vil koste flere ganger dyrere. Men her kan vi si at prisen er rettferdiggjort av enkelhet av ledningene og deres fremtidig vedlikehold.

Nyttig tips! Hvis du ikke ønsker å skimp på sikkerhet, bør du vurdere muligheten for å anskaffe en eksplosjonssikker koblingsboks.

Ulike typer og typer av koblingsbokser

Koplingsboks med terminaler

En spesiell plass i ordningen av ledninger terminaler okkupere. Installer koblingsboks av denne typen er produsert lettere og krever ingen spesielle ferdigheter. Poenget er at boksen allerede er utstyrt med spesielle klemmer som er utformet for å koble ledningene. Ifølge ha flere fordeler fremfor konvensjonelle, disse boksene:

 • montering og demontering av lederne utføres mye raskere, uten behov for å bruke noen ekstra verktøy;
 • ved hjelp av en spesiell lim, kan man forbinde de ledninger av ulike materialer, såsom kobber og aluminium;
 • spesielt system av tråd emisjon hjelper til å holde orden på en boks som eliminerer risikoen for kortslutning;
 • Den spesielle utforming er det enkelt å lage en strømmåling uten behov for å fjerne en ledning isolerende materialer og generelt påvirker ikke integriteten til systemet.

Koplingsboks med terminaler

For åpne ledningsnett bokser av denne typen har blitt den mest populære. Tross alt, er det ikke nødvendig å vri deg selv og ledningene gjort bruk av terminalen er veldig praktisk. I dag på salg er det mange ulike alternativer, inkludert - eksplosjonssikre koblingsboks.

Forbindelsen av ledninger i koblingsboks for elektriske ledninger på forskjellige måter

Det er anerkjent at god kontakt - resultatet av riktig tråd forbindelser mellom dem. Dersom arbeidet ble gjort godt nok, vil det være umiddelbart merkbar på grunn av en dårlig forbindelse eller en komplett mangel på sådan. I tillegg kan det oppstå problemer i det øyeblikket når du slår inn i en stikkontakt på en enhet kraftig nok.

Alt dette, selvfølgelig, bringer mye ubehag. Og mye lettere å ta vare på det på forhånd, selv på scenen for installasjon av ledninger, enn å prøve å løse problemet over tid. Vurdere de mest populære måter å koble ledningene til hverandre:

 • tvinne trådene i fordelingsboksen;
 • krymping;
 • sveising;
 • pigg;
 • bruk av kontaktskrueklemmer;
 • bolting;
 • selvfastspenning.

Bolting ledningene i koblingsboksen

Alle disse metodene er ganske enkel å gjennomføre og krever ikke spesielle ferdigheter. La oss se på hver av dem i detalj, for å få en idé om hvordan best å koble ledningene i koblingsboksen.

Hvordan koble ledningene i koblingsboksen

Til selvstendig utføre alt fungerer riktig, bør det bemerkes bare én viktigste kravene som gjelder for installasjon av koblingsbokser: det er nødvendig for å sikre fri adgang til alle steder av tilkoblings ledninger. Det er nødvendig i tilfelle av svikt i en av kontakten eller bryteren.

Vær oppmerksom! Hvis det under den første installasjonen av koblingsboksen er skjult bak en finish det så snart feilen er nødt til å fjerne det for å utføre reparasjoner.

Koblingsbokser bør plasseres slik at det er fri tilgang til dem når det trengs

Er ikke alltid problemet kan skjule det, men sjekk for kontakt vil aldri være over. Derfor forhånd tenkt på alt, slik at eventuelle reparasjonsarbeider kan bruke så mye som mulig raskt og enkelt. På samme ledningene i koblingsboksen kan gjøres på noen måte praktisk for deg, som vil bli omtalt nedenfor.

Forbindelsen av ledninger i koplingsboksen ved å tvinne og krympe

Nesten alle vet hvordan å produsere raffinert vri endene av ledninger. Men når det gjelder tilkobling av ledninger i koblingsboksen, er det verdt å huske om regelverket som dekker dette problemet.

Stranding betraktet upålitelig for denne forbindelse, fordi kontaktarealet oppnås er meget liten, og er avhengige av fullstendig kontakt mellom trådene umulig. Dessuten, har en tendens til selv denne lille kontakt å svekkes over tid, noe som gjør det umulig å bruke høyeffekt-utstyr som gir betydelig belastning på systemet.

Mye mer pålitelig metode anses å være støping, som bruker en spesiell koplingshylse. Den viktigste parameter for å velge det - tykkelsen av de ledninger, som skal plasseres i den. bringende materiale kan være kobber, og aluminium, og valget er avhengig av hvilket materiale som produseres ledninger selv.

Stripping og krympetrådendehylse

For å sikre en fiksering ved å bruke et spesielt verktøy med hvilken hylsen er komprimert. Dette bør gjøres trykke kjever. Bruk er ikke anbefalt for dette formålet tang. Resten av denne teknologien oppfyller alle standarder og krav som er spesifisert i standarden dokumentasjon.

Slik tilkobling av ledninger på denne måten:

 • trimmet isolasjon fra ledninger med ønsket lengde, dvs. lengden av hylsen anvendes for;
 • de avisolerte trådendene er vridd og blir introdusert inn i hylsen;
 • ved hjelp av pressbakkehylse er kruset;
 • med elektrisk tape eller krympe isolert koblingspunkt.

Hvordan koble ledningene i koblingsboksen ved sveising

Denne metoden er ansett for å være meget pålitelig og som et resultat av en enkelt ledning oppnås, noe som er nesten umulig å oksydasjon. Fusing ledning sammen, får du en pålitelig kontakt som ikke vil avta med tiden. Men gjennomføringen av denne prosessen litt vanskeligere den forrige, fordi du trenger sveiseutstyr og evne til å håndtere det.

Listen over verktøyene som trengs for arbeidet med sveisetråd:

 • Sveiser strøm ikke mindre enn 1 kW og konstruert for 24 W;
 • karbonelektrode;
 • kolofonium eller et flussmiddel, som vil ytterligere å beskytte metalldelene mot oksydasjon ledninger;
 • PPE: vernebriller og hansker for sveising.

Hvis du har minst minimal kompetanse til å arbeide med sveiseapparat, samt alle de ovennevnte komponenter, vil de neste trinnene ikke presentere for deg en spesiell vanskelighetsgrad. Med ledningsisolasjon renset, og deres indre er trimmet med sandpapir for å skinne.

Forbindelse sveisetråd

Etter at vri ledningene på tradisjonell måte og hell fluks i elektroden sporet. Skyv ledningene til det og hold så lenge du ikke ser utseendet på ball, såkalte kontaktpunkter. Deretter kan ledertilkoblingsprosessen anses ferdig. Det gjenstår bare å fjerne krysset av overskytende flussmiddel, lakkert og isolert.

Forbindelsen av ledninger i koblingsboksen loddemetode

Ved første øyekast, er denne metoden i likhet med en fremgangsmåte for sveising, men det er en betydelig forskjell. For lodding av ledningene sammen ved hjelp av loddemetall, smeltet lodding. Dette tillot for en fremgangsmåte som tilveiebringer en pålitelig forbindelse. Dens eneste ulempen - det er ikke veldig pålitelig på steder der ledningene kan bli veldig varmt.

Vær oppmerksom! Hvis du ikke vet hvordan du skal lodde, bør denne metoden unngås. Forbindelsen kan være for sprø, og ved den minste mekaniske belastning eller spenningswire kan ganske enkelt bryte i posisjons adhesjon.

For å utføre lodding ledning trenger du:

 • lodding;
 • tinn-bly-loddemiddel;
 • kolofonium eller en forandring;
 • i tilfelle av en forandring - spesiell pensel for ham;
 • fint sandpapir.

Sammensatte loddet elektriske ledninger

For det meste blir tråden oppkoblingsprosessen utføres på samme måte som i tilfellet med sveising. Her er det bare smelter uten metallet selv, og bare loddetinn. Det skal overvåkes nøye for å være sikker på at smeltet loddemetall strømmer inne i vridning for en mer pålitelig binding. For det meste er brukt denne metoden til å arbeide med kobbertråder, imidlertid, i henhold til tilgjengeligheten av en spesiell loddemiddel, kan det samme gjøres med aluminium.

Bruken av kontaktklemmer og skruebolt

Ved hjelp av en skrutilkoblingsklemmer - ganske vanlig metode som brukes av mange på grunn av sin enkle og praktiske. Men det har også sine ulemper, som er nyttig å vite før du starter arbeidet.

Til å begynne med skrutvinger benyttes til å sammen en rekke metaller, som ikke må komme i kontakt. For eksempel kan det være av kobber og aluminium, som i nærvær av fuktighet begynne å innvirke på hverandre. Over tid har denne metoden vært anvendt for ledningstilkoblinger. Og selv det var fast på nivå med standard dokumentasjon.

Vær oppmerksom! Ved bruk av denne metoden for aluminiumstrådene trenger å vite at de vil kreve periodisk krymping for å kontakte er ikke tapt eller svekkes over tid.

Boltforbindelser er også ofte brukt for ledningstilkoblinger, men hvis vi snakker om hvordan gjemme dem etter at det i koblingsboksen, kan denne metoden anses som upassende. Hele poenget er tungvinte tilkoblinger.

Installasjonsmateriell som forbinder terminalene isolerende

For å koble ledningene på en slik måte for å sette inn en stålskive mellom dem. Dette skjer i følgende rekkefølge: på bolten er satt pucken, og deretter sette på en av trådene, og deretter en annen skive. Etter at en annen ledning, og en mutter som strammer system. Selvfølgelig krever all denne også god isolasjon, slik at mengden av forbindelsen som blir oppnådd skikkelig.

Nyttig tips! Denne fremgangsmåte har de fordeler - det er godt egnet for å sammenføye uensartede metaller har vært mulig å legge inne en spesiell pasta som hindrer oksydasjonsprosesser.

Installasjon av koplingsboksen for kabling

Etter å ha behandlet i hvilke metoder som kan være bundet til hverandre ledninger, vurdere hvordan å gjøre installasjonen av systemet for eksempel IP55 koplingsboks for utvendig montering 100h100h50 mm.

Oftest er installasjonen gjort i den tomme veggen i mur eller betong. Dette kan føre til noen problemer i prosessen vil du bli boret under den nisje, men systemet vil være forsvarlig låst. Hvis boksen har et rundt hull, er det mulig å bruke en spesiell krone for pistolen. For rektangulære eller firkantede kverner brukt en spesiell diamant blad, designet for bruk med betong.

Når en nisje er definitivt klar til å prøve på hennes koblingsboksen, sørg for at alt er forberedt på riktig måte. Koblingsboksen skal plasseres i sin helhet i veggen, slik at etter montering av dens frontflate er på samme nivå med veggen.

I noen koblingsbokser har spesielle caps som er laget spesielt for disse stedene starter kabel. De må være forsiktig kuttes eller brytes ned, og samtidig opprettholde integriteten av den totale struktur. De søke endene av ledningene i henhold til diagrammet.

Montering av koblingsboksen ytre

Når du sørge for at alle ledningene er såret i en koblingsboks, kan du begynne å forberede mørtel for å fikse det. feste prinsipp er meget enkel:

 • i nisje forberedt for en fordelingsboks, ved hjelp av en spatel legger en mengde av oppløsningen;
 • boks med kabler allerede etablissementer trykket innover så dypt;
 • overskytende oppløsning, blir tappene på siden fjernet;
 • hvis det er et slikt behov, kan en boks holde armen i de første minuttene til å gi en løsning litt grab.

Nyttig tips! I stedet for mørtel kan brukes alabast. Han tørker mye raskere og samtidig som perfekt tåle vekten av boksen.

Hvordan arbeide med installasjon av raspayachnoy bokser for åpne ledninger, og i tilfelle når det kommer til et lukket system, kvalitet installasjon bestemmer i stor grad av livskvalitet og ledninger service. Det viktigste i arbeidet med elektrisitet - vurdere korrekt sine evner og, om nødvendig, søke hjelp fra en profesjonell elektriker.

Elektriske ledninger i trehus med sine egne hender. Steg for steg metodikk for arbeid

Forankring i et privat hus med sine egne hender: 220V og 380V

Montering av innerdører med hendene. Se video: A til Z

Strømforsyningen for LED 12B bånd: å velge en optimal enhets

Selvregulerende varmekabel for varmerør

Utendørs LED kranser: kaldt bestandige og fuktbestandige dekorasjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

54 − = 53