Pvc Sheet

Skummet PVC: tekniske spesifikasjoner. Skummet polyvinylklorid (PVC): behandlingsmetoder

Polyvinylklorid (PVC) er et polymermateriale som er mye brukt i ulike områder av reklameprodukter, i prosessen med reparasjon og konstruksjonsarbeid, i utformingen av interiør av lokaler.

Den rike 30-årige historien om PVC-materiale innen termoplastisk plast er slående i sin unikhet. På grunn av sine utmerkede egenskaper og egenskaper har skummet PVC et stort utvalg av applikasjoner på alle områder av hverdagen til den moderne mannen. Råmaterialene til produksjon av polyvinylklorid er slike typer råvarer som kull, olje og gass. I polymeriseringsprosessen av mellomproduktet av vinylklorid dannes et endelig PVC-materiale, som består av molekyler karbondioksid, hydrogen og klor.

Tallrike utviklinger på produksjonsområdet, forbedring av formuleringer og behandlingsmetoder viste at på grunn av sin unike molekylære struktur, opptar stoffet et spesielt sted blant andre typer termoplast.

Skummet PVC har mange positive egenskaper: holdbarhet i drift, motstand mot temperaturendringer, mekaniske påvirkninger, en rekke behandlingsmetoder og god kjemisk motstand. Utmerket slagfasthet og evne til bruk utenfor rommet oppnås ved bruk av forskjellige tilsetningsstoffer. Skummet PVC-ark er den vanligste typen PVC-produkter.

Den første i Russland ble produksjon av PVC-plast introdusert av selskapet "United Extrusion" under merket UNEXT. Bruken av moderne høyteknologisk utstyr gjør det mulig å produsere produkter som oppfyller alle internasjonale standarder. Takket være bruken av bedre råvarer og en unik oppskrift, er PVC-skummet UNEXT ikke forskjellig fra sine europeiske kolleger.

Siden utseendet på arkmaterialet på markedet har PVC-skumplast meget raskt blitt til universelt anvendte produkter. En rekke typer PVC-PVC med spesielle egenskaper tillater deg å bruke materialet til å implementere ideer på en rekke områder.

Det finnes flere typer av de vanligste plaster fra fast PVC:

 • inert skummet PVC-ark - er produsert ved hjelp av den nyeste teknologien. Som et resultat er den indre strukturen jevn og porøs, og den ytre overflaten på begge sider er glatt og glanset;
 • fritt skummet PVC-ark - lett plast laget av hard PVC, kjennetegnet av en silaktig overflate og en fin porøs struktur;
 • kompakt ark - har god slagfasthet og høy stabilitet;
 • kompakt gjennomsiktig PVC-ark - gjennomsiktig plast, som har utmerket lysledningsevne og støtmotstand;
 • bølgete gjennomsiktige ark - laget spesielt for taktekking, kjennetegnet ved antennproblemer;
 • kompositt PVC-ark - den indre delen består av fritt ekspandert plast, og ytterlaget er et tosidig aluminium belegg.

Utvalget av typer og høy teknisk pålitelighet av PVC-ark gjør plast universell til ulike bruksområder: innredning av bygninger, bygging av reklame og informasjonstanker, opprettelse av interiør av butikker og handelssteder, ingeniørvirksomhet etc.

Skummet PVC: generelle egenskaper

 1. Materialet absorberer ikke vann og fuktighet fra luften, som det ikke svulmer og som følge derav deformeres ikke i hele levetiden. Selv når det er i vannet i lang tid, endrer ikke plastens utseende og ytelseskarakteristikkene.
 2. En av de viktigste fordelene ved ark PVC er brannsikkerheten - plast tilhører en gruppe flammebestandige materialer som ikke støtter forbrenning i luften.
 3. Skummet PVC har utmerket lysstyrke.
 4. Materialet brukes til å lage elementer av kompleks form ved hjelp av termo-, pneumo- og vakuumdannende metoder.
 5. Plast er motstandsdyktig mot de vanligste kjemiske agensene: Husholdningsvaskemidler og desinfeksjonsmidler, løsninger av syrer og alkalier.
 6. PVC refererer til miljøvennlige materialer som ikke inneholder tungmetaller og ikke har negativ innvirkning på menneskers helse og miljø.
 7. Materialet blir lett utsatt for maskin- og manuell bearbeiding ved hjelp av vanlige verktøy: Det er lett kuttet, boret, savet, bøyd, limt, festet med negler, skruer og nagler.
 8. Plastflaten er ideell for belegging av selvklebende og lamineringsfilm, samt for utskrift av silketrykk, malinger og lakker.

PVC-skumplater er lett utsatt for enhver form for bearbeiding og liming. På grunn av mekaniske egenskaper krever plast ikke bruk av komplisert og dyrt utstyr. PVC-ark kan bearbeides med konvensjonelle verktøy som brukes ved arbeid med tre eller metall.

Det skumplastede PVC-arket kan håndsages med en disk- og båndsag, så vel som et stikksag. Materialet kan kuttes med en håndsag, designet for trebearbeiding. Sager til metall kan være tilstoppet på grunn av dentiklenees nærhet. Optimale parametere for saging:

Eksperter anbefaler følgende indikatorer for tennens vinkler: α = 5 - 10 ° - forreste vinkel, b = 10 - 20 ° - bakre, med et trinn med tenner fra 5 til 10 mm.

Skummet PVC er boret med konvensjonelle øvelser designet for å arbeide med metall. Den mest optimale effekten oppnås ved hastigheter fra 50 til 300 rpm og fra 3,5 til 6 m / min. Det anbefales å bruke vinkler med følgende verdier:

For behandling av PVC-plast kan standard universelle vertikale og horisontale fresemaskiner brukes. For å unngå skader på overflaten av materialet, må du bruke plast- eller tetningspakninger ved festing. Optimal driftsmodus:

PVC skumplater krever endelig bearbeiding av kantene. For dette formål kan du bruke et fly, sandpapir eller annet utstyr som brukes til å se kantene av tre eller plast. Hvis materialet opplever konstant dynamisk belastning, kan ujevnheter feste utseendet på feil eller sprekker. Et PVC-ark, som har en tykkelse på ikke mer enn 3 mm, kan kappes med en vanlig kniv.

Effektiviteten av stempling avhenger av flere faktorer:

 • arktykkelse - ark opp til 3 mm tykk er lett stanset. Hvis du bruker spesialutstyr og bruker de riktige metodene, kan du stemple enkle former fra PVC med en tykkelse på 4 til 6 mm. Merk at kantene på arket er litt avrundede;
 • arktemperatur - med en liten oppvarming av materialet, er stansekvaliteten forbedret;
 • utstyr for stempling - egnet for stempling av papp og annet skummateriale;
 • vinkelblad - en uunnværlig betingelse for kvalitetsstempling er bladets plassering i en vinkel på 30 °.

For dette formål brukes alt standardutstyr for bøyning av termoplast. En fin bøying avhenger av en jevn temperaturfordeling og foreløpig bestemmelse av sonen med konstant oppvarming. Det mest optimale temperaturnivået er fra 115 til 130 ° C. Hvis temperaturen er over dette maksimalt, er det stor sannsynlighet for sprekk og splitting av PVC-cellens struktur. Ofte skjer dette når man bøyer tykkere ark. Ved utilstrekkelig oppvarming vil materialet bli utsatt for sterk spenning og vil muligens gå tilbake til sin opprinnelige tilstand.

Ved bøyning av skummaterialer, er ensidig oppvarming bare vellykket til et bestemt punkt, slik at bøyningsradiusen kan være visuelt utilfredsstillende. I dette tilfellet påføres en V-hak på innsiden av arket. En forutsetning er fiksering av det resulterende produkt for å fullføre avkjøling av materialet.

PVC-skumfolie kan limes til forskjellige typer lim. Hvis du må lim arkene sammen, kan du bruke et løsemiddel lim for kald sveising eller reaktivt (andre) lim. Ved liming av ikke-porøse og ikke-absorberende materialer er følgende limtyper egnet:

 • løsemiddelkontakt - påført begge overflater i et forhold på 150 g pr 1 m 2;
 • to-komponent polyuretan - bare en overflate er dekket.

Liming av PVC med porøse og absorberende materialer skjer ved bruk av en vandig dispersjonslim eller et to-komponent polyuretanlim.

Eksperter anbefaler å utføre tester for hvert enkelt tilfelle, med tanke på de faktorene som kan påvirke bindingens effektivitet: motstand mot forvitring og kjemikalier, limens sømme elastisitet.

PVC-ark kan kombineres med varmluft. Ved sveiseprosessen må visse kriterier oppfylles: Sveising og bruk av riktig temperatur. Det viktigste som bør være oppmerksom på, er å sørge for jevn oppvarming, samtidig som lokal overoppheting unngås. For behandling av skummet PVC kan en standard sveisestang brukes, som skal forvarmes til et nivå på 70 - 80 ° C.

Grunnleggende parametere for arbeid:

 • Kantene på sømmer av PVC-ark skal avfasnes med 60 °;
 • optimal sveisetemperatur 280 - 290 ° С;
 • Under drift er det nødvendig å bruke høyhastighets sveisemunnstykke (3,5 m / min).

Skummet PVC kan trekkes eller bøyes etter oppvarming til en bestemt temperatur. På grunn av det faktum at materialet er et tofasesystem, hvorav halvparten av volumet er opptatt av luften, må det observeres noen restriksjoner. For behandling av ark anbefales en jevn dobbeltsidig oppvarming. Skjemaet materialet skal være etter at det blir elastisk. Før termisk eksponering, fjern beskyttelsesfilmen fra PVC-arkene.

På grunn av sin struktur er overflaten av skummet PVC ideell for silketrykk og lakkering. Til dette formål er spesielle vinylakrylfarger egnet. Før utskrift og lakkering avfettes arkoverflaten ved å tørke av med alkohol.

Omfanget av skummet PVC

På grunn av den høye ytelsen akustisk, varmeisolasjon og bestandighet mot fuktighet, PVC-profil i mange år brukt i vinduet og døren industrien, tjener som etterbehandling av balkonger og søyle. Transparente og korrugerte ark av polyvinylklorid benyttes i tak og glasserstatninger.

PVC profil forskjellig fra andre materialer for deres pålitelighet, holdbarhet, enkelt vedlikehold.

Kontinuerlig forbedring av metoder for prosessering og fabrikasjon teknologier gjør produsentene å åpne opp nye anvendelser av PVC-produkter. Mat PVC-skum er brukt som et anti-skli gulvbelegg på badet. Den har en myk tekstur og absorberer ikke fuktighet.

Godt egnet for bruk i miljøer skummet PVC-ark. Prisen på dette materialet er mye lavere enn andre typer termoplast. Det er egnet for reklame eller som en skjerm. Plastplaten er karakterisert ved god motstandsdyktighet mot vær og UV-stråler.

Skummet PVC, prisen som har et konkurransefortrinn, er mye brukt i reklame, bygg og industri. Denne lette og slitesterkt materiale, som du kan realisere noen design og farge løsninger.

Produsenter av byggematerialer tilbyr et bredt spekter av PVC-produkter. Alt sammen er varierte farger, tykke ark, egenskaper. Prisen på et enkelt ark størrelse 2x3 m varierer 1500-4500 RUB million (avhengig av produsent eller andre egenskaper).

Skummet PVC. PVC-skumplate. søknad

Polyvinylklorid, bedre kjent som PVC-plast er en hvit farge. Dette materiale - termoplastisk vinylklorid-typen polymer.

PVC er et polymermateriale som har en masse av positive egenskaper. Blant dem kan vi markere lang levetid, motstand mot ytre påvirkninger, samt deformasjon. Videre er dette materialet ikke redd for vann. Den har en lav vekt, og motstandsdyktig mot solstråling. Blant annet tåler materialet alkalier, er ikke redd for det, og mineraloljer, samt et stort antall løsemidler og syrer.

Skum-PVC-ark er ikke brennbart, men som dens mangel kan skille svak frost. Således er stoffet istand til å motstå omtrent -15 grader Celsius. Varm det er ikke verdt mer enn 65 grader Celsius. Avhengig av additiver polyvinyl fullt i stand til å overføre slag. I tillegg er det bare bli behandlet og skjæring. Skum-PVC er en plastplate som får et slikt navn på grunn av at dens indre struktur er fylt porene. For å oppnå denne effekten var i ferd med ekstrudering fremstilling av malerier. Som et resultat av dette er finmasket struktur som dannes, som inneholder et stort antall små bobler fylt med luft. Hver celle er forseglet og stengt fra de andre.

PVC-skum blir oppnådd ved bruk av en spesiell støpeteknologi. Det kan anvendes en metode hvori det benyttes kjemisk eller fysisk esemiddel. I løpet av arbeid som ble understøttet av et lett trykk. Som et resultat, mulig å få et materiale som er lett, men betydelig styrke. I tillegg er fremstillingsprosessen fullført i en kort tid. Det er ikke nødvendig i dette tilfellet å skape en klemkraft. Etter denne spenningen er liten og nettet ikke er deformert. Krymping er helt fraværende. Svakt lengde av materialstrømmen.

Egenskaper ved bruk av fysiske midler i fremstillingen av PVC-skum

Skum PVC, som allerede nevnt, er det mulig ved anvendelse av fysikalske esemidler. Denne teknologi kalles MuCellTM og inkluderer nitrogeninjeksjon, som noen ganger er substituert for karbonmonoksyd. Stoffet går inn i materialet av den termiske sylinder maskin. Dette gjør det mulig å oppnå høy kvalitet bikakekonstruksjon PVC.

Funksjoner av bruk av kjemiske esemiddel

PVC-skum kan skje ved å tilføre et kjemisk middel, og, når denne teknologien kalles TSG, og involverer bruken av et spesielt pulver. I rollen som alternative løsninger blir noen ganger brukt konsentrat eller væske. En av disse komponentene blir tilsatt til materialet før det øyeblikk når det ikke er mottatt i sylinderen materialet termisk utstyr.

Skummende PVC på ulike teknologier

PVC kan skummes gjennom bruk av flere teknologier. Dette gjøres for å forbedre overflatekvaliteten av det ferdige materiale. Som regel er base kvaliteten ikke er for høy. Således kan trykkstyre metodikk anvendes for å løse dette problem. Inndampning anvendes i fremgangsmåten for drift av esemidlet fra smelten under injiseringen hindres ved trykkformrommet før det øyeblikk injeksjonen. Videre er det smelten sprøytes inn i formen ved regulering av trykket, for derved å redusere konsentrasjonen av esemidlet i materialet. Det neste trinn danner formens hulrom er fylt med materiale. Til syvende og sist den påfølgende skumningsprosessen som utføres på grunn av volumkrymping som involverer intensiv stamperen under avkjøling.

En annen teknologi som er i stand til å forbedre kvaliteten på overflaten kalles sandwich støping. Oppskummet PVC i ruller således mulig å oppnå et to-komponent produkter, som innebærer tilstedeværelse av en konvensjonell skallmateriale, mens skummaterialet er plassert i det indre lag.

Anvendelsesområde av skum-PVC

Skummet PVC i dag klart å få ganske utbredt i mange områder. I dag er dette materialet aktivt brukt i reklame: den er laget av alle slags størrelser søyler, skilt, dimensjonale bokstaver, skilt, informasjonstavler, samt messestands. Perfekt materiale for vindusutstilling, såvel som ved fremstilling av tredimensjonale bokstaver, som ikke har indre belysning. Materiale brukt i handel, der den brukes i produksjon av stativer, hyller Vinduer, skillevegger og hyller. I betraktning av styrken av skummet polyvinylklorid brukes ved opprettelse av kommersielt utstyr og elementer av dekorasjon.

Kan ikke gjøre i dag uten at materialet av den beskrevne type og det område av konstruksjonen, er det laget av elementene i det indre. Dermed er døren laget av skummet PVC vil perfekt manifestere seg i tjenesten. Dersom det er et behov for å justere veggene i rommet, med betingelser som er karakterisert ved høy fuktighet, er det nødvendig å velge nøyaktig det skummede polyvinylklorid. Men dette er ikke en uttømmende liste, slik at materialet er perfekt for dannelsen av air-condition systemer, for arbeid på termisk og støy isolasjon, er det laget av dørpanelene og vindusrammer, ganske ofte er det brukt ved foten av skråninger og andre elementer av vinduer og baseboards . Det ser ganske bra materialet på bunnen av vegger og tak av balkonger.

Hvis du velger å bruke skum PVC, prisen du må sikkert være interessert. Så, når du kjøper vil måtte betale 1300 rubler per ark, hvor mye som er lik 3050h1560h2 mm. Mens den større plate (3050h2030h2 mm) vil koste 1400 rubler.

Typer plast ark PVC | Klassifisering, priser og størrelser

PVC-plater brukes i produksjon av neon skilt og markiser, samt i interiør med høy luftfuktighet (industrilokaler). Skilt, skilt - det er også inkludert i en gruppe av gjenstander, som i hovedsak er laget av PVC-plast.

Også dette materialet benyttes som en skillevegg, i fremstillingen av sandwich-paneler.

Ved fremstilling av reklame flerfarget ark av PVC, som er den mest populære størrelse på 2050 x 3050 mm og en tykkelse på 1 mm til 2 cm.

En skumplastplate som har en porøs struktur og Den har høy varmeresistens og fuktighetsresistens, men dens styrke er litt redusert i forhold til konvensjonelle plastplate struktur.

Skumplast blir også produsert i det høye området av fargeflekker. Produsenter produsere materiale av alle farger og nyanser, slik at du kan velge akkurat hva du trenger til eget formål.

Skummede ark som brukes ved fremstilling av reklame blokker, skjermkonstruksjoner og lignende paneler og skilter. Som regel brukt i bygninger for etterbehandling. For ekstern byggearbeider er det nesten ikke nødvendig fordi Den har en tendens til å brenne i solen. Den brenner ikke en blendende hvit, som spesielt inneholder et additiv hindrer gulning.

Ja, PVC-materiale kan være gjennomsiktig. Denne funksjonen bringer sine utrolige evner innen sin søknad. PVC-plater - et godt alternativ til de vanlige pleksiglass.

Denne type av gjennomsiktig materiale har en masse på fordeler sammenlignet med analoger. Det brenner ikke i motsetning til pleksiglass. Mye mindre skjør sammenlignet med polystyren, og har en lavere kostnad.

Gjennomsiktig PVC-plast så gjør reklame bannere og stands, skilt og butikkvinduer - det er mye brukt i reklamebransjen og handel. Gjennomsiktig plast er både matt og helt gjennomsiktig.

Bildet nedenfor handel etasje, lukket gjennomsiktig PVC-plast.

Den mest brukte plast tykkelse - 3 mm. Tykkelsen av materialet kan arket bøyes ganske lett, hvis nødvendig, så lenge påliteligheten og styrken av materialet.

Ark plast kan perfekt dekorert med selvklebende film på glasset.

Plast ark går også til fremstilling av plast vinduer og vinduskarmer, som for det meste er laget av PVC. Blant alle typer av belegg av plast vinduer er laminert belegg som simulerer alle typer tre eller stein.

Den størrelse og pris på plastarket

Du kan se omtrentlige priser for PVC-plast ark med forskjellige tykkelser.

Dessverre er den minimale størrelsen på materialet som om området fra 1,5 til 3 meter. Når du trenger å finne mindre biter av plast er vanskelig.

Det er paneler laget av PVC, som, som en regel, blir ofte brukt for å fullføre badet, laget av plastarket. Deres installasjon utføres det er ikke vanskelig. For arbeid, trenger vi de grunnleggende verktøy, for eksempel:

 • skrutrekker / skrutrekker
 • plugg-negler
 • lamellbunner til 1 cm tykk.
 • og selvfølgelig, PVC paneler

Panelene blir montert på en kasse av tre barer / stenger, som presses til veggen med plugger, spiker.

Se hvordan ting gjøres i praksis vindsperre kan være i neste video.

Vellykket du bygge! Hvis du har spørsmål om kjøp eller installasjon i forbindelse med et ark av PVC-produkter, kan du skrive i kommentarfeltet - vi skal forstå.

Legg til en kommentar avbryte svar

Materialer og deres praktiske anvendelse © 2018. All Rights Reserved.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

55 + = 65