PVC-rør og rørdeler for vann

Hva slags beslag for plastrør, eller at du trenger å kjøpe for vann

Ved første øyekast, er PVC-rør-enheten ikke så vanskelig - det selv rør og rørdeler for å koble dem, er det bare viktig å samle inn denne "designer". Det er en misforståelse og forårsaker unødvendige utgifter, irritasjon og andre problemer. Faktisk må det riktige valget av komponenter, rør og "tilkoblinger" som korrekt kalles beslag, ta hensyn til mange faktorer.

Hvordan man skal bestemme hva som kreves for installasjon av plastrør?

For å bestemme antall og typer av nødvendige beslag er best å trekke en nøyaktig plan av den fremtidige rørledningen i samsvar med omfanget og binding til terrenget. Så hvis i stedet for pakningen det er noen hindring, på grunn av noe som må endre retning av rørledningen, er det også nødvendig å bruke planen.

På det ferdige mønster vil være lett å bestemme antall blindender kryss rørforbindelse og i avledningsrøret forgreningen vil være synlig. For hvert av disse tilfellene er spesielle beslag, detaljer som vi vil forklare senere. Vel, hvis du planlegger å umiddelbart dele fremtiden rørledning i segmenter basert på en standard PVC rørlengder på markedet.

Så vær synlige områder som krever direkte forbindelser. For eksempel, røret lengde er 3 meter, og et rett parti i Skjema - 3,5 meter. Det er åpenbart at det er nødvendig å øke røret, feste til den en ekstra segment. For slike forbindelser ved anvendelse av den enkleste form for montering - kopling. Av spesiell notatet er de stedene der det er nødvendig å endre diameteren på rørledningen. Det finnes spesielle beslag for å forbinde rør med ulike diametre.

 • Den valg og installasjon av plastrør for kloakkledninger dedikert til dette materialet.
 • Om bruk av plastrør for oppvarming av boliger er fortalt her.
 • Og denne linken finner du informasjon om kobberrør til oppvarming.

Videre er byggebeslag er forskjellige i materiale og fremgangsmåte for forbindelse (lodding, den innvendige gjenger og utvendige gjenger).

Typer av konstruksjons beslag for plastrør

Vinkel for tilkobling av plastrør

Vinkel eller kne - en av de mest vanlige typer beslag. Med det gjennomført linjen svinger. Vinklene er nødvendig for installasjon av PVC-rør i alle størrelser - fra vannbadet i leiligheten til vanntilførselen av boligblokker.

For enkel montering er tilgjengelige med forskjellige vinkler på kne rørskjøter - 30, 45 eller 90 grader, det berg som tillater rotasjon av en hvilken som helst grad av kompleksitet uten vanskelighet.

Kne for plastrør belastede tråd og er forbundet med rørene ved hjelp av lodding. Gjengede albuene benyttes for rør av metall.

Pluggene er montert på endene av rørledninger ved å begrense døde ender. Om nødvendig, kan pluggen være koplet til en annen type montering, slik som det kan bidra til å dreie gripe tee (cross-connect node i å kombinere tre rør), hvis det er et slikt behov.

Plugger er brukt ikke bare i installasjon av rørledninger, men også som beskyttelse under transport i rør dersom det er risiko for å falle inn i de hulrom rusk eller støv rør.

Kryss - feste for tilkopling av flere vannsystemer eller deler av et større system. Hver finger krysser ved en rett vinkel i forhold til to tilstøtende. Således er kryss perpendikulær forener forbindelsesledninger. Sammensatte systemer og deler av systemet, er ofte forbundet med nødvendighet sammenkobling av rør med forskjellige diametere, eller av forskjellige materialer. I denne forbindelse kan forbindelser som krysser produsert med loddemetall eller gjengede modifikasjoner eksisterer samtidig i drift fungerer adapter mellom rør med forskjellige diametre.

Tees installert på steder manifold, kan ikke en praktisk for montering velges tee hvis midtuttak er i en vinkel på 90, 45 eller 30 grader. Som kryss utslag er tilgjengelig for hvilken som helst av forbindelsene, så vel som modell-adaptere eksisterer.

Contours - en spesiell type innredning som gjør det lett å komme seg rundt i veien for eksisterende motorveien barriere uten bruk av flere stammer eller et annet sett med beslag. Konturene brukes på steder hvor de to rørledningene må krysse, kobler ikke.

Oftest underlag ved installasjon av store motorveier varmt vann, som de er beregnet for stiv forbindelse av rør som kreves i deres termiske utvidelse. Graden av utvidelse av en liten del av rørledningen innenfor normal bad leilighet er ikke så stor som å støtte søknaden var avgjørende. I en life support kan være nyttig ved montering av varmt vann i hus eller hytte for fjernplassering av varmtvannsbereder.

Coupling - røret bli metode som kan redde selv i tilfeller hvor den normale lodding ikke kan brukes til det, eller av andre grunner. Dermed er fire typer koblinger preget av funksjonalitet:

 • For forbindelser som er identiske diameter rør av samme materiale. Disse koplinger har ingen gjenger og koblet til rør ved lodding.
 • For å koble rør av ulike materialer. Disse beslag kan ha forskjellige varianter av forbindelsen, i særdeleshet, er en av de mest vanlige typene en clutch, en side som er beregnet for tilkobling til et plastrør og festes til denne ved slaglodding, og den andre har en gjenge og er forbundet med et metallrør med en skrue. Blant koblinger for tilkobling av rør med forskjellige material modifikasjoner eksisterer utformes for sammenføyning av plastrør med fleksible korrugerte ledninger, er imidlertid de som oftest brukes ved installasjon av kloakksystemer.
 • Koblings veikryss forbindelses rør av ulike diametere. Blant slike koplinger eksistere som varianter for sammenføyning av plastrør, ment for toveis forbindelse ved lodding, og modifikasjon for tilkobling av et plastrør til en annen ledningstype som på den ene side tråden den.
 • For hermetisk forsegling. En slik kopling kan tilpasses de rørforbindelser som kan virke enhver belastning, harde forbindelser - hvor viktige forbindelser tetthet og høy pålitelighet. Slike koplinger har spesielle silikon ringer som når fester klamp fra begge sider ved hjelp av spesielle muttere.

"American kalt universell sammenfoldbare og tett forbindelse, som brukes for å forbinde rørene eller overgangen til den felles ledning delen problematisk. Ofte før "amerikansk" satt ventil som gjør det mulig å raskt kuttet den delen du ønsker å fjerne og sanitære innretninger for reparasjon eller erstatning.

Komme til installasjon av rørledninger av plastrør, bør vi ikke glemme behovet for installasjon av ventiler. Spesielt, et hvilket som helst system eller del derav, er viktig for å innstille stengeventilen, slik at vann kan stenges, kutte av en del av rørledningen for inspeksjon eller reparasjon.

Som fittings, ventiler kan ha ulike typer av forbindelser ( "lodding-sveising" eller "lodde-tråd") med tilsvarende krav til installasjon. For å lette installasjon av rørledninger er produsert rette og vinkel ventiler, ventilerte adaptere, forbindelse mellom rørseksjoner av forskjellige diametre. Det er viktig ved valg av ventiler til å ta hensyn til funksjonelle formål av ventilene. Dermed er det ventiler for PVC-rør, beregnet for montering på gasstilførselsledningene, varme rør for varmt og kaldt vann, og de ikke brukes om hverandre fordi de har forskjellige ressurser tetthet og motstand mot høye temperaturer.

Oversikt over varianter av PVC fittings

Plastrør i dag er dominerende innen VVS kommunikasjon. Rør av polymere materialer blir nesten fullstendig skjøvet ut av stål relaterte analoger som følge av de flere driftsfordeler - holdbarhet, lav pris og enkel installasjon via beslag, som vil bli omtalt i denne artikkelen.

Du vil lære hva beslag for plastrør, det er og hvordan de skiller seg imellom. Plast beslag vil bli vurdert under lodding og liming, og gir instruksjoner om installasjon av sine egne hender.

Omfanget og funksjonalitet

PVC fittings - fittings som brukes i avløp installasjon for kommunikasjon:

 • VVS-forbindelsene til de enkelte seksjoner sammen;
 • overgang mellom rør med forskjellige diametere;
 • trykker anordning av primærkretsen vann rør;
 • Montering den roterende seksjonen.

Ved hjelp av forbindelseselementer laget av PVC (polyvinylklorid) er tillatt i vannsystemer, kjølemiddeltemperatur som ikke overstiger 60 grader (tillatelige temperaturøkning i det sirkulerende medium til 100 0 ° C i en periode på ikke mer enn 2 minutter med det forbehold at produktiviteten av vannledningen fra mindre enn 30 l / min) . I rørledninger for varmtvann produkter av dette materialet er ikke anvendelig, fordi den maksimale temperaturen på PVC er 120 grader, ved hvilken det begynner å bli deformert.

Plast holdere kan anvendes for å montere både indre og ytre rørledninger. Ved legging av ekstern kommunikasjon benyttes formede strukturer laget av spesielle plastmaterialer modifisering - UPVC (uplastifisert polyvinylklorid).

Et karakteristisk trekk ved myknede PVC-fittings er økt mekanisk styrke og følgelig evnen til å tåle større trykk av det transporterte medium, som tillater deres bruk i trykksatte vannsystemer.

Klassifisering polymere koblingselementer blir utført ved hjelp av følgende parametere:

Avhengig av produksjons plast holdere teknologi kan bli støpt eller segmental. Legering monolittiske strukturer, har de ingen skjøter, som fremstilles ved støping av det smeltede poly danne en forutbestemt konfigurasjon. Segmental beslag er laget av de samme lengder av PVC-rør, loddet sammen under industrielle betingelser - sin utforming har sømmer, i betraktning av at den mekaniske styrken på produktet er noe lavere. Alle beslag laget av PVC-U blir støpt, mens produkter for vannforsyning kan segmenteres.

Ordningen Bruk PVC fittings

Basert på skjemaet er følgende typer plast holdere:

 1. Kopling - forbinder to parallelle partiet vannledningen mellom seg, lengden av artiklene variere innenfor 5-33 cm.
 2. Adapter (reduksjon) - koblinger som er beregnet for tilkobling av rør forskjellige diametere. Det er også koplinger som brukes til å koble plastrør med metall eller jern.
 3. Tee - beregnet til montering grenledninger fra hoved vannrør produsert under vinkler på 90, 65 og 45 grader;
 4. Kryssinger som kan være to-plan (tildeler to vinkelrett på hverandre rør) eller monoplan (utfører parallell gren). dysearrangement vinklene - 45 og 90 0.
 5. Tilbaketrekk - om nødvendig benyttes rørlegging installasjon dreie seksjoner, gjør det mulig å foreta en sving på 90, 40 og 30 0.

Ved hjelp installasjons alle forbindelseselementene for PVC rørlegging er delt inn i klebemidler, og lodde beslag. Selvklebende fittings - det foretrukne valget i form av enkel installasjon. For en slik forbindelse ikke krever spesielt utstyr (lodding jern, som krever design for lodding) og erfaring med det.

Imidlertid, når det gjelder pålitelighet og holdbarhet av de felles beslag nytte Solder - diffusjon finner sted ved kobling av kontaktflatene inn i hverandre, og etter herding danner en monolittisk, motstandsdyktig mot mekanisk belastning og høyt trykk utforming. Denne metoden blir utført installasjon av eksterne trykkforsyningssystem av PVC-U.

Bonding PVC rør og rørdeler (video)

Liming er også kalt en kald kjemisk sveising. For å implementere denne fremgangsmåten, må man et spesielt klebemiddel, er en emulsjon av løsningsmidlet og spaltning av polymermolekylene i denne. Kaldtvannsrøret sveising gir en fast forbindelse etter størkn limt skjøt har lignende egenskaper som forbinder rør og rørdeler.

For arbeid anbefales lim "tango"Produksjon av det tyske selskapet Henkel og avfettingsmiddel fra samme selskap. Lim er realisert i beholderkapasitet på 120, 250 og 500 gram. Prisen på 125 gram røret er 200 rubler.

Teknologien av verk er som følger:

 1. Røret er skåret vinkelrett på sin akse ved hjelp av spesielle skjærevalse. Du kan bruke en liten tannet baufil eller vinkelsliper, men du må følge jevnhet av kuttet, fordi det er direkte avhengig av pålitelig forbindelse.
 2. Med flate skimmere avfasing utformet på endeflaten en vinkel på 15 grader. Dette er et nødvendig trinn, noe som øker risikoen for å ignorere skraping limet fra kontaktflatene.
 3. Med rulett målte dybden av kappens legeme, i overensstemmelse med hvilken merket blir påført røret inngangs grensen.

Størrelses overflatebehandling for liming

Deretter må du la enheten koblet til limet har tørket. Tørketiden er direkte avhengig av omgivelsestemperatur: 5-10 min - hvis den er høyere enn 10 0, 15-20 minutter - ved en temperatur på mindre enn 10 0.

Feil i bindingsøret

Lodde PVC rør og rørdeler trenger du en spesiell loddebolt. Man må velge et verktøy fra munnstykket i overensstemmelse med størrelsen av diameteren av de tilkoblede produkter. Alle loddebolter for husholdnings drift har tatt tips for rørdiametre 16-43 mm, hvis det er nødvendig, kan de kjøpes separat.

Spike PVC rør og rørdeler

 1. Lodding er montert på en flat overflate og er utstyrt med åpninger av ønsket størrelse. Enheten er koblet til strømnettet og oppvarming av temperaturen til 280 grader. oppvarmingstiden er avhengig av kraften av anordningen, i snitt 10-15 minutter. Merk at utføre lodding PVC må rørene ved romtemperatur, holder kaldt arbeid er ikke tillatt.
 2. Skjærevalse rør kappes i seksjoner av ønsket lengde i rett vinkel strengt. Endepartiet av røret montering og den indre vegg av behandles avfettingsmiddel og tørkes i 2-3 minutter.
 3. Forbindelseselementene er plassert på de oppvarmede loddebolt støpsler, hvor de blir holdt i en forhåndsbestemt periode. Oppvarmingstiden avhenger av diameteren og veggtykkelsen av produktet, blir spesifikke detaljer gitt i tabellen.

sveising plastrør Tid

De mest vanlige feilene i installasjon av fester loddemetall som forbinder forsømmelse rengjøring av overflater av skitt, noe som fører til forringelse av sveisen, og feil plassering av deler under dokking.

Legg merke til at fjerne noduler på plass av gapet kan bare være smeltet plast etter herdeforbindelse. Ved å gjøre dette umiddelbart etter innsetting av røret inn i koblingen, kjører man risikoen for deformering av skjøten. Det er også nødvendig å strengt opprettholde den ønskede oppvarmingstid. Dersom røret er overopphetet på grunn av økt mykhet av materialet vises indre innstrømning, som reduserer diameteren av vann og nedbryter dens båndbredde.

PVC-rør for vann: applikasjonsfunksjoner og installasjon

I de senere år, er PVC-rør for vanntilførsel i økende grad, fordi ved opprettelse av et hvilket som helst vann-systemet spiller en spesiell del av dens holdbarhet, økonomi og holdbarhet. Det er disse egenskapene er forskjellige PVC-rør. Målet for en hvilken som helst vanntilførselen er levering, ikke bare av teknisk vann for vanning, men også drikker. Følgelig bør det vann som passerer gjennom rørene forblir frisk og ren, så det er viktig å velge den riktige rørmaterialet for produksjon.

PVC-rør er mye brukt for montering av forskjellige vannsystemer

Spesifikasjoner PVC rør for avløp

PVC-rør (PVC) er en polymerstruktur som er betydelig overlegen i forhold til andre utførelser av analoger av anvendelse og tekniske data. Den kompliserte struktur av polymeren har forbedret kvaliteten av rørene, for eksempel, for å øke slagstyrke og frostbestandighet. Ved fremstilling av rør som ikke bruker giftige materialer, har de ingen særegen lukt, og derfor er de ideelle for drikkevann og skape en ferie vannledningen av plastrør.

Plastrørene er ikke-toksiske og miljømessig sikker

Viktige egenskaper for PVC-rør

Moderne realiteter krever nye løsninger og tilnærminger innen byggevarer. Miljøspørsmål tvinger flere og flere mennesker utvikler et forstadsområde. Feriebyene vokser lett på øynene. Og hvis vedtaket om bygging eller kjøp av bobil er lett løses, blir det neste spørsmålet avgjørende vannforsyning. Det bør være oppmerksom på at etter hvert som behovet for å levere vann til drikke og regelmessig vanning.

HDPE rør for vannforsyning, deres typer og fremgangsmåter for installasjon. Hva er det, hvor de brukes, hva er varianter. Fordeler og ulemper med rør laget av polyetylen og koblingsmetodene.

Valget av materiale for røret er omfattende (jern, plast, polyetylen). Og blant alt dette rekke høydepunkter for de makeløse tekniske egenskapene til PVC-rør. Hovedtrekkene i denne type rør er som følger:

 • lav pris;
 • lang levetid;
 • er ikke utsatt for ødeleggelse av vannstrømmer og ultrafiolette stråler;
 • ingen frykt for forskjellige alkalier og syrer;

PVC-rør er enkle å installere og har en lang levetid

 • lette monteringen vanlige tappe strukturer;
 • ikke ødelegges hvis vannet fryser innenfor;
 • ikke redd for små jordskjelv (legging i bakken).

Når du velger PVC-rør, kan du være trygg på sin styrke og pålitelighet. Dette høykvalitets rørledningen vil tjene deg i flere tiår.

Klassifisering og størrelser av PVC-rør

Det er følgende klassifisering av PVC-rør:

 • trykk;
 • unconfined;
 • tjener til destillasjon av det fortynnede mediet.

Noen ganger endene av rørene er montert stikkontakter for en tett forbindelse med hverandre. Installasjon eller hytte plastrør for avløp, er ingen slike element som er dannet ved å montere alle komponentene ved bruk av et spesielt lim.

PVC-rør frigi dens diameter 12-630 mm

Rørene varierer i størrelse:

 1. Lengde: 1, 2, 3 og 6 m.
 2. Seksjon diameter plastrør for vann kan være i området fra 12 til 630 mm.
 3. veggtykkelse.

Drift av PVC-rør skjer på tre trykkavlesninger: 6, 10 og 16 atmosfærer.

Viktig! Selv om PVC-rør kan motstå temperaturer opp til 60 ° C, eksperter anbefaler begrense den maksimale merket ved bruk i 45 ° C.

Fordeler og ulemper med plastrør

Som alle andre byggemateriale, ved bruk av PVC-rør har sine fordeler og ulemper.

Plastrør kan tåle temperaturer opp til 60 grader

Fordelene i følgende aspekter:

 • ikke eksplosiv;
 • lav toksisitet;
 • øket motstand mot forskjellige kjemiske påvirkninger;
 • lav vekt;
 • utmerket båndbredde;
 • miljømessig sikkerhet;
 • ingen korrosive enheter;
 • ikke-brennbare;
 • lang levetid (over 55 år);
 • god toleranse av vann hammer;
 • enkel montering;
 • en god varmeledningsevne.

Bruken av lav kvalitet materialer i rørleggerarbeid installering kan forårsake lekkasje

Men selv med alle de utvilsomme fordeler, det er også noen ulemper, for eksempel:

 • frykt for varme;
 • trenger for forsiktig oppvarming ved lav temperatur tilstand;
 • vanskeligheten av resirkulering.

Ved valg av PVC-rør for bygging av vannforsyningssystemet bør ta hensyn til alle sider, fra regionen av oppholds til en plast diameter rør for vannforsyning.

Summer landet vann polypropylen-rør

Enhver eier av et forstadsområde vet at uten regelmessig vanning er ikke nødvendig å vente på en god avling. Det er derfor ordningen forstadsområde DC forsyning problem hver sommer bosatt bestemmer en av de første.

For midlertidig sommer vannrør kan legges på bakken

Siden bringe vannet i boksene på den tilstøtende søyle eller reservoar er meget besværlig og vanskelig fysisk, er den mest effektive løsning forbedring i landet Polypropylen vannrør. Selvfølgelig vil installasjonen trenger tilstrekkelig finanskostnad og små fysiske ferdigheter. Men som et resultat vil du være i stand til systematisk vanning hagen sin.

Nyttig tips! Før du begynner å legge vannrør, være sikker på å trekke en foreløpig ordning, som tar hensyn til plasseringen av frukttrær, bærbusker og rader av grønnsaker.

Sammensatte plastrør med koplings

Hvis området har et godt eller borehull, vil du være i stand til å forsørge seg selv og rent vann å drikke. Det finnes to typer av landet vannforsyning:

 1. Sammenleggbar. Rørene er lagt på overflaten og koblet på en slik måte at på slutten av sesongen vann kan enkelt demonteres i sin komponent og rydde opp året etter. Fordelen er den lite vedlikehold, tilkobling til en hvilken som helst kilde vann og den øyeblikkelige lekkasjedeteksjon. Ulempen er den årlige demontering av strukturen i vinter.
 2. Permanent. For å opprette denne typen vann rør, blir røret lagt i en grøft gravet til toppen dekket med jord. Fordelene inkluderer muligheten til å bruke denne vannforsyningssystem, selv under den kalde årstiden. Finne rørene under bakken sørger for deres sikkerhet mot tyver. Ulempene er mer arbeidskrevende muligheten til å finne og eliminere lekkasjer.

Skjema monteringssammenleggforstads vannrøret 1 - Område gjenget, 2 - kobling gjenget, 3 - adapter 4 - kobling av overgangen, 5 - tee 90 grader, 6 - kobling av overgangen, 7 - 8 - tappekran adapter 9 - mengde Pipe 10 - O-ring, 11 og 12 - åk 13 - vanning munnstykke, 14 - på 25 mm rør

Før du begynner å bygge sommeren vann, for å fastslå på forhånd sine synspunkter, for å riktig gjøre et overslag over utgifter.

Pakningsforstads vannrør av PVC

Å leve komfortabelt i et hus på landet, å kunne nyte naturen, ren luft, ro og velholdt lokalområdet, må du ta hånd om forholdene i de akvatiske livet støttesystemer. Følgelig er vann nødvendig for å utstyre en slik måte at dens ytelse og funksjonalitet ikke er avhengig av værforholdene (snø, hagl, regn, varme). Riktig valgt materiale og dyktig legging av rørledningen - er nøkkelen til langvarige og pålitelig vannsystemet.

Eksempel tie PVC-rør for vannledningen år i stålrøret vannrør

Du bør begynne med prosjektet. Du trenger ikke å være en profesjonell ingeniør og nøyaktig plotte linjer reflektere riktig nok på papiret plasseringen av huset, en sommer kjøkken, hage blomst, hage. Det vil si, de stedene der, og bør være en vanlig vannforsyning. Etter det, kan du ta målinger, og litt bedre Nabawi lengde, fordi noen del av røret vil bli brukt på beskjæring og tilkobling.

Tegn en generell oversikt over akvedukten, nøye telle alle svinger av rørene for å vite det nødvendige antall beslag. Bestilling gjøres best når til rør, rørdeler og koplinger er av samme parti.

Før legging av underjordiske vannsystem, spørsmålet alltid oppstår: hvor dypt å begrave pipe? Eierne av hage tomter ikke glem at det kommer frost, og noe av vannet vil forbli i rørene. Ifølge de tekniske data, minimumsnivået for legging jordiske rørledninger hele gaten er 1,6 m.

Eksempel ordning forstads vannrør med røret forlegning i jord

Denne parameter ble beregnet på basis av forskjellige målinger ved frysing av marken. Derfor er det bedre å ikke risikere og grave en grøft i nevnte dybde. Dette sikrer at rørledningen drift under alle værforhold. Hvis du ikke klarer å gjøre så dyp grøft, er det best å søke hjelp fra en lokal byggefirma. Eksperter til centimeter nivå vil du bli kalt landet iskaldt i ditt område. Naturligvis, for denne tjenesten må du betale.

Viktig! Jorden i en dybde på 1,6 m aldri fryser, er temperaturen på dette nivå alltid positiv.

Dersom naturforholdene ikke tillater en slik dyp grop (stein stein, leire), så du trenger for å gjøre en pre-isolerte rør. Men også det bør ikke bli innpodet PVC-rør og for dypt. Da trykket kan være meget store, og vann skiller seg ikke, vil sprekke og vil lekke.

Vannrør som skal installeres under nivået til jord frysing eller ytterligere isolere

Etter full plassering av alle suburban vannforsyning, er det nødvendig å inspisere. Dette må gjøres før du går i dvale bakken grøft. Skru på vannet til å begynne med til en liten kraft, og deretter gradvis øke trykket. Hold øye med det faktum at vann er ingensteds å grave og passere fritt inne i røret. Ta avledningsrøret over hele lengden, med særlig vekt på tetthet av leddene. Hvis du ikke merker noen avvik fra normen, gjerne begrave grøften. Prosessen med å legge vann rørledning fullført.

PVC-rør og rørdeler for vann

Ved hjelp av denne ramme som polyvinylklorid betydelig økt holdbarhet og praktisk bruk av rør og rørdeler for vannforsyning, for derved dramatisk å øke behovet for et slikt byggemateriale blant eierne av sommerhus. Fittings - det er detaljene som er nødvendige for tilkobling av PVC-rør. De har også høye tekniske egenskaper, for eksempel:

 • høy kjemisk motstand;
 • tetthet;
 • på lang sikt.

For rør med forskjellig diameter ved hjelp av ulike typer beslag

Viktig! PVC rør og rørdeler er så trygg i økologisk forstand at de har blitt sertifisert av de fleste europeiske stater.

Beslag er fortjent den mest universelle koblingsstruktur. De er mye brukt i installasjonen, det viktigste å velge dem i henhold til den diameter PVC-rør for vanntilførsel. Siden produksjonen av materialet har en relativt lav vekt, kan disse rørene lett kan transporteres til og med til fjerntliggende steder i boligen.

Andre fordeler er enkel å installere, som er kraften i absolutt alle. Det er også verdt å merke seg den betydelige budsjettbesparelser. Tilbringe et minimum av midler, vil du motta din egen høykvalitets vannforsyning systemet i sin bakgård.

Forbindelsen av metall og plast rør med en gjenget adapter

Slik koble plastrør for vannforsyning

Det er flere måter å plast rørforbindelser for å skape et vanntilførselssystem.

liming. Før start sjekken prosessen elementene kompatibilitet forbindelse. For å gjøre dette ved å sette røret inn i koblingen - Innføringen skal være to tredjedeler. For nøyaktig skjæring av rør bør bruke en kniv eller et skjærevalse. Da endepartiet slipes med sandpapir eller konvensjonell fil. fjerne spon og spylt røret forsiktig. Skrelles overflaten avfettet.

Lim blir påført den indre overflate av forbindelseselementene. Bare deretter forsiktig injisert inn i røret montering og rotert 1/4 omdreining. Dette gir en jevn fordeling av limet. Deretter blir forbindelsen fikseres i manuell modus for å tørke (ca. 25-35 sekunder). limrester fjernes med en serviett.

Bonding - den enkleste måten å koble plastrør

box joint. Denne type forbindelse som skal brukes, og rørdiameteren overskrider 50 mm. Røravsnittet satt til en kopling, slik at riktig oppsett. Lim påføres til den indre overflate av røret og muffen, og nøye sikres i henhold etiketter.

flensforbindelse. I denne fremgangsmåten, en gummipakning som forbinder støpejern flensbolter.

The bell. Først må alle forbindelses steder smøres med silikonmateriale (tetningsoverflaten), og deretter ført inn i rørstussen til det tilsvarende merket.

sveising. Den sikreste måten å montere. Rørene må være svært nøyaktig trimmet. Med spesielle sveiseapparatene rørendene blir oppvarmet til den ønskede temperatur, og deretter fast forbundet. En slik forbindelse metode blir ofte benyttet for underjordisk rørledning.

Koblingen metoden benyttes for å koble rør med en diameter på mer enn 5 cm

Vannet Systemet kan benytte et hvilket som helst av de ovennevnte fremgangsmåter for fiksering av rørene. Men før hver trenger for å gjennomføre et forberedende stadium. Det inkluderer kutte biter til lengde (være sikker for å kontrollere at alle diametrene av plastrør for vannforsyning var de samme) ved å ta av det koniske trimming av rørender og avfetting.

Bygging av vannforsyning i hagen til plastrør kan forbedre levekårene for sin eier. Ved hjelp av PVC-rør, vil du skape et sterkt og holdbart vannforsyningssystem som effektivt vil utnytte vannressursene.

HDPE rør for vannforsyning, deres typer og fremgangsmåter for installasjon

Vannforsyning av privat hus av brønnen, spesielt monteringssystem

Pipe kloakk avløp: funksjoner og spesifikke applikasjoner

Hånd snøfreseren: design funksjoner og programmer

Maling for tapet for maling, og spesielt sin søknad

Teksturerte maling på vegger og funksjoner i sin søknad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

48 − 39 =