PVC-rør for vannforsyning

Typer av PVC-rør for vann - fordeler og ulemper monteringsmetoder

Levetid et hvilket som helst vann forsyne system bestemmes av kvaliteten og påliteligheten av elementene som utgjør det under installasjonen. Artikkelen fokuserer på slike arter som PVC-rør for vannforsyning: egenskaper, tekniske egenskaper, fordeler / ulemper, etc.

Variasjoner og spesielt PVC-rør

Polyvinyl - en kompetent kombinasjon av karbon, hydrogen og klor, så vel som forskjellige forurensninger tilsatt under produksjonen. Materialet er ikke giftig, det tillater deling med eventuelle væsker fra drikkevann til syrer og oljer.

I dag er det to varianter av slike rør:

 • PVC - som brukes til transport av kaldt vann;
 • CPVC - på grunn av økt klorinnhold og kommunisere godt med varmt vann (mer: "Properties CPVC rør og regler for bruk").

Når det gjelder transport av metallarbeidsvæsker, operasjon ved forhøyet trykk og i ikke-standard miljøbetingelser er nødvendig for å bruke spesielle stabilisatorer, øker slagfasthet og motstand mot lave temperaturer rør. Standard vann rørene som går fra trykk PVC-produkter som sin viktigste fordelen er evnen til å arbeide med høyt trykk indikator på nettverket.

Vurderer merking PVC-produkter kan du finne følgende varianter:

 • størrelse: stor, medium og liten;
 • bøyeradius: stiv, fleksibel, meget fleksibel;
 • ved å montere metode: ytre, indre;
 • ved arbeidstrykk Type: trykk, fri-flyt, til de fortynnede væsker.

Funksjoner av noen av disse artene:

 • skriver utendørs vannrør satt sammen av rørseksjoner på 9-63 cm fra det maksimalt tillatte trykk er 6-10 atmosfærer;
 • systemer som er egnet for ikke-trykk PVC-rør med en seksjon av 11-63 cm, som opererer ved et trykk på ikke mer enn 0,16 MPa.

Ved standard PVC-produkt lengde er 1, 2, 3 og 6 meter, og diameteren - fra 1,2 til 63 cm. Når du kjøper er det viktig å inspisere rør for annen vegg ruhet, økt ruhet, etc. Røret må være fullstendig rette langs hele sin lengde.

Spesifikasjoner PVC-rør

Når du velger PVC-produkter, må du nøye undersøke sine tegninger. På internasjonalt nivå, ble det bestemt at røret blir tilført den strekkoden som viser informasjon om de viktigste egenskapene til produktet.

Informasjonen som vises på strekkoden:

 • SDR - verdi av forholdet mellom den utvendige diameter og tykkelsen på rørveggen, og disse to verdier separat fra SDR;
 • konvensjonelle oppdriftsrør;
 • nominelt motstå trykk;
 • ringstivhet av røret;
 • den maksimalt tillatte trykk i rørledningen.

Hvis vi nøye studere normative dokumentasjon, kan du finne en rekke ulike parametre og krav som skal oppfylles av vannrør av PVC, men de kan reduseres til en liste over felles standarder.

Standard er de følgende parametere:

 • levetid - 50 år;
 • tetthet materiale - 1,4 gram per cm;.
 • brannmotstand;
 • termisk ledningsevne - 0,15 til 0,25 (W / (apparat * grader Celsius));
 • beregnet lineær ekspansjon - 0,07 (mm / (m * grader Celsius));
 • dynamisk endring rørdimensjoner ved oppvarming - til 5 prosent;
 • grense strømning med økende lengde av røret diameter på mer enn 1,2 cm - 49 MPa;
 • Forlengelse ved brudd i røret diameter over 1,2 cm - 25 prosent;
 • tettheten av materialet - opp til 0,2 prosent. Se også: "Den varianter av PVC-rør, fordeler og funksjoner i bruk."

Moderne PVC-rør for vannforsyning ha en sikkerhetsfaktor på 1,25 / 1,75 enheter for varmt og kaldt vann henholdsvis. Utenfor vannrør er gitt ved verdien av SDR 41-17 og 16-6 bar trykk. Produktene har en grå farge, og av kloakkledninger er ulike syn på sokkelen. Også på markedet er funnet sort rør PVC-rør med de samme karakteristika og egenskaper (for detaljer: "Anvendelse av svart plastrør, spesielt produkter").

Positive og negative egenskaper av PVC-produkter

Trykkrør av PVC har lav vekt og lav pris i sammenligning med andre typer av rør. Montert på rørstussen en spesiell ring for tetting av skjøt, noe som eliminerer bruken av tetningsmateriale. Montert produkter med hverandre ved hjelp av sveiseutstyr og spesialverktøy. Arbeidet er gjort for hånd og vanligvis spesielle ferdigheter som ikke er nødvendig.

Også, PVC-rør for vannforsyning ikke råtne og er likegyldig for korrosjon, noe som gjør det til et ideelt produkt for en drikkevannsforsyning. Materialet som benyttes ved fremstilling av rør, ikke være intens forbrenning. Inne i rør har en glatt overflate som ikke forårsaker opphopning av forskjellige faste partikler av saltbelegg, etc. Alt dette gir rett til å motta levetiden grensen i et halvt århundre som er angitt ovenfor.

Hvis en drikkevannsforsyning kan gis en så viktig ressurs i en hvilken som helst del av bygningen på grunn av flere koblingselementer for montering direkte og for dreining av systemet i vinkel. Hvis vi sammenligner produktet med PVC-plastrør, deretter en annen betydelig fordel er det faktum at i drikkevannet tilførsel av PVC skaper et ugunstig miljø for bakterievekst. Overflatestrukturen av PVC er motstandsdyktig mot sollys og ultrafiolett lys direkte.

Mangler i PVC-rør er ikke mye, men noen av dem er betydelig:

 • anvendelig i varmt vann og oppvarmingssystemer. Reserve oppvarmingstemperatur (topp) kan være opp til 65 grader Celsius, og den optimale verdi ikke overstiger 45 grader Celsius;
 • hvis i omgivelsene kan reduseres i temperatur lavere enn -10 grader Celsius, er det nødvendig å ta vare på varmeisolasjonen kvalitet PVC-rør;
 • uten behov for deponering av PVC-rør brenne fordi frigjøres i forbrenningsprosessen klor;
 • den mest vanskelige fasen av installasjonen kan være forankret med rør laget av andre materialer.

Regler for montering av PVC-produkter

KJØP PVC-rør for vannforsyning kan monteres på følgende måter:

Adhesive monteringsmetode krever at en ansatt å forhånds kontrollere de mot hverandre støtende elementer (les: "For å utføre installasjonen av PVC-rør - instruksjoner for å legge hendene"). Rørene er ganske enkelt inn i riktig montering, hvis de passer sammen på riktig måte uten å stikke, så kan du gå videre til skjæring av dem. Når lengden av produktet er tilpasset, er det nødvendig å rense opp endene ved hjelp av en fil, og en spesiell kniv, hvilken avfasing. Produktene blir deretter blåst og avfettes og bundne seksjoner er belagt med klebemiddel.

Rørene er satt inn i beslaget i å rotere omtrent en fjerdedel av diameteren av klebemiddelet for jevn fordeling. Deretter blir de tilstøtende elementer som er festet i omtrent et halvt minutt, og overskudd av lim straks fjernes før dens størkning. Hvis rørets diameter er større enn 5 cm, er det nødvendig å pre-kjøpe en sterk festing til gulvet.

Dersom røret diameter på 5 til 11 cm, er det nødvendig å anvende koplingen. I analogi med montering, blir først avlesning blir foretatt ved innføring av produkter i sin hylse og markering, og deretter å skjære ut. Forbehandlede produkter og hylsen er belagt med lim, og deretter fiksering. Rørene settes inn i koblings 2/3.

Hvis vi snakker om monterings gjennom trakten, omfatter bruk av spesielle silikonlim. Stikkontakten er satt inn i røret merket forhånd avstand. Det er viktig å plassere elementer på en akse for å unngå eventuelle skjevheter under dokking.

Slik er hele vann rørinstallasjonen

du kan samle hele vannsystemet i etapper. Til å begynne med skal utvikles ruting basert på de stedene som er av større utstyr og systemkomponenter. Det er viktig å ta hensyn til størrelsen og antall objekter. Også i diagrammet angir retningen og fremgangsmåte for å legge rørledninger.

Når det gjelder å erstatte utdaterte vann utility system, må du slå av vanntilførselen og fjerne alle rørene. Deretter, i tillegg til PVC-rør må klargjøre saks med kuttevinkel styresystem, renere steder for å få kontakt med lim og børster for ham.

Dersom PVC-røret har en stor diameter, er det nødvendig å anvende den skjærevalse. Etter at røret er kuttet, og tverrsnittet er anordnet ved de samme ender i rett vinkel til veggene, er det nødvendig å behandle dem ved hjelp av en kniv for å fjerne avfasingene eller fil.

Før du begynner liming piperenser prosedyre bør brukes, behandle dem leddene. Bare en kombinasjon av renere og lim vil løse den maksimale, som i samspill disse formuleringene danner en monolittisk leddet er svært holdbare og forseglet. Limrester på utsiden av røret som skal fjernes. Valget av lim er verdt å gjøre med råd fra produsenten av PVC-produkter.

Hva er beslag for trykk PVC-rør

Rørdeler PVC-trykkrør representert av et stort antall modeller og dimensjoner.

Hver detalj av å utføre en bestemt funksjon og er valgt i henhold til egenskapene til det spesielle rørlednings:

 • koblinger, montert på de rette linjene representerer en dobbelt bluss, gir høy kvalitet på dokk glatte rør og rørdeler;
 • reparasjon glidemuffe - er en unik modifikasjon, har kantene utsparingene for legging av gummipakningen. koblings struktur gjør det mulig for den å gli gjennom rørledningen, noe som forenkler prosessen med reparasjonsarbeid på vanskelig tilgjengelige steder;
 • tees anvendes for avledning av rørledningen til en rekke enheter, eller til en annen grenledning. Trykk nettverk utslag presentert struktur med bestanddeler sokkelen;
 • fittings er nødvendig for sammenføyning PVC-rør med stengeventil eller vann-tilførselssystem som anvender rør av andre materialer. For sammenføyning av rør med forskjellige diametere er nødvendige overgangsrørene;
 • Hvis du ønsker å endre retning av transport av vann, deretter bruker kneet og albuene. Utad produktet på én side glatt og den andre de har en bjelle. Saler - brukes for tapping av PVC-rør i de andre linjer.

Fra det foranstående kan det konkluderes med at den PVC-rør er meget fordelaktig og praktisk i bruk. En rekke fremgangsmåter for deres installasjon og et stort antall hjelpe-produkter gjør det mulig å gjennomføre et stort utvalg av vannforsyningssystemer. materialer av høy kvalitet og påliteligheten av installasjonen gjør begrense livet av den ekstremt lange.

Av alle typer plastrør, for første gang for vannsystemet man har brukt nøyaktig PVC-rør. Den første vannforsyning av dette materialet ble bygget i Tyskland i 1934. Til denne dag, røret er laget av dette materiale som er relevant for de eksterne vannledningsnett. På denne siden ser vi på egenskaper og bruk av PVC-rør.

Polyvinyl - verdens første syntetiske materiale som begynte å bli mye brukt i legging av vannrør i bygningen. I de fleste tilfeller er dette materialet er laget for å produsere avløpsrør.

PVC-rør har mange positive egenskaper, når de brukes til vann på veggene ikke dannes blokkeringer, utvekster, de har god motstandsevne mot korrosjon.

Ved enden har det trakt, som forenkler prosessen med å sammenkople rør. For montering bruk kaldsveising ved hjelp av spesielle lim, bør det være et oppløsningsmiddel basis.

Montering av vannrør PVC

Før installasjon av vanntilførselen er nødvendig for å gjøre ordningen som røret vil bli plassert. Det bør vurderes, der har badekar, kran, toalett vask, vaskemaskin. Du trenger også å vite hvor du kan kjøpe PVC-rør for vannforsyning. Størrelser og priser finner du direkte i butikken eller på nettet.

Det neste trinnet - lå den nødvendige lengde av rør, overganger, fittings, så vel som de nødvendige stengeventiler. Du kan planlegge to alternativer ledninger rør: internt og eksternt. For ekstern vannforsyning trenger å kjøpe separate anordninger for festing, for eksempel - klippet. For interne ledninger skal trenge inn i fordypningen for rør med stor diameter beslag.

Legg merke til at for festebrikker med kaldt vann rør må være montert i en avstand på omtrent 0,5 m. For varmt vann - ofte fordi under oppvarmingen av røret har en tendens til å ekspandere noe. Å sveise rørledningen blir nødt til å kjøpe en spesiell sveiseapparat.

Rationality bare fremstille PVC-vannrør som er montert på forbindelsespunktet til stigerøret. Siste ledd, er det nødvendig å gjøre dette for ham at det var mulig å oppløse røret og montering av minst 0,1 m for enkel innlegging av loddebolten.

Fordeler og ulemper med PVC-rør

Fordelene med dette materialet inkluderer:

 • god motstandsdyktighet mot kjemikalier;
 • inne i røret er dannet av forskjellige typer sedimenter;
 • vil ikke råtne eller korrodere;
 • levetid på opptil femti år;
 • rørene er mye brukt i seismiske soner;
 • har en høy brannmotstand;

Men ingenting er ikke ideelt, i polyvinylklorid har også ulemper:

 • kan ikke brukes ved tilkobling av trådene, dette materialet har en lav koeffisient for motstand mot mekanisk skade;
 • når temperaturen faller under null grader, PVC-rør duktilitet er senket, kan den briste;
 • hvis temperaturen av røret strekker seg over 150 °, er det nødvendig ytterligere å isolere.

Produsenter gjøre forskjellige rørdiametere, kan ytre tykkelse være 12 til 1000 mm. Lengden varierer fra 56 cm til 6 meter. Derfor er det nødvendig å foreta målinger og finne ut hva størrelsen er riktig for deg.

Når du velger diameteren av behovet for å starte fra det punktet av bruk, for eksempel i huset til belastningen på røret vil være mye mindre enn skolen. Hvis røret skal betjenes på objektet industrien, må dens diameter være omtrent 300 mm. Skoler, sykehus og andre offentlige steder er PVC-rør med en diameter på 200 mm. Hjem skal være en maksimal størrelse på 150 mm, vil det være mer enn nok.

Firkantrør type mennesker bare bruker for å vanne hagen.

Prisene på PVC-rør avhenger av mange faktorer, for eksempel:

 • produsenten;
 • diameter;
 • lengde;
 • for intern eller ekstern rørleggerarbeid.

Tatt i betraktning den gjennomsnittlige registreringer, verdien av den minste diameter av rørlengden 56 centimeter, er omtrent 100 $. Rør gjennomsnittlig diameter 100-150 mm, lengde 3 meter har hastigheter av størrelsesorden 500 pr stykke. Den dyreste er det rør, som anvendes i store industrianlegg verdi av mer enn 10 tusen rubler til 6 meter.

PVC-rør er mye brukt i alle typer bygninger. De kan variere i diameter, lengde, tykkelse, produsent, men de har en ting til felles - pålitelighet. Disse rørene vil tjene sine eiere i flere tiår, er de ikke dannet i en rekke blokkeringer, har de ikke korroderer.

PVC-rør for vann: applikasjonsfunksjoner og installasjon

I de senere år, er PVC-rør for vanntilførsel i økende grad, fordi ved opprettelse av et hvilket som helst vann-systemet spiller en spesiell del av dens holdbarhet, økonomi og holdbarhet. Det er disse egenskapene er forskjellige PVC-rør. Målet for en hvilken som helst vanntilførselen er levering, ikke bare av teknisk vann for vanning, men også drikker. Følgelig bør det vann som passerer gjennom rørene forblir frisk og ren, så det er viktig å velge den riktige rørmaterialet for produksjon.

PVC-rør er mye brukt for montering av forskjellige vannsystemer

Spesifikasjoner PVC rør for avløp

PVC-rør (PVC) er en polymerstruktur som er betydelig overlegen i forhold til andre utførelser av analoger av anvendelse og tekniske data. Den kompliserte struktur av polymeren har forbedret kvaliteten av rørene, for eksempel, for å øke slagstyrke og frostbestandighet. Ved fremstilling av rør som ikke bruker giftige materialer, har de ingen særegen lukt, og derfor er de ideelle for drikkevann og skape en ferie vannledningen av plastrør.

Plastrørene er ikke-toksiske og miljømessig sikker

Viktige egenskaper for PVC-rør

Moderne realiteter krever nye løsninger og tilnærminger innen byggevarer. Miljøspørsmål tvinger flere og flere mennesker utvikler et forstadsområde. Feriebyene vokser lett på øynene. Og hvis vedtaket om bygging eller kjøp av bobil er lett løses, blir det neste spørsmålet avgjørende vannforsyning. Det bør være oppmerksom på at etter hvert som behovet for å levere vann til drikke og regelmessig vanning.

HDPE rør for vannforsyning, deres typer og fremgangsmåter for installasjon. Hva er det, hvor de brukes, hva er varianter. Fordeler og ulemper med rør laget av polyetylen og koblingsmetodene.

Valget av materiale for røret er omfattende (jern, plast, polyetylen). Og blant alt dette rekke høydepunkter for de makeløse tekniske egenskapene til PVC-rør. Hovedtrekkene i denne type rør er som følger:

 • lav pris;
 • lang levetid;
 • er ikke utsatt for ødeleggelse av vannstrømmer og ultrafiolette stråler;
 • ingen frykt for forskjellige alkalier og syrer;

PVC-rør er enkle å installere og har en lang levetid

 • lette monteringen vanlige tappe strukturer;
 • ikke ødelegges hvis vannet fryser innenfor;
 • ikke redd for små jordskjelv (legging i bakken).

Når du velger PVC-rør, kan du være trygg på sin styrke og pålitelighet. Dette høykvalitets rørledningen vil tjene deg i flere tiår.

Klassifisering og størrelser av PVC-rør

Det er følgende klassifisering av PVC-rør:

 • trykk;
 • unconfined;
 • tjener til destillasjon av det fortynnede mediet.

Noen ganger endene av rørene er montert stikkontakter for en tett forbindelse med hverandre. Installasjon eller hytte plastrør for avløp, er ingen slike element som er dannet ved å montere alle komponentene ved bruk av et spesielt lim.

PVC-rør frigi dens diameter 12-630 mm

Rørene varierer i størrelse:

 1. Lengde: 1, 2, 3 og 6 m.
 2. Seksjon diameter plastrør for vann kan være i området fra 12 til 630 mm.
 3. veggtykkelse.

Drift av PVC-rør skjer på tre trykkavlesninger: 6, 10 og 16 atmosfærer.

Viktig! Selv om PVC-rør kan motstå temperaturer opp til 60 ° C, eksperter anbefaler begrense den maksimale merket ved bruk i 45 ° C.

Fordeler og ulemper med plastrør

Som alle andre byggemateriale, ved bruk av PVC-rør har sine fordeler og ulemper.

Plastrør kan tåle temperaturer opp til 60 grader

Fordelene i følgende aspekter:

 • ikke eksplosiv;
 • lav toksisitet;
 • øket motstand mot forskjellige kjemiske påvirkninger;
 • lav vekt;
 • utmerket båndbredde;
 • miljømessig sikkerhet;
 • ingen korrosive enheter;
 • ikke-brennbare;
 • lang levetid (over 55 år);
 • god toleranse av vann hammer;
 • enkel montering;
 • en god varmeledningsevne.

Bruken av lav kvalitet materialer i rørleggerarbeid installering kan forårsake lekkasje

Men selv med alle de utvilsomme fordeler, det er også noen ulemper, for eksempel:

 • frykt for varme;
 • trenger for forsiktig oppvarming ved lav temperatur tilstand;
 • vanskeligheten av resirkulering.

Ved valg av PVC-rør for bygging av vannforsyningssystemet bør ta hensyn til alle sider, fra regionen av oppholds til en plast diameter rør for vannforsyning.

Summer landet vann polypropylen-rør

Enhver eier av et forstadsområde vet at uten regelmessig vanning er ikke nødvendig å vente på en god avling. Det er derfor ordningen forstadsområde DC forsyning problem hver sommer bosatt bestemmer en av de første.

For midlertidig sommer vannrør kan legges på bakken

Siden bringe vannet i boksene på den tilstøtende søyle eller reservoar er meget besværlig og vanskelig fysisk, er den mest effektive løsning forbedring i landet Polypropylen vannrør. Selvfølgelig vil installasjonen trenger tilstrekkelig finanskostnad og små fysiske ferdigheter. Men som et resultat vil du være i stand til systematisk vanning hagen sin.

Nyttig tips! Før du begynner å legge vannrør, være sikker på å trekke en foreløpig ordning, som tar hensyn til plasseringen av frukttrær, bærbusker og rader av grønnsaker.

Sammensatte plastrør med koplings

Hvis området har et godt eller borehull, vil du være i stand til å forsørge seg selv og rent vann å drikke. Det finnes to typer av landet vannforsyning:

 1. Sammenleggbar. Rørene er lagt på overflaten og koblet på en slik måte at på slutten av sesongen vann kan enkelt demonteres i sin komponent og rydde opp året etter. Fordelen er den lite vedlikehold, tilkobling til en hvilken som helst kilde vann og den øyeblikkelige lekkasjedeteksjon. Ulempen er den årlige demontering av strukturen i vinter.
 2. Permanent. For å opprette denne typen vann rør, blir røret lagt i en grøft gravet til toppen dekket med jord. Fordelene inkluderer muligheten til å bruke denne vannforsyningssystem, selv under den kalde årstiden. Finne rørene under bakken sørger for deres sikkerhet mot tyver. Ulempene er mer arbeidskrevende muligheten til å finne og eliminere lekkasjer.

Skjema monteringssammenleggforstads vannrøret 1 - Område gjenget, 2 - kobling gjenget, 3 - adapter 4 - kobling av overgangen, 5 - tee 90 grader, 6 - kobling av overgangen, 7 - 8 - tappekran adapter 9 - mengde Pipe 10 - O-ring, 11 og 12 - åk 13 - vanning munnstykke, 14 - på 25 mm rør

Før du begynner å bygge sommeren vann, for å fastslå på forhånd sine synspunkter, for å riktig gjøre et overslag over utgifter.

Pakningsforstads vannrør av PVC

Å leve komfortabelt i et hus på landet, å kunne nyte naturen, ren luft, ro og velholdt lokalområdet, må du ta hånd om forholdene i de akvatiske livet støttesystemer. Følgelig er vann nødvendig for å utstyre en slik måte at dens ytelse og funksjonalitet ikke er avhengig av værforholdene (snø, hagl, regn, varme). Riktig valgt materiale og dyktig legging av rørledningen - er nøkkelen til langvarige og pålitelig vannsystemet.

Eksempel tie PVC-rør for vannledningen år i stålrøret vannrør

Du bør begynne med prosjektet. Du trenger ikke å være en profesjonell ingeniør og nøyaktig plotte linjer reflektere riktig nok på papiret plasseringen av huset, en sommer kjøkken, hage blomst, hage. Det vil si, de stedene der, og bør være en vanlig vannforsyning. Etter det, kan du ta målinger, og litt bedre Nabawi lengde, fordi noen del av røret vil bli brukt på beskjæring og tilkobling.

Tegn en generell oversikt over akvedukten, nøye telle alle svinger av rørene for å vite det nødvendige antall beslag. Bestilling gjøres best når til rør, rørdeler og koplinger er av samme parti.

Før legging av underjordiske vannsystem, spørsmålet alltid oppstår: hvor dypt å begrave pipe? Eierne av hage tomter ikke glem at det kommer frost, og noe av vannet vil forbli i rørene. Ifølge de tekniske data, minimumsnivået for legging jordiske rørledninger hele gaten er 1,6 m.

Eksempel ordning forstads vannrør med røret forlegning i jord

Denne parameter ble beregnet på basis av forskjellige målinger ved frysing av marken. Derfor er det bedre å ikke risikere og grave en grøft i nevnte dybde. Dette sikrer at rørledningen drift under alle værforhold. Hvis du ikke klarer å gjøre så dyp grøft, er det best å søke hjelp fra en lokal byggefirma. Eksperter til centimeter nivå vil du bli kalt landet iskaldt i ditt område. Naturligvis, for denne tjenesten må du betale.

Viktig! Jorden i en dybde på 1,6 m aldri fryser, er temperaturen på dette nivå alltid positiv.

Dersom naturforholdene ikke tillater en slik dyp grop (stein stein, leire), så du trenger for å gjøre en pre-isolerte rør. Men også det bør ikke bli innpodet PVC-rør og for dypt. Da trykket kan være meget store, og vann skiller seg ikke, vil sprekke og vil lekke.

Vannrør som skal installeres under nivået til jord frysing eller ytterligere isolere

Etter full plassering av alle suburban vannforsyning, er det nødvendig å inspisere. Dette må gjøres før du går i dvale bakken grøft. Skru på vannet til å begynne med til en liten kraft, og deretter gradvis øke trykket. Hold øye med det faktum at vann er ingensteds å grave og passere fritt inne i røret. Ta avledningsrøret over hele lengden, med særlig vekt på tetthet av leddene. Hvis du ikke merker noen avvik fra normen, gjerne begrave grøften. Prosessen med å legge vann rørledning fullført.

PVC-rør og rørdeler for vann

Ved hjelp av denne ramme som polyvinylklorid betydelig økt holdbarhet og praktisk bruk av rør og rørdeler for vannforsyning, for derved dramatisk å øke behovet for et slikt byggemateriale blant eierne av sommerhus. Fittings - det er detaljene som er nødvendige for tilkobling av PVC-rør. De har også høye tekniske egenskaper, for eksempel:

 • høy kjemisk motstand;
 • tetthet;
 • på lang sikt.

For rør med forskjellig diameter ved hjelp av ulike typer beslag

Viktig! PVC rør og rørdeler er så trygg i økologisk forstand at de har blitt sertifisert av de fleste europeiske stater.

Beslag er fortjent den mest universelle koblingsstruktur. De er mye brukt i installasjonen, det viktigste å velge dem i henhold til den diameter PVC-rør for vanntilførsel. Siden produksjonen av materialet har en relativt lav vekt, kan disse rørene lett kan transporteres til og med til fjerntliggende steder i boligen.

Andre fordeler er enkel å installere, som er kraften i absolutt alle. Det er også verdt å merke seg den betydelige budsjettbesparelser. Tilbringe et minimum av midler, vil du motta din egen høykvalitets vannforsyning systemet i sin bakgård.

Forbindelsen av metall og plast rør med en gjenget adapter

Slik koble plastrør for vannforsyning

Det er flere måter å plast rørforbindelser for å skape et vanntilførselssystem.

liming. Før start sjekken prosessen elementene kompatibilitet forbindelse. For å gjøre dette ved å sette røret inn i koblingen - Innføringen skal være to tredjedeler. For nøyaktig skjæring av rør bør bruke en kniv eller et skjærevalse. Da endepartiet slipes med sandpapir eller konvensjonell fil. fjerne spon og spylt røret forsiktig. Skrelles overflaten avfettet.

Lim blir påført den indre overflate av forbindelseselementene. Bare deretter forsiktig injisert inn i røret montering og rotert 1/4 omdreining. Dette gir en jevn fordeling av limet. Deretter blir forbindelsen fikseres i manuell modus for å tørke (ca. 25-35 sekunder). limrester fjernes med en serviett.

Bonding - den enkleste måten å koble plastrør

box joint. Denne type forbindelse som skal brukes, og rørdiameteren overskrider 50 mm. Røravsnittet satt til en kopling, slik at riktig oppsett. Lim påføres til den indre overflate av røret og muffen, og nøye sikres i henhold etiketter.

flensforbindelse. I denne fremgangsmåten, en gummipakning som forbinder støpejern flensbolter.

The bell. Først må alle forbindelses steder smøres med silikonmateriale (tetningsoverflaten), og deretter ført inn i rørstussen til det tilsvarende merket.

sveising. Den sikreste måten å montere. Rørene må være svært nøyaktig trimmet. Med spesielle sveiseapparatene rørendene blir oppvarmet til den ønskede temperatur, og deretter fast forbundet. En slik forbindelse metode blir ofte benyttet for underjordisk rørledning.

Koblingen metoden benyttes for å koble rør med en diameter på mer enn 5 cm

Vannet Systemet kan benytte et hvilket som helst av de ovennevnte fremgangsmåter for fiksering av rørene. Men før hver trenger for å gjennomføre et forberedende stadium. Det inkluderer kutte biter til lengde (være sikker for å kontrollere at alle diametrene av plastrør for vannforsyning var de samme) ved å ta av det koniske trimming av rørender og avfetting.

Bygging av vannforsyning i hagen til plastrør kan forbedre levekårene for sin eier. Ved hjelp av PVC-rør, vil du skape et sterkt og holdbart vannforsyningssystem som effektivt vil utnytte vannressursene.

HDPE rør for vannforsyning, deres typer og fremgangsmåter for installasjon

Vannforsyning av privat hus av brønnen, spesielt monteringssystem

Pipe kloakk avløp: funksjoner og spesifikke applikasjoner

Hånd snøfreseren: design funksjoner og programmer

Maling for tapet for maling, og spesielt sin søknad

Teksturerte maling på vegger og funksjoner i sin søknad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

48 − 43 =