PVC-rør for kloakk

Kloakk plastrør: diametere priser

Hver eier ønsker å gjøre alt arbeidet i gården sin, ikke ødelegge noe, var det lett å vedlikeholde og installere. Og avløp - er intet unntak. Det er nødvendig å gjøre det så lite som mulig krever oppmerksomhet - svært ubehagelig, hvis det blir tett, men ikke mindre ubehagelig å rengjøre den. Hvis du vil ha en problemfri system for avledning avløp, ta hensyn til plastrør for kloakk. De er gradvis erstatte støpejern, og alle fordi de koster mindre, er montert enklere, har et stort utvalg av produkter - ulike diametre og lengder på sine glatte vegger nesten ikke danner avleiringer, og selv livet - om 50 år. Hele denne haug med egenskaper og bestemme deres popularitet.

Plastrør er laget av forskjellige polymerer og deres preparater

Typer plast avløpsrør

Under navnet "plast" solgte produkter fra forskjellige typer polymerer:

 • Polyetylen (PE):
  • høyt trykk (LDPE) - for intern kabling avløp;
  • lavt trykk (PAP) - mulig legging utenfor grøftene (har større styrke);
 • polyvinylklorid (PVC);
 • polypropylen (PP)

Og en rekke andre termoplast, og kombinasjoner av disse, men de er sjeldne - folk foretrekker å bruke allerede kjente materialer.

Materialplast avløpsrør er valgt avhengig av anvendelsen. For eksempel, for kabling i hjemmet kloakk eller flat polypropylen passer lenger. Den har en høyere driftstemperaturområde - som normalt bærer mediet til 70 ° C, kort - til 95 ° C. I nærvær av forskjellige husholdningsapparater, avfall varmt vann til å stige ned i kloakken, vil det være overflødig. PVC-rør med en lavere pris, er mer hensiktsmessig for legging utendørs avløp - det er vanligvis allerede blandet avfallsvann, slik at temperaturen i den nedre og PVC kan gjengi dem uten å skade (arbeids til + 40 ° C, den forbigående økning til 60 ° C).

Eksempel Intrahouse ledninger avløpsrør av plast

Også rør er glatte og korrugerte. Videre kan belgen være ikke bare bøyer av sifongene. Det profilerte rør for kloakk med en glatt innervegg og en ytre ribbe. De har en større styrke - bedre tåle kompresjonsbelastning (har forbedret ringstivhet) kan graves til en stor dybde. Tilgjengelige diameter fra 110 mm til 1200 mm.

Kloakk plastrør, i motsetning til vann og gass, blir fremstilt i form av segmenter og en lengde på 50 cm, 100 cm, 200 cm, etc. - opp til 600 cm maksimal lengde -. 12 meter, men noen produsenter i oppdrag å gjøre og lengre strekninger. Ved legging av lange renner det er praktisk - færre forbindelser, færre mulige plasseringer av eventuelle problemer (lekkasje eller blokkering).

En annen viktig egenskap av plastrør - diameter og veggtykkelse. Merkingen, de er vanligvis nær: det er tall 160 * 4.2. Som står for: ytre rørdiameter på 160 mm, tykkelse 4,2 mm vegg. Det er verdt å huske på at produsenter tyder på ytre plast diameter rør, og i mange beregninger og planlegging trenger å vite innsiden. Det er lett å beregne fra den ytre subtrahere to ganger veggtykkelsen: 160 mm - 4,2 mm * 2 = 151.6 mm. I beregningene, tabellene og figurene generelt avrundet resultat - i dette tilfelle - 150 mm.

Parametere kloakk plastrør

Generelt frembringer den industri plastrør for kloakkledninger med en diameter på 25 mm. Den maksimale tverrsnitt avhenger av typen av rør (korrugert eller glatt), og materialet som den er laget. For eksempel kan glatte PVC avløpsrør være opptil 630 mm i diameter og formet dobbeltlaget - 1200 mm. Men disse dimensjonene er for huseiere og leilighet dwellers til noe. I den private boligbyggingen brukes primært diameter på 100-110 mm, sjelden - opp til 160 mm. Noen ganger, for en stor hytte med et stort antall sanitærinnretninger, må du kanskje rør 200-250 mm i diameter.

Hvordan velge en diameter for tilkobling våtromsinnredning

Ifølge reglene er det nødvendig å gjøre beregningen, helt er han registrert i avklipt 2.04.01085. Saken er komplisert, mye data er nødvendig, slik at svært få mennesker virkelig tror det er nødvendig. År med beste praksis vil bringe den gjennomsnittlige diameter plast avløpsrør for hver av våtromsinnredning. Det er trygt å bruke denne utviklingen - alle beregningene er det vanligvis begrenset til disse størrelsene.

Som man kan se, er det i hovedsak brukt plastrør for avløp 30 til 40 mm i diameter. Bare toalettet trenger en mye større størrelse - 100-110 mm. Det er grunn til driften - må være på kort tid til å trekke store mengder vann. I dette tilfellet, må røret være et sted til luft, ellers vil det bryte vannlåsen til den andre avløp og "varianter" av kloakkvann komme inn i rommet.

Når enheten er nødvendig å huske noen regler:

 • Systemet skal ikke gjøre rotasjoner gjennom 90 °. Hvis det er et slikt behov, skru opp av to deler på 45 °. Skarpe svinger - problemområder, som ofte danner blokkeringer, samt gjennom slike vinkler dårlig kabel går for kloakkanlegg rensing.

Riktig utført rotasjon

Det viktigste - ikke glem noe

Men vi må ikke glemme isolasjon eller varmeeffekten kloakk i et privat hjem. Vertikal seksjon som går fra terminalen til inngangen av grøften må være godt isolert. I tillegg er ofte brukt varmekabler for rør. I tilfelle av kloakkvann er generelt lagt utenfor, så nær termisk isolerende materiale.

Her, som alle. Noen enkle regler, men hvis du gjør de vil overholde, alt arbeid vil bli lang og problemfri.

Egenskaper Installasjon av plast kloakkrør

Plastrør for avløp fra en sideende stuss som den tettende gummi. Tilkoblede segmenter er enkel: i sokkelen er satt inn rett kant. Da dimensjonene strengt rasjonert for tett forbindelse som i prinsippet tilstrekkelig. I praksis ofte tetningsringen i tillegg sanitets smurt med silikon.

Sammenligning av ulike måter å koble kloakkrør

Når du installerer kloakk plastrør til tider de må kuttes. Gjør det praktisk å bruke hånd sager baufil - riflene er godt kuttet og forlatt nesten rett kant. Du kan også bruke en jeksel eller eletkrolobzik. I alle fall, før installasjon av trimmet stykke, kanten skal behandles sandpapir finkornet - for å fjerne eventuelle grader, for å gjøre den glatt. For å stikke stykker kan ta en hvilken som helst avfalls fragment Som et resultat, ved dette punktet kan dannes blokkering. Så nøye glattet stedet jeg så kuttet.

Når du oppretter en avløpsnettet er ofte nødvendig å foreta en filial i huset eller leiligheten. For å gjøre dette, er det beslag - adaptere med samme diameter, på den andre, tees, vinkler med ulike grader av rotasjon etc.

Beslag for plast kloakkrør

Kjennetegn og installasjon av PVC-rør for avløp

Hver bolighus har kloakk og vann system, de tillater det mest behagelig følelse i ditt hjem. Hovedoppgaven til byggeren i dette tilfellet, for å få mest mulig utstyrt med kvalitets kommunikasjon og derved forlenge bruk. Et utmerket valg for utstyret av disse systemene vil rør laget av polyvinylklorid. De er karakterisert ved høye nivåer av bruk.

Til dags dato, PVC-rør for drenering praktisk talt erstattet stål og støpejern. Utvalget av anleggsmarkedet er ganske bred, så før du kjøper bør gjøre seg kjent med egenskaper, fordeler og ulemper med denne typen.

Avløpsrør av PVC for utendørs avløp er multifunksjonelle, så passer perfekt til den nye ordningen for uttak system og erstatte den gamle. Denne type er beregnet for transport av effluenter som kommer fra den innenlandske kloakker. Det er kjent at den maksimale temperatur som kan motstå røret er 60 grader.

Blant de designelementer i notatet at ikke-press avløpssystem typen er utstyrt med ekstra tilbehør. Forbindelse brennes deler fremstilt ved fremgangsmåten. Forsegling og beskyttelse gjennomføres ved hjelp av tetningsringer av gummi, som må være buntet sammen med rørene.

Røret av polyvinylklorid - element fremstilt fra legeringen av polymerer, er utgangssignalet et slitesterkt materiale. Og han i sin tur kunne tåle tung last under transport, installasjon og bruk. I det sistnevnte tilfelle, det vil si jordtrykket ved dybden.

Fremstilling av PVC har en høy motstand når temperaturen synker. Diameteren av produktene kan være i området 11-63 cm, avhengig av mengden med uttømt avfallsvann. Private boliger krever rør med diameter 11 cm. I tilfelle av en gruppe av høyhus og anvende de største produktene for innenlandske kloakk og utvendig.

Når vi snakker om produktegenskapene, må veggtykkelsen bemerkes at ofte er 3-15 mm og en lengde av ett stykke, kan det være opp til 6 m. Farge flekken avløp pipe er oransje, grått eller murstein.

Fordeler og ulemper med PVC-rør

Blant fordelene med disse produktene ekspertene sier:

 • Stabilitet under påvirkning av et aggressivt miljø, noe som er grunnen til at slike rør kan transporteres med en blanding av alifatiske karbon oksider, alkalimetall og andre kjemiske forbindelser;
 • Rimelig pris;
 • Motstand mot mekanisk påvirkning;
 • Stor stivhet koeffisient;
 • Lav koeffisient for lineær ekspansjon;
 • Herding temperaturforskjeller;
 • Lang levetid;
 • Den høye graden av beskyttelse.

De viktigste ulempene med disse produktene:

 1. Økt skjørhet. Denne faktoren gjør det ganske komplekse transport og legging av rør ved lave temperaturer. Under reparasjon elementet kan bli skadet under demontering forbindelser.
 2. Tap av bruk ved en høy temperatur over 60 grader.
 3. Dårlig motstand mot flere kjemiske forbindelser, på samme måte som det organiske oppløsningsmiddel. Det fungerer selv i små doser på materialet destruktivt.
 4. Rør laget av polyvinylklorid inneholde store mengder klor som en konsekvens miljøvernere anbefaler ikke bruk i boligområder.

Varianter av avløpsrør

Alle PVC-produkter er klassifisert i henhold til hardhet, størrelse, bestemmelsessted, type ventilasjonssystem. Stivheten viser sannsynligheten for å legge elementet på liten og stor dybde. Rør for utendørs kloakkanlegg er delt inn i tre klasser av hardhet: L, N, S.

Stor betydning har stivhet under montering, i en innledende deformasjon og sidestøtte. Dersom den antatte langsiktige deformasjon, ikke faktor egentlig ingen rolle.

Etter størrelse, er PVC-rør også delt inn i tre typer: lett, middels og tung. Den første typen er beregnet for bruk i områder hvor trafikkbelastning ikke er gitt, nemlig et grønt område og en sti. Den andre typen er brukt i områder med moderat trafikk. Den tredje typen er brukt for områder med stor trafikkflyt. Rørinstallasjon av tung type kan finne sted ved en dybde på 8 meter under veien.

Ved tilsetting av røret er delt inn i to typer: ekstern og intern. For utendørs bruk rør av de mest holdbare type polymerer, som også bør være motstandsdyktig mot miljøeffekter. Ofte slike produkter har tykke vegger.

Ved type utløpssystem skille mellom trykk- og ikke-trykkrør. Trykkrøret blir brukt i et system med pumpestasjoner, som stimulerer bevegelsen av avfall. Ikke-trykkrør benyttes i systemer med samotochnym avløpsvæske. Det er også en allsidig rør som er ideelle for trykk og gravitasjon systemer. De kalles bølge.

Legging av PVC-rør under vannavløpet ikke tar mye tid og er ikke en vanskelig prosess. Monteringen skjer i faser:

 1. Gjøre utformingen og monteringen av alle elementer i systemet.
 2. Skjæringen utføres produkter som kreves parametere er merket med hver av dem for å unngå forvirring under monteringen.
 3. Ved å trekke til å kombinere alle elementene i ett system.
 4. Forbindelsespunktene for å bruke spesielle hermetisk lim eller gummi-ringen.
 5. Ved fullføring av stable undersøkelse etter ugjennomtrengelighet forbindelsesdeler og rør.

For kloakksystemet under trykk som anbefales for bedre tetting molekyl lim. De fri-flyt innpakningssystemer er ikke nødvendig, det er nok gummiringer som er tilgjengelige i forbindelsesbeslag.

For utendørs avløp eksperter anbefaler å bruke ytterligere beskyttelse, så som kan være en lakk eller et belegg vikling materiale. Dette gjør det mulig å øke levetiden og redusere den negative virkningen av miljøet.

PVC avløpsrør er utmerket for dette avfallet systemet utstyr fra utsiden og inne i bygningen. Når du velger produkter bør fokusere på formålet og sted for bruk.

Copyright © 2014 SantehKrug - Valg, installasjon og reparasjon av avløp

Hvordan velge PVC avløpsrør

PVC avløpsrør er beregnet for montering av kloakksystemer, avløp og vannforsyning. Populariteten av plast på grunn av sitt store antall positive egenskaper. Før du velger en PVC avløpsrør, er det viktig å bli kjent med sine tekniske egenskaper, fordeler og ulemper, og styrken kriteriet.

Rør laget av polyvinylklorid har høy motstandsevne mot forskjellige både alkaliske og sure korroderende omgivelser. Denne egenskapen gjør dem egnet for kloakk installasjon. Spesifikasjoner inkludere et høyt smeltepunkt - 120 ° C, men anvendelse ved fremstilling av plastrørene er ikke anbefalt.

I den hjemlige miljø, eksperter anbefaler ikke å overskride en temperatur på fusjonerte væsker over 70 grader, så det er å være forsiktig når drenering varmt vann inn i kloakkrør av PVC.

Rør ikke bøye - bruk fittings

Ved vurdering av styrkeindikatorene verdt å merke seg tilstrekkelig høy koeffisient, men på samme tid betegnet som PVC-sprø materialer som er redd for mekanisk skade. Prøv å bøye røret er ikke nødvendig, da de kan bli skadet i løpet av et år eller to etter operasjonen.

Ved bruk av PVC-rør for kloakk installasjon under måte må bruke boks laget av stein eller betong.

Hardheten av plast bestemmer den eneste store ulempen med PVC-rør - støy under bruk. Det kan irritere husholdninger, men forekomsten av støy kan unngås ved å lage støy isolerende rør.

Installasjon av PVC-rør

Den store popularitet av plastrør for installasjon av et avløpssystem på grunn av tilstedeværelsen av slike fordeler:

 • lang levetid;
 • lettvektselementer;
 • praktisk og enkelt monteringskonstruksjon;
 • overkommelig pris.

Når du installerer kloakk av plastrør er ikke nødvendig å bruke tjenestene til eksperter, som alle prosesser er ganske enkel og krever ikke noen spesielle kunnskaper. Alle komponenter i systemet (rør, inventar, overganger) er lette i vekt, slik at under transport vil ikke ha noen vanskeligheter.

Dersom monteringsarbeidet vil foregå uavhengig av hverandre, er det nødvendig å velge den riktige størrelsen PVC-rør diameter, lengde, veggtykkelse.

Mål PVC avløpsrør

Moderne produsenter PVC-rør indikere når markerings ytre diameter. Hvis det er nødvendig å beregne den indre diameter skal utføres som følger: den ytre diameteren av indikatorveggtykkelse take (også angitt i merkingen).

Tømming av oppvaskmaskinen

Det er den indre diameter spiller en viktig rolle i installasjonen av kloakksystemer eller avløp fra apparater. For eksempel, hvis arrangement for en oppvaskmaskin dreneringsrør med tilstrekkelig innvendig diameter på 25 mm; til bad, dusjer, vasker og vasker - 32 mm for kabling system i hele huset (leiligheten) - 50 mm. Hvis dreneringen er organisert utenfor bygningen, er det nødvendig å prioritere rørene med størst diameter.

Kabling av PVC kloakk

Veggtykkelsen er avhengig av diameteren - enn det er, jo mindre tykkelse og derfor vekten vil også være liten. Ifølge STATE plastrørene kan være av forskjellige lengder - fra 1 til 6 m (pitch - 1 m). Dette vil tillate kundene å velge ønsket rørdimensjon.

Under kjøp av PVC-rør bør ta hensyn til tilstedeværelsen av GOST, merking, evaluering av resultater etter testen. Dessuten må det være den originale emballasjen.

Et annet viktig kriterium som må tas i betraktning ved valg av et plastrør for organisering av kloakk og avløpsvann, er klassen av stivhet. Således blir hver type av rør utformet for å utføre visse typer arbeid under visse betingelser. For å installere dreneringssystemet inne i røret kan brukes hjemme med en lavere indeks på styrke og utvendig bruk bare de mest holdbare røret.

For å forenkle prosessen med å velge PVC-rør forbruker produsenter bruker forskjellige fargestoffer. Avløpsvann fra husholdninger er farget i grå farge, mens den ytre - i brunt og oransje farge.

fasthetsklasser

Ved legging av ytre kloakk også tar hensyn til graden av lasten, for eksempel, er SN2 klasse egnet for privat eiendom, mens kjøretøyet er tilgjengelig - SN4, hvis det er et industrianlegg eller vei - SN8.

For å se alle anbefalingene fra ekspertene om valg av rør for kloakk installasjon må du se videoen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

− 1 = 4