Pvc panel størrelser

Typer og størrelser av PVC veggpaneler

Veggplastpaneler - en av de mest praktiske og upretensiøs materialer for etterbehandling.

De er preget av lav vekt, er det svært enkelt å installere - ingen behov for profesjonelle verktøy eller spesielle ferdigheter er svært forskjellige i utseende og trenger minimalt med vedlikehold. Bytt dem hvis skaden er ikke vanskelig. Derfor er de så ofte brukt for interiør.

Først av alt er det nødvendig å skille mellom PVC-produkter for tak og vegger. PVC paneler er også brukt for utvendig dekor av huset.

I utseende, kan og ofte størrelsen av materialet ikke kan skilles. Men tak plast trimme tynner - 45 mm og mindre holdbar, fordi det ikke er utsatt for høye mekaniske nagruzkam.O vegger kan ikke sies derfor veggpanelene er tykkere og sterkere.

Etter fremgangsmåten forbindelser med hverandre lamell materiale er delt opp i tre grupper.

 • sømløs - koble sporet inn i sporet og danner en kompetent installasjon helt glatt overflate med iøynefallende skjøter. Ved montasje av et resultat av kvaliteten på materialet i høy grad påvirker: den minste deformasjon av platene gjør skjøten i en godt synlig uregelmessig søm.
 • pregede - sutur. Typisk simulert destillasjon, som er preget av en slik forbindelse. Søm klart synlig og er en del av konstruksjonen. Lameller av denne type har en meget høy stivhet og meget motstandsdyktig mot mekaniske skader.
 • alternativ skrå - den type kobling er sømløs materiale, men ved endene av det produkt som dannes ved den dekorative spor - avfaset, noe som gjør flat overflate lindring.

Videoen - størrelsen på veggpaneler PVC:

Fargepaletten og muligheten til å simulere en rekke naturlige materialer gjør PVC lamellene virkelig velsignelse for designere. Imidlertid er den fremgangsmåte ved trykking på en flate eller fargestoffer påvirker kvalitet ferdig.

På denne bakgrunn er det tre kategorier.

 • Pamela med thermofilm - det tjener som grunnlag for den hvite lameller, som er malt i ønsket farge. Deretter, ved hjelp av en spesiell valse er rullet på produktet termisk film. Det tjener som et utmerket beskyttelse mot fuktighet og mekaniske skader.
 • direkte utskrift - i dette tilfellet er et bilde eller en farge påføres på overflaten av gjenstanden, og deretter belagt med lakk og tørket ved hjelp av UV-bestråling. Dekorative muligheter ved denne løsningen er rikere, men materialet er ikke motstandsdyktig mot fuktighet og relativt lett å ripe. På bildet - PVC paneler for kjøkken med et mønster.
 • laminert panel - farge og mønster bestemmer PVC-film, som er festet til overflaten. På grunn av styrken og tykkelsen av filmen slike lameller er meget motstandsdyktig mot riper. Imidlertid er fargepaletten mer begrenset.

PVC behandling klassifiserer og formfaktor, størrelse og karakterisert, henholdsvis skjema.

Lameller - eller reoler, ofte etterligner lektene, og så få den tilsvarende størrelse. De ser ut som de vanlige etterbehandling styrene:

 • lengde - fra 90 cm til 3 m:
 • bredde . Varierer 13,5 til 30 cm parameter avhenger av hva slags profil lameller spiller: skip tømmer - enkle eller doble fiskebein, og så videre.

Tykkelsen av veggpanelene for en hvilken som helst standard formfaktor, og er 8-12 mm.

Andre dimensjonsparametrene for en sømløs stativ materiale:

Flis materiale - typisk sømløs, ettersom det simulerer stenoverflater, gips og fliser. Designen er svært variert - fra hvilken som helst farge til noe mønster eller mønster dannet fliser, lagt i riktig rekkefølge.

De mest populære størrelsene er følgende:

 • 30 * 30 cm - ofte kombinert: ensfargede og mønstrede, monokromatisk og etterligne stein;
 • 98 * 98 cm - brukes for å lage komplekse tegninger og malerier.

Ark finish - har høy oppløsning. For montering på veggen er den minst tidkrevende alternativet, som dekker et stort område. Utformingen i dette tilfellet kan være en svært original:

 • lengde - fra 98 til 244 cm;
 • bredde - fra 50 til 122 cm;
 • tykkelsen av platematerialet er generelt mindre enn - 6,3 mm. Ellers monterings element - arket er for tung.

Videoen - montering av veggpaneler PVC:

Takket være den store letthet av PVC paneler kan monteres direkte på veggen, hvis det er tilstrekkelig glatt. I praksis er denne metoden ikke mye brukt fordi installasjonen på rammen har flere fordeler: bedre varme og lydisolasjon, er det ikke nødvendig å justere veggene grundig, får lov til ikke å fjerne den gamle finish - tapet, maling, og så videre.

I boliger, avhengig av driftsforholdene i rommet er tre typer konstruksjoner.

 • trekasse - et klart pluss det er enkelt å installere og enkel høydejustering. Således er det mulig å nøytralisere enhver base overflateruhet. Minus - Figur redd for fuktighet og endringer i volum når temperaturen synker. I områder hvor klimaet er ustabil - uteplass, kjøkken, bad, er trekasse bedre ikke å installere. I stuen ramme konstruert av trebjelker, forbehandlet med antiseptisk. Lamellene fiksert i trinn på 60 cm i retning vinkelrett på stableretningen. Når det gjelder etterbehandling ark, ikke retningen ingen rolle. Feste plugger, skruer sjokk galvanisert skruer - avhengig av veggmaterialet.
 • plast ramme - brukt til dens fremstilling som U-formet profil. Fordelen med løsningen - enklere og mer perfekt ufølsomhet for fuktighet og temperatur. Dessuten kan sporprofilen anvendes som hulrommet for elektriske ledninger. Minus - Rammen er ikke beregnet for tung last, men siden vi snakker om lys veggpaneler, er irrelevant mangel på i dette tilfellet. Sikret profil i trinn på 30 cm, nagler eller skruer gjennom en meter. En annen fordel med materialet i - i den enkle håndtering. Hvis du ønsker å delta profilene, det vanlige Mitre motta like kvalitet kutt i en vinkel på 30, 45 eller 90 grader.
 • metall sprosser - konstruert fra UD- og CD-profil. For legging av veggpaneler brukes sjelden, som regel, for rom, dårlig oppvarmet - loggia, for eksempel. For bad og kjøkken galvanisert valgt profil, siden det er motstandsdyktig mot fuktighet.

Volumet av materialet som kreves tilnærmet bestemt ved å dividere det område av veggen i det område av PVC-produkter - stativet, plate eller ark. For å redusere kostnader, ta hensyn til stablingen metoden - vertikal, horisontal, diagonal. Beregningen Resultatet er økt med 15% - feil i montering eller dårlig kvalitet paneler i partiet er alltid mulig.

Før installasjon, er det ønskelig å tillate materialet å bli vant til mikroklima av lokalene - stå i rommet for omtrent en dag.

Foruten panel, trenger flere elementer. Den innerste hjørnet - du trenger uansett, og også start og slutt profil hvis installasjonen vil bli utført horisontalt. For maskering av skjøter mellom vegg og gulv, vegg og taklister nødvendig.

 1. Installasjon starter fra hjørnet i retning av åpning - vinduet eller døren. Den første å etablere et innvendig hjørne.
 2. Lameller kuttet til lengde plater - avhengig av metoden for installasjon.
 3. Plast plater eller fliser føres inn i hjørneprofilen og er festet på kassen. Du kan bruke bygge stifter, men det beste alternativet er å klemmer - de må monteres i bunnen av sporet og feste utføres gjennom hullene i klemmene. En slik metode gir ingen skader på panelet og tilveiebringer en ikke-stiv fiksering.
 4. Alle påfølgende lameller som er montert på den vanlige måte - en torn i sporet. Platene må sammenføyes tett, slik at hvis det er nødvendig, å bruke en gummihammer.

Sømløs materialet krever nøye montering og sjekke vertikalitet av hver slat. Ellers sømmene vil være synlig.

Etter plating hele rommet, skjøten mellom gulvet og veggen skjørt masken. For tetning av skjøten mellom taket og veggen blir brukt et dekorativt taklister. Men her handler det om rommet design er mulig at det vil ta samme finish.

PVC-platene har et relativt bredt temperaturområde, men ikke universell. Øvre grense er + 40 til 50 C, slik at Hytte for paret, for eksempel, ikke lenger er egnet. Nedre - -5 C: helt glassert loggia eller balkong er fortsatt mulig, men den åpne - nei. Også lese enn limt PVC paneler til betong.

Produksjon av plast trim - prosessen for teknologisk enkel. I utgangspunktet kostnadene av varer avhenger av størrelsen og innredning. Men det finnes unntak, når det kommer til spesielle materialet. Utvalget her er enorme.

 • Produksjonen av de russiske fabrikker TAGinterio Det er ikke bare et utvalg av konstruksjon, men også de høye lydabsorberende egenskaper. Panelene er akustisk materiale og brukes til pynt, ikke bare boliger, men også musikk studioer, og industrielle laboratorier. Kostnaden avhenger av utformingen av fliser og tilleggsfunksjoner - mikro perforering for bedre lydabsorpsjon, f.eks. Minstepris - 4500 s. per kvm. m.
 • "Resource" Selskapet Det tilbyr platebehandling materiale. Panel gjenskape strukturen av naturstein og tre, men har også de originale fancy farger.
 • "Innredningen panel" Den produserer plastplater for vegger og tak av ulike arter. Tradisjonell samling, etterligne ulike steinkledning utfylle unik design med ornamenter eller mønstre. Den "Prestige" serien gir paneling surround ornamenter mottok en kombinasjon av stamping og aluminiumsfolie. Pris - 935 s. per kvm. m.
 • Decostar Det er en sømløs brede lameller som etterligner flis, mur, dekorative stein, tre og terrazzo behandling materiale av noen plan. Kostnaden av panelene er ganske rimelig - fra 231 p. per kvm. m.
 • "Europlast" Det har spesialisert seg på produkter laget av PVC. Samling PVC paneler for vegger omfatter en rekke dekorative løsninger, fremstilt ved laminering, termisk, med et metallisk belegg, og så videre. Pris - 140 s. per kvm. M. På bildet - veggpanelet Evroplast:

Et stort utvalg av veggpaneler laget av PVC sendes til Leroy Merlin.

PVC panel er ikke forgjeves anses å være en av de mest populære metodene for utførelser som stuer og arbeidsrom. Et utvalg av utseende og rimelig pris gjør det mulig å oppgradere rommet ditt, selv med den mest beskjedne budsjett. Du kan også være interessert i informasjon som er en del av MDF-paneler. Ved henvisning beskriver behandling paneler for interiør MDF. Les også hva størrelsen på MDF-paneler er. Her kan du se bilder vegg PVC paneler for badet, her - en fotofinish korridor veggpaneler.

Kone startet en reparasjon, og etter å ha lest nettfora og deres intelligente artikler, deigned å informere meg om veggplatene der hun skarpt så et akutt behov. Ærlig talt, jeg er ikke en person som liker og reparasjon spørsmål om disse panelene blir ikke hørt i det hele tatt. Men nå, har allerede gjort reparasjoner på slutten, jeg forstår at det er-uunnværlig ting. Vi kjøpte paneler i Leroy Merlin.

Billig og praktisk materiale som kan brukes ikke bare på veggene. Takpaneler er trimmet på kjøkkenet, veldig bra, og er mye billigere enn himlingen eller aluminium rack. En av fordelene - et bredt utvalg av farger og enkel installasjon - håndtere selv nybegynneren master! Eneste - er ikke skrudd inn i plast taket lyspærer over 40 watt, kan smelte!

Plast takplater, størrelse og valg av subtilitet

Ved reparasjon leiligheter uunngåelig reiser spørsmålet - hva de skal gjøre med taket? Hvitvasking hadde lenge vært på moten, og oppfyller ikke dagens krav til reparasjon. taket maleri krever en helt flat overflate, som i de fleste leilighetene er umulig å oppnå. Alle er kjent med husker og et bredt slurvete skjøtene mellom platene i de gamle, og ofte nye boliger. Himlinger og gips strukturer er dyrt og krever spesialisert kompetanse for installasjon.

Heldigvis er det et praktisk alternativ på alle måter - for å sy opp plasten taket. Han ser bra ut, lett å montere, upretensiøs i omsorg og ganske billig. Transparente takpanel dannet av pleksiglass, polykarbonat eller polystyren er ideell for å skape indre utforming, eller farget tak. For den gjennomsnittlige reparasjonen er best egnet ugjennomsiktig PVC.

Fordeler med PVC Tak paneler

 • Praktisk - taket vil tjene opp til 20 år og ikke krever spesiell omsorg.
 • Estetisk - plast skaper en helt glatt overflate, det ser ryddig og stilig.
 • Pålitelighet - plast takplaten resistente mot både mekanisk belastning og for fuktighet, lys, høye temperaturer.
 • Allsidighet - plast på taket du kan installere i alle rom, fra badet til stuen.
 • Lett - PVC paneler krever ikke superprochnogo ramme.
 • Enkel håndtering - enkelt kuttes med en vanlig kontor kniv, mottagelig for liming og sveising.
 • Enkel installasjon - du trenger ikke å tiltrekke dyre spesialister, med installasjon av taket i PVC du kan gjøre det selv.
 • Unpretentiousness til bakken - før du installerer plast, ikke trenger å justere taket. I kontrast, PVC-paneler skjule alle sine feil.
 • Miljøvennlig - PVC er helt ufarlig for mennesker og dyr.

I tillegg vil plasten himling være for din leilighet ekstra støy isolasjon. Og i et privat hjem under den kan plasseres og varmeisolerende materiale på en slik måte å isolere rommet.

Det første du trenger å vite når du velger - plastpaneler er ikke bare taket, men også veggen. De skiller seg fra hverandre stivhet og vekt. Veggplastplater for montering på taket er uegnet nettopp på grunn av den større vekt. Han ikke bare kompliserer installasjonsprosessen, men også driften av det ferdige belegg.

Tak plastpaneler på markedet i en rekke alternativer. Matt, blank, sømløs (som tillater å skape en illusjon av en monolittisk belegg), perforert, speil, som massivt tre ... alt alt mulig. Du kan plukke opp passende for interiøret i enhver stil. Det viktigste å huske på når du kjøper materialet fra forskjellige partier kan variere i skyggen. Sjekk den tilbake i butikken for å unngå problemer under installasjonen.

Følgende typer paneler er preget av Type:

 • Foring ( "europeere") - lang panel, en bredde på 10 cm, med en bred lås;
 • "Polka" - den samme 10 cm og en veggpaneler, men med en smalere lås;
 • Sterke foringer - skiller seg fra de to foregående størrelse (12,5 cm i bredde) og en dobbel profil utforming;
 • Bred panel - sømløs, uten lås;
 • PVC-plate - plate firkantet i form, små i størrelse, uten at låsen;
 • Ark - plate laget av PVC, som varierer i størrelse fra 80h150 cm uten lås.

Riktig valg av type paneler tillate deg å ikke bare forenkle prosessen med det nye taket installasjon, men også for å redusere kostnadene for materialer. Størrelsene av alle forskjellige paneler som er nevnt ovenfor. Det er verdt å telle, kan du finne det billigere å kjøpe to ark av plast i stedet for et dusin band "europeere".

Dimensjonene av plast takpaneler

Den standard tykkelse paneler PVC - 8-10 mm. Det var under disse dimensjonene produserte de fleste av listverk. Men det finnes også en plate av 5 mm i tykkelse.

De er mer skjøre og krever mer omsorg under installasjonen. Finn også listverk for dem vil bli vanskeligere.

Størrelse paneler, avhengig av typen:

 • Støpt - 10 cm på tredje.
 • Sterke fôr - 12,5 cm til 3 m.
 • Brede paneler - fra 15 til 50 cm i bredde, kan lengden være 2,6, 2,7 eller 3 meter.
 • Ark - bredde fra 80 cm til 2,03 m, en lengde på 1,5 til 4,05 meter.

Velg det beste panelet, slik at installasjonen var et minimum av skrap. For eksempel, hvis rommet der du vil installere plasthetten har en bredde på 1,5 meter, er det bedre å kjøpe tre meter panel. Skjær dem i to og la ballen på tvers av rommet, sparer du deg selv for unødvendig avfall og behovet for leddene i lengde. Kort sagt, bør du velge plastpaneler hvis dimensjoner er multipler av størrelsen på fremtiden taket.

Ved beregning av mengden av materialet bør ikke gå til den andre ytterligheten - til å kjøpe ting "back to back". For det første, er det alltid en risiko for at panelene ikke samsvarer i farge (vil være fra forskjellige partier). Dernest kan det bli skadet under montering eller transport. Bulker på overflaten av materialet til å være ganske ødelegge taket utseende. Og hvis du har en bulk på kanten, vil det komplisere installasjon - elementene vil ikke passe tett til hverandre på den ferdige taket vil være synlig for det blotte øye ledd. En hvit plast de kan maskeres med silisium. Men over tid, vil kitt gulne og bli merkbar. En farget belegg på en slik situasjon ville være å gjenopprette det umulige.

Ikke verdt risikoen. Det er bedre å ta en - to plater i reserve. Returnere dem til butikken, du kan alltid. Men hvis materialet er ikke nok til å kjøpe det vil være problematisk.

Installere plast taket

Før du installerer PVC-plater i taket må bygge en ramme av metall profiler. For å gjøre dette, vil du trenger å profilere seg, kleshengere og ankere for å feste den til taket, små skruer for feste av rammen.

Du kan enten installere omkretsen av plaststøping for å sikre de ytre panelene. Hvis du oboshete perimeter metallprofil, vil du trenge en ekstra taklister å skjule felles av ditt nye tak og vegger.

Av de verktøyene du trenger:

Sama taket installasjonen av plasten tar ikke mye tid. Og hvis du riktig har beregnet hvor mye materiale, og rusk etter installasjon av taket vil være minst.

PVC paneler: typer og formater

Paneler av plast PVC - er en vakker, høy kvalitet og billig dekorasjon materiale laget av PVC. De brukes til vegger og tak. Standard størrelser av PVC paneler bety bredde på 24 cm og en lengde på 2.7-3 m. Med et stort utvalg av dekorative plastprodukter og festene kan alle uavhengig av hverandre implementere forskjellige designforslag. PVC paneler er et alternativ til slike bygningsmaterialer: Keramisk granitt, keramiske fliser, kunstig stein. Velge dem, bør du vite hva som er de forskjellige varianter av toppstrøk.

Utvalg av PVC paneler for andre formål

Etter avtale PVC paneler er delt inn i to kategorier:

Wall plast lameller har holdbarhet, har en betydelig forskjell i vekt i forhold til taket produkter. Disse modeller er ikke den andre, siden mellom dem er det en forskjell i størrelse og i den grad av styrke. Bruk sitt beste for sitt formål. Veggpaneler PVC dimensjoner er som følger: lengde fra 2,5 til 6 m, bredde 25-30 cm, tykkelse 6-10 mm.

Tak PVC paneler kan være matt, blank eller lakkert. Disse plastprodukter i drift er ikke utsatt for mekaniske påkjenninger, slik at de er tynne og ikke meget sterk. Mål PVC paneler for tak: lengde på 6 til 10 meter, bredde på 25-30 cm, en tykkelse på 4-5 mm.

Ved bruk av plast-produkter som en avsluttende materiale uten behov for innledende fremstilling av vegger eller tak (justering, fjerning av gammel tapet, maling, plaster). For å installere panelene ikke krever spesialverktøy og ferdigheter. I tillegg er produktene gir lyd- og varmeisolering, maskere elektriske kabler. Panelene krever ikke spesiell omsorg. De kan tørke eller våt vaskemiddel tørk. Skadde produkter raskt og enkelt skiftes ut.

Typer av paneler ved fremgangsmåten av forbindelse

De er delt av den type tilkobling til:

 • sømløs;
 • lettelse;
 • panel med en dummy ledd (faset).

Sømløse paneler av plast som brukes ofte til å fullføre taket. De er installert i sporet av et spor. Når riktig å legge ut overflaten glatt, glatt, nesten umerkelig søm docking. I forbindelsene påvirke kvaliteten av slike faktorer: egenskaper av plast, styrer lagring samsvar brudd på som fører til deformering av panelene. Så vær forsiktig når du velger materialet.

De vanligste er rektangulære preget mønstre som ligner legging ferdig fôr overflaten. Disse panelene er dyrere, har en høy grad av stivhet og bedre ytelse. De har en god plating tre vegger og andre problematiske overflater.

en dummy felles panel har form av sømløse artikler bare til stede på endene av en pryd fordypning - avfasning. De brukes til farging av ulike lokaler.

Av størrelsen på dette byggematerialet er delt inn i tre standard utgaver:

rektangulære eller kvadratiske fliser;

PVC-plater (størrelse bildet som presenteres nedenfor), kalt foring, har en lengde på 3 m, en bredde på 10 cm eller 12,5 cm med en dobbel profil. Option "evropeyka9raquo, som har en lås, en etterspørsel enn" polka9raquo; smal lås.

PVC paneler, hvis dimensjoner omfatter en lengde av 260, 270 og 300 cm, og en bredde på 15-50 cm, være uten skjøter ved tilkobling motsetning foring.

Svært populært er rektangulære eller kvadratiske fliser på veggene. Deres størrelse -. Fra 30x30 til 100x100 cm De er lett og praktisk å installere.

PVC paneler, hvis dimensjoner har en standard bredde 80 til 203 cm, en lengde på 150 til 405 cm, en tykkelse på 0,1-3 cm. Topplaget kan det være en jevn og støtsikre.

Til dags dato, sandwichpaneler av plast er de mest populære etterbehandling materialer. de brukes til dekorasjon av vindu skråninger, lage partisjoner på lokalene. Denne high-end materialer og suveren kvalitet. Trimmet sine lokaler er elegante, respektabel.

Produserende standard PVC-sandwich-paneler med en størrelse på 3000h1500 mm 3000h1150 mm 3000h900 mm, tykkelse - 10 mm, 24 mm og 32 mm. Parametere eksterne fôr - 1 til 2,40 mm.

Fordeler og egenskaper hos plastpaneler

PVC paneler har mange positive egenskaper, slik at de er så populære:

 • Allsidighet. PVC paneler, hvis dimensjoner er forskjellige, kan monteres vertikalt, horisontalt, ved en annen vinkel.
 • Estetikk. Med riktig valg av farger, kan du lage en interessant, attraktivt interiør.
 • Miljøvennlig. PVC paneler ikke avgir giftige stoffer som er trygge for menneskers helse.
 • Stabilitet. Dette materiale har den lys- og fuktighetsresistens. Samt motstandsdyktig mot ham aggressive miljøfaktorer.
 • Styrke. Panelene har utmerket mekanisk styrke, noe som er svært viktig når de er lette.
 • Holdbarhet. Levetiden av plastprodukter er 20 år.
 • Lettstelt. Panelet er nok til å tørke av med en fuktig klut eller håndkle.
 • Enkel installasjon. Monteringsarbeidet kan utføres uavhengig uten involvering av spesialister og spesialverktøy.
 • PVC paneler har god varme og lydisolasjon.

Uavhengig bestemme kvaliteten på panelene

For å bestemme kvaliteten på kjøpt plastpaneler bør være:

 • Inspisere produktet, betaler oppmerksomhet til overflaten. Lameller må være helt glatt, flat, uten forvrengning. Uakseptable hull på yttersiden av ribbene, som er plassert på innsiden av produktet. Den har en verdi og tykkelsen av utvendige veggpaneler. Dette gjelder spesielt foran.
 • Koble flere lameller, mens å ta hensyn til sømmen og enkel dokking. Høy kvalitet går nesten uten spor og uten store problemer.
 • Sjekk styrken på materialet. For å gjøre dette med kraften i klem bar. Det bør ikke være sprukket eller sterkt deformert.
 • Sjekk plast bøying. Hjørne for å bøye 4-5. Hvis materialet ikke er sprukket eller ødelagt, vil produktkvalitet og vare lenge.

Omfanget av plastpaneler

PVC panel - en miljøvennlig etterbehandling materiale. Den er mye brukt for vegger og tak i boliger. Veldig ofte kan de plastpaneler sees i kontorer, butikker, restauranter. De brukes for kledning av idrettsanlegg, sykehus, skoler.

Så, å vite hva er målene PVC paneler, samt deres varianter, fordeler og funksjoner, hvordan du skal velge de riktige produktene, hva deres omfang kan skaffe materiale og begynne å selv dekorasjon av tak og vegger i huset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

13 + = 14