PVC-membran taktekking

PVC-ark

Moderne bygningsmaterialer markedet tilbyr et stort spekter av polymere membraner. De tilhører en ny generasjon av materialer og deres fordeler har allerede satt pris på det innenlandske kuttere. Så, hva er en PVC membran?

Plastifisert polyvinylklorid (PVC) - et materiale som er brukt i konstruksjonen av taket for å skape varmepåvirkning og impregnering.

PVC fremstilles i ruller på 50-55 m (men det finnes også andre størrelser). Kan ha svært forskjellig farge maleri (og med transparent).

PVC-membraner som har høy flammemotstandsdyktighet, fleksibilitet, holdbarhet og frostbestandighet. Dette materialet ble brukt til bygging av nye bygninger av ulike typer, og for gjenoppbygging.

Den mest effektive og pålitelige måte å montere PVC-ark er bruken av varm luft teknologi, som kommer fra en spesiell sveisemaskin (er manuell og automatisk). Sveiseprosessen finner sted under høy temperatur - 600 ° C. I dette tilfellet, sømmene er veldig sterk, så ikke bekymre deg for at de en eller annen måte sprekke.

Det bør bemerkes at et karakteristisk trekk ved disse membraner er deres store bredde, noe som igjen gjør det mulig å velge den mest passende størrelse for noen taket området. Dette reduserer antallet skjøter til et minimum.

verdighet

Vi har allerede tilbakekalt fortjeneste av noen av taktekking materiale, men det er ikke alle fordeler.

 • økonomi. Det er bare naturlig at bygningen - en meget kostbar affære, men bruk av PVC-membran reduserer kostnadene for takarrangementet. En valse av membranen erstatter den vanlige spole 8 rundt det bituminøse materiale. Det er også lettere enn tradisjonelle PVC flerlags taksystemet. Det er viktig at, om nødvendig, kan reparasjon av belegg anvendes i membranplastere. Det tar bare noen få minutter, og til å utføre slikt arbeid kan være, uavhengig av tid på året.
 • FIRE. Allerede observert brannegenskapene til membranen. Dette skyldes først og fremst det faktum at materialet er sammensatt av elementer som ikke tillater flammen til å spre seg over overflaten.
 • miljøvennlig. økologisk prinsipp - en merkbar pluss membran, fordi materialet er ikke-toksisk og lett å bruke i resirkulering.
 • estetikk. En annen fordel - estetikk av membranen. PVC er egnet for alle slags tak, i ferd med monteringsskjøter oppnås glatte og pene.
 • Lang levetid. Og, selvfølgelig, tilskrives positive verdt livet av materialet - det er mer enn 30 år. En utmerket indikator.
 • Ulempene inkluderer det faktum at bruk av slike materialer kan bare jobbe med høyt kvalifiserte.
 • Også bemerkelsesverdig ulempe - det er umulig å kombinere PVC med materialer som inneholder olje, tjære, fett, bitumen, løsemidler.
 • En siste ulempe: en lys-farget membran lett bli skitten. Og det bryter estetikk av taket.

material~~POS=TRUNC

PVC takbelegg svarer godt til varme og gidronagruzki. Deres styrke er ikke endret, og tetthet forblir på samme nivå.

Ifølge sine egenskaper, installasjonsmetode, brannkrav og vekten av PVC-membraner som er best egnet for bygging av tak.

Foreslått i Tabell egenskaper kan variere, avhengig av produsenten, sender vi en slik utførelsesform (Tab. 1).

G1 (ikke anvendelig)

G1 (ikke anvendelig)

Til å begynne med ble materialet utviklet for å arrangere de flate tak, men i dag, kan membranen også brukes for bygging av sammensatte takflater. Dette ble gjort mulig på grunn av høy plastisitet PVC.

Membranen er ideell for vedlikeholdsarbeid, slik at det ikke er noe behov for å demontere det gamle belegg, som i stor grad forenkler fremstillingen.

Det bør også legges merke til at PVC-membranen har et bredt spekter av applikasjoner. Materialet som brukes for vanntetting av taktekking, stiftelser, terrasser, broer, tunneler, Greening av tak, gulv som for dusjer og svømmebassenger.

Monterings PVC takbelegg bør utføres utelukkende under tørt vær, bør basen i seg selv også være tørr.

I det tilfelle hvor PVC-membran anvendes på et flatt tak, må dens banen festes til underlaget ved hjelp av mekaniske midler. Deretter plasserer leddene er oppvarmet ved hjelp av spesielt konstruert utstyr for slike formål, den varme luftstrømmen, hvorved sveisingen foregår. De strimler av materiale lagt overlappes. Som et resultat er materialet sikkert festet til bakken, noe som gir en nødvendig for tak vanntettende egenskaper. Siden det støter ikke for stramt, slik at det oppnås ventilasjon av taket, og uten noen etterfølgende kondensering. På steder hvor belegget skal legges på catwalks og rekkverk, såvel som på steder med kilsveiser og en spesiell varmepistol benyttes i behandlingen av vanskelig tilgjengelige steder.

Når fungerer som en stålgrunnplate, som ofte finnes i industrielle og kommersielle bygninger, før montering av membranen på toppen av bølgepapp, er utført lag av mastiks eller gummi-bitumenemulsjon. Gjennom slike handlinger taket kjøper ekstra impregnering.

Den kan være delt inn i flere stadier av dens montering av komponenter prosessen i seg selv:

 • forberedende arbeid. Rengjøring ekstra strukturer (antenner, skilting, etc.), søppel og rensing av taket;
 • delvis demontering (Som det passer). Fjerne den gamle taktekking, eliminere fuktighet og innretting av takflaten, lapping individuelle deler;
 • Arrangement dreneringslag, bestående av geotekstiler;
 • Takisolasjon ekstrudert polystyren eller basalt isolasjon med en tetthet på mer enn 180 g / m;
 • Installasjon selv PVC membran.
 • Den mekaniske festematerial på undersiden av taket ved hjelp av spesielle "Roxy";

Mulige måter å feste PVC membran og monteringsalternativer

 • Fikseringen av membranen via klebeløsninger;
 • Ballast metode implementert ved tilbakefylling av membranlaget av knust stein, grus eller andre egnede materialer.

De mest populære produsentene av PVC-membraner

 • Alkor Draka, belegg Alkorplan;
 • Protan AG - Protan;
 • Sarnafil International AG - Sarnafil;
 • Sica Trocal - Zikaplan.
 • Technonikol - Londzhikruf;
 • Ogneizolkrovlya - Ogneizol;
 • Stroyplastpolimer - Krovlelon.

I konklusjonen, kan vi tilby deg video av installasjonen av PVC-membran

PVC takbelegg: egenskaper og fordeler taktekking teknologi

PVC takbelegg er langt materialet, gradvis vinne markedsandeler fra mer tradisjonelle takmaterialer. Studier viser at andelen av tak, utstyrt for membranteknologi er i stadig vekst - og det betyr at utbyggere og byggefirmaer kunder setter pris på fordelene med membran taktekking.

Takbelegg: egenskaper og fordeler

Og likevel - hvorfor taktekkings PVC membraner og lignende materialer så populære? Flere forklaringer på dette:

 • For det første, taktekking produsert ved hjelp av membranteknologi har høy holdbarhet. Estimert levetid, indikerer de fleste produsentene (opp til 60 år med teknologi på alt, og det er ingen mekanisk skade) kan betraktes enda mer undervurdert. Takbelegg takket være sin struktur har utmerket motstand tak, og derved - garanti holdbarhet.
 • For det andre, PVC takbelegg (og også lik den egenskapene til membranen og EPDM TPO) produsert av mange produsenter på et bredt spekter av størrelser. Lengden av membranbelegg av nettet er opp til 60 meter, og bredden kan være i området 0,9 til 15 m som har et bredt utvalg av membranmaterialer i det vesentlige passer til valget av det materiale som er fremstilt tak -. PVC-membran nøyaktig avstemt "til den størrelse" ikke krever trimming. Følgelig, på utgangen får vi et tak med en i det vesentlige monolittisk belagt med et minimum av sømmer og gode vanntettende egenskaper.
 • For det tredje har det polymere tekningen en høy ytelse. Membraner for tak i det vesentlige ikke brenn (høy brann) beholder sine egenskaper over et bredt temperaturområde (kuldebestandighet) blir ikke ødelagt ved å utsettes for ultrafiolett stråling, noe som er meget viktig, spesielt for taktekking materiale. En viktig fordel er også høy motstand mot slitasje og punktering, som spiller en viktig rolle i utførelsen av vanntette membraner.

Taktekking, investert av membranteknologi

I tillegg kan du markere brukbarheten av takbelegg. En liten vekt (ca. 1,3 kg / m2 membranbelegg) når membrantykkelse på 0,8 til 2 mm, i stor grad letter løfting av materialet på gjenstanden og manipulere dem.

Også udiskutabel fordel er den relativt enkel teknologi av takarrangementet av de membranmaterialer.

Dersom byggeprosjektet er basert på membran taktekking - membran kan brukes svært forskjellig.

Sammen med de tradisjonelle PVC-membraner er også brukt i dag EPDM og TPO membraner. Deretter ser vi på alle tre typer med sine funksjoner, fordeler og ulemper.

Tak- membran fremstilt fra polymeren plastiftsirovannogo -polivinilhlorida.

For å gi styrke takbelegg PVC forsterket med et nett av polyesterfiber, og membranen for å være mer fleksibel - en sammensetning for fremstilling av PVC ble tilsatt til 40% myknere med høy flyktighet.

På grunn av den elastisitet, som er på grunn av myknere erverver PVC takbelegg blir mer holdbare og bestandige overfor temperatur eller andre deformasjoner.

For å koble PVC membran tak i ett lerret, kan du bruke spesialutstyr, som sveiser stoffet PVC varm luft.

Hva er fordelene med PVC membran fremfor andre membran taktekking materialer? Den første er høy elastisitet, motstandsdyktighet mot ultrafiolett bestråling, og - god brannresistens membraner.

En ytterligere fordel er bred nok (selvsagt materialet for membranen!) Farger - PVC takfolie 9 fremstilles i forskjellige farger.

Den største ulempen med disse membraner - sin lave motstand mot oppløsningsmidler, oljer, asfaltbaserte materialer. Du bør også ta hensyn til miljøvennlighet som PVC membran "ikke går greit": de inneholder en høy andel av flyktige stoffer som er gradvis slippes ut i miljøet.

Blant de mest populære i anleggsmarkedet av membranmaterialer PVC kan skilles Krovlelon, Alkorplan, Sarnafil, Ogneizol og andre.

EPDM membraner er hele gruppen av membranen takmaterialer, til grunn for hvilke er en syntetisk gummiplate. Armeringsnett polyesterstoff forbedrer de mekaniske egenskapene til membranen, slik at det bole høy strekkfasthet.

Fordeler med membraner basert på EPDM - lavprisfly, høy fleksibilitet, lang levetid. I motsetning til PVC membraner er helt ufarlig og er ufølsom for bituminøse materialer.

Den største ulempen med disse membraner - behovet for liming, og som en konsekvens - reduserende (sammenlignet med en sveis) styrke ved overgangen mellom membranen tett.

Den mest etterspurt i det innenlandske markedet av membran slike utenlandske produsenter som Firestone, GenFlex, Trelleborg, samt innenlandske merker Epikrom, Elon og andre.

Separat gruppe av EPDM komposittmembraner som har en flerlags struktur.

Det øverste laget av slike komposittmembraner fremstilt av syntetisk gummi blad, og bunnen - av et polymermateriale basert på bitumen. Den sammensatte membran EPDM forsterket fiberglass mesh.

Fordelene besatt av det sammensatte polymer membran taktekking, åpenbar - når det festes EPDM membran som klebemiddellaget kan benyttes smeltet bitumen. De mest populære EPDM membraner som er produsert av Foenix.

Grunnlaget for TPO-membraner arrangement av taket er termoplastiske olefiner. Mye av membraner basert TPO forsterket glassfibernett, polyester eller fiberglass, men kan finnes og en ikke-forsterket membran.

Fordeler TPO membraner er hovedsakelig økologisk (membran ikke inneholder flyktige bestanddeler), holdbarhet, opprettholde elastisitet ved lave temperaturer. Koble TPO membran av varmluft, som i vesentlig grad forbedrer styrken av skjøtene.

Imidlertid, i henhold til elastisiteten i selve TPO membran dårligere membraner basert på EPDM og PVC.

Oftest i detaljhandel nettverk kan møte membran Genflex, Sarnafil et al.

Teknologien av tekningen materialene

Taktekking, faste ballastmidler

Ved avregning tak - PVC-membran tjener som et vanntett materiale, så ytterligere impregnering vanligvis ikke nødvendig.

Som en generell regel, installasjon av taket med hendene ved hjelp av membranmaterialer produseres raskt nok - og dette er et annet argument i favør av deres bruk.

Bakken under taket membran krever ingen spesiell opplæring unntatt tørr. Dersom belegget anvendes PVC-membran - taket ikke behøver selv å fjerne det gamle lag av impregnering.

Det er tre grunnleggende måter å montere membranen takmaterialer på det grunnleggende:

 • Ballast metode kan anvendes på tak med en helling på ikke mer enn 10 0. Ved montering av membranen taktekking ballast måte stables membran fritt på hele overflaten av taket, og bare festet langs omkretsen og på steder hvor membranen ligger ved siden av loddrette flater (lufte struktur, skorsteiner, rekkverk, etc.). For å holde stoffet på taket membranen trykkes ballast. Minimum ballastvekt er 50 kg / m 2 av taket. Ballasten kan brukes småstein, grus, betongblokker, gulvflis.

Vær oppmerksom! Ballast betyr at du må ta hensyn til bæreevnen til taket og i alle fall ikke å la sin overbelastning i regenerering av membranen taket.

 • Dersom PVC takfolie settling på taket med en stor skråning, gjelder mekanisk innfesting av membranen. Den mest brukte sveise varm luft - denne fremgangsmåten gir maksimal styrke sveiser. De langsgående kanter av malerier sveise spesiell sveisemaskin. Smelter, materialet til takmembran godt festet, og vi oppnå tilnærmet monolittisk belegg tak - ingen belastningspunkter, hvor mulig lekkasje.
 • For tak med komplekse former som brukes klebemetode. Montering av takmembran nettet under taket er gjort ved hjelp av spesielle dobbeltsidige klebebånd. Imidlertid kan ikke alle membranmaterialer kan festes på en slik måte - og derfor er bruk av, for eksempel membraner basert på PVC for å dekorere komplekse formede tak tak begrenset. Bruken av EPDM membraner for taktekking eller andre belegnings-materialer slike tak.

Vær oppmerksom! De fleste kvalitet bør være limt skjøter mellom banene taktekkingsmateriale som ligger an mot komponenter til vertikale flater, og gjennom overlappingene av taket kanter.

Således, ved opprettelse av EPDM eller tak- - membranen fungerer som et vanntett materiale, som hindrer lekkasje.

PVC-membran taktekking Technonikol: karakteristika, monteringsanvisning

Taket er betraktet som den viktigste strukturelement av en hvilken som helst bygning. Kvaliteten på sine enheter avhengig av påliteligheten av strukturer og grad av komfort inne. Ikke den siste rollen spilles av valg av taktekking. Anleggsmarkedet i dag sammen med tradisjonelle måter ordningen gir utviklere en ny og moderne high-tech membran taktekking alternativer.

Membranteknologi gir sømløs dekning. Denne metoden - er universelle, det er like effektive for en flat, eller hvilket som helst annet telt taket. En annen fordel med denne teknologien uten behov for ekstra fuktighet beskyttelse. En av de beste alternativene for slike belegg er PVC membran for taktekking Technonikol.

PVC-membran, som erstattet ganske ettertraktet ved varianten EPDM er et fleksibelt tak laget av PVC. Det er spesielt robust og pålitelig.

PVC takbelegg TekhnoNIKOL: Fordelene ↑

Dette materialet gjør det mulig å tilveiebringe takkonstruksjonen og elementer som er nødvendige grad av beskyttelse. Et tak apparat har mange fordeler:

 • uten behov for ekstra enhet strukturer vanntettende flater som spesielle beskyttelses "farlige" sites;
 • enkel montering;
 • bruken av sømløse vanntetting teknologi gir et samlet hele overflaten;
 • biologiske og kjemiske nøytralitet, det vil si at overflaten ikke må hele tiden beskytte mot dannelse av sopp, mugg og ødeleggelse;
 • Resistens mot et stort antall skarpe temperaturforandringer under bruk;
 • muligheten for å stable på ethvert nivå og høyden av huset bygges;
 • det resulterende belegg gir den samme grad av beskyttelse som den for overflater med forskjellige hellingsvinkler, og i krysningspunktet.;
 • de er vanndamp-permeabilitet, slik at den akkumulerte fuktighet kan lett utledes fra taket plass. Det betyr også at hvis kaken taktekking isolasjon forutsatt, vil det ikke bli våt, og det ikke akkumulert fuktighet.

Således er det PVC-membran taktekking en av de mest pålitelige konstruksjonsløsninger, fullt ut tilfredsstille moderne kriteriene som gjelder for takmaterialet.

I tillegg er prisen på PVC membran svært attraktiv for taktekking Technonikol, slik at materialet kan betraktes nesten det mest etterspurt i det innenlandske anleggsmarkedet.

De eksepsjonelle kvaliteter av dette materialet tillate å bruke dette materialet på:

 • anordning av hvilken som helst type av flate tak, inkludert utnyttet. PVC-membran ved Technonikol utnyttes for taktekking type "grønt gress" inneholder fungicide tilsetningsstoffer;
 • reparere arbeid;
 • restaurering av gamle tak.

Materialet består av tre lag, som gir pålitelig og gir den elastisitet. Rulleelementene kan fordeles over en hvilken som helst overflate og fast anordnet i den ene eller annen retning.

 • Den øvre er en fleksibel basis som på basis av PVC, et materiale som er i stand til elastisk å tåle alle typer stress. Ved siden av polyvinylklorid blant komponentene er kjemiske elementer som på grunn av den økte motstand mot høye temperaturer. De ikke forbrenningen og hindre inntrengning av direkte ild på de etterfølgende lag. Den høye konsentrasjonen overflatelag av de UV-absorbere.
 • USA - forsterkende. Den har en komplisert struktur - vevede fibre og filamenter av polymerer som danner et fast gitter som er i stand til å tåle en lang periode laster påført av vekten av snø eller store mengder av væske.
 • Lavere - Grå PVC lag er nødvendig for å begrense påvirkningen på beleggoverflaten i kontakt med den eller konstruksjonselementer.
 • ECOPLAST V-RP. Brukt til taktekking vanntetting. Når denne metoden brukes mekanisk innfesting basen. På overflaten er det en spesiell anti-slip preget, der arbeid i regn og snø som faller ut mye tryggere. Videre tillater det å utstyre taket med en stigningsvinkel som er større enn omtrent 10 prosent.
 • ECOPLAST V-GR. Benyttet i anordningen lag for vanntetting av flate tak og ballast utnyttet. De økte punkteringsmotstand, takket være den glassfiberarmering. Materialet er motstandsdyktig mot ultrafiolett består av soppdrepende midler. Han mister ikke elastisitet selv ved temperaturer under null.

 • LOGICROOF V-RP. Denne førsteklasses materiale forsterket med polyester mesh. Beskyttet mot UV-lys. Den inneholder flammehemmende midler og stabiliserende bestanddeler. Den har en høy grad av elastisitet, noe som i stor grad forenkler taktekking ved lave temperaturer.
 • LOGICROOF V-SR. Dette uarmert veven som ble brukt i apparatet på grensefellesskapet med ulike typer strukturer for rør tak, trakter, rekkverk og forsterkningselementene. Materialet går inn i taket utstyr.
 • LOGICROOF Arctic - beregnet for bruk i kalde områder. Den har en trelagsstruktur, forsterket med polyester mesh polyester. Ulike absolutt biostabilitet.

PVC membran taktekking Technonikol: pris

Arbeidet utføres i henhold til manuell installasjon av PVC-membran TekhnoNIKOL (cm. Ved slutten av artikkelen). Legg merke til de viktigste kriteriene og trinn lignende enhet strukturer.

 • overflatebelegg materiale som tidligere er renset på smuss og fuktighet fjernes de skarpe hjørner og type avkortninger forsterkningselementer og metallelementer som kan skade belegget;
 • også nødvendig å rense overflaten av det sveisede materiale av forskjellige forurensninger:
 • støv, smuss bruke en fuktig klut;
 • Bitumen, olje, selvklebende restene eller andre - renere for PVC TekhnoNIKOL membraner.
 • banen er spredt jevnt og gradvis fjerning av luft mellom kontaktoverflatene;
 • Hver porsjon spres og de enkelte elementer i en enhetlig struktur;
 • termoplastisk PVC-membran, så for deres tilkobling og forankring teknologien ved hjelp av varm luft lodding. Dette gjør at du kan utføre installer raskt nok som en helhet over hele området;
 • Belegget bør være fast gjennom hele kretsen, så vel som krysset.

For festepunktet ikke-støttede membraner flå ved nærliggenheter enhet ved hjelp av et tynt lag påføres kontaktklebemiddel for PVC TechnoNICOL membraner. Sitt forbruk, takket være den spesielle tekstur, liten. Når den svært flyktige løsningsmidlet fordamper, stopper limet fester seg til hendene. Dette forenkler i løpet av installasjonen. En klar tetning på stedet av binding. Bonding kvaliteten er fortsatt en betydelig periode.

Hvordan passer PVC membran taktekking - video:

Retningslinjer for utforming og anordning for å Rowell av polymere membraner. Corporation TekhnoNIKOL (31,2 MiB, 203 treff)

Teknisk dokumentasjon. Polymer membraner Technonikol (7,6 MiB, 782 treff)

Instruksjoner for installasjon av en ettlags tak polymermembran (15,5 MiB, 203 treff)

Les mer på:

Bildene er publisert på nettsiden vår er hentet fra åpne kilder. Hvis du er forfatter av bildet, kan du kontakte oss via kontaktskjemaet, og vi vil raskt løse saken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

15 + = 22