Puter til å sove bedre

Puter til å sove - som er bedre for en sunn ferie?

Velvalgte puter for å sove må riktig støtte hodet og cervical ryggraden i liggende stilling. På dette avhenger av kvaliteten på resten og hjernen blodstrøm som et resultat - bedre hukommelse, økt fokus på ytelse. Det bør være vel bevandret i den form, høyde, som fyllstoff produkt.

Når du bestemmer hvordan du velger en pute å sove, være klar over at de har ulik hardhet, høyde, type filler. Formen av frigjørings:

 1. klassiker - den mest vanlige, rektangulært eller kvadratisk. Standard størrelser av puter for å sove: voksne 70x70 cm eller 50x70 cm; Barn 40x60 cm.
 2. Lang pute for søvn - atypisk produktet på hele lengden av sengen, designet for avslapning par. De kan brukes, og ett folk, ligger på hele lengden av kroppen. Disse produktene er egnet for gravide eller de som liker å kose i noe i en drøm, for eksempel et teppe.
 3. Kileformet pute for å sove - har en trekantet tverrsnittsform, tilveiebringe en jevn skråning overkroppen og hodet til sengen. Sov i hevet stilling anbefale barn og voksne med fordøyelsesproblemer eller i visse typer luftveissykdommer.

Ortopedisk pute for å sove

Dette er det rette pute å sove, støtter hodet i optimal posisjon under hvile. Det anbefales i Osteochondrose, for personer med lidelser i muskel-skjelettsystemet, blodsirkulasjonen i nakken. Produkter fremstilt med utsparinger for hode eller ikke, er de utstyrt med en rulle langs kanten eller to over og under, hvor den ene over den andre. Denne formen støtter nakken og hodet i riktig posisjon, ikke gi til kaste og slå i søvne.

Standardstørrelse - 40x50 cm høye modellen konstruert for å utgjøre på sin side, lav - på baksiden. De er laget av et stivt materiale som har en "minneeffekt" - latex, polyester, polystyren, mikrogel, bokhvete skall. Levetiden til protese modeller - 7-10 år. Den minste tids bruk i produkter laget av polyester - 2-3 år.

Denne typen puter til å sove som den forrige, det innså behovet for en ideell plassering av skuldre og nakke. en rett vinkel mellom dem er innhentet &09deg;. Podsheyny rullelegemet ikke "slip", og forhindrer at snorking. De unike anatomiske puter for søvn har en minneeffekt. De ikke bare støtte hodet og ryggraden, men også huske posisjonen der en person sover, og holde sin form. Før du velger en anatomisk pute å sove, må du ligge på det og sørge for at hodet ikke var for høy, nakke og skuldre skal plasseres jevnt.

Det er interessant å merke seg, hva er putene til å sove med en avkjølende effekt. De er laget av skum Biogel og har en behagelig tekstur på overflaten, noe som ikke er noe problem pustende og lett å rengjøre - det skal bare tørke av med en fuktig klut. Filler akkumuleres ikke støv, det blir ikke slått midd. Materiale gjør det mulig å opprettholde lavere temperatur i huden, redusere utskillelse av fuktighet, har den flate form en massasjeeffekt.

Gjennom en kombinasjon av biomaterialer, slike produkter har en "hukommelse", enkel å tilpasse egenskapene til organismen, memorering og gjenta alle kurvene i menneskekroppen. Temperaturen i kjøleputer til søvn er alltid lavere rommet, som er spesielt viktig i varmt vær. De bor veldig behagelig, og i omsorgen for den enkle, vil vare i flere tiår.

Veldig behagelig pute for å sove oppblåsbar, de er myke, komfortable, aldri "gå av", slike produkter er det tilrådelig å ta med deg på veien - uten luft, de tar liten plass. De produserte en firkantet, rektangulær eller i form av en halvmåne, som kan være god natts søvn, selv i sittende stilling i bil eller fly. Laget modell av et materiale som ligner fløyel i konsistensen, som er en fin touch ansiktet eller halsen.

Å holde en søt og rolig, tar en mann sin favoritt positur. Før du velger en god pute å sove, være klar over at for ethvert sted på kroppen er produkter av ulik hardhet. Plassering på ryggen - det naturlige holdning sliten mann. For å opprettholde halsen i et slikt tilfelle er egnet for senge puter middels hardhet (mikrogel materiale med minneeffekt) av tykkelse 8-10 cm. Praktisk for ortopedisk tilbake stilling på utførelsesformer under rullene og utsparingene for hodet.

Det er viktig å vite hva som bør være en pute å sove på magen. Hun forsiktig tar ansiktet hennes i armene, det var praktisk å være i denne posisjonen. I tillegg har folk ofte ytterligere knuser hodestøtten hender. Derfor bør modellen være kompakt, tynt, og meget myk (fluff hollofaybera, bambus, silke) den minste høyde - 6-8 cm Meget passende former -. Rektangel eller en stjerne, mens under det passende å kjøre hendene. Alternativ med ruller holdning passer ikke på magen min.

Hvis en person foretrekker å hvile på sin side, blir det viktigste kriteriet for utvelgelse en nakkestøtte. Før du velger en pute til å sove, er det nødvendig å måle avstanden fra nakken til enden av armen. Dette valget vil være høyden av produktet, i gjennomsnitt er 10 til 14 cm. Plasseringen på side valgt stiv modell av lateks eller bokhvete skall, er det vel for å fylle rommet mellom madrassen og øret og halsen er sikkert støttet. Shape rektangulær praktisk brukbart produkt med rygger og spor på skulderen.

Fyllmaterialet og produkter - en viktig parameter som blir tatt hensyn til ved valg. På deres egenskaper, stivhet av produktet avhenger av dens evne til å opprettholde holdning. Kvalitet puter for søvn har gipoallegenny filler, som er godt "puster", transporterer fuktighet, beholder den ervervede varmen, bør det ikke starte patogener. Ansett som den høyeste kvalitet av lateksskum anatomiske formen hukommelse, er de elastiske og myke, gir en behagelig støtte for hodet og har en langvarig ytelse.

Fyllstoff er delt inn i:

 1. Naturlig, laget av naturlige materialer:
  • fjær - Den eldste naturlige fyllstoffer;
  • silke - fra silkeormer fibre, luft, myk, dear;
  • kamel eller saueull - bra for helsen, kan føre til allergier, krever renseri, raskt falle ned,
  • vegetabilske fyllinger - Bokhvete skrog, maisfiber, bambus fiber, gress. Har effekten av aromaterapi og massasje, pustende, tøff, raslingen i ro;
  • vatt - den billigste naturlige filler, mister raskt sin prakt;
  • naturlig lateks fra Hevea skummede harpiks - holder formen i lang tid, bøyer kroppen. Noen ganger er det kombinert med pennen, det oppnådde produktet elastiske og myke samtidig.
 2. Syntetisk tiltrekke lav pris og enkel omsorg:
  • sintepon - den billigste, raskt kommer på avveie;
  • komforel - representerer en syntetisk, perler;
  • hollofayber - en kunstig erstatning for lo,
  • silikon - frodig, holder formen.

Vurderer ulike puter å sove og velge hva som er best, kan du ta hensyn til produkter av mikrogelenes. I sine egenskaper av materialet er en syntetisk analog av produktene av fjær og dun. Han allergivennlige, lette, perfekt "puster", akkumuleres ikke støv, bakterier og lukt gjenoppretter raskt volumet. I henhold til konstruksjonen av mikrogelen er en samling av perler silikonert fine fiber, noe som gir fleksibilitet. Vedlikehold av et slikt produkt omfatter vasking ved en temperatur på ikke mer enn 30 ° C, uten bruk av aktive spinning.

Kvalitet pute å sove fra en kunstig materiale - silisium. God fyllstoff erstatter lo, fluffy, elastisk, gir en god mengde av produktet, øyeblikkelig gjenoppretter form og motstår lukt. Nakke etter en ferie i denne artikkelen gjør ikke vondt. Silikon utmerket tåler hyppige og gjentatte rull i maskinen, i strømsparemodus, ved en vanntemperatur mindre enn 30 ° C.

Materialet er slitesterkt, ikke forårsaker allergi, er det anbefalt å bruke selv for barn. Produkter kan ikke være gjennomvåt, ellers kan de miste sin fleksibilitet og porøsitet. Han har en ulempe - evnen til å akkumulere statisk elektrisitet. Før du kjøper bør du ta hensyn til silikon skjemaet - det er best hvis det er å fylle med baller eller fjærer.

Urte puter for å sove oppfunnet tilbake i gamle dager, de er mangfoldig, ofte brukt som fyllstoff humle, lavendel, mynte, timian. Og populære produkter fra nålene - de er godt avstemt til resten. Når de blir brukt er viktig å ikke glemme muligheten for individuell intoleranse av filler - til noen av innholdsstoffene i en person kan være allergisk. Puter med urter for søvn har en behagelig aroma og er ideell for personer som lider av søvnløshet.

Noen bindemidler og karakteriseres helbredende effekt: kamille, humle - berolige nervene, ryllik - OCR og bidrar til å hindre sykdommer i de øvre luftveiene, Hypericum - styrke immunforsvaret, timian - hjelpe forkjølelse. Herbal hodestøtter kan vare i ca to år, slike produkter er ofte harde. I henhold til leger, kan de brukes periodisk for å forebygge sykdom og søvnløshet.

Putevar fra hollofaybera

Det refererer til en syntetisk materiale, men er ansett som en av de beste erstatninger for fjær og lo, representerer 100% polyester, som er impregnert med silikon. Hollofayber lett å frieri, sjelden fører til allergi og holder formen godt, er det helt pustende og holde varmen. Fyllstoffet består av hule kuler, ikke valset og ikke faller ned, overskrider dens levetid holdbarhet andre syntetiske produkter.

Modeller med hollofaybera egnet for personer med symptomer på astma, allergier, gravid. Og populære barne puter å sove fra dette materialet fordi det har gode ortopediske og anatomiske egenskaper - tar lett formen på hode og nakke, slapper musklene. Artiklene lett å rengjøre og kan vaskes i maskinen ved en temperatur på 40 ° C med en optimal periodisitet - 4 ganger i året.

Klassisk pute for å sove av dun og fjær er laget av konvensjonelle fyllstoffer, beholder pålitelig varme, absorberende og lett å fordampe fuktighet. De er "puster", gjenvinnes lett dannes når pisking og hygroskopisk. Fyll ned produkter bruker varme og lys podpushek vannfugler - gjess og svaner. Jeg foretrekker å ikke mennesker som er utsatt for allergier.

Stivheten av produktet gir pennen, og mykhet av fjær. Prosentandelen av den siste ingrediensen, effekten på sin pris - jo høyere, jo dyrere. På grunn av den høye hygroscopicity av disse produktene er meget krevende å ta vare på. De trenger hver dag for å visp, for å fordele lo med jevne mellomrom foreta til renseri. Til innenfor akkumuleres ikke midd, skadelige bakterier og sopp, bør produktet være en gang i året for å tørke i sola, hvert femte år - den anbefalte endringen. Kvalitativ modell av fluff bør ha et tett dekke, for ikke å komme ut av filler.

Kopiering informasjon er kun tillatt med direkte og indeksert henvisning til kilden

Hva er den beste pute å sove: tips om hvordan du velger

Valg av en praktisk og høy kvalitet pute å sove - ikke en lett oppgave. For mange finesser å vurdere. Hva filler foretrekker? Hvordan velge riktig størrelse? Hvordan ikke å gå seg vill i de ulike modellene flom moderne markedet? Vi tilbyr sammen med oss ​​for å finne svar på disse spørsmålene, og bestemme hva slags pute til å sove er fortsatt bedre.

Til å begynne med, at alle puter til å sove er delt inn i to grupper: enkle og ortopediske. Selv om det ofte vi forveksle disse begrepene og ringe noen ortopedisk pute fra en tilstrekkelig elastisk filler.

Faktisk er den foreliggende ortopedisk modellen har ikke bare innvendig, men også utvendig innhold: den har en spesiell form, som er i forbund med den riktige fyllstoffet hindrer nakkesøylen krumning av ryggraden av en sovende mann. Disse putene brukes til forebygging av sykdommer i ryggraden, samt for medisinske grunner. Men spørsmålet hvordan du velger en pute å sove bør være de samme med evalueringen av kvalitative karakteristikker av filler.

Hjelpestoffer for stuffing puter og tepper er det minst to dusin. Definitivt gi en av dem hånd ville være galt, fordi det kan være den ideelle, vil den andre føre til ubehag for en bestemt person.

Derfor, når du velger "stuffing" for å dempe nødvendig å finne ut om du har en allergi mot det, samt fokus på personlige syn på hvor hardt eller mykt det skal være.

Vurdere de mest populære typer fyllstoff og vurdere deres styrker og svakheter.

Fyllstoffer av denne type laget av polyester hulfibre. Den eldste av dem - sintepon. Han dukket først opp på markedet i midten av 30-årene av forrige århundre.

Dag, på den samme basis som i polstring polyesterpolyesterfibre oppfunnet en hel generasjon av høyere kvalitet materialer, slik som svane ned, hollofayber, ekofayber, komforel og klassisk sintepon gradvis forsvinne. Men generelt, fordeler og ulemper med disse fyllstoffer er like.

 • Ikke forårsaker allergi.
 • Ikke samle støv og ingen lukt.
 • Ikke absorberer fuktighet og snart er det fordampet fra overflaten.
 • Lav vekt.
 • Rimelig.
 • Lettstelt.
 • Lave ortopediske egenskaper.
 • På grunn av dårlig støtte kan forverre nakkesmerter.
 • Dårlig termoregulering.
 • Raskt bli komprimert.
 • Når vasking taper i volum.
 • Sintepon er omtrent et år, det er endringen er ikke mer enn 3 år. .

Preference bør gis til en ny generasjon av materialer, men det faktum at de vil gi god støtte for cervical ryggraden bør ikke telle.

Pute av klassisk syntepon det er fornuftig å kjøpe som et rimelig alternativ for hyttene, som en midlertidig erstatning, eller i tilfelle plutselig ankomst av gjester.

Dun og fjær av vannfugler - tradisjonelle naturlige filler, sammen med saueull brukt av mennesker i hundrevis av år. I vurderingen av dens egenskaper, mener vi fjærdrakt av ender og gjess. Utrolig dyrt dyne er svært sjelden, men når de snakker om Lebyazhie lo, i de fleste tilfeller innebære populære syntetisk analog.

 • Utmerket termoregulering.
 • Perfekt absorberer og fordamper fuktighet.
 • Lett gjenoppretter volumet.
 • Det har ortopediske egenskaper.
 • Det vil vare opptil 5 år eller mer.
 • Det tiltrekker midd og bed bugs (selv om den beste kvalitet og dyre produkter er protivokleschevye behandling i prosessen).
 • Kompleks omsorg. Tillates kun tørr rengjøring som må gjøres minst 2 ganger i året.
 • Hvis filler er lav kvalitet, lukter pute dårlig.
 • Den høye prisen.

Når den beste pute for å sove enn en fjær var umulig å forestille seg. Men i dag var det ikke mindre verdige og rimeligere fyllstoff. Sannheten er på salg kan bli funnet ganske lave ned-fjær produkter, men de kan ikke være av høy kvalitet.

Dyrehår - en av de første materialene som folk har lært å bruke til sin egen fordel, og en annen klassiker naturlige filler i århundrer ikke miste popularitet.

 • Utmerket termoregulering;
 • God støtte;
 • Perfekt absorberer fuktighet og fordamper;
 • Den har medisinske egenskaper og hjelper til med solid hodepine;
 • Overkommelig pris.
 • Kan sammenfiltret etter noen måneders drift;
 • Dårlig kvalitet på råvarer ubehagelige lukter;
 • Den inneholder gunstige forhold for oppdrett av støvmidd;
 • Complex omsorg: er det ofte nødvendig å ventilere, tillates kun skånsom håndvask.

Dersom valg av puter for deg i prioritering av naturlighet og budsjett pris, er du ikke utsatt for allergier, er du plaget av hyppige migrene og forkjølelse, kjøpe en modell med ull filler definitivt verdt det.

Denne naturlige mineralske fyllstoff har i dag i høy etterspørsel. I fremstillingen silkeormsenger kokong manuelt rette, lagt på hverandre og bretter størrelsen av puter.

 • Ekologichesnost;
 • Det faller ikke ned og ikke knuses;
 • Utmerket termoregulering;
 • Høy ventilasjon;
 • Den silke er ikke søke støvmidd og sopp;
 • Den har et smussavvisende effekt;
 • Ikke trekk fuktighet fra huden, slik at for den tapte kollagen dagen for å komme seg, og dermed bevare ungdommelighet i huden;
 • Serverer 5 år eller mer.
 • Lave ortopediske egenskaper;
 • Kompleks omsorg. Tillates bare en svært skånsom håndvask og tørt;
 • Den høye prisen.

Silkeormsenger kokonger - den eneste naturlige animalske fyllstoff er indisert for astmatikere og allergikere. Hindring for kjøp kan bare være en høy pris. Den gjennomsnittlige kostnaden for et kvalitetsprodukt starter på $ 70. Men det er helt nedbetalt en lang levetid.

Luza bokhvete (bokhvete korn hult skall) - et naturlig plantebasert fyllstoff. Før vi kommer inn i puten skall grundig rengjort, behandles med varm damp og passerer antimikrobiell behandling.

 • Den har en liten massasje effekt;
 • Miljøvennlig;
 • God pusteevne;
 • God termoregulering;
 • Høye ortopediske egenskaper;
 • Husks starter ikke støvmidd;
 • Overkommelig pris.
  • støy;
  • Overdreven hardhet;
  • Mange vekt: et gjennomsnitt på en slik pute veier 2,5 kg;
  • Kompleks omsorg: det er nødvendig minst en gang i måneden hell skrelle av putevar og tørt;
  • Levetiden på minst 2 år.

  Pute bokhvete skall har mange fordeler. Det er verdt å kjøpe hvis du ikke er forvirret støy og tung vekt filler.

  Minne skum - modifisert polyuretan skum med liten elastisitet. Han myknes ved kroppsvarme, gjenta sine omriss, og dermed produsere en god anatomisk støtte. Når lasten er avsluttet, blir fyllstoffet returnert til den opprinnelige form.

  • Høye ortopediske egenskaper;
  • Lindrer smerte i nakke;
  • Det er ikke grobunn for støvmidd, mugg og jordslag;
  • stille;
  • Ikke behov for omsorg: er det nok å vaske putevar regelmessig.
   • Dårlig termoregulering;
   • Virkningen av innkapsling: hodet er begravet i den "intelligente" skum som en kokong;
   • Kan utstråler en særegen lukt;
   • Den relative stivhet;
   • Levetiden på ikke mer enn 3 år;
   • Den høye prisen.

   Uvant med en slik pute kan ikke virke for komfortabel. Men etter 5-7 dagers bruk, folk flest ikke klarer å svare på effekten av "konvoluttering" og merker at de sluttet å torturere smerter i nakken. Preference bør gis til modeller med perforering, som de passerer luften bedre.

   Et slikt fyllstoff kan være naturlig, laget av gelé gummi planter og kunstig. Naturlig gummilateks er meget kostbart. For kollisjonsputer hovedsakelig bruker en latex inneholdende ca. 15% kunststoff.

   • Høye ortopediske kjennetegn;
   • Utmerket støtte;
   • En naturlig antiseptisk. Lateks bakterier ikke starte;
   • God termoregulering;
   • Lindrer smerte i nakke;
   • stille;
   • Levetiden på 5 år eller mer;
   • All omsorg er redusert til vanlige vaske putevar.
    • De nye produktene har en karakteristisk lukt;
    • Økt stivhet;
    • Den høye prisen.

    Til dags dato, er naturlig latex ansett for å være en av de beste materiale for produksjon av høykvalitets ortopediske hjelpemidler. Hoved ─ plukke opp en pute og behagelig form fra en bona fide produsent.

    For å forstå hvordan du velger en pute å sove, må du tilstrekkelig vurdere deres fysiske tilstand. Mest vanlig, klassisk pute har en kvadratisk eller rektangulær form.

    Pute effekt oppnås der kun ved passende fyllstoff. Hvis du ikke trenger en fullverdig ortopediske enheter for medisinske årsaker, er du ikke plaget av smerter i muskler og ryggraden, vil de vanlige puter med din foretrukne filler være tilstrekkelig.

    Men en filler er ikke nok for en full ortopedisk pute. Det må tilpasse seg de anatomiske trekk ved personen og på grunn av den ergonomiske formen.

    Ortopediske (anatomiske) puter kan være:

    • Rektangulære. Modeller har et rektangulært hull i midten og rygger av forskjellig høyde på den større side. Når du sover på din side, plassert under cervical buen på side med valsen i høyden når du sover på baksiden med en pute ─ høyere.
    • Med fordype av overarmen. Puter med en slik konfigurasjon brukes bare til å sove på hans side.
    • I form av rull. Puter valser er karakterisert ved høy stivhet og er ikke egnet for kontinuerlig bruk, men er egnet som et alternativ for en etter lur, for eksempel i frisk luft.
    • I form av en hestesko. Denne modellen brukes i reiselivs og bidrar til å sove komfortabelt i sittende stilling. Det er også mulig å legge under et hode når du ser på TV. Å sove i en horisontal stilling, er det ikke egnet.

    I de senere årene, ble markedet oversvømmet med ortopediske puter originale konfigurasjoner i form av halvmåner, sommerfugler, bananer - you name it. Men for å gi god anatomisk støtte under søvn nok de fire første alternativene.

    Shape pute spiller den viktigste rollen i riktig vedlikehold av halsen og hodet. Det viktigste - er å velge riktig pute for deg å størrelse.

    Pute størrelse er også viktig: hvis den er for stor eller for liten, til å sove på det vil være ubehagelig. Når du velger riktig størrelse modell, bør du vurdere følgende nyanser:

    1. En lengde klassiske puter varierer fra 40 til 80 cm, bredde - fra 30 til 50 cm.
    2. 2 For høye store folk beste alternativet ville kvele 50 til 80 cm For de standard kroppsbygning -. 40 til 60 cm.
    3. 3 standard størrelser av voksen ortopediske modeller - 50 til 70 cm, barn - 20 til 30 cm, ungdoms - 50 til 40 cm.
    4. 4 til å sove på ryggen for de fleste av gjennomsnittlig høyde egnet pute høyde på 10-13 cm, for å sove på siden -. 11-12 cm å vite det nøyaktige parametere, måle avstanden fra skulder til midt på halsen og legge til 1-2 cm.
    5. 5 Hvis du drømmer deg nummen og anspent nakke og skuldre nummen haken nesten hviler på brystet, er det et ønske om å legge hånden bak hodet, ikke pute ikke passer deg.
    6. 6 Husk å teste fremtidig kjøp av hytta: ligge på deg som en pute, i samme stilling som vanligvis sover. For å forstå passer deg eller det er ikke nok for 5-7 minutter.

    Avslutningsvis vil jeg gjerne legge til at adresse spørsmålet om hva slags pute er best for søvn, kan bare være basert på de fysiologiske egenskapene til hver voksen og barn separat. Teen pute medium størrelse kan virke ubehagelig. Allergikere ikke kan sove på hypoallergenisk, men den stive modell av latex.

    En person som lider av forkjølelse konstant, kan være ubehagelig subtil dyr lukt som kommer fra påfyllings av saueull. Husk at den vanligste feilen kjøpere - oppkjøpet av lignende modeller for hele familien. Ikke gjør det til en behagelig og sunn søvn for alltid bo i huset.

    Praktiske råd om hvordan du velger en Ortopedisk pute for smerter i nakken.

    Hvilken bedre pute til å sove? Å velge et fyllstoff, formen og størrelsen

    Valget av sengetøy påvirke kvaliteten på søvn og humør hele dagen. Hvilke pute å sove bedre? De bør trekke sin mykhet og komfortabelt rundt konturene av hodet ditt? dempe effekten avhenger av den enkelte person. Noen vil passe stor og luftig, noen - et firma med en hard filler. Hvordan gjøre det riktige valget - les videre.

    Å kvele ikke ødelegge ferien, og gjøre det beste, har det å bære en viss egenskaper. De bestemmer kvaliteten på sengetøy:

    • perfekt pute lukter ikke og ikke absorberer lukt;
    • Det trenger ikke føre til en allergisk reaksjon;
    • på samme tid - beholder sin opprinnelige form;
    • Den har en stor sikkerhetsmargin;
    • lettstelt;
    • Det holder på varmen;
    • hygroskopisk;
    • pustende, "puster";
    • Det skaper ikke et gunstig miljø for vekst av mikroorganismer;
    • komfortabelt og hyggelig eier.

    Form, farge, skjønnhet - mindre kvalitet. Først av alt, bør produktet være brukervennlige og trygge for helse. For å gjøre dette når du velger guidet av størrelsen, stivhet og fyllstoff. Ikke spare penger for en god pute, slik at du sikrer deg en god hvile, og dermed produktiviteten i løpet av dagen. Og så hver dag!

    Size-senger - et viktig punkt. Tross alt, hvis puten er liten, så hodet vil rulle under søvn og i morgen vil være på siden av den. Produktet skal være praktisk høyde. Hvordan du finner ut at sengetøy er lav? Hvis du er plassert under hodet under søvn knyttneve, så du trenger en prøve av større tetthet.

    Noen ganger lå til grunn for hånden under puten - ikke en nødvendighet, men en vane, at en slik holdning er komfortabel en person under søvn. I dette tilfellet, til høy pute være et problem.

    Indikator for å endre høyden og bredden er en smerte i nakkesøylen, nummenhet i skuldre, snorking, urolig søvn og søvnløshet. Standardstørrelse pute - 50 til 70 eller 70 til 70. Ved slike dimensjoner lett å plukke opp putevar. Ifølge personlige preferanser, kan du velge produktet og bredere, men bredden bør ikke være større enn bredden på madrassen.

    Den standard høyde over ekstrautstyr -. 8 til 15 cm for menn stor kroppshøyde kan nå 17-18 cm Hvordan velge en pute for høydeinnstilling.? Mål høyden av skulderen, bør denne avstanden matche høyden på puten.

    Den klassiske form - et kvadrat eller rektangel. Men ikke alle av denne formen sikrer en komfortabel stilling av hodet og nakken. Av medisinske årsaker, kan du kjøpe ortopedisk pute. De er laget i form av en sirkel, rulles rektangel med en utsparing for hodet.

    Den spesielle formen halvmåne anbefales i tilfelle problemer med halsen. Det fikser det klart ved sengetid. Men søvn på denne puten kan bare være på baksiden. En mer praktisk alternativ - konveks pute med en utsparing i midten. Den lar deg slå hodet mens du hviler. For å bestemme brukbarheten av enhver form, ikke nøl med å legge seg ned på produktet før du kjøper.

    Den ønskede stivhet sengetøy kan identifiseres ved den stilling i hvilken en person sover:

    1. Hvis du sover på siden, velge den mest stive pute.
    2. Hvis du foretrekker å sove på ryggen, så passer produktet av middels hardhet.
    3. Myke senger bør kjøpe hvis du sover for det meste på magen. Det er viktig at madrassen er for myk var.

    Etter opprinnelse stoffene er naturlig og kunstig. Det er ikke det en slags bedre enn en annen. Og i den naturlige og syntetiske det er plusser og minuser. Velg filler bør være basert på personlige følelser.

    Av naturlige fyllstoff inkluderer:

    • Dun og fjær av vannfugler - ender og gjess. De brukes på grunn av den utrolige mykhet, luftighet, elastisitet og hygroskopisk. Fordeler: varme og luft. Dunete hjelpestoffer absorberer fuktighet brønn. Minus: i disse produktene ender opp som støvmidd. På varer fra sin aktivitet i menneskelig allergi oppstår. Dunete fjær puter trenger ofte å bli tørket. Den gjennomsnittlige levetid ved normal bruk - 5-6 år. Jo høyere ned i forhold til pennen - den mykere produktet. Gåsedun er frodig og stor, enn en and. Disse putene er dyrere, men kvaliteten er høyere. Den beste blant de naturlige filler - dyne. Det er den mest kostbart materiale. Faktum er at putene Edderduna er laget for hånd.

    • kamel ull. Disse putene er ikke bare myk, pustende og varm, men også å ha en helbredende effekt. Den helbredende egenskaper av lanolin gir substans og evnen til å holde på varmen i lang tid. Produkter laget av kamelhår anbefales for folk med spinal sykdommer. All-naturlige ull fyllinger er sjeldne. De raskt mister sin form, slik at en ull padding polyester eller blandet med andre, mer kostbare og slitesterkt syntetisk materiale eller hollofayber sintepuh. En av ulempene med ullprodukter - evnen til å forårsake allergi.

    • Hest hår. Ganske vanskelig filler holder formen godt, absorberer fuktighet. Puter med ham sterk, hard, så de bør velge for medisinske årsaker, eller hvis du foretrekker å sove på sine sider. Fyllstoffet kan føre til et individ intoleranse.

    Magazine "Miss renhet" anbefaler at folk som er utsatt for allergier, ta hensyn til de naturlige vegetabilske fyllstoff. Disse materialer - en verdig erstatning av fjær og ull fyllstoffer.

    Naturlige vegetabilske fyllinger

    • Bambus. Hvis du trenger en allergivennlige, pustende, hygroskopisk, antibakteriell, lett å bruke og ta vare pute, så mest sannsynlig trenger du en bambus filler. Slike produkter puste lett slettet, og har en lang levetid. Plus er den lave kostnaden.

    • Silke. Silke poser er preget av høye kostnader, men de er allergivennlige, har ingen lukt, ikke krølle. Silke - myk fyllstoff, så for å øke stivheten av silikon tilsatt.

    • Bokhvete skall, humle, gress, ris skall, etc. Målene for slike fyllstoffer: hodebunnsmassasje og aromaterapi. I slike produkter er godt sirkulert luft, de lett aksepterer kroppsform. Lifetime - 2-3 år. Care produkter ganske arbeidskrevende: de trenger å luftes, desinfisere, tørr. Slike sengetøy, som de sier, "en amatør": de er tøffe og rasling. Og du kan ikke lukter det.

    • Skumgummi - lateks. Populært materiale for ortopediske tilbehør. Det er mykt, lett å akseptere konturene av hodet og nakken, gjenvinner raskt sin opprinnelige form. Materialet har gode ortopediske egenskaper, betyr det ikke forårsake allergi, har en bakteriedrepende effekt. Preget av en lang levetid - ca 20 år. Helt naturlig latex er sjeldne og dyre. Standarden andel av innholdet i lateksen - 75%.

    Budsjettet alternativ til naturlige fyllinger. I tillegg til lave kostnader, fordelene er allergivennlige, enkle å vedlikeholde, god pusteevne.

    • Sintepon. Mykt og komfortabelt materiale. Lett å rengjøre: den kan vaskes i maskinen. Sinteponovye puter ikke beholde lukt. Serve slikt produkt i ca 10 år. Minus: raskt gli ned og mister sin form.

    • Hollofayber. En verdig erstatning fjær puter for folk med allergi. Materialet er laget av polyester. Han er tøffere enn sintepon, og lov til å vaske det forsiktig - ikke høyere enn 40 grader. Hollofayber lukter ikke, det holder varmen godt. For å gi effekt til ortopedisk hollofaybera blandet litt ull.

    • Silikon. Silikon puter vel holde sin form, myke, elastiske og klumpete. De er godt lekke luft. De er laget i forskjellig høyde og tetthet. Minus slike produkter i deres eiendom elektrostatisk ladet.

    • Komforel. Små pellets av polyesterfibre belagt med silikon. Slike puter har soppdrepende og antibakterielle egenskaper, ikke start midd i dem.

    I butikken til å holde ut, for å spørre konsulenten om produsenten av fyllegenskaper. Ikke nøl med og prøve på puten, for å se nøyaktig hva det er egnet for deg eller ikke.

    Først av alt, basert på personlige preferanser. Det er greit hvis din familie vil alle ha forskjellige puter.

    1. Føl pute. Det bør ikke være noen klumper, støt og bulker. Fyllstoffet bør være jevnt fordelt.
    2. Trykk ned og slipp den. Et godt produkt vil raskt gjenopprette form.
    3. Pat pute. Fra det bør ikke ta av støv.
    4. Smell senger. Hvis filler er kunstig, bør det ikke gis kjemikalier. Naturlige fyllstoff tendens til å lukte litt. Hvis du liker smaken - du kan kjøpe. Og hvis du har enda litt fiendtlighet, er det bedre å ikke bruke penger på kjøp av produktet du fort blir lei, er søvn urolig og nervøs.
    5. Vær oppmerksom på saken. Det bør være fast sydd, slik at du kan vaske puten i bilen eller visp, fluff opp fibrene. Dersom sømmene knapt hengende på, eller stikke ut fra dekk tråd - et produkt brytes etter den første vask. Materialet skal være behagelig å ta på. Vel, når lokket er gitt på glidelåsen. Dette vil gi tilgang til filler. Du vil være i stand til å rense det, tørk den og justere mengden.

    Stol på din intuisjon og ikke vær redd for å eksperimentere. Kanskje Odd-formet pute fylt med en sjelden - dette er ditt valg!

    Jenter er vi hele tiden tenke på hverdagens problemer og glemme oss selv. Ja, rengjør vi huset, renset og vaske ting, det er alltid noe å spise. Men jeg hadde en følelse av at hennes manns elskerinne dukket opp, kanskje det er på grunn av min overvekt. Jeg ser på Olu Kartunkovu av KVN, hva hun har gjort, slanket for et par måneder til 30 kg, og jeg fulgte hennes diett, allerede har de første resultatene - 10 kg. Og når hennes mann begynte å betale mer oppmerksomhet til meg i sengen. Hvem bryr seg hvor tynn Kartunkova finner du her. Jeg sier bare at prosessen med å jobbe med deg selv sjekket.

    og deres betegnelse

    Spørsmål og forslag: [email protected]

    Advarsel! Kopiering av materialer er mulig kun med tillatelse fra administrasjonen, og det aktive henvisning til kilden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 + 4 =