profilerte taklister

Hvordan velge taklister

Vinduer i boliger og administrative bygninger - en av de viktigste delene som danner stilen av lokalene. Deres utseende er dannet gardiner og hyller. I denne artikkelen vil vi snakke om hva som kan være gesimser.

Selv så ukomplisert design så gesimser har mange arter. Det handler ikke om utseende, og det konstruktive design, installasjonsmetode. Generelt om de tekniske detaljene.

Gardinstenger har forskjellige typer

Primært, gardinstenger kjennetegnes ved en metode for installasjon. Det er en vegg og tak. Valget avhenger av dine ønsker og type tak. Bæreevne av veggene er som regel tilstrekkelig for fiksering av takskjegget selv under tunge gardiner. kan oppstå i forbindelse med problemer hvis vegger er laget av porøs betong eller foret med gipsplater. Men i slike situasjoner er det standardløsninger - bruk av boliglån, kjemiske ankere eller spesielle plugger.

Den mest kjente formen for taklister for gardiner

På taket er det forskjellige situasjoner. Standarden er ikke et problem, men med spenning eller suspensjon er nødvendig å tenke på forhånd. I tilfelle av spenningen som vanligvis brukes tak gesims for gardiner og for å feste et tak bane fra en blokk av tre eller metall skinner konstruere konstruksjon med tilstrekkelig bæreevne.

Og ikke engang får alle tak satt gesims. På gips kan festes, men tunge gardiner gips i seg selv ikke kan stå. Dette er bare mulig for lys gardiner typen tyll. For tyngre stoffer benyttes vegghyller eller sikre taket, men den mest overlapping.

For tak som typisk anvendes strenge gesimser, som er montert for å overlappe

Andre typer undertak - plastpaneler, Armstrong, etc. - ikke er i stand til å bære noen overflødig belastning. Den beste veien ut - selv under reparasjoner til takmontering, installere boliglån - tilleggs profil eller en trekloss, godt festet til taket. For ham deretter montere gesimsen for gardiner.

Festene bli en pålitelig og ofte, på grunnlag av at det må hele tiden belastning på flere kilo, pluss skarpe rykk når zadergivanii / åpne gardinene. Så ikke skimp på maskinvaren.

Også en fremgangsmåte for festing, gesimser ha annen form. Det er:

 • Tubular. Vanligvis sirkulær i tverrsnitt, men det var også plassen. Tradisjonell stil takskjegget for gardiner, kjent siden antikken. Også kalt dem "avsats runde." Deres særegenhet er at de er en del av innredningen, fordi når du velger bør velges selv design. I henhold til en fremgangsmåte for fiksering vegg og tak er (sjelden). Det er fortsatt en slik type som roterende rørformige dragere.

Tre rad gardinskinnen rør av metall, plast, tre - de vanligste alternativene

String gesims for gardiner for lette og middels stoffer

Profilskinne eller avsats kan være en plast eller metall

Baguette taklister - alle typer innendørs dekorative lekte

Generelt er det alle typer gardinstenger for gardiner. Med type bestemmer ikke så vanskelig - viktige dine preferanser og ønsker. Neste blir nødt til å finne en modell som passer for ditt tilfelle og de tekniske egenskapene (ja, det er noen), og Vernal arter.

Å si at noen type taklister for gardiner bedre, og noen verre enn galt. Hver brønn på sin egen måte, og hver har sine ulemper. Velg typen gesims for gardiner bør være basert på flere kriterier: utforming av lokalene, type vinduer og gardiner, ønsket effekt.

For eksempel, for en kortfattet uten pelmet gardiner kan man bruke alle typer gesims, inkludert et rør eller jernbane. Rørformet mer egnet for rom med stor takhøyde eller i det minste, hvor avstanden fra toppen av vinduet til taket 20 cm eller bedre - 30 cm og mer. Ellers ser de "ikke så veldig."

Velg en gesims for gardiner bør være under interiør, men ikke glem om de tekniske detaljene

Tubular ikke veldig egnet for gardiner med lambrequins, siden de også er fornem, dessuten denne typen gardin i kombinasjon med rør og ringer ser "ikke veldig". For swags mer egnet skinnestreng eller et alternativ. I dette tilfellet, gesimsen selv er skjult, så det spiller ingen rolle estetisk verdi. For noen stiler vil se bedre Framing alternativ.

Draperi stenger: definert med parametere

Først må vi bestemme lengden på gesimsen. Valget avhenger av om du ønsker å visuelt øke eller redusere vindusåpningen og den totale lysstyrken i rommet. Dersom det ikke er nødvendig å øke vinduet, lyset i rommet med overskudd, taklister ta eller lik bredden av vindusåpningen, eller litt mer. Faktum er at hvis du kjøper rørformede gesimser ferdig, de er standard lengde. 1,6 m, 2,0 m, 2,4 m, 3,0 m fordi vi må ta det neste høyere. Exit - å lete etter butikker som selger røret på opptakene. Slik også.

Med en lengde fastsettes basert på takskjegget dine ønsker

Hvis rommet må passere så mye lys, eller er nødvendig for visuelt å gjøre det bredere i de åpne gardinene er plassert på den tilstøtende veggen til høyre, venstre eller begge sider. Avhengig av tettheten og antallet folder i gardiner, er det nødvendig å fra 30 til 60 cm på den ene eller begge sider. På grunn for beregningen av lengden til takskjegget for gardiner til vindusbredde, 60 eller 120 cm (kan være mer / mindre avhengig av ønske). Deretter oppgave - å finne en forutbestemt lengde av gesimsen, eller nær det funnet nummer.

Før du endelig velge gesimser, oppmerksom, for hva de er malerier. Beskrivelsen er vanligvis skrevet "for lette og middels" eller "for lett, middels og tunge gardiner." Det siste alternativet - en universell, når de er riktig installert tåler belastning.

Se beskrivelse for noen av gardiner utformet gesimser

Hvis du velger metall gesimser, kan du selv se nærmere på egenskaper er de ikke alle overlever. Men med plast og tre må være forsiktig. Ganske mye av modeller for mellom gardiner.

Har fortsatt å velge for en rekke stenger / rør / linjer må gesimser. Det avhenger av hvilken type gardiner. Det er de:

En, to og tre rad

Engangsbruk hvis du henger gardiner eller tyll. Double - hvis begge komponentene er nødvendig. Triple takskjegget trengs for modeller med lambrequins. Med dette, kanskje, er alt klart, og problemet kan bare skje hvis du velger å bytte ut gardinene. Hvis en streng / rør vil være overflødig - ikke et problem, men med en mangel på generelt krever utskifting av gesimsen.

Tubular gesimser: skjemaer, bilder

Gjør dem av metall, plast og tre. Metall rørformede staver kan være laget av aluminium, bronse og stål og andre legeringer. Det sirkulære rørformede staver av jernmetall eller aluminiumlegeringen tynn film laminert imitere tre. Dette er de billigste i denne kategorien.

Gesimser av slanger - den tradisjonelle måten vinduet dekorasjon

Tverrsnitt: rund eller firkantet

I utgangspunktet rørformede gesimser ha et sirkulært tverrsnitt. Det er en klassiker. Men det er et kvadratisk tverrsnitt med den tilsvarende firkantet "ring" for hengende gardiner. De ser stilig, egnet for interiør innredet i moderne trender: Art Deco Loft, minimalisme.

Square rørformede gesimser ser stilig.

Men det er slik de er praktisk å bruke, hvor godt vil gli disse "ringene" er - spørsmålet. Alt kan være bra hvis overflaten perfekt polert og justert. Hvis det er den minste uregelmessighet ... Den enkleste måten i denne forbindelse med tre taklister. De kan være lakkert. Deretter normal slip gitt. Selv om ingenting hindrer lakk og metall ...

Det er to former for salg av gesimser av rørene. Først - klar til å sette, karakterisert ved at armene er, rør, ringer, dyser. Så vanligvis selger tre eller plast listverk, noen metall.

Du kan velge hvilken som helst farge og rørdiameter, og deretter plukke opp tips

Den andre formen - alt separat. Det er mer typisk for metall modeller. Kjøpe et rør av ønsket diameter og festebraketter. Under gardiner tar vanligvis tykkere rør - 22 mm og mer, i henhold til tyll - mindre. Å dekorere dem er det mange forskjellige tips. Annerledes i prisskjema ... På tynn under tyll, ta vanlige caps, men for første rad, kan du velge noe mer pretensiøs (hvis en slik dekorasjon stylist kommer til prosessanlegg).

Tips mange forskjellige stiler, farger, priser

I denne formen for salg er det også flere typer ringer og klips for å feste gardiner. De også kjøpe separat. Det er ikke alltid nødvendig, disse ringene som det er måter å henge gardiner uten ekstra feste - på maljer eller hemper.

String staver; fremgangsmåter og funksjoner monteringsutvelgelses

Hvem oppfant metalltråd brukes til å henge gardiner, ingen vet, men ideen er relished av mange. Det er billig, pålitelig, det passer inn i ethvert interiør. Bare med tunge gardiner kan ha problemer med: ledningen kan bøyes under vekten. De fleste av de streng gesimser designet for lett til middels. Heavy må finne et annet alternativ.

Eksempel beskrivelse streng gesims

Strenge gesimser kan være vegg og takmontering. I alle fall bruke parenteser, de er bare forskjellige typer. Når du velger en titt for følgende parametere:

 1. Den avstand fra referanseplanet (tak eller vegg) som er streng etter montering. Det finnes modeller for en baguette med litt avstand, er det - med et stort, for å være i stand til å senke lavere gardinene.
 2. Lengden av gesimsen. Hvis du trenger mer enn tre meter, trengte tre armer - to på kantene og den mellomste.
 3. Antall strenger. Det er ett, to og tre rad.
 4. Diameteren på strengene. For lungevev av 2 mm er tilstrekkelig for den gjennomsnittlige behov mer.

Dobbel rad streng gesimsen for veggmontering

Det er strenger takskjegget flush og monteringsflate. De er karakterisert ved dekorative parentes. Hvis hele strukturen vil være skjult bak baguette, velger den enkleste og enkel. Oftest er dette en vanlig klemme med flere hull. Det vil fortsatt være skjult, så det bør bare bekymre sin styrke.

Strenge taklister for utenpåliggende montering har et mer sofistikert utseende. Vanligvis er dette polert metall hvit eller gul, kan være dekorative elementer. Prinsippet for utvalget er velkjent: i tillegg til de tekniske parametre, valgt i henhold til situasjonen. Selv braketter og små, er det bedre hvis de ikke kommer i konflikt med interiøret.

En av de mest interessante og ulike grupper. Skinne taklister kan være laget av metall eller plast. Plast med god kvalitet artet i drift, men bare egnet for lette stoffer.

Typer av profilskinner for innfelt montering

Metall er vanligvis laget av aluminium og legeringer. Når det gjelder pålitelighet, de er gode, men hvis metallet i skinnen dårlig slipes, eller trekke gardinene åpen er problematisk. Men det går med tiden: de eksisterende uregelmessigheter glattet. Hvis du ønsker å fremskynde denne prosessen, er det mulig å arm sandpapir for metall med en svært finkornet og justere alle de feil. Det burde hjelpe.

Det er modeller av skinne listverk for gardiner, veggmontert, er det - taket. Noen kan bare festes til en vegg eller tak bare, noen har mulighet til å velge installasjonsmetode.

Det er en annen divisjon kriterium i utseende. Det er profiler av meget enkel form, som er beregnet for innfelt montering. Den kan monteres på en base taket når det er installert spenning eller suspendert, gjemmer seg bak en baguette (for vegg eller tak feste - det spiller ingen rolle.

Taklister veggmontering

Det finnes modeller for utenpåliggende montering. De er vanligvis dekorert med en dekorativ stropp. Vegg- eller takmontert med braketter. Antallet parentes er bestemt av lengden til - opp til 3 meter trenger bare to på kantene og mer - sette tre.

Corner profilerte taklister

For store karnapper eller hjørnelister passer ikke stramt. Hvis hjørnet vinduet er fortsatt mulig å forankre de to lineære takskjegget, karnapper at en slik satsing ikke passere. Deres linje er buet jevnt delta har mange korte segmenter som ser, for å si det mildt, "egentlig ikke." Og derfor trenger fleksible listverk.

For å komme hit er utformingen av vinduet, trenger du en fleksibel gesims

De hadde en stor sving i horisontalplanet. I dette tilfellet er det mulig å bruke en eller to store lerret til gardiner og ikke mye av flaskehalser. Det er tre løsninger for disse vinduene:

 • fleksibel aluminiumsprofil for gardin;
 • fleksibel plastprofil;
 • samle plast.

Omtrent ser prefabrikert plast profil tak typen

Når du velger, må du først se etter noen gardiner utformet denne profilen. Videre skal det forstås at den modulære plast hjørne gesims må installeres strengt i ett plan, eller i overgangene av løperne blir sittende fast. Det er vanligvis montert i taket, fordi det er ønskelig at det er ingen vesentlige endringer.

Profilerte taklister

Til dags dato, den delen av gesims for gardiner, er det et stort spekter av mulige typer listverk. Den mest ettertraktede og populær form for gesims for gardiner er profilert gesims for gardiner laget av aluminiumsprofilen.

Andelen av gesimser innen det generelle område av gardinstenger for gardiner opptar 70% av de eksemplene som er satt av gardinsystemer. Profil for takskjegg er fremstilt av en spesiell aluminium vanligvis standard malt hvit og har et spesielt polymerbelegg. gesimser lett kan males i den fargen du vil når du vil, med prisendringen er ikke viktig!

Allsidighet er levert av profilen til gesimsen av den praktiske muligheten til å installere de mest sofistikerte former for vindusåpning (nisjer buer, karnapper og andre vindus former med 4-5 eller flere vinkler). Bare Dekorative taklister for gardiner kan være en egen selvstendig vinduet dekorasjon elementet og forhenget komposisjon. Nesten alle profilerte hyller er mulig å installere en manuell kontroll av Cordoba. Gardin styring profilen kan utføres fra midten til sidene og i den samme retning fra kant til kant.

Gesimser er det ingen forskjell mellom begrepet taklister for gardiner eller vegg gesimser for gardiner. Eventuelle gesimser kan installeres på taket og på veggen ved hjelp av spesielle braketter.

Gesimsen profilen er delt inn i bestemte undergrupper avhengig av den ønskede funksjonalitet, slik som:

 1. Dekorative gesimser for gardiner.
 2. Profilert gesims for pelmets.
 3. Aluminiumprofil for middels gardiner.
 4. Gesimser for tunge gardiner
 5. Japansk panel.
 6. Løftesystem (for romerske persienner og østerrikske)

Dekorative gesimser:

Til denne typen hører gesims listverk Alu-prof, D-3400, Decolight, High End. Gesimser finnes i forskjellige farger og nesten ingenting ikke skiller seg fra vegg dekorative gesimser.

Gesimser for lambrequin:

For dette formålet, godt egnet Profile Artikkel-43 og Simple -Lip. Profil svinger godt og kan brukes til stor bukt og buede vinduer.

Aluminiumsprofil for lette gardiner og gardiner av moderat alvorlighetsgrad:

I denne kategorien er brukt lette profilsystemer avhengig av de tekniske forhold av objektet. Slike systemer omfatter - Profil Art-1100 og er den vanligste profilen til St-43 og Simple, som ofte brukes profil CKS, KS, Ct-2005 de fleste av disse profilene kan brukes med et kontrollsystem og uten.

Gesimser for tunge gardiner:

I denne kategorien av profil systemer er også et godt valg! Billig og praktisk avsats CKS - fra selskapet FOREST (Nederland), samt bevist R2880 profil, og en av de beste skinnene for tunge gardiner -. Ronde profilen til selskapet (ARQUATI), Italia (i systemet brukes Roller løpere / seilfly som det gjør at du fritt flytte gardin av noen tetthet og vekt).

aluminiumsprofiler som brukes her, St-83, St-84 St-85. Disse profilene er designet for panel-type gardiner, japansk gardiner.

Denne type taklister for Roman, østerrikske og andre gardiner løfte type. Gesimser brukes til denne type gardinene er laget på samme prinsipp! I profil hylle er montert løfteenhetene og kjededrift for heving og senking av gardin. Brukes profil Atlanta, Comfort, Atlant-Extra.

Og så! Hvis du har et komplekst prosjekt vindusåpninger, med individuelt design vindu, du definitivt godt egnet profilert aluminiums gesimser! Profiler vil bli produsert nøyaktig etter størrelsen på vinduet, og gjenta sin form. Gesimser vil ikke bare holde gardinene på vekten, men også være i stand til å fullt ut sikre funksjonelle formål av gardiner! Fri åpning og lukking av de mest komplekse gardin komposisjon.

Hvis du skal kjøpe en profilert taklister, se de tekniske ekspertene i vårt selskap, vil vi gi deg kompetent teknisk rådgivning!

Få teknisk assistanse, ring ingeniør eller designer du kan ringe:

Vi venter på deg på adressen Moskva, Mansurovsky pereulok 10

Installasjons gesimser på egenhånd.

Hva er forskjellen profilerte taklister?

Aluminium taklister - forskjeller.

Besøksadresse: Moskva, Mansurovsky kjørefelt, 10

Produksjon Adresse: Moskva, Mansurovsky kjørefelt, 10

Velge gesimser: regler, tips og triks

Eaves profil kan være både vakkert og praktisk innredning. Men hva er mer viktig? Utvilsomt, bør gardin systemer være i harmoni med den generelle stil trender i interiør, kombinert med de typer gardiner og valgt basert på formen på vinduet. Men deres viktigste oppgave - å være funksjonelle. Ja, hva bruker er en vakker gesims med smidde elementer og utskårne detaljer, hvis han ikke er i stand til å holde tungtveiende gardiner av fløyel? Gesimser løse alle problemene med gardiner, vil det sikkert holde dem og ikke begrense eierne av leiligheten alle slags manipulasjon.

Aluminium som materiale for fremstilling av profiler

Profilerte aluminium skinner - et slags tak og veggsystemer. Deres "fett", pluss - en mulighet til å sikkert holde teppet noen tetthet og masse, fra vektløs gjennomskinnelig til den tyngste.

Hvis du gjør deg kjent med strukturen i gesimser, kan du gjøre følgende konklusjon: en hul aluminiumsprofil utstyrt med dekorative tips og krøllete rekke kleshengere laget av plast, som holder gardinene. Høylegert basert på aluminium eller andre varige metaller - basestrukturen.

Fordeler med metallprofilet

Steel profilerte listverk har en stor bøyeradius. Hva betyr det? De kan bli forvandlet ved alle vinkler. I tillegg er de ganske lett, noe som gjør dem populære når dekorere vinduene i form av buer. Intrikate form av vindusåpningene er lite sannsynlig å trekke med en trepinne. Kommer til unnsetning profil.

Gesimser har et arsenal av fordeler. Legg merke til den viktigste.

 • Robust konstruksjon med systemer.
 • Fleksibilitet og høy duktilitet aluminiumsprofil.
 • Fuktighet motstand.
 • Praktiske og funksjonalitet.

 • Lyshet (Aluminium metall er lett nok, og derfor hele systemet også).
 • Universal mount (mount profilerte taklister som du kan på veggen, og en til taket).
 • Modernitet (aluminiumsprofiler er relativt ny, men bruken er så utbredt at utbyggere og designere ikke kan forestille seg et moderne interiør uten å bruke dem).
 • Allsidighet (de kan henges ikke bare de klassiske gardiner, men pelmets, Japansk gardiner eller persienner heis, som er utstyrt med en glidende system).
 • Et bredt spekter av applikasjoner (monteringsprofilkonstruksjoner kan utføres i åpningene rekke forskjellige geometriske former - systemet lett tar de nødvendige form takket plastisitet av aluminium).
 • Holdbarhet.
 • Korrosjonsbestandigheten av materialet.
 • Rimelig pris.
 • Dekorering (noen ganger kan oppfylles varianter profiler som er belagt med substanser som etterligner de edle metaller som gull, sølv, kobber eller profiler, er malt i forskjellige farger og nyanser).
 • Enkel å betjene.
 • Det kan være utstyrt med en mekanisme som gjør at du kan åpne og lukke gardinene, ikke berøre dem med hendene.
 • Et bredt spekter av størrelser. Den maksimale lengden på en enkelt modul - 6 meter, men hvis du trenger mer, kan du enkelt oppnå ønsket lengde ved hjelp av rumpe detaljer.
 • Typer og egenskaper av profillister

  Klassifisere profilerte stenger kan være laget av aluminium i flere aspekter.

  Med antall rader i utformingen

  Dette er kanskje nøkkelen parameter i klassifiseringen. I henhold til denne parameteren, de er delt opp i:

  Valget er gjort basert på det totale konseptet og interiør stil, det avhenger av hvilken type gardiner, som vil bli dekorert vinduer.

  For montering Type:

  Ett eller annet system for å holde gardiner valgt basert på den totale Begrepet utforming plass.

  I henhold til typen av vev, som er utformet profilsystem, er gardinstenger delt i tre grupper.

  • "Tulle". Fra tittelen er det klart at profilen er designet for lette stoffer. Dette kan være en tyll, bomull og organza.
  • "Universal". Denne type av metall gesims for gardiner og gardiner av medium og massiv vev. Det holder sikkert silke, sateng, gabardin.
  • "Slip". Dette systemet holder materialet, som er utstyrt med spesielle borrelås beregnet for feste pelmet på den fremre delen.

  Den største fordelen med aluminium listverk - kan festes til absolutt hvilken som helst overflate, enten en vegg eller tak er, vindusramme eller spesielle braketter. Aluminiumsprofiler er universelle.

  På territoriet til anvendelsen av aluminiumsprofiler listverk kan si at de har et sted overalt. De er harmonisk i et territorium og i alle interiør ytelse. Men hvis vi prøver å skissere omfanget av programmet, vil det være rom med ulike funksjonelle formål og retning.

  • I stua:
  • kjøkken;
  • badet;
  • hall, stue,
  • soverommet;
  • barn.
  • I ikke-bolig plass:
  • en bankettsal;
  • hotell lobbyer og studioer;
  • kontorlokaler.

  Gesimser - dette er mer praktisk system enn dekorative, så å snakke om valg av variasjon er nesten ikke nødvendig. De er begrenset i farger. Så, hvis du velger å stole på visuelle parametre - er meningsløst.

  Her er noen tips som er grunnleggende når du velger produkter laget av aluminium profil.

  Tips One: Bestem deg for lengden.

  • Hvis du planlegger å installere profil på veggen eller i taket, måle lengden på vinduet og legge til resultatet på 40 centimeter. Resultatet - lengden på takskjegget i fremtiden.
  • Hvis den er montert på vindusrammen, bør lengden være mindre enn en centimeter enn de innvendige dimensjoner av vinduet.

  Tips to: bestemme antall parentes.

  For at antallet av nødvendige festebraketter Profil bestemmes basert på lengden. For eksempel profilen lengde på 2 meter, så du trenger 2 parentes.

  Spiss tre: profil gesimser er valgt i samsvar med antallet av lag med stoff.

  • Hvis du planlegger å dekorere vinduene med tunge gardiner med lambrequins, unikt, aluminium takutstikk skal monteres i taket. På samme profil må ha minst tre rader av kroken.
  • Dersom vinduene vil bli dekorert fra lette fibre gardiner, bruke aluminiumsystemer med en enkelt rad med kroker. En slik gesims kan være svært enkelt å dekorere, ved hjelp av en vanlig baguette.

  Takskjegg av aluminium profil verdig anerkjennelse. De kombinerer urimelig - optimal pris og høy ytelse. Hvis du ønsker å gjøre ditt hjem koselig, moderne og komfortable, velge et system av aluminiumsprofiler. Det er stilig og praktisk.

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  44 + = 54