Prinsippet for treveisventilen

Hva er en treveisventil - prinsippet om drift og bruk

Blant avstengningsventilene til varmesystemet er det et element som ikke brukes veldig ofte. Den har en form som ligner en tee, men utfører helt forskjellige funksjoner. Dette er en treveisventil med et spesielt driftsprinsipp.

Hva er denne enheten for, og hvilke funksjoner utfører den?

En slik ventil er installert i de stedene av rørledningen der det er nødvendig å bryte sirkulasjonsstrømmen i to kretser:

 1. Med konstant hydraulisk modus.
 2. Med variabel.

Vanligvis brukes en konstant hydraulisk strøm av forbrukere, for hvilke et kvalitativt kjølevæske av et bestemt volum leveres. Det er regulert avhengig av kvalitetsindikatorene. Variabel strøm forbrukes av de objektene som kvalitetsindikatorene ikke er de viktigste. Den kvantitative koeffisienten er viktig for dem. Det vil si for dem, blir strømningskontrollen utført i henhold til den nødvendige mengde kjølevæske.

Det er i kategorien av stoppventiler og toveisanaloger. Hva er forskjellen mellom disse to artene? Treveisventilen fungerer ganske annerledes. I utformingen kan stammen ikke blokkere strømmen med et konstant hydraulisk regime. Den er alltid åpen og innstilt til et visst volum kjølevæske. Så forbrukerne vil motta det nødvendige volumet både kvantitativt og kvalitativt.

Faktisk kan ventilen ikke stenge strømmen til kretsen med konstant hydraulisk strømning. Men det er i stand til å overlappe den variable retningen, slik at hodet kan reguleres og strømningshastigheten.

Hvis du kombinerer to toveisventiler, får du en treveisdesign. I dette tilfellet må begge ventiler jobbe reversibelt, det vil si når den første er lukket, åpnes den andre nødvendigvis.

Ifølge handlingsprinsippet er denne arten delt inn i to underarter:

Allerede ved navn kan du forstå hvordan hver type fungerer. Blanderen har en utgang og to innganger. Det betyr at den utfører funksjonen ved å blande to strømmer, som er nødvendig for å senke kjølemidlets temperatur. Forresten, for å skape riktig temperatur i varme gulv er det en ideell enhet.

Juster temperaturen på uttaket taket er ganske enkelt. For å gjøre dette må du vite temperaturen til de to innkommende strømmene og nøyaktig beregne proporsjonene av hver for å få ønsket temperaturregim på utgangen. Forresten, denne typen enhet, hvis den er riktig installert og justert, kan også fungere på prinsippet om separering av strømmer.

Treveisdelerventilen deler hovedstrømmen i to. Derfor har han to utganger og en inngang. Dette apparatet brukes vanligvis til å skille varmt vann i varmtvannssystemer. Ofte installerer eksperter det i bunter av luftvarmere.

I utseende er begge enhetene ikke forskjellige på noen måte. Men hvis du ser på tegningen i en seksjon, så er det en forskjell, som umiddelbart fanger øyet ditt. I blandingsanordningen er det en stang med en kulventil. Den befinner seg i sentrum og overlapper salen til hovedpassasjen. I separatoren til slike ventiler, to på en stang, og de er installert i utløpsdysene. Prinsippet for deres handling er som følger: den første lukker ett passasje, presser mot sadlen, og den andre på dette tidspunkt åpner en ny passasje.

Den moderne treveisventilen er delt inn i to typer i henhold til kontrollmodus:

Ventil med aktuator

Ofte møtt med en manuell alternativ, som er lik en vanlig kuleventil, med bare tre Stuss - outs. Elektriske automatiske systemer brukes oftest til å distribuere varme i en privat bygning. For eksempel kan du stille inn temperaturen rom, distribuere kjøle avhengig av avstanden fra varme fyrrom. Eller for å sikre kombinasjonen med systemet på det varme gulvet. Store enheter for patency er installert på varme rør mellom bygninger.

Som en hvilken som helst enhet, bestemmes en treveisventil av tilførselsrørets diameter og trykket av kjølevæsken. Derfor GOST, som tillater sertifisering. Manglende overholdelse av GOST er et grovt brudd, spesielt når det gjelder trykk i rørledningen.

Treveisventil på varmesystemet: tilkoblings- og driftsprinsipp

Justering av varmeforsyning er den viktigste komponenten i alle varmesystemer. Denne funksjonen utføres av tee, designet spesielt for omfordeling av kjølevæsken, en treveisventil på varmesystemet. De viktigste kjennetegnene ved denne enheten er brukervennlighet, funksjonalitet og kompakt størrelse.

Kranen til varmesystemet med et trippelslag er montert direkte i varmesystemet for å muliggjøre kontroll av vanntemperaturen. Brukt slike enheter i varmekretser, vannforsyningssystemer, samt i varmtvannsforsyningssystemer.

Produktet er utstyrt med en utløpsdyse og en stopper med hull, gjennom hvilken strømmen av kjølemiddel strømmer.

Hva er forskjellen mellom en treveisventil og en toveisventil?

I motsetning til toveisventilen har driften av treveisventilen et helt annet prinsipp. Stammen i dette tilfellet overlapper ikke konstant strøm av det hydrauliske regimet. Den er kontinuerlig åpen og konfigurert for en viss mengde. Som et resultat får forbrukerne en viss mengde i kvantitativ og kvalitativ ekvivalent. Med andre ord, er ventilen ikke i stand til å blokkere bevegelsen til den vanlige hydrauliske strømningskretsen. Samtidig kan den dekke en variabel retning, noe som gjør at du kan kontrollere strømmen og hodet.

Treveisventilen på varmesystemet ble oppnådd ved å kombinere et par toveisanordninger. Bare begge må nødvendigvis fungere konsekvent - når man lukker, begynner den andre sitt arbeid.

På grunn av funksjonaliteten kan denne enheten finnes på nesten alle områder av menneskelig aktivitet, spesielt i hvert hus utstyrt med et individuelt oppvarmingssystem: en treveisventil for kjele, varme gulv etc.

I tillegg er disse rørleggerarbeidene installert på de forgrenede omrissene av varmesystemer, der det kreves periodisk omdirigering og en endring i tilstanden til mediet. Også industrien kan ikke klare seg uten dem.

Treveisventil: driftsprinsipp

Generelt kan prinsippet om drift av denne rørleggerinnretning beskrives i flere setninger. Retur- og forsyningsrøret passer for de to inngangene til tee. Det nødvendige temperaturregimet er justert ved hjelp av reguleringsmekanismer.

Ved første pass går kjølevæsken som forventet. På vei tilbake er det allerede avkjølt, som umiddelbart påvirker kjølemidlets totale temperatur. I noen sekunder svarer sensoren på endringer i temperatur og øker innholdet i varmtvannssystemet. Ventilen vil bli åpnet til vannet i varmesystemet når en akseptabel temperatur.

Den største fordelen at en treveisventil har, er prinsippet om drift: Denne enheten er autonom og upretensiøs, da den fungerer uavhengig. Bare innstillingene og kontrollen av dens brukbarhet under installasjonen kreves.

 1. Enkel å installere.
 2. Holdbarhet.
 3. Funksjonalitet.
 4. Praktiske.
 5. Evnen til å regulere systemets tilstand gjennom enkle handlinger.
 1. Treveisventilen på varmesystemet er ikke konstruert for å fungere med et skittent miljø.
 2. Kostnaden for denne enheten er på et høyt nivå.

Disse rørleggerarbeidene har to hoved underarter. Hver av dem utfører sin funksjon: separering og blanding. Generelt kan du forstå ved navn hva meningen med deres arbeid er.

En blandingstype enhet består av en utgang og to innganger. Hovedfunksjonen er å blande to strømmer, noe som kreves for å redusere kjølevæskens temperatur. Dette oppnås ved å endre forholdet mellom varmt og kaldt vann. Dette alternativet er uunnværlig for installasjon av et system med varme gulv og betraktes som ideelt utstyr, da det er i stand til å skape den nødvendige temperaturen.

Temperaturen på avløpet er ganske enkelt regulert. For å oppnå den nødvendige temperaturen ved utgangen, er det nødvendig å kjenne temperaturen til de innkommende strømmene, og for å prøve å beregne proporsjonene av hver enkelt så nøyaktig som mulig.

Hvis installasjonen og tilkoplingen av treveisventilen utføres korrekt, kan den også fungere som en strømningsdeler.

Treveisventilens separasjonstype er utformet for å dele seg i to deler av hovedstrømmen. For å gjøre dette har enheten to uttak og ett inngang. Dette alternativet er nødvendig for fordelingen av kjølemiddelstrømmer i to strømmer. Hvis systemet inneholder kjeler, konvektorer, så kan det ikke uten en slik ventil. Separasjonsventilen fungerer i varmtvannsforsyningssystemet for å skille væsken. Ganske ofte brukes den i bunter av luftvarmere.

Manuell og elektrisk treveisventil

I henhold til kontrollmetoden er treveisventiler delt inn i enheter utstyrt med manuelle og elektriske drifter. Den mest populære er den manuelle versjonen. Utad det ser ut som en klassisk kulventil, den har tre grenrør (uttak).

I private husholdninger er det ofte mulig å møte automatiske systemer med elektrisk styring av varmefordelingsprosessen. For eksempel kan du justere temperaturen for rom og distribuere varmebæreren, avhengig av graden av fjernhet fra rommet fra varmeutstyret (kjele). Den kan kombineres med et system med varme gulv. Enheter på langrenn installert på varmerørene mellom bygningene.

Som enhver annen enhet velges treveisventilen på varmesystemet avhengig av kjølevannstrykket og diameteren av tilførselsrøret. Derfor må det brukes i henhold til GOST. Manglende overholdelse av kravene til GOST er et grovt brudd.

Før du kjøper en treveisventil, er det tilrådelig å gjøre deg kjent med egenskapene. Disse inkluderer:

 1. Muligheten for å montere aktuatoren (når kranen er innstilt for automatisk drift).
 2. Leveringsevne av rørledningen.
 3. Diameteren av den rørledning som ventilen er planlagt forbindelse (2-4 cm).

Lage forbindelser av tre-veis ventil er nødvendig å betrakte retningen av kjølevæsken. Hovedlegemet av enheten er til stede som en pil merket. Ventilen kan monteres både horisontalt og vertikalt. Plasseringen av enheten påvirker ikke ytelsen til deres direkte funksjoner.

I prosessen med sveising av ventilen er nødvendig for å sikre sikkerheten av indre hulrom mot inntrengning av jord og sveise slagg. I stedet for den ventilledd og rørledning strømnings temperaturen bør være ikke mer enn 100 ° C.

Den tre-veis ventil er montert før varmeanleggets sirkulasjonspumpe.

Ventilene må kontrolleres med jevne mellomrom for stabilitet og ytelse. På nettstedene til vedlikehold utføres av vedkommende for organisasjonen.

Det er viktig at enheten operasjonen ble utført i henhold til instruksjonene.

Før du kjøper denne sanitærutstyr, sørg for at du forstår ordningen av de tre-veis ventil, må du forstå dens egenskaper og bestemme hvilken type struktur. Også mange ta hensyn til produsentene. Og egentlig, hvordan kunne ha råd til en produsent med et godt omdømme for et dårlig produkt eller produkter med ekteskap. Han er bare ikke interessert i det.

Design funksjoner og en ventilmekanisme ved valget ikke signifikant innvirkning. Valget av en spesiell metall kommer helt an på dine preferanser. Bronse og messing er dyre, men de har ikke korrodere og er mer holdbare. Stålet billigere og sterkere, men alle kjente konsekvenser av dets interaksjon med vann. For støpejern er preget av mye vekt og lav pris.

Det viktigste punktet - er valget av hvilken type stasjon. Manuelt betjente ventiler billigere, de funksjonene de har mindre. Tre-veis ventiler med elektrisk drift er dyrere og kan bryte, men fra sine mange funksjoner, de fleste forbrukere entusiastisk.

Blandings treveisventiler: operasjon, funksjon, tilkobling

Ved utformingen av varmesystem, som har en ganske imponerende lengde, er det nødvendig å ta hensyn til deres største ulempe, som er uttrykt i en ikke-ensartet fordeling av varme. Dette skyldes det faktum at under passeringen av rørledningen vann blir progressivt avkjøles. For å løse dette problem er det vanlig å bruke en forseggjort ordning hvor den viktigste funksjon av de tre-veisventilen er fjernet, er dets rolle uttrykkes i å forskyve strømmen av varme.

Klassifisering av treveis ventiler

Avhengig av hva design funksjonene til de tre-veis ventiler, kan de deles inn i to arter. De er justert og låsing. Noen spesielle forskjeller mellom dem der, kan de brukes til å fullstendig overlapper vanntilførselen og for å regulere temperaturen på vannet. Men, ved hjelp av ventiler, vet det vil bli vanskeligere.

Deres konstruksjon er best egnet for kobling av bevegelsen av vann fra ett rør til et annet, at systemet ikke medfører en jevn endring i fluidstrømmen. Avstengningsventiler i de fleste tilfeller suppleres ball mekanisme. Den treveis blandeventil benyttes til å justere 3/4 i de tilfeller hvor konstruksjonen har en stang, og dens bevegelse kontroll kan skje automatisk eller manuelt.

Før du kjøper ventilen bør være kjent med de tekniske spesifikasjonene skal fordeles blant dem:

 • forbindelse diameter;
 • kapasitet;
 • Å ha muligheten til servo installasjon.

Den første parameteren indikerer kravene for tilkobling til kjelen utstyr rørledningen. Diameter i dette tilfelle kan variere fra 20 til 40 mm, det vil avhenge av egenskapene til varmesystemet. Om ønskelig diameter ikke ble funnet, så dette bør være forbeholdt adaptere. Det er viktig når du velger å ta hensyn også til kapasiteten. Det angir mengden av væske som kan passere gjennom røret i et visst tidsrom.

Tilsetting av tre-veisventilen

Som en av de viktigste komponentene i varmesystemet er treveis blandeventiler. De er involvert i organiseringen av varmt og kaldt vann. Hvis vi klassifisere disse enhetene, er det mulig å dele dem med antall slag, men den mest populære i regenerering av varmesystemet er nøyaktig tre-veis-enhet. De brukes for jevn blanding av væskestrømmen og opprettholdelse av en konstant temperatur i systemet på et visst nivå. Således er det mulig å spare forbruk av kull, gass, elektrisitet og andre varme materialer.

Bruksområde av disse enhetene er nesten ubegrenset, fordi de har en ganske enkel struktur. Blanding av tre-veis ventiler har et metallbasert legeme, hvor de to innganger brukes for inngang av vann, mens en annen - for utstrømning. Disse enhetene kan være laget av forskjellige metall-legeringer, som påvirker de mulige driftsbetingelser og innretning utholdenhet. Ved arbeidet de er mekanisk eller elektrisk drevet.

Den indre del er fremstilt som en ball eller vertikal stang. Denne node er plassert inne i huset og ikke hindrer tilførsel av vann, er det bare blander og justerer strømningen som muliggjør fluid utgang fra den optimale temperatur. Blandeventilen er korrosjonsbestandig legeme hvori det finnes en dobbel pakning og rustfritt stål lager. Deres forbindelse kan utføres ved gjenging, sveising eller lodding apparat.

Blanding av tre-veis ventilene virker i automatisk modus, slik at tilstedeværelsen av ytterligere sensorer og drive systemet resulterer i en høy kostnad for disse produktene, selv med en enkel struktur. Den mest effektive i arbeids betraktes ventiler med elektrisk drift, ved hjelp av dem kan gi finjustering av fluidet. Med hensyn til elektrisk drift, kan det være en elektromagnetisk eller Semimechanical fulgt presisjon.

Blanding treveisventiler er særegne-rør som vannet i varmesystemet blir distribuert via låsemekanismen. Klassifisere disse enhetene kan være på prinsippet for operasjonen, noen av dem arbeider i vekslende modus, det hydrauliske trykk, den andre - konstant. Ved konstant trykk, mottar det hydrauliske arbeids forbrukeren varmt vann ved en viss temperatur og i den ønskede mengde. Hvis vi snakker om AC-modus, vil ikke temperaturen ikke spille en spesiell rolle, fordi volumet av den flytende medium i dette tilfellet er viktig.

Den treveis termostatstyrt blandeventil har en struktur av lager, som ikke kan pumpes med en konstant strøm av hydraulisk trykk. Men klarer han med sin oppgave når du trenger å kutte strømmen av vann, hvor trykket er variabel. Dette gjør at du kan kontrollere trykket og kjølevæskestrømmen. For at enheten skal utføre sin oppgave, er den koblet til rørledningen med kaldt og varmt vann.

Hva annet du trenger å vite om prinsippet om drift

Som regel er forbindelsessystemet som er beskrevet ved hjelp av piler som indikerer retningen av vannets bevegelse. Det varme varmeoverføringsvæsken fungerer således som en strøm som er rettet fra den gass eller fast brensel kjeler. I dette tilfelle er den avkjølte kjølemidlet en returledning. Når tre-veis termostatstyrt blandeventil er åpen, da det serveres kaldt og varmt vann, hvor blanding finner sted. Som et resultat, blir utløpstemperaturen middelverdien. Dette er bare mulig med en delvis åpen ventil.

Dersom den treveis blandeventil med en temperaturfall er helt åpen, kommer vannet fra kjelen til varmesystemet. Dette sikrer maksimal varmeradiatorer. Når ventilen er lukket, til enheter ostyvshaya vann kommer inn, som kommer fra tilbakestrømningen. Noen ganger kan en treveis blandeventil, det funksjonsprinsippene til som ble beskrevet ovenfor, blir det erstattet av to innretninger, hvor hver av disse er to-veis. Når dette arbeidet er basert på det faktum at en ventil er i åpen stilling, mens den andre - lukket.

Tre-veis blandeventil for gulvvarme kan installeres av deg selv. Ved en direkte forbindelse ledes til varmekilden for å omgå rørledningen, vil det være nødvendig å stille inn en reguleringsventil med hydraulisk motstand som er lik motstanden av varmekilden. Ellers kan vannstrømmen i røret variere avhengig av slag. Denne ordningen utelukker ikke opphør vann som sirkulerer gjennom varmekilden, som er sant når den er koblet uten hydraulisk separatoren og sirkulasjonspumpe i sløyfen.

Tre-veis blandeventil, prisen på som noen forbrukere kan virke ganske høy, bør ikke være forbundet med referanse samleren uten anordninger, struping overtrykk. Dette gjelder også varmenettverk. Ellers kan strømningshastigheten variere over et bredt spekter.

Beskrivelse av den tre-veis ventil "Valtek9raquo;

Den treveis blandeventil brukes i blanding VALTEC noder hydrauliske systemer her, kan omfatte blanding av komponentene for å oppnå et forhåndsbestemt nivå av væsketemperaturen. Styres av ventilen kan utføres ved manuell eller servo. Legemet er fremstilt av messing CW617N mark, som svarer til europeisk kvalitetsstandarder. Han er forniklet. AISI grade 316 rustfritt stål er grunnlaget for lysbilde basen. Den innvendige gjenger i forbindelsesrørene er 1 tomme. Denne treveis blandeventil, som er pris 3500 rubler., Gir en sentral blande og fullstendig dekning innløp.

En av de anvendelser av treveisventilen - gulvvarmesystem

Som en av de områdene av bruken av tre-veisventil fungerer som kontroll gulvvarme. Dette er vanligvis enheten brukes sammen med et termisk hode og et utvendig temperaturføler. Ordningen leverer kjølevæske til alle rom på samme temperatur. Ventilen er i dette tilfelle nødvendig for å unngå overoppheting, fordi gulvsystemer ikke gir for behovet for slike varmt vann som kommer fra kjeleanlegget.

Med hjelp av pumpeutstyr er mulig å sirkulere i alle kretser, mens ventilen blander varmt kjølevann på en riktig måte i hjelpemanifolden. En slik blandeenhet har utsikt over en av de mest enkle tilkoblingsmuligheter, og kretsen blir komplisert når du trenger å justere temperaturen i hvert rom separat.

Hvis vi betrakter de tre-veisventiler som anordningen for behandling av vann med visse parametre, har disse innretninger er ikke noe alternativ. De er mye brukt i knutepunktene av enhver type og for forskjellige vanntemperaturer. Imidlertid er det nødvendig å velge riktig ventil skriver sin stasjon og kabeltilkoblinger. Først da vil vi være i stand til å oppnå et positivt resultat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

− 1 = 1