Peperomiya omsorg i hjemmet bilde

Flower peperomiya: arter, foto, omsorg i hjemmet

Bizarre anlegget pereromiya ulike luksuriøse læraktige blader og tykke stilker. Stor interesse blant bøndene kaller det en rekke arter. Peperomiya kan være busker, busk eller kurv plante. Du kan bruke den til å dekorere rommet og lage blomsteroppsatser. De fleste tilfeller har en kompakt størrelse, slik at de fyller plassen mellom planter. En annen peperomiya annen robusthet, så det er villig til å vokse hjemme.

Epifyttiske plante innfødt til tropiske områder av Sør-Amerika, hvor den kan ta form av årlig eller flerårig gras og dvergbusker. Bare vokser til 50 cm blomst annerledes tykke stengler og tykke blader, overflate belagt voksbelegget. Farge, størrelse og form på bladene er avhengig av type, slik at det kan være svært forskjellige. Du kan finne glatt, riflet, fluffy, myk, kjøttfull, liten størrelse, store, hjerteformede, lansettformede, avrundet eller forlengede versjoner. Color forlater peperomiya er fra grønn til gylden med flekker, flekker og striper. Sylindriske blomsterstanden iøynefallende planter og høstet fra små blomster.

Peperomiya tupolistnaya. Opprettstående plante tilhører de stauder. I naturen er det vokser både på bakken og i trærne. Peperomiya tupolistnaya forskjellig tette, kjøttfulle blader nådde en lengde på 8-12 cm og en maksimal bredde - opp til 4-5 cm. ovate blader vekselvis anordnet på skuddene. Mot bunnen, de er smalere og utvidet til toppen igjen. Color later peperomiya tupolistnoy avhenger av sorten. Oftest de er mørke grønne, men kan være grå-grønn, kremet og melkehvit.

Peperomiya krøllete. Lav plante innfødt til Brasil. Den vokser opp til 10 cm, og har forfulgt, grønne blader som vokser fra roten. Et karakteristisk trekk ved bladene er brune midrib som sterkt konvekse på deres underside og konkav på toppen. Sommeren denne type anlegg blomstrende spikelets hvitt. Derfor er det ofte vokst ikke bare som et dekorativt løvverk plante, men også av hensyn til farge.

Peperomiya sølv. Terrestrial eller epifyttiske staude i naturen Den vokser i Brasil og Venezuela. Forfulgt blader av denne arten vokser fra roten. Nå en lengde på 10 cm petioles har en rød fargetone. Blanke, tykke og kjøttfulle blader grønne årer skiller mellom disse er hvite striper.

Peperomiya grå. Urteaktig busk eller flerårig vokser opp til 1,5 m. Dense grønt løvverk i diameter når 5 cm. Og blader og skudd av planten er tett dekket med hår. Sheet plate på toppen av en liten smalere.

Peperomiya hyggelig. Flerårig, epifyttiske anlegg innfødt til tropiske skogene i Sør-Amerika. Slags forskjellige små ovale blader. I lengde de kun i 4 cm og en bredde på 1,5 cm. Skyter belagt motsatt hår vokser blader, fra tre eller fire stykker. Stålplate på toppen av det grønne, og bunnen er rød.

Peperomiya snikende. Epifyttiske staude med tilbakelent, oppreist eller hengende skudd som vokser i myrlendt skog av Amerika. På sin flukt forfulgt bladene er vekselvis anordnet i flattrykt-ovale. Arten har flere varianter, så bladene Det kan være grønn eller har en marmorert farge. vokst som en kurv plante i innemiljø.

Peperomiya marmor. Grassy, ​​korte, busker gustorastuschy forskjellige blader, er fargen som ligner marmor. Ifølge cordate avrundet grønne brosjyrer er brune årer.

Peperomiya mnogopyatnistaya. Urteaktig staude som vokser i fjellskoger i Sør-Amerika, har en grønn-brune kvister og blader vokser fra roten. Vokser til en lengde på 20 cm mørk grønn, tykke, blanke blader er egg-formet og dekket med hvite blodårer. Representanter for denne arten skiller seg ganske lang knopper brun.

Peperomiya rødlig. Flerårig er ansett som en prydplante. Hans røde tynne skuddene er dekket med små blader. Oval plate på toppen av den grønne ark, og bunnen - rødt.

Peperomiya kluzielistnaya. Stauder innfødt til tropiske skogene i Venezuela. slags representanter er fastsittende, petioles, tett løv, som vokser vekselvis på skuddene. Lengden av hvert ark på 15 cm og bredde - 8 cm mørk grønn bladplatene har en rødaktig fargetone, og fiolett ytterkant .. Deres kileformet basis og med butt tupp.

Peperomiya fløyelsaktig. Stauder at arter varierer i mørk rød, vertikal, rett, hårete stilker, som er plassert på korte stilker rundet blader. Bladet disker kan være nakne eller dunete avhengig av variasjon. Fra bunnen av grønne bladene er 5-7 årer av lys grønn farge. Ved endene av grenene, og i et bladfeste dannet blomster spikelets størrelse på 7 cm, hvilket er.

Peperomiya: omsorg i hjemmet

Ressurser og omsorg av planter innebærer ikke noe komplisert. Det viktigste å ta hensyn til spesielle arter av blomst og observere noen regler.

Belysning og temperatur

Blant de typer prøver funnet peperomiya med grønne og spraglete blader. Derfor er det plass for plantene valgt i henhold til deres farge. zelenolistnyh blomster som en penumbra. Representanter for spraglete arter som et sterkt lys, men ikke direkte sollys. Med mangel på lys av deres blader begynner å bli grønn, blir uinteressant og middelmådige.

Hvis spraglete peperomiya vil vokse i den nordlige rom, så vil det trenge ekstra belysning. I rom med vinduer mot sør, er anlegget vokser ut av vinduet. Best for spraglete blomster med grønn dress vestlige og østlige vinduskarmene.

Peperomiya ikke tolerere utkast, slik at når du åpner vinduene, på balkonger og i hagen vil ikke vokse. Det er ansett som det beste for henne temperatur 18-22S. Dersom anlegget blir stående i vinduskarmen, så vinduene bør ikke være noen hull.

Fuktig luft til anlegget er ikke nødvendig. Vokse og utvikle peperomiya oppnår tilstrekkelig tørking av luften i rommet. Men for å få det luksuriøse anlegget, anbefales det å spraye regelmessig. Hvordan kan dette gjøres mest behov i varmt vær og når varme radiator. Ved en fuktighet på 50% bush vil begynne å utvikle mer aktivt. Men det er verdt å vurdere hva peperomiya med pubescent blader på sprøyting reagere negativt.

planten ikke trenger vanning for rikelig, men å overholde noen regler du må:

 1. Peperomiya rikelige mengder vann som er nødvendig bare i den periode av aktiv vekst.
 2. Vanning bør utføres forsvares vann ved romtemperatur.
 3. I høst og vinter vanning intensitet reduseres, ellers røttene kan råtne.
 4. Vi kan ikke tillate stagnasjon av vann i jorda, fordi det er redd for oversvømte peperomiya flere enn uttørring.

Hvis anlegget er en lang tid for å helle, og det begynner å mykne stammen, bladene blir svart og falle av. Vyanuschie blader snakker ikke om mangel på vanning, men heller på jorda tisse. I dette tilfellet må blomsten være en eller to uker permisjon uten vanning.

Når omsorg for transplantasjon peperomiya er det ofte ikke nødvendig, fordi rotsystemet er svært blomst sakte fyller tanken. Derfor må transplantasjon gjøres bare når potten for anlegget vil være for liten.

Den nye potten bør være grunne og bare 2-3 cm mer enn den forrige. Sammensetningen av jordsmonnet for peperomiya bør inneholde:

 • hagejord;
 • humus;
 • renset sand.

På bunnen av potten er plassert betongblokk nødvendig.

Transplantert inn i en ny jord blanding anlegg på første ikke befruktet. Senere i omsorgen for peperomiya trenger til våren, sommeren og høsten til å mate henne to ganger i måneden med mineralgjødsel for innendørs planter. Winter fôring er gjort en gang i måneden.

Lite krevende plante med riktig pleie hjemme er nesten Det er ikke gjenstand for sykdom og skadedyr angrep. Men noen ganger, under ugunstige vekstforhold, blomsten kan begynne å overvinne:

 1. Mealybug vises som en hvit fluffy masse i et bladfeste. Grunnen til dens forekomst kan reduseres temperatur, trekk og overløp planter. I den innledende fasen av skadedyr fjernes med en bomullsdott dyppet i alkoholoppløsning. En stor samling av melete ormen busker trenger å sprøyte spesielle kjemikalier.
 2. Trips på spraglete planter er nesten usynlig fordi ser så lyse prikker på bladet. Det ser ut til disse skadedyr i økende peperomiya i varme omgivelser med lav fuktighet. Å håndtere dem bør være å bruke insektmidler.
 3. Spindelvev edderkopp midd vises mellom bladene. Insektangrep plante røykere med for tørr luft. I den innledende fasen av buskene, kan du bare skylle under rennende vann, gni med en svamp og såpevann og begynner å sprøyte regelmessig. Med rikelig infeksjon krever insektmiddel sprøyting.

Unik, elegant og upretensiøs peperomiya i mange år er favoritter av gartnere. Mangfoldet av arter som gjør det mulig å gjøre interiøret i leiligheten sin egen smak. Videre plante ekstrakter fitotsidy som er i stand til å fjerne inneluft av skadelige bakterier. Derfor peperomiya det anbefalt å plassere i barnas rom.

Peperomiya (bildet) - sykehjem

 • Peperomiya verdsatt av dyrkere for enkelhet og forskjellige former. Hennes arter kan ha form av busker, dvergbusker eller blomst ampelnye. Det er ofte brukt i flere etasjer peperomiya Blomster komposisjoner, bruker den som en ground.

  Peperomiya klassifisert som epifyttiske arter, det er hjem til de tropiske områdene av Sør-Amerika. Der vokser hun som en årlig og flerårig plante, sin maksimale høyde på ca en halv meter. Skyter peperomiya tykke og kjøttfulle bladene er dekket med et voksaktig belegg som beskytter den mot sollys og overdreven tap av fuktighet.

  Det er vanskelig å entydig karakterisere bladets størrelse, form og farge, siden de kan være svært varierte. I henhold til skjemaet er bladene av pyromania runde, avlange, trange. Det er arter med store og miniatyrblader. Platenes overflate er også betydelig forskjellig. Den kan være bølget og glatt, kjøttfull og pubescent.

  Peperomy kan kalles en dekorative løvverk, siden sylindriske blomsterstandene er ganske unimpressive, består de av svært små hvite blomster. Men fargen på blader trives. Peperium dekorerer interiøret med sine grønne og gyldne blader, der det er striper, flekker og flekker.

  Peperomy - typer, bilder og navn

  Typer av peperomies kan bli oppført i lang tid, så vi stopper på de mest populære av dem. Oftest i våre hus finner du følgende varianter:

  Det er en herbaceous flerårig, som vokser i naturen, både på land og på trær. Bladene vokser til en lengde på 10-12 cm, og bredder til 5. De har en bølget overflate og en annen farge: mørkegrønn, hvit, krem. Fargen på løvet avhenger av variasjonen.

  En kompakt busk, som i naturen vokser i Brasil. Høyden på planten er ikke mer enn 10 cm. På de grønne bladene er det brune blodårer, konvekse fra undersiden, noe som skaper effekten av en rynket overflate fra oven. Blomstrer med hvite spikelets om sommeren. Det ser veldig dekorativt ut.

  Et flerårig husplante vokser til 20-30 cm i høyden. Stengler er kjøttfulle, fortykkede, grønne eller brune. Bladene er tette, på korte petioles, runde i form. Overflaten er blank, grønn i fargen. Blomstrer i sommer uattraktive grønne blomstrer. Det finnes varierte varianter.

  Anlegget har ampelskudd med blanke kjøttfulle blader. Små blader har en rhomboid eller oval form. På stenglene vokser hvirvler, som ligger i knutene. Stiklinger veldig korte, nesten fraværende.

  Elegant plante med tynne skudd, som ligger små runde blader av forskjellige nyanser. Det blir ofte vokst som et bakkeplante på grunn av muligheten til å gjemme seg helt under jorden.

  Denne pyperomien kalles så på grunn av dens blomsterstand, i form som ligner liljer, som er preget av en snøhvit fargestoff. Selve bushen er kompakt, med runde mørkegrønne blader, i form som ligner på et hjerte.

  Veldig effektiv plante med et radikalt arrangement av blader på lange petioler. Bladformen er rund oval, med spiss spiss. Øverste side av løvet er dekorert med sølvfargede striper som veksler med grønne vener.

  En stor art med flettede dekorative blader, vokser opp til 50 cm i høyden. Det vokser oppreist busk. Bladene er langstrakte, på korte petioles. Fargen på arket kombinerer grønt og lilla.

  Ampelnoe plante med tynne lange skudd. Bladene er bredt oval, grønn, liten. Flott for å lage blomster komposisjoner.

  Halvbuske arter med kjøttfulle blader, vokser opp til 25 cm i høyden. Bladene vokser på stammen i bunter. Den høye ornamentaliteten er festet til løvverkets fargestoffer. Øvre side av bølgepappene er mørkegrønn, bunnen er rødbrun.

  Dens skudd når en lengde på 1,5 meter. Avhengig av sorten, kan bladets form og størrelse variere. Det finnes en rekke farger.

  Sorten fikk navnet på grunn av likheten med fargen på vannmelon. På bladene kontrasterer striper av lys og mørk grønn nyanse. Bladene på bladene er rødaktige. Anlegget ser veldig originalt ut.

  Dette er en slags kluezelistnoy peperomy. I tillegg til de røde og grønne farger på bladene av denne sorten, er det en beigefarge. Denne variasjonen er mer kompakt enn sin forfader. Variegatnaya peperomy er et produkt av avl. I naturen forekommer det ikke.

  Hjemme er peperomy populær på grunn av sin kompakte størrelse, attraktivt utseende og dets upretensiøsitet. Men det er nødvendig å skape visse forhold for livet.

  Peperomy krever regelmessig vanning hele året, siden det ikke har hvileperiode. Mengden vann avhenger direkte av lufttemperaturen. Om våren og sommeren blir vannet mer vannet, og i høst og vinter trenger det moderat vanning. Pepermia tolererer dårlig både tørke og for mye fuktighet.

  Akkumuleringen av vann på røttene kan føre til henfall. Overdrying av en jordisk koma vil føre til bløting av bladene og deres fallende av. På en gang vannet vannet plantene med en moderat mengde vann, og i mellomrom mellom vanning er en lett tørking av jordens øverste lag arrangert.

  Det er også visse krav til vann. Det skal være mykt, romtemperatur. Forvann forsvinner, filtreres eller kokes.

  Nyttig råd! Det er veldig godt å vanne blomstene med smeltevann, hvis det ikke gjør det vanskelig for deg, kan du forberede det på forhånd.

  Det er ingen spesielle krav til luftfuktighet i peperomies. I varmt vær kan du spraye plantens blader - dette vil gunstig påvirke utviklingen. Men selv om du ikke sprayer blomsten i det hele tatt, vil det ikke skade ham.

  I et naturlig miljø vokser pepermiet under diffus solbelysning ved foten av trærne. I et hjemmemiljø må det opprettes omtrent samme forhold. Direkte langvarig kontakt med solens stråler vil etterlate forbrenning på bladene på peperomyen, så anlegget må være skyggefullt i solfylte timer eller sette på en mindre opplyst vindueskarm.

  For noen er den ideelle løsningen å plassere pyromania like utenfor vinduet. Variegated varianter trenger mer lys enn monofonisk. En plante med vanlige grønne blader kan du trygt holde på nordvinduet.

  Fra oktober til februar er det ønskelig å gi ytterligere belysning til blomsten. Noen mennesker er interessert i spørsmålet om det er mulig å dyrke pyperomia med fullstendig kunstig belysning. Det er mulig, men i dette tilfellet skal anlegget motta lys ikke mindre enn 16 timer om dagen.

  Viktig! På grunn av det faktum at pepermia ikke har en uttrykt hvileperiode, krever det ikke et kaldt vinterinnhold. Derfor holdes det hele året rundt under de samme temperaturforholdene.

  Som andre tropiske blomster, foretrekker peperomy den optimale temperaturen på 20-24 grader. Om vinteren må termometeret ikke falle under 16 grader. Denne planten kan ikke stå kaldt vinduskarmer, så om vinteren, fjern den fra et kaldt vindu eller sett et termisk isolert stativ under potten.

  Unge peperomier blir transplantert årlig, og flere voksne en gang hvert tredje år. Bestem at blomsten trenger en transplantasjon, du kan ved utseendet av røtter i dreneringshullet i potten. For disse plantene anbefales potter av keramikk. Potens størrelse skal være smal og høy. For å hindre stagnasjon av fuktighet, er et lag med utvidet leire 2-3 cm tykt på bunnen.

  Ved sammensetning av substratet, bør man ta i like deler sand, torv, humus og legge til dem 2-3 deler av bladmark. Jordblandingen må ha en litt sur reaksjon. Du kan også kjøpe ferdig næringsjord. Etter transplantasjonen blir planten ikke vannet i flere dager.

  Hvordan bryr seg om peperomy: video

  Peperomy kan spres på tre måter:

  • Frø. Det er best å kjøpe kjøpt frø fra pålitelige produsenter. Metoden for reproduksjon av frø kan ikke kalles den enkleste og raskeste. Snarere passer det entusiaster. Beholderen for planting er fylt med en blanding av bladjord og sand. Etter inokulering er jorden fuktet og dekket med glass eller film på toppen. Sitteplasser kapasiteten holdes varm ved en temperatur på 25 grader. Etter utseendet til det første par bladene, dykkes unge planter inn i samme jordblanding, ved hjelp av små kopper. På dette stadiet er det svært viktig å opprettholde god belysning.
  • Borekaks. Deres høsting kan utføres i hele perioden av vegetasjon. For dette er det tilstrekkelig å kutte spissen av stikkene med en enkelt knute og plante dem i en næringsrik blanding med tilsetning av en stor mengde sand. Rooting vil vare i 3-4 uker ved en temperatur på 24-25 grader. Du kan lære om utseendet på røtter ved vekst av nye blader.
  • Ved forplantning med bladspåner gjelder samme prinsipp som i tilfelle reproduksjon ved apikale skudd. Bare som plantemateriale brukes et modent blad med kort stengel. Vilkårene som er nødvendige for rote i dette tilfellet vil være det samme som i den ovenfor beskrevne metoden. Så snart plantene vokser og blir sterkere, transplanteres de til et fast bosted og tar vare på dem som voksne.

  blomstring

  Med blomstringen ligner peperomy en plantain. Små hvite blomster danner en tett, langstrakt cob på en mørk petiole. Noen arter av inflorescence ligner en mus hale med en buet spiss. Det finnes varianter med traktformede blomstrer. Hvis planten får nok næring og lys, kan den blomstre nesten året rundt. Ikke glem å rive de falmede pilene i tide.

  Sykdommer er hovedsakelig et resultat av feil omsorg. Overdreven vanning, hypotermi skaper gunstige forhold for utvikling av patogen mikroflora av soppsporer, spredning av skadedyr. Hvis du er oppmerksom på din peperomy, så vil symptomene oppdage umiddelbart. Det kan være mørke flekker og tørre flekker på bladene, utseendet på en edderkoppbrikke eller et snev av mugg, pulverformig mugg.

  Av skadedyr, de mest hyppige gjestene på peperomy: thrips, edderkoppmider, kål, nematoder. Du kan prøve å fjerne dem mekanisk, ofte parasitter skjuler på undersiden av bladene. For forebyggende og helbredende formål, er tobakk infusjon eller såpe løsning også brukt. Hvis folkemidlene ikke har hjulpet, må du kjøpe industrielle insektmidler.

  Svampesykdommer blir behandlet med soppdrepende midler, og samtidig korrigerer de uttaket. Det er nødvendig å redusere vanning, unngå trengsel av planter, for å ventilere rommet. Hvis det er andre planter på vinduskarmen, bør den syke blomsten bli tatt til et eget sted for karantene.

  Tegn og overtro

  Den moderne mannen er et rasjonelt vesen. Men mange av oss tror fortsatt på tegn og ulike overtro. Dette gjelder oppholdet i en eller annen blomsters hus.

  Peperomiya mener anlegget med en gunstig energi. I huset hvor han bor denne blomsten, er det hyggelig å gjester og medlemmer av husstanden selv. Du vil møte en atmosfære av fred og goodwill.

  Hva bringer hjem peperomiya? Det oppfordrer familiemedlemmer omsorg for hverandre, for å vise hengivenhet. Ikke rart i hennes hjemland kalt "Flower of Love".

  Tips! Peperomiya kreditert med evne til å rense huset for negativ energi, og luften i det av giftstoffer. Alvorlig syke mennesker, vil hun raskt gjenopprette.

  Ifølge tro, sammen med fremveksten av blomsten i huset vil endre seg i den, noe som er lang forfallen. Starter peperomiya anbefaler at folk som har problemer med å ta beslutninger er gitt. Hvis du føler at livet ditt dratt en svart stripe, unne deg en rekke med hvite striper på bladene og snart alt vil ordne seg.

  Ifølge de orientalske læren Feng Shui anlegget vil få en gunstig energi i huset, hvis han forlater runde eller ovale, pekte tips, og tilstedeværelsen av torner produsere negative biofield. Fra dette synspunktet peperomiya er et ideelt hus plante. Det spiller en rolle, og blomsteroppsats i rommet.

  Nyttig tips! Det er best å fylle i hjørnene av planter der det er opphopning av negativ energi i huset provoserer krangel og sykdom.

  I form av Feng Shui peperomiya jevner konflikter og motsetninger. Dens eier begynner tolerant holdning til folket, for å forstå dem bedre. Av kraften av tiltrekning av rikdom peperomiya sammenlignet med penger treet. Etter det kommer inn i huset til rikdom og velstand.

  Over dette anlegget dominerer metall element, er det best å sette den i det sentrale rom i huset, hvor det er alltid overfylt og morsom. Energi peperomiya gjester vil absorbere så aktivt som husholdnings energi, og resirkulert, gi det til eierne av hjemmet i form av adlet. Jo høyere og sterkere peperomiya bush, jo mer energi det har.

  Hver blomst har et hjem ikke bare til påvirkning av energi, men også kan ha terapeutiske egenskaper eller vice versa være giftig. Hvordan tingenes tilstand i peperomiya?

  Tradisjonell medisin hevder at denne blomsten er i stand til å beskytte innbyggerne i huset fra utseendet på forkjølelse og SARS. Dette er på grunn av virkningen av flyktige produksjon, som utsondrer den planteblader. Bare kontemplasjon av peperomiya har en gunstig effekt på nervesystemet. Gjør slike kvaliteter ikke nok, for å gjøre i huset til denne vakre blomsten?

  Ifølge eksperter peperomiya - helt trygt potteplante. Det betyr ikke avgir giftstoffer, juice er også ikke-giftig. Du kan trygt holde blomsten i vinduskarmen, hvis en familie har små barn og kjæledyr. Ved utilsiktet inntak forgiftning peperomiya årsaker.

  På grunn av det faktum at anlegget har mange varianter, lett å plukke opp en kopi av noe som er behagelig for deg. Det spiller ingen rolle, vil være en liten kompakt busk, eller en elegant kurv plante med lange hengende skudd, det viktigste som blomsten gir deg glede. Og hvordan ta vare på peperomiya og som skaper forutsetninger for det - vi har lært.

  Alas, ingen kommentarer ennå. Bli den første!

  Peperomiya: typer og omsorg i hjemmet

  Av mangfoldet av arter peperomiya alle hjem grower kan velge den som passer perfekt i sin floristic komposisjon. Hjem blomst peperomiya perfekt for interiør: plantene kan være hang-Downing, buskete eller hytta, men de absolutt har en læraktig blader - glatt eller krøllete, ensfarget eller stripete.

  peperomiya (Peperomia) Den tilhører familien Pertseva.

  Mother - de tropiske og subtropiske områder av Amerika og noen Sør-Øst Asia.

  Peperomiya blomst er en av representantene for pepper familien. Den vokser hovedsakelig i tropiske og subtropiske områder av Amerika.

  Dekorativnolistnyh flerårig urt eviggrønne eller subshrub plante med busket, oppreist eller ampelnye form av en busk. Stengel tykk, oppreist, hytte eller snikende lengde på 1,5 m; det finnes arter med kortere stengler.

  Bladene er læraktige peperomiya, i ulike former, størrelser og teksturer. Og de varierer i farge: grønn, gull, sølv-stripete, brun, oliven. Bladene kan være rund, lansettformede, hjerteformet. Topp bladene er vanligvis glatt, men kan bli krøllete. Blomstene er svært liten, ingen perianth, er samlet i blomsterstanden kolben eller hvite vridde ører.

  Typer planter peperomiya: bilde og navn

  peperomiya kluzielistnaya (P. clusiifolia) oppreist plante, saftige grønne blader med lilla grensen

  peperomiya scansorial spraglete skjema (P. scandensf. Variegata)

  Peperomiya magnolielistnaya 'Atropurpurea' (P. magnoliaefolia 'Atropurpurea')

  peperomiya rynkete (P. caperata) - har skrumpet blader av mørk grønn farge.

  En av de vakreste arter av planter anses peperomiya magnolielistnaya - sterkt forgrening anlegget. korte blader med tannspissen og en konisk bunn (opp til 2 cm i lengde), regelmessig, glatt, rund eller elliptisk form. Den vokser i form av Panama, Antillene, nord i Sør-Amerika.

  peperomiya borodatostebelnaya - kurv plante med lange, slanke skudd, dekket med små ovale blader.

  peperomiya arifoliya Det regnes som den mest dekorative utsikt takket være sølv striper på bladene.

  peperomiya kaperatu Du kan lett identifiseres av en rynkete bladene.

  Peperomiya scansorial, spraglete - P. scandens variegate.

  Homeland - Peru. Ampelnoe eller snikende anlegg med kjøttfulle gul-hvite stengler og en liten hjerteformet lysegrønne blader, dekorert med kremhvite ujevne striper. Inflorescences på rødlige stilker. For lite krevende belysning.

  peperomiya grå - P. incana . Homeland - Brasil. Stem tykk, bløt, blek grønn. Bladene er store, grå-grønn, kjøttfulle, hjerteformet, litt pubescent.

  Som man kan se på bildet, i innendørs blomst peperomiya denne typen unge skudd slank, men ble etter hvert hang-Downing:

  peperomiya sølv (P. Argyreia) - underdimensjonert kompakt anlegg med kort forgrening rosa-grønne stilker.

  Etterlater avrundede-eggformet, 6-9 cm lang og 5-8 cm bred, er samlet i utløpet, mørk grønn med sølvstrimler perlemorskimrende skygge. Blomstene er små, grønn-hvite, samlet i en delikat blomsterstanden.

  I kultur ofte vokse peperomiya rynkete. Hennes hjemland - Brasil. Høyde på anlegget 10-15 cm på det meste. Blooming oppstår vanligvis i sommer. Blomsterstanden bøyd i form av lange prosesser, i likhet med halen, som består av svært små blomster. I innendørs hagebruk peperomiya brukes til å fylle små volumer på interiør.

  Se på bildet peperomiya typene som har navn som er nevnt ovenfor:

  Stell av potte blomst peperomiya hjemme

  Peperomiya ofte dyrket på den nordlige orientering av vinduene. Men spraglete plantene blir spesielt vakker farge i solen (obligatorisk beskyttelse fra midt på dagen stråler). Planter lite krevende dvale ved 16-18 ° C om sommeren - et par grader høyere. Ved lav temperatur peperomiya vokser dårlig.

  I prosessen med å ta vare på peperomiya, nyttig plante sprøyting, med unntak av arter med pubescent blader.

  Vokse peperomiya lunge svakt surt (pH 5,5-6,5) med tilsetning av torv zemlesmesyah, transplantere dem inn i en større pott behøver bare når det er nødvendig. Substratet er forberedt for planting peperomiya ark og humus jord, torv og sand (1: 1: 1: 1). .

  Anlegget krever ikke rikelig vanning. Nok til å gjøre det en gang i 2 til 3 dager i sommer og annenhver uke i vinter. Vanning anbefales jevnt gjennom hele året. Arter som har saftige blader og stengler, ikke skade den midlertidige tørking av koma. For skikkelig vare på blomsten peperomiya hjem vann må forsvares, myk. Hver vanning planter matet med flytende gjødsel blomst, fortynne med halvparten.

  Potteplante peperomiya lagrer vann i bladene, så det overskytende vanning det raskt råtner.

  Forplantning enkelte blomsterblad, og blad borekaks bjelker som er plantet i rotdannelse lys næringsblanding.

  Forårsake stor skade på plante nematoder og edderkopp midd.

  økende vanskeligheter. Rotting stengler og røtter. grunnen: vannmettet. Det er nødvendig å redusere mengden av vann under vanning.

  Endre fargen på bladene. grunnen: manglende belysning. Det anbefales å omordne anlegget i et lyst sted.

  Videoen viser omsorg peperomiya alle de store jordbruksmetoder:

  SoderzhanieOpisanie innendørs blomst aeschynanthus og foto tsveteniyaPopulyarnye mellom arter og sorter potteplante aeschynanthus.

 • SoderzhanieRastenie euharis blomstringsperioden (med bilder) Populære arter, varianter og varianter av innendørs blomster euharis: bilde og beskrivelse av krav.

 • SoderzhanieOpisanie blomster og blader achimenes, bilder under tsveteniyaVidy og varianter av innendørs blomster achimenes: bilde, navn og opisanieKak.

 • SoderzhanieArdiziya crenate (krenata) og andre typer hvit og andre rasteniyaVyraschivanie ardiziyRazmnozhenie Ardisia hjemme.

 • SoderzhanieVidy rom ehmeiKak omsorg for blomst Ehmeya hjem usloviyahPoliv jord og dressing ehmeiRazmnozhenie ehmei semenamiRazmnozhenie.

 • SoderzhanieKak ser potteplante Guzman Guzman BromlievyeVidy av familiebilder og blomstring rasteniyKak ta vare på hjemmet.

 • Blomster Eustoma - en sjelden gjest i våre hager. En litt oftere denne planten er funnet på vinduskarmer. Selv om det er urettferdig undervurdert. .

  Hydrangea hage - ikke en hyppig gjest i våre hjem hager. Og det er forgjeves, fordi hortensia blomster har en bred fargepalett.

  Det finnes forskjellige typer hjem kaktus, som varierer i type og størrelse. Her er en liste de mest vanlige.

  Rose - den mest populære srezochnyh kultur, er det vanskelig å forestille seg en festlig bukett uten. Rose - de mest kjente hagebruksvekster. .

  De fleste potte ficus (Ficus) er langlivet - slippe den av på anlegget på en vinduskarm, kan du nyte dem for lenge.

  Blant de geranier har svært lite krevende plante som ikke er krevende vekstforhold, og ikke lage selv en nybegynner problemer.

  Dyr orkideer - er selvfølgelig stolte av hver dyrker. Selv populært de siste årene Dendrobium og phalaenopsis ikke så underlig.

  Mangfoldet av skogen sone av planter skal velge for hageflekk de blomster eller urter som vil passe perfekt.

  Blomstrende planter i huset - dette er en flott mulighet til å skape en god koselig atmosfære og fyller luften med fantastiske aromaer. .

  Aubrieta blomster er også kjent som Aubretia. Det er en slekt av tolv arter av blomstrende planter i familien av kål (om dem.

  Forskjønne hagen din uten for mye bråk og uro for å hjelpe de mange blomstrende planter som ikke krever spesiell omsorg. Slike arter har.

  Blant en rekke planter å ordne senger og blomsterbed har en spesiell plass de såkalte "klassikere i sjangeren." Som det alltid.

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  56 − = 54