Pelargonium varianter bilde tittel

Den typer og grader rom geranium avbildet beskrivelse

Lite krevende å bry seg, blomstring i flere måneder og er så lyse Pelargonium på grunn av likheten kalles ofte geranier. Men dette er en egen stor familie, til en foto rom arter og varianter av geranium hjelpe sortere ut det eksisterende mangfold av disse fantastiske planter innfødte til Sør-Afrika.

Økende i vinduskarmene, balkonger og søyleganger på innendørs geranium, som i bildet kan se ut som en urteaktig subshrub eller planter med erigert stengler, eller flyter. Alle geranier er av høyeste dekorativ effekt. Det gjøres oppmerksom på ikke bare enkle eller doble blomster i alle farger og fasonger, men også de unike bladene på planten.

De kan være bred, nesten runde, skulpturert robuste, håndformet, glatt bølge, grønt og fargerikt.

Lenge kjent for potte geranier som spektakulære og hardføre planter, førte til at de siste hundre år:

 • Dette ble oppnådd ved en stor variasjon av former varietal Pelargonium;
 • åpne tamme og ville arter;
 • det var interspesifikk hybrider.

Derfor er den nåværende klassifiseringen en slags plante elskere rundt 250 forskjellige arter og sorter av innendørs planter gradering vedtatt i det internasjonale samfunnet gartnere, tilbud om å bruke sin identifikasjon basert på ytre tegn, som på bildet, varianter og arter av geranium rommet:

 • Stellar - stel rom geranium, deres varianter og hybrider;
 • Tulip - tulipan Pelargonium;
 • Unik - rom geranium eneste;
 • Sone - sone eller grenser nasjonale varianter av pelargoniums.
 • Angel - rom geranium engler;
 • Farget Foliage - spraglete varianter;
 • Cactus - kaktusovidnye Pelargonium;
 • Ivy løvtre - plyuschelistnye geranium, som kan være av standard dimensjoner, og dverg og miniatyr;
 • Miniature og Dwarf - miniatyr og dverg planter puttet pelargoniums;
 • Regal - Regal geranium;
 • Scented-leaved - duftende geranier.

Eller grenser sone Pelargonium (Pelargonium zonale)

Alle typer hybrider og varianter av denne arten Geranium rom, som på bildet, vokser godt i et hjem på balkonger og selv på byens blomsterbed. Det er en utvilsom leder i popularitet og antall kultiverte varianter avlet, som har ca 75 000 i dag.

Blant andre innenlandske flerårig geranier soneanlegg er lett kjennelig på den karakteristiske fargen på bladene. På en lys grønn bakgrunn tydelige mørkere områder, som ga navnet på arter av innendørs geranier, som i bildet. Sone Pelargonium blomster kan være så enkel og Terry.

I beskriver varianter av geranier i bildet, og i navnene på planter ved hjelp av følgende gradering på antall kronblader i Corolla:

 • nemahrovye blomster består av fem kronblader - Single;
 • semi-doble blomster omfatter fra 6 til 9 og er betegnet blader Semi-dobbel;
 • doble blomster geranium består av 8 eller flere kronblader - Double.

Terry varianter er noen ganger referert til Peony- geranier, litt feil. Denne gruppen av planter i klassifiseringen av anerkjent av det internasjonale samfunnet ikke.

Sone Geranium blomster skiller seg ikke bare i størrelse og prakt. Langt borte er de dager da vinduene utsmykket eneste røde geranier.

Avhengig av type og art av Pelargonium behager øynene paraply inflorescences av alle nyanser av rosa, krem, burgunder og rød. Ikke uvanlig planter med hvit, flerfarget og selv med gul Corolla, som geranium varianter bilde med tittelen First Yellow forbedret.

Men det er ikke alle styrkene til rommet geranium. Spesiell oppmerksomhet fra dyrkere bruke varianter med ukarakteristisk typen form av blomsten.

Rosaceae (Rose-bud Sone pelargoniums)

Et eksempel er rozovidnaya, som på bildet, geranium med doble prangende blomster, i struktur og ytre utseende ligner en miniatyr engelske roser.

Denne type rom geranium, har sitt navn og fotofarger vært kjent siden forrige århundre i verden. Den første informasjonen om plantene ble publisert i "Bulletin of the Royal Society of Horticultural Britain" i 1876. Men i vårt land Rosaceae klasse - mens ikke utbredt og finnes kun i samlinger av de mest entusiastiske gartnere.

Tulip rom geranium (Tulipe-bud pelargonium)

Et århundre senere, dyrkere kom hjem geranium planter med blomster som selv på tidspunktet for full blomst, ikke er avdekket, er igjen i knopp scenen.

Som et resultat av dette, vist på bildet rommet geranium kalt tulipan. Starter varianter ga en spontan mutasjon, og finnes i dag noen få varianter og hybrider tulipan geranium i voksende eller avl noen ganger prøver å vende tilbake til den naturlige form.

Stel rom geranium (Stellar Zonal Pelargonium)

I midten av forrige århundre, blomsterhandler Australia klarte å få et rom geranium har den opprinnelige form av Corolla er ikke lik den pre-eksisterende varianter.

På grunn av akutt-vinklet trange rom Geranium petals, bildet, kalt stel.

For tiden tilgjengelige blomster varianter og hybrider, ikke bare med enkle og doble blomster i alle farger, men stel Pelargonium med lyse flerfarget blader.

Kaktusovidnye hjem geranium (Cactus Pelargonium)

Mottatt på begynnelsen av XX århundre kaktusovidnye geranium i dag er svært sjeldne. Et karakteristisk trekk ved disse plantene - store blomster med smale, noen ganger nål-lignende bladene som gir felgen slurvete bustete utseende.

Gvozdikotsvetnye Pelargonium (Carnation Pelargonium)

Potte geranier i bildet, utrolig variasjon av blomster, farger og typer. En av de mest uvanlige - gvozdikotsvetnaya sone Pelargonium rekke med taggete kronblad, noe som gir likheten med blomster nelliker.

Pelargoniums plyuschelistnye (Ivy løvtre Pelargonium)

De fleste varianter ampelnyh rom geranium, som på bildet tilhører en stor gruppe av Pelargonium og blader som ligner et tett bladverk eføy. På grunn av denne likheten, er mange varianter med enkle og store doble blomster og kalles plyuschelistymi.

Ampelnye geranium, som i bildet, er det en plante med krypende eller flytende stengler, og nådde meter lengde. I kulturen i disse variantene er uunnværlig for vertikal hagearbeid, og for å dekorere hengende kurver. Potted Pelargonium og blir brukt som en bunndekkende planter.

Etterlater ampelnye geranium tykk, læraktig, i motsetning til sone art, som er helt glatt.

Meget interessant spraglete former plyuschelistnoy geranium, som i bildet.

Kongelig Pelargonium (Regal Pelargonium)

Mange rom geranium ble oppnådd ved avl og hybridisering mellom artene. Gjennom slike tiltak var kongelig Pelargonium med blomster opptil 7 cm i diameter.

Det særegne ved disse varianter og hybrider er ikke bare størrelsen på enkle og semi-double Corolla, men også i sine flere farger. På kronbladene nødvendigvis flekker, striper eller flekker av kontrasterende farger.

Pelargonium Engler (Angel Pelargonium)

Pelargonium Angels i utseende ligner plantenes konge 'variasjon. Men blomstene er noe mindre, og de eksisterende varianter ble innhentet fra krysser med krøllete Pelargonium grandiflorum.

Angels - dette er i utgangspunktet ampelnye geranium, som på bildet, danner en fantastisk krone skudd med mellomstore monokrom løvverk.

Pelargonium unike (Unique Pelargonium)

Hybrid planter produsert fra Pelargonium konge og strålende, kom til å bli kalt unikt. Denne gruppen tilhører de eldste varianter, men det er ikke så lett å finne planter i samlinger av gartnere.

Selv om blomster av denne arten, som i bildet rommet geranium, ligner de kongelige plante blomster, men de er mye mindre. Men bladene er ofte sprukket, krympet, samt en meget behagelig lukt.

For eksempel, en grønn bilde i bilde geranium varianter oppkalt Patons Unique har en søt fruktig aroma.

Duftende geranium (parfymert løvtre Pelargonium)

Det var lukten av pounded bladene av geranier og trakk oppmerksomheten til personen i dette anlegget. Frem til forrige århundre, fokus på valg av potte geranier var ikke på den vakre blomster og smaken, fordi plantene var "levende deodoranter."

Lignende varianter og hybrider geranium populært i dag. De har ikke truffet en lys blomstrende blomst klynger, eller form, men blir brukt som smakstilsetning og matlaging retter, og husholdnings dufter for oppbevaring av sengetøy og klær.

Avhengig av art og variasjon, som i bildet, det etterlater rom geranier kan lukte all slags frukt, mynte og roser, muskat, gulrot eller nåler.

Geranium: arter, omsorg, navn, bilde

Amatør gartnere å designe blomsterbed og vinduskarmer brukes geranium, som er kjent for enkelhet av vedlikehold. Utrolig fargetiltrekker landskapsarkitekter og hjemmeværende som ønsker å skape en spesiell atmosfære i rommet. Geranium, som påvirker artsmangfoldet, ble en favoritt av gartnere, fordi utsikten var at denne planten blomstrer i hjemmet der ekte kjærlighet liv.

I likhet blomst kalt "eagle fot", "grabelnikom9raquo," road nål ". Ordet "geran9raquo; Det kommer fra de greske geranos, som betyr "zhuravel9raquo;. I Europa, anlegget kom i det 17. århundre fra Afrika, etter å ha vunnet den aristokratiske skjønnhet og en unik smak, og ble raffinert i tillegg til luksusleiligheter. Over tid har blomsten migrert til de terskler av medlemmer av andre klasser, anskaffe demokratisk status.

Vakre hager og vinduskarmer - Geranium

Hendte det at forskerne i lang tid, kan ikke beslutte å sette et likhetstegn mellom geranium og pelargonium, men i hodet av lekmann, disse plantene er identiske. I dag, landskapsarkitekter foretrekker å bruke lite krevende plante til pynt, ikke bare innendørs, men også hagen og parkområder. På territoriet til vårt land spredt over 40 arter av hagen geranium. Fortjente populær som en verdig tåle spesielt kaldt klima, og arter av geranium (bilder presenteres i artikkelen) av varmekjære varianter. Planter varierer i vekstbetingelser, tidspunktet for blomstring, høyde:

 • høy (50 cm) - er Georgia, eng, rød-brun, tømmer, ploskolepestnaya, strålende, melkotychinkovaya;
 • underdimensjonert (under en halv meter) - dalma, Himalaya, Ashy, krupnokornevischnaya.

Gartnere foretrekker når du gjør blomsterbed og tilstøtende områder hardføre planter. Dyktig hjelp geranium varianter som har vist seg godt i et temperert klima, kan du dekorere området uten for mye mas. Planter er i stand til å tilfredsstille eierne av lang blomstring og frodig vegetasjon. Gitt egenskapene til området, størrelse og tetthet, kan du enkelt velge de alternativene som vil rettferdiggjøre håp plassert i dem.

Eiere bør ta en nærmere titt på eksisterende område på territoriet til varianter av geranier, som over tid vil demonstrere den beste kvalitet og "propishutsya9raquo; i komfortable forhold for dem.

Vinne geranium varianter for landskapet

Alle kjente engstorkenebb, ellers eng storkenebb, - i dag en hyppig gjest i blomsterbed. Denne arten hadde aldri vært i etterspørselen, men nå er alt forandret. Fans av lite krevende planter vite hva som er geranium varianter. Bilder og navn på de mest populære variantene, vil vi introdusere deg i dag, og du kan plukke opp en interessant blanding av grønne kjæledyr til din smak. Velvalgte alternativer tillate å forvandle territorium, tiltrakk øynene og beundret selv erfarne landskapsarkitekter. For bakgrunn, har en tendens til å bruke sterke og høye sorten Summer Skies, bemerkelsesverdig rosa lavendel med hint av doble blomster. Etterspørsel og høy med den opprinnelige skåret forlater Splish-Splash, men etter blomstring er anbefalt å trimme busken, for ikke å overdøve skjønnheten i de nye skuddene. Umiddelbart sjarm Plenum violaceum mørk blå kurver, glitrende lilla fargetone. Selv om Terry melenkie blomster, betyr det ikke ødelegge helhetsinntrykket. Men denne typen som Double Jewel, veldig entusiastiske gartnere har ingen årsak til ubestemmelig farge og enorme størrelse kollapse busk i det andre året.

Fra skyggen-ideelle utførelsen Mrs Kendall Clark (for å danne en ferdig plott). Denne lave rikelig blomstring plantevekst (40 cm) binder lyse blå blader yret myk hvite striper. Og elskere av hvite farger tiltrekker med sin Semi-dobbel lang blomstring variasjon - elegant Laura.

Krasnolistnyh eng storkenebb skal pryde terrasser og blomsterbed. Slike varianter vil se godt i forgrunnen. Lilla blader skygge Midnight Reiter og Purple Heron bringe smak til blomsterhage. Carved mørk grønn, kompakt rotsystem Hocus Pocus, Black Beauty, Okey Dokey sannsynligvis til retten. En lilla flekker på bladene av Midnight Skyer og delikate rosa blomster bli en vinnende touch i dannelsen av territoriet.

Geranium macrorrhizum - krupnokornevischnaya geranium, beundringsverdig, fordi det er perfekt akklimatisert i skyggen og under den brennende solen, vokser og tilpasning i hvert hjørne av hagen tomten.

Legender og utrolige fakta om geranium

Plant sitt vanlige for hver dyrker kreves for å vise oppdretter fra England Tradeskanu George, som ble fascinert med hodet av prosessen med sin avl. Og med fødselen av hver nye varianten ga ham det opprinnelige navnet, som er forbundet med en engel eller sommerfugl. de skapte varianter av geranium påvirker ikke bare skjønnhet, men også helbredende egenskaper. Dermed Royal variasjon fått navn fra det faktum at anlegget reddet monarken av søvnløshet. Det er en legende i forbindelse med geranier, som har kommet ned til vår tid.

 1. East Legenden sier at i gamle dager på luke, som ikke tiltrekker folk, profeten Muhammed kom ned fra fjellet, henge våte klær. Spre plantevevet, og dermed cape raskt tørke ut i solen. For denne profeten busk dekorert med flotte blomster utstråler delikat smak.
 2. Legend of kranen, otbivshemsya fra flokken og falt fra svakhet i feltet under isete regn, patetisk. Stille frysing alene fuglen var dekket med snø. Å si farvel til livet, en kran falt en tåre. På stedet i løpet av våren vokste vidunderlige plante med blomster som ligner asurblå himmel, som tapte fuglen.
 3. I Tyskland, vi snakket om skomaker lyubivshem drikke og har funnet en etter en rangel på fantastiske anlegget veien. Da han ga sin kone en blomst, den ene inhalere sin duft, tenkte bedre skandaler på grunn av sin manns avhengighet til øl. Hun plantet blomster i vannet, og da var det røtter, plantet i en pott, så fred, ro og kjærlighet bodde i huset, og mannen sluttet å misbruke alkohol.
 4. Ifølge den slaviske legenden, geranium petals tiltrakk seg oppmerksomheten til en elsker. De er sydd i et lerret bag og hadde på seg selv.
 5. I Østen, besluttet det å sette potter med hvite geranier foran huset for å skremme bort slanger.

Møt nærmere - en flott geranium! Arter og sorter

Ikke bare på hagen tomter kan sees en vakker blomst. Pryder vinduskarmer i århundrer er en geranium, en blomsterhandler varianter forbløffet, fordi øynene avvike fra deres mangfold. Oppdrettere brakte nye varianter, som varierer i form, farge inflorescences og blader. Room geranium er klassifisert inn i flere grupper:

 • sone;
 • hang-Downing (plyuschelistnaya);
 • duftende;
 • kongelig;
 • saftig.
 • Å ikke gjøre feil valg, bør du nøye undersøke varianter av geranium rommet. Bilde og navn vil bidra til å bestemme fremtidige eiere.

Det regnes som de mest vanlige sone geranier. Dette anlegget med en rett stamme og blader bølgete form blomstrer voldsomt i løpet av året, og bringer glede av husholdningen. Knopper kan være enkle, oppsamlet fem, semi-dobbelt - opp til åtte og terry - over åtte kronblad. Hva er sone geranium arter og sorter? Bilder (rom skjønnhetspresentert for dem i all sin prakt), som brukes i papir demonstrere de ulike alternativene. Den mest populære blant folket:

 • Pastell Nemahrovy klasse Bravo, karakterisert rikelig blomstring. I denne type blomst med hvite kronblader og rosa midtveis.
 • Solid Red Rumba Brann refererer til nemahrovym og lykkelig eier av spredning rubinrød farge caps.
 • Engleaktige rosa geranier og ser ut som en stemorsblomst.
 • Rozebudnaya rød raskende likheten av sine blomster med knopper av roser.
 • Royal Salmon har en stor blomsterstander, som er mørkere enn midten.

Og hvordan finner du et slikt utvalg av geranium? tulipan

Blant det enorme utvalget av farger den har en visning, som minner om Holland. Nybegynner gartner stiller spørsmålet: "Hva annet er geranium arter og sorter?" Foto (rom skjønnhet avbildet på dem, slående voldsom blomstring) av disse fargene tiltrekke beundrende blikk fans av prydplanter. En av de stilige alternativer knyttet til sone varianter, er den originale geranium, som har knopper som ligner tulipaner. Kronblader i antallet 6-9 stykker. er ikke fullstendig beskrevet. Oppdrettere av Amerika ga verden i 1966, variasjonen, som ble oppnådd ved mutasjon av geranium Fiat. Av spesiell verdi er arter som har et stort antall uåpnede knopper og blomsterbuketter haug. De vokser en busk, derfor krever oppmerksomhet av eieren, som riktig bør danne kronen. Etter rooting stilker er kuttet for å oppnå skjønnhet og ønsket resultat. Elegansen av sorten tiltrekker entusiastiske du elsker folk som vokser virkelige mesterverk hvis ønskelig. Spesielt populært blant kjennere av skjønnhet nyter tulipan geranium, som er blendende utvalg av farger form. Dette Glad Bozdey Patricia og Andre, Ed Pandora og hester, Victoria Andre og Marie-Louise.

Popularitet geranium er stor, ikke bare på grunn av den fantastiske farger, men også en delikat aroma som utstråler anlegget. Duftende geranier skaper et gunstig klima i rommet, bidrar til å rense luften. Duft etterlater etterspørsel i duften og næringsmiddelindustrien, er mye brukt ved fremstilling av de blandinger for te-preparater. Scented geranium rekke rom, et bilde av noe som er kjent for fans av plantene dyrkes i vinduskarmen ikke for blomster, og av hensyn til carving vakre løvverk, som brukes av blomsterhandlere for bakgrunnen. Også i medisin oppmerksom på den positive virkningen av smaken planter som:

 • antibakteriell virkning;
 • Det hjelper med migrene;
 • Det bidrar til å beskytte kroppen mot virussykdommer;
 • effektivt hevelse hos overvektige mennesker;
 • gagn PNDs kriser.

Erfarne elskerinne søker å etablere en pott på geranier i alle rom fordi lukten frastøter insekter (fluer, møll, mygg). Tap av blader, kan du føle lukten av mynte, friskt eple, rose og sitron. klassetrinn:

 • Sjokolade Peppermint (eller Felt geranium) - er et undermål plante med hengende skudd, myke blader, sentrert sjokolade spot, væskende duften av mint. På blomsterblader rosa lilla fjær der.
 • Cy Sunburst, eller krøllete geranium har liten, likner bølgepapp spraglete blader grønn med gull rim, har lukten av sitron.
 • Attar av Roses, eller capitate - vokser til 45 cm, med et stort antall blader som gir en mettet rosearoma. Blomster er lyse med lilla og burgunder nyanse midtveis.
 • Ffragrans - geranium, som har lukten av muskat. Til tross for enkelhet plante, blomst dyrkere har å gjøre noen innsats for å dyrke hjemme vakre geranier.

Arter (med bilde og navn), omsorg og egenskaper ved økende - disse er de viktigste punktene av interesse for nybegynnere blomsterelskere. Bredeste utvalg vil tillate uerfaren vertinne for å få huset i et slikt anlegg-talisman. Saken for liten - for å lære å ta vare på den grønne kjæledyr.

Funksjoner av dyrking og vedlikehold: temperatur, reproduksjon

Summer geranium føles behagelig ved en temperatur på 20 ... 28 ° C, og 30 ° C, og er ikke kritisk for det. Om vinteren, når planten ikke blomstrer, er det nok å 11-15 ° C, men unngå uønsket nedgang til 8 ° C eller mer.

Formeres Geranium borekaks og frø. Voksen plante med grove stammen er nødvendig for å forynge. Apikale stengel med fem blader er avskåret rett under noden med en liten vinkel. Etter behandling oppfrisket skive humate eller trekull plassert i prosessbeholderen med jord (en blanding av like deler av torv, sand og torv). Regelmessig sprøytet jord, som etter tre uker ta rot borekaks, som deretter transplantert inn i potter. Unge planter (uavhengig av arter av geranium), ta vare på det riktig, kan du innen syv måneder etter den første fargen.

Frø er plantet i fuktig jord, og hindrer tørking skrøpelige koma. Modnet temperatur 22 ... 24 ° C. Etter 14 dager de første skuddene vises. En pick rådet planter i potter på 9 cm i diameter før.

I dag, noen elskerinne uanstrengt vokse geranium varianter som ikke skiller humørsyk disposisjon. Farger egnede lokaler med god og moderat belysning. Hun føler seg komfortabel på noen vinduskarmen lange sommerdager, og om vinteren er å foretrekke å plassere den på sør-vinduet. Sun anlegget er ikke anbefalt å blande utkast eller venstre under den brennende. Heliophilous blomst, plassert i skyggen, har små blader, tynne stengler og er usannsynlig å blomstre.

Omsorg riktig: vanning, fuktighet, gjødsling

Geranium foretrekker frisk luft og moderat fuktighet. Hun frykter verken tørr eller fuktig luft. Anlegget krever ikke sprøyting. Summer trenger rikelig vanning, men ikke overdriv det i denne saken, slik at vannet fra sumpen å drenere bedre. Om vinteren, fyll blomsten er ikke verdt det, må du sørge for at den skrøpelige rommet var ikke for tørr, og mye fuktighet vil føre til rot råtne. For vanning anbefales å bruke regnvann, smeltevann eller stående vann.

Anlegget krever en universell blomsterjord (løvfellende jord eller humus, torv, elvesand). For å mate bruk gjødsel som inneholder nitrogen, kalium, fosfor (for voldsom blomstring), supplert med sporelementer av jern, magnesium, bor, kobber, mangan, kalsium og sink, hindre forråtnelse av rotsystemet. Vinter grønne kjæledyr trenger å bli matet en gang i måneden, og på våren og sommeren - to uker.

I høst planter produserer hvert år, fjerne gulnet løv, slik at bare noen få noder på skuddene. Skiver drysset med tre eller aktivert karbon.

Som enhver plante, har geranium skadedyr som kan påvirke strukturelle tilstand av blomsten. Blant dem mellus, som legger seg på baksiden av bladene, hvor det multipliserer hurtig, foring på plantesaft. Små møll utarme anlegget. Ved deteksjon av inntrengere er nødvendig insektmiddel sprøyting krone blomst. Geranium blader på nedsiden og små insekter bosette grønn-grå farge. Dette aphid fôring på anlegget juice, noe som fører til utseendet på små flekker og Wilting blomst. For å bli kvitt denne parasitten er verdt det samme som på whitefly. Med riktig stell blomst i mange år vil gi glede til eierne.

Så, for å oppsummere resultatene sammendraget. Vi diskuterte hva som er geranium arter. Photo soverom skjønnhet som er representert i alt sitt mangfold, viser at det er verdig til å dekorere ethvert rom: hus, leilighet, kontor, barnehage, en terrasse kafé eller forstadsområde. Plukk et par arter å se - du vil ikke angre!

Room geranium: bilder, arter og sorter

Pelargonium (Geranium) - er suffrutescent eller urteaktig blomst, geranium som tilhører gruppen. Mer enn 400 varianter av det finnes i alle hjørner av verden. Den fikk sitt navn fra det greske navnet på formen på frukten, som er lik kraner nebb, og i Tyskland, er denne blomsten kalles "nesen av en stork."

I Europa ble Pelargonium importert fra Afrika i det 17. århundre. Særegen lukt, og prydplanter har vunnet hennes store popularitet i aristokratiske sirkler, og deretter begynte å dukke geranier i hagene til andre klasser. I vårt land Pelargonium kom i det 18. århundre, og siden den gang har blitt den mest favoritt blomst nesten alle gartnere. Dette er på grunn av sin vakre blomster, dynamisk vekst og upretensiøs i omsorg.

Pelargonium arter: bilde og beskrivelse

I naturen, er det rundt 250 arter av geranium. Utviklings oppdrettere bidratt til å skape mange hybrider og varianter preget av sin form, farge av blader og blomsterstander. Pelargonium rom er delt inn i flere grupper:

Denne blomsten er den mest populære variasjon, samt mange arter som har et stort antall varianter. Alle varianter av geranium ganske stabil og er preget av frodig blomstring. I de fleste tilfeller, alle av klasserommet geranium har direkte trunk rike avstår løvverk form og surround en brun eller rød farge. Bladene av denne variasjon er pubescent, og samtidig som de skaper en særegen lukt.

Formen på sone Pelargonium blomstene er:

 • Terry - på blomster mer enn 8 lapper;
 • Semi-double - på blomster til 8 petals;
 • Vanlig - har 5 kronblader.

Den formen for denne varianten av blomster, også er annerledes:

 • Tulip, som en lukket tulipan blomster;
 • Rozebudy, med rosa eller rød knopp lignende form er ikke helt åpen rose;
 • Kaktus med vridd og smale kronblad, som minner om røde krysantemum;
 • Stel, blader og blomster av samme form som stjernene;
 • Formosa, med blomster i form av tannhjul og deles opp i 5 deler løvverk;
 • Deacon, små blomster samlet i en bukett med lilla, røde og rosa nyanser.

Farging kronbladene er også preget av sitt mangfold. De kan være multi-farge, to farger eller svart-hvitt, med eller uten ramme. Separat isolert blomster, som er kalt "fugleegg", De har mørke flekker ovate med stiplede prikker og striper. Blomstrende varianter av pelargoniums oppstår i løpet av sommeren, og dersom anlegget ikke er satt i vinter i en tilstand av hvile, kan det blomstre hele året.

Sone pelargoniums er delt og høyde:

 • Microminiature - 14 cm;
 • Dwarf - 14-25 cm,
 • Normal - 25-70 cm,
 • Irene - opp til 70 cm.

Navnet på denne type geranium gitt av fargene på bladene med klart definerte områder, et sentralt parti og rammen har en annen nyanse. Kanter kan være rødt, hvitt, blått og burgunder farger. Den midtre folien er svært forskjellige, og med en sort, sølv eller gull. Det finnes varianter med tri-farget løvverk.

Det regnes som de mest attraktive planter av denne varianten. Den har veldig store blomster i ulike farger: rosa, hvit, lilla, burgunder og rød. blomster kan nå en diameter på 16 cm., og den samme størrelse i høyde.

Hybrider av denne planten har begynt å dukke opp i det 19. århundre, og ble en kongelig geranium rommet en favoritt av gartnere overalt. dens stor blomster frotté eller ren former er riflet eller bølget blader, som hele tiden er streker eller mørk flekk, som er et karakteristisk trekk ved denne typen. To blader på toppen av større og mer fløyelsaktig enn andre.

Anlegget kan nå en høyde på 15 cm. Hvis du ser på bilder av konge geranium, kan det ses at de grove og ujevne bladene er svært lik lønn blader, og på samme tid er både mono og lyse.

Denne variasjonen er Pelargonium mest lunefull blomst av alle geranier, på samme tid for blomstring er mye mindre enn den andre (ikke mer enn 4 måneder) og oppstår først etter to år med vekst.

Denne variasjonen av geranium har de mest behagelige aromaer, for det fikk sitt navn, samt anerkjennelse av gartnere. Hvis du nøye berører blad planter, kan du umiddelbart føle de ulike sterke smaker, blant dem du kan føle en sitron, rose, jordbær, ingefær, mynte.

Til dags dato, avledet hybrider som lukter eple, muskat, lilla, mandel, furu og selv ananas og kiwi.

Blomstene av dette lille rommet Pelargonium og vanligvis har lilla eller rosa, så vel som forskjellig form. Bright radert løvverk er 5-7 deler. På bildet kan du se at bladene geranium ser ut som Terry.

Bruken av duftende Pelargonium

Fra denne sorten ekstrakt geraniumolje, som har et stort antall unike egenskaper, og har en stor anvendelse i medisin, parfymer, kosmetikk, samt i matlaging. Denne olje ble tilsatt til sirupene for drikkevarer, geleer og godteri. Et par dråper olje for å rense, som finnes iblant, dårlig melk.

Bladene av denne varianten legges til te, kaker og frukt retter. Med hjelp av dem gjorde duftende sukker. Hvorfor i en glassbolle plassert lag med sukker og blader. Bank 14 dager utsettes for solen. Etter at bladene er fjernet og umiddelbart sukker brukes til fremstilling av forskjellige retter.

Denne variasjonen av geranier er ampelnye slags urteaktige planter. Skjøre og pull-down skuddene av dette anlegget kan være opptil 1 m. Den blanke blader rik grønn farge i form av stjerner som minner om eføy, som ga navnet til denne blomsten.

Blomster i bud kan være frotté, semi-dobbel størrelse og enkel å 5 cm. Fargen kan variere fra rent hvitt til sort og blå. Blomstrende finner sted tidlig sommer til sen høst.

Det ser flott som dekorasjon uteplass og balkonger, særlig når den er i en suspendert gryte plantet flere arter med forskjellig farge av knopper.

Denne typen er preget av violotsvetnymi geranium knopper som "Stemorsblomst øyne" som en blomst. Plante til 35 cm. Høyde (ved konstant kvistet) Den har en ganske elegant form, frodige forgrening og upretensiøs i omsorgen. Blomstringen fortsetter hele sommeren, kan blomstene være rosa, hvit, lilla, fiolett med mørke striper eller flekker på de to øverste fliker.

Alderen på disse fargene går tilbake mer enn et århundre. Eneste som ble oppnådd ved å krysse strålende og kongelige varianter. De mørke grønne blader av planten er kuttet kraftig og har en lett krydret duft. Blomster mye som en kongelig geranium, men litt mindre i størrelse. Som regel har de en midten av hvit og rød fargen på bladene. Varianter av rosa og hvitt er knappe. Noen typer forskjellige mørke striper og flekker.

Dette er en ganske uvanlig form for geranium. Treaktige stammer fra planter fra under sterkt buet og forgrenet. Når luften tørrhet og forkaster svak vanning busk blader. Anlegget har en ganske fantasifulle figurer som ligner ulike fantastiske skapninger. Grener noen ganger har torner. Denne blomsten vanligvis valgt for behandling bonsai, og som eksotiske planter for å dekorere rommet. Av de 10 arter av dette anlegget, som regel, kan finnes geranium kortuzolistnuyu, pukkelrygget, pushistolistnuyu, kjøttfulle, vinkelformet og tolstostebelnuyu.

Populariteten til denne typen geranium tjent gjennom sine silnorassechennye, pubescent, lyse grønne blader av kompleks form. Bush er ganske høy, kan det vokse opp til 1,5 meter. Når du trykker bladene begynner å avgi en sterk duft av sitron.

For de unike helbredende egenskapene til mange typer av geranium, bulgarere kaller det "helse resort". Og faktisk, det bidrar sterkt i mange sykdommer:

 • Tannverk passerer hvis geranier holder lenge i munnen;
 • Betennelse og føler smerten av mellomørebetennelse kan fjernes mashed forlater duftende Pelargonium, hvis legge dem inn i ørekanalen;
 • Infusjon geranium er stor for stress og angst, så vel som behandling av gikt og forkjølelse;
 • Festet til håndleddet blad geranium stabilisere trykk;
 • Kløe, sår, eksem og ødem bruke badene i blader;
 • Lukten av denne blomsten eliminerer irritabilitet, søvnløshet og hodepine;
 • Anlegget bidrar også kjæledyret i behandling av øremidd;
 • Buljonger røtter og blader brukes for nyresykdom, diabetes og avsetning av salter.

Snakker av Pelargonium, kan du ikke unngå å nevne de essensielle oljer som er laget av denne planten. I dag, uten bruk av allerede ikke gjør noen kosmetiske eller parfyme eller konfekt eller såpe industrien. I tillegg kan denne oljen ikke være uten farging og dressing av visse typer hud.

I folkemedisinen, blir et par dråper fortynnet olje i et glass vann som brukes for å behandle sår, urinveisinfeksjoner, diaré, diabetes, blødning.

Dessuten er denne oljen et antelmintisk middel. Oljebad brukt som eksem, brannsår, høyt trykk og hodepine.

Men ikke glem at, i likhet med alle de tradisjonelle metodene for behandling, bruk geranium har noen kontraindikasjoner, mens det ikke kan erstatte medisinsk behandling. Fordi før de søker behandling med det, er det nødvendig å oppsøke lege.

Geranium perfekt renser luften, fjerner lukt (f.eks sot). Samtidig er det godt sliter med møll, fluer og mygg.

Denne blomsten er ansett som en talisman som beskytter huset fra de mange ills og ikke gå til ham for folk med dårlige hensikter. Anlegget har en positiv energi, og derfor er mange overtro og varsler forbundet med den, ha en positiv fokus.

Hvis boligen er blomsten, den husholdning nesten aldri lider av stress og ikke krangle. Ifølge gamle tro geranium olje beskytter mot det onde øyet, mørke krefter og andre onde ånder. Og jentene var å bære små poser fylt med geranier å tiltrekke seg beilere. Og damer i alderen de hjalp bevare ungdom og attraktivitet.

Blomstrende hvite geranium var et tegn tillegg til familien, fordi det er vanlig å gi det til par som i lang tid ikke kan få barn. I denne hvite geranier fortsatt beskytter mot ruin og katastrofe.

Men rød geranium nyttig for de par som alltid er i konflikt. Denne blomsten bærer i huset ro og fjerner alle negative følelser.

Stor rolle og rose geranium. Hun kan gjenopplive utdødde følelser av ektefeller i lang tid for å leve sammen. Den returnerer følelser, lidenskap og heftighet i forholdet. Også det blir brukt mot hekseri. Siden det er blomsten av glede, så det anbefales å holde i hjem hvor kreative folk bor.

også Det er en tro på at de geranier, jo mer rødt, hjelper sine eiere du skal håndtere penger, som følger med materialet trivsel. Og hvis det ligger i nærheten av azalea potten, deretter flyten av penger er ikke nødvendigvis uunngåelig.

Astrologer sier at rommet geranium raskt kan slukke vrede og harme, for å nøytralisere den negative energien i rommet, for å utvikle en sans for humor og slappe av nerver.

På steder hvor det er en geranium, aldri vanlige slanger.

Hvis dette anlegget er, faktisk, er i det minste en del av de foreskrevne egenskaper, er spørsmålet om det er mulig å plante geranier hjemme er ikke lenger relevant, plassere den på vinduskarmen, kanskje, vil det være mulig å dekorere hjemmet ditt og bli kvitt mange problemer i familien og hjemmet .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

84 + = 90