Pelargonium tulipan

Geranium tulipan - en beskrivelse av anlegget med et bilde, dyrking og vedlikehold hjemme

Pelargonium geranium eller tulipan - det er blomst rom, som elsker for skjønnhet og enkelhet av vedlikehold. Med det dekorere balkonger, vinduskarmer, rekreasjonsområder og andre interiør elementer. Tulip Pelargonium urettferdig overskygget av andre varianter av geranium, og faktisk hennes utrolige skjønnheten av blomster og uvanlig milde farger.

Hva er en tulipan geranium

Et karakteristisk trekk ved tulipan Pelargonium fra andre arter av geranium er dens blomster. Som navnet tilsier, knoppene av plantene er i form av en tulipan. Deres lengde ikke overstiger en centimeter. Omtrent åtte kronblader danne terry. I en stilk tulipan geranium blomsterstand er en som inneholder omtrent 50 knopper. De danner en fantastisk bukett, i stand til å dekorere hvert hjørne av ditt hjem.

Det er en versjon som tulipan Pelargonium dukket opp gjennom mutasjon varianter vanlige geranier. Men oppdrettere av kennelen Andrea (USA) benekte det. De første artene av geranium tulipan ble avlet i denne kennelen. De ble oppkalt til ære for kvinnene i familien til oppdrettere: Lilian Patricia, Emma, ​​og andre. Noe senere varianter ble skapt og Red Pandora Marbacka Tulpan. Alle typer forskjellig høyde på skuddene, formen på kronbladene og blader. Tall pelargoniums er utvidet til 70-80 cm. Sammen med dem, det er hybrid, dverg varianter, kongelige og andre arter.

Pelargonium rozebudnaya Red Pandora har en korall-røde blomster. Eksternt, knoppene er ikke mer som en tulipan, men dronningen av blomster - rosen. Petals i blomst veldig mye, så fødselen ikke fullt avslørt. I dag er det mange varianter rozebudok men Pelargonium Red Pandora tar en verdig plass blant dem i rangeringen av blomsterhandler.

I Pelargonium Herma spektakulære rød-oransje knopper. Verdien av denne typen er den praktfulle blomsterstander og lange blomstringen. Knoppene på anlegget holdes fra april til september inkluderende. De har et luksuriøst utseende. Velge en tulipan Pelargonium ikke gjøre deg angre. Diversifisere din blomsterhage, kan du bruke andre typer potteplanter.

Fordelene med denne klassen innbefatter en kompakt krone av anlegget. Geranium tulipan Lilian Andrea busker godt, betyr det ikke har store mellomrom. Denne Pelargonium blomstrer voldsomt og i lang tid. Knoppene har en lys rød farge. I utvalg av kronbladene Lilian Andrea opprinnelige form, er det pekt litt på oppsiden. Bladene av denne arten Pelargonium grønn, litt fløyelsaktig å ta på.

Variety tulipan Pelargonium Marbacka Tulpan felles kalt "ukuelig blonde." Alle de originale hvite tyulpanchikov med en rosa skjær. Inflorescences danne en frodig bukett. I Pelargonium Marbacka Tulpan lyse grønne blader av en rund form, de ser veldig ryddig og estetisk tiltalende. Plantene vokste, krever regelmessig krone formasjon.

Dette er den første sone Pelargonium variasjon med blomster som tulipaner, som er oppdrettet av oppdrettere i 1966. I utvalg Patricia Andrea klassisk tulipanløkene form. Blomsten edle røde karmin skyggen med myk rosa høydepunkter. Geranium Patricia Andrea har grønne blader med en blank overflate og frynsete kanter.

Dette anlegget er meget vokste krever jevnlig krone dannelse. Med riktig stell og rettidig beskjæring blomster er utrolig vakker. Sjeldne vanning kan dårlig påvirke bladene, de er vridd, ri opp toppen. Grade Emma fran Bengtsbo - rosa geranium arter tulipan. Petals blek rosa har en avlang form.

Økende tulipan geranium

Blomsterbutikker vet at vanlige Pelargonium - en svært lite krevende plante. Men mange er bekymret for hvordan hjemme oppfører tulipan geranium, og hvordan du kan ta vare på den? Til tross for den enkelhet anlegget, bør oppfylle følgende betingelser for landbruk teknologi: plantet i en bestemt jordmateriale, gir tilstrekkelig lys til å opprettholde en akseptabel temperatur og så videre.

For dyrking av tulipan Pelargonium egnet universal primer, som selges i blomsterbutikker og supermarkeder. Dens sammensetning omfatter like andeler av hagejord, torv, og litt sand, som fungerer som et desintegreringsmiddel. Ifølge denne oppskriften kan du forberede jorda for plantene. Det viktige poenget er god drenering. Hvis den er fraværende, så over tid røttene råtner. Våtmarks jord kan føre til stagnasjon av vann og ytterligere pogibaniyu planter.

Pelargonium trenger godt lys. Det er nødvendig for å hindre direkte sollys, kan det føre til brannskader på bladene. Lighting har en direkte innvirkning på den perioden av blomstrende planter. Hvis geranier gi tilstrekkelig lys ved hjelp lamper i vinter, kan det Pelargonium blomstrer hele året. Hvis vi sette anlegget på et mørkt sted, vil det slå blek, mister luftighet knopper, forkorte blomstring.

Pelargonium liker ikke trekk, raske temperatursvingninger. Romtemperatur under veksten av denne arten av geranium bør holdes innenfor + 21-26 + 14-16 sommer og vinter. Planten tåler ikke varmen fra innenlandske ildsteder. Under optimale forhold vil lys- og temperaturforhold pelargonium være en lang, rikelig blomstring.

Selv om Pelargonium ikke like høy fuktighet, men tørkingen av jordsmonnet kan også sterkt påvirke tilstanden i anlegget. Om sommeren må det vannes til 4 ganger i uken. Om vinteren er dette beløpet redusert til 1. Hvis bladene vises mørke flekker, deretter plante nok fuktighet. Pot Pelargonium må være en skuff som overskuddsvann ikke stagnerer i jorden.

Våren voksne planter bør kuttes. Dette gjør at du kan lagre frodige blomster, vakker form av kronen, og i det hele sunt og attraktivt utseende. For å gjøre dette, fjern de gamle og svært høye skudd, hver av dem på minst 5 knopper. SITE deponering bør behandles med kull, og deretter mate geranium med hjelp av spesialgjødsel.

Pelargonium tulipan lei sommer og høst 1-2 ganger i måneden. For det passende flytende gjødsel med et høyt innhold av sporelementer, slik som fosfor og kalium. Hvis du overdriv med dressing, geranium miste sin estetisk utseende. Grønne blad del vil vokse, blomstre og visne i bakgrunnen eller forsvinne for en stund.

Reproduksjon tulipan geranium

Pelargonium tulipan formeres ved stiklinger. Ved slutten av sommeren, er den øvre delen av anlegget kuttet og lagt i vann. Røtter utvikles uavhengig av hverandre og raskt, uten ytterligere vekststimulatorer. Etter heie stilker er plantet i forberedt jord, som en gryte plassert i et godt opplyst rom temperatur med en akseptabel regime. Denne arten av geranium er en god overlevelse.

Du kan kjøpe frø av denne arten av geranium. De bør plantes i midten av vinteren. Sterkt utdype frøene i bakken er ikke nødvendig, bare litt dryss bakken. Med mat film, pakke eller glass drivhus. Når de første skuddene synes nødvendig for å gjøre kupirovku (fjerne kjernen, for å stimulere veksten av rotsystemet av planten). Etter prosedyren bli igjen plantet en spire i samme dybde som frøet. Etter 2 måneder anlegget kan transplanteres inn i en pott.

Sykdommer og skadedyr tulipan geranium

Alle familiesone geranier treffer de samme sykdommer og skadedyr:

plante rust vises på bladene som hvite sirkler med grå mugg på undersiden av bladene dannet grått pulver flekker. I tillegg kan frysing av geranium bladene skifter farge og skyter på rødt. Hvis du oppdager at anlegget er syk, er det nødvendig å starte behandling umiddelbart. Tulip Pelargonium krever mer oppmerksomhet og omsorg, sammenlignet med de vanlige geranier, men sitt opprinnelige utseende trekker på sin side flere og flere beundrere.

Hjemmet skjønnhet kan du og din kjære rikelig blomstring i lang tid, følger disse retningslinjene for behandling:

 1. Foreta regelmessig knipe skudd.
 2. Inspisere bøssing for sykdommer og skadedyr.
 3. Kast vyanuschih og tørkede blomster.
 4. Gi tilstrekkelig belysning, og kontrollere temperaturen i rommet.

Hvor kan man kjøpe tulipan geranium

Når du ser denne typen geranium live eller på et bilde, kan det være lurt å kjøpe deg denne skjønnheten. Kjøp Pelargonium tulipan blomst kan være i spesialiserte supermarkeder eller nettbutikker. Prisen for denne type geranium varierer 400-1000 rubler, avhengig av sorten, alder og voksende regionen, hvis det kommer til levering til byen din.

Geranium tulipan: Bilde av eksotiske varianter av geranium som tar vare på den, hvor du kan kjøpe

Geranium finnes i to versjoner - rom og hage. Både i dag er populære og etterspurt. Det finnes knapt et hus i vinduskarmen der du ser rom geranium. Og hvor bra det er i blomst komposisjoner!

Med god omsorg blomstrer hele året. Og oppdrettere har prøvd og de brakte denne kulturen ikke bare med blomster, har en rekke farger, men også den fantastiske form. For eksempel, i mange år nå ufortjent glemt tulipan geranium.

Funksjoner av planten og dens egenskaper

Geranium rom eller på en annen måte - Pelargonium - representant for familien Geraniaceae. Dette anlegget er lettstelt og avl. Det er noen av de vanligste artene av geranium:

 1. duftende: Blomster er ikke rikelig, men er preget av en sterk lukt som kommer fra bladene;
 2. royal: blomster lyse, store blomster, men det er praktisk talt ingen lukt;
 3. sone: universell god og kulturen rom og senger;
 4. plyuschelistnaya: hang-Downing form, dyrket i potter;
 5. unik: en liten, men gammel gruppe av farger, som refererer til det høye, danner en treaktig stilk;
 6. Pelargonium angel: mellomstore planter, minner om stemorsblomster, med duftende blader, voksende "open air".

Geranium tulipan er forskjellig fra de andre medlemmene av familien blomster, som tulipaner unblown. Flower ikke stor, bare en centimeter. Separat, ville han ikke ha sett så imponerende, men på hver stilk ligger fluffy blomsterstanden dannet av 30-50 blomster. Det er som en luksus bukett.

Blomstene er øm eller mettet farge fra rosa til burgunder. Belegging av den indre loben overflate lysere, mens den ytre - merkbar striper. Ikke veldig vanlig, og bladene er stiv og blank. Plante høyde kan variere betydelig: fra 30 til 70 cm.

Opprinnelsen til plantene er ikke veldig vanlig. I Amerika er det en kennel, Boston, Andrea. I 1966, det var det som ble lansert og presentert for retten allmennheten den første tulipan variasjon. Ifølge én versjon - en mutasjon av arter. I henhold til en annen - resultatet av hybridiseringen (oppnådd ved å krysse to forskjellige varianter).

Første klasse med slike blomster kalles patricia Andrea.I løpet av få år klart å bringe flere varianter, som ble oppkalt til ære for kvinners familier oppdrettere: Patricia, Carmen, Victoria, Lillian og Linea.

Hvordan ta vare på geranier i rommet kultur?

I dag er det mange frivillige som ønsker å bli kjent med interessante planter nærmere. Mange er opptatt av spørsmålet: Hvilke betingelser krever uvanlig skjønnhet? Og hvis de vanlige geranier ganske upretensiøs, hva habitat dress tulipan geranium?

I omsorgen for det er så nepreveredliva som vanlig geranier. Den vokser godt, blomster og reprodusere. Men noen betingelser fortsatt oppdrett teknikker skal utføres:

jord. Du kan kjøpe en universell miks eller lage din egen ved hjelp av en hagejord og torv i like proporsjoner, og legger litt sand for slark. Meget god drenering er viktig, ellers røttene kan råtne.

lett. Geranium bør være i et godt opplyst rom, men elsker spredt lys. Etter kontakt med arket sterkt sollys, kan en brenning oppstå. Hvis det er året rundt for å lage en vinter høydepunkt, blomstene på planten. Hvis du putter en pott av kulturer i delvis skygge, vil det bli utvidet, blek, redusert periode med blomstring. En del av knopper dannes ikke i det hele tatt.

temperaturen. Pelargonium liker ikke plutselige temperaturendringer. Om sommeren, må vi opprettholde t = + 21- + 26C, t = vinter + 14- + 16C. Dette er de optimale betingelsene for blomstring. Kultur tolererer ikke utkast og varm luft som kommer fra oppvarming enheter.

vanning. Sommer vanning er utført med en periodisitet på 4 ganger i uken, bare en vinter ganger i uken. Selv om pelargonium liker ikke den overskytende fuktighet, men også tørking av leirjordklumper er uønsket. Hvis den nederste bladene vises brune flekker, så er du vanne sine "vakre tulipan" er ikke nok. Under potten bør være en pall, som er til å helle av overskytende fuktighet.

mating. Utført om høsten og om sommeren, en eller to ganger i måneden med flytende gjødsel med fosfor og kalium. Med hyppig gjødsling, særlig nitrogengjødsel, er det bra å vokse grønne del av anlegget, og blomstring faller av veikant.

reproduksjon. Den viktigste måte - borekaks. Apikale stiklinger er kuttet på sensommeren, plassert i vann. Rotsystemet utvikler seg hurtig, uten vekststimulerende midler. Jordsmonnet blanding ble anvendt som for den voksne kulturen. Etter planting, potten med håndtak satt på den opplyste side. Overlevelsesgraden av stiklinger av god.

Funksjoner tulipan geranium, som du trenger å vite

Hvis uvitenhet om reglene for omsorg unik form for retur til sin opprinnelige form - felles geranium. Blomstene er fullt utvidet og blomsten opphører å være unik. For å unngå dette, må du følge noen regler:

 • topping skudd for å formidle rotskudd og prakt;
 • fjerning av døde eller povyadshih blomster på stedet hvor det vil være nye,
 • om blomstene begynner å åpne opp, å miste form av en tulipan, fjerne dem umiddelbart,
 • Prøv å holde anlegget unna trekk eller sterk vind (hvis Pelargonium gjennomført i sommer på gaten).

Undergruppe tulipan pelargonium komplisert hybridisering (han- og varianter), slik at det er tynt, er representert ved 14 varianter og hybrider. Men de skiller seg i at halvparten skiltes blomster er samlet i blomsterstanden-gjeng. Unike blomster og frodig blomstring - "chip" av denne kulturen.

Kjent med varianter av uvanlig skjønnhet: Gratulerer med dagen, fru Charles, Marie-Louise, Marbacka Tulpan, Viktoria Andrea, Carmen Andrea, Patricia Andrea, Emma fran Bengstbo, Red Pandora, Rosa Pandora, Conny, Apple Blossom, Herma, Linnea Andrea.

Emma fran Bengstbo

Hvor kan man kjøpe tulipan geranium?

Etter å ha sett bildet, og bli kjent med særegenheter av planter, vil mange bønder ønsker å kjøpe en geranium i samlingen din. Hvor finner du det?

Dessverre, de vakre og uvanlige varianter av Pelargonium i vårt land er fortsatt ikke veldig vanlig. Men det er lett å fikse. Du må se etter det mangfoldet som appellerer til deg, og fylle opp floral samling lyse og flotte planter - geranier tulipan. Og så i ditt hjem vil ikke bare nye farger, men den positive aura som alltid følger denne kulturen.

Om karakteren Maria Luisa sier forfatteren av videokanalen og elskerinnen til butikken "Flower Town" - Olga Kosenko.

Tulip Pelargonium: omsorg, beskrivelse, bilde

Likevel bare noen få fans av innendørs planter dyrkes nylig pelargonium. Denne blomsten var en av kjennetegnene til "meschanstva9raquo; og svært populær ikke brukes. Å se at det kan være bortsett fra at bare i skoler eller barnehager. I dag pelargonium er igjen blitt populære og fasjonable. Det var mange forskjellige, ofte svært vakre og lettstelte varianter. Blant de sistnevnte og Pelargonium tulipan (Tulipa Pelargonium).

Noen ganger er det ikke så erfarne elskere av potteplanter kalles Pelargonium geranium, som er helt galt. Føde av blomsten er det sydligste punktet i Afrika - Cape of Good Hope. Det var her et par århundrer siden sjømenn kjøpte den første Pelargonium for europeiske botanikere. Faktisk, i utgangspunktet, dette anlegget ble tilskrevet spesielt til geranier. All materie i nebbet frukt, som er den viktigste funksjonen i denne familien. Senere har imidlertid forskerne delt slekten Geranium i to deler. Vinter-hardfør planter kalles skikkelig geranium og varmekrevende - Pelargonium. Utad kan det siste fra den først bli preget av funksjonene i strukturen av blomsten. Proporsjonalitet av knopper - dette er hva som er forskjellige geranier. Pelargonium tulipan på samme måte som normal, har blomster med store øvre og nedre små kronbladene. Utendørs, denne variasjonen i forhold til russiske vinteren kan ikke.

Egentlig tulipan Pelargonium kalt primært for de uvanlige, veldig fin form blomster. I prinsippet, er strukturen av dem den samme som hos andre arter. Men tulipan blomster Pelargonium aldri helt åpenbart. På grunn av dette de ligner effektivt samlet i en bukett tyulpanchiki.

Hva er de forskjellige typene og hvor å kjøpe tulipan Pelargonium

Varianter av denne planteelskere stueplanter dyrkes et stort beløp. Pelargonium knopper kan monteres i en svært storslått eller beskjedne børster har forskjellige størrelser og farger. Det skjer som vanlig tulipan varianter og terry. Form knopper kan være nesten runde eller avlange.

Alle dyrkes innendørs pelargoniums er delt inn i to hovedgrupper: de kongelige og sone. Den første er meget ustabile, og de sistnevnte er relativt lite krevende. Følgelig kan to vesenet teknologier brukes for dyrking av disse fargene. Sone Pelargonium tulipan krever mindre oppmerksomhet enn de kongelige varianter av geranier. Men i dette tilfellet produksjonen har noen nyanser. Senere i artikkelen i detalj og avtale med hvordan du skal vanne, gjødsle, klippe og repot plantene i denne gruppen.

Hvor kan man kjøpe tulipan Pelargonium - spørsmålet er ikke altfor komplisert. Svært ofte er disse plantene solgt i spesialiserte blomsterbutikker. Frøene av noen uvanlige varianter, kan du også skrive ut via Internett. Om hvordan å vokse Pelargonium tulipan fra slike frø materialet beskriver nedenfor.

Tulip varianter av Pelargonium, som allerede nevnt, er det flere. Den mest populære blant fans av innendørs planter er:

Emma fran Bengtsbo.

Svært ofte dyrkere også dyrke et attraktivt utvalg av Herma. Når du velger en bestemt type houseplant elskere ser først og fremst på utseendet på en blomst. Noen liker rosa terry "tyulpanchiki9raquo;, noen røde, noen fine, og noen store. Egentlig er han omsorg for alle disse variantene er nesten det samme. Men noen arter kan fortsatt være litt lunefulle andre.

Det er svært kompakt, upretensiøs variasjon. Populariteten til hans Pelargonium Herma tulipan vunnet over en svært svingete store inflorescences, bestående av spektakulære rød-oransje knopper. Verdien av denne typen er ikke bare et luksuriøst utseende, men også i en lang blomst. Knopper på plantene holde fra april til september.

Dette er en meget stalwart plante som krever konstant krone dannelse. Når riktig beskjæres tulipan Pelargonium (bilde du kan se nedenfor) Emma fran Bengtsbo er ganske enkelt fortryllende. Later hennes grønne-farget, skinnende, godt tyulpanchiki fargene er veldig behagelig for øyet lys rosa skygge og en pen avlang form. Denne arten er litt dårligere enn andre varianter tolerere knapphet på vanning. Med en mangel på vann etterlater det krøller seg oppover, og planten mister effektivt.

Det er også svært effektiv klasse. Dens fordeler inkluderer en kompakt krone, muligheten av brønnbusker, fravær av store hulrom. Blomstrende rekke Lilian Andrea er veldig lang og rikelig. Knopper har nettopp hatt et luksuriøst rik rød fargetone. Det er veldig vakker og svært form av blomster, fordi hvert kronblad på toppen av en litt spisse. Bladene av geranium grønn, litt fløyelsaktig.

Denne variasjonen er mange fans av innendørs planter kalt ukuelig blonde. "Tyulpanchiki9raquo; sin hvite, litt rosa skjær. I formen ligner de myke kapsler egg. Runde lyse grønne blader av denne varianten ser veldig ryddig. Like "Emma9raquo;, Pelargonium tulipan Marbacka Tulpan - planter vokste og krever regelmessig krone formasjon.

Denne arten - en av de mest upretensiøse, så populær blant fans av innendørs planter tulipan varianter. Etterlater Red Pandora løk Pelargonium har klassisk mørk grønn, og blomstene - rød med blonde striper. Form av knopper ganske vakre - litt avrundet. Grade Red Pandora er vanligvis vokst samtidig med rosa varianter. Sammen ser de svært imponerende.

Form av blomster i denne varianten er enkel, ryddig, klassisk tulipan. Blader - glanset med frynsete kanter. Verdsatt Pelargonium tulipan Patricia Andrea amatører potteplanter i hovedsak svært effektive, karmin-rød, alternerende myk rosa fargevariasjoner av knopper.

Hva er omsorgen for tulipan Pelargonium

Som allerede nevnt, i de fleste tilfeller, skiller denne gruppen av innendørs planter unpretentiousness. Men i alle fall, ta hensyn til deres tulipan Pelargonium har fortsatt. Omsorg for disse plantene inneholder følgende prosedyrer:

I tillegg, for pelargoniums må velge riktig sted og bakken.

Tomter og planter som tulipan Pelargonium (bilder på siden, viser hvor vakker kan bli skikkelig dyrket eksemplarer) er kun egnet fruktbar torv eller kompost. Drenering er nødvendig i potter. Den enkleste måten å fylle tanken blanding av sand, torv, humus og kompostjord i like mengder. Slik jord er ideelt, spesielt for unge planter. Eldre Pelargonium god følelse til en blanding bestående av kompost, torv substrat bartre jord og humus. Summer tulipan Pelargonium kan plantes i nærheten av huset, på vanlig torv bakken.

Det er viktig å se til at bakken under fargen var ikke spesielt tett. For mye torv i jorden for å legge til i alle fall ikke verdt det. Dersom på en seng, eller i potter vil stagnere vann, planterøttene begynne å råtne.

Hvordan velge en beholder under rommet Pelargonium

Når voksende disse innendørs anlegg er det viktig å velge ikke bare potting jord, men pottene selv. Det er best egnet for disse farger leire eller beholdere av tre. For stor gryte eller boks under Pelargonium tulipan bør ikke ta. Ellers anlegget rett og slett ikke vil blomstre. Plast, og er ikke anbefalt for anvendelse i særlig transparente beholdere i henhold Pelargonium. Nøyaktig forklaring på dette er ikke funnet, men bøndene har lagt merke til at i disse pottene, disse plantene begynner å vondt dårlig.

Selvfølgelig bør beholderen ikke være for liten, ellers blomsten vil vokse dårlig. Den optimale diameter av potten for en plante er 12-14 cm. Dessuten bør dens høyde være 10-15 cm. Svært ofte i en enkelt beholder potteplanter vifter utfelt 2-3 Pelargonium. I dette tilfelle er det bedre å ta en potte med en diameter på 22-25 cm.

Muligheten til å lagre vann i stengler - er noe annet tulipan Pelargonium. Omsorg i hjemmet til dette anlegget, og dermed krever overholdelse av nøyaktighet med hensyn til vanning. Tulip varianter som vann mer enn noen annen pelargonium. Men perezalivat de fortsatt ikke kan. Fukte bakken under dem ønskelig når sin toppsjiktet (1,5 cm) tørker. vanning bør ikke holde seg opp med røttene, og en pall. Det siste bør helle vann. Deretter satt i en kjele pott for omtrent en halv time. Vann til vanning bør tas til romtemperatur, forhåndskokt eller i avstand utover dagen.

Summer grunnen under Pelargonium tulipan fuktet en gang en dag eller to i vinter - ikke mer enn en gang i uken. Et tegn på skytende vanning kan være utseendet til eller vannputer på bladene av plantene. Med mangel på fuktighet de nederste bladene blir gule.

Gjødsle tulipan Pelargonium vanligvis bare i sommermånedene. Når denne benyttes som mineral- og organiske forbindelser. Disse potteplanter er beste Fed Funds "Kemira9raquo," Tsirkon9raquo, "Ideal9raquo," Mikrassa9raquo;. Hvis pengene ikke ønsker å bruke på dem, kan bli brukt og hjemmelaget økologisk gjødsel. Dette kan for eksempel være, eggeskall, sove te infusjon brennesle eller råtnet gjødsel.

Beholdere med Pelargonium alltid satt til maksimal lyse rom. Ultrafiolett disse plantene er veldig glad i. Men la det lede solens stråler faller på bladene, ikke. Ellers kan de være på grunn av brenning. Tulip Pelargonium foruten på ultrafiolett skytende kan "sportanut9raquo;. Det vil si at de vil våkne opp foreldre gener og deres blomster vil utfolde seg helt. Of course, i dette tilfellet, tulipan Pelargonium miste sin originalitet. Hvis dette skjer, må sportanuvshuyu børste bli avskåret. Ellers kan slike filialer helt scorer tulipan variasjon.

I de varmere månedene potten av pelargoniums vanligvis bringe til balkong. Dette kan gjøres umiddelbart etter utetemperaturen er oppvarmet til over 15 grader. I stilkene av varianter bør settes høye pinner-rekvisitter. Ellers Pelargonium kan bryte vinden. Om vinteren, bør plantene holde så langt som mulig på et kjølig sted (11-15 grader.). Hvis rommet er for varmt i den kalde årstiden, kan sommeren Pelargonium ikke blomstre. Med en kort daglengde på anlegget anbefales å henge et lysrør.

I svært våte områder, disse blomstene ikke føle seg altfor godt. Pelargonium bør installere i tørre rom. Av samme grunn, anlegget aldri sprayet. Også de ikke liker Pelargonium utkast eller luft stagnasjon.

Gjør Pelargonium tulipan vakker, frodig og kompakt på to måter: klemming eller beskjæring. I det første tilfellet rett og slett fjernet vekst punkt. Dette provoserer utvikling av unge skudd. Pelargonium tulipan blir mer forgrening og frodig. Tilbring klemt ut i februar eller mars på 6-8 blad.

Omskjæring teknikk som brukes primært for voksne planter. Denne metoden gjør det mulig å radikalt endre formen på Pelargonium. I dette tilfellet, Bush bare kutte ut de gamle og altfor store skudd. Ved hver stengel er igjen i ca 5 nyrer. Gjør slik behandling tidlig på våren.

Kløp skal utføres med rene hender og beskjæring - gnidd alkohol verktøyet. Alle sår nødvendigvis behandlet grønn maling eller kull. Du kan også bruke noen soppdreper. Etter å kutte planten nødvendig for å mate.

Dermed vil vi finne ut hvordan utføres på en slik fantastisk anlegg som Pelargonium tulipan omsorg. Som du kan se, er det relativt enkelt. Enkel prosedyre er forskjellig og reproduksjon av disse plantene. Som plantemateriale som vanligvis brukes tas fra moderplanten stiklinger eller frø. I det første tilfellet, blir plantene kuttes vertikale skudd med to eller tre blader. Skille dem bedre nettsted med en voksende liste. Inflorescence med borekaks fjernet. Landing produsere et par timer etter klipping. Dele pre-dyppet i knust kull. Oftest ung Pelargonium tulipan plantet i plastkopper. Den siste plassen på sør-vinduet, og gjøre litt rostochku pritenyayut. Etter fylling av koppen av rotsystemet av unge planter ble overført til en konstant kapasitet.

Frø er plantet tulipan Pelargonium puttet i januar eller februar. De ble plassert på jordoverflaten og lett skvette. Neste boks dekket med glass eller film. Plukkingen utføres etter utseendet på unge planter med 2-4 blader. Plantet pelargoniums mens bærer på den samme dybde hvor de vokste i en eske. Etter 6-8 uker blir plantene plassert i et fast kapasitet. De balkong bokser de sitter i en avstand på 20-25 cm, avhengig av variasjon.

Pelargonium tulipan - en plante ganske hardfør og lite krevende. Ill disse innendørs anlegg er sjelden. Oftest Pelargonium slående grå mugg og tidlig sykdom på planter. Behandling i begge tilfeller utført via systemiske soppmidler. Det er mulig å bruke, for eksempel "Fundazol9raquo;.

Blant insekter, kan disse blomstene bli påvirket av bladlus eller midd. I det første tilfellet Pelargonium tulipan behandlet slike midler som "Akarin9raquo; eller "Detsis9raquo;. Mot flått ved hjelp av "Zolon9raquo; eller "Ditoks9raquo;.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

72 − 62 =