Pelargonium tulipan bilde

Historien om tulipan geranium og særlig omsorg for planter

Fantastiske anlegget geranium, som i stedet for frodige paraplyer vises inflorescences er mer som elegant buketter av små halvåpne tulipaner ble først presentert for fans av kultur i 1966.

50 års historie tulipan geranium

Det skjedde i USA i Andrea familien barnehage, hvor det ble avlet tulipan geranium, så oppkalt etter den uvanlige form av blomster.

Den første i historien til geranium variasjon med blomster, og den resterende halvparten åpen hele blomstringsperioden, ble kåret til Patricia Andrea. Amerikanske oppdrettere Robert og Ralph Andrea var så opptatt av å få det tulipan geranier som i senere år har de klart å få noen mer spektakulære arter. Noen av dem ble navngitt som den første klasse, til ære for kjære oppdrettere kvinner.

Europeiske bønder møtte for eksempel bilder tulipan geranier, bare 20 år etter utseendet på de første plantene. Når denne fargen skyldes ikke bare en genuin interesse, men også mye uenighet.

Det antas at tulipan geranium kompleks i utvalget, og det er forbundet med strukturen i blomst og den begrensede tilgjengeligheten av pollenbærere og pistil. Derfor, et halvt århundre var det ikke mer enn to dusin varianter og hybrider av disse fantastiske planter i verden.

Men blant ekspertene er det en annen forklaring på naturen av uvanlig form av blomster. Kanskje denne typen geranium ikke har blitt kunstig avlet og var et resultat av en naturlig spontan mutasjon av noen varianter av sone geranier med enkle flate visper. Skeptikere vellykket familie barnehage Andrea kalt selv antatte forfedre tulipan varianter - gamle Grandiflora geranium produsert i Frankrike på begynnelsen av XIX og XX århundre.

Alle eksisterende varianter av geranium blomster i form av miniatyr tulipaner - er gjenstand for drømmer blomsterelskere som ikke er likegyldig til blomstrende prydplanter.

I dette tilfellet er anlegget på alvor skiller seg fra hverandre. I undergruppen er både høy eksemplarer høyde av skudd med opp til 70-80 cm, men blant tulipan geranier og ekte dverg hybrider og varianter.

Planter forskjellig i veksten, farge, form, og selv antall kronblader i Corolla. I gjennomsnitt, inneholder hver blomst fra 6 til 9 bjelker, som kan være flat eller formet til å ha skarpe kanter. Den indre del av den krone centimeter alltid malt lysere enn den som vender utover. Frodige buketter, tulipan blomster av geranier, som på bildet, er sammensatt av 20-40 blomster.

Bilde tulipan geranier utrolig utvalg av farger og prydplanter med fargerike krøllete blader. De som ønsker å bli eiere av slike planter er mer og mer for hvert år.

Funksjoner bryr tulipan geranier

I omsorgen for tulipan geranium nesten like kresen som sine slektninger med de vanlige blomster. Med riktig oppmerksomhet er de villige til å blomstre, vokse og formere seg. Dyrking av prydplanter kan brukes som en universell klar blanding og underlaget uavhengig fremstilt ved å blande like deler av hagejord, torv, sand og en liten mengde for å bibringe jord sprøheten.

Geraniumer redd for vannmettet og stillestående vann i den, slik at bunnen av potten helles en kraftig drenering lag.

Plantet planter året bør ikke mangle i sollys. Best av alt tulipan geranium føler den lyse, men diffust lys. Hvis du tar vare på belysning av busker, kan blomsterstanden vises i vinter. De skraverte områdene tulipan geranium skuddene er svekket, strukket. Løvverk ved underskudd av solen blir blek, av knopper ikke kan dannes og åpen.

Rommet geranier ikke krever spesielle vilkår for forvaring. Det viktigste er at sommeren luften ble varmet opp til 20-26 ° C, og atmosfæren vil være på 5-7 ° C kjøligere. Planter ikke tåler trekk, som bedre beskytter tulipan geranium. I favør av blomstring, tørr varm luft som kommer fra oppvarming enheter.

I sommermånedene, når behovet for fuktighet er høy, tulipan geranium vannet annenhver dag, noe som gjør at vannet ikke stagnere. Om vinteren er vanning utføres mye sjeldnere, men zasushivat skrøpelige rom under blomsten i alle fall umulig.

Gjødsling bruke fra vår til høst, ved hjelp av flytende komplekse verktøy med en liten mengde nitrogen, ellers anlegget vil gi en rekke blader, men blomstrende geranier vil ikke være fornøyd pomp

I likhet med andre arter av blomstrende geranier, tulipan varianter må beskjæres og klem. Disse operasjonene er beregnet til:

 • bedre formen på hylsen;
 • forårsaker forgrening skudd;
 • gjøre blomst skjemaet flere blomsterknopper.

Som et resultat, er anlegget mer dekorative og attraktiv, og blomstene er mye mer omfattende enn før trimming inkludert i den systematiske omsorgen for tulipan geranium.

I tillegg til å knipe toppen av skuddene bør fjernes overblown blomster og crop-vokst utrolig forlenge dyrket spirer.

Kutt av toppen - perfekt planting materiale for forplantning. Fordi tulipan Geranium frø, som i bildet, er ikke alltid lett å finne, og deres spiring for nybegynnere elskere av kultur kan skape problemer borekaks var den vanligste måten å skaffe nye planter.

Borekaks er på våren eller etter fullføringen av massen blomstring - om høsten. Root geranium mulig i vanlig vann, lett substrat av torv og sand eller forankring stimulator i oppløsning. Etter at den første skjæring av røttene plantet i bakken og sette et lyst vindu.

Den eneste funksjonen tulipan geranium, som kan stå overfor dyrker, er fremveksten av skuddene med normale blomster. I dette tilfellet er det bedre å kutte en stilk på basen. Vi utelukker ikke slike overraskelser og voksende planter fra stiklinger. Tendens til spontane mutasjoner antyder at variasjonen ikke er ordentlig festet, men som ikke avviker fra de dekorative og overraskende attraktive miniatyr "tulipaner".

Hvis du har spørsmål, kan du spørre det i kommentarfeltet til denne artikkelen nedenfor!

Våre eksperter vil svare på spørsmålet ditt i nær fremtid (1-2 dager), registrere deg for kommentar i tid for å få beskjed om svaret!

liker hvordan å kjøpe tulipan geranium frø

Vi selger ikke frø. Spør rundt på din lokale blomsterbutikk. Også mange dyrkere kjøpte frø fra nettbutikker.

cveti-sad.ru

Geranium tulipan

Hva geranium "start" i vinduskarmen? Du ønsker alltid noe uvanlig, å ingen andre ... Og det var. Interessant og attraktiv gruppe av varianter.

For kjennere av fin pelargonium - geranium tulipan.

Blomster er svært lik tyulpanchiki fordi ikke helt åpen. Vi får en veldig god, liten Posies.

Dette og tlichayutsya fra andre hybrider - nesten ikke-ladde butonovidnymi blomster, er formen veldig minner om t yulpany med 6-9 kronblad.

Det var tonn yulpanovidnye Pelargonium i 1966 i Boston. P ervaya tulipan Pelargonium ble oppdrettet av amerikanske oppdrettere Robert og Ralph Andrea (Robert & Ralph Andrea), sorten ble kåret «Patricia Andrea».

Det er nå totalt 14 varianter, og de er alle veldig forskjellige. Det er høyt og tending opp unge damer, er det liten skynde ikke å vokse smuler. Fargevalget er stor: fra blek rosa - til en gal gal crimson hue!

Også, hver dekorert seg ganske unik blader.

Tulip varianter av Pelargonium er ennå ikke helt stabil, og forsøker å gjenopprette den opprinnelige forelder form. For å unngå dette, og for å normalisere utviklingen av blomsterstander, nok til å trimme fullt utsprungne blomster.

Care tulipan Pelargonium

Omsorg for planting, beskjæring og gjødsel som i sone pelargonium.

T hans gruppe varianter er ikke veldig glad i direkte sol, varmt vær og for tørr. Under slike forhold, hoppet gener forfedre og blomster utfolde seg fullt. Disse trådene fortrinnsvis umiddelbart fjernet. Bare tyulpanchiki veldig glad i vann. Særlig i varmt vær. Med god vanning utseende forbedres merkbart.

Pelargonium gjødsle om våren og sommeren, hver 2. uke for den vannløselige gjødningsmiddel med et høyt innhold av kalium. Nipping skuddene vil fremme bedre busking, og fjerning av visne blomster rikere blomstring.

Disse pelargoniums blomstre bedre og utvikle seg i et trygt sted, de er gode anlegg for søyleganger, terrasser og verandaer.

Disse små innsats er verdt i samlingen vokste så vakker ...

Geranium tulipan villig og svært langvarig blomstrer, danner en stor lue.

Et annet interessant område. Klikk på et bilde!

 • Geranium tulipan: 13 kommentarer

  Dette Pelargonium - geranium se meg før du hadde! Veldig elegant plante. Faktisk blomstene er bemerkelsesverdig lik tyulpanchiki.

  Selv om dette er sjelden. Men la oss håpe at snart denne skjønnheten vil være mer sannsynlig er i våre samlinger.

  Veldig interessante ting, hva en skjønnhet. Takk, lærte for første gang på en geranium, nå vet jeg hva jeg skal se etter.

  Ja, den utrolige skjønnhet. Svært uvanlig blomster.

  Jeg har en slik voksende geranier. Veldig vakkert! Nå drømmen rozebudnuyu kjøpe.

  Ja, rozebudnye også fortsatt sjeldne, jeg har også dette ennå.

  Hva en vakker plante! Jeg så en annen geranium, men dette har aldri møtt. Utrolig skjønnhet!

  Ja, vakkert. Pryder enhver samling.

  Den utrolige skjønnhet. Virkelig det ser ut som en tulipan. Live, forresten aldri sett

  Geran- skjønnhet! Det gjenstår bare nayti- hvor du kan kjøpe!

  Veldig uvanlig og veldig vakkert! Jeg vil ha de samme geranier, hvor du skal få det?

  Aldri sett en blomst, og det er et hjem eller hage, fortell meg hvor du kan finne veldig vakker

  Og jeg har i dag slike blomstret. Jeg elsker henne

  Geranium tulipan: Bilde av eksotiske varianter av geranium som tar vare på den, hvor du kan kjøpe

  Geranium finnes i to versjoner - rom og hage. Både i dag er populære og etterspurt. Det finnes knapt et hus i vinduskarmen der du ser rom geranium. Og hvor bra det er i blomst komposisjoner!

  Med god omsorg blomstrer hele året. Og oppdrettere har prøvd og de brakte denne kulturen ikke bare med blomster, har en rekke farger, men også den fantastiske form. For eksempel, i mange år nå ufortjent glemt tulipan geranium.

  Funksjoner av planten og dens egenskaper

  Geranium rom eller på en annen måte - Pelargonium - representant for familien Geraniaceae. Dette anlegget er lettstelt og avl. Det er noen av de vanligste artene av geranium:

  1. duftende: Blomster er ikke rikelig, men er preget av en sterk lukt som kommer fra bladene;
  2. royal: blomster lyse, store blomster, men det er praktisk talt ingen lukt;
  3. sone: universell god og kulturen rom og senger;
  4. plyuschelistnaya: hang-Downing form, dyrket i potter;
  5. unik: en liten, men gammel gruppe av farger, som refererer til det høye, danner en treaktig stilk;
  6. Pelargonium angel: mellomstore planter, minner om stemorsblomster, med duftende blader, voksende "open air".

  Geranium tulipan er forskjellig fra de andre medlemmene av familien blomster, som tulipaner unblown. Flower ikke stor, bare en centimeter. Separat, ville han ikke ha sett så imponerende, men på hver stilk ligger fluffy blomsterstanden dannet av 30-50 blomster. Det er som en luksus bukett.

  Blomstene er øm eller mettet farge fra rosa til burgunder. Belegging av den indre loben overflate lysere, mens den ytre - merkbar striper. Ikke veldig vanlig, og bladene er stiv og blank. Plante høyde kan variere betydelig: fra 30 til 70 cm.

  Opprinnelsen til plantene er ikke veldig vanlig. I Amerika er det en kennel, Boston, Andrea. I 1966, det var det som ble lansert og presentert for retten allmennheten den første tulipan variasjon. Ifølge én versjon - en mutasjon av arter. I henhold til en annen - resultatet av hybridiseringen (oppnådd ved å krysse to forskjellige varianter).

  Første klasse med slike blomster kalles patricia Andrea.I løpet av få år klart å bringe flere varianter, som ble oppkalt til ære for kvinners familier oppdrettere: Patricia, Carmen, Victoria, Lillian og Linea.

  Hvordan ta vare på geranier i rommet kultur?

  I dag er det mange frivillige som ønsker å bli kjent med interessante planter nærmere. Mange er opptatt av spørsmålet: Hvilke betingelser krever uvanlig skjønnhet? Og hvis de vanlige geranier ganske upretensiøs, hva habitat dress tulipan geranium?

  I omsorgen for det er så nepreveredliva som vanlig geranier. Den vokser godt, blomster og reprodusere. Men noen betingelser fortsatt oppdrett teknikker skal utføres:

  jord. Du kan kjøpe en universell miks eller lage din egen ved hjelp av en hagejord og torv i like proporsjoner, og legger litt sand for slark. Meget god drenering er viktig, ellers røttene kan råtne.

  lett. Geranium bør være i et godt opplyst rom, men elsker spredt lys. Etter kontakt med arket sterkt sollys, kan en brenning oppstå. Hvis det er året rundt for å lage en vinter høydepunkt, blomstene på planten. Hvis du putter en pott av kulturer i delvis skygge, vil det bli utvidet, blek, redusert periode med blomstring. En del av knopper dannes ikke i det hele tatt.

  temperaturen. Pelargonium liker ikke plutselige temperaturendringer. Om sommeren, må vi opprettholde t = + 21- + 26C, t = vinter + 14- + 16C. Dette er de optimale betingelsene for blomstring. Kultur tolererer ikke utkast og varm luft som kommer fra oppvarming enheter.

  vanning. Sommer vanning er utført med en periodisitet på 4 ganger i uken, bare en vinter ganger i uken. Selv om pelargonium liker ikke den overskytende fuktighet, men også tørking av leirjordklumper er uønsket. Hvis den nederste bladene vises brune flekker, så er du vanne sine "vakre tulipan" er ikke nok. Under potten bør være en pall, som er til å helle av overskytende fuktighet.

  mating. Utført om høsten og om sommeren, en eller to ganger i måneden med flytende gjødsel med fosfor og kalium. Med hyppig gjødsling, særlig nitrogengjødsel, er det bra å vokse grønne del av anlegget, og blomstring faller av veikant.

  reproduksjon. Den viktigste måte - borekaks. Apikale stiklinger er kuttet på sensommeren, plassert i vann. Rotsystemet utvikler seg hurtig, uten vekststimulerende midler. Jordsmonnet blanding ble anvendt som for den voksne kulturen. Etter planting, potten med håndtak satt på den opplyste side. Overlevelsesgraden av stiklinger av god.

  Funksjoner tulipan geranium, som du trenger å vite

  Hvis uvitenhet om reglene for omsorg unik form for retur til sin opprinnelige form - felles geranium. Blomstene er fullt utvidet og blomsten opphører å være unik. For å unngå dette, må du følge noen regler:

  • topping skudd for å formidle rotskudd og prakt;
  • fjerning av døde eller povyadshih blomster på stedet hvor det vil være nye,
  • om blomstene begynner å åpne opp, å miste form av en tulipan, fjerne dem umiddelbart,
  • Prøv å holde anlegget unna trekk eller sterk vind (hvis Pelargonium gjennomført i sommer på gaten).

  Undergruppe tulipan pelargonium komplisert hybridisering (han- og varianter), slik at det er tynt, er representert ved 14 varianter og hybrider. Men de skiller seg i at halvparten skiltes blomster er samlet i blomsterstanden-gjeng. Unike blomster og frodig blomstring - "chip" av denne kulturen.

  Kjent med varianter av uvanlig skjønnhet: Gratulerer med dagen, fru Charles, Marie-Louise, Marbacka Tulpan, Viktoria Andrea, Carmen Andrea, Patricia Andrea, Emma fran Bengstbo, Red Pandora, Rosa Pandora, Conny, Apple Blossom, Herma, Linnea Andrea.

  Emma fran Bengstbo

  Hvor kan man kjøpe tulipan geranium?

  Etter å ha sett bildet, og bli kjent med særegenheter av planter, vil mange bønder ønsker å kjøpe en geranium i samlingen din. Hvor finner du det?

  Dessverre, de vakre og uvanlige varianter av Pelargonium i vårt land er fortsatt ikke veldig vanlig. Men det er lett å fikse. Du må se etter det mangfoldet som appellerer til deg, og fylle opp floral samling lyse og flotte planter - geranier tulipan. Og så i ditt hjem vil ikke bare nye farger, men den positive aura som alltid følger denne kulturen.

  Om karakteren Maria Luisa sier forfatteren av videokanalen og elskerinnen til butikken "Flower Town" - Olga Kosenko.

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  5 + 2 =