Pelargonium sone omsorg i hjemmet

toNature.info

Pelargonium sone omsorg i hjemmet

At uansett hvor levende rekke farger, dekorere vinduskarmen, balkong eller en blomst seng? For de som ennå ikke har opplevd gartner, bør du velge en plante, er det lett å ta vare på. disse bekymringene Pelargonium sone omsorg i hjemmet som det krever overholdelse av flere viktige nyanser, samt helhet er svært enkel.

Pelargonium, eller mer vanlig, pelargonium, populær blant elskere av blomstrende flora i huset. Spesielle forhold, krever det ikke mye blomster og en lys, lykkelig blomstring mer enn et år, sjelden utsatt for sykdommer og skadedyr, vakre dekorasjonen av rommet eller balkongen. Sone Pelargonium har navnet på grunn av den spesielle farve av blader - med en karakteristisk kant rundt kantene, som deler hele overflaten av to annerledes farget område. Blomstene kan være av forskjellige former, dobbel eller nemahrovye. Coloring - hvit, rød, lilla, korall, blek rosa, oransje og andre. Planten vokser raskt og når opp til 60 cm i høyden.

Fundamentals of omsorg i hjemmet

Sone Pelargonium, som allerede nevnt, er beskjeden. Det viktigste du trenger å gjøre - å skape de nødvendige betingelser til det. Først av alt, rikelig blomstring sone Pelargonium Care for det krever en gryte sted utendørs i varmt lys. Sollys bør bli spredt. Vellykket plassering vil Pelargonium på øst vinduet. Mulig og i sør, men midt på dagen nødvendigvis pritenyat blomst, ellers kan det føre til brannskader. Godt gjøre Pelargonium hagen hele sommeren.

Jord, vanning, gjødsel

Pelargoniums sonevise passende næringsrike blandings stoffer. For eksempel, slik torv, hagejord og sand (2: 2: 1). Du kan ta og andre: humus, torv bakken, torv, sand, blandet i forholdet 2: 2: 2: 1. I slike blandinger, og kan Pelargonium frøene er plantet. Ikke glem om god drenering. Fra torv til å være forsiktig - hvis du tar for mye av jorda er vannmettet, og det gjorde vondt vårt anlegg. For Pelargonium nyttig å løsne jord fra tid til annen for å tillate mer luft til røttene mottatt.

Sone Pelargonium vannes ganske rikelig under blomstring - våren og sommeren, en gang i uken, men for vinteren redusere vanning. Blomsten trenger ikke å spraye bladene, fordi han er i stand til å samle fuktighet.

Fôr Pelargonium ha til våren og sommeren, under perioder med vekst og blomstring. Fosfor eller kalium-gjødningsmidlet brukes annenhver uke. Nyttig for blomst alternative mineralsk og organisk gjødsling. Ofte er det organisk gjødsel brukes kylling gjødsel.

Transplant, beskjæring og viktige punkter for omsorg i hjemmet

Planter er transplantert hvert annet år eller en gang i året. Velg en pott av liten størrelse. Når sone Pelargonium nå 25-30 cm i høyden, i transplantasjon hun ikke lenger trenger. Dersom transplantasjon det ofte, kan det forstyrre blomst. Hvis du lander i buskene Pelargonium blomsterbedet, bør avstanden mellom dem være minst 20-25 cm.

Pelargonium våren busk bør kuttes - om lag en tredjedel, det stimulerer fremtiden blomstring. I høst kan du trimme svake skudd. I begynnelsen av mars, kan Pelargonium klype punkter i vekst, vil dette gi mer forgrening. Hvis du har kjøpt stilken, toppen av hodet prischipnut trenger å skrubbe opp fint.

Betingelser for blomstring Pelargonium sone - lys og temperatur over 12 grader. I slike tilfeller kan det blomstre selv om vinteren. Men nyttig det vil gi den en pause, sette på et kjølig (men ikke skyggelagt!) Place. Vanning grensen.

Om våren og sommeren, i direkte sollys blomsten skal beskyttes bare hvis det er bak glass. Pelargonium i frisk luft, har de ikke skade. Anlegget er redd for trekk.

Følg disse enkle tipsene - og du vil sette pris på blomstringen og sunn sone Pelargonium, omsorg der vil ikke skape vanskeligheter.

Rente, kan du lese materialet 🙂

(4 Evalueringen Gjennomsnittlig vurdering: 9,75 10)

Pelargonium - en flott plante, lenge kjent til alle elskere av blomster dyrking. Det har mange fordeler - fra en vakker dekorativt skjema lang blomstring til en rekke nyttige egenskaper. Pelargonium er egnet for dyrking ikke bare hjemme, men også på gata, i hagen, i blomsterbed og steinbed.

Den opprinnelige hjemland Pelargonium - Sør-Afrika, der i begynnelsen av 17veka, ble hun brakt til Holland. Hun ble plassert i Leiden botaniske hage. Pelargonium derfra spredte seg til Frankrike og England. Snart Flower interesserte mange gartnere, botanikere og kunstnere, og har blitt stadig mer populært.

Totalt er det over 250 arter av Pelargonium. For praktiske klassifisering, blir de delt inn i følgende grupper:

Sonale pelargoniums. Den mest populære gruppen, oftest vokst dyrkere. Det finnes mange varianter av denne arten, som det finnes flere tusen. Forskjellig robusthet og rikelig blomstring. Busker oppreist, gustooblistvennye. Blader belagt lo av korte tett vokser hår på kanten av bølget.

The Zone gruppe kan være enkle, semi-doble og doble blomster. Formen av blomsterstanden er delt inn i:

 • tulipan - blomster som tulipan bud;
 • kaktus - ligne kronbladene av krysantemum - innsnevringen og vridd;
 • hybrider Formosa - blomsterstanden stjerneformet, blader som i stor grad oppdelt i 5 deler;
 • stel - blomster er lik femkantet stjerner;
 • rozebudy - inflorescences ligner ikke fullt så åpenbart rosebud;
 • Deacon - hybrid plyuschelistnoy og sone geranier, er den mest særegne kvaliteten meget rik blomstring. Farge på blomster kan være rød, rosa eller rødt. Inflorescences selv er liten, kompakt busk.

  Sone Pelargonium, er det mange varianter av de mest populære er den slags Alice

  Sonale pelargoniums er bi-farget, tri-farget, spettet med farget "fugle egg" - på kronbladene anordnet flekker av mørkere farger i form av et egg. Største av foringene er delt inn i mikrominiatyr planter (mindre enn 10 cm i høyde), miniatyr (10-13sm), dverg (13-20sm), normal (25-60sm) og Irene (opp til 80 cm). Blant de sone Pelargonium, er det mange varianter, den mest spektakulære og elsket Alice inkluderer, Angelica, Bev Foster, Bolero, Flamenco, Toscana, Connie, Diane-Louise, Fantasy, Fifi.

 1. Kongelig pelargonium. Andre navn - hjemme, engelsk grandiflora, edel, Royal. Fra andre arter er preget av en lunefull karakter og krevende å vedlikeholde. Royal Group Pelargonium nødvendig for å skape en vinter sovende periode ved en temperatur på 10-14 grader. Inflorescences store, varigheten av blomstring mer kondensert enn for andre grupper. De mest populære varianter av prinsessen av Wales, tyrkisk kaffe, 5th Avenue, Christina øl.
 2. Angels. Den andre navnet på gruppen - violotsvetnye som blomsterstanden likner pansies. De er en hybrid krøllete og kongelig pelargonium. Den blomstrer hele sommeren, produserer hengende ned frodige blomster. I størrelse er kompakte art, og nådde en høyde på omtrent 30 cm. De vanligste variantene: PAC Angelys Bicolor, Madame Laya, svart natt.
 3. Plyuschelistnye Pelargonium. Ampelnoe gruppe som danner en hengende lengde skyter meter. Ulike små stjerneformede blader, mørk grønn farge som ligner eføy blader. Blomsterstanden en pensel, kan blomstene være terry, semi-dobbel, enkel og ligner på roser. Farging variert, alt fra melkehvit til mørk lilla, nesten svart. De mest kjente variantene er Antique, Bernardo, Crokc-o-dag, Ice rose.

  Blant de mest populære typer saftige Pelargonium er det kantete, kjøttfulle, humped

  Saftige pelargoniums. Denne gruppen er kjent for tykk sterkt forgrenet stammer, kurvet i en mest særegne måte. De kan være lik den merkelige fantastiske skapninger, miniatyr baobabs og er derfor brukt for dekorative komposisjoner. Blant de mest populære arter av Pelargonium er kantete, kjøttfulle, pukkelrygg, en annen, kortuzolistnaya, tolstostebelnaya og pushistolistnaya.

 4. De eneste. Hybrid strålende og konge Pelargonium fått mer enn 150 år siden. Har sterkt dissekert blader med en krydret aroma. Blomstene er store, i likhet med den kongelige. Svært dekorative utseende, noe som krever økt mengde kalium for å starte blomstring. Popularitet fått slike varianter som Ashby, Mons Ninon, Mystery.
 5. Scented pelargonium. Blader skåret, tungt dissekert i 6-7 deler, så ser ut som Terry. Denne gruppen ble oppkalt etter sterk lukt som slippes ut ved den minste berøring. Oppdrettere brakte varianter med smak av jordbær, mynte, kokos, sitron, muskat, barnåler, rose, lilla, sitronmelisse, ingefær og kamfer. Inflorescences lille, lilla eller rosa fargetone. Blant de varianter fans gjenvunnet diamant (ananas lukt), sjokolade mynte, citronella, ingefær (ingefær lukt).

Hvorfor tørre tips av bladene har en potteplante Nolin? Se svaret her.

Så kjøpte du Pelargonium og brakt hjem. Erfarne dyrkere først nøye inspisere anlegg for sykdommer og skadedyr. Det anbefales på kjøpstidspunktet til å sette i karantene, for ikke å skade de eksisterende fargene i saken hvis de finner problemer.

Generelt, pelargonium i hjemmet vokser godt og gleder oss med en lang blomstrende periode. Men for å sikre de mest komfortable forhold, er vi pålagt å følge visse regler for innholdet.

Trenger jeg å repot anlegget etter kjøpet

For peralgonii passende lys fruktbar jord

Første titt på staten blomst. Hvis det er i blomstringsstadiet, vente til slutten av prosessen og transplantert 4-5 dager etter avsluttet.

Hvis ikke Pelargonium blomstrer, ta en ny pott av passende størrelse, ettersom plantene er vanligvis selges i små transportcontainere og transplantere det blomst. Jordsmonnet er også erstattes med en ny fordi butikkene utgangspunktet bruke et midlertidig erstatning, hvor anlegget ikke fullt ut kan utvikle seg.

For Pelargonium passende lys fruktbar jord, er det best å blande sand og torv ark jord og humus i forholdet 1: 2: 2: 2. På bunnen av potten er nødvendig for å legge drenering lag av ekspandert leire, knust teglsten, singel eller andre kyst småstein. Pelargonium trekke forsiktig fra den gamle tanken, uten å vaske, og ikke mye børsting røttene, og plassere den i den nye jord. Strø bakken, forsiktig lukke rotsystem. Etter prosedyren for å vanne plantene.

I en påfølgende transplantasjon er anbefalt hver vår før blomstring. Man må huske at pelargonium er ikke veldig glad i stor kapasitet.

Belysning og temperaturoptimum innhold

Pelargonium lite krevende plante og romtemperaturen om sommeren innen 18-25® det er ganske fornøyd. Winter Pelargonium plasseres i kjøligere betingelser med 10-12® lufttemperatur.

Se videoen på denne planten.

For utvidet rikelig blomstring planten trenger mye sollys. Det kan holdes i den østlige, vestlige og sørlige vinduer selv i det siste tilfellet pritenit dagtid. Shadow og penumbra hun overleve, men fargene er ikke fornøyd.

Pelargonium vannes i sommer er det ofte nødvendig, rikelig og regelmessig. Bare en riktig måte å helle vann fra skuffen og hindre stagnasjon. Derfor, i en gryte krever dreneringslaget. Vann til vanning bruk myk neizvestkovuyu kjølig (18-22®). Du kan ta for å forsvare, kokt, regn eller smeltet.

Oppretthold høy luftfuktighet er ikke nødvendig, og sprøyting og bading i dusjen er i stand til å skade anlegget.

Organisk gjødsel er strengt forbudt! Spesielt frisk. Pelargonium kan mate under blomstringen og den aktive vekstsesongen ved hjelp av mineraler for blomsterplanter. Befruktning skjer hver 12-14 dager. Om vinteren, i løpet av hvileperioden er ikke nødvendig å mate.

Reproduksjon hjemme

Pelargonium formeres på to måter - fra frø og borekaks. Begge metodene er ganske enkel og krever ikke mye innsats. Imidlertid kan Pelargonium fra frø vokser bare hvis det er relatert til den sonegruppe. For alle andre arter er kun egnet formering av borekaks.

Den nødvendige temperatur for spiring av frø 20-25

Spirende frø trenger å ta en liten boks og fylle det i underlaget. Passende lett jord, torv, sand, perlitt, vermikulitt eller blandinger derav. Du kan bruke den universelle jord, selges i butikker. Frøene er sådd i boksene i en dybde på 0,5 cm, prøver å få dem sjelden.

Underlaget må vannes og plassert i et lys varm plass. Den optimale temperaturen for spiring av frø - 20-25®. Fuktighet er nødvendig å hele tiden opprettholde riktig fukte jorda. Frøplanter vises avhengig av karakteren i 7-14 dager.

Etter et par uker til et par skuddene vises første ekte blader. På denne tiden, er frøplantene sitter på små individuelle potter. Blomstringen skjer i løpet av 3-4 måneder.

Formering av Pelargonium borekaks

spiring Temperaturen bør ikke overstige 22-23

uterin sunn plante valgt for denne fremgangsmåte til reproduksjon. Det bør ikke være mye forgrening, som denne blomsten fra skuddene vil råtne, ikke la røttene. Ideelt for utarbeidelse av donor anlegget, han fikk ikke lov til å blomstre umiddelbart bryte av blomsten stilkene blir dannet.

I mars forberede borekaks å kappe av egnet skarpt instrument. På hver shoot beregnet for reproduksjon bør være internodes 2-3, er den nedre delen rett, vinklet 90®. Petioles er igjen å lyve for Wilting i 8-10 timer.

Planting borekaks nødvendig å fukte substratet (vermikulitt, perlitt eller sand), og deretter dekke med et glass eller plastflaske halvdel. spiring Temperaturen bør ikke overstige 22-23®, ellers borekaks vil råtne. Underlaget fuktighet holdes konstant. Rooting skjer i 1,5-3 uker.

Frøplanter sitter i individuelle potter med en diameter på 12-16sm. Hvis det gjøres riktig, de unge plantene begynner å blomstre i samme år.

Cut stammen ovenfor den internode, noe som gjør en skrå snitt

Denne prosedyre utføres for å oppnå en mer frodig blomst, vital planten og danner en vakker busk form. Trim bør spirende skudd før de blir for store, det vil si å overvåke anlegget må være aktiv under hele perioden av utvikling - fra mars til oktober.

Verktøyet tar skjerpet og desinfiseres. Du kan bruke saks, barberhøvel eller kniv. Cut stammen ovenfor den internode, noe som gjør en skrå snitt. Det er nødvendig å følge retning av skyte. De trenger å vokse i forskjellige retninger, men ikke i midten, slik at de ikke forstyrrer hverandre.

Klemming å danne flere sideskudd kan gjøres ved å kutte av toppen av unødvendige rene fingre.

Gulnet kanter av bladene av Pelargonium kan indikere en mangel på næringsstoffer

Gulning av blader. Årsaken kan være utvikling av rotråte og bakteriesykdommer. Flower er nødvendig for å trekke ut av potten, kontrollerer rotsystemet og sette på ny jord.

 • Lavere bladene gule kant. Mangel på næringsstoffer, er anlegget som kreves for å mate gjødsel.
 • Rotting stilker, visner bladene. Det sier angrepet stammen råte. Redusere vanning, trim eventuelle skadde skudd.
 • Pelargonium ikke blomstrer, gul, ikke produserer blomsterknopper. Det kan være flere - veldig varm luft, mangel på lys, for mye vann, økt luftfuktighet.
 • Plant stopper vekst og utvikling kan reduseres turgor, blomst svak selv etter vanning. Problemet skyldes uriktig jord surhet (mindre enn 5,5), mangel på nitrogen, den lille størrelsen på den potten eller pest angrep - mellus eller mealybugs.
 • Se hvorfor kan bli gul og tørt rom spurge. Svaret er her.

  Dreven vanning kan skade Pelargonium, kan anlegget utvikle grå mugg sykdom

  Grå mugg. Forårsaket av en sopp, er det manifestert av brune flekker på bladene og stilkene av plantene, spesielt i den nedre del. Blomstene er oppdaget. Alle deler av planten er dekket med tykk grå patina. Den bidrar til sykdomsutvikling overskudd av fuktighet og jord, et høyt innhold av nitrogen i jordsmonnet. Vanning og gjødsling er anbefalt for å redusere, spray anlegget på tidspunktet for behandlingen er strengt forbudt. Å ødelegge patogenet, brukte systemiske soppdrepende medisiner - fundazol, VitaRos, Rovral.

 • Stammen og rot råtne. Årsaken er en parasittisk sopp som forårsaker rask visner og død av blomsten. Rotsystemet er dekket med mørke groper, så er nedbrytning av berørte områdene, og den første delen av anlegget hytta. Provocateur kondenseres med landinger, overskudd av nitrogen i jorden, de skarpe temperaturforskjeller og luft jord, varme, sterk fuktighet. For behandling med systemiske soppmidler - Previkur, Ridomil gull. Eliminere alle mulige triggere, vanning og fukting stoppet helt.
 • Stem og rot sykdom på planter. Det kalles parasittisk sopp Phytophthora. Anlegget begynner å visne og dø snart. Røtter og nedre del av planten er dekket med flekker, bulkes innover. Takako Spotting raskt snikende opp. Provokatører er de samme grunnene som har alle typer gniley.Substrat erstattet av en ny, lett og løs, med god lufting. Vanning og mate stopp, blir en plante behandlet med soppdrepende midler, slik som Previkur, Ridomil, Profitt gull.
 • For fullstendig informasjon, bør du sjekke med videomateriale av Pelargonium potteplante i denne videoen Florist vil avsløre noen tips om omsorg og ønsker deg behagelig visning.

  Pelargonium: omsorg, forplantning og transplantere hjemme

  Pelargonium - en plante av familien Geraniaceae, er det allment kjent som geranium. En innfødt plante av Sør-Afrika, som lever i den tørre og vindfulle områder.

  Geranium - en urt, subshrub eller busk. På grunn av sin unpretentiousness og rikelig blomstring, er det veldig populært for innendørs, balkong og hage vokser.

  Kjærlighet til Pelargonium nærer ikke bare den sovjetiske bestemor, men også innbyggerne i Europa, det aktivt dekorere sine balkonger og søyleganger. Det bør bemerkes at plantene vokser i store potter, gryter og "gratis" jordsmonnet i hagen, blomstrer det middels.

  Arter Pelargonium varianter

  Bare Pelargonium slekten har ca 250 arter, ifølge som i sin tur, vises en rekke varianter.

  De mest populære og vanligste typene:

  1. Konge (aka grandiflora) - karakterisert ved store blomster med kronblader sone farging. Middle, alltid mørk og fløyelsaktig, og kantene er svært lyse,
  2. Plyuschelistnaya (eller skjoldbruskkjertelen) Pelargonium forskjellige blanke blader og myke kronbladene av blomster. Stammer den vanligvis vokser opp til 1 meter i lengde, noe som gjør den type thyroid populært for dekorasjon av balkonger og søyleganger;
  3. Zone - et karakteristisk trekk ved denne arten er en sone fargen på bladene, kanten er alltid litt lysere sentrum. Dette er en av de vanligste typene, og basert på det vises en rekke varianter;
  4. Angel annen duftende bladene og blomstene, som stemorsblomster. Den eneste ulempen er en gradvis nedgang i høstfarger;
  5. Scented Pelargonium vokse ganske store og er derfor ofte brukt for landskaps hager. Men du bør være forsiktig, fordi Den har en veldig skjør stilk som kan bryte i sterk vind.

  Omsorg hjemme for nybegynnere

  Av seg selv, pleie av Pelargonium enkel, og det er perfekt for nybegynnere gartnere eller noen som ikke liker å rote rundt med planter. Det viktigste er å følge noen enkle regler, og overvåke statusen for geranium. Hvis noe går galt, for eksempel, du glemmer å vanne planten, vil alt være klart i utseende.

  Pelargonium - photophilous anlegget tåler direkte sollys. Det beste stedet for sin beliggenhet er sør, øst eller vest side. Selv om varmt vær, kan Pelargonium "kaste" nesten alle bladene og blomstene forblir bare.

  Derfor, i områder med varmt klima, og i høyden på sommeren, er det bedre å fjerne planten fra sørsiden. Dette kan gjøres trygt, siden bevegelse påvirker ikke geranier.

  Generelt bør belysning være rikelig, ideelt sett dagslys er 16 timer. Med mangel på lys stilkene begynner å forlenge og planten mister sitt gode utseende. Sommer geranier bedre stå på balkongen eller i hagen, slik at det er direkte under solen.

  Når du velger en plassering og belysning, bør ta hensyn til individuelle egenskaper av arten, så duftende Pelargonium foretrekker skyggefulle steder. Og for de kongelige uønskede arter fra direkte sollys, så du bør unngå å plassere på sørsiden.

  Hvordan bli kvitt lukt i kjøleskapet kan finnes i vår publikasjon på nettstedet.

  Om forsvarlig omsorg Cyclamen hjemme, les denne artikkelen.

  Herfra vil du lære hvordan du skal velge utformingen av fliser på badet.

  Temperatur og fuktighet

  Temperaturbetingelser for Pelargonium, fortrinnsvis moderat. Hun liker ikke det kalde været eller stor varme.

  • sommer - +20 - +22 grader;
  • vinter - 16 grader;
  • Noen arter kan motstå kort avkjøling (f.eks Pelargonium sone motstå temperaturfall til 1).

  Som for fuktighet, vil det passe de vanlige indikatorene. Ytterligere fukte (sprøyting) Pelargonium krever. Et ekstremt tilfelle, er det mye tørr luft under en hetebølge. Men svært fuktig luft kan føre til råtnende av røttene og stammer samt utseendet av infeksjoner.

  Også se opp for luftsirkulasjon. Det må være konstant. I bedervet stillestående luft anlegget vil begynne å gjøre vondt. Dette er spesielt viktig om vinteren.

  De hyppige vanning geranier ikke trenger. Vi trenger å bli ledet som tørking av jord. Men det er noen regler om sommeren jorda må alltid være vlazhnovatoy (men ikke våt).

  Den beste måten å sjekke tiden til vann Pelargonium eller ikke er å sjekke jord å ta på. Det øverste lag bør være tørket, men under det (ca. 1 cm dyp), har landet å være vlazhnovatoy.

  Når vanning er nødvendig å vente på at vannet skal renne ned i sumpen. Etter 10 minutter, drenere væske og vente til den er helt tømt. Vanning gjøres best i en panne og helle vann direkte under roten. Dette er kjent for de mest erfarne gartnere og blomsterdekoratører. Men selv om vi gjør alle de "vanlige" - ikke fortvil, det viktigste da fjerne overflødig væske. Denne regelen gjelder både om vinteren og sommeren vanning.

  Med gjødsling fortsatt enklere. Det er nødvendig å gjøre blomstringsperioden - omtrent fra tidlig vår til sen høst. Tid løsning for blomstrende planter brakt i to uker. Du kan velge hvilken som helst nitrogen-rik gjødsel er det ikke. Dosering, se instruksjonene for hver bestemt gjødsel.

  Transplantasjon Pelargonium nesten ikke trenger, det eneste unntaket er transplantere stiklinger med rot, men litt senere om det. Pelargonium vokser omtrent tre år, så, vanligvis bare utskifting av matjord på ny (en blanding fremstilt på samme måte som den jord hvori plantene er allerede vokser).

  Planter bør være årlig, i begynnelsen av blomstringsperioden, det vil si tidlig på våren. Vanligvis ryddet alle de beste løperne (mer kan brukes i avl). Dette lar deg nøyaktig trimme side Pelargonium vekst og rikelig blomstring.

  Color geranium, som allerede nevnt, fra tidlig vår til sen høst. blomstring skjema - noen paraply blomsterstanden. De kan være helt annerledes farge (avhengig av type og klasse). Blomster også variere i størrelse (i enkelte arter er de store, som en kongelig, andre er mindre).

  Reproduksjon hjemme

  Pelargonium hjem kan reprodusere på to måter: ved frø og ved hjelp av borekaks. Den første, felles ikke mye når dyrkes hjemme, så det er ganske vanskelig.

  For multiplikasjon av frø, om våren og forbereder en beholder som er fylt med lett jord. Frøene ble sådd i jord og vannes regelmessig. Den første gangen bør temperaturen være 20-22 grader.

  I midten av sommeren, blir de unge plantene transplantert inn i en blanding av blad og torv bakken med fosfor og sand. I denne respektert komponenter er tatt i like mengder.

  For vegetativ formering av borekaks tatt en liten gryte (ca. 19 cm i diameter). For å starte ved bunnen er lagt drenering, og deretter helt over en blanding av torv og sand.

  Den borekaks skal ha 3-5 par blader, men ikke mindre enn to. De er kuttet eller node, eller litt under. I kuttet borekaks fjernes nedre paret med blader som forlater naken "bar".

  Etter fremstilling av borekaks må lage hull i bakken nær kanten av potten. Deretter plasserer borekaks tilbake slik at alle bladene er over jorda og lett tamp jorda.

  Nå må vi vente noen dager til røttene "kjempet" med jord. Bare da kan vi vanne de unge plantene. Ved midten av sommeren Pelargonium transplantasjon i potter større.

  Pelargonium men hardfør plante, men kan også noen ganger være syk, er det ofte på grunn av dårlig vedlikehold.

  • grå mugg;
  • rust;
  • Verticillium Wilt;
  • råtnende av stammen;
  • Andre patogene sopper, som følge av hvilken bladene og petioles vises forskjellige steder.

  Dersom anlegget har begynt å utvikle grå mugg, så det går, skyter, stammer og selv de største kronbladene av blomster begynner å vises grå patina. Dette skjer på grunn av lave temperaturer, fuktighet og fravær av dens ventilasjon rikelig vanning.

  • observere temperaturregime om vinteren, er nødvendig for Pelargonium;
  • regelmessig ventilere rommet;
  • Ikke plasser planter nær hverandre;
  • tørr eller fjerne syke blader;
  • vann ikke mer enn en gang i 10 dager.

  Rust kan detektere konsentriske sirkler brun på den indre side av arket. På yttersiden av platen er synlig bare gule sirkler.

  Årsaker: fukt, dårlig ventilasjon.

  Behandling: det er nødvendig å skjære av alle bladene berørte og behandle planten med en oppløsning benlata hastighet på 1 g per 1 liter.

  Denne sykdommen er forårsaket av et sopp som angriper det ledende Pelargonium system. I geranium gradvis og bladene blir gule. Ingen behandling.

  I bunnen av stammen begynner å dukke opp og øke den svarte flekken. Gradvis rots stammen helt i bunnen. Behandling - er fraværende. Det meste vi kan gjøre er å kutte stilken fra toppen og forebygge sykdommen. Årsakene: for mye vann.

  Insekter som påvirker Pelargonium:

  1. Whitefly - en svært liten hvit sommerfugl. I stedet har den lille hvite larver er på planten,
  2. Midd finnes på undersiden av platen, og deres nærvær kan detekteres ved hjelp av en karakteristisk tynn bane på planten. Med nederlag midd blader hvert blitt marmor på grunn av berøvelse av næringsstoffer;
  3. Mealybug - oppdaget av de karakteristiske klumper, som bomull, i axils av blader og stengler.

  Under oppkjøpet av anlegget sjekke nøye for tilstedeværelsen av mellus og mealybug. Hvis du plutselig fant tegn til skadedyr eller seg selv - gi opp kjøpet.

  Mulige problemer og deres løsninger

  I tillegg til infeksjon av forskjellige plantesykdommer og skadedyr, og mulige mindre forferdelig problem. de vanligvis oppstår på grunn av feil vare og behandles med eliminering av årsakene.

  Problemer og løsninger:

  1. Hvis Pelargonium bladene begynner å rødme, da temperaturen er for lav, og det er nødvendig å stille inn det ønskede temperaturområdet;
  2. Ikke bare blomster, men et stort antall blader - du tjene mye gjødsel, redusere antallet, og det er bedre å midlertidig stoppe fôring;
  3. Gulning nederste bladene - mangel på fuktighet og manglende ventilasjon.

  Viktig i seg av dette fantastiske anlegget - det er enkelt å overholde alle regler eller tid til å rette opp situasjonen. Og resten av anlegget ikke forårsaker ubehag og behager øyet med sin blomstring.

  Noen tips om å danne en frodig busk Pelargonium det i neste video.

  Jeg kuttet spirende stiklinger av pelargonium, først satt i et glass med vann, slik at de slipper inn vann røttene. Da må du huske å slå rot geranium i en pott når planting. Jeg er i en leilighet er den mest upretensiøse blomst, unntatt kaktus.

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  64 + = 66