Pelargonium kongelig bilde

Photo Royal Pelargonium og plante omsorg i hjemmet

I hagen, i vinduskarmene, balkonger og selv på byens blomsterbed med utbruddet av sommeren, kan du se de farge blomstrende busker Pelargonium, populært ofte kalt geranier. På grunn av enkelheten og unpretentiousness omsorg Pelargonium nyte en velfortjent kjærlighet blomsterhandler. Men få, dessverre, jeg mistenker, at blant disse "Cinderellas" av familien har sin egen "Queen".

Kongelig Pelargonium, Pelargonium grandiflorum eller regale forskjellig fra pårørende mest frodige blomstring og litt mer lunefull karakter.

Har store Pelargonium

Som det sømmer seg en plante med et så stort navn i hjemmet konge Pelargonium, avbildet, å bry seg mer krevende enn de vanlige varianter av geranium sone, og blomstene er ikke så lang tid. Men da han så en flott tid, samlet i blomsterstanden-paraplyer blomster i alle former og farger, er det umulig ikke å tenne et ønske om å vokse som en vakker plante i vinduskarmen.

Kongelig pelargonium i høyde når 30-60 cm, skiller seg fra andre arter:

 • foldet blad med en tett, grov å ta arket platen og ujevne kanter;
 • store, opp til 7 cm i diameter, enkle eller doble blomster.

Dekorative blomsterstander legge til flere farger av kronbladene, men hvis sone geranium blomstringsperioden avsluttes i høst, den siste blomsterstanden på den kongelige Pelargonium fade i andre halvdel av sommeren.

Som et resultat, kan du nyte de lyse fargene på luft caps kan være fra tre til fem måneder, og dobbelt synd, hvis våren på en busk og ikke vises knopper.

Hvorfor har ikke de konge Pelargonium blomstrer?

Etter slippe av en ung plante i jord, er dyrkere-fans venter spent på utseendet av grønne prangende blomsterstander, men noen ganger de har å forholde seg til skuffelse. I stedet for blomster geranium grandiflorum gir bare greener, og de raskt voksende skuddene vil snart miste utseendet og strukket. Hvilke feil ble gjort i omsorgen for den kongelige pelargonium i hjemmet, og hvorfor, som på bildet, forble anlegget nesten uten blomster?

Faktisk, hvis ikke Pelargonium blomstrer i tidsrammen, kan det tyde på:

 • for ikke de riktige temperaturbetingelser eller ved dårlige lysforhold;
 • at anlegget er plantet i en gryte er altfor omfangsrik eller uharmonisk mottar gjødselsammensetning;
 • Utidige transplantasjon;
 • av analfabeter beskjæring eller dets fravær.

Hvordan ta vare på den kongelige Pelargonium til anlegget regelmessig blomstret, det var sunt og ikke miste den dekorative hele året?

Summer omsorg for konge Pelargonium hjemme

Snakker av unpretentiousness Pelargonium, gjorde kjennere av denne typen ikke dissemble.

Kongelig Pelargonium å føle seg komfortabel og fornøyd med eierne av rikelig blomstring, blomsterhandler trenger å forholde seg til bare noen få regler som vil legge suksessen til dyrking.

Stor-Pelargonium varianter krevende for lys og elsker å bli utsatt for den mest lysende sol vinduet. Bare i de varmeste dagene, plantene må beskyttes mot mørkere brannskader, men i andre tilfeller, begrensning av verden - er risikoen for:

 • trekking og stripping skudd;
 • å redusere intensiteten av blomstringen;
 • slippe knopper allerede dukket opp.

I motsetning til beslektede arter konge Pelargonium ikke tåler trekk og kald vind, om et slikt anlegg er plantet i en hage, er det også sannsynlig ikke ta knopper. Derfor vokst kongelig pelargonium i hjemmet og omsorg i sommer inkluderer beskyttelse mot trekk. Planter trives og blomstre voldsomt i innglasset i solterrasser og søyleganger.

Hvis overdreven tørrhet i luft om sommeren Pelargonium kan sprøytes med vann ved romtemperatur, og pass for å fukte bladene og knoppene er ikke utsatt for direkte sollys.

Growers, ivrig denne spektakulære kulturen, å vite at i varmt vær plantene mer utsatt for angrep av bladlus og andre skadedyr som er parasittiske på stilker og blader, seriøst svekke Pelargonium. Og her er svaret på spørsmålet: "Hvorfor ikke de konge Pelargonium blomstrer?" Er åpenbar.

Vi bør ikke glemme vanning og gjødsling blomstrende planter. Selv Pelargonium lett tåler tørre perioder, og ikke for krevende på sammensetningen av jordsmonnet, uten vann eller mat det absolutt ikke gi riktig mengde farger. I de varmere måneder, overfører store variasjon krever særlig rikelig vanning, som utføres når det øverste jordlaget tørker ut en smule.

Forlenge blomstringen og for å opprettholde kraftverk kan være hvis du er i gang for å fjerne tørket opp, mistet dekorative blomster stilker.

Funksjoner Winter omsorg for de store-geranier

Etter visner nydelige blomster Pelargonium skal komme seg, men hvis du lar det til neste vår på en varm vinduskarm, neste blomstring kan ikke vente. Hvordan kan du ta vare på pelargonium i høst og vinter? Med utbruddet av høsten, når temperaturen synker, omsorg for den kongelige pelargonium i hjemmet er i endring. Plant i tre måneder gi:

 • temperatur på omtrent 12-15 ° C;
 • sparsom glasur, bare understøttet nedenfra Pelargonium aktivitet;
 • tilstrekkelig belysning.

Fôring hele perioden av dvalemodus er stoppet. Dersom alle vilkårene er oppfylt omsorg, legger anlegget tilstrekkelig antall blomsterknopper og utbyttet av vinter katalepsi nødvendigvis luksuriøse blomst.

Gjennomføring av transplantasjoner og fôring konge Pelargonium

Alle slags forskjellige Pelargonium raske veksten av luftig deler av anlegget. Hvis vokst betydelig over sommeren bush med jord mudret fra potten, røttene av et fullt flettet jorden com på slutten av vinteren konge geranium transplantasjon. Grunnen for denne kulturen å være løs, godt pustende og holder på fuktigheten. Tenker, hvorfor ikke de kongelige Pelargonium blomstrer, blomsterhandler bør ta hensyn til og riktig valg av jord blanding. Et godt alternativ - det er en blanding av like deler av sterilisert hagejord, sand og torv.

Siden rotsystemet ikke tåler vann stagnasjon, til Pelargonium krever kraftig drenering lag ikke mindre oppmerksomhet er betalt til valg av planting potten. Det er på grunn av transplantasjon i en stor bolle for mange dyrkere er skuffet i kulturen, og ikke de kongelige Pelargonium blomstrer.

En gang i volum potten, er anlegget raskt økende den grønne massen, men det "glemmer" for å angi knopper.

En lignende prosess finner sted og riktig valgt blanding av gjødsel. Når dressing for dannelse av knopper og blomster dominert nitrogen, stengler og blader vokse og knoppene blir mindre. Beste blanding for foring av Pelargonium avvike økt innhold av kalium og fosfor, noe som gir et rikelig og langvarige oppblomstringer.

Grunnen til at ingen konge Pelargonium blomstrer kan være feil eller utilstrekkelig beskjæring. Siden anlegget er i sterk vekst, og knoppene er dannet på tuppen av skuddene, de økte netto blomsterknopper lett, i juli og august prischipyvaya eller kutte av toppen av stilkene også regrown. Dette tiltaket vil gi:

 • oppnådd borekaks som brukes for reproduksjon;
 • for å oppnå en frodig blomstring i neste sesong;
 • stimulere veksten av unge skudd;
 • gi bush en kompakt attraktiv form.

Trim anlegget er bedre etter hvert, alvorlig såret den Pelargonium, og etter operasjonen anlegget er nødvendig for å mate opp. På slutten av vinteren, er begynnelsen på en ny formasjon av knopper beskjæring fullført.

Rote stiklinger kan fås året rundt, men i den varme årstid å gjøre det mye enklere.

Som plantemateriale tatt sterke skuddspisser har minst to par blader og kuttes på 5 mm under noden. Lavere later det er bedre å kutte og la ikke mer enn tre av de øvre bladplater. Etter det, sted stykker på borekaks behandlet med knust trekull og venstre for luft i 18-24 timer.

Men det er en annen måte. Innen 10 minutter etter separasjon fra moderplanten cut borekaks:

 • kornevinom behandles;
 • utfelt i en blanding av sand, humus og torv;
 • 2-3 dagers havnen vevde.

Gode ​​resultater oppnås ved å plante stiklinger i fuktig torv tabletter.

I alle fall, planting vannes fitosporin løsning som vil sikre deler av råte utvikling. Og hvordan ta vare på pelargonium etter borekaks ga røtter?

Inntil det øyeblikk når benene er ved en temperatur på 19-23 ° C, er vel etablert, kan det ta fra 8 til 12 uker. Etter denne tid:

 • unge planter er plantet i en fast plass;
 • klemme ut hoved rømning av tredje par blader, tvinge Bush til å gi ny sidestengler.

Hvis hjemmehjelp konge Pelargonium, som avbildet, gode, unge planter er blomstrende, og neste vår små pene busker gi den første blomsterstanden.

Omsorg i hjemmet til den kongelige Pelargonium, bilder

Hvis vi ser på litteraturen, kan vi se at den kongelige Pelargonium godt kjent og en rekke andre navn - konge geranium, Pelargonium grandiflorum. For forskerne mer kjent navn av anlegget høres ut som - Regal Pelargonium, Pelargonium grandiflorum. Pelargonium er et medlem av familien Geraniaceae og kan vokse til en høyde på 25-50 cm.

Men den mest kjente anlegget mottatt som en innendørs blomst som kan tilskrives den lange blomstringsperioden og enkelhet i omsorg. Det er en enkel og effektiv reproduksjon av den kongelige Pelargonium, som de fleste av borekaks vant til det.

Funksjoner og blomster beskrivelse

Frem til midten av XVIII århundre, Europa var ukjent med geranier, men alt endret seg da den sørafrikanske første prøvene av denne planten har blitt levert. Det ble grunnlaget for utvikling av nye varianter av borekaks.

Sammen med andre arter, oppdrettere klart å skape Pelargonium store konge, politimesteren ornament som er deres store blomster.

 • Disse plantene vokser vanligvis i form av kompakte busker, hvorav de fleste er hybrider. Når dyrkes innendørs, de er i form av små, tette busker og sprø, sterkt forgrenet stengler.
 • Avhengig av variasjon Pelargonium kan ha ulike former og størrelser av blader. Petioles lange geranier skiller seg ikke fra de blader. Mange varianter av Pelargonium vokse runde plater dekorert med litt flikete kanter.
 • Geranium blomster vokser på den langstrakte, tynne stilk, som er dekket med en sfærisk form paraplyer. Ofte hennes nåværende enkle blomster av stor størrelse med lyse farger.
 • Pelargonium vokst varianter påvirker fargen på blomster som kan være hvite eller har alle nyanser av rosa og rødt.
 • Når dyrket i innendørsmiljø kan oppnås i tilstrekkelig grad underdimensjonert Pelargonium, som ikke overstiger en høyde på 25-50 cm. Toppen av bladene og tannhjulet har en grov tekstur, og kantene er skarpe korrugert form.

Blomstene er forskjellige enkel, traktform, å oppnå en diameter på 5-8 cm. Ved endene av stilkene eller unge grener vokser ca 10 farger som har form av en kjegle.

Blader har typisk en mørkere nyanse i et indre område, ofte i sin fremre del mørke linjer dannet. Ved å gi riktig behandling anlegget kan nyte blomstene av Pelargonium fra tidlig vår til slutten av sommeren.

Når voksende konge pelargonium i hjemmet trenger for å skape grobunn for det, uten noe som det er umulig å sikre normal utvikling.

Dette anlegget føles mest behagelig i lunge luftrom. Private eiere er ikke begrenset til dyrking av geranier hjemme. Om nødvendig kan de bli plantet i en hage, på terrassen eller balkongen, med ly mot regn.

Ofte de er plassert i vinduskarmen. Men i dette tilfellet, blir nødt til å ta vare på skaperverket god ventilasjon, som anlegget krever ikke bare en optimal temperatur, men også fuktighet.

Generelt har belysningen geranium følgende grunnleggende krav:

 1. Sikrer maksimal belysning, om sommeren må du delvis skyggelegging.
 2. Hvis anlegget er dyrket utenfor hjemmet, i den valgte plasseringen, må du gjøre ly fra regnet.
 3. Sørg for å gi beskyttelse mot direkte sollys.
 4. Winter Pelargonium bør dyrkes i lyset, og et kjølig sted, hvor den reduserte temperaturen holdes - ikke høyere enn 10-14 grader Celsius. I dette tilfellet vil det være i stand til å danne knopper eggstokk.

For normal vekst av konge Pelargonium trenger for å sikre regelmessig og riktig vanning. I sommer skal det gjøres to ganger om dagen - i morgen (ca 10 timer) og om kvelden, når solen går ned. I vinter, nok til å vanne planten en gang om dagen.

Enkelte funksjoner er i omsorgen for de kongelige Pelargonium hybrider. Fordi de er mer vant feber sammenlignet med sone geranier, under vanning forsiktig øke vannforbruk.

Når vannings voksen busker holdekretsen - ikke mer enn 50 ml i ett trinn. Spendable bør mengden av vann være tilstrekkelig til å være i stand til svakt fuktig jord.

må være Unngå fuktighet, fordi i disse betingelser øker det sannsynligheten for forråtnelse og infeksjonskontroll. Dette forklarer ofte motvilje mot den kongelige Pelargonium blomst i hjemmet.

Under dyrking av den kongelige Pelargonium nødvendig sikre optimale temperaturen innenfor 18-25 grader Celsius.

Det anbefales ikke å overskride nevnte terskeltemperatur. Dessuten kan visse skader føre til at anlegget mot trekk, varme, kulde.

For å unngå disse ubehagelige situasjoner ikke forstyrrer hverandre blomsterhandler å ha en hygrometer, termometer og en værstasjon.

I hvile scenen som varer i Pelargonium konge fra oktober til mars, er det nødvendig for å hindre tørking skrøpelige koma. Den samme omsorg i denne tiden av året anlegget er nesten ikke nødvendig.

Allerede før Pelargonium vil gå sovende scenen, må bryte farger er tilgjengelig på det, knopper og svake blader. For å utføre beskjæring skuddene må fjernes med en tredjedel av lengden.

Et slikt tiltak vil ikke bare gi anlegget mer frihet, men også bidra til å få det mer luft. En annen fordel er å øke avlingen motstand mot skadedyr og sykdommer. Vanning bør gjøres bare i de øyeblikkene når det er nødvendig i lys av situasjonen.

Under hvile konge Pelargonium vokst ved en temperatur på 15 grader Celsius. Men den enkelte kan hindre blomsterhandler skal ta vare på planter i vinter mangel på plass eller tid til å gjøre det. I dette tilfellet, gjør som følger:

 • Planter er fjernet fra pottene, da forkorte den ledende skuddene, rengjør rotklumpen smuss og avskåret røttene;
 • på dette stadiet i livssyklusen til hver plante er pakket inn i papir og pakket med folie;
 • endelig igjen å knytte og henge den i kjelleren.

Denne metoden er like, ingen tvil om, for mange, som gjennom hele vinteren Du trenger ikke å ta vare på blomsten. Pelargonium husker i mars, da den ble fjernet fra emballasjen og transplantert tilbake til pottene.

Gjennom hele vekstsesongen hver uke i bakken må være gjøre flytende gjødsel. Fra oktober til februar, er anlegget i en hvile stadium derfor å gjennomføre fôring på denne tiden av året er ikke nødvendig.

Igjen vil jeg gjenta at de mest kompakte busker blomstre voldsomt Pelargonium kongesammenlignet med overgrodd. Nye grener blir ofte dannet og gamle, har treaktige skudd.

Hvis geranier er dyrket i mange år, med hensyn til det er tilstrekkelig til å utføre trimming en gang i året. Og den tiden av irrelevant.

Uavhengig av det mangfoldet av Pelargonium Royal, som du ønsker å få et nytt hjem i bushen, anbefales bruke en forplantnings metode. For å gjøre dette, i de første ukene av sommeren eller om høsten å fremstille de borekaks, som er kuttet under interstitielle i en vinkel på 45 grader.

Hvis flukt tilhører dverg varianter, bør det være atskilt med ca 5 cm, og for store -. 10 cm har den ferdige borekaks fra dem trenger å rive av den nederste bladene og blomstene.

Prosessen reproduksjon konge geranium blomst hjemme strekker litt annen ordning enn i tilfellet med andre varianter. Det anbefales ikke å tillate økt jordfuktighet, da det kan føre til råte planter.

Av denne grunn bør du være svært forsiktig med borekaks, når noen dager vil forbli før planting, bør du avstå fra å sette dem ut i vannet.

Mer effektivt tiltak er det å tørke dem i to timer. Men før du trenger å kutte stedet behandle trekull og "Kornevinoy".

For nye geranium busker i hjemmet vil måtte forberede den første potten liten diameter. Ettersom drenering kan anvendes skår, som fyller bunnen av potten.

Deretter blir potten plasseres i jorden basert blanding av torv og sand i like mengder, og grundig vannes. Deretter ble en planting av borekaks høstet.

Plant stilken inn i vått eller svært tørr jord er ikke anbefalt, men i en slik situasjon umiddelbart etter planting og vanning kan bare holde kanten.

En populær metode for forplantning av konge geranium kan forklares ved det faktum at de høstede skuddene raskt slå rot. Vanligvis nok 3-4 uker for de første skuddene dukket opp. Dette er et sikkert tegn på at det er på tide å forsiktig øke vanning.

Imidlertid er det behov for å til å utøve maksimal nøyaktighet, siden det er en fare suge substrat.

Når vil ta 4 uker, de unge buskene begynner å kongelig Pelargonium stivne i solen, og deretter ta vare på dem følger samme mønster som for voksne individer.

Vente på dannelsen av deres godt utviklet rotsystem, er det mulig å utføre en transplantasjon geranium i jordsmonnet, som er laget av kompost.

Selv på bakgrunn av fremveksten av mange blomster og blader seg en kongelig geranium forblir ofte ganske kompakt. De resulterende rot spirer er ute etter ekstra plass for vekst i dreneringshullet, og når de gjør det, de slaktet ham.

Dette er en av de vanligste årsakene til hvorfor ikke pelargonium blomst i hjemmet. I nødvendigvis ved hjelp av friskmalt substrat hensyn til ikke mer enn en gang i to år, kan pelargonium transplantasjon utføres.

Først må du fjerne den gamle rhizome fra bakken ved hjelp av lavenergi risting. Deretter blir trimming utføres lange, tykke røtter og skudd med beregningen for å fjerne halvparten av dem. Så tilbake til den gamle geranium potten som tidligere hadde fylt med frisk jord.

Delta i transplantasjon anbefales i våren, selv om tillatelse til å gjøre det hvis det er nødvendig og når som helst i løpet av vekstsesongen Pelargonium kongelig.

Den største faren for de kongelige geranium sykdommen vises "svart etappe". det kan defineres ved at stilkene er malt i svart på bakkenivå. Men vi må være veldig forsiktig, fordi denne sykdommen raskt kan treffe hele anlegget.

Vanligvis skjer det på grunn av platetypen eller jordfuktighet. For å unngå dette, er det nødvendig for en kongelig Pelargonium for å skape optimale betingelser utvikling, og de foreslår å tilveiebringe en forholdsvis tørr luft.

Det er også et problem for geranier er rust. Den skade fra det er manifestert i gulning av bladene og deres påfølgende utryddelse. Er ikke beskyttet mot denne sykdommen skudd og geranium blomster.

Derfor ser de potensielle tegn til rust på bladene av en blomst, de umiddelbart Vi trenger å bryte, som er et effektivt forebyggende tiltak mot denne sykdommen.

Kongelig Pelargonium for mange høres ikke veldig kjent, men dette er ikke overraskende, fordi det er det offisielle navnet på geranium.

Under den ligger ganske vakker plante, som kan være spektakulære dekorasjon, ikke bare i leiligheten, men også i hagen. Men skikkelig vare på det innebærer Opprettelse av gunstige forhold for vekst, eller vente på blomstring Pelargonium blir ikke lett.

Hvordan ta vare på geranier kongelig?

Kongelig geranium, som ellers kalles Pelargonium, bevisst mottatt en grand navn kongelig geranium, som ellers kalles Pelargonium, bevisst har mottatt en slik stor tittel. Dette anlegget er preget av den utrolige skjønnhet, eleganse og nåde. Men, og omsorg er nødvendig kongelig. I motsetning til andre varianter av brødre, dette er representativt for floraen som trenger spesiell omsorg og konstant oppmerksomhet. Hvis du ikke gir de ønskede blomst, frodige knopper og kan ikke vente.

Vakre kongelige er opprinnelig fra Sør-Amerika, der det er fuktig og varmt klima. Det er derfor det føles bra i varme fuktige områder. I Europa, den fantastiske blomsten levert bare på slutten av XVIII århundre. På kort tid fikk han enorm popularitet blant gartnere. Siden det øyeblikket, oppdrettere er en uopphørlig arbeid som et resultat av hvor lyset kommer flere og flere nye varianter av kongelig pelargonium. Det er vanskelig å nevne det nøyaktige antallet arter som er kjent i dag.

Hjemme, en edel representant for flora vokser til en høyde på 60-80 cm. Vokser høyere busker anses ikke hensiktsmessig fordi blomstene vises bare på de høyeste punktene i vekst. Hvis geranium når en meter i høyde, er det helt mister sin dekorative kvaliteter. Men hvis du er en elsker av eksperimentet, kan du prøve å vokse i det åpne feltet busk høyde på 1,5 m. Det er et perfekt bakteppe for lav voksende hage innbyggere.

Vakre kongelige er opprinnelig fra Sør-Amerika

Beskrivelse av Royal anlegg

Den viktigste kjennetegn ved kongelig geranium - nydelige blomster. Bredde kan de nå 25 cm. For imidlertid å oppnå en slik prakt, er det nødvendig å tilveiebringe riktig omsorg for anlegget. Jo mer gjødsel med kalium og fosfor man gjør under klargjøring for blomstre, knoppene er større. Vanligvis er det inflorescences av middels størrelse - ca 15 cm.

Alle kongelige er i den sentrale delen av kronbladene ovale flekker. De er mørkere og mer mettet enn andre partier. Det er både klassisk og terry konge pelargonium. Nylige ser mer fordelaktig. Shades knopper er slående i sitt mangfold. Det finnes tilfeller av gule, blendende hvit, lilla, rød, rosa og til og med oransje farger.

I motsetning til andre varianter av geranium, har kongelige personer en relativt kort blomstrende periode

Kronblader av planter er så flat konkav, og lett bølget. Sjeldne arter av planter av kongen korrugerte farger. Bladene er tannet, oval eller rund form. Overflaten er vanligvis grov, ganske behagelig å ta på. Shade blader avhenger den generelle tilstanden i de kongelige. Hvis blomsten er sunt og er utstyrt med alt nødvendig, har sin løvverk en rik smaragd farge. Den sentrale stammen og alle tett dekket skudd. Og hvis anlegget føles dårlig, løvverk fades, som en del av Bush blottet.

I motsetning til andre varianter av geranium, har kongelige personer en relativt kort blomstrende periode. Som regel ikke overstiger seks måneder. Potteplante blomstrer tidlig på våren.

Hva var fengselsforhold krever blomsten?

Som alle medlemmer av adelen, gjør konge geranium høye krav til vilkårene for forvaring. Til kjæledyr føler deg komfortabel, bør du observere grunnleggende regler 4.

 1. Tsar geranium absolutt ikke kan stå som en vannmettet, og jord uttørring. I tillegg fikk hun fra direkte sollys og vind. Derfor er erfarne dyrkere anbefales sterkt for sommeren å plante denne blomsten i et åpent terreng. I motsetning til de pårørende, vil han ikke være fornøyd med tempe. Det eneste som kan gjøres i sommer - for å gjøre riktig pelargonium i en pott på en balkong eller hage. Det er viktig å se til at anlegget var i penumbra, og ikke stå i et utkast. Geranium, som bor i vinduskarmen i sommer krever skyggelegging. Hvis du ikke gjør det, på papirlapper kan dannes solbrenthet.
 2. En annen regel som gartner må være skrevet i sin dagbok: kongelige personer bør ikke oppleve en mangel på lys hele året. I motsetning til sone geranier, som akkumuleres i sommersolen i det kommende året og overvintrer godt, selv i svakt opplyst rom, kan den kongelige planten ikke leve i mørket. Hvis det er for lite lys, er det utarbeidet, og heller ikke har krefter til å legge blomsterknopper for neste blomstring. Derfor, for en frodig blomstring kresen skjønnhet blomsterhandler er det anbefalt å kjøpe en spesiell lysrør.
 3. For å starte en geranium blomst, må du ta vare på vedlikehold av spesielle temperaturforhold. Om vinteren, føles det flott anlegg på 12- 15 ° C. I slike forhold legger det blomsterknopper å blomstre i neste sesong. Hvis temperaturen økes og overstiger det punkt på 24 ° C, begynner blomst å føle ubehag. I beste fall opphører den å blomstre, og i verste fall - helt stopper veksten.
 4. Spesiell oppmerksomhet i omsorgen for kongelige personer bør gis til vanning. Velge intensitet av jordfuktighet er nødvendig i lys av den temperaturregime. Om sommeren vanning bør være moderat og regelmessig vinter - skånsom og ganske sjelden. Erfarne gartnere rådes til ikke å helle flytende på toppen, og hell det i pannen. Dette skyldes det faktum at komprimering konge geranium bringer ganske ille. Vanning er bedre å ta regnvann eller ren supernatant.

Hvis du følger disse enkle retningslinjene, vil Pelargonium føle deg komfortabel. Hun vil takke dyrker vakker og lang blomstringen.

Som alle medlemmer av adelen, gjør konge geranium høye krav til innholdet av forholdene

Når og hvordan du repot anlegget?

I motsetning til sine brødre, som opplever den årlige transplantasjon ut i hagen og tilbake kopi av en kongelig er ikke en fan av slike bevegelser. Det er bedre å ikke forstyrre hans overføring igjen. Endre potten bare trenger å hvis grodd rotsystemet er ikke lenger passer inn i den gamle. Frem til dette punkt kan være begrenset bare til beholderen periodisk tilsetning av frisk jord.

Transplantert Pelargonium anbefales 1 ganger i 2 år. Hvis tiden ikke utføre denne prosedyren, kan planten ikke blomstrer eller blomster på busken vil være svært liten. Det er bedre å gjennomføre en transplantasjon så snart som mulig. Optimal tid - i begynnelsen av februar. Etter blomsterknopper begynner å dannes, og det blomstrer.

Primer for de konge er ikke forskjellig fra jordsmonnet, som er egnet et annet medlem av arten. Det er mulig å fremstille selv blanding i like deler:

Pass på å ta vare på etableringen av en drenering lag. Ellers er anlegget sannsynlig å dø på grunn av vann stagnasjon på røttene. Ettersom drenering kan benyttes ekspandert leire, grus, knust sand. For voksende hortensia er beste keramiske potter. De gir jevn luftfordeling og opprettholde en passende temperatur skrøpelige koma. Etter transplantasjon, bør oppmerksomheten til blomsten økes.

I motsetning til sine brødre, som opplever den årlige transplantasjon ut i hagen og tilbake kopi av en kongelig er ikke en fan av slike bevegelser

Hva gjødsel nødvendig geranier?

Gjødsel trenger geranium kongelig opplevelse i perioden aktiv vekst, dannelsen av knopper, blomstring. Gjør de næringsstoffene du trenger hver 2. uke i perioden fra slutten av mars til midten av november. Bedre utnyttelse av flytende tilførsel, for eksempel, er et godt middel til å jodløsning. For dets fremstilling er det tilsatt 1 dråpe av substans i en liter vann. Omtrent 50 ml av blandingen fremstilt ved forsiktig å søle på veggene i potten. Ved riving av et større volum for å mate det er en risiko for skade rotsystemet.

For kraftverk kan brukes og kjøpt gjødsel. Det er imidlertid viktig å se på det som ikke er dominert av nitrogen i deres sammensetning. Ellers stilkene og bladene vil vokse aktivt, men knoppene vil bli betydelig mindre. Det er bedre å velge en blanding med et høyt innhold av kalium og fosfor. De vil sikre en lang og rik blomstring.

Frisk organisk materiale i ikke anbefalt til bruk som gjødsel for geranier. Kongelig anlegget rett og slett ikke oppfatter dette gjødsel.

Gjødsel trenger geranium kongelig opplevelse i perioden aktiv vekst, dannelsen av knopper, blomstring

Når og hvordan er beskjæring?

Feil beskjæring - en av de vanligste feilene nybegynnere i økende konge geranium hjem. De fleste gartnere mener at den beste tiden for denne prosedyren er begynnelsen på våren. Dette er imidlertid mening feilaktig. Det er bedre om beskjæring er gjort umiddelbart etter blomstring, dvs. i slutten av august eller begynnelsen av september. Hvis vi behandler busken om våren, er det usannsynlig å blomstre i neste sesong.

Optimalt hvis trimming gjennomføres i to trinn med et intervall mellom øktene 1-1,5 måneder. I dette tilfellet vil den kongelige personen opplever mindre stress og enklere overføringsprosessen. Etter fjerning av unødvendige deler av anlegget er det nødvendig å behandle geranium gjødsel.

Hvis beskjæring utføres riktig og i tide, vil fallet i geranium begynner å vises unge skudd. De trenger å være sikker på å knipe et par av 4-5 blader. I dette tilfellet, nye stengler vil vokse enda mer aktivt. Blomster fagfolk som utgjør den store utstillingskopier, bruker i gjennomsnitt 3-4 nipping i sesongen. Som et resultat, blir fjæren et dekorativt busk kompakt form og blomst voldsomt. Antall prischipok fra amatør gartnere på mange måter avhengig av forholdene i anlegget. Ikke glem: i alle fall den siste prosedyren må holdes senest i begynnelsen av februar. Hvis imidlertid i løpet av vinteren bush sterkt strukket, vil det være bedre om, i stedet for å knipe finalen vil bli avholdt beskjæring overgrodde skudd.

Riktig vare på geranier (video)

Borekaks er den enkleste, mest effektive og vidt brukte metoden for reproduksjon av den konge geranium. For ham, kan du bruke topper med 3-4 par av brosjyrer, innhentet under trimming. En bør vite at de stiklinger av dette anlegget ikke kan være forankret i vann. I fuktige forhold, er de ikke øker sine røtter, men heller råtne.

For å duplisere busken, er det nødvendig å danne et rom med trekull snitt, litt tørr og umiddelbart satt borekaks i bakken. Den optimale sammensetningen av jordsmonnet: en blanding av like deler av perlitt og torv. Det anbefales å umiddelbart plante unge planter i individuelle potter, og kan brukes torv kopper. Dette vil eliminere masseødeleggelsesvåpen grønne kjæledyr i tilfelle at vedlikehold og reproduksjon ble utført riktig.

Borekaks er den mest enkle, effektive og mye brukt metode for reproduksjon av den konge geranium

Omtrent 1-2 måneder plantene å slå rot fullstendig, hvoretter de kan transplanteres inn i næringsblanding bestående av løvtre torv og jord, sand og torv blandes i like proporsjoner. Shelter stiklinger banker eller polyetylen trenger ikke nok til å holde dem i et varmt rom med moderat lys, noe som sikrer rettidig vanning.

For en frodig blomstring og riktig vekst i vekstsesongen de unge busker må periodisk matet. Bedre utnyttelse av gjødsel med lavt nitrogeninnhold. Under blomstringen, som i tilfelle av riktig pleie oppstår ca 6-9 måneder etter rooting, anbefales det å bruke en gjødsel for blomstring potteplanter. Du kan kjøpe dem i noen spesialiserte butikken.

Multipliser kongeætten, i motsetning til andre arter av Pelargonium, ikke kjærlighet. Vanligvis, når man bruker denne metoden har dobbelt og semi-doble varianter av de fineste hovedkort som overføres. Men hvis du er en fan av eksperimentering, sørg for å prøve å vokse en fantastisk geranier fra frø. Du kan være i stand til å skape et nytt utseende.

Hvorfor ikke en kongelig geranium blomstrer?

Blomsterhandler amatør, ble eierne av en vakker kongelig geranium, ser frem til det øyeblikket da en vakker grønn pet blomst. Men ofte må de bli skuffet: i stedet for de vakre store inflorescences pirkete konge geranium bare gir rikelig løvverk, og raskt voksende skuddene er strukket og ødelegge hele utseendet. Hvorfor skjer dette? Mest sannsynlig, i omsorgen for et anlegg de grunnleggende reglene er brutt:

 • Bush lider av en mangel på lys eller på grunn av feil valgte temperatur;
 • blomst bor i for stor pott;
 • innsetting av gjødsel har ubalansert sammensetning;
 • Endringen har ikke blitt gjort på tid;
 • beskjæring gjort i strid med grunnleggende regler eller helt fraværende.

Alle årsakene til mangelen på blomstrende klarer ganske lett utbedret. Når dette er gjort, den fantastiske konge glede din frodig blomstring.

Hvilke sykdommer og skadedyr er farlig for geranier?

Som alle andre potteplanter, konge Pelargonium utsatt for sykdommer og skadedyr. Vanligvis sykdommer angriper den grønne kjæledyr på grunn av brudd på vilkårene for forvaring. Men hvis kontinuerlig overvåke anlegg og tid til å ta affære, de farlige konsekvensene av invasjonen kan unngås.

 1. Hvis rommet skjønnhets gulnede blader, kan det lider av en mangel på fuktighet eller næringsmangel. Det er et symptom som indikerer for nær en gryte og til og med overforing nitrogengjødsel.
 2. Bladene blir slapp og visnet, de danner en form eller brune flekker? Se etter årsaken til overdreven vanning. Overdreven fuktighet kan føre til utseendet på mørke flekker på den deprimerte stilkene.
 3. Abscission nederste bladene, eksponering av stammen og trekke topper Bush - er klare indikasjoner på at grønn kjæledyr lider av mangel på lys. Dersom Til dette tilsettes feilaktig valgt temperatur, kan de frodig blomstring pelargonium ikke vente.

De syke og de undertrykte plantene blir lett bytte for skadedyr. Kongelig Pelargonium kan angripe whiteflies, bladlus, edderkopp midd. Å treffe tiltak som er nødvendige til umiddelbart etter at inntrengere detektert. Det er nødvendig å isolere infiserte planter fra andre innendørs kjæledyr og håndtere det går med såpevann. Hvis dette ikke fungerer, er det nødvendig insektmiddel sprøyting.

Omsorg for vakre konge geranium vanskelig. Men det fine med blomstrende planter fullt betaler all innsatsen

om vaksinen vil bidra til å forlenge blomst?

Med riktig stell de konge Pelargonium blomstrer voldsomt og årlig. Men en ulempe det har alle de samme funksjonene - anlegget har en for kort periode av blomstringen. Heldigvis sosialistene har funnet en måte å løse dette ufullkommenhet. For å gjøre dette, gjelder den vanligste metoden for vegetativ formering - vaksinasjon. Det ble funnet at de kongelige gode forutsetninger. I tillegg er det godt utviklet på grunnstammer av andre varianter av geranium. Samtidig podede bøssing overført visse egenskaper som er karakteristiske for de plantebestander. Spesielt gjelder dette å blomstre.

Som det ble etablert nesten av beste kongelige tilfeller oppstår etter vaksinasjon på duftende geranium og unike. Pode til sone varianter dessverre ikke gir aktiv utvikling og blomstring.

Omsorg for vakre konge geranium vanskelig. Men det fine med blomstrende planter er fullt betaler all innsatsen.

Galleri: konge geranium (25 bilder)

For ikke å miste materialet, sørg for å lagre den på mitt sosiale nettverk Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, bare ved å klikke på knappen nedenfor:

Oppmerksomhet, bare i dag!

Be deltakerne til samfunnet vårt!

Det er helt gratis 🙂

Be deltakerne til samfunnet vårt!

Beskrive problemet så detaljert som mulig, fortell oss om deg selv. Det er også ønskelig å oppgi e-postadressen du vil motta varslinger om svar. Det er gratis!

© 2014-2016, MoyaTeplica.ru - alt om veksthus.

Kopiering av materiale er kun tillatt med en link tilbake til kilden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

+ 46 = 47