Pelargonium konge

kongelig Pelargonium

Kongelig Pelargonium, geranium eller royal - er en svært vakker plante som kommer fra Sør-Amerika, der, som du vet, er tropisk klima. I Europa ble det brakt på det attende århundre, fra den tiden oppdrettere brakt mange varianter.

Pelargonium kongelig kjærlighet for de vakre blomstene, selv om omsorg er ikke så lett for henne. Det er mye mer lune enn sin nærmeste slektning - og sone geranium. Men de som tør å ha et hus plante, absolutt ikke vil angre på, fordi hele våren og sommeren de kan nyte den fantastiske blomstringen pelargonium i leiligheten eller på balkongen.

Anlegget er en liten, opp til seksti centimeter i høyden. Du kan sette den i vinduskarmen i potter suspendert. Summer konge Pelargonium ofte plantet på balkongen i skuffene. Stilkene er erigert, urteaktig. Smaragdgrønt bladverk helt dekker busken. Overflaten av arkene grove, med lette våpen.

Diameteren av blomsten er omtrent 5-7 centimeter. De øvre bud kronbladene overlagret på bunnen som en vifte. Formen og fargen av deres meget mangfoldig. Det finnes varianter med hvite, lilla, lilla blomster. Det er trolig ingen slike fargen rød, som ikke ville ha blitt malt blomster konge pelargonium. Knoppene er ensfarget eller kontraster med inneslutninger i sentrum. I form, kan de være enkle og frotté, med en glatt, bølget eller korrugert kant. Blomster ser flott ut på bildet.

Blomstrende varer i ca tre eller fire måneder, om konge pelargonium har godt stell og riktig fôring. Det er kortere enn for andre typer geranier. Utvide denne perioden kan være en vanlig fjerning av tørkede knopper, mineralgjødsel og kalium og fosfor, noen dyrkere for å gjøre dette vaksinering konge Pelargonium til andre typer planter. Smell under blomstring nesten der, det mange anser en fordel, fordi ikke alle liker den intense duften av geranium.

Som allerede nevnt, er omsorg i hjemmet for den kongelige geranium ikke så enkel. Ved den minste overtredelse av reglene, opphører det å blomstre. Pelargonium vokser dårlig i skyggen, men det direkte sol ikke liker: bladene kan få brannskader. Underfill eller overløp like skadelig effekt på blomsten. Anlegget kan påvirke sykdommer og skadedyr. Her er de grunnleggende reglene for omsorg, som krever en kongelig Pelargonium hjemme.

 • Light. Kongelig Pelargonium liker mye lys, så det blomstrer i lang tid og rikelig. Du kan selv sette den på den sørlige vinduskarmen, trenger bare å sørge for at de direkte solstrålene ikke brenne blader. Om vinteren, bør anlegget være en ekstra høydepunkt, som et resultat av mangel på lys stammer for tett trukket.
 • Temperatur. I sommer, bør romtemperaturen ikke overstige 24 grader. Vinter geranier trenger en hvileperiode, noe som er mulig bare på 12-15 grader. Hvis han ikke etterkomme, vil anlegget ikke blomstre. Det samme kan skje i tilfelle av overoppheting eller hvis du setter en pott på utkast.
 • Vanning. Flower elsker fuktighet, så det bør vannes rikelig. Mellom hver vanning matjord bør nesten tørr. Noen dyrkere rådes til ikke helle vann i potten, og i sumpen. Vodichka bør slå brønn, kan brukes til vanning vannet kokte.
 • Luftfuktighet. Hvis rommet ikke er for tørt, spray geranier er ikke nødvendig. Hun er redd for vanndråper på blader og blomster.
 • Gjødsel. Gjødsling bør gjøres i løpet av våren og sommeren, i blomstringsperioden. Det er best å bruke en gjødsel med mer kalium og fosfor, så kan du forlenge blomst i flere uker. Gjør dem være en gang i fjorten dager.
 • Jord. Konge geranium liker jord med en nøytral eller svakt alkalisk reaksjon. For å redusere surhet, er det anbefalt å helle i potten litt av aske, som også vil bli en god gjødsel. Sørg for å tillate riktig drenering slik at vann ikke stagnere blomsterpotte.

Hvis skikkelig gi omsorg i hjemmet, Pelargonium vil blomstre hvert år i flere måneder. Til tross for alle vanskelighetene, mange eiere av denne planten er svært fornøyd med at kjøpte den, fordi skjønnhet blomster verdt en liten innsats for å vokse denne arten av geranium. For en bedre forståelse av reglene for omsorg, kan du se den tilhørende video.

Poding, forplantning, poding og beskjæring

Pelargonium kongelig elsker formering med stiklinger - er den enkleste og mest populære måten. Husk at rooting i vann er nesten alltid mislykket, stengel råtner, og nesten aldri slår rot, så det burde være plantet direkte i bakken. Borekaks gjennomført i andre halvdel av august eller i begynnelsen av september, ikke senere. Skjær en kvist fra toppen av en lengde fra syv til ti centimeter.

Deling må ha to eller tre knop. Etter å kutte sin venstre i noen timer slik at den tørket opp litt, og deretter plantet i fuktig jord med god drenering. Ønskelig å blande jorden med grov sand. stilker trenger ikke å dekke filmen.

For å beskytte mot sykdom bakterie, jord dypfryst i en ovn eller behandles med en konsentrert løsning av kaliumpermanganat. Etter denne behandlingen, kan borekaks frisk Pelargonium konge plantet i bakken ikke være tidligere enn to dager, slik at jorda bør være forberedt på forhånd. Etter et par uker, da vil forankring av unge planter utføres planting i en permanent pott. Å fremskynde prosessen, er det anbefales forsiktig klemme av arkene på kvisten, og deretter alle energianlegg vil gå til dannelsen av røtter.

Seed forplantning - en arbeidskrevende prosess, men denne metoden gjør det mulig å oppnå mer hardføre planter med lengre blomstringsperioden. Seed kjøpes i butikken. Frø av liten, avlang form. Plantet dem i en grunn beholder.

Den jord skal være strukturelt, er det best å ta en blanding av torv og sand, tilsetning av en liten bit av aske. Utdype frøene i jorden til en halv centimeter. Planting er utført i midten av februar. De første skuddene vises i omtrent en måned. Når spirer kan ses to virkelige blad, hold plukke i en liten pott.

Winter Pagon Pelargonium trukket, fordi de ikke har nok lys. Fordi pre-season blomstrende planten trenger beskjæring. Bruke den i slutten av februar. Toppen av grenene nøye kutt for å danne en vakker krone. De kan brukes til blomst avl. Beskjæring bør ikke være radikal, som planten opphører å blomstre. Transplantert kongelig pelargonium er ikke veldig ofte - en gang hver to eller tre år. Det bør bli husket at det er i blomst bare i nært potten, ikke pot for stor ikke passer henne.

Making Pelargonium blomstrer lenger mulig med hjelp av vaksinasjoner på den andre. Det er best egnet for denne typen duftende geranier og unik. På sone Pelargonium konge overlever dårlig. Graft ta kvist med to eller tre plater, få en skrå klippet lengde på omkring en centimeter (seks mulige). De samme delene ble tatt på et nytt anlegg, kombinere dem pent binde ulltråd eller polyetylen film. Alt skal gjøres i et rent, nesten sterile forhold, ikke en annen smart ikke slå rot.

Kongelig Pelargonium elsker voksende grundig, oppstår det vanskeligheter ganske ofte. Noen ganger anlegget bladene blir gule. Hvorfor skjer det? Hvis dette skjer bare på tips og bladfjær selv er sannsynlig å blomstre litt fuktighet. Hvis bladene wilt, råtne, så årsaken til gulning av det motsatte - overløp. Så lite vann pads kan oppstå når for rikelig fuktighet i jordsmonnet på arkene. Ved lav temperatur luften i vinter ark kan finne rødt. I dette tilfellet bør geranier være langt borte fra vinduet. Med mangel på lys bladene av Pelargonium kan også falle ned.

Mottagelige planter og sykdommer. For eksempel er det farlig hvis blomsten formørket ben: å redde det vil ikke fungere. Vi må kaste anlegget, sammen med bakken og vinduskarmen potten og må håndtere klor. Fra et overskudd av fuktighet i arkene kan vises grå mugg, forårsaket av et sopp. De trenger å raskt fjerne og å etablere riktig vanning. Fra skadedyr Pelargonium hovedsakelig påvirke Weevil og whitefly. De kan ødelegge insektmidler og insekt lite om bare nøye samlet.

ROYAL CARE Pelargonium, stiklinger! AGROVOL

ROYAL CARE Pelargonium, stiklinger! AGROVOL

Kongelig Pelargonium (geranium kongen) svært ef

Kongelig Pelargonium (geranium kongen) svært ef

Hei alle sammen. I dag skal vi se Reza

Hei alle sammen. I dag skal vi se Reza

Hvem ønsker å kjøpe min FRØ er en link til min Maghazi

Hvem ønsker å kjøpe min FRØ er en link til min Maghazi

Denne videoen er vist som dupliseres konge P

Denne videoen er vist som dupliseres konge P

I denne videoen viser jeg deg hvordan du skal ta vare på gjen

I denne videoen viser jeg deg hvordan du skal ta vare på gjen

TYPER geranier. TYPER Pelargonium. Pelargonium ROYAL

TYPER geranier. TYPER Pelargonium. Pelargonium ROYAL

Video om hvordan du kan trimme høsten konge Pelargonium

Video om hvordan du kan trimme høsten konge Pelargonium

Alle mine blomster vennligst besøk: http://cvetovodstvo.pp.ua aprikos, ARIS

Alle mine blomster vennligst besøk: http://cvetovodstvo.pp.ua aprikos, ARIS

Pelargonium borekaks - http://webgarden.livejournal.com/50657.html.

Pelargonium borekaks - http://webgarden.livejournal.com/50657.html.

Funksjoner bryr ROYAL Pelargonium hjem: p

Funksjoner bryr ROYAL Pelargonium hjem: p

En annen video om potteplanter. Jeg bruker blø

En annen video om potteplanter. Jeg bruker blø

I denne videoen viser jeg sitt nye rom

I denne videoen viser jeg sitt nye rom

Hvem ønsker å kjøpe mine farger, her er en link til min butikk

Hvem ønsker å kjøpe mine farger, her er en link til min butikk

Borekaks sone Pelargonium-https 😕 //www.youtube.com/watch v = cggq680J

Borekaks sone Pelargonium-https 😕 //www.youtube.com/watch v = cggq680J

Hvordan lage busker frodig konge pelargonium.

Hvordan lage busker frodig konge pelargonium.

For aristokratisk utseende og økt kravene

For aristokratisk utseende og økt kravene

Hvorfor og hvordan å trimme Pelargonium for vinter hemmeligheter Nn

Hvorfor og hvordan å trimme Pelargonium for vinter hemmeligheter Nn

Mange stiller spørsmålet, hvorfor ikke Pelargonium blomstrer. Årsaken kan være nesten umerkelig og sopp råte. Du må nøye undersøke blader, stengler, rotsonen. Syk av plantene ble fjernet og behandlet med soppdrepende det er også nødvendig å redusere vanning.

Hurtig avsnøring av blomstene kan være assosiert med et overskudd av nitrogen i jorda eller for tørr luft i rommet. Han ønsker ikke å blomstre Geranium i en blomsterpotte for stor. Problemet kan oppstå på grunn av mangel på lys, mens Pagon blir for lang og ikke utvikle blomster stilker. Alge kan hindre for lav temperatur om vinteren eller våren, og overoppheting i sommer. Skade på planter og hyppige transplanterer.

Populære varianter av kongelig Pelargonium

Omfattende katalog av varianter av pelargoniums, her forteller vi deg om de mest populære. Her er de viktigste:

 • Sally Munro. Veldig vakker plante med store blomster. Den øvre kronblad mørk rød (nesten svart) farge med en hvit kant rundt kanten. Nedre - blek rosa som fargen på eplet. Bloom kan flere ganger per sesong.
 • Pelargonium varianter av Mandarin. Sjarmerende delikat plante med oransje blomster av middels størrelse. I sentrum av den hvite knopper. Kanten av kronbladene er flat, med en hvit kant.
 • Variety Candy Blomster Rosa med Eye of the tyske serien Candy blomster. Grandiflora plante rosa, dempede nyanser. Svarte flekker på kronbladene synlige.
 • Candy Blomster Bright Red - liksom den samme serien. Blomster kirsebær rød med en diffus svart flekk på kronbladene. Anlegget er godt forgrenet, danner en vakker krone og lang blomstringen.
 • Mona Lisa. Variasjon med svært store blomster strålende hvit. I sentrum, nær de røde pollenbærere kan noen ganger ha diskré rosa. Kronblader bølget kant.
 • Regalia Chocolate (sjokolade). Variasjonen med mørk rød, sjokolade-farget store blomster. Petals åpne bredt, på kanten av deres flat.
 • Black Prince. Små anlegg, opptil førti cm høye. Blomster plomme farge, petals på kanten har en sølv kanter.
 • Carisbrooke. Variasjonen med vakre lyse rosa blomster. På toppen kan du se den delikate kronblader av en marmormønster i form av barer og flekker.
 • Georgina Blythe. Anlegget er en liten, opp til trettifem cm høye. Blomstene er store, lyse rød farge med en oransje farge. Neck hvit. Kantene på kronbladene undulate, som ryushek.
 • Lavendel Grand Slam. Den gjennomsnittlige høyden av en plante med rosa og lilla blomster. På toppen kan du se kronbladene mørkere nyanse av lilla fjær.
 • Morwenna. Grade kompakt. Blomster store, dype røde, nesten svart, som gamle vin farge. Kantene på kronbladene ligne en fantastisk blonder, som ser veldig flott ut på bildene.
 • Hvit Glory. Variasjonen har store, mer enn syv centimeter blomster, hvite som snø, skinnende rent. Plantehøyde er gjennomsnittlig, opptil førti-fem centimeter.

Plukk opp anlegget kan være til din smak, tar hensyn til egenskapene til hver variasjon. Riktig omsorg vil sikre rikelig blomstring hvert år. Det viktigste - elsker blomst rommet, så vil det ta lang tid å behage sine herrer.

Photo Royal Pelargonium og plante omsorg i hjemmet

I hagen, i vinduskarmene, balkonger og selv på byens blomsterbed med utbruddet av sommeren, kan du se de farge blomstrende busker Pelargonium, populært ofte kalt geranier. På grunn av enkelheten og unpretentiousness omsorg Pelargonium nyte en velfortjent kjærlighet blomsterhandler. Men få, dessverre, jeg mistenker, at blant disse "Cinderellas" av familien har sin egen "Queen".

Kongelig Pelargonium, Pelargonium grandiflorum eller regale forskjellig fra pårørende mest frodige blomstring og litt mer lunefull karakter.

Har store Pelargonium

Som det sømmer seg en plante med et så stort navn i hjemmet konge Pelargonium, avbildet, å bry seg mer krevende enn de vanlige varianter av geranium sone, og blomstene er ikke så lang tid. Men da han så en flott tid, samlet i blomsterstanden-paraplyer blomster i alle former og farger, er det umulig ikke å tenne et ønske om å vokse som en vakker plante i vinduskarmen.

Kongelig pelargonium i høyde når 30-60 cm, skiller seg fra andre arter:

 • foldet blad med en tett, grov å ta arket platen og ujevne kanter;
 • store, opp til 7 cm i diameter, enkle eller doble blomster.

Dekorative blomsterstander legge til flere farger av kronbladene, men hvis sone geranium blomstringsperioden avsluttes i høst, den siste blomsterstanden på den kongelige Pelargonium fade i andre halvdel av sommeren.

Som et resultat, kan du nyte de lyse fargene på luft caps kan være fra tre til fem måneder, og dobbelt synd, hvis våren på en busk og ikke vises knopper.

Hvorfor har ikke de konge Pelargonium blomstrer?

Etter slippe av en ung plante i jord, er dyrkere-fans venter spent på utseendet av grønne prangende blomsterstander, men noen ganger de har å forholde seg til skuffelse. I stedet for blomster geranium grandiflorum gir bare greener, og de raskt voksende skuddene vil snart miste utseendet og strukket. Hvilke feil ble gjort i omsorgen for den kongelige pelargonium i hjemmet, og hvorfor, som på bildet, forble anlegget nesten uten blomster?

Faktisk, hvis ikke Pelargonium blomstrer i tidsrammen, kan det tyde på:

 • for ikke de riktige temperaturbetingelser eller ved dårlige lysforhold;
 • at anlegget er plantet i en gryte er altfor omfangsrik eller uharmonisk mottar gjødselsammensetning;
 • Utidige transplantasjon;
 • av analfabeter beskjæring eller dets fravær.

Hvordan ta vare på den kongelige Pelargonium til anlegget regelmessig blomstret, det var sunt og ikke miste den dekorative hele året?

Summer omsorg for konge Pelargonium hjemme

Snakker av unpretentiousness Pelargonium, gjorde kjennere av denne typen ikke dissemble.

Kongelig Pelargonium å føle seg komfortabel og fornøyd med eierne av rikelig blomstring, blomsterhandler trenger å forholde seg til bare noen få regler som vil legge suksessen til dyrking.

Stor-Pelargonium varianter krevende for lys og elsker å bli utsatt for den mest lysende sol vinduet. Bare i de varmeste dagene, plantene må beskyttes mot mørkere brannskader, men i andre tilfeller, begrensning av verden - er risikoen for:

 • trekking og stripping skudd;
 • å redusere intensiteten av blomstringen;
 • slippe knopper allerede dukket opp.

I motsetning til beslektede arter konge Pelargonium ikke tåler trekk og kald vind, om et slikt anlegg er plantet i en hage, er det også sannsynlig ikke ta knopper. Derfor vokst kongelig pelargonium i hjemmet og omsorg i sommer inkluderer beskyttelse mot trekk. Planter trives og blomstre voldsomt i innglasset i solterrasser og søyleganger.

Hvis overdreven tørrhet i luft om sommeren Pelargonium kan sprøytes med vann ved romtemperatur, og pass for å fukte bladene og knoppene er ikke utsatt for direkte sollys.

Growers, ivrig denne spektakulære kulturen, å vite at i varmt vær plantene mer utsatt for angrep av bladlus og andre skadedyr som er parasittiske på stilker og blader, seriøst svekke Pelargonium. Og her er svaret på spørsmålet: "Hvorfor ikke de konge Pelargonium blomstrer?" Er åpenbar.

Vi bør ikke glemme vanning og gjødsling blomstrende planter. Selv Pelargonium lett tåler tørre perioder, og ikke for krevende på sammensetningen av jordsmonnet, uten vann eller mat det absolutt ikke gi riktig mengde farger. I de varmere måneder, overfører store variasjon krever særlig rikelig vanning, som utføres når det øverste jordlaget tørker ut en smule.

Forlenge blomstringen og for å opprettholde kraftverk kan være hvis du er i gang for å fjerne tørket opp, mistet dekorative blomster stilker.

Funksjoner Winter omsorg for de store-geranier

Etter visner nydelige blomster Pelargonium skal komme seg, men hvis du lar det til neste vår på en varm vinduskarm, neste blomstring kan ikke vente. Hvordan kan du ta vare på pelargonium i høst og vinter? Med utbruddet av høsten, når temperaturen synker, omsorg for den kongelige pelargonium i hjemmet er i endring. Plant i tre måneder gi:

 • temperatur på omtrent 12-15 ° C;
 • sparsom glasur, bare understøttet nedenfra Pelargonium aktivitet;
 • tilstrekkelig belysning.

Fôring hele perioden av dvalemodus er stoppet. Dersom alle vilkårene er oppfylt omsorg, legger anlegget tilstrekkelig antall blomsterknopper og utbyttet av vinter katalepsi nødvendigvis luksuriøse blomst.

Gjennomføring av transplantasjoner og fôring konge Pelargonium

Alle slags forskjellige Pelargonium raske veksten av luftig deler av anlegget. Hvis vokst betydelig over sommeren bush med jord mudret fra potten, røttene av et fullt flettet jorden com på slutten av vinteren konge geranium transplantasjon. Grunnen for denne kulturen å være løs, godt pustende og holder på fuktigheten. Tenker, hvorfor ikke de kongelige Pelargonium blomstrer, blomsterhandler bør ta hensyn til og riktig valg av jord blanding. Et godt alternativ - det er en blanding av like deler av sterilisert hagejord, sand og torv.

Siden rotsystemet ikke tåler vann stagnasjon, til Pelargonium krever kraftig drenering lag ikke mindre oppmerksomhet er betalt til valg av planting potten. Det er på grunn av transplantasjon i en stor bolle for mange dyrkere er skuffet i kulturen, og ikke de kongelige Pelargonium blomstrer.

En gang i volum potten, er anlegget raskt økende den grønne massen, men det "glemmer" for å angi knopper.

En lignende prosess finner sted og riktig valgt blanding av gjødsel. Når dressing for dannelse av knopper og blomster dominert nitrogen, stengler og blader vokse og knoppene blir mindre. Beste blanding for foring av Pelargonium avvike økt innhold av kalium og fosfor, noe som gir et rikelig og langvarige oppblomstringer.

Grunnen til at ingen konge Pelargonium blomstrer kan være feil eller utilstrekkelig beskjæring. Siden anlegget er i sterk vekst, og knoppene er dannet på tuppen av skuddene, de økte netto blomsterknopper lett, i juli og august prischipyvaya eller kutte av toppen av stilkene også regrown. Dette tiltaket vil gi:

 • oppnådd borekaks som brukes for reproduksjon;
 • for å oppnå en frodig blomstring i neste sesong;
 • stimulere veksten av unge skudd;
 • gi bush en kompakt attraktiv form.

Trim anlegget er bedre etter hvert, alvorlig såret den Pelargonium, og etter operasjonen anlegget er nødvendig for å mate opp. På slutten av vinteren, er begynnelsen på en ny formasjon av knopper beskjæring fullført.

Rote stiklinger kan fås året rundt, men i den varme årstid å gjøre det mye enklere.

Som plantemateriale tatt sterke skuddspisser har minst to par blader og kuttes på 5 mm under noden. Lavere later det er bedre å kutte og la ikke mer enn tre av de øvre bladplater. Etter det, sted stykker på borekaks behandlet med knust trekull og venstre for luft i 18-24 timer.

Men det er en annen måte. Innen 10 minutter etter separasjon fra moderplanten cut borekaks:

 • kornevinom behandles;
 • utfelt i en blanding av sand, humus og torv;
 • 2-3 dagers havnen vevde.

Gode ​​resultater oppnås ved å plante stiklinger i fuktig torv tabletter.

I alle fall, planting vannes fitosporin løsning som vil sikre deler av råte utvikling. Og hvordan ta vare på pelargonium etter borekaks ga røtter?

Inntil det øyeblikk når benene er ved en temperatur på 19-23 ° C, er vel etablert, kan det ta fra 8 til 12 uker. Etter denne tid:

 • unge planter er plantet i en fast plass;
 • klemme ut hoved rømning av tredje par blader, tvinge Bush til å gi ny sidestengler.

Hvis hjemmehjelp konge Pelargonium, som avbildet, gode, unge planter er blomstrende, og neste vår små pene busker gi den første blomsterstanden.

Kongelig Pelargonium: populære varianter og funksjoner i hjemmet dyrking

Pelargonium - en velkjent og elsket av mange en blomst. Dens popularitet har det fått for sin skjønnhet frodige blomsterstander, farger som glede øyet og sjelen av våren og sommeren. Hun var ikke masete - vare på blomstene med "fargerike caps" er ikke så vanskelig. En annen grunn til den store spredningen -kan vokser ikke bare innendørs, men også å dekorere balkonger, uteplass, samt hage og park blomsterbed i sommer.

Den historiske fødested av planter - Sør-Afrika. I det XVI århundre ble først lagt merke til i det store fastlandet forskere av flora og fauna i Europa. De brakte med seg noen eksemplarer av blomster og begynte å heve den i sine drivhus. Spesielt populært Pelargonium begynte i England under regimet til dronning Victoria. Denne måten spre seg til andre land, inkludert Russland, hvor i hvert fornemt hus kunne finne noen representanter for den sørlige blomstrende blomst.

Dette mani anlegget har ført til at oppdrettere har begynt for eliminering av alle nye arter. De ble stamfar til sone Pelargonium, som er blant de første hentet fra det afrikanske kontinentet. Det var litt av en høy busk, ca en meter høy, med lyse røde blomster. Men dens viktigste funksjon var tilstedeværelsen av mørke områder i form av en halvmåne på bladene, og dermed var det en del av det vitenskapelige navnet - sone. Blad farge som minner om den velkjente bakeri produkt, så folk begynte å kalle kalatches blomster. Det er et annet navn som du ofte kan høre når det gjelder vakre, lyse og hyggelige blomst - geranium. Men det faktum at geranium og pelargonium - disse er to forskjellige planter.

Pelargonium og geranium - to søstre fra samme familie

Både blomst tilhører samme familie - Geraniaceae. Utad de egentlig ser ut, spesielt på en boks med frø, som er knyttet etter at anlegget bud. Utad ligner det et fuglenebb. Egentlig, takket være denne funksjonen, og de fikk sine navn i greske: pelargos - Stork, geranium - Crane. Hva er forskjellen mellom dem?

 • Pelargonium - "sørlendingen" og geranium - "Severyanka". Derfor vil ethvert forsøk på å krysse de to artene mislykkes. Forskjellen opprinnelse forklarer at geranium trives i tempererte breddegrader: blomstrer selv ved 12 ° C og transporterer vinteren på gaten. Pelargonium kan ikke skilte av en slik motstand mot forkjølelse. Det blomstrer vakkert i vinduene og isolert balkongen hele året. Men her på gata lever bare opp til den første frosten. Derfor anses det innendørs hage og årlig blomst.
 • Blooming disse to skjønnhetene er også forskjellige. I geranium blomster blomstre en etter en, mens Pelargonium samlet i de frodige blomster. Strukturen av blomsten er også forskjellig: den første - en enkel blomsterblad sammensatt av flere (5-8), mens den andre - blomstene er som visper.
 • I farge og forskjeller er observert. Flower-kran er nesten alle farger (unntatt purpur), og blomsten-stork vil ikke være i stand til å demonstrere kronbladene med blå undertoner.

For mange år etter åpningen av blomsten, det er mange typer av pelargonium, som senere fusjonerte inn i hele gruppen. Avhengig av de karakteristiske trekk er delt inn i Pelargonium: sone, plyuschelistnye, unike, duftende, engler og kongelig.

Sone Pelargonium: Key

En meget bred gruppe som omfatter et stort antall varianter at "samfunnet" er delt inn i undergrupper. De alle samlet på informasjon om "design" blomst.

 1. Tulip. Veldig vakre arter Pelargonium. Navnet på denne undergruppen er mottatt via en halvåpne blomster, formet som en mini-tyulpanchiki. De er samlet i tette blomsterstander, ligner en liten boutonnieres. De ble avlet i USA på slutten av 60-tallet. De fleste likte slike varianter av denne kategorien som: Red Pandora, Lilian Andrea, Marbacka Tulpan, Emmafran Bengtsbo, Patricia Andrea.
 2. Rozebudnye. Blomster denne arten er som roser, petals som er pent brettet til knopper. Et stort antall av buketter i en enkelt terry blomsterstanden former vakker, fluffy glomerulus. Slike Pelargonium, roser dukket opp i slutten av forrige århundre og har siden vist et stort antall varianter.
 3. Gvozdikotsvetnye. Blomster har slike Pelargonium petals kantet med rufsete kanter. Man får inntrykk av at bush er stiplet med liten fedd.
 4. Kaktusovidnye. Interessant og svært sjelden gruppe av Pelargonium, utgitt på slutten av det nittende århundre. Deres funksjon - hver lepestochek innpakket i en slags pakke, som floral hatter blitt litt bustete utseende.

Plyuschelistnye (ampelnye) Pelargonium

Plyuschelistnye (ampelnye) Pelargonium lenge okkupert sin nisje blant de mange arter og sorter. Deres særegenhet er at stilkene har ikke oppreist, og lang og henger ned (deres vekst kan variere fra 30 til 100 cm). Harde blader i skjemaet ikke mye forskjellig fra eføy. Og fargen og strukturen av planter kan glede alle, selv de mest pretensiøse, dyrker: det enkle, terry, rozovidnye, nesten alle regnbuens farger. Pelargonium er det ganske lang tid, den første omtale av dem er fra begynnelsen av XVIII århundre. Vakker representant hederacea - Pelargonium hvit Ice Rose. Dens ganske store, doble blomster av en snø-hvit farge fascinerer med sin skjønnhet og fintannet blad understreke den fantastiske ømhet og renhet "is roser".

Unicum - karakteristisk for antikkens kultur

Unicum - "eldre" blant pelargonium. I andre halvdel av XVIII århundre, var dette tilfellet med utskårne blader tatt ut, vakre blomster og velduftende lukt. Spesiell fordeling fått bolig i viktoriatiden, da nesten alle hager adelen ikke gjøre uten noen representanter for denne arten.

Ikke alle vil like lukten av Pelargonium, som det produserer, hvis du tilfeldigvis berører bladene. Men det finnes varianter som er like velduftende, fylle huset en rekke fine smaker. Ved første øyekast er det ganske iøynefallende planter, med sjeldne, beskjedne blomster. Men denne gruppen ikke er verdsatt for sin skjønnhet og for eiendom og forfriskende flavored luft. Hvis du ønsker å føle lukten av gran eller furu, er det mulig å sette i potten rommet Orsett, Clorinda, Fernleaf, Fair Ellen. Fruktige noter vil fylle luft Mabel Gray, Orange Fizz (sitron), s. Moliconum (ananas), s. Odoratissimum (eple), fruktig (fruktige), s. Grossularioides (kokos). Parfyme elskere kan liker variasjon Brilliante, Candy Dancer, Fragran. Minty friskhet utstråler Gemstone og Lady Plymouth.

Kongelig Pelargonium - dronningen blant familien Geraniaceae

Kanskje den vakreste av hele familien Geraniaceae - Pelargonium kongelig, kongelig utstyrt med store blomster i ulike nyanser og frodige blader som lønn.

Det ble oppnådd fra hybridiseringen av flere arter av blomsten. I Tyskland er det som kalles Pelargonia grandiflorum, og fant noen navn - regale eller grandiflora. Pelargonium vokst i den kongelige husholdning samt sone, men det har en mer "vimsete karakter" og krever mer vedlikehold. En annen forskjell er ikke i favør av "kongelige person" - det bare slektninger med riktig pleie kan blomstre hele året, og det løser knopper for 3-4 måneder. Spesielt Pelargonium lunefull vinter: på denne tiden av året er det nødvendig å etablere en temperatur i området 10-12 ° C, Hvis du ikke gjør det, da anlegget ikke vil legge knopper på neste blomstring. Men slike tiltak blir kompensert av den edle og storslått skjønnhet blomst. Et karakteristisk trekk ved artene - blomster nesten aldri ensfarget. På kronbladene er alltid presentere noen flekker, linjer, kantlinjer og andre "pynt".

Så stor, virkelig kongelig blomsterstanden gir ikke noen annen form for 5-7 cm i diameter - på størrelse med en vanlig enkelt blomst. Det forsterker inntrykket av en bølgekant av kronbladene. Denne funksjonen har effekten av luft skyer av hvite, lilla, lilla og burgunder farger, uhell klamre seg til de spisse utskårne bladene.

Sorte mangfold av kultur

Til dags dato, mange varianter av kongelig Pelargonium tillate deg å velge en blomst for enhver smak. Den mest kjente av dem: Ann Hoystead, Black Prince, Bredon, Bush, Carisbrooke, Funchal, Margaret Soley, Lavander GeandSlam. I dag er det trukket rundt tusen arter, og arbeide med å få alle nye vakre blomster i serien for en andre stopper ikke.

Ikke bare varianter har en sørlig belle kongelig blod. På sin basis, oppdrettere selv brakte nye arter - Angel Pelargonium (Angel Pelargonium), oppnås ved å krysse varianter av grandiflora og krøllete. I utseende blomstene, englene er svært lik den kongelige, så de er ofte forvirret. Men forskjellene mellom artene fortsatt eksisterer. Engler har mindre blomster, og strukturen i deres stammer - ampelnoe med små blader. Hvis vi trekke paralleller med andre farger, minner det Pelargonia grandiflorum petunia og Angel Pelargonium - stemorsblomster.

De mest favoritt varianter av engleaktige farger inkluderer: Dirvud Angel Aes, sjarm Electro, Ansbrok Beauty, Quantock Mae Tip Top Duet, Veyvord Angel, Margaret Soley, Lord Bute, Morwenna.

Funksjoner bryr kongelig Pelargonium

Ved noen tiltak, pleie av den kongelige Pelargonium forskjellig fra troskyldige bryr seg om vanlige "Kalach". Til dyrking av den kongelige pelargonium har vært vellykket, må du følge noen regler. Hva er de spesifikke kravene lagt frem skjønnheten i Sør-Afrika?

Lighting. I kraft av sin opprinnelse blomst elsker å vokse i et godt opplyst område. For det bør velge områder badet i naturlig lys. Selvfølgelig er det bedre å fjerne fra vinduskarmen under ekstrem varme, gjør bladene ikke blir brent. Og resten av anlegget ikke lider av mangel på lys. Hvis du bryter denne regelen, vil det bli etterfulgt av umiddelbar reaksjon "Queen" - Shedding av knopper, overdreven strekking, og "skallethet" stammer. I tillegg blomstring Pelargonium merkbart verre: fallende kvalitet og kvantitet av blomster.

Beskyttelse mot trekk. I kontrast, geranium og andre mindre kresen varianter av Pelargonium, ville blomster dronning ikke blomstre i en hage og park. Det er beregnet utelukkende på innendørs dyrking. Videre er det også hjemme i stedet lune til utkast og kastene kjølig vind. Det er best å dyrke den i en glasssøyleganger, balkonger og vinduskarmer.

Vann. Vanning - grunnlaget for livet av noen planter, inkludert Pelargonium. Hun liker ikke overdried jord, samt over-transfundert. I den varme årstiden er det nødvendig å vanne det oftere, avhengig av hvor raskt tørker ut jorda. Det er ønskelig at jorda ikke forbli i lang tid demoisturized.

Luftfuktighet. Relativ luftfuktighet Pelargonium Regale er ikke veldig krevende, men i tørt, varmt vær, er det fortsatt bør være å sprøyte varmt vann. Fuktigheten på bladene og kronbladene vil ikke tørke opp, det er umulig å sette pottene med planter i direkte sollys. Slik uforsiktighet kan føre til utseendet av gule flekker.

Fôring. Ved Jord denne spesielle blomsten "ultimatum" ikke videre. Men samtidig med rik blomstring i varmt vær, trenger den dressing. Uten dem anlegget ikke avsløre alle de iboende natur og potensielle forskere. Inflorescences forblir halvtomt.

Trimming. Ganske et viktig ledd i omsorgen for planter. Uten dannelse av busken bør ikke forvente vakre og frodige blomster. Dette reiser spørsmålet: når kuttet Pelargonium bedre - våren eller høsten? Mest effektivt gjennomføre trimme stilkene i høst eller vinter. Hvis implementert beskjæring Pelargonium våren, det stopper blomstring. Gjennomføre fjerning av overflødig stengler må være i to faser: Umiddelbart etter blomstring (i de siste dagene av august), og deretter igjen etter 45 dager. Man må huske at avlingen konge Pelargonium holdes desinfisert verktøy (sakser, kniver) kutt og tørr "naken" stengler, og kuttet av en tredjedel av hovedstammen. Bush selv danne kompakt og symmetrisk.

Formering av Pelargonium - funksjoner

Skjær av stammen av den sentrale hjelp gjennomføre reproduksjon av den kongelige Pelargonium, hvis de var tre eller fire par blader. Forhånds borekaks Pelargonium konge ikke spirer i vann. Ingen spesielle papirer krever forplantning av borekaks konge Pelargonium - de blir satt i små potter, forbehandling av seksjonene med trekull og et lite Tørk (i løpet av 2-7 timer). Før den konge Pelargonium rot, beredt grunnen for tanker og fuktig. Jordsmonnet er utarbeidet på basis av sand og torv, som tas i like proporsjoner. Regnes konge Pelargonium borekaks kan fullføres etter 1,5 - 2 måneder etter transplantasjon, når frøplantene slå rot definitivt. Det er bedre ikke å gjennomføre stiklinger av Pelargonium fjær som klipping stilkene kan ha en negativ innvirkning på blomsterplanter.

Det andre svaret på spørsmålet: hvordan å forplante konge Pelargonium - bruk av frø. Men det er ganske tidkrevende prosess, frøene Pelargonium konge noen ganger ikke helt gi de forventede resultater, spesielt hvis de ble samlet inn fra hybrider, som er kjent for å forholde seg til kulturen i første generasjon.

Problemer med "monark blomst": hvordan å løse dem?

Selv med alle reglene som er nevnt ovenfor over tid, kan noen av problemene med denne typen geranium familie oppstår. For informasjon om hvordan du ser etter den kongelige Pelargonium, er det skrevet mye informasjon. Alle kilder gjentok det samme forbeholdet knyttet til vedlikehold av blomsten - formen og størrelsen på tanken for sin landing. Etter slippe av anlegget i en pott for stort volum, ikke bli overrasket over at ingen blomster Pelargonium Royal, og bladene og skuddene er ikke plassert i vinduskarmen. Dette er den direkte andel av artene - jo større potten, jo mindre blomster og mer grønne. Alle krefter blomsten i den store tanken er tom på "Greening av bush", og ikke på utviklingen av de vakre inflorescences, som venter på ham så dyrkere.

Fraværet av farge kan være forårsaket av en rekke andre faktorer, slik som sykdom Pelargonium, skadedyr, og "mangel på søvn". Ved sistnevnte menes en faktor vanlig feil blomsterelskere. De gir ikke sine "avdelinger" hvilefase. Det er ikke å gi blomsten til å produsere knopper i høst og vinter. foring, er gitt kjølig luft temperatur (ca. + 12 ° C) fjernes for å oppnå dette, reduseres vanne plantene. Bare under slike forhold i høst-vinter perioden, kan du få sunne, frodige blomster om våren og sommeren. Se artikkel: Resuscitation orkidé uten røtter og blader med en haltende.

Gule blader - årsaken og hvordan du løser dem?

Oftere enn ikke mange elskere av denne blomsten står overfor det faktum at de gule bladene av Pelargonium og betydelig svekke dens utseende. De bør kuttes kort for å forbedre attraktiviteten av plantene og kvitt den uønskede, foreldet blader. Kontinuerlig tørking av bladene fører til det faktum at den indre sylinderen til slutt blir helt "skallet". Bortdøen av bladene - den naturlige prosessen, men hvis han gikk til en storstilt "katastrofe", så må du lete etter årsaken og iverksette tiltak. De viktigste årsakene, der ligger det neste problemet:

 • Mangelen på lys. Beslutningen - å gjennomføre supplerende belysning av kunstig lys lamper.
 • Feil vanning. Som fuktighet underskudd, og dens overdoser kan føre til at bladene vil miste den lyse grønn farge, blir gule og dø. Oppløsning - Pelargonium vannes som nødvendig utseende av en tørr skorpe på jordsmonnet.
 • Den langvarige fravær av transplantatet. Hvis en blomst i lang tid vært i samme jord, ble han en liten pott, og deretter etterfulgt av en gulfarging av bladene. Exit - Pelargonium transplantasjon inn i et større potten, vende jorden.
 • Mangel på næringsstoffer. Blomst gul løvverk farge vil signalisere om næringsstoffene i jorda er nesten borte. Løsning - vanlige feedings, spesielt i løpet av våren og sommeren blomstring.
 • Sykdommer, skadedyr, bakterier. Når sykdom, pre zazheltevshis, en del av planten dør. For å unngå dette, er det nødvendig å kontinuerlig overvåke helsen til blomst og behandle det som nødvendig spesielle forberedelser. Hvis sykdommen er i gang, det koster å bli kvitt blomsten og potten der den vokser, for å hindre forurensning av andre innenlandske planter.

Du må logge inn for å legge igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 + 6 =