Pelargonium konge omsorg i hjemmet bilde

Geranium konge: trimming for frodig blomstring, omsorg og reproduksjon i hjemmet

Geranium, eller kjærlig kjent som blomsten av våre bestemødre, "kalachik9raquo, er det i nesten alle hjem. Mørkegrønne litt pubescent blader og nydelige blomster i ulike farger for å skape et koselig hjem. Det var en tid da blomsten sammen med ficus kalt middelklassen, men heldigvis, i disse dager, har sunket inn i glemselen, og geranium fortsetter å glede oss med sine blomster.

Blant de mange familie av geranium planter har en svært lite krevende i omsorg, til sin dyrking håndtere og nybegynner i floriculture. Men kanskje ikke alle vet at det er variasjon, som ble tildelt tittelen av konge blant disse plantene. Denne blomsten kan neppe kalles en geranium, mange uerfarne dyrkere og finne likheter mellom henne og hennes søte og mer beskjeden blomst på en vinduskarm. Og, selvfølgelig, ville knapt noen kaller det "kalachikom9raquo;.

Heltinnen i denne artikkelen vil være en luksuriøs geranium kongelig soverom. Anlegget er vanskelig, og krever konstant oppmerksomhet og vedlikehold forsiktig. Men jeg forsikrer deg, vil arbeidet være mer enn belønnet når du ser blomstringen kongelig geranium.

Kongelig geranium eller Pelargonium Royal, er medlem av mange typer Pelargonium (Pelargonium), som har mer enn 250 arter. Dette er en nydelig blomst rom, som med riktig pleie lykkelig eier av en stor (15 cm), den ekstraordinære skjønnheten av blomster i ulike farger.

Det er opprinnelig fra fuktig og varmt klima i Sør-Amerika. Den trives under forhold med høy luftfuktighet, og tolererer ikke direkte sollys. Hjemme, den konge Pelargonium vokse opp til 60-80 cm. Jo høyere anlegget ikke fornuftig å vokse, fordi knoppene er bare på apikal vekst poeng. I en høyde på 100 cm planten fullstendig mister sin dekorative egenskaper.

I dag er mange dyrkere er interessert i den kongelige geranium. Omsorg hjemme for en slik fantastisk anlegg har mange fallgruver som du trenger for å komme seg rundt til den lunefulle skjønnhet fornøyd med sin blomstring. Det må bli husket at selv i full overensstemmelse med alle reglene for oppdrett praksis kan ikke forlenge perioden av blomstrende kongelig geranium. Det er mye kortere enn i konvensjonelle typer.

Kongelig geranium blomstrer ikke: hva du skal gjøre?

Dette problemet er av interesse for mange gartnere. Årsakene til dette kan være flere. For å forstå dem, må du forstå hva som må kongelig geranium. Omsorg i hjemmet til dette anlegget krever riktig valg av beholder for planting, riktig jord, rettidig vanning og beskjæring, vedlikehold av vinter dvalen periode, transplantasjon, hvis det er nødvendig.

La oss se på grunnene for å nekte en geranium blomst. I de tilfeller hvor anlegget er plantet i for stor pott, begynner Pelargonium å aktivt bygge opp mye grønt og vokse. I denne situasjonen, anlegget rett og slett ikke har styrke til å blomstre, siden dens energi er brukt på rotvekst og Greening. Transplantere en blomst i en mindre vase.

En annen grunn - blomster skadet røtter. Vær oppmerksom på at den kongelige geranium er gjenstand for sopp og bakterielle infeksjoner i rotsystemet. Umiddelbart identifisere sykdommen vanskelig. Dette blir tydelig når sykdommen angriper stilker og blader. Geranium lider av en mangel på næringsstoffer. I dette tilfellet er anlegget behandles med antiseptiske midler, som selges i alle blomsterbutikker. Men hvis sykdommen er i gang, redde anlegget er sjelden mulig. Florist bør være oppmerksom på at eventuelle sykdommer og skadedyr (bladlus, snutebiller, midd og så videre. D.) Gjør anlegget til å bruke alle sine krefter for å bekjempe dem. Om blomst i en slik situasjon ikke kan bli vurdert.

En annen veldig vanlig grunn - mangel på hvile fase. Hva skal jeg gjøre i dette tilfellet? Reduser vanning i høst-vinter perioden, ikke gjødsle blomsten. Overfør anlegget på et kjølig sted (f.eks loggia). Varme om vinteren er skadelig for konge geranium. Vanning også, det påvirker blomstrende planter, men ikke så mye som de ovennevnte grunner. Hva det krever vanning geranier og hvorfor det er viktig for vedkommende beskjære, vi beskriver nedenfor.

Kanskje ved å se på bildene som presenteres i denne artikkelen, mange mennesker liker konge geranium. Omsorg hjemme for denne skjønnheten har sine egne særtrekk. Spesielt vedrører den vanning. Denne prosedyren blir best utført av pallen. Anlegget er selvjustere den nødvendige mengden av fuktighet. Vann til vanning bør være anordnet, ved romtemperatur, er det mulig å anvende avkjølt kokt vann.

Før blomstring bladene skal sprayes fra tid til annen. Tørr skorpe, som vist på det øvre lag av jordsmonnet, er signalet til vanning. Mye fuktighet kan føre plantesykdommer, og dens mangel fører til en mangel på blomster.

Geranium konge: trimming for frodig blomstring

Ganske ofte, dyrkere gjør en veldig vanlig feil i å ta vare på dette anlegget - beskjæring er gjort i løpet av våren. Det ville synes at dette er rett tid, men i dette tilfellet kan stoppe blomstringen geranium konge. Beskjæring for frodig blomstring bør gjennomføres i høst og vinter.

Ofte feil beskjæring fører til at planten vokser altfor lange stilker, og den mister sin dekorative appell. For å skape en vakker krone, er det nødvendig å strengt implementere enkle regler:

 1. Gjennom beskjæring, er det nødvendig å ta hensyn til genetiske egenskapene til planter. Kongelig geranium bør være lav og buskete.
 2. Beskjæring er utført desinfiserte skarp kniv eller saks ved bladnoden nivå.
 3. Kniping holdes med rene hender.
 4. Steder skivene behandlet med pulverformet kanelpulver eller trekull.
 5. Stengler, som vender inne i anlegget blir fjernet fullstendig.

Erfarne dyrkere vet at det er svært lydhør overfor vedkommende dannelsen av bush kongelig geranium. Beskjæring for frodig blomstring skjer oftest rett etter Pelargonium knopp. Dette skjer vanligvis i slutten av August. Følg denne fremgangsmåten skal være i to trinn med et intervall på 1,5 måneder. Dette er nødvendig for å unngå alvorlig stress planter.

På et så tidlig høst beskjæring nye skudd konge geranium øker svært raskt. Knipe dem (over fjerde par blader) stimulerer dannelsen av nye unge skudd.

Å behage deg Pelargonium frodig blomstring, bør du observere en bestemt rekkefølge:

 • fjerning visnet stengler og bleknet blomsterstander;
 • fjerning av døde blader og de som har en tendens til å Wilt;
 • inspisere anlegget og bestemme hvilken skuddene skal kuttes for å danne en vakker krone;
 • naken og lange stilker, fullstendig fjerning (ved den nedre node);
 • Geranium i forberedelsene for vinteren, skal kuttes en tredjedel av hovedstammen.

Dyrkere med erfaring si at i de korte dager på vinteren, når det ikke er sollys strukket høy geranium konge. Beskjæring for frodig blomstring på denne tiden det er delvis erstattet av topping og nye lange skudd er kuttet av.

I april begynner konge Pelargonium å blomstre, så beskjæring bør avsluttes i midten av mars. Til bush forble form, klemt, og kan utføres i løpet av sommeren, etter blomstring. Anbefales sterkt å kutte en geranium fra desember til februar, for ikke å bryte dvalen perioden. Om vinteren er anlegget hviler. På denne tiden krever minimalt med vanning og tent, kule (temperatur ikke høyere enn 15 grader) stilling.

Spredd kongelig geranium, samt konvensjonelle varianter, borekaks. Ved slutten av august borekaks kuttet 7-9 cm lange, bløtt i flere timer i luft og deretter slippe dem inn i torv-sand-blanding. Ved hjelp av en plastpose for å skape en drivhuseffekt, og sørge for at jorden har alltid vært en blanding av hydratisert. Deretter tilberede en blanding av sand, torv og jord ark og falt rotfestede stiklinger.

Vi fortalte du det som trengs for å glede deg med sin skjønnhet konge geranium. Stell og avl av denne flotte planten litt annerledes enn den konvensjonelle. Men hvis du følger alle reglene for oppdrett teknikker, vil denne fantastiske blomsten belønne deg for din innsats frodig blomstring, dessverre, ikke altfor lenge.

Omsorg i hjemmet til den kongelige Pelargonium, bilder

Hvis vi ser på litteraturen, kan vi se at den kongelige Pelargonium godt kjent og en rekke andre navn - konge geranium, Pelargonium grandiflorum. For forskerne mer kjent navn av anlegget høres ut som - Regal Pelargonium, Pelargonium grandiflorum. Pelargonium er et medlem av familien Geraniaceae og kan vokse til en høyde på 25-50 cm.

Men den mest kjente anlegget mottatt som en innendørs blomst som kan tilskrives den lange blomstringsperioden og enkelhet i omsorg. Det er en enkel og effektiv reproduksjon av den kongelige Pelargonium, som de fleste av borekaks vant til det.

Funksjoner og blomster beskrivelse

Frem til midten av XVIII århundre, Europa var ukjent med geranier, men alt endret seg da den sørafrikanske første prøvene av denne planten har blitt levert. Det ble grunnlaget for utvikling av nye varianter av borekaks.

Sammen med andre arter, oppdrettere klart å skape Pelargonium store konge, politimesteren ornament som er deres store blomster.

 • Disse plantene vokser vanligvis i form av kompakte busker, hvorav de fleste er hybrider. Når dyrkes innendørs, de er i form av små, tette busker og sprø, sterkt forgrenet stengler.
 • Avhengig av variasjon Pelargonium kan ha ulike former og størrelser av blader. Petioles lange geranier skiller seg ikke fra de blader. Mange varianter av Pelargonium vokse runde plater dekorert med litt flikete kanter.
 • Geranium blomster vokser på den langstrakte, tynne stilk, som er dekket med en sfærisk form paraplyer. Ofte hennes nåværende enkle blomster av stor størrelse med lyse farger.
 • Pelargonium vokst varianter påvirker fargen på blomster som kan være hvite eller har alle nyanser av rosa og rødt.
 • Når dyrket i innendørsmiljø kan oppnås i tilstrekkelig grad underdimensjonert Pelargonium, som ikke overstiger en høyde på 25-50 cm. Toppen av bladene og tannhjulet har en grov tekstur, og kantene er skarpe korrugert form.

Blomstene er forskjellige enkel, traktform, å oppnå en diameter på 5-8 cm. Ved endene av stilkene eller unge grener vokser ca 10 farger som har form av en kjegle.

Blader har typisk en mørkere nyanse i et indre område, ofte i sin fremre del mørke linjer dannet. Ved å gi riktig behandling anlegget kan nyte blomstene av Pelargonium fra tidlig vår til slutten av sommeren.

Når voksende konge pelargonium i hjemmet trenger for å skape grobunn for det, uten noe som det er umulig å sikre normal utvikling.

Dette anlegget føles mest behagelig i lunge luftrom. Private eiere er ikke begrenset til dyrking av geranier hjemme. Om nødvendig kan de bli plantet i en hage, på terrassen eller balkongen, med ly mot regn.

Ofte de er plassert i vinduskarmen. Men i dette tilfellet, blir nødt til å ta vare på skaperverket god ventilasjon, som anlegget krever ikke bare en optimal temperatur, men også fuktighet.

Generelt har belysningen geranium følgende grunnleggende krav:

 1. Sikrer maksimal belysning, om sommeren må du delvis skyggelegging.
 2. Hvis anlegget er dyrket utenfor hjemmet, i den valgte plasseringen, må du gjøre ly fra regnet.
 3. Sørg for å gi beskyttelse mot direkte sollys.
 4. Winter Pelargonium bør dyrkes i lyset, og et kjølig sted, hvor den reduserte temperaturen holdes - ikke høyere enn 10-14 grader Celsius. I dette tilfellet vil det være i stand til å danne knopper eggstokk.

For normal vekst av konge Pelargonium trenger for å sikre regelmessig og riktig vanning. I sommer skal det gjøres to ganger om dagen - i morgen (ca 10 timer) og om kvelden, når solen går ned. I vinter, nok til å vanne planten en gang om dagen.

Enkelte funksjoner er i omsorgen for de kongelige Pelargonium hybrider. Fordi de er mer vant feber sammenlignet med sone geranier, under vanning forsiktig øke vannforbruk.

Når vannings voksen busker holdekretsen - ikke mer enn 50 ml i ett trinn. Spendable bør mengden av vann være tilstrekkelig til å være i stand til svakt fuktig jord.

må være Unngå fuktighet, fordi i disse betingelser øker det sannsynligheten for forråtnelse og infeksjonskontroll. Dette forklarer ofte motvilje mot den kongelige Pelargonium blomst i hjemmet.

Under dyrking av den kongelige Pelargonium nødvendig sikre optimale temperaturen innenfor 18-25 grader Celsius.

Det anbefales ikke å overskride nevnte terskeltemperatur. Dessuten kan visse skader føre til at anlegget mot trekk, varme, kulde.

For å unngå disse ubehagelige situasjoner ikke forstyrrer hverandre blomsterhandler å ha en hygrometer, termometer og en værstasjon.

I hvile scenen som varer i Pelargonium konge fra oktober til mars, er det nødvendig for å hindre tørking skrøpelige koma. Den samme omsorg i denne tiden av året anlegget er nesten ikke nødvendig.

Allerede før Pelargonium vil gå sovende scenen, må bryte farger er tilgjengelig på det, knopper og svake blader. For å utføre beskjæring skuddene må fjernes med en tredjedel av lengden.

Et slikt tiltak vil ikke bare gi anlegget mer frihet, men også bidra til å få det mer luft. En annen fordel er å øke avlingen motstand mot skadedyr og sykdommer. Vanning bør gjøres bare i de øyeblikkene når det er nødvendig i lys av situasjonen.

Under hvile konge Pelargonium vokst ved en temperatur på 15 grader Celsius. Men den enkelte kan hindre blomsterhandler skal ta vare på planter i vinter mangel på plass eller tid til å gjøre det. I dette tilfellet, gjør som følger:

 • Planter er fjernet fra pottene, da forkorte den ledende skuddene, rengjør rotklumpen smuss og avskåret røttene;
 • på dette stadiet i livssyklusen til hver plante er pakket inn i papir og pakket med folie;
 • endelig igjen å knytte og henge den i kjelleren.

Denne metoden er like, ingen tvil om, for mange, som gjennom hele vinteren Du trenger ikke å ta vare på blomsten. Pelargonium husker i mars, da den ble fjernet fra emballasjen og transplantert tilbake til pottene.

Gjennom hele vekstsesongen hver uke i bakken må være gjøre flytende gjødsel. Fra oktober til februar, er anlegget i en hvile stadium derfor å gjennomføre fôring på denne tiden av året er ikke nødvendig.

Igjen vil jeg gjenta at de mest kompakte busker blomstre voldsomt Pelargonium kongesammenlignet med overgrodd. Nye grener blir ofte dannet og gamle, har treaktige skudd.

Hvis geranier er dyrket i mange år, med hensyn til det er tilstrekkelig til å utføre trimming en gang i året. Og den tiden av irrelevant.

Uavhengig av det mangfoldet av Pelargonium Royal, som du ønsker å få et nytt hjem i bushen, anbefales bruke en forplantnings metode. For å gjøre dette, i de første ukene av sommeren eller om høsten å fremstille de borekaks, som er kuttet under interstitielle i en vinkel på 45 grader.

Hvis flukt tilhører dverg varianter, bør det være atskilt med ca 5 cm, og for store -. 10 cm har den ferdige borekaks fra dem trenger å rive av den nederste bladene og blomstene.

Prosessen reproduksjon konge geranium blomst hjemme strekker litt annen ordning enn i tilfellet med andre varianter. Det anbefales ikke å tillate økt jordfuktighet, da det kan føre til råte planter.

Av denne grunn bør du være svært forsiktig med borekaks, når noen dager vil forbli før planting, bør du avstå fra å sette dem ut i vannet.

Mer effektivt tiltak er det å tørke dem i to timer. Men før du trenger å kutte stedet behandle trekull og "Kornevinoy".

For nye geranium busker i hjemmet vil måtte forberede den første potten liten diameter. Ettersom drenering kan anvendes skår, som fyller bunnen av potten.

Deretter blir potten plasseres i jorden basert blanding av torv og sand i like mengder, og grundig vannes. Deretter ble en planting av borekaks høstet.

Plant stilken inn i vått eller svært tørr jord er ikke anbefalt, men i en slik situasjon umiddelbart etter planting og vanning kan bare holde kanten.

En populær metode for forplantning av konge geranium kan forklares ved det faktum at de høstede skuddene raskt slå rot. Vanligvis nok 3-4 uker for de første skuddene dukket opp. Dette er et sikkert tegn på at det er på tide å forsiktig øke vanning.

Imidlertid er det behov for å til å utøve maksimal nøyaktighet, siden det er en fare suge substrat.

Når vil ta 4 uker, de unge buskene begynner å kongelig Pelargonium stivne i solen, og deretter ta vare på dem følger samme mønster som for voksne individer.

Vente på dannelsen av deres godt utviklet rotsystem, er det mulig å utføre en transplantasjon geranium i jordsmonnet, som er laget av kompost.

Selv på bakgrunn av fremveksten av mange blomster og blader seg en kongelig geranium forblir ofte ganske kompakt. De resulterende rot spirer er ute etter ekstra plass for vekst i dreneringshullet, og når de gjør det, de slaktet ham.

Dette er en av de vanligste årsakene til hvorfor ikke pelargonium blomst i hjemmet. I nødvendigvis ved hjelp av friskmalt substrat hensyn til ikke mer enn en gang i to år, kan pelargonium transplantasjon utføres.

Først må du fjerne den gamle rhizome fra bakken ved hjelp av lavenergi risting. Deretter blir trimming utføres lange, tykke røtter og skudd med beregningen for å fjerne halvparten av dem. Så tilbake til den gamle geranium potten som tidligere hadde fylt med frisk jord.

Delta i transplantasjon anbefales i våren, selv om tillatelse til å gjøre det hvis det er nødvendig og når som helst i løpet av vekstsesongen Pelargonium kongelig.

Den største faren for de kongelige geranium sykdommen vises "svart etappe". det kan defineres ved at stilkene er malt i svart på bakkenivå. Men vi må være veldig forsiktig, fordi denne sykdommen raskt kan treffe hele anlegget.

Vanligvis skjer det på grunn av platetypen eller jordfuktighet. For å unngå dette, er det nødvendig for en kongelig Pelargonium for å skape optimale betingelser utvikling, og de foreslår å tilveiebringe en forholdsvis tørr luft.

Det er også et problem for geranier er rust. Den skade fra det er manifestert i gulning av bladene og deres påfølgende utryddelse. Er ikke beskyttet mot denne sykdommen skudd og geranium blomster.

Derfor ser de potensielle tegn til rust på bladene av en blomst, de umiddelbart Vi trenger å bryte, som er et effektivt forebyggende tiltak mot denne sykdommen.

Kongelig Pelargonium for mange høres ikke veldig kjent, men dette er ikke overraskende, fordi det er det offisielle navnet på geranium.

Under den ligger ganske vakker plante, som kan være spektakulære dekorasjon, ikke bare i leiligheten, men også i hagen. Men skikkelig vare på det innebærer Opprettelse av gunstige forhold for vekst, eller vente på blomstring Pelargonium blir ikke lett.

Photo Royal Pelargonium og plante omsorg i hjemmet

I hagen, i vinduskarmene, balkonger og selv på byens blomsterbed med utbruddet av sommeren, kan du se de farge blomstrende busker Pelargonium, populært ofte kalt geranier. På grunn av enkelheten og unpretentiousness omsorg Pelargonium nyte en velfortjent kjærlighet blomsterhandler. Men få, dessverre, jeg mistenker, at blant disse "Cinderellas" av familien har sin egen "Queen".

Kongelig Pelargonium, Pelargonium grandiflorum eller regale forskjellig fra pårørende mest frodige blomstring og litt mer lunefull karakter.

Har store Pelargonium

Som det sømmer seg en plante med et så stort navn i hjemmet konge Pelargonium, avbildet, å bry seg mer krevende enn de vanlige varianter av geranium sone, og blomstene er ikke så lang tid. Men da han så en flott tid, samlet i blomsterstanden-paraplyer blomster i alle former og farger, er det umulig ikke å tenne et ønske om å vokse som en vakker plante i vinduskarmen.

Kongelig pelargonium i høyde når 30-60 cm, skiller seg fra andre arter:

 • foldet blad med en tett, grov å ta arket platen og ujevne kanter;
 • store, opp til 7 cm i diameter, enkle eller doble blomster.

Dekorative blomsterstander legge til flere farger av kronbladene, men hvis sone geranium blomstringsperioden avsluttes i høst, den siste blomsterstanden på den kongelige Pelargonium fade i andre halvdel av sommeren.

Som et resultat, kan du nyte de lyse fargene på luft caps kan være fra tre til fem måneder, og dobbelt synd, hvis våren på en busk og ikke vises knopper.

Hvorfor har ikke de konge Pelargonium blomstrer?

Etter slippe av en ung plante i jord, er dyrkere-fans venter spent på utseendet av grønne prangende blomsterstander, men noen ganger de har å forholde seg til skuffelse. I stedet for blomster geranium grandiflorum gir bare greener, og de raskt voksende skuddene vil snart miste utseendet og strukket. Hvilke feil ble gjort i omsorgen for den kongelige pelargonium i hjemmet, og hvorfor, som på bildet, forble anlegget nesten uten blomster?

Faktisk, hvis ikke Pelargonium blomstrer i tidsrammen, kan det tyde på:

 • for ikke de riktige temperaturbetingelser eller ved dårlige lysforhold;
 • at anlegget er plantet i en gryte er altfor omfangsrik eller uharmonisk mottar gjødselsammensetning;
 • Utidige transplantasjon;
 • av analfabeter beskjæring eller dets fravær.

Hvordan ta vare på den kongelige Pelargonium til anlegget regelmessig blomstret, det var sunt og ikke miste den dekorative hele året?

Summer omsorg for konge Pelargonium hjemme

Snakker av unpretentiousness Pelargonium, gjorde kjennere av denne typen ikke dissemble.

Kongelig Pelargonium å føle seg komfortabel og fornøyd med eierne av rikelig blomstring, blomsterhandler trenger å forholde seg til bare noen få regler som vil legge suksessen til dyrking.

Stor-Pelargonium varianter krevende for lys og elsker å bli utsatt for den mest lysende sol vinduet. Bare i de varmeste dagene, plantene må beskyttes mot mørkere brannskader, men i andre tilfeller, begrensning av verden - er risikoen for:

 • trekking og stripping skudd;
 • å redusere intensiteten av blomstringen;
 • slippe knopper allerede dukket opp.

I motsetning til beslektede arter konge Pelargonium ikke tåler trekk og kald vind, om et slikt anlegg er plantet i en hage, er det også sannsynlig ikke ta knopper. Derfor vokst kongelig pelargonium i hjemmet og omsorg i sommer inkluderer beskyttelse mot trekk. Planter trives og blomstre voldsomt i innglasset i solterrasser og søyleganger.

Hvis overdreven tørrhet i luft om sommeren Pelargonium kan sprøytes med vann ved romtemperatur, og pass for å fukte bladene og knoppene er ikke utsatt for direkte sollys.

Growers, ivrig denne spektakulære kulturen, å vite at i varmt vær plantene mer utsatt for angrep av bladlus og andre skadedyr som er parasittiske på stilker og blader, seriøst svekke Pelargonium. Og her er svaret på spørsmålet: "Hvorfor ikke de konge Pelargonium blomstrer?" Er åpenbar.

Vi bør ikke glemme vanning og gjødsling blomstrende planter. Selv Pelargonium lett tåler tørre perioder, og ikke for krevende på sammensetningen av jordsmonnet, uten vann eller mat det absolutt ikke gi riktig mengde farger. I de varmere måneder, overfører store variasjon krever særlig rikelig vanning, som utføres når det øverste jordlaget tørker ut en smule.

Forlenge blomstringen og for å opprettholde kraftverk kan være hvis du er i gang for å fjerne tørket opp, mistet dekorative blomster stilker.

Funksjoner Winter omsorg for de store-geranier

Etter visner nydelige blomster Pelargonium skal komme seg, men hvis du lar det til neste vår på en varm vinduskarm, neste blomstring kan ikke vente. Hvordan kan du ta vare på pelargonium i høst og vinter? Med utbruddet av høsten, når temperaturen synker, omsorg for den kongelige pelargonium i hjemmet er i endring. Plant i tre måneder gi:

 • temperatur på omtrent 12-15 ° C;
 • sparsom glasur, bare understøttet nedenfra Pelargonium aktivitet;
 • tilstrekkelig belysning.

Fôring hele perioden av dvalemodus er stoppet. Dersom alle vilkårene er oppfylt omsorg, legger anlegget tilstrekkelig antall blomsterknopper og utbyttet av vinter katalepsi nødvendigvis luksuriøse blomst.

Gjennomføring av transplantasjoner og fôring konge Pelargonium

Alle slags forskjellige Pelargonium raske veksten av luftig deler av anlegget. Hvis vokst betydelig over sommeren bush med jord mudret fra potten, røttene av et fullt flettet jorden com på slutten av vinteren konge geranium transplantasjon. Grunnen for denne kulturen å være løs, godt pustende og holder på fuktigheten. Tenker, hvorfor ikke de kongelige Pelargonium blomstrer, blomsterhandler bør ta hensyn til og riktig valg av jord blanding. Et godt alternativ - det er en blanding av like deler av sterilisert hagejord, sand og torv.

Siden rotsystemet ikke tåler vann stagnasjon, til Pelargonium krever kraftig drenering lag ikke mindre oppmerksomhet er betalt til valg av planting potten. Det er på grunn av transplantasjon i en stor bolle for mange dyrkere er skuffet i kulturen, og ikke de kongelige Pelargonium blomstrer.

En gang i volum potten, er anlegget raskt økende den grønne massen, men det "glemmer" for å angi knopper.

En lignende prosess finner sted og riktig valgt blanding av gjødsel. Når dressing for dannelse av knopper og blomster dominert nitrogen, stengler og blader vokse og knoppene blir mindre. Beste blanding for foring av Pelargonium avvike økt innhold av kalium og fosfor, noe som gir et rikelig og langvarige oppblomstringer.

Grunnen til at ingen konge Pelargonium blomstrer kan være feil eller utilstrekkelig beskjæring. Siden anlegget er i sterk vekst, og knoppene er dannet på tuppen av skuddene, de økte netto blomsterknopper lett, i juli og august prischipyvaya eller kutte av toppen av stilkene også regrown. Dette tiltaket vil gi:

 • oppnådd borekaks som brukes for reproduksjon;
 • for å oppnå en frodig blomstring i neste sesong;
 • stimulere veksten av unge skudd;
 • gi bush en kompakt attraktiv form.

Trim anlegget er bedre etter hvert, alvorlig såret den Pelargonium, og etter operasjonen anlegget er nødvendig for å mate opp. På slutten av vinteren, er begynnelsen på en ny formasjon av knopper beskjæring fullført.

Rote stiklinger kan fås året rundt, men i den varme årstid å gjøre det mye enklere.

Som plantemateriale tatt sterke skuddspisser har minst to par blader og kuttes på 5 mm under noden. Lavere later det er bedre å kutte og la ikke mer enn tre av de øvre bladplater. Etter det, sted stykker på borekaks behandlet med knust trekull og venstre for luft i 18-24 timer.

Men det er en annen måte. Innen 10 minutter etter separasjon fra moderplanten cut borekaks:

 • kornevinom behandles;
 • utfelt i en blanding av sand, humus og torv;
 • 2-3 dagers havnen vevde.

Gode ​​resultater oppnås ved å plante stiklinger i fuktig torv tabletter.

I alle fall, planting vannes fitosporin løsning som vil sikre deler av råte utvikling. Og hvordan ta vare på pelargonium etter borekaks ga røtter?

Inntil det øyeblikk når benene er ved en temperatur på 19-23 ° C, er vel etablert, kan det ta fra 8 til 12 uker. Etter denne tid:

 • unge planter er plantet i en fast plass;
 • klemme ut hoved rømning av tredje par blader, tvinge Bush til å gi ny sidestengler.

Hvis hjemmehjelp konge Pelargonium, som avbildet, gode, unge planter er blomstrende, og neste vår små pene busker gi den første blomsterstanden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 + 2 =