Pelargonium hvor jeg kom fra

LiveLive

Ramme 1466. (Klikk på spilleren!) Dine tekst takket være den ukjente forfatteren av animasjon fungerer.

Razin - helten i Europa. Han holdt i sjakk den rike kraft i dag I dag er det fasjonable alt på.

"Farvel av slaviske": Hvorfor er den legendariske marsjen ble forbudt i Sovjetunionen Fra.

Kvalitet utdannet mann, som ikke visste skamme 1. aldri kommer til å besøke uten en stjerne.

Engelsk for barn Se også: Hva betyr ordet «Som» * engelsk for pumping.

-Tags

-apps

 • I - fotografPlugin for foto blogg. Minstekrav til systemet: Internet Explorer 6, Brann Fox 1.5, Opera 9.5, Safari 3.1.1 med den medfølgende Javascript. Kanskje vil det i gang
 • PostkortReborn Katalog kort for alle anledninger
 • veggenWall mini gjestebok lar besøkende til din dagbok for å legge igjen beskjeder. Rapporter har dukket opp i profilen din, må du gå til deres vegg og klikk "oppdatering
 • online spill "Empire9quot;Gjør din lille slottet i en mektig festning og bli den største herskeren av riket i spillet Goodgame Empire. Bygg ditt eget imperium, utvide den og forsvare seg mot andre spillere. B
 • Alltid på håndenanaloger ^ _ ^ Du kan sette inn i profilen panel med noen HTML-kode. Det kan plasseres der bannere, tellere, etc.
 • Kaker (98)
 • Mine kaker (50)
 • Oppskrifter kaker (11)
 • baking (5)
 • Mine kaker 2 (4)
 • Teknologi dekorasjoner (4)
 • krem kjeks. (3)
 • Kaker mestere (2)
 • hvordan du gjør det, støping (2)
 • Visste du at. (14)
 • VIDEO (11)
 • Religion. Tanker og lære av de hellige fedre (6)
 • LEARNED datamaskinen (2)
 • Opphavsretten (341)
 • Mine innlegg (50)
 • Poster fra Irinushka-OREN (47)
 • I legge min 2 (47)
 • Innlegg av Selesta_L (23)
 • Innlegg av Ludmila Lyadovoy (23)
 • Innlegg av TimOlya (12)
 • Stolpene Friend (12)
 • Innlegg av PRIBALTIYKI (3)
 • Innlegg av socialite (23)
 • Innlegg av Nikajana (50)
 • Ljubasha innlegg av K (26)
 • ARBEID Igumnova Ylia (13)
 • Farmasi ved HOME (227)
 • Fastlege. (22)
 • Tradisjonell medisin (23)
 • Herbal Pharmacy (5)
 • Handling (12)
 • Ta notat. (27)
 • Virtual fot (12)
 • Generator (56)
 • GENERATORER 2 (11)
 • Praktiske råd (7)
 • Barnas side (152)
 • Spill, puslespill, puslespill (32)
 • Multstranichka (26)
 • LEARNED (9)
 • Kvinneuniversitetet (165)
 • Kvinner i historie (18)
 • Kvinner, interessant skjebne. (42)
 • Beauty-forferdelig kraft (35)
 • Mellom oss jenter. (51)
 • En mann og kvinne (21)
 • ZHIVOPIS.MIR fine. (33)
 • Dyr, fugler, fisk (42)
 • LIV OG Fate of Kjente (11)
 • LIFE interessante mennesker. (51)
 • Golden globus.Strany verden (22)
 • Interessant, mystiske steder på planeten. (34)
 • INNVENDIG DESIGN hus (19)
 • Historie, myter og legender. (16)
 • Bilder (29)
 • Utklipp 1 (49)
 • Utklipp 2 (59)
 • Utklipp 3 (50)
 • Kopilochku (25)
 • Mine datakurs (48)
 • Min Datamaskin 2 (14)
 • Verdslig visdom. (3)
 • MUSIKK (122)
 • Musikk for sjelen (17)
 • Nyttår (44)
 • Skrivebordsbakgrunnen (9)
 • KORT (54)
 • musikalske gratulasjonskort (25)
 • UTFORMING AV Speilet (309)
 • All teksten (14)
 • dekor, knapper, fragmenter (51)
 • Mitt arbeid (4)
 • tekstskilletegn (42)
 • krets (59)
 • Tagger (14)
 • Flash-preform (16)
 • bakgrunn (92)
 • Spillere (33)
 • WISH (9)
 • GREETINGS (41)
 • Pozdravlyalki for druzey2 (39)
 • Pozitivchik (5)
 • Nyttige nettsteder, mitt verktøy (46)
 • Politinformation (24)
 • Tiden av året (8)
 • Etiketteregler (7)
 • Ferier (14)
 • Bare, historier, fortellinger (50)
 • Publikasjoner (1)
 • Innrammet (229)
 • rammer for video (13)
 • kulinariske rammer (15)
 • Nye rammer (11)
 • Enkle rammer (13)
 • rammer religion (40)
 • Rammer Blomster (8)
 • Rammer forfatter (26)
 • Floraen (4)
 • Religion (193)
 • DAG ST (17)
 • Kvinner i religion (15)
 • Religiya.Veliky innlegg. (8)
 • Patriarches (5)
 • Religion. For dommen. (1)
 • Religion - ikonet Guds Mor (36)
 • RELIGION .Zhitie hellig (52)
 • Religion i bilder (28)
 • RELIGION video (16)
 • Religion. Passionale 2 (8)
 • Religion. Helligdager. (46)
 • Religion. Prazdniki2 (20)
 • Religion. Tekst (7)
 • Religiya.BIBLEYSKIE historier. (3)
 • Religiya.Vera ortodokse. (25)
 • Religiya.Duhovny menneskelige verden. (50)
 • Religiya.IKONY. (21)
 • Religiya.Molitvy (55)
 • Bønne 2 (6)
 • Religiya.Mudrost åndelig. (19)
 • Religiya.POZDRAVLENIYa. (10)
 • Religiya.Publikatsii (106)
 • Religiya.Publikatsii2 (18)
 • Religiya.Slovo Presten (15)
 • Religiya.Stihi, lignelser, historier. (72)
 • Religiya.Hramy og Temple (23)
 • RECIPES Yum yum (414)
 • Emner av vinter (64)
 • Emner av zimu2 (9)
 • kulinariske triks (2)
 • Brandy, likører. (3)
 • Fordelene av produktene (19)
 • Kaker, pannekaker, deig. (34)
 • Meatless retter (17)
 • Oppskrifter på Multivarki. (12)
 • Oppskrifter snacks (2)
 • Oppskrifter kjøtt (4)
 • Fiskeretter (19)
 • Salater, appetittvekkere (29)
 • SBP, vegetabilsk COTTAGE (99)
 • Innendørs anlegg (12)
 • gartner interessant (12)
 • Eventyr, fabel (21)
 • Smiley (15)
 • Spasibki, komentiki (48)
 • BAKGRUNN (4)
 • Referanse (8)
 • Status (10)
 • POEMS (234)
 • Tiden av året (3)
 • Dikt av Irina Samarin-Maze (13)
 • Poems Andrew Freese (19)
 • POEMS 2 (64)
 • På POEMS MUM (3)
 • LEKSJON 2 Hvordan gjøre det. (10)
 • LEKSJON. Hvordan du gjør det (97)
 • Alltid for hånden (51)
 • I LEARNED Editore (25)
 • LÆRE LI (22)
 • LÆRT Photoshop (21)
 • Leksjoner. IKKE VIL VÆRE Kettle (4)
 • UROKI.Ne ønsker å være en kjele. (52)
 • Flash animasjon (50)
 • Flash-animasjon 2 (11)
 • FOTO (29)
 • FOTO.VSE for bilde (1)
 • Rengjøring spiss (50)
 • Jeg vil vite alt. eller litt av alt. (37)
 • Blomster, blomst (41)
 • Sitater, uttrykk (23)
 • Watch, kalender (36)
 • Å bli husket. (17)
 • EKSKLUSIV sjeldenhet (12)
 • Epigraphs (15)
 • Dette er interessant å vite (133)
 • Forediscovery (1)
 • Det er gøy! (37)
 • Yuvelir.Dragotsennosti (2)
 • Juveler Arts (43)
 • HUMOR, i bilder, vitser (141)
 • YuMOR.Yumornem. (11)
 • Jeg er smart ting å si. (24)

-Søk Blogs

-venner

-samfunnet

ALT OM Pelargonium (GERANI)

Pelargonium tilhører familien Geraniaceae. Hjemland Sør-Afrika Pelargonium. Slekten Navnet kommer fra det greske "pelargos" - Stork: på grunn av likheten av frukt med et nebb av en stork. Det er ca 280 arter av årlige og flerårige urteaktige planter, busker og dvergbusker.

Felles navn: Geranium. Dette er en av de mest vanlige planter. Pelargonium eller geranium kan ses ikke bare i samlingen av erfarne amatør dyrker, og i vinduskarmen til enhver bestemor som ikke er spesielt sortere ut hva du skal plante og hvordan du skal vannes, men alltid glade årlig med duftende blomster.

Geranium, kanskje - en av de vanligste planter på våre vinduskarmer. For å få til Rettferdighet må bemerkes at under dette navnet egentlig forstår pelargonium.

Pelargonium - utbredt lite krevende planter. De dukket opp i slutten av XVII århundre i Europa - begynnelsen av XVIII århundre. I forrige århundre gjennomført det et stort utvalg arbeid for fjerning av mange hybrider og varianter. spraglete planter har blitt oppnådd, avledet dverg former, varianter med hvite og to-tone og doble blomster.

Og ikke overraskende, Pelargonium så elsket over hele verden. De er enkle å ta vare på, de er enkle å yngle, de blomstrer i lang tid med store og fargerike knopper. Disse plantene er vanligvis elskere kalt blomstrende geranier. En liten gruppe av duftende Pelargonium vanligvis dyrket ikke for blomster, og på grunn av de aromatiske bladene.

Kort som elsker Pelargonium

Pelargonium liker mye lys, sol og luft, men hvis sommeren er veldig varmt, det ofte arrangerer hennes bad, vaske bladene og blomstene ikke er rørende. Gjør det bedre på kvelden. Spray Pelargonium ikke trenger er en skadelig effekt på kronbladene. I sommermånedene bedre å sette det inn frisk luft som det vokser hjemme i det åpne feltet, så det vil bare være for vinteren hjemme. Han liker ikke varmen og kjøle det er kun nødvendig under hvileperioden. Gi henne masse ledig plass (ikke helt bra, da det ble tett kvele plantene).

Vanning er nødvendig klinkende, og gir god drenering av overflødig vann, slik at vi kan hindre platetypen. Hvis dine blader og blomster av Pelargonium har endret sitt utseende, er det første tegnet på at anlegget er enten tørr opp eller få mer vann enn den trenger. I tillegg, hvis Pelargonium føles godt, overlater mye og de er vakre, men planten blomstrer ikke, eller gi litt farge, det sier at det også er fuktet. Hvordan vet jeg om det er på tide å vanne blomster eller enda raskere? Fingret topplaget av jord i potten, når det er tørt på toppen, men den våte under, er det nødvendig å vente på teppet og med en eller to dager.

Med utbruddet av kaldt vær er vi gjør anlegget i rommet. Vintre det eller et vindu, så vanning flere snitt, eller i et kjølig sted (ikke mindre enn 7 grader Celsius), deretter lar nesten tørr jord, fukting bare sporadisk.

Pelargonium hjem Pelargonium domesticum - denne typen lansert spesielt som en potteplante. Høyde ca. 50 cm lange med avrundede store blader, 7-9 cm i diameter, med en tannet kant. Blomsterstanden en paraply på en lang peduncle. Blomstene er ca 5-6 cm i diameter, en rekke farger - lilla, rosa, hvit, lilla, etc. Ulike varianter kan være med doble og enkle blomster, fargen fra hvit til rødbrun, med flekker og uten .. Et karakteristisk trekk ved de fleste varianter av denne arten - tilstedeværelsen av mørke flekker eller mørke striper langs årer på de nedre kronbladene. Blooms fra mars til juli. Pelargonium hjem har en kjølig vinter, om vinteren, ble hun holdt i for varmt rom, er det dårlig i blomst eller ikke blomstrer i det hele tatt. Et annet navn for store Pelargonium Pelargonium grandiflorum.

Pelargonium hage Pelargonium hortorum - vokser ca 60-100 cm, avhengig av variasjon, etterlater nesten avrundet, med en bølget eller kantet kant, de fleste varianter har en særegen rødbrun eller bånd langs kanten av arket. Blomster er enkel eller dobbel, er gjennomgående små - ca 2-4 cm i diameter, er samlet i mange-blomstrete parasoller. Nyanser av blomster avhengig av variasjon fra hvit til rødbrun eller lilla. nesten hele året kan blomstre med god omsorg.

Pelargonium parfymert eller silnopahnuschih Pelargonium graveolens - større anlegg rundt 70-100 cm i høyden, med en splittet på 5-7 deler pubescent blader som har en konkret duft av sitron. Hvert blad ark, i sin tur, sterkt redusere, hvorfra bladene synes å terry. I paraplyen blomsterstand blomstene er vanligvis mye, de er ikke store, rosa.

Pelargonium krøllete Pelargonium crispum - duftende, ca 50-60 cm høye, korrugerte blader, grønne, litt kjølig, med en fin-edge hvite, rosa blomster. Dette lukter av sitron geranium.

Pelargonium capitatum Pelargonium capitatum - ca 80-100 cm, med delt blader for 5-7 stykker, blomstene er ikke store, rosa. Denne arten har rose geranium aroma.

Pelargonium thyroid Pelargonium peltatum - hang-Downing Pelargonium, små blader avrundet femkantede (nesten stjerneformet), grønn eller rødlig rim, stammer hengende til 80 cm lang. Blomstene er samlet i paraplyer på korte peduncles enkle eller doble, avhengig av hva slags hvit, rosa, lilla, rød, etc.

Tips om omsorg for Pelargonium

En av de mest upretensiøs anlegget - en geranium (Pelargonium). Omsorg for disse fargene krever ikke mye innsats.

søknad

Brukes som dekorative og blomstring potteplanter, så vel som en kurv plante (P. skjoldbruskkjertel), balkonger og åpent lende.

For normal vekst Pelargonium trenger varme og god belysning. I slutten av våren - forsommeren, bør anlegget bli brakt inn i frisk luft, pritenit den fra direkte sollys.

Hvis det ikke er nok lys, Pelargonium, som regel, reduserer sin blomstring, bladverket sitt og blomster mister sin lysstyrke. Hvis Geranium er i rommet bak glass, direkte solenergi stråler er skadelige, kan de forårsake brannsår, men ute i de åpne solen geranier er lett å tolerere. Vinter geranier trenger lys eller lysrør fitolamp.

Optimal temperatur: 8-12 ° C. Sommer - romtemperatur. Winter ønsket temperatur .. 8 + 10

Pelargoniums trenger regelmessig og rikelig vanning om våren og sommeren, og moderat vanning om vinteren, fordi med et svakt rotsystem av vegetasjon lett hell. Geranier ikke krever sprøyting og vaske bladene. Den tilhører den kategorien av de plantene som er bedre å tørke, enn å helle. Alle geranier det er evnen til å lagre vann, slik at de anses suhostoykimi. Når vanning er nødvendig for å gi drenere overskuddsvann for å forhindre platetypen. Hvis geranium får mer vann enn den trenger, bladene og blomstene endre sitt utseende. Hvis overdreven vanning selv om bladverket er god, kan geranium ikke blomstre.

For vekst av Pelargonium jord skal være næringsrik. For dette formål egnet blanding av like deler av hage jord, torv og sand. Den samme jord er også egnet for såing av frø av pelargonium. Når dyrket i hagene geranier foretrekker godt drenert jord. Høsten grave opp geranier og rullet over i potten. Når dyrket i potter av geranier kreves god drenering for å unngå stagnasjon av vann i røttene. Med jevne mellomrom er det jord i potter er nødvendig for å løsne, det gir lufttilgang til røttene og hindrer rot råtne.

Geranier kan dyrkes i potter eller kasser. Pot størrelse er valgt i henhold til størrelsen av rotsystemet. Potten bør ikke være for stor - i dette tilfellet du ikke kan kontrollere veksten av planter og danne ønsket høyde. Små potte geranier blomstre bedre, blomstene vil være mer vakker og lyse, og romslige potte busk vokser godt, men blomstrer verre. For de unge buskene plukke potten liten fordi røttene av geranium liten. Blomsterpotter endre for lang bare når det er klart tett i gamle geranium. Hvis en stor gryte, kan du plante den i to eller tre borekaks. Blomsterpotter pelargonium kan være av plast eller brent leire, men jorden tørker langsommere i plastpotter er derfor mer sannsynlig vil gjennomgå forråtnelse av røttene, mens leirpotter vel passere fuktighet og luft. Den optimale diameter av potten for en plante 12-14 cm 22-25 cm og for tre eller flere planter i en enkelt pott. Høyden av pottene på 10-15 cm. Jo mindre potten, anlegget mer kompakt (spesielt sant for pelargonium dyrket fra frø).

Amplifikasjon av forgrening, dannelse av busken og crown Pelargonium oppnås ved klemming. Klemmingen gjort på en plate av 8-10, hvis anlegget er dyrket fra stiklinger, og ved 6-8 blad hvis pelargonium er vokst fra frøet. Når klemt fjernet voksende punkt. I noen tilfeller, behovet for å re-klemming. Det er to måter å danne en busk. Hvis du etter å knipe nye skuddene begynte å stige ikke på rhizome, og fra axils av øvre bladene, bør de fjernes. La bare aksillære skudd under toppen par blader. Eller på annen måte - for å gi den øvre armhulen skyter å vokse og etter to eller tre par blader prischipnut igjen. Klemt geranier er produsert i februar og mars. Mens å knipe og forbedrer forgrening og derved øker antallet av farger den beveger blomstring geranium.

I slutten av februar - begynnelsen av mars, når Pelargonium våkner om våren perioden er nødvendig for å danne en krone, som den gamle og store stengler er kuttet, slik at hver skyte 2-5 knopper. Trimmet stilkene blir brukt for forplantning. Bad beskjæring stiklinger av pelargonium, og i desember og januar, da det er den vanskeligste perioden i livet til anlegget. Beskjæring i høst fører til fremveksten av en ung, sykelig skudd, noe som svekker planten og det kan dø i vinter. Vanligvis geranier i vinter rommene er i sterk vekst, og danner misfargede langstrakte skuddene skal kuttes tidlig på våren. For å få en god busk geranium nyttig å ha i sommer i friluft. Beskjæring, samt nipping, skyver blomstring geranium.

Meget positiv Pelargonium reagerer på mineral og organisk gjødsling. I den perioden med aktiv vekst skal benyttes mineralblandinger som mater eller flytende gjødsel. Under blomstringen bruk gjødsel som inneholder mer fosfor og kalium enn nitrogen. Slike gjødsel stimulere blomstring. Hvis det er nødvendig for å oppnå tallrike løvverk, det påførte gjødsel med et høyt innhold av nitrogen. Fôring er utført en gang i uken med sen tidlig vår til høst. Hvis geranium transplantert inn i en ny land blanding er vanligvis begynne å mate tre måneder etter transplantasjon, når dette er oppbrukt.

reproduksjon

Pelargonium vokst fra frø, er blomstrer mye rikere enn den formeres med stiklinger. Samtidig planten kan blomstre opptil 30 blomsterstander. En slik geranium mer motstandsdyktig mot lav fuktighet, mindre syke. Pelargoniums såing er gjort i januar og februar i stiklinger potter eller boller. Land for planting pre-skur kokende vann, og den mørke oppløsning av kaliumpermanganat. Frøene legges ut på det våte bakken, lett dekke med jord for planter og sprayet med en vekstfaktor. Skål dekket med glass eller film. Avlinger bør holdes jevnt fuktig tilstand. Vannes forsiktig så frøene ikke er overlatt til den dybde, eller ikke spire. Stiklinger skåler med de nye spirene må luftes daglig, heve et glass eller film og fjerne kondensat. spiring tid av 7-14 dager, uønskede temperatursvingninger utover 20-24 grader. Når skuddene vises 2-4 sant blad, frøplanter dykk. På samme tid, for å hindre at stammen råte er nødvendig for anlegget på samme dybde hvor de vokste før. Frøplanter dyrkes ved en temperatur på 16-18 grader i et lyst rom, moderat befruktet. Etter 6-8 uker ble plantene er transplantert inn i en annen pot. Blomstringen skjer i midten av sommeren.

Men mesteparten av Pelargonium formeres med stiklinger. Dette er den raskeste måten å få en blomstrende plante. I tillegg trenger frøene avledet fra hybrid pelargonium ikke reprodusere nøyaktig alle kvaliteter av de parentale former. Derfor oftere brukt borekaks, som garanterer bevaring av varianter, foruten plantene begynner å blomstre snart etter rooting. Når plante frøene i perioden før blomstring lenger. Borekaks rot i februar-mars og i juli og august. Reproduseringstidsperioden er forbundet med borekaks, forankring av borekaks som forringes ved en lufttemperatur over 25 grader (om sommeren kulde kan formeres i hele vekstperioden). Best fornye Pelargonium, skjære apikale flukt for forankring av plater 2-3 og 5-7 cm i lengde. Etter trimming podvyalivayut borekaks i skyggen i løpet av dagen, for å forhindre forråtnelse av borekaks snitt dyppet i grovmalt kull, og deretter ble blandingen satt på en lys, dypere på 2-3 cm og inneholder 20-22 grader. Land sand Blandingen bør omfatte i det minste en tredjedel eller en fjerdedel. Pre land skåldet med kokende vann, og blandingen ble helt mørke oppløsning av kaliumpermanganat. Den første vanning er rikelig, så vannet sjelden og er ikke sprøytes, fordi overskudd av fuktighet kan føre til råte av borekakset. I motsetning til de fleste planter, stiklinger av pelargonium plantet på forankring, er det ikke nødvendig å dekke, det gir en negativ effekt. Rote stiklinger finner sted omtrent en måned. Det er best å rote stiklinger i plastkopper 0,2 liter. Transplant 9-11 cm i potten blir utført i nærvær av røtter rundt omkretsen av koppen. Planter dyrket fra borekaks, skåret i mars blomst i midten av sommeren, kuttet i august - vil blomstre til våren.

Young Pelargonium årlig eller bør repotted hvert annet år. Gjør det før starten av våren vekst. Potten bør være liten, ellers sterkt utvikle grønne skudd og planten blomstrer ikke. Hvis Pelargonium plantet i balkongkasser (etter våren frost), er avstanden mellom dem 20-25 cm gjør. Hvis Pelargonium dyrket i hagen, grave dem i høst, og rullet over i gryten. Hvis du ikke kan transplantere anlegget, er det mulig å årlig erstatte det øverste laget av jorden, og uten transplantasjon planter. I det tredje året av livet, er anlegget bedre å erstatte den unge, vokst fra borekaks. Borekaks, forankret i august, forlater for vinteren uten omlasting. I mars og april rullet de over på 9-11 centimeter potter. Hvis Pelargonium dyrket i hagen, i høst, før frost, det vil bære i huset. Planterøttene beskjæres og legg i en gryte med god drenering. Toppen av skuddene er kuttet fra anlegget.

Skadedyr og sykdommer

Når for lite lys, da overdreven fuktighet og overdreven vanning kan ha Pelargonium rot krage råte og rot, kan vises skadedyr - bladlus og mellus. For å unngå dette geranier trenger for å sikre gode levekår (lys, kjølige vintre med sporadiske vanning).

I Pelargonium planter når de overføres fra en åpen bakken eller fra balkongen av huset kan slå gule blader. Etter akklimatisering til det nye miljøet blad gulning er stoppet. Gulfarging blader mulig brudd på vilkårene for vintervedlikehold, samt hyppig forekommende sopp sykdom - rust.

Når rust Pelargonium blader dekket med gulnede flekker, og deretter visne. For tiden er det stoffer som beskytter plantene fra sopp- og bakterieinfeksjoner. Sykdoms pelargonium - innkvartering av frøplanter forårsaket av sopp som infiserer røttene og bunnen av stammer av frøplanter, planter falle. For å hindre innlevering av stiklinger frøene skal såes i sterilisert jord og pereuvlazhnyat den.

Gulning nederste bladene.

Hvis bladene er spenstig og de tørker bare kanten - årsaken er mangel på fuktighet. Hvis bladene er slapp og råte - det er et overskudd av fuktighet. I begge tilfeller kan bladene faller av

Rødhet i bladet marginer.

For lav temperatur. Skyv potten vekk fra vinduet i den kalde natten

Mørkning av foten av stammen.

Sykdom blackleg. Syke planter blir ødelagt. I fremtiden bruke sterilisert jord og unngå platetypen.

Det er en sykdom av stammen borekaks, er skjære basen svart på grunn av tap av soppen. En slik stilk fjernes umiddelbart. Årsaken til sykdommen blackleg er en vannmettet eller tetning som hindrer drenering. For å hindre at sykdommen blackleg må bruke sterilisert jord. For å holde variasjon kan du prøve å plante inn borekaks.

Bare stammer; faller av den nederste bladene.

Mangelen på lys - lys-krever Pelargonium

Rennende myke pads på bladene.

Ødem - ikke-smittsomme sykdommer forbundet med vannmettet jord. redusere vanning

Grå mugg på bladene.

Grå mugg forårsaket av soppen Botrytis; Det oppstår når over-fuktende jord. Smittsom sykdom - fjerne de berørte blader, behandle systemisk soppdreper, bedre ventilere og redusere vanning

Fraværet av blomster på Pelargonium hjem.

Dersom anlegget ser sunt, da den sannsynlige årsaken - for varm luft om vinteren.

Pelargonium ganske motstandsdyktig mot skadedyr, men noen ganger de treffer midd, bladlus, snutebiller og whitefly. Tang, snutebiller, grå mugg ødelagt fungicider og bladlus og mellus frykt permetrinsoderzhaschih preparater.

Midd kan bli ødelagt, vasking av bladene (særlig nøye på den nedre side) av tobakkekstrakt eller kamille og grønnsåpe. 2-3 timer for å re-vaske bladene med vann. Det er spesielt vanskelig å håndtere whitefly. I dette tilfellet bør prosessanlegget utføres hver tredje dag. All sprøyting skal foregå utenfor boligen.

Alle deler av planter av noen arter Pelargonium svakt giftig: kan forårsake kontakteksem

Brukt i medisin

For terapeutiske formål brukes blader og røtter av geranium. Av de kjemikalier som finnes i anlegget, spesielt kan isoleres gallussyre, akasie, stivelse, pektin, sukker og tanniner. Formuleringer av geranium besitter astringerende virkning, hemmer sekresjonen av fluider inntak redusere absorpsjon av jern og andre mineraler. I tillegg er de påføres som en skylling av munnen og halsen behandling av faryngitt, økt blodlevring, astringerende virkning, reduserer neseblødning, behandle mage, intestinal blødning og blødning i munnhulen.

Du kan bruke dem som et middel til å behandle diaré. I antikken, geranier brukes for brudd og til å behandle kreft.

Hvorfra kommer geranier?

Geranium (Pelargonium) kommer hovedsakelig fra Sør-Afrika, ble Pelargonium introdusert til den vestlige verden i tidlig syttende århundre, da naturforskere, samlere leve planter og skipets lege på en seilbåt, etter normale kommersielle skipstrafikken, gikk langs Kapp det gode håp og brakt planter fra disse flygningene.

Homeland fleste arter og varianter av pelargoniums - Sør-Afrika, hvor de er en del av de særegne flora av Cape, som ga oss en enorm mengde prydplanter: Cleave, Chlorophytum, sansevery, Mesembryanthemum og mange andre.

. Totalt er det mer enn 300 arter av urter og dvergbusker, spredt rundt om i verden, så vel som i tropene - i fjellet.

Du er interessert i geranium eller pelargonium? Ville geranier og her i Sibir fullstendig.

Homeland planter geranium eller Pelargonium og hvor jeg kom fra

Geranium regnes som den mest populære og kjente anlegg i innendørs hagebruk. Nybegynnere elskere setter pris på sin enkelhet og reproduksjon. Det finnes mange forskjellige varianter. Geranium er en årlig plante eller en flerårig plante, og nådde en høyde på femti centimeter. Høydepunktet av anlegget er bladene rik grønn nyanse som ligner fargen på nytt gress, og store lyse blomster samlet i blomsterstanden. Bladene avgir en behagelig duft av sitron og mynte. I denne artikkelen vil vi snakke om hjemland planter, vet det vitenskapelige navnet, og i motsetning til andre arter - Pelargonium.

Historien av opprinnelsen og fødestedet til potteplante

For å begynne, la oss se på hvor jeg kom fra dette huset anlegget. I vill tilstand funnet i New Zealand, Australia, California og Madagaskar. Fødestedet til anlegget er India og Sør-Afrika. Det er fra disse kanter anlegget må de europeiske landene. Når sjømenn som var i Sør-Afrika, interessert interessant plante med lyse knopper. Den britiske brakt anlegget i Storbritannia, der oppdrettere har begynt å avle nye varianter.

Hun begynte å dekorere huset og hagen umiddelbart, så snart den kom til Europa. Vanligvis kan dette anlegget bli sett i hjemmene til adelsmenn. Damene i tiden valgt av skjønnhet og utsmykket det deres toaletter, dekorere hatter og nakke luksuriøse kjoler.

blomstring geranium

I Russland rstenie kom i attende-nittende århundre og snart oppnådd stor popularitet blant aristokratiet. De ble dekorert med uvanlig blomst sine luksuriøse hjem. Noen arter har ikke blitt temmet av mennesket, de ble distribuert i naturen, slo seg ned i enger, våtmarker, skogsområder, tappert kjemper for sine ugunstige værforhold.

Problemer i økende blomst

 • gulning og abscission lavere blader. Grunnen: mangel på belysning, feil vanning. Mangel på sollys utløser forvelling bladene. Tørke bevirker tørking av blad tips, og overskytende fuktighet - deres forråtnelse. Hvis dette skjer, må du justere forvaring vilkår: planten dosvechivayut eller etablere vanning;
 • rødhet okaemki blader. Grunn: frosset. Løsning: Flytt til et varmere sted;
 • fravær av blomstring. Grunnen: mangel på synlighet, eller lave målinger temperatur. Løsning: Juster forvaring forhold;
 • tap sykdommer (grå mugg, rotråte) eller utsatt for angrep av skadedyr: nematoder, bladlus, whiteflies og midd. For å hindre utvikling av sykdommer som er nødvendig for å sikre riktige levekår.

Hun ikke bare dekorerer leiligheten, men har også mange nyttige egenskaper. Dens sammensetning er flavonoider, flyktig olje, tannin, karoten, stivelse, fruktose, pektin, mangan, jern og andre stoffer. Egenskaper mirakel geranium interessert i antikken, det har tiltrukket seg oppmerksomheten til tradisjonelle healere, trollmenn og prester. Med kjempet det mot det onde, og beskytte gravide kvinner.

En blomst seng av geranier

Den ble brukt for å eliminere hodepine, stress og ryggsmerter. Det er i stand til å bekjempe bakterier og virus, stoppe blod, reduserer smerte og hevelse, lege sår, har en positiv effekt på mage-tarmkanalen og hjerte.

På en kald juice innpodet inn i nesen av bladene, når du hoster drikke infusjon av bladene og skyll halsen. Øret sykdom behandlet ved å legge den friske blad i øregangen. Det finnes mange oppskrifter på bruk til medisinske formål.

Geranium er i stand til å ha en positiv innvirkning på miljøet og stoppe folk. For mange er det forbundet med den gamle bestemoren og Sovjet-tiden, når blomsten er dekorert hver vinduskarmen. Våre bestemødre mente at anlegget har virkelig unike egenskaper. Men nå er det ikke mister sin popularitet.

Anlegget sparer familier fra skandaler og krangler, å skape en harmonisk atmosfære i huset. Spesifikk aroma bidrar til å takle en stressende situasjon, og eliminerer overdreven irritabilitet. Nervesystemet kommer inn i rekkefølge under påvirkning av en mirakuløs plante, slik at personen ikke lenger drøm mareritt, søvnløshet og blader. Mange tror at det er en utmerket amulett som beskytter mot det onde øyet og forringende.

Med en rekke geranier forbundet tro, der særlig stor tro på våre forfedre. Jentene hadde på seg før med tørkede blomster, sydd opp i en sekk til salgs fyren trakk oppmerksomhet til dem. Jenter mente at de bidrar til å ha sin opprinnelse skjelvende kjærlighet. Det antas at anlegget har en positiv effekt på familiens budsjett.

Blomstrende geranium closeup

Hvite geranier symboliserer renhet, uskyld og oppriktighet. De vokter familieformuen fra ulykker og feil. Par som ønsker å ha en baby, er det nødvendig å umiddelbart skaffe seg en hvit geranium: det vil bidra til å bli foreldre.

Rød symboliserer lidenskapelig kjærlighet. De bør bli venn ensomme jenter som drømmer om å møte en kompis. Red Geranium vil bidra til å bevare skjønnhet og ungdommelighet. Rosa planter lærer jenter som lenge ikke kan gifte seg.

Et annet navn geranium på vitenskapelig

navnet lyder på latin så - «geranium». Det kommer fra ordet "Geranion" eller "Geranios", som betyr "kran". Navnet ble gitt til anlegget er ikke tilfeldig: frukt og bundet på det, ser veldig lik den nebb av en kran. De britiske og amerikanerne kaller geranier «storkenebb» - «geranium ".

blomst Pelargonium

Det som skiller geranium og pelargonium?

I feltet for floriculture mye forvirring om Geranium og Pelargonium. Noen mennesker tror at de er en og samme plante, mens andre mener at "pelargonium" - det vitenskapelige navnet på planten. Dette er en stor misforståelse. Faktisk, geranium og pelargonium - to svært forskjellige blomster, med betydelige forskjeller.

De tilhører samme familie, det er den største likheten. Familien omfatter fem slekter og åtte arter. Den mest tallrike - geranium, og den vanligste - Pelargonium. De har en likhet i ytre tegn. De er svært lik de frukter som ligner tuten av en kran eller en stork. «Pelargos» er oversatt fra latin som "stork", derav navnet "pelargonium".

Planter karakterisert ved nærvær av forskjellige genetiske egenskaper, slik at de ikke krysser hverandre. Pelargonium er hjemmet til de sørlige områdene, og geranium kom til oss fra nordlige breddegrader. Denne forskjellen påvirker betydelig blomstring geranium blomstene blomstrer og tolv grader av varme, og dette krever Pelargonium klimaforhold. Pelargonium vokser godt hjemme, i blomsterbed og balkonger, kan eksistere i hagen, der det ikke er nødvendig for å dekke vintermånedene.

Arter naturlig vokser på steinene, som en lett sandholdig jord, og arter som lever i enger, utvikler seg positivt i tung jord med leire.

Pelargonium lukke opp

Geranium og Pelargonium perfekt vokse innendørs med penumbra, men like godt lys, men ikke direkte sollys. Omsorg for dem er stort sett den samme. Den eneste forskjellen er at i Pelargonium omsorg under leiligheten, og for pelargonium - en hage miljø.

Pelargoniums er plassert på en vinduskarm, gir det med en behagelig temperatur. Hun kom til leiligheten av de hotteste stedene, så det krever klimaforhold. Dersom anlegget ikke er nok lys, opphører det å blomstre eller oppløse små blomster. Pelargonium vannet som det øverste jordlaget tørker. Det burde være unødvendig å fukte umulig, ellers vil det føre til råtnende av rotsystemet. Pelargoniums tilstrekkelig liten gryte fylt med jord og næringskvalitet utstyrt drenering.

Vannet sjelden, er spesiell oppmerksomhet til ham, om sommeren var ikke rik på regner. Til tross for at blomsten vil vokse uten gjødsel, og uten luke, er det verdt å betale litt oppmerksomhet til disse aspektene ved omsorg. Minimum gjødsling og luking blomsten vil bidra til å bli mer frodig og sunn. Sett det i en solrik, vinter ikke havnen, fordi det er motstandsdyktig mot frost. Dette er en fundamental forskjell mellom de to artene.

Geranium blomst består av fem eller åtte kronblad. Oftest enkelt blomst blomster, men noen varianter er samlet i blomsterstanden. I Pelargonium, vokser hus, uvanlig struktur av den krone: øvre kronblader som er større enn de tre bunnen, for derved å danne den irregulære formen på blomsten. Av Pelargonium blomsterknopper fått stor. Geranium har en omfattende palett av farger, som kan males i andre enn scarlet farger og blomster Pelargonium aldri bære farger med blå toner.

Venstre blomst Pelargonium, rett - Geranium

De vanligste variantene er "georgisk", "Oxford", "fantastisk". Pelargonium hjem som blomsterhandlere, blomster blomstre hele året. På sommeren kan den plasseres på en balkong eller terrasse, men om vinteren, sørg for å gå tilbake i rommet.

Blomster er ofte forvirret, å tro at de er en og samme plante. Men disse to blomstene er helt forskjellige planter med de grunnleggende forskjellene, så du må være i stand til å skille dem fra hverandre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

− 5 = 3