Pelargonium føde

Homeland geranium planter og populære former for blomster

Denne vakre og nyttige blomst fanget i vårt land fra Europa i det 17. århundre, veldig raskt fått enorme popularitet. Men fødestedet av anlegget geranier - varme Sør-Afrika og India luktende krydder. De fleste nerder samles i en enkelt mening, at denne blomsten ble fordelt mer i den gamle superkontinentet Gondwana, forene India, Australia og Afrika.

Bare i slutten av det 16. århundre geranium ble det brakt til Storbritannia fra Sør-Afrika. Det bør bemerkes at på dette tidspunktet, Europa ble sentrum av utvalget og dyrking av sjeldne arter av spiselig og prydplanter. Dette ble tilrettelagt av utviklingen av engelske og spanske sjømenn av nye eksotiske land i Afrika og India. Homeland geranium varianter som vi kjenner og vokser i dag - er Storbritannia. I de dager var det populært å ta med interessant flora og fauna å utvide katalog av de kongelige hager og dyreparker, samt for å møte behovene til rike oppdrettere.

Stor familie Geraniaceae inkluderer to typer planter. Den første representant - pelargonium, som kan bli funnet på vinduskarmene, mange i vårt land. Den andre race - hun Geranium. Denne blomsten er egnet for dyrking i hjemmet og i hagen for å plante i åpent terreng. Mange nybegynnere og erfarne dyrkere ofte forvekslet Pelargonium og geranium: fødestedet til plantene, utseendet og innholdet i deres forhold er nesten identiske, men likevel ikke det samme. Den første typen omfatter ca 280 arter, og den andre - mer enn 430, men hvert år er det nye medlemmer av denne kjekke hjem takket være den utrettelige arbeidet til oppdrettere fra hele verden. For å skille en plante fra en annen, må du nøye undersøke blomster: de vil ha en geranium radialt symmetrisk, samlet i små semiumbels og nesten riktig form. Men blomsterstanden pelargoniums er bilateralt symmetriske blomster zygomorphic.

Homeland geranium anlegg - India, de mest populære variantene kommer derfra. Det fant det også i Afrika. Dvele ved noen vanlige typer planter som er de vakreste representanter for denne familien.

Geranium firkantet - hylsen høyde på 30-70 cm Blomstene vises om våren og sommeren (avhengig av lengden av avsatsen) og ligner en sommerfugl .. Sør-Afrika - fødestedet til plante geranier firkantet. Flower fargen kan variere fra blek krem ​​til blek rosa. Anlegget foretrekker et godt opplyst vinduskarmen, og temperaturen er ikke under 10 ° C. I vår- og sommer pelargonium vannes rikelig, og den kjølige årstid - i moderate mengder. Som primer er egnet avl med en kvalitet drenering.

Geranium krøllete - et stort utvalg for dyrking i hjemmet. Denne busken når en høyde på 30-60 cm og har et svært omfattende system av blader. Homeland geranium planter krøllete - Sør-Afrika (Cape-provinsen). Blomstene har en lys farge fra rosa til dyp-lilla, og relativt korte ben. De første knoppene vises og juli, og fullstendig visner og mikrosemyan modning skjer i slutten av August.

Enhver valgt rekke av Pelargonium eller geranium krever fruktbar jord, vanning og kvalitet av lys, godt ventilert sted i huset eller på stedet. Til tross for motstand av planter til ulike sykdommer, kan du ikke unngå rot råtne.

Homeland planter geranium eller Pelargonium og hvor jeg kom fra

Geranium regnes som den mest populære og kjente anlegg i innendørs hagebruk. Nybegynnere elskere setter pris på sin enkelhet og reproduksjon. Det finnes mange forskjellige varianter. Geranium er en årlig plante eller en flerårig plante, og nådde en høyde på femti centimeter. Høydepunktet av anlegget er bladene rik grønn nyanse som ligner fargen på nytt gress, og store lyse blomster samlet i blomsterstanden. Bladene avgir en behagelig duft av sitron og mynte. I denne artikkelen vil vi snakke om hjemland planter, vet det vitenskapelige navnet, og i motsetning til andre arter - Pelargonium.

Historien av opprinnelsen og fødestedet til potteplante

For å begynne, la oss se på hvor jeg kom fra dette huset anlegget. I vill tilstand funnet i New Zealand, Australia, California og Madagaskar. Fødestedet til anlegget er India og Sør-Afrika. Det er fra disse kanter anlegget må de europeiske landene. Når sjømenn som var i Sør-Afrika, interessert interessant plante med lyse knopper. Den britiske brakt anlegget i Storbritannia, der oppdrettere har begynt å avle nye varianter.

Hun begynte å dekorere huset og hagen umiddelbart, så snart den kom til Europa. Vanligvis kan dette anlegget bli sett i hjemmene til adelsmenn. Damene i tiden valgt av skjønnhet og utsmykket det deres toaletter, dekorere hatter og nakke luksuriøse kjoler.

blomstring geranium

I Russland rstenie kom i attende-nittende århundre og snart oppnådd stor popularitet blant aristokratiet. De ble dekorert med uvanlig blomst sine luksuriøse hjem. Noen arter har ikke blitt temmet av mennesket, de ble distribuert i naturen, slo seg ned i enger, våtmarker, skogsområder, tappert kjemper for sine ugunstige værforhold.

Problemer i økende blomst

  • gulning og abscission lavere blader. Grunnen: mangel på belysning, feil vanning. Mangel på sollys utløser forvelling bladene. Tørke bevirker tørking av blad tips, og overskytende fuktighet - deres forråtnelse. Hvis dette skjer, må du justere forvaring vilkår: planten dosvechivayut eller etablere vanning;
  • rødhet okaemki blader. Grunn: frosset. Løsning: Flytt til et varmere sted;
  • fravær av blomstring. Grunnen: mangel på synlighet, eller lave målinger temperatur. Løsning: Juster forvaring forhold;
  • tap sykdommer (grå mugg, rotråte) eller utsatt for angrep av skadedyr: nematoder, bladlus, whiteflies og midd. For å hindre utvikling av sykdommer som er nødvendig for å sikre riktige levekår.

Hun ikke bare dekorerer leiligheten, men har også mange nyttige egenskaper. Dens sammensetning er flavonoider, flyktig olje, tannin, karoten, stivelse, fruktose, pektin, mangan, jern og andre stoffer. Egenskaper mirakel geranium interessert i antikken, det har tiltrukket seg oppmerksomheten til tradisjonelle healere, trollmenn og prester. Med kjempet det mot det onde, og beskytte gravide kvinner.

En blomst seng av geranier

Den ble brukt for å eliminere hodepine, stress og ryggsmerter. Det er i stand til å bekjempe bakterier og virus, stoppe blod, reduserer smerte og hevelse, lege sår, har en positiv effekt på mage-tarmkanalen og hjerte.

På en kald juice innpodet inn i nesen av bladene, når du hoster drikke infusjon av bladene og skyll halsen. Øret sykdom behandlet ved å legge den friske blad i øregangen. Det finnes mange oppskrifter på bruk til medisinske formål.

Geranium er i stand til å ha en positiv innvirkning på miljøet og stoppe folk. For mange er det forbundet med den gamle bestemoren og Sovjet-tiden, når blomsten er dekorert hver vinduskarmen. Våre bestemødre mente at anlegget har virkelig unike egenskaper. Men nå er det ikke mister sin popularitet.

Anlegget sparer familier fra skandaler og krangler, å skape en harmonisk atmosfære i huset. Spesifikk aroma bidrar til å takle en stressende situasjon, og eliminerer overdreven irritabilitet. Nervesystemet kommer inn i rekkefølge under påvirkning av en mirakuløs plante, slik at personen ikke lenger drøm mareritt, søvnløshet og blader. Mange tror at det er en utmerket amulett som beskytter mot det onde øyet og forringende.

Med en rekke geranier forbundet tro, der særlig stor tro på våre forfedre. Jentene hadde på seg før med tørkede blomster, sydd opp i en sekk til salgs fyren trakk oppmerksomhet til dem. Jenter mente at de bidrar til å ha sin opprinnelse skjelvende kjærlighet. Det antas at anlegget har en positiv effekt på familiens budsjett.

Blomstrende geranium closeup

Hvite geranier symboliserer renhet, uskyld og oppriktighet. De vokter familieformuen fra ulykker og feil. Par som ønsker å ha en baby, er det nødvendig å umiddelbart skaffe seg en hvit geranium: det vil bidra til å bli foreldre.

Rød symboliserer lidenskapelig kjærlighet. De bør bli venn ensomme jenter som drømmer om å møte en kompis. Red Geranium vil bidra til å bevare skjønnhet og ungdommelighet. Rosa planter lærer jenter som lenge ikke kan gifte seg.

Et annet navn geranium på vitenskapelig

navnet lyder på latin så - «geranium». Det kommer fra ordet "Geranion" eller "Geranios", som betyr "kran". Navnet ble gitt til anlegget er ikke tilfeldig: frukt og bundet på det, ser veldig lik den nebb av en kran. De britiske og amerikanerne kaller geranier «storkenebb» - «geranium ".

blomst Pelargonium

Det som skiller geranium og pelargonium?

I feltet for floriculture mye forvirring om Geranium og Pelargonium. Noen mennesker tror at de er en og samme plante, mens andre mener at "pelargonium" - det vitenskapelige navnet på planten. Dette er en stor misforståelse. Faktisk, geranium og pelargonium - to svært forskjellige blomster, med betydelige forskjeller.

De tilhører samme familie, det er den største likheten. Familien omfatter fem slekter og åtte arter. Den mest tallrike - geranium, og den vanligste - Pelargonium. De har en likhet i ytre tegn. De er svært lik de frukter som ligner tuten av en kran eller en stork. «Pelargos» er oversatt fra latin som "stork", derav navnet "pelargonium".

Planter karakterisert ved nærvær av forskjellige genetiske egenskaper, slik at de ikke krysser hverandre. Pelargonium er hjemmet til de sørlige områdene, og geranium kom til oss fra nordlige breddegrader. Denne forskjellen påvirker betydelig blomstring geranium blomstene blomstrer og tolv grader av varme, og dette krever Pelargonium klimaforhold. Pelargonium vokser godt hjemme, i blomsterbed og balkonger, kan eksistere i hagen, der det ikke er nødvendig for å dekke vintermånedene.

Arter naturlig vokser på steinene, som en lett sandholdig jord, og arter som lever i enger, utvikler seg positivt i tung jord med leire.

Pelargonium lukke opp

Geranium og Pelargonium perfekt vokse innendørs med penumbra, men like godt lys, men ikke direkte sollys. Omsorg for dem er stort sett den samme. Den eneste forskjellen er at i Pelargonium omsorg under leiligheten, og for pelargonium - en hage miljø.

Pelargoniums er plassert på en vinduskarm, gir det med en behagelig temperatur. Hun kom til leiligheten av de hotteste stedene, så det krever klimaforhold. Dersom anlegget ikke er nok lys, opphører det å blomstre eller oppløse små blomster. Pelargonium vannet som det øverste jordlaget tørker. Det burde være unødvendig å fukte umulig, ellers vil det føre til råtnende av rotsystemet. Pelargoniums tilstrekkelig liten gryte fylt med jord og næringskvalitet utstyrt drenering.

Vannet sjelden, er spesiell oppmerksomhet til ham, om sommeren var ikke rik på regner. Til tross for at blomsten vil vokse uten gjødsel, og uten luke, er det verdt å betale litt oppmerksomhet til disse aspektene ved omsorg. Minimum gjødsling og luking blomsten vil bidra til å bli mer frodig og sunn. Sett det i en solrik, vinter ikke havnen, fordi det er motstandsdyktig mot frost. Dette er en fundamental forskjell mellom de to artene.

Geranium blomst består av fem eller åtte kronblad. Oftest enkelt blomst blomster, men noen varianter er samlet i blomsterstanden. I Pelargonium, vokser hus, uvanlig struktur av den krone: øvre kronblader som er større enn de tre bunnen, for derved å danne den irregulære formen på blomsten. Av Pelargonium blomsterknopper fått stor. Geranium har en omfattende palett av farger, som kan males i andre enn scarlet farger og blomster Pelargonium aldri bære farger med blå toner.

Venstre blomst Pelargonium, rett - Geranium

De vanligste variantene er "georgisk", "Oxford", "fantastisk". Pelargonium hjem som blomsterhandlere, blomster blomstre hele året. På sommeren kan den plasseres på en balkong eller terrasse, men om vinteren, sørg for å gå tilbake i rommet.

Blomster er ofte forvirret, å tro at de er en og samme plante. Men disse to blomstene er helt forskjellige planter med de grunnleggende forskjellene, så du må være i stand til å skille dem fra hverandre.

Homeland rom geranium historie planter og omsorg for dem

Geranium - en flott potteplante. Men det er også plantet i parker, hager, fordi det ser vakkert, ikke bare i vinduskarmen, men også på plenene. I naturen kan geranium vokse i skogen, glenner. Mange vokser dette anlegget hjemme, uvitende om sin sanne opprinnelsessted.

Geranium også kalt storkenebb. Ofte folk blir forvirret, og kaller det en plante, og pelargonium. Til tross for at det er likheter i mange henseender, men likevel kan vi skille noen forskjeller. I dag er det rundt 400 arter av geranium. De vokser rundt om i verden, kan anlegget være i form av busker eller gress. Geranium vokser opp til 60 cm. Bladene er dekket med myke hår, og blomsterstanden er en annen farge. Men hvor er fødestedet til rommet geranium?

Selv i det 17. århundre brakte geranier i vår region av Storbritannia. Noen mennesker har kommet til å tro at dette landet er hjem til denne fantastiske blomsten, men dette er en misforståelse. Geranium er den sørlige anlegget, og i Europa kom fra Sør-Afrika og India. Den ble brakt av britene. I Storbritannia, begynte vi å trekke andre varianter av denne planten, som i dag er mange mennesker dyrkes hjemme. Geranier dekorere vinduskarmer, anlegget er plantet i en hage.

De fleste av geranier er planter som har tilpasset seg det tørre været, slik at de har lært å samle en enorm mengde vann i sine tykke stilker.

I hjemlandet til dette anlegget er portrettert i alvorlige værforhold. De fleste dagene i året, det skinner den brennende solen. Ofte å erstatte tørken kommer tunge lange regn som strømmet på bakken i flere dager.

Omtrent 10% av alle arter av geranium som vokser på andre områder.

  • på Madagaskar
  • i Australia
  • i California
  • I New Zealand

Når geranier brakt til Europa, det begynte å bli brukt som pynt i hjemmene, vinduer, oftest det kan sees fra adelen.

Damer i antikken brukt blomstene til å dekorere halsen, hodeplagg. Etter en tid, har anlegget fått popularitet, så det begynte å vokse og vanlige folk.

Som allerede nevnt, geranium opprinnelig dyrket i Sør-Afrika. Men ofte, sjøfolk som besøkte ulike steder, interessert ikke bare i kultur, infrastruktur og anlegg, og som vises i enkelte områder. Derfor, for eksempel en blomst som geranium, kunne ikke gå ubemerket hen. Naturforskere har lagt merke til den fantastiske blomsterstanden, skuet de i et slikt varmt klima. Etter at de hadde et ønske om å tilpasse anlegget til de nye levekår. Så geranier begynte å spre seg til andre deler av verden, tilpasser det til et mangfoldig klima, som falt. På grunn av dette, er folk nå overrasket over det faktum at fødestedet geranium er et land der nesten hele året været er varmt.

Den russiske nådd blomsten sted i 18-19-tallet. Noen arter av geranier vokste i naturen, og de er stille overført til det kalde været. Men mange varianter av planter begynte å dekorere rommet av mennesker.

Som et resultat, har vi utviklet en geranium planteforedlere, som begynte å vise forskjellige karakterer. Hver plante har en forskjell på farge, form. Men i hjemlandet fortsetter å glede øyet geranium, tilsynelatende det er det samme som en potteplante.

Omsorg for dette huset anlegget er direkte forbundet til føde Geranium. Hennes landsmenn er Chlorophytum, sansevery og andre planter. Geranium elsker varme og lys, så hun var i stand til å overleve bare hjemme. Mange år har gått siden det øyeblikket da jeg først tok anlegget til Europa, så i denne perioden det klart å tilpasse seg nye forhold. Men likevel, folk som har bestemt seg for å plante geranier hjemme, hun skulle velge et sted som er godt opplyst Windows må være sørlig.

Sommer geranier kan lett bli på balkongene. Anlegget vil bli fornøyd med sin skjønnhet, hvis den er plassert der er de direkte stråler fra solen. Men ikke overdriv. I svært varmt vær er bedre å gjemme seg i skyggen av en blomst.

Jord fra geranium bør være fuktig, men igjen, må du huske om det mildt. Vanning blomst neste gang opp til 2 dager. Slik at anlegget vokste godt, bør gjøre drenering fra grus. Med det vil gå bort overflødig fuktighet, slik at røttene vil være trygg, har de ikke zagniyut.

Men vinteren kan sløyfes rikelig vanning, som planten er i dvale til våren.

Geranium ikke krever hyppig omplanting, det skal bare utføres når åpningen av viljen til å bryte røttene. Planten krever ikke spesielle jordsmonnet, er det tilstrekkelig å bruke den vanlige bakken. Antall blomster kan bli redusert hvis geranium vil vokse høy. På grunn av dette, er det anbefalt å gjennomføre en systematisk kutte grener. Fra dette og bush erverve prakt, og blomsterstanden er mye.

Hvis du oppfyller alle disse reglene, vil geranium lang tid nyte sine vakre blomster. Men selv en enkel reproduksjon av anlegget. For dette revet kvist satt i en beholder med vann. Det kan plantes som vil bli sett første røttene.

Men geranium er ikke bare vakker, men også nyttig plante. Da bladene er tildelt stoffene de utfører rensing og desinfisering av luft. Lukten som kommer fra planter, gunstige effekter på nervesystemet. Det antas at geranium er i stand til å gi en god og god søvn. Derfor er anlegget anbefales å sette i soverommene.

Geranium inneholder tanniner, flavonoider, flyktige olje og så. D. Selv i oldtiden dette anlegget var interessert prester, veivisere, healere. Denne blomsten forvist onde, for å beskytte kvinner under svangerskapet.

Geranium utstyrt med medisinske egenskaper. Det er ofte sammenlignet med Banan, som ofte brukes i medisinsk praksis. Hvis en person er skadet, anbefales det å feste et ark til det berørte området. Som et resultat, blodet stopper og såret vil ikke råtner raskt helbredet.

I tillegg har geranium andre egenskaper. Den ble brukt til å eliminere giftstoffer, lindre stress, for å rydde opp i smerte i hodet mitt. Fra planteekstrakt olje, som er verdsatt av leger. Med det, selv i gamle dager hjemme planter styrker muskler, renset smerter i ryggen. Det gjorde også komprimere oljebasert, ble det brukt på såret, slik at hun har grodd raskere, på en slik måte trakk pus. På en kald og smerter i ørene dryppet olje. Dessuten var det blandet med whiskey, drikker drikken slik deretter gått hodepine. Fra dette, selv løfter stemningen forsvant depresjon.

Gjorde infusjon av inflorescences eller blader. Honning tilsatt, hvoretter legemidlet var forberedt som ble vasket med øyne som festered. Stor nytte har avkok av bladene av planten. Med hans hjelp behandle mage plager. Spesielt verdifulle er en drink med gastritt, diaré.

For å forberede et avkok, først må du hogge bladene av planten. De trenger å ta en spiseskje, det er lagt til et glass med kokende vann. Blandingen bør oppvarmes i et vannbad i fem minutter. Etter det, er suppen anses klar. Det bør være konsumert 3 ganger per dag for en skje i en halv time før måltider.

Selv Geranium røtter har medisinske egenskaper. De brukes for fremstilling av infusjon, ved hvilken blodtrykket stiger. For å forberede den, må du hogge roten. Hell kokende vann over den. Blandingen skal stå i ca. 8 timer. Anstrengt infusjon er drukket før måltider i løpet av dagen.

Infusjon av bladene kan bidra til å bli kvitt en dårlig drøm, som det har en beroligende effekt. Samiske geranium blader redusere betennelse og gjenopprette celler.

Tilbake i gamle dager hjemme geranium brukte den til medisinske formål. Men i dag, er denne blomsten dyrkes i forskjellige land, så dra nytte av sine helbredende egenskaper kan hver person i huset som har denne fantastiske anlegget.

I tillegg er det geranium brukes også som en talisman. Det antas at anlegget besitter magiske egenskaper. Men dette er bare en teori. En ting er sikkert, geranium i stand til å rense luften, noe som er viktig i dagens løpet av livet.

Re: Homeland rom geranium historie planter og omsorg for dem

I et varmt rom for vinter geranier er utvidet, stammen blottet nederst, for å unngå dette vanskelig, bare en permutasjon i et kjølig rom og redusert vanning. Sikre riktig vinteren kan ikke alle, så våren er bedre forankret borekaks kan være flere brikker i en pott, og den gamle kulturplantene. For å få frodige busker krever klemming, men de blomstrer om dette senere, men vil blomstre voldsomt.

Re: Homeland rom geranium historie planter og omsorg for dem

Så jeg har det samme problemet, har mine geranier for vinteren sterkt strukket, helt opp til svært midten av karmen og de nederste bladene begynt å gulne, og jeg har dem kuttet av, og nå bryter. Og min mor og bestemor, hun ser storslagent som de kuttet den med jevne mellomrom. Og en annen interessant poeng, fortalte min mor meg at geranium gir mye energi, og sette den på soverommet er ikke ønskelig, som vil være vanskelig å fylle, og her tvert imot, det er ønskelig, generelt, det er nå i mitt kjøkken, i den sørvestlige vinduer, for eksempel ingenting ennå)

Re: Homeland rom geranium historie planter og omsorg for dem

Alltid Geranium borekaks å heie meg var ikke vanskelig, de ga røttene i vann, og etter to eller tre uker, plantet jeg dem i bakken. Men her stiklinger av pelargonium dyrket fra frø hardnakket nekter å slå rot. Hva er årsaken?

Kult å motta alle planter og blomster på sin post.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 + 5 =