Pelargonium Care and Reproduction

Pelargonium (Geranium)

Pelargonium (Pelargonium) tilhører familien av geranium. Et annet, mer kjent navn for denne blomst er geranium. Kanskje du vil bli overrasket, men fødselsstedet til denne søte og så kjent for oss alle siden barndommen er Sør-Afrika. Det pelargoniet, som vi alle vet, dukket opp i Holland i 1500-tallet, og i Europa kom det på slutten av 1700-tallet - tidlig på 1800-tallet. Først ble det ansett som en eksotisk blomst, men veldig snart, allerede i det XVIII århundre, ble det utrolig populært.

Som et resultat av et stort følge avl arbeidet med fjerning av mange hybrider og varianter av denne typen forstørrede spraglete og dverg former, samt varianter med hvite, to-farge og doble blomster. I dag er det ca 280 arter av årlig og flerårig pelargonium, med utseendet på gresskledde planter, halve busker og busker.

Kjærlighet til disse blomstene over hele verden skyldes deres upretensiøsitet, enkel omhu og reproduksjon og evnen til å lang blomstre store fargerike blomsterstand. Som vi allerede har sagt, er varianter av pelargonium veldig mange. De kan tilhøre en av 6 grupper: zonal (hage); eføy (ampelnym); Engelsk storfarge (royal eller domestic); spraglete; duftende; saftig.

De tre siste gruppene er interessante, først og fremst av bladene deres; Storfarget geranium kan dyrkes bare i rommet; men hensikten med zonal og ivy pelargonium, som kan forplantes av frø, er utsmykningen av hagen og balkongen.

Pelargonium - dyrking og omsorg

Denne blomsten elsker varme og lys. Den optimale modusen for å vokse hjemme er romtemperatur, om vinteren føles det best ved en temperatur på 8 ° C til 10 ° C.

Med mangel på belysning reduserer planten sin blomstring. Imidlertid er de direkte solstråler godt tolerert av blomsten i friluft, men i en romfortynning er det bedre å pritenyat fra den varme middags solen. Også, pelargonium liker ledig plass, så du må sørge for at den ikke er dempet av nærliggende planter.

Vanning bør være rikelig, ettersom jorda tørker opp, som ikke kan være vannlogget for ikke å oversvømme rotsystemet. Om vinteren bør vanning reduseres. Spray anlegget er ikke nødvendig, det kan skade kronbladene av blomstene. Generelt, når du bryr deg om det, er det bedre å ikke legge til vann, det vil være lettere å takle dette enn med overflødig fuktighet.

Det er best å dyrke en blomst i næringsmiddelblanding tilberedt fra torv- og torvmark i like deler, torv og sand. Det er nødvendig å ta vare på god drenering, og det bør utføres periodisk jordfjerning i potter for å sikre tilgang til røttene og for å forhindre rotting av røttene.

Når du vokser Pelargonium, er potens størrelse svært viktig. Den er valgt i samsvar med størrelsen på rotsystemet. Men vi må huske at det blomstrer best i små potter, da har det blomster og blomster som er vakrere og lysere. Romslige potter bidrar til utvikling av busken og en lavere intensitet av blomstringen.

For å styrke forgreningen og dannelsen av busken og kronen, gjør plantene en klemme hvor vekstpunktet fjernes. Dette må gjøres i februar eller mars.

Blomsten reagerer takknemlig på dressingen. I perioden med aktiv vekst skal det være mineralblandinger eller flytende gjødsel under blomstring - gjødsel med høyt innhold av fosfor og kalium og mindre nitrogen. Top-dressing gjøres hver uke fra sen vår til tidlig høst.

Pelargonium - transplantasjon og reproduksjon

Unge planter krever en årlig transplantasjon eller i det minste en erstatning av jordens øvre lag. For transplantasjon ta en liten kapasitet, ellers vil det bli en sterk utvikling av skudd, men planten vil ikke blomstre. Transplanter den til en blanding av torv, blad, humus (to deler) og sand (en del).

Pelargonium kan dyrkes av frø og stiklinger. I det første tilfellet oppnås planter som blomstrer mer rikelig enn de som vokser fra stiklinger. Frøsåing utføres i januar-februar, legger dem på våtmunn og litt dekker med jord for frøplanter. Etter sprinkling med vekststimulator, er beholderen med frø dekket av glass eller en film og holdt ved en temperatur på 20 til 24 grader, periodisk fuktighetsgivende. Etter spiring (etter 1-2 uker) ble dyrket frøplanter dykke og ved en temperatur på fra 16 til 18 grader med god lyst ca 6-8 uker, hvoretter de ble transplantert til en konstant pot.

Men ofte blir blomsten spredt av stiklinger, denne metoden er enklere og raskere enn den første. Rote stiklinger utføres i februar-mars og i juli og august ved å kutte shoot apikale rooting har 2-3 blad og lengde på 5-7 cm. Podvyaliv borekaks i skyggen for om en dag og dyppet dem i knust kull, de satt i en lys blanding og inneholde ved en temperatur på 20 til 22 grader. Ikke dekk stikkene. Rooting på denne måten tar omtrent en måned.

Pelargonium - mulige sykdommer og skadedyr

Hvis du gjør feil i pleie av planten, vil det nødvendigvis påvirke utseendet.

Så, med mangel på fuktighet eller overskudd, blir bladene gule og faller av. Hvis bladets kanter blir røde, så fryser anlegget, det mangler varme, bladene faller av, noe som betyr at det ikke når lyset. Hvis jorda er vannet, kan det oppstå vanne myke puter på bladene.

Geranium kan lide av en slik sykdom som et svart bein, der, på grunn av et soppanfall, forekommer svetting av stammen av stammen. Dette kan skje på grunn av overoppheting av jorda eller dens komprimering, som forhindrer drenering. Forebygging av denne sykdommen er sterilisering av jorda før planting og overholdelse av vanningsregimet.

Også på grunn av overmoistening av jorda, kan pelargonium bli smittet med grå rot. På bladene i dette tilfellet vises grå mold. I så fall fjern de berørte bladene og behandle planten med et systemisk soppdrepende middel, reduser vanning og ventilere rommet oftere.

Som du ser, er omsorg for pelargonium ikke komplisert i det hele tatt. Ved å følge noen enkle regler for sin avl, kan du få vakre planter som vil glede deg med ikke bare en vakker flerfargede blomster, men også for sine gode egenskaper, skape en positiv og fredelig aura i rommet.

© 2012-2018 "Kvinne mening". Ved kopiering av materialer - kreves en lenke til kilden!

Hovedansvarlig for portalen: Ekaterina Danilova

E-post: [email protected]

Redaksjonen: +7 (965) 405 64 18

Pelargonium: omsorg, reproduksjon og transplantasjon hjemme

Pelargonium er en plante av Geranium familien, det er allment kjent som geranium. En innfødt plante fra Sør-Afrika, hvor den bor i tørre og vindfulle regioner.

Geranium er en urteaktig, semi-busk eller buskig plante. På grunn av sin upretensiøsitet og rikelig blomstring, er det veldig populært for innendørs, balkong og hage dyrking.

Kjærligheten til pelargonium er næret ikke bare av sovjetiske bestemødre, men også av innbyggerne i Europa, og er aktivt dekorert med balkonger og loggier. Her skal det bemerkes at når det vokser planter i store badekar, gryter og i "fri" jord i hagen, blomstrer den middels.

Varianter av Pelargonium varianter

Totalt er det rundt 250 arter i slekten Pelargonium, på grunnlag av hvilke mange varianter er avledet.

De mest populære og vanlige typer:

 1. Royal (det er storblomstret) - preges av store blomster med zonal flekker av kronbladene. Mellom er alltid mørkere og fløyelsaktig, og kantene er veldig lyse;
 2. Plioclycate (eller skjoldbrusk) pelargonium er preget av blanke blader og fløyelblomster av blomster. Stenglene vokser vanligvis til 1 meter i lengden, noe som gjorde skjoldbruskkjertelen populært for å dekorere balkonger og loggier.
 3. Zonal - et karakteristisk trekk ved denne arten er zonal flekker av bladene, kantene er alltid litt lettere enn sentrum. Dette er en av de vanligste artene, og er basert på mange varianter;
 4. Engelen preges av duften av blader og blomster, som ligner pansies. Den eneste ulempen er den gradvise nedgangen i farger i høst;
 5. Duftende pelargonium blir ganske stor og brukes derfor ofte til å plante hager. Sant, man bør være forsiktig, fordi Hun har svært skjøre stengler, som kan bryte i sterke vind.

Hjemmebehandling for nybegynnere

I seg selv er omsorg for pelargonium enkel, og det er perfekt for nybegynnere eller de som ikke liker å rote med planter. Det viktigste er å følge noen enkle regler og overvåke tilstanden av geraniumer. Hvis noe går galt, for eksempel, glemmer du å vanne planten, alt blir synlig i utseende.

Pelargonium - lysende anlegg motstår direkte sollys. Det beste stedet for beliggenheten vil være den sørlige, østlige eller vestlige siden. Selv om det i varmt vær kan pelargonium "kaste av" nesten alle bladene, og bare blomster vil forbli.

Derfor, i en region med et varmt klima og midt på sommeren, er det bedre å fjerne anlegget fra sørsiden. Du kan gjøre dette rolig, fordi Bevegelsen påvirker ikke geraniumen.

Generelt bør belysningen være rikelig, ideelt sett er en lys dag 16 timer. Med mangel på lys begynner stengene å strekke seg og anlegget mister sitt attraktive utseende. Om sommeren er det bedre å ta geranium på en balkong eller en hage, slik at den er direkte under solen.

Når du velger plass og belysning, er det nødvendig å ta hensyn til de enkelte egenskapene til arten, slik at duftende pelargonium foretrekker skyggefulle steder. Og for det kongelige utvalget er det uønsket å slå direkte sollys, så du bør unngå å finne på sørsiden.

Hvordan bli kvitt lukten i kjøleskapet Du kan finne ut av vår publikasjon på nettstedet.

Om riktig omsorg for cyclamens hjemme lese i denne artikkelen.

Herfra lærer du hvordan du velger design av fliser på badet.

Temperatur og fuktighet

Temperaturregimet, for pelargonium, er moderat. Hun liker ikke forkjølelse eller stor varme.

 • om sommeren - +20 - +22 grader;
 • vinter - 16 grader;
 • Noen arter kan motstå kort avkjøling (f.eks Pelargonium sone motstå temperaturfall til 1).

Som for fuktighet, vil det passe de vanlige indikatorene. Ytterligere fukte (sprøyting) Pelargonium krever. Et ekstremt tilfelle, er det mye tørr luft under en hetebølge. Men svært fuktig luft kan føre til råtnende av røttene og stammer samt utseendet av infeksjoner.

Også se opp for luftsirkulasjon. Det må være konstant. I bedervet stillestående luft anlegget vil begynne å gjøre vondt. Dette er spesielt viktig om vinteren.

De hyppige vanning geranier ikke trenger. Vi trenger å bli ledet som tørking av jord. Men det er noen regler om sommeren jorda må alltid være vlazhnovatoy (men ikke våt).

Den beste måten å sjekke tiden til vann Pelargonium eller ikke er å sjekke jord å ta på. Det øverste lag bør være tørket, men under det (ca. 1 cm dyp), har landet å være vlazhnovatoy.

Når vanning er nødvendig å vente på at vannet skal renne ned i sumpen. Etter 10 minutter, drenere væske og vente til den er helt tømt. Vanning gjøres best i en panne og helle vann direkte under roten. Dette er kjent for de mest erfarne gartnere og blomsterdekoratører. Men selv om vi gjør alle de "vanlige" - ikke fortvil, det viktigste da fjerne overflødig væske. Denne regelen gjelder både om vinteren og sommeren vanning.

Med gjødsling fortsatt enklere. Det er nødvendig å gjøre blomstringsperioden - omtrent fra tidlig vår til sen høst. Tid løsning for blomstrende planter brakt i to uker. Du kan velge hvilken som helst nitrogen-rik gjødsel er det ikke. Dosering, se instruksjonene for hver bestemt gjødsel.

Transplantasjon Pelargonium nesten ikke trenger, det eneste unntaket er transplantere stiklinger med rot, men litt senere om det. Pelargonium vokser omtrent tre år, så, vanligvis bare utskifting av matjord på ny (en blanding fremstilt på samme måte som den jord hvori plantene er allerede vokser).

Planter bør være årlig, i begynnelsen av blomstringsperioden, det vil si tidlig på våren. Vanligvis ryddet alle de beste løperne (mer kan brukes i avl). Dette lar deg nøyaktig trimme side Pelargonium vekst og rikelig blomstring.

Color geranium, som allerede nevnt, fra tidlig vår til sen høst. blomstring skjema - noen paraply blomsterstanden. De kan være helt annerledes farge (avhengig av type og klasse). Blomster også variere i størrelse (i enkelte arter er de store, som en kongelig, andre er mindre).

Reproduksjon hjemme

Pelargonium hjem kan reprodusere på to måter: ved frø og ved hjelp av borekaks. Den første, felles ikke mye når dyrkes hjemme, så det er ganske vanskelig.

For multiplikasjon av frø, om våren og forbereder en beholder som er fylt med lett jord. Frøene ble sådd i jord og vannes regelmessig. Den første gangen bør temperaturen være 20-22 grader.

I midten av sommeren, blir de unge plantene transplantert inn i en blanding av blad og torv bakken med fosfor og sand. I denne respektert komponenter er tatt i like mengder.

For vegetativ formering av borekaks tatt en liten gryte (ca. 19 cm i diameter). For å starte ved bunnen er lagt drenering, og deretter helt over en blanding av torv og sand.

Den borekaks skal ha 3-5 par blader, men ikke mindre enn to. De er kuttet eller node, eller litt under. I kuttet borekaks fjernes nedre paret med blader som forlater naken "bar".

Etter fremstilling av borekaks må lage hull i bakken nær kanten av potten. Deretter plasserer borekaks tilbake slik at alle bladene er over jorda og lett tamp jorda.

Nå må vi vente noen dager til røttene "kjempet" med jord. Bare da kan vi vanne de unge plantene. Ved midten av sommeren Pelargonium transplantasjon i potter større.

Pelargonium men hardfør plante, men kan også noen ganger være syk, er det ofte på grunn av dårlig vedlikehold.

 • grå mugg;
 • rust;
 • Verticillium Wilt;
 • råtnende av stammen;
 • Andre patogene sopper, som følge av hvilken bladene og petioles vises forskjellige steder.

Dersom anlegget har begynt å utvikle grå mugg, så det går, skyter, stammer og selv de største kronbladene av blomster begynner å vises grå patina. Dette skjer på grunn av lave temperaturer, fuktighet og fravær av dens ventilasjon rikelig vanning.

 • observere temperaturregime om vinteren, er nødvendig for Pelargonium;
 • regelmessig ventilere rommet;
 • Ikke plasser planter nær hverandre;
 • tørr eller fjerne syke blader;
 • vann ikke mer enn en gang i 10 dager.

Rust kan detektere konsentriske sirkler brun på den indre side av arket. På yttersiden av platen er synlig bare gule sirkler.

Årsaker: fukt, dårlig ventilasjon.

Behandling: det er nødvendig å skjære av alle bladene berørte og behandle planten med en oppløsning benlata hastighet på 1 g per 1 liter.

Denne sykdommen er forårsaket av et sopp som angriper det ledende Pelargonium system. I geranium gradvis og bladene blir gule. Ingen behandling.

I bunnen av stammen begynner å dukke opp og øke den svarte flekken. Gradvis rots stammen helt i bunnen. Behandling - er fraværende. Det meste vi kan gjøre er å kutte stilken fra toppen og forebygge sykdommen. Årsakene: for mye vann.

Insekter som påvirker Pelargonium:

 1. Whitefly - en svært liten hvit sommerfugl. I stedet har den lille hvite larver er på planten,
 2. Midd finnes på undersiden av platen, og deres nærvær kan detekteres ved hjelp av en karakteristisk tynn bane på planten. Med nederlag midd blader hvert blitt marmor på grunn av berøvelse av næringsstoffer;
 3. Mealybug - oppdaget av de karakteristiske klumper, som bomull, i axils av blader og stengler.

Under oppkjøpet av anlegget sjekke nøye for tilstedeværelsen av mellus og mealybug. Hvis du plutselig fant tegn til skadedyr eller seg selv - gi opp kjøpet.

Mulige problemer og deres løsninger

I tillegg til infeksjon av forskjellige plantesykdommer og skadedyr, og mulige mindre forferdelig problem. de vanligvis oppstår på grunn av feil vare og behandles med eliminering av årsakene.

Problemer og løsninger:

 1. Hvis Pelargonium bladene begynner å rødme, da temperaturen er for lav, og det er nødvendig å stille inn det ønskede temperaturområdet;
 2. Ikke bare blomster, men et stort antall blader - du tjene mye gjødsel, redusere antallet, og det er bedre å midlertidig stoppe fôring;
 3. Gulning nederste bladene - mangel på fuktighet og manglende ventilasjon.

Viktig i seg av dette fantastiske anlegget - det er enkelt å overholde alle regler eller tid til å rette opp situasjonen. Og resten av anlegget ikke forårsaker ubehag og behager øyet med sin blomstring.

Noen tips om å danne en frodig busk Pelargonium det i neste video.

Jeg kuttet spirende stiklinger av pelargonium, først satt i et glass med vann, slik at de slipper inn vann røttene. Da må du huske å slå rot geranium i en pott når planting. Jeg er i en leilighet er den mest upretensiøse blomst, unntatt kaktus.

Geranium room - bilder, synspunkter, omsorg, reproduksjon, bruk av farger

 • Geranium - en blomst, som i vår tid har blitt betraktet som en "bestemor" fordi den er kjent for en svært lang tid i innendørs hage og hagebruk, og generelt, avl og samle disse plantene er engasjert i den eldre generasjonen.

  Ungdom er for tiden geranier i standardutgaven: avrundede panicles av røde blomster og bademørkegrønne blader. Faktisk har fremgangen ikke stå stille, og oppdrettere har åpnet en rekke varianter av Pelargonium, som er ulike former for blomsten, blad farge, anlegg størrelse og andre parametre.

  Hvis du ønsker å kjøpe en potteplante som ikke krever konstant pleie og årlige transplantasjoner, mens resterende svært dekorative i lang tid, så du bør tenke på å vokse noen varianter av geranium rommet.

  For å håndtere valg av varianter, er det nødvendig å vurdere gruppene, som er delt Pelargonium rom. De vil bli presentert i det følgende under beskrivelsen av de generelle egenskapene til en gruppe av arter

  Det kan umiddelbart gjenkjent av den karakteristiske fargen på bladene mørkegrønne blad som det er avgrenset av en brun stripe, derav andre navn på artene. Det sone geranium er at "bestemor" view, fordi denne gruppen er den vanligste og har mer enn 70.000 varianter.

  Sin divisjon utføres ikke bare på farge blomst farge, men også av deres form. Fordele enkle blomster, semi-doble og doble. Det er klart at avhengig av kompleksiteten av blomsten, de har et ulikt antall kronblader.

  Også bladene varierer i alvorlighetsgrad mørke bånd: noen varianter av geranium er det sett veldig tydelig i andre - er praktisk talt usynlig, border bredde avhenger også av variasjon.

  Det ampelnye slags Pelargonium, som produserer en rekke lange flyter skudd. I denne forbindelse, geranium plyuschelistnye kastet i potter eller potter hengende, står ved en høyde. Det bør tas i betraktning at plyuschelistnye varianter produsere piske opp til en meter.

  Karakterisert ved at gruppen som en absolutt jevnhet og blanke blader som ligner eføy blader. Derav navnet på gruppen.

  Refererer også til ampelnye, men kortere piskeslag. Flower interessant her: det er veldig mye som Viola (stemorsblomst) og ser fantastisk i panicle.

  Her blir det klart fra tittelen, hva som er interessant, denne gruppen dyrker. Smell havet, alt avhengig av den aktuelle variasjon. Samlet inn i denne gruppen Pelargonium inneholder flyktige i sine blader, som er ansvarlig for produksjonen av smaken. Lukten er veldig sterk, spesielt når du berører anlegget.

  Umiddelbart det bør bemerkes at utseendet på duftende geranium er ikke så interessant som i tidligere saker: grønne blader med en pistol, ujevn og store blomster er enkle standardfarger.

  Selve anlegget utvikler seg raskt, og kan derfor bli trukket over. Bush var en busk, ikke et par lange skudd, er det nødvendig å jevne klype.

  Kanskje den vakreste pelargonium er av denne typen. Blomstene er også samlet i paniculate inflorescences avrundet, men hver av dem kan nå 7 cm i diameter. Dermed blomsten caps fremstilt bare gigantisk. Fargen kan være svært forskjellige, og vi har i tankene, ikke bare de grunnleggende farge, men også tilstedeværelsen av årer kaomochek, flekker, etc.

  Virkelig kan betraktes unik, som samlet mange interessante tegn: blomstene er veldig vakker, med striper og mønstre, som kan skryte av den forrige gruppen, men størrelsen er selvfølgelig ikke så stor.

  Bladene er også dekorative og samtidig har en viss smak, avhengig av variasjon. Han er litt svakere enn enn den duftende pelargonium, men ganske markert.

  Miniatyr og dverg geranium

  Er små busker, blomstrende voldsomt og ikke krever beskjæring i det hele tatt. Varianter av geranier komme godt med for de som har alle vinduskarmer har zzastavleny andre planter.

  Nå kan du se noen interessante arter av pelargonium, er det preget av formen av en blomst. Disse inkluderer:

  • Rosaceae sone. Blomstene ligner ekte små roser, samlet i en visp;
  • kaktusovidnye sonen. Vanskelig å si, de er vakre eller ikke. Det er et alternativ for alle. Sami store blomster og kronblad krøllet seg kjegler og ligner pigger kaktus;
  • stel sonen. Det er navngitt i forbindelse med petal form - det er påpekt, smalere mot toppen;
  • gvozdikotsvetnye. Fedd har en taggete kronblad, og det er deres eiendom overtatt denne gruppen av geranier.

  Geranium er tilgjengelig i tre former: i frø, rote stiklinger og en velutviklet voksen busk. Deres dyrking bør vurderes separat.

  Vokser fra frø Pelargonium

  Pelargonium frø er ganske stor, så problemene med deres landing, som regel, ikke oppstår selv nybegynnere gartnere. Ved planting frø av deres stabel med den flate siden på bakken ved å trykke ned lett. Avstanden mellom frø er observert på minst 2 cm.

  Etter at de ble plantet i bakken, er i første ikke vannet vanning, samt renset fra sprinkleren, slik at frøene ikke razmoyut og forbli på plass.

  Vanligvis, for å Geranium blomster om sommeren, plante sine frø begynner i slutten av februar. På kapasitet, som plantet frøene, sette på en plastpose. Alt du trenger å rydde i et mørkt varmt sted og se på spirene hver dag. I utgangspunktet, Pelargonium spire i 5-6 dager.

  Etter minst ett vil spire, hele beholderen utsettes for lys, og pakningen er fjernet. Når spirene vokse og vil ha fire ark, kan det sitte på en egen pott (denne operasjonen kalles sparring).

  Dyrking av stiklinger og en velutviklet busk

  Her vil alt være basert på et utvalg av potter og jord for transplanterer frøplanter kjøpt. Jordsmonnet i en allerede ferdig produkt kan kjøpes i en spesialitet butikken, men du kan gjøre selv og hvis huset er et land som ble brakt fra hagen i høst. For å gjøre dette, trenger du bare å blande:

  Utarbeidet slik at jordsmonnet er løst. Valg av potten er gjort avhengig av tilstanden av rotsystemet av frøplanter.

  Selv for en voksen bush vil nærme seg en liten pott med en diameter på ca 15 cm. Selvfølgelig er det anbefalt å kjøpe en pott av brent leire, men de er som regel dyrere enn plast.

  Derfor, hvis du ikke ønsker den ekstra kostnaden, er plasten heller ikke så ille, bare at vannet ikke er så tørker raskt, og det er en risiko, "helle" plante.

  Det er viktig å forebygge rotråte og svart ben, må du sørge for kvalitet i potten drenering, rullet i et lag på 2-3 cm. Hva skal man si, han bør ha en pott på bunnen av minst ett dreneringshull.

  Geranium borekaks i torv pellets

  Som nevnt i begynnelsen av denne artikkelen, er geranium svært lite krevende å ta vare på henne og elsker at blomsterbutikker. Care representerer følgende vilkår:

  Det kommer an på tørkehastigheten av det øvre lag av jorden. Geranium mye bedre tåler tørke enn høy fuktighet, så det er viktig ikke å "helle", ellers bush ikke kan unnslippe døden.

  Vanligvis vanning utføres omtrent tre ganger i uken. Forresten, må det gjøres forsiktig, prøver ikke å falle på bladene av planten. Sprøyting Geranium er også uønsket.

  Geranium er veldig lett, så det blomstrer, avhenger av hvor mye sollys som det vil få. Egnet for dyrking pelargoniums sørlige godt opplyst vindu.

  Denne faktoren i sommer er ikke spesielt viktig. Om vinteren, bør temperaturen ikke faller under 10 0 C. De viktigste beskytte planten mot trekk.

  Det anbefales å periodisk utføre denne operasjonen, slik at den luft som tilføres til røttene og jord er ikke omgjort til en monolittisk stykke. Til proryhlit land, er det ikke nødvendig å ha en spesiell rake: Du kan bruke den gamle gaffel eller pinne.

  Pelargonium mates under blomstringen og før begynnelsen av den fosforholdige gjødsel. Ikke i noe tilfelle bør ikke gjøre organisk gjødsel, geranium rett og slett ikke kan tolerere.

  Det innebærer fornyelse beskjæring planter og danner butikk voksen ung. I det første tilfellet er det igjen på hver skyte knopper opptil fem, hvorav flere nye grener vises.

  I det andre tilfelle, en mottakelse topping verhushechek fingrene for bedre rotskuddene. Alle disse operasjonene er anbefalt på slutten av vinteren - tidlig på våren.

  Det skjer ikke hvert år, en gang i 2-3 år. Det er best å transplantere med en klump av land, ikke utsette røttene.

  Vanligvis er denne operasjonen utføres når rommet Pelargonium betydelig bremser utviklingen. Men dette betyr ikke at den nye potten bør være enorme. Det er mulig å øke diameteren av tykkelsen av pekefingeren.

  For å bevare de karakteristiske tegn vanligvis spredd varianter geranium borekaks eller dele voksen busk.

  Hvis du personlig å samle frø, da ingen garanti for bevaring varianter. Hvis du ønsker å prøve å plante frø av forsamlingen, er det nødvendig å markberedning, dvs. fjerning av det ytre foringsrøret. Frø maktkampen mellom to stykker nazhdachki.

  Likevel dyrkere ofte busk borekaks. De avkuttede stilker ca 6 cm plassert i vann før spiring av unge, hvite røtter og deretter kastet inn i jorden eller spirer i stor fuktig sand. Begge metodene er effektive og vidt brukt.

  Blomstrende geranium kommer etter plante frø i ca fem måneder, så hvis de setter den i slutten av februar, det Pelargonium blomst i samme år.

  Stalk blomst før - etter tre måneder. Men disse vilkårene knytter seg hovedsakelig til sonetyper, Engler og konge Pelargonium blomstrer i alle fall bare i det andre året.

  Sykdommer og skadedyr Pelargonium

  De vanligste sykdommene i geranier romforhold inkluderer sopp- og virussykdommer. For å inkludere sopp blackleg, blad rust, ulike typer råte. Oftest er disse sykdommene behandles med løsninger av soppmidler.

  Skadedyr Geranium litt, men de er veldig irriterende. Disse inkluderer bladlus, whitefly, larver og midd. Dem eller spor av deres liv kan oppdages ved grundig undersøkelse av plantens blader på begge sider.

  Bli kvitt skadedyr er mulig ved hjelp av sprøyting geranium spesiell sredstvaami. Hvis det ikke var mulig å fastslå nøyaktig hvem som slo seg ned på en blomst, er det bedre å bruke stoffet fra komplekset av skadedyr.

  Uerfarne dyrkere kan ofte støte på følgende problemer når det vokser geranier: bladene blir gule og faller av, og Bush ikke vil blomstre.

  Her ligger trolig et resultat av dårlig vedlikehold.

  • Hvis arket er gul på kanten, så busken blir litt vann.
  • Hvis bladene er slapp og falt, blir busken fylt.
  • Hvis bladene faller fra bunnen av anlegget, er geranium ikke nok sollys. Forresten, på grunn av dette, ikke kan blomstre.
  • Geranium heller ikke ønsker å produsere blomster stilker, hvis det overfeed nitrogen, som tjener til å sette den grønne massen av planter.

  For ikke å ende på en slik dårlig øyeblikk, som problemene i dyrking av Pelargonium, kan du snakke om sine gode egenskaper.

  • Først renser anlegget innendørs luft av skadelige mikrober. Lukten av pelargonium reduserer stress, lindrer depresjoner.
  • Dernest hindrer den skadedyr fra andre planter og blomster. Sommer anbefaler gjør en geranium i hagen, under ripsbuskene - at det ikke er noen bladlus!
  • Og for det tredje er geranium mye brukt i folkemedisinen for å behandle ulike sykdommer. Det er sammenlignet med Banan! Friske blader helt strammet sår og behandle magesår. Avkok hjelper på sykdommer i tarmen og magen.
  • Også fremstilles fra Geranium essensiell olje med delikat smak som benyttes for medisinske formål. Den herder forkjølelse, øreverk, tretthet i musklene, smerter i ryggen.

  Videoer av økende Pelargonium - geranium

  Her er en nyttig og vakker plante - Pelargonium eller geranium soverom. Vokse i vinduskarmen, og hvordan du kan ta vare på deg nå vet.

  24 desember 2016 | 22:32

  Hva en skjønnhet! Jeg er av så mange typer geranier hadde ingen anelse om. Faktisk, geranium engel som en stemorsblomst, skjønnhet. Og noen form for geranium har helbredende egenskaper?

  25 desember 2016 | 12:38

  Ja, vant til bestemors geranium - vanlige baller farger 3-4 farger. Og så mange av dem viser seg å være! alt Geranium terapeutisk)

 • Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  30 − 29 =