Pelargonium blomster bilde

Den typer og grader rom geranium avbildet beskrivelse

Lite krevende å bry seg, blomstring i flere måneder og er så lyse Pelargonium på grunn av likheten kalles ofte geranier. Men dette er en egen stor familie, til en foto rom arter og varianter av geranium hjelpe sortere ut det eksisterende mangfold av disse fantastiske planter innfødte til Sør-Afrika.

Økende i vinduskarmene, balkonger og søyleganger på innendørs geranium, som i bildet kan se ut som en urteaktig subshrub eller planter med erigert stengler, eller flyter. Alle geranier er av høyeste dekorativ effekt. Det gjøres oppmerksom på ikke bare enkle eller doble blomster i alle farger og fasonger, men også de unike bladene på planten.

De kan være bred, nesten runde, skulpturert robuste, håndformet, glatt bølge, grønt og fargerikt.

Lenge kjent for potte geranier som spektakulære og hardføre planter, førte til at de siste hundre år:

 • Dette ble oppnådd ved en stor variasjon av former varietal Pelargonium;
 • åpne tamme og ville arter;
 • det var interspesifikk hybrider.

Derfor er den nåværende klassifiseringen en slags plante elskere rundt 250 forskjellige arter og sorter av innendørs planter gradering vedtatt i det internasjonale samfunnet gartnere, tilbud om å bruke sin identifikasjon basert på ytre tegn, som på bildet, varianter og arter av geranium rommet:

 • Stellar - stel rom geranium, deres varianter og hybrider;
 • Tulip - tulipan Pelargonium;
 • Unik - rom geranium eneste;
 • Sone - sone eller grenser nasjonale varianter av pelargoniums.
 • Angel - rom geranium engler;
 • Farget Foliage - spraglete varianter;
 • Cactus - kaktusovidnye Pelargonium;
 • Ivy løvtre - plyuschelistnye geranium, som kan være av standard dimensjoner, og dverg og miniatyr;
 • Miniature og Dwarf - miniatyr og dverg planter puttet pelargoniums;
 • Regal - Regal geranium;
 • Scented-leaved - duftende geranier.

Eller grenser sone Pelargonium (Pelargonium zonale)

Alle typer hybrider og varianter av denne arten Geranium rom, som på bildet, vokser godt i et hjem på balkonger og selv på byens blomsterbed. Det er en utvilsom leder i popularitet og antall kultiverte varianter avlet, som har ca 75 000 i dag.

Blant andre innenlandske flerårig geranier soneanlegg er lett kjennelig på den karakteristiske fargen på bladene. På en lys grønn bakgrunn tydelige mørkere områder, som ga navnet på arter av innendørs geranier, som i bildet. Sone Pelargonium blomster kan være så enkel og Terry.

I beskriver varianter av geranier i bildet, og i navnene på planter ved hjelp av følgende gradering på antall kronblader i Corolla:

 • nemahrovye blomster består av fem kronblader - Single;
 • semi-doble blomster omfatter fra 6 til 9 og er betegnet blader Semi-dobbel;
 • doble blomster geranium består av 8 eller flere kronblader - Double.

Terry varianter er noen ganger referert til Peony- geranier, litt feil. Denne gruppen av planter i klassifiseringen av anerkjent av det internasjonale samfunnet ikke.

Sone Geranium blomster skiller seg ikke bare i størrelse og prakt. Langt borte er de dager da vinduene utsmykket eneste røde geranier.

Avhengig av type og art av Pelargonium behager øynene paraply inflorescences av alle nyanser av rosa, krem, burgunder og rød. Ikke uvanlig planter med hvit, flerfarget og selv med gul Corolla, som geranium varianter bilde med tittelen First Yellow forbedret.

Men det er ikke alle styrkene til rommet geranium. Spesiell oppmerksomhet fra dyrkere bruke varianter med ukarakteristisk typen form av blomsten.

Rosaceae (Rose-bud Sone pelargoniums)

Et eksempel er rozovidnaya, som på bildet, geranium med doble prangende blomster, i struktur og ytre utseende ligner en miniatyr engelske roser.

Denne type rom geranium, har sitt navn og fotofarger vært kjent siden forrige århundre i verden. Den første informasjonen om plantene ble publisert i "Bulletin of the Royal Society of Horticultural Britain" i 1876. Men i vårt land Rosaceae klasse - mens ikke utbredt og finnes kun i samlinger av de mest entusiastiske gartnere.

Tulip rom geranium (Tulipe-bud pelargonium)

Et århundre senere, dyrkere kom hjem geranium planter med blomster som selv på tidspunktet for full blomst, ikke er avdekket, er igjen i knopp scenen.

Som et resultat av dette, vist på bildet rommet geranium kalt tulipan. Starter varianter ga en spontan mutasjon, og finnes i dag noen få varianter og hybrider tulipan geranium i voksende eller avl noen ganger prøver å vende tilbake til den naturlige form.

Stel rom geranium (Stellar Zonal Pelargonium)

I midten av forrige århundre, blomsterhandler Australia klarte å få et rom geranium har den opprinnelige form av Corolla er ikke lik den pre-eksisterende varianter.

På grunn av akutt-vinklet trange rom Geranium petals, bildet, kalt stel.

For tiden tilgjengelige blomster varianter og hybrider, ikke bare med enkle og doble blomster i alle farger, men stel Pelargonium med lyse flerfarget blader.

Kaktusovidnye hjem geranium (Cactus Pelargonium)

Mottatt på begynnelsen av XX århundre kaktusovidnye geranium i dag er svært sjeldne. Et karakteristisk trekk ved disse plantene - store blomster med smale, noen ganger nål-lignende bladene som gir felgen slurvete bustete utseende.

Gvozdikotsvetnye Pelargonium (Carnation Pelargonium)

Potte geranier i bildet, utrolig variasjon av blomster, farger og typer. En av de mest uvanlige - gvozdikotsvetnaya sone Pelargonium rekke med taggete kronblad, noe som gir likheten med blomster nelliker.

Pelargoniums plyuschelistnye (Ivy løvtre Pelargonium)

De fleste varianter ampelnyh rom geranium, som på bildet tilhører en stor gruppe av Pelargonium og blader som ligner et tett bladverk eføy. På grunn av denne likheten, er mange varianter med enkle og store doble blomster og kalles plyuschelistymi.

Ampelnye geranium, som i bildet, er det en plante med krypende eller flytende stengler, og nådde meter lengde. I kulturen i disse variantene er uunnværlig for vertikal hagearbeid, og for å dekorere hengende kurver. Potted Pelargonium og blir brukt som en bunndekkende planter.

Etterlater ampelnye geranium tykk, læraktig, i motsetning til sone art, som er helt glatt.

Meget interessant spraglete former plyuschelistnoy geranium, som i bildet.

Kongelig Pelargonium (Regal Pelargonium)

Mange rom geranium ble oppnådd ved avl og hybridisering mellom artene. Gjennom slike tiltak var kongelig Pelargonium med blomster opptil 7 cm i diameter.

Det særegne ved disse varianter og hybrider er ikke bare størrelsen på enkle og semi-double Corolla, men også i sine flere farger. På kronbladene nødvendigvis flekker, striper eller flekker av kontrasterende farger.

Pelargonium Engler (Angel Pelargonium)

Pelargonium Angels i utseende ligner plantenes konge 'variasjon. Men blomstene er noe mindre, og de eksisterende varianter ble innhentet fra krysser med krøllete Pelargonium grandiflorum.

Angels - dette er i utgangspunktet ampelnye geranium, som på bildet, danner en fantastisk krone skudd med mellomstore monokrom løvverk.

Pelargonium unike (Unique Pelargonium)

Hybrid planter produsert fra Pelargonium konge og strålende, kom til å bli kalt unikt. Denne gruppen tilhører de eldste varianter, men det er ikke så lett å finne planter i samlinger av gartnere.

Selv om blomster av denne arten, som i bildet rommet geranium, ligner de kongelige plante blomster, men de er mye mindre. Men bladene er ofte sprukket, krympet, samt en meget behagelig lukt.

For eksempel, en grønn bilde i bilde geranium varianter oppkalt Patons Unique har en søt fruktig aroma.

Duftende geranium (parfymert løvtre Pelargonium)

Det var lukten av pounded bladene av geranier og trakk oppmerksomheten til personen i dette anlegget. Frem til forrige århundre, fokus på valg av potte geranier var ikke på den vakre blomster og smaken, fordi plantene var "levende deodoranter."

Lignende varianter og hybrider geranium populært i dag. De har ikke truffet en lys blomstrende blomst klynger, eller form, men blir brukt som smakstilsetning og matlaging retter, og husholdnings dufter for oppbevaring av sengetøy og klær.

Avhengig av art og variasjon, som i bildet, det etterlater rom geranier kan lukte all slags frukt, mynte og roser, muskat, gulrot eller nåler.

Pelargonium hjem

Anlegget, som vi vanligvis kaller Geranium rom, er faktisk en helt annen blomst - Pelargonium. Dette er ikke synonymt, men to forskjellige representant geranium familie! I dag, en nærmere titt på varianter av Pelargonium - upretensiøs, men veldig prangende og nyttig bosatt i våre vinduskarmer.

Geranium og Pelargonium - to forskjellige planter tilhører samme familie. Familien til geranium - et gress og busker, innbyggerne i de sørlige breddegrader, tropiske, afrikanske land. I Russland er det rundt 50 arter av denne rik familie. En av dem - en geranium, eller "geranium", som det populært kalles. Denne hagen, kald herdighet anlegget, som kan overvintre i det åpne feltet. Pelargonium - en slags varmekjære flerårig og blomstrende planter, som ikke er egnet for å leve i et kaldt klima og dyrkes som potteplanter.

Leve disse skjønnhetene hovedsakelig i Sør-Afrika, men er også funnet i Australia og New Zealand kan ha en annen farge ampelnye og dverg former. I en separat genus Pelargonium identifisert straks, før det tilbakeføres til geranium. Det er derfor ikke overraskende at vi ofte kaller det for "Geranium room." Mange vet kallenavnet "kraner nese", som fikk en blomst for sin likhet falmet bokser med en lang fuglens nebb. I tillegg til de «pelargos» greske språket betyr "kaken".

I middelalderens England blomst Pelargonium hjem har blitt et symbol på viktoriatiden. I det nittende århundre av afrikansk Exotic rom geranium ble en vanlig på europeiske hjem. Og den dag i dag på utstillingene kan vi se de mest sjeldne varianter av den svenske Kennel, England, Belgia og Tyskland. I Russland ble det populært på 19-tallet, dekorert med Alexander Hage drivhus og blomsterbed i Vorontsovpalasset på Krim.

Det bør være oppmerksom på at alle Pelargonium men duftende, bladene har en særegen lukt, som er som ikke alle.

Sone pelargoniums er så kalt for fargen på bladene spraglete sone, ligner skryte rom Krapivka. Det er vanligvis noen nyanser fra lys i bunnen - til mørk i kantene. Fargevalget varierer fra det kjente grønt og gult til rosa og lilla. Også ulike nyanser av blomster av denne elegante arter - rød, hvit, rosa, magenta, lilla, flekkete, med rim, flekket, de kan scalloped, dobbeltrom, cupped.

sone Pelargonium

Vanligvis denne busk planter, de vokser i høyde fra 12 cm (dverg) til 120cm (stor). Blomstrende fortsetter gjennom hele sesongen fra vår til høst.

Pelargonium sone Gradert Pelargonium sone Gradert

Plyuschelistnye Pelargonium - den andre gruppen, så kalt på grunn av likheten med eføy. Bladverket av disse artene er mer tett, bringer dem nærmere saftige planter. Det ampelnye og krøllete, blomstrende varianter. Det er doble og semi-dobbel rekke med en meget interessant og spraglete farger.

Pelargonium plyuschelistnaya Pelargonium plyuschelistnaya

Blomstringen er med pelargonium plyuschelistnaya vår til sen høst, og over lengden av skuddene, kan blomster strødd nå en meter.

Ifølge gamle tro, fremmer den røde pelargonium hell i kjærlighetsforhold, og hvite øker fruktbarhet. Og Feng Shui, har denne blomsten en gunstig effekt.

Lukt Pelargonium kan isoleres i en separat gruppe. Noen av dem blomstre beskjedent lite synlig, mens andre har spraglete blader. Men alle er utstyrt med smaker som du kan føle, nesten berører løvverk. Notater av rose, merian, sitron, lilje, ingefær, eukalyptus, salvie, mynte, eple, jordbær, sedertre, muskat og mange andre frukter og urter.

duftende Pelargonium duftende Pelargonium

Pelargonium rosa - kilden til den berømte geranium olje, som regnes som en verdig analog rosa. Hjem blomst duftende pelargonium kan brukes som naturlige smaken.

Det er andre mindre tallrike grupper som er relativt ny. Kongelig pelargonium - en art med store blomster. Pelargonium engler har uvanlig blomster, minner om "stemorsblomst." Det er ofte unike arter som oppnås ved å krysse.

Angel and Royal Pelargonium Pelargonium

Aktuelle studier tyder på at rommet geranium absorberer giftige stoffer, desinfiserer luften rundt dem. Ved siden det er nyttig for andre innendørsanlegg, som Pelargonium ny periode skadedyr: bladlus, whiteflies, og selv mol.

Pelargonium - ikke den mest lunefull av blomstrende planter, men likevel krever tilslutning til visse regler for omsorg. Uansett blomstringen du fikk, eller duftende, forholdene er omtrent det samme.

Pelargonium hjem - photophilous anlegget. Tilstedeværelsen av en stabil belysning er spesielt viktig for blomstring varianter i løpet av våren-sommeren. For voksende sone og plyuschelistnoy arter egnede vinduer, orientert mot sør, de er ikke redd, selv i direkte sollys. På nordsiden av blomst kan være svært dårlig, eller fraværende helt. Duftende Pelargonium ikke underlig til lyset, i fravær av solenergi plass og kan vokse i delvis skygge, men fra en sterk underskudd av lette grener kan strekke og tynne ut bladverket.

Summer flower Pelargonium kan holde på balkongen, til ekstreme temperaturer det er tolerant, så vel som til sommervarmen. Temperaturområdet i hvilket det ikke er tap geranium - fra 5 til 35 grader. Vintermodus avhenger av temperaturen - om det er mulig å gi en kul vinter geranier er ekstra belysning nødvendig, ved en temperatur høyere enn 16 grader er nødvendig for å markere anlegget, slik at det har utviklet seg riktig. Kunstig supplerende belysning i vinter.

Geranium rom er mest redd for overløp. I sommer under blomstringen jorden tørker ut raskt, og i kjølige forhold kan lenge være fuktig. Når tisse planterøttene kan miste og dø! Ved temperaturer under 10 grader redusere vanning til 1 ganger i måneden hvis overvintring plante under betingelser -18-20 grader vanntilførselen er det mulig etter at primeren er helt tørket. Selv om sommeren under den aktive blomstring, er det bedre å vanne mindre, men mer rikelig. 8 regler for vanning blomster.

Sprøyte Pelargonium hjemme ikke trenger. I det varme vannet terapi vil det ikke vondt, men i det kjølige forhold høy luftfuktighet vil skape et gunstig miljø for utvikling av soppen.

Begynn å legge gjødsel til våren, når det er sterk vekst og dannelse av knopper. Frekvens av feedings - hver 2. uke. Tidlig om våren, når det er en dannelse av nye blader og rotsystemet utvikler seg, er det nødvendig nitrogen komponent, det er også nødvendig duftende arter som er verdsatt for deres dekorative bladene. Under blomstringen og sone plyuschelistnye Pelargonium behov fosfor-kalium-dressing kan anvendes universelt mineralblanding med en overvekt av elementene (for eksempel, med et forhold av N-P-K: 16-27-20). Tabell mikronæringsstoffer for planter.

Pelargonium, geranium soverom eller reagerer godt på organisk gjødsling (mullein, sapropel, vermicompost, kompost, aske) som skal påføres, som alternerer med mineral. Bruken av organisk materiale.

Pelargonium blomst elsker en rik og næringsrik jord, torv underlag så lett det ikke passer i sin reneste form. Som grunnlag vi kan ta kjøpe en blanding av humus, torv eller mørke, legge til hennes hagejord, blad mold. Sørg for å fortynne blanding av sand, vil det forbedre jordstrukturen, fordi det ikke bør være vanskelig, og "tett". I stedet for sand passende vermikulitt, perlitt, fine ekspandert leire. Blomsterjord: gjøre hjemme.

Formen av potten ikke spiller en rolle, men kokekar størrelsen teller. I for stor pott vil være vanskelig å finne veien til vanning, bør diameteren være bare 2-3 cm. Større enn størrelsen på rotsystemet. Ampelnye figurer ser bra ut i hengende potter og spray - i store bokser. Hvordan velge en blomsterpotte.

Trenger jeg å kutte Pelargonium?

Beskjæres Pelargonium hjemmeside utsatt varme våren (mars-april) til å danne vakre kompakt busk forkorte utrakt i vinter skudd. På en gren bør overlates i minst tre knopper og små skuddene kan bli klemt ut for å oppmuntre. Beskjæring skal utføres skarpe sakser eller en kniv og skiver glans over kull. Bildet viser setetrekk blå linje.

Fra borekaks er mulig å dyrke en ny plante. De root lett rett ned i bakken - en lett blanding av torv og sand. Når stilken og røtter vil bli sterkere, legg den i et nærings underlaget. Blooming Pelargonium raser, inkludert frø. Den beste tiden for å plante frø - i mars og april. Pelargonium blomst i samme år med stabil utvikling. Primer for plante frø råde forbehandling "fitosporin-M 'for å hindre utbredt sykdom av frøplantene - blackleg.

Frø er plantet i en avstand av 4-5 cm fra hverandre, litt dekket med jord, plassert på en vinduskarm under lys film. De første skuddene ved en temperatur på 18-22 grader vises etter ti dager, og veksten er avhengig av variasjon. Det er nødvendig å holde jorda fuktig, og plukker å gjøre etter utseendet på andre par ekte blader.

Pelargonium - ikke vanskelig å ta vare på blomsten, men i hjemmet er ikke uvanlig å støte på problemer.

Så blomst kan svare til endring av forholdene i de skiftende årstidene. Vanligste årsaken visne gamle bladene er mangelen på lys om vinteren. Hvis rommet er varmt, bladene fortsetter å vokse, men anlegget donerer gammel. For å dårlige lysforhold Overvintrende passert uten tap, er det nødvendig å senke temperaturen til 16 grader. Hvis dette ikke er mulig, er det viktig å etablere en permanent kunstig supplerende belysning.

Aktivt gulnende bladene kan ved presushivanii og fukte jorden, slike tester er generelt skadelige for Pelargonium, så vanning stabilitet er meget viktig.

Mer pirkete å ta vare konge, varietal typer. Sone og Pelargonium plyuschelistnaya glede blomst på solfylte vinduer. Stimulere blomstring hjelper kjølig overvintring og våren beskjæring. Etter beskjæring er nødvendig å sette potten på svært lyst sted og starte fôring - først for dekorative bladene, og fremveksten av knopper - for blomstrende planter (se ovenfor.).

Selv dannet knopper kan ikke åpne og falle av, hvis blomsten er kaldt, eller i omsorgen for endringene var. Det er ikke anbefalt å bevege potten med planten på tidspunktet for forekomsten av knopper på dette tidspunktet er spesielt viktig å observere stabiliteten av vanning og gjødsling. Uten lys, kan de unge plantene ikke har nok styrke til å blomstre, men solfylte dager med bruk av situasjonen skulle vende tilbake til det normale.

Brune flekker vises på grunn av platetypen, med et overskudd av mikronæringsstoffer i jordsmonnet (saltholdighet substrat). Hvis flekker (også stamme) er massiv, kan du mistanke om sykdommer - sopp, bakterier, eller fysiologisk. Plantesykdommer: bilder og tegn. Individuelle flekker kan oppstå på grunn av eksponering for kulde, eller solbrenthet. Det er viktig å inspisere bladene på tilstedeværelsen av skadedyr, hvis drifts resultater er også gjenspeiles i utseendet av anlegget. Diagnostisering av skadedyr på bildet.

Vanligvis på slutten av vinteren dyrkere kan se utrakt skyter med lange internodes og små øvre bladene. Avhjelpe situasjonen kan våren beskjæring. Gjøre en bedre jobb med utbruddet av stabile solfylt vær, slik at de nye bladene er sterke og tykke. Hvis en hårklipp for tidlig å ha en daglig dosvechivat plante kunstig lys.

Hvis du har spørsmål, må du huske å spørre dem i kommentarfeltet. ✿ Hvis du liker artikkelen, dele den på sosiale nettverk.

13 kommentarer

Velkommen! Kan du fortelle hvordan du får frø fra pelargoshki? Snarere som tiden for å samle? Jeg tror vil Boll)) i det svinn peduncle)

Hei, Svetlana!

Ærlig talt, jeg har aldri engasjert i innsamling av Pelargonium frø. Vanligvis spredd av borekaks i den, noe som er mye etter våren beskjæring. Men det er en banebrytende metode for reproduksjon, men ikke alle pelargoniums produsere frø. Hvis din tilhører frøet artene, etter blomstring stilken dannet de såkalte "nebb" med frø inni. Det er nødvendig å vente på sin modning, det handler om en måned, slik at de blir tørre og lett skilles fra peduncle. Så frø vil bli plantet.

Oh, Christina, du er veldig glad! Velkommen! Så alt viste seg interessant, morsomt! Jeg skrev et langt brev og bildene er valgt i håp om at de også vil gå med et brev. Men til min beklagelse, fikk brevet ikke gå bort, jeg prøvde igjen og igjen (jeg kan ikke jobbe her i systemet) og deretter ventet og fortsatt gjorde selv script. Det heller ikke gå. Jeg rastroilas og slått av datamaskinen. Og i dag, jeg kommer - som barn var glad for at alt er på plass. Nå, om saken: Disse bildene ble laget for nesk.nedel før trimming. Da jeg skrev til deg at jeg vil gjøre bilder som. ikke vanskelig. Men send dem til meg uten å lykkes. Og i går jeg porobovala bare sende dem. Nadozhe, viste det seg!. Så du er nå klart. Hvite bladene forsvant gradvis. Jeg bestemte meg for å kutte fordi at høy pelargosha Png. Jeg syntes synd på henne at hennes hardt. Vel, på samme tid jeg fått en ny spire av håp. Det er det. Og forholdet mellom land til tofu, skrev jeg feil. Det er land til torv 3: 1. Så du kan blande med landet tofom. Det er selgere så * anbefalt *, men jeg stoler ikke på dem. Det er alle solgt på markedet. Jeg liker de keramiske potter og boller av tulipaner uten glasur. Du må ha et bilde potten uten glasur svetlenky dette er akkurat det jeg liker. Jeg er nok for mye å skrive, PTS jeg sannsynligvis. sensitive. Ok, takk. Ahh! bakterie kan plantes uten rot?. Det etterlater gå bra. Jeg ønsker også å opprette blogger. Farvel! Lykke til! Godt humør.

Natalia, viser det seg at nå din pelargosha blitt kortere? Riktig gjort alt. Det kan oppdateres årlig, kutte strukket ut grener. Hvis du vil, kan du vise meg veien til postkontoret for å skrive: [email protected] Uten glasur potter ingen enkel selv for oss, alle av dem malt. Det er litt forverrer deres pusteevne, men ikke kritisk. Du også lykke og helse av "Trust")))

Sone Pelargonium, er plantehøyde nå 40 cm., 15 cm diameter potten.

Christine, hallo! Lenge siden du ikke skrive, beklager. Jeg kuttet meg geranium 2 topper. Jeg satte dem i vann. En av dem raskt tørket opp, og den andre vokser godt i vann. Send blader. Og det viktigste treet (oljet skiver aktivir.uglem) gikk laterale brosjyrer. Mens det. Men jeg vet ikke. I dine anbefalinger, har jeg ikke funnet kakoyzhe velge en pott for pilargonii form. Jeg vet ikke hva hennes røtter. Den nye prosessen umiddelbart ønsker å sette inn en ny pott og landet som kjøpte. Det er bare jord til blomster vogn og torv. Jeg vil ha alt smeshat.Tam 1: 3. Keramisk gryte kjøpt etter eget skjønn - tulipan, liker ikke at det er dekket med glasur. Men valget vi och mager. knapt fant det. ikke liten. Høyde 15 cm. I diameter 19. Vil denne potten. for litt.? Og formere pilargoniyu ikke funnet. Mens alle. Mer kan jeg ikke skrive - banker overvåke lignende hot-funksjonshemmede. Takk. Hvis du finner tid jeg ville være glad for meg. Jeg beundrer deg. Du nesten umiddelbart otvechaete- du er på hele tiden. Sikkert, du har en familie, nok bekymringer. Senere fortsatt jeg skriver. Hvis det ikke er så jeg skriver - seg.ochen ustala.Udachi.

Natalia, jeg er glad for at du har skrevet. Flott resultat, grattis. På bildet "mor" plante? Gule blader - disse er nye, som steg etter beskjæring?

Ved første øyekast jorden i potten litt "for tung", med følgende transplantasjon fortynne det med torv. Neste vår kan du plante ditt voksne geranium i en pott på 3-4 cm. I diameter mer enn det.

Takk for din kommentar - lagt til artikkelen informasjon om størrelsen på potten og reproduksjon. Om størrelsen på potten for nye planter ... Det avhenger av størrelsen på sitt rotsystem, er det ikke ønskelig at det skal være mye mer der det er mulig å 3-4 cm. Hvis du vil la reserve for vekst, er det bedre å transplantere som du vokser da. Keramikk eller plast - ikke spiller noen rolle, i form av Pelargonium heller ingen spesielle krav. "Tulip" er helt riktig (for meg også i dette voksende).

Pure torv bruk for å fortynne jord blanding. Kan brukes til planting og hagejord (pre-sortere det for skadedyr ikke var), spe den med torv, sand. En universell substrat kan kjøpes og anvendes i ren form, hvis det er en blanding, så har det allerede alle ingrediensene.

Takk for hyggelige ord, Natalia! Jeg svarer umiddelbart når den snur. Nå i sommer en rekke tilfeller, er derfor ikke alltid mulig. Men jeg prøver området - dette er mitt barn, og blomster veldig mye. Alt sammen er vanskelig, men for interessant)))

Natalya, hallo! Takk for hyggelige ord. 🙂

Gulning nederste bladene vanligvis fra mangel på lys og bare etter alder. Når overløp brune blad på kanten, er sykdommen forårsaket også åpenbare flekker (det er ofte stedet). Hvis bladene har en jevn farge, bare ikke lys grønn, og bleke, gulaktige, kanskje mangler noen mikronæringsstoffer (spesielt hvis de nye bladene bak i utvikling). Spesielt hvis samtidig du har det blomstrer. Lei av noe? Går kl vekst ikke endre fargen til grønn?

Det virker for meg, selv om det kanskje ikke har nok lys, er det også sagt, og utvidet grener. Venne gradvis til sola, kan bli satt på de direkte stråler fra østlig eller vestlig vindu, hvor solen er skånsom mot 12 timer, eller etter 2 dager.

Jeg skal fortelle deg hvordan du kan ta vare på sin pelargonium. Jeg kjøpte nettopp dette året, en liten stilk på markedet. Når transplantert inn i en pott og sette på den mest solfylte vinduskarmen (sørvest). Jeg gjødsle annenhver vanning ganger gjennom mineral kompleks \ organisk (granulat hestemøkk). Aktivt voksende, store blomster stilker. Jeg la merke til at med veksten av den nederste bladene blir gule gamle, på grunn av tettheten av kronen de mangler lys. Når jeg helte litt til høyre av de gule blader av ervervet felgen. For pelargoshi som jeg forstår er det viktig: mye lys, jevn vanning og gjødsling under blomstring. Det ville være interessant å se på et bilde av dine frøplanter.

Christine, hallo! Veldig takknemlig til deg for svaret. Jeg mistenkte at min pilargoshe mangler mikronæringsstoffer. Vårt land er ikke slik som du har i Russland. Praktisk talt er det gult. Nå vil jeg se etter fast føde. Igjen har vi lite annet valg enn å tenke å finne. Ja, bladene vises under veksten av et slikt lys gul farge. Det var også en gul knopp. Jeg er overrasket over - i en slik situasjon er det fortsatt blomstrende!. Direkte stråler i leiligheten min der, på begge sider. Bare i kveld de skrå stråler, men kraftig, fordi solen er veldig varmt. På denne tiden, termometeret på vinduet 40 *. Engang å lukke gardinen. Så jeg tror min pilargonii lys nok. På den annen vinduskarmer lys midler. mindre. Og nylig dukket opp på de nedre delene av brune flekker. Advise hva andre gjødsling der! Kanskje i artikkelen det er anbefalinger, og se. Vi har et lite utvalg av butikker ikke har en slik koechto bare på markedet. Bilde og vil prøve å gjøre, hun bare ikke vet hvordan, spør kogonib settes inn i en datamaskin, er det et spørsmål om tid. Takk igjen for stedet og oppmerksomhet på meg og min baby. Lykke og kjærlighet til andre.

Natalia, takk for dine ønsker! Du også alt det beste, lykke til i blomsterdyrking og mer behagelig følelser i livet.

Som for brune flekker kan anta at det er overfylte. Den minste fuktighet umiddelbart berørt. La tørke ut mellom vanning bakken nesten helt. Lett å peresushka geranium er bedre enn overflødig vann.

Om gjødsling. Jeg har en artikkel: flowery-blog.ru/poleznie-statiy/udobreniya-i-podkormki/podkormka-rastenij-mineralnye-udobreniya.html Den beskriver variasjonen av gjødsel.

Noen spesiell gjødsling Pelargonium ikke trenger, kan du bruke noen universelle mineralblandinger for blomstring. I brukt "Agricola" i flytende og løselig form, "FOP" er også en god gjødsel, "Rainbow" i en flytende form I likt. Slik fôring kan bli funnet selv i jernvareforretninger. En annen bruker gjødsel "Summer bosatt" - det er en organisk halvår, med et utdrag av hestemøkk og gress. Men jeg hadde "Orgavit" - en tørr pellets av fugleskitt og hestemøkk, og de kan bestilles via internett.

Gjødsle litt halv dose annenhver vanning. Under blomstring og vekst av geranium nyttig gjødsling, men ikke overdriv det, er det overskytende dårlig også. Fra det overskytende ble umiddelbart vises på bladene.

Ifølge deg nok lys for påfølgende vanning, kjøpe noen universell gjødsel for å starte og din pelargosha vil glede blomstring og forming sunne blader. Og landet har vi heller ikke så varmt, er det leire og tung, ikke for alle farger. Jeg pleier å ta et stykke land med et forstadsområde, spe den med innkjøpte lys torv jord, kan fortsatt legge vermikulitt (det løsner), hytte land aldri bruke i sin rene form.

Lykke til! Skriv om dine prestasjoner, legge ved et bilde av din skjønnhet!

Ikke vær redd, det er ingen knapper "svar", kan du klikke på "svar" til min forrige kommentar om å sette inn bilde (denne funksjonen er, rett under kommentaren form).

Christine, hallo! Endelig fikk jeg til å skrive et brev til deg. Det var ikke før da. For sin geranium seg arealer pakke på ca. 2 kg. og den gjennomsnittlige potten torfa.Dumayu, det hele blandet i jord for å transplantere den. På bunnen av potten vil sette knuste skall av egg, om lag en tredel av potten. Mine geranier en rotstokken og 2 lange grener. Jeg ønsker å transplantere å skille disse grenene. Kan jeg? Og jeg skal gjøre det som det er skrevet riktig? Det vil være flere spørsmål senere. Takk. Jeg vil prøve å sende bildet.

Hvordan er dine geranier? Land kjøp - svart jord? Du kan legge til mix av vermikulitt eller perlitt, det forbedrer jordstrukturen. Du kan bruke alle bakepulver: sagflis, elv sand, bark, og likevel nyttig å legge kull, det hindrer sykdom og råte. Skallet kan brukes i stedet for drenerings, som mange gjør. Bare en pott for stor ikke tar det for å være litt mer av rotsystemet og det var ikke så mye ledig jord. Ellers vil det ta lang tid å tørke ut og vil skape fuktighet i potten. Nedenfor setter jeg et bilde av hans rastyushki. Her i denne potten den vokser i meg har vokst fra en liten kvist. Jeg har tenkt å transplantere neste vår i en litt større størrelse.

Og hvordan å dele grenene, hvis bare en rhizome? Og om ikke å traumatize anlegget igjen? Plant som det er, la det være mer frodig busk, så det kan klippe og det fortsatt vil vokse.

Velkommen! Jeg er på geranium vises unge bladene gule! Dette er normen eller sykdom? Selv om solen har jeg nok! Ikke bare de direkte stråler. Gren til hennes meget strukket. Hvordan kan jeg hjelpe henne? Ervervet denne våren litt rostochkom. Jeg vannes når matjord er tørr, men hver dag, unødvendig. vi har veldig varmt, jeg bor i Tasjkent. Jeg elsker henne veldig mye. Det blomstret allerede 2 ganger. 2 var blomst. Sannsynligvis ikke snart få et svar. Men jeg kommer til å vente. Takk! Liker nettstedet ditt. Natalia.

Legg til en kommentar avbryte svar

"Å leve, vi trenger solskinn, frihet og en liten blomst» ✿.

Forfatter nettstedet: Christina Reznik.

✿ Sjekk vinteren ly i hagen. Legg snøen, hvis det ikke er nok mellom planter.

✿ Gjennomføre en revisjon av eksisterende frø av blomster avlinger: hva er plantet i bakken, og noen - på frøplanter.

✿ lagringsforhold Hold pærer og tuberous planter. På slutten av måneden, forberede seg på å tvinge pærer i februar.

✿ Det er på tide å gjøre planlegging for fremtidige landinger.

✿ Forbered underlag for planter, gjødsel kjøp og sjekke hageredskaper.

✿ Se fuktigheten i leiligheten, vanligvis spray potteplanter.

✿ Analyser belysning. Hvis det er nødvendig, gi kunstig belysning lamper.

3 januar til 16 januar (Avtakende måne) - Det er ikke tilrådelig å gjennomføre traumatisk prosedyre, er det mulig å dempe nipping vekst.

18 januar til 30 januar (Smøre måne) - en lovende tid for å lage gjødsling, omplanting og beskjæring, plante frø, forplantning av borekaks.

siste kommentarer

 • Christine opptak euharis: omsorg i hjemmet
 • Elena opptak euharis: omsorg i hjemmet
 • Christine opptak euharis: omsorg i hjemmet
 • Elena opptak euharis: omsorg i hjemmet
 • Elena opptak euharis: omsorg i hjemmet

Nettstedet ser for gartnere! Bli en medforfatter: Send bilder og tips. Alle artikler fra lesere som er publisert under overskriften "Blogg", og korte notater - i "Tips" -delen. Din personlige erfaring er veldig viktig!

Room geranium: bilder, arter og sorter

Pelargonium (Geranium) - er suffrutescent eller urteaktig blomst, geranium som tilhører gruppen. Mer enn 400 varianter av det finnes i alle hjørner av verden. Den fikk sitt navn fra det greske navnet på formen på frukten, som er lik kraner nebb, og i Tyskland, er denne blomsten kalles "nesen av en stork."

I Europa ble Pelargonium importert fra Afrika i det 17. århundre. Særegen lukt, og prydplanter har vunnet hennes store popularitet i aristokratiske sirkler, og deretter begynte å dukke geranier i hagene til andre klasser. I vårt land Pelargonium kom i det 18. århundre, og siden den gang har blitt den mest favoritt blomst nesten alle gartnere. Dette er på grunn av sin vakre blomster, dynamisk vekst og upretensiøs i omsorg.

Pelargonium arter: bilde og beskrivelse

I naturen, er det rundt 250 arter av geranium. Utviklings oppdrettere bidratt til å skape mange hybrider og varianter preget av sin form, farge av blader og blomsterstander. Pelargonium rom er delt inn i flere grupper:

Denne blomsten er den mest populære variasjon, samt mange arter som har et stort antall varianter. Alle varianter av geranium ganske stabil og er preget av frodig blomstring. I de fleste tilfeller, alle av klasserommet geranium har direkte trunk rike avstår løvverk form og surround en brun eller rød farge. Bladene av denne variasjon er pubescent, og samtidig som de skaper en særegen lukt.

Formen på sone Pelargonium blomstene er:

 • Terry - på blomster mer enn 8 lapper;
 • Semi-double - på blomster til 8 petals;
 • Vanlig - har 5 kronblader.

Den formen for denne varianten av blomster, også er annerledes:

 • Tulip, som en lukket tulipan blomster;
 • Rozebudy, med rosa eller rød knopp lignende form er ikke helt åpen rose;
 • Kaktus med vridd og smale kronblad, som minner om røde krysantemum;
 • Stel, blader og blomster av samme form som stjernene;
 • Formosa, med blomster i form av tannhjul og deles opp i 5 deler løvverk;
 • Deacon, små blomster samlet i en bukett med lilla, røde og rosa nyanser.

Farging kronbladene er også preget av sitt mangfold. De kan være multi-farge, to farger eller svart-hvitt, med eller uten ramme. Separat isolert blomster, som er kalt "fugleegg", De har mørke flekker ovate med stiplede prikker og striper. Blomstrende varianter av pelargoniums oppstår i løpet av sommeren, og dersom anlegget ikke er satt i vinter i en tilstand av hvile, kan det blomstre hele året.

Sone pelargoniums er delt og høyde:

 • Microminiature - 14 cm;
 • Dwarf - 14-25 cm,
 • Normal - 25-70 cm,
 • Irene - opp til 70 cm.

Navnet på denne type geranium gitt av fargene på bladene med klart definerte områder, et sentralt parti og rammen har en annen nyanse. Kanter kan være rødt, hvitt, blått og burgunder farger. Den midtre folien er svært forskjellige, og med en sort, sølv eller gull. Det finnes varianter med tri-farget løvverk.

Det regnes som de mest attraktive planter av denne varianten. Den har veldig store blomster i ulike farger: rosa, hvit, lilla, burgunder og rød. blomster kan nå en diameter på 16 cm., og den samme størrelse i høyde.

Hybrider av denne planten har begynt å dukke opp i det 19. århundre, og ble en kongelig geranium rommet en favoritt av gartnere overalt. dens stor blomster frotté eller ren former er riflet eller bølget blader, som hele tiden er streker eller mørk flekk, som er et karakteristisk trekk ved denne typen. To blader på toppen av større og mer fløyelsaktig enn andre.

Anlegget kan nå en høyde på 15 cm. Hvis du ser på bilder av konge geranium, kan det ses at de grove og ujevne bladene er svært lik lønn blader, og på samme tid er både mono og lyse.

Denne variasjonen er Pelargonium mest lunefull blomst av alle geranier, på samme tid for blomstring er mye mindre enn den andre (ikke mer enn 4 måneder) og oppstår først etter to år med vekst.

Denne variasjonen av geranium har de mest behagelige aromaer, for det fikk sitt navn, samt anerkjennelse av gartnere. Hvis du nøye berører blad planter, kan du umiddelbart føle de ulike sterke smaker, blant dem du kan føle en sitron, rose, jordbær, ingefær, mynte.

Til dags dato, avledet hybrider som lukter eple, muskat, lilla, mandel, furu og selv ananas og kiwi.

Blomstene av dette lille rommet Pelargonium og vanligvis har lilla eller rosa, så vel som forskjellig form. Bright radert løvverk er 5-7 deler. På bildet kan du se at bladene geranium ser ut som Terry.

Bruken av duftende Pelargonium

Fra denne sorten ekstrakt geraniumolje, som har et stort antall unike egenskaper, og har en stor anvendelse i medisin, parfymer, kosmetikk, samt i matlaging. Denne olje ble tilsatt til sirupene for drikkevarer, geleer og godteri. Et par dråper olje for å rense, som finnes iblant, dårlig melk.

Bladene av denne varianten legges til te, kaker og frukt retter. Med hjelp av dem gjorde duftende sukker. Hvorfor i en glassbolle plassert lag med sukker og blader. Bank 14 dager utsettes for solen. Etter at bladene er fjernet og umiddelbart sukker brukes til fremstilling av forskjellige retter.

Denne variasjonen av geranier er ampelnye slags urteaktige planter. Skjøre og pull-down skuddene av dette anlegget kan være opptil 1 m. Den blanke blader rik grønn farge i form av stjerner som minner om eføy, som ga navnet til denne blomsten.

Blomster i bud kan være frotté, semi-dobbel størrelse og enkel å 5 cm. Fargen kan variere fra rent hvitt til sort og blå. Blomstrende finner sted tidlig sommer til sen høst.

Det ser flott som dekorasjon uteplass og balkonger, særlig når den er i en suspendert gryte plantet flere arter med forskjellig farge av knopper.

Denne typen er preget av violotsvetnymi geranium knopper som "Stemorsblomst øyne" som en blomst. Plante til 35 cm. Høyde (ved konstant kvistet) Den har en ganske elegant form, frodige forgrening og upretensiøs i omsorgen. Blomstringen fortsetter hele sommeren, kan blomstene være rosa, hvit, lilla, fiolett med mørke striper eller flekker på de to øverste fliker.

Alderen på disse fargene går tilbake mer enn et århundre. Eneste som ble oppnådd ved å krysse strålende og kongelige varianter. De mørke grønne blader av planten er kuttet kraftig og har en lett krydret duft. Blomster mye som en kongelig geranium, men litt mindre i størrelse. Som regel har de en midten av hvit og rød fargen på bladene. Varianter av rosa og hvitt er knappe. Noen typer forskjellige mørke striper og flekker.

Dette er en ganske uvanlig form for geranium. Treaktige stammer fra planter fra under sterkt buet og forgrenet. Når luften tørrhet og forkaster svak vanning busk blader. Anlegget har en ganske fantasifulle figurer som ligner ulike fantastiske skapninger. Grener noen ganger har torner. Denne blomsten vanligvis valgt for behandling bonsai, og som eksotiske planter for å dekorere rommet. Av de 10 arter av dette anlegget, som regel, kan finnes geranium kortuzolistnuyu, pukkelrygget, pushistolistnuyu, kjøttfulle, vinkelformet og tolstostebelnuyu.

Populariteten til denne typen geranium tjent gjennom sine silnorassechennye, pubescent, lyse grønne blader av kompleks form. Bush er ganske høy, kan det vokse opp til 1,5 meter. Når du trykker bladene begynner å avgi en sterk duft av sitron.

For de unike helbredende egenskapene til mange typer av geranium, bulgarere kaller det "helse resort". Og faktisk, det bidrar sterkt i mange sykdommer:

 • Tannverk passerer hvis geranier holder lenge i munnen;
 • Betennelse og føler smerten av mellomørebetennelse kan fjernes mashed forlater duftende Pelargonium, hvis legge dem inn i ørekanalen;
 • Infusjon geranium er stor for stress og angst, så vel som behandling av gikt og forkjølelse;
 • Festet til håndleddet blad geranium stabilisere trykk;
 • Kløe, sår, eksem og ødem bruke badene i blader;
 • Lukten av denne blomsten eliminerer irritabilitet, søvnløshet og hodepine;
 • Anlegget bidrar også kjæledyret i behandling av øremidd;
 • Buljonger røtter og blader brukes for nyresykdom, diabetes og avsetning av salter.

Snakker av Pelargonium, kan du ikke unngå å nevne de essensielle oljer som er laget av denne planten. I dag, uten bruk av allerede ikke gjør noen kosmetiske eller parfyme eller konfekt eller såpe industrien. I tillegg kan denne oljen ikke være uten farging og dressing av visse typer hud.

I folkemedisinen, blir et par dråper fortynnet olje i et glass vann som brukes for å behandle sår, urinveisinfeksjoner, diaré, diabetes, blødning.

Dessuten er denne oljen et antelmintisk middel. Oljebad brukt som eksem, brannsår, høyt trykk og hodepine.

Men ikke glem at, i likhet med alle de tradisjonelle metodene for behandling, bruk geranium har noen kontraindikasjoner, mens det ikke kan erstatte medisinsk behandling. Fordi før de søker behandling med det, er det nødvendig å oppsøke lege.

Geranium perfekt renser luften, fjerner lukt (f.eks sot). Samtidig er det godt sliter med møll, fluer og mygg.

Denne blomsten er ansett som en talisman som beskytter huset fra de mange ills og ikke gå til ham for folk med dårlige hensikter. Anlegget har en positiv energi, og derfor er mange overtro og varsler forbundet med den, ha en positiv fokus.

Hvis boligen er blomsten, den husholdning nesten aldri lider av stress og ikke krangle. Ifølge gamle tro geranium olje beskytter mot det onde øyet, mørke krefter og andre onde ånder. Og jentene var å bære små poser fylt med geranier å tiltrekke seg beilere. Og damer i alderen de hjalp bevare ungdom og attraktivitet.

Blomstrende hvite geranium var et tegn tillegg til familien, fordi det er vanlig å gi det til par som i lang tid ikke kan få barn. I denne hvite geranier fortsatt beskytter mot ruin og katastrofe.

Men rød geranium nyttig for de par som alltid er i konflikt. Denne blomsten bærer i huset ro og fjerner alle negative følelser.

Stor rolle og rose geranium. Hun kan gjenopplive utdødde følelser av ektefeller i lang tid for å leve sammen. Den returnerer følelser, lidenskap og heftighet i forholdet. Også det blir brukt mot hekseri. Siden det er blomsten av glede, så det anbefales å holde i hjem hvor kreative folk bor.

også Det er en tro på at de geranier, jo mer rødt, hjelper sine eiere du skal håndtere penger, som følger med materialet trivsel. Og hvis det ligger i nærheten av azalea potten, deretter flyten av penger er ikke nødvendigvis uunngåelig.

Astrologer sier at rommet geranium raskt kan slukke vrede og harme, for å nøytralisere den negative energien i rommet, for å utvikle en sans for humor og slappe av nerver.

På steder hvor det er en geranium, aldri vanlige slanger.

Hvis dette anlegget er, faktisk, er i det minste en del av de foreskrevne egenskaper, er spørsmålet om det er mulig å plante geranier hjemme er ikke lenger relevant, plassere den på vinduskarmen, kanskje, vil det være mulig å dekorere hjemmet ditt og bli kvitt mange problemer i familien og hjemmet .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 + 1 =