Pelargonium arter og sorter Photo

Den typer og grader rom geranium avbildet beskrivelse

Lite krevende å bry seg, blomstring i flere måneder og er så lyse Pelargonium på grunn av likheten kalles ofte geranier. Men dette er en egen stor familie, til en foto rom arter og varianter av geranium hjelpe sortere ut det eksisterende mangfold av disse fantastiske planter innfødte til Sør-Afrika.

Økende i vinduskarmene, balkonger og søyleganger på innendørs geranium, som i bildet kan se ut som en urteaktig subshrub eller planter med erigert stengler, eller flyter. Alle geranier er av høyeste dekorativ effekt. Det gjøres oppmerksom på ikke bare enkle eller doble blomster i alle farger og fasonger, men også de unike bladene på planten.

De kan være bred, nesten runde, skulpturert robuste, håndformet, glatt bølge, grønt og fargerikt.

Lenge kjent for potte geranier som spektakulære og hardføre planter, førte til at de siste hundre år:

 • Dette ble oppnådd ved en stor variasjon av former varietal Pelargonium;
 • åpne tamme og ville arter;
 • det var interspesifikk hybrider.

Derfor er den nåværende klassifiseringen en slags plante elskere rundt 250 forskjellige arter og sorter av innendørs planter gradering vedtatt i det internasjonale samfunnet gartnere, tilbud om å bruke sin identifikasjon basert på ytre tegn, som på bildet, varianter og arter av geranium rommet:

 • Stellar - stel rom geranium, deres varianter og hybrider;
 • Tulip - tulipan Pelargonium;
 • Unik - rom geranium eneste;
 • Sone - sone eller grenser nasjonale varianter av pelargoniums.
 • Angel - rom geranium engler;
 • Farget Foliage - spraglete varianter;
 • Cactus - kaktusovidnye Pelargonium;
 • Ivy løvtre - plyuschelistnye geranium, som kan være av standard dimensjoner, og dverg og miniatyr;
 • Miniature og Dwarf - miniatyr og dverg planter puttet pelargoniums;
 • Regal - Regal geranium;
 • Scented-leaved - duftende geranier.

Eller grenser sone Pelargonium (Pelargonium zonale)

Alle typer hybrider og varianter av denne arten Geranium rom, som på bildet, vokser godt i et hjem på balkonger og selv på byens blomsterbed. Det er en utvilsom leder i popularitet og antall kultiverte varianter avlet, som har ca 75 000 i dag.

Blant andre innenlandske flerårig geranier soneanlegg er lett kjennelig på den karakteristiske fargen på bladene. På en lys grønn bakgrunn tydelige mørkere områder, som ga navnet på arter av innendørs geranier, som i bildet. Sone Pelargonium blomster kan være så enkel og Terry.

I beskriver varianter av geranier i bildet, og i navnene på planter ved hjelp av følgende gradering på antall kronblader i Corolla:

 • nemahrovye blomster består av fem kronblader - Single;
 • semi-doble blomster omfatter fra 6 til 9 og er betegnet blader Semi-dobbel;
 • doble blomster geranium består av 8 eller flere kronblader - Double.

Terry varianter er noen ganger referert til Peony- geranier, litt feil. Denne gruppen av planter i klassifiseringen av anerkjent av det internasjonale samfunnet ikke.

Sone Geranium blomster skiller seg ikke bare i størrelse og prakt. Langt borte er de dager da vinduene utsmykket eneste røde geranier.

Avhengig av type og art av Pelargonium behager øynene paraply inflorescences av alle nyanser av rosa, krem, burgunder og rød. Ikke uvanlig planter med hvit, flerfarget og selv med gul Corolla, som geranium varianter bilde med tittelen First Yellow forbedret.

Men det er ikke alle styrkene til rommet geranium. Spesiell oppmerksomhet fra dyrkere bruke varianter med ukarakteristisk typen form av blomsten.

Rosaceae (Rose-bud Sone pelargoniums)

Et eksempel er rozovidnaya, som på bildet, geranium med doble prangende blomster, i struktur og ytre utseende ligner en miniatyr engelske roser.

Denne type rom geranium, har sitt navn og fotofarger vært kjent siden forrige århundre i verden. Den første informasjonen om plantene ble publisert i "Bulletin of the Royal Society of Horticultural Britain" i 1876. Men i vårt land Rosaceae klasse - mens ikke utbredt og finnes kun i samlinger av de mest entusiastiske gartnere.

Tulip rom geranium (Tulipe-bud pelargonium)

Et århundre senere, dyrkere kom hjem geranium planter med blomster som selv på tidspunktet for full blomst, ikke er avdekket, er igjen i knopp scenen.

Som et resultat av dette, vist på bildet rommet geranium kalt tulipan. Starter varianter ga en spontan mutasjon, og finnes i dag noen få varianter og hybrider tulipan geranium i voksende eller avl noen ganger prøver å vende tilbake til den naturlige form.

Stel rom geranium (Stellar Zonal Pelargonium)

I midten av forrige århundre, blomsterhandler Australia klarte å få et rom geranium har den opprinnelige form av Corolla er ikke lik den pre-eksisterende varianter.

På grunn av akutt-vinklet trange rom Geranium petals, bildet, kalt stel.

For tiden tilgjengelige blomster varianter og hybrider, ikke bare med enkle og doble blomster i alle farger, men stel Pelargonium med lyse flerfarget blader.

Kaktusovidnye hjem geranium (Cactus Pelargonium)

Mottatt på begynnelsen av XX århundre kaktusovidnye geranium i dag er svært sjeldne. Et karakteristisk trekk ved disse plantene - store blomster med smale, noen ganger nål-lignende bladene som gir felgen slurvete bustete utseende.

Gvozdikotsvetnye Pelargonium (Carnation Pelargonium)

Potte geranier i bildet, utrolig variasjon av blomster, farger og typer. En av de mest uvanlige - gvozdikotsvetnaya sone Pelargonium rekke med taggete kronblad, noe som gir likheten med blomster nelliker.

Pelargoniums plyuschelistnye (Ivy løvtre Pelargonium)

De fleste varianter ampelnyh rom geranium, som på bildet tilhører en stor gruppe av Pelargonium og blader som ligner et tett bladverk eføy. På grunn av denne likheten, er mange varianter med enkle og store doble blomster og kalles plyuschelistymi.

Ampelnye geranium, som i bildet, er det en plante med krypende eller flytende stengler, og nådde meter lengde. I kulturen i disse variantene er uunnværlig for vertikal hagearbeid, og for å dekorere hengende kurver. Potted Pelargonium og blir brukt som en bunndekkende planter.

Etterlater ampelnye geranium tykk, læraktig, i motsetning til sone art, som er helt glatt.

Meget interessant spraglete former plyuschelistnoy geranium, som i bildet.

Kongelig Pelargonium (Regal Pelargonium)

Mange rom geranium ble oppnådd ved avl og hybridisering mellom artene. Gjennom slike tiltak var kongelig Pelargonium med blomster opptil 7 cm i diameter.

Det særegne ved disse varianter og hybrider er ikke bare størrelsen på enkle og semi-double Corolla, men også i sine flere farger. På kronbladene nødvendigvis flekker, striper eller flekker av kontrasterende farger.

Pelargonium Engler (Angel Pelargonium)

Pelargonium Angels i utseende ligner plantenes konge 'variasjon. Men blomstene er noe mindre, og de eksisterende varianter ble innhentet fra krysser med krøllete Pelargonium grandiflorum.

Angels - dette er i utgangspunktet ampelnye geranium, som på bildet, danner en fantastisk krone skudd med mellomstore monokrom løvverk.

Pelargonium unike (Unique Pelargonium)

Hybrid planter produsert fra Pelargonium konge og strålende, kom til å bli kalt unikt. Denne gruppen tilhører de eldste varianter, men det er ikke så lett å finne planter i samlinger av gartnere.

Selv om blomster av denne arten, som i bildet rommet geranium, ligner de kongelige plante blomster, men de er mye mindre. Men bladene er ofte sprukket, krympet, samt en meget behagelig lukt.

For eksempel, en grønn bilde i bilde geranium varianter oppkalt Patons Unique har en søt fruktig aroma.

Duftende geranium (parfymert løvtre Pelargonium)

Det var lukten av pounded bladene av geranier og trakk oppmerksomheten til personen i dette anlegget. Frem til forrige århundre, fokus på valg av potte geranier var ikke på den vakre blomster og smaken, fordi plantene var "levende deodoranter."

Lignende varianter og hybrider geranium populært i dag. De har ikke truffet en lys blomstrende blomst klynger, eller form, men blir brukt som smakstilsetning og matlaging retter, og husholdnings dufter for oppbevaring av sengetøy og klær.

Avhengig av art og variasjon, som i bildet, det etterlater rom geranier kan lukte all slags frukt, mynte og roser, muskat, gulrot eller nåler.

Pelargonium: arter, variasjon, gruppe

Foto: Sone Pelargonium - Pelargonium zonale, undergruppe Nemahrovaya sone (Enkeltrom Zonal)

Blant de 250-280 arter av Pelargonium, inkludert stauder, sommerblomster, busker og sukkulenter, er bare noen få vokst som en innendørs eller hageplanter. Innfødte i Sør-Afrika, ble de brakt til Europa i det 17. århundre og senere spredt over hele verden. Gjennom innsatsen til mannen siden opprettet flere tusen varianter av flott blomst. For lignende funksjoner miniatyr Pelargonium ble delt inn i grupper.

Pelargonium zonale - basert på den type Pelargonium x hortorum

De mest tallrike og utbredte - mer enn 1000 varianter. Det er så kalt på grunn av noen ganger lyse, noen ganger knapt synlige ringer på papirbiter. Hun hage Pelargonium eller geranium. Upretensiøs. Den blomstrer voldsomt og i lang tid, er det duftende og nesten luktfri. På høyden kan nå flere meter (i åpent terreng i sørlige land), og i hjemmet trakk opp til en meter eller litt mer. Blomster hvite, rosa og alle nyanser av rødt, er gule og fløte, to-farget, med flekker, slag kanter.

Høyde og styrke av veksten deles inn i:

miniatyr - Mini Pelargonium - til 12,5 cm

dverg - Dwarf Zonal - fra 12 til 20 cm,

underdimensjonerte (20 til 30 cm)

middels vekst (30 til 60 cm)

høy (over 60 cm).

Foto: Sone Pelargonium - Pelargonium zonale, undergruppe Terry Sone (Dobbeltrom Zonal)

På antall kronblader er delt inn i:

Nemahrovye sone (enslig) - ikke mer enn 5 kronblad,

Semi (Semi - Double) - opp til 8 petals,

terry (dobbel) - mer enn 8 kronblader.

Klassifisering i form av kronbladene og knopper

Rosebud (Rosebud) - terry med en torsjons-sone i sentrum av kronblad, som en rose. Synonymer - rozotsvetkovye N, N rozovidnye klassetrinn Australian Pink Rambler, Appleblossom Rosebud, Scarlet Rambler ↓ ..

Stel (Stellar Sone) - blomster som stjerner, blader dissekert, ligner en åpen håndflate med fingrene spredt. Varianter Faye Brawner, Red Witch, Robyn Hannah ↓

Gvozdikotsvetkovye (Carnation Flowers zonale) - banen ved kantene er skåret som en spiker.

Cacti (Cactus blomstSone) - Kronbladene er vridd som kaktus Dahlia. Varianter Fascination, Patricia Andrea, Noel ↓

Tulip (Tulip) - kronbladene er ikke helt åpen, blomsten ligner en tulipan, som varianter Marbacka Tulpan, Patricia Andrea, Gratulerer med dagen ↓

Color blad isolert separat

spraglete sonen (Fancy-leaved, pryd) - veldig prangende nyanser av bronse blader, gule, gylne, og alle kombinasjoner av disse, kan være med en kontrasterende mønster av forskjellige former. Farger er ofte lite synlige, vises på anlegget en gang i året og holdes kort. I omsorgen for mer krevende enn planter med grønne blader.

Spraglete (spraglete og fargede blader) varianter funnet blant andre arter av Pelargonium, de er alle samlet i en gruppe farget Foliage. Varianter Maxine Colley, Richard Key, Dolly Varden ↓

Ivy-leaved pelargoniums på SALT arter Pelargonium peltatum, synonymer: hang-Downing, skjoldbruskkjertelen

Brosjyrer ikke ha kanten, kjøttfulle og glatt, minner om eføy blader, litt strålende, noen ganger kjedelig. Stengelen tynn, ikke oppreist som en sone, og hengende og stelyaschiesya. På en seng vokse inn i en slags teppe trimme busker, ser bedre ut i hengende potter. Dekorative gi hengende stengler med lyse grønne blader og flere knopper på lange stilker. Det finnes varianter med spraglete blader og bronse. Blomstene er ofte semi-dobbel eller dobbel, kan være enkel. Petals hvit, lilla, dyp rosa, rød, lilla. Det særegne ved denne gruppe av planter - motstand mot soppsykdommer. Foto: Pelargonium plyuschelistnaya Summertime Pink

"Ivy" -gibridy / hybrid-Ivy-leaved pelargoniums

Foreldre - typer og sone Pelargonium plyuschelistnaya. Arvet fra første hengende stengler, bare litt kortere, på den andre - form av blader og blomster. Sortar Queen of Hearts, Jack of Hearts, Millfield Gem ↓

Scented leaved / Scented Leaf Pelargonium, basert på den type Pelargonium graveolens

Den største forskjellen mellom typer - lukten utstråler blader, hvis de berører eller gni. Forlater delikat, har bladet bladet dype hakk og ser ikke ut som et ark med vanlig rom geranium. Blomsterstanden beskjeden. På høyden strukket over en meter, vokse i de frodige busker, ikke nødvendigvis vakre og dekorative. Mange varianter dyrkes i den hensikt å geranium oljeproduksjon. I noen land er det brukt som et krydder for retter, som brukes i fremstilling av drikkevarer og søtsaker. Rundt 100 sorter gruppert i undergrupper, hver med sin egen smak. Akutt - den berezolistnoy og raggete Pelargonium, som minner om sitronmelisse - den vinograbolistnoy og klissete som svart pepper lukt dihondrolistnaya. Sitron smak utstråler cucullata, melissovaya, kryzhovnikolistnaya grov og pelargonium. Melkotsvetkovoy ved siden av deg vil føle lukten av kokos og nær serpnokolistnoy - lukten av ingefær og muskat. Gitarovidnaya lukter geranium, rose aroma har svak geranium capitatum. Sortar P. fragrans, Lady Plymouth, Pink capitatum ↓

Regal Pelargonium, basert på arter Pelargonium grandiflorum (Pelargonium domesticum X)

Synonymer: kongelig, kongelig, engelsk, hjem, fransk, Lady Washington

Hver tittel kan være logisk forklart. Engelsk, fordi fra midten av det 17. århundre i England har blitt utrolig populært. Siden det fungerte beste oppdrettere som ga verden flere hundre varianter. Kongelig eller den kongelige samtalen ikke så mye for en rik utseende, hvor mye for moodiness - krevende innhold, tyngre raser.

Planter danner ikke blomsterstander småkuleform som sone kan vokse bush. Ikke tykke stilker, vokser, lener seg ned, noe som er typisk for plyuschelistnoy Pelargonium. Regal pelargoniums eller regulær form, prischipyvaya topp eller binde opp til en stiv støtte. Bølge, vanskelig å ta på, med skarpe kanter. Blomstene er store, noen varianter opp til 8 cm i diameter. Farging typisk for Pelargonium. Det er ca 1000 varianter royal Pelargonium der med aromatiske blader, kronbladene to farger og tre-farge.

Varianter Fabiola, Candy Blomster Peach Cloud, Mandarin ↓

Angel Pelargonium, synonym av: Pelargonium violotsvetnye

Først etablert tidlig i det 20. århundre av hybridisering av varianter av Pelargonium arter Pelargonium konge og krøllete. Brosjyrer mindre enn n. Royal og blomster som minner om stemorsblomster. Bedre enn noen annen egnet for dyrking i potter i solen, har en lang blomstring og dekorativ. Varianter Burgunder Rød, Blueberry, Randy ↓

Unike pelargoniums, unike Pelargonium

Noen få, men virkelig unike varianter, noen som har overlevd midten av det 19. århundre. Denne upretensiøs hage hybrider av arter av Pelargonium strålende og kongelig. Se minner om duftende pelargonium, men mer elegant det. Bladene er svært velduftende, dissekert. Blomsterstanden av de få vakre blomster som ligner violotsvetkovye eller store Pelargonium.

7. inter hybrid - Arter Hybrider pelargoniums

Gruppen består av de første generasjons hybrider - for første gang skapt fra to rene arter. Som regel er de infertile. Varianter Ardens, Blandfordianum album, Lawrenceanum ↓

8. ARTER - arter pelargoniums

Funnet i ville arter av Pelargonium.

En av de delene av Pelargonium arter. Representanter har tykke, intrikat buet stilker, små blader og blomster. Det er arter med blader og blomster ganske store, voksende uvanlig. Egnet for etablering av komposisjoner - potted, fjellhagen, steinbed. Som alle sukkulenter, samle fuktighet i stilkene. Vokser sakte, reprodusere vanskelig. Venstre (planter og blomster) caudex Pelargonium Appendiculatum, riktig saftige Pelargonium Mirable ↓

Hvis artikkelen du interessert, kan du dele det med dine venner på sosiale nettverk ▼

© 2018 Side om planter. Alle rettigheter reservert.

Room geranium: bilder, arter og sorter

Pelargonium (Geranium) - er suffrutescent eller urteaktig blomst, geranium som tilhører gruppen. Mer enn 400 varianter av det finnes i alle hjørner av verden. Den fikk sitt navn fra det greske navnet på formen på frukten, som er lik kraner nebb, og i Tyskland, er denne blomsten kalles "nesen av en stork."

I Europa ble Pelargonium importert fra Afrika i det 17. århundre. Særegen lukt, og prydplanter har vunnet hennes store popularitet i aristokratiske sirkler, og deretter begynte å dukke geranier i hagene til andre klasser. I vårt land Pelargonium kom i det 18. århundre, og siden den gang har blitt den mest favoritt blomst nesten alle gartnere. Dette er på grunn av sin vakre blomster, dynamisk vekst og upretensiøs i omsorg.

Pelargonium arter: bilde og beskrivelse

I naturen, er det rundt 250 arter av geranium. Utviklings oppdrettere bidratt til å skape mange hybrider og varianter preget av sin form, farge av blader og blomsterstander. Pelargonium rom er delt inn i flere grupper:

Denne blomsten er den mest populære variasjon, samt mange arter som har et stort antall varianter. Alle varianter av geranium ganske stabil og er preget av frodig blomstring. I de fleste tilfeller, alle av klasserommet geranium har direkte trunk rike avstår løvverk form og surround en brun eller rød farge. Bladene av denne variasjon er pubescent, og samtidig som de skaper en særegen lukt.

Formen på sone Pelargonium blomstene er:

 • Terry - på blomster mer enn 8 lapper;
 • Semi-double - på blomster til 8 petals;
 • Vanlig - har 5 kronblader.

Den formen for denne varianten av blomster, også er annerledes:

 • Tulip, som en lukket tulipan blomster;
 • Rozebudy, med rosa eller rød knopp lignende form er ikke helt åpen rose;
 • Kaktus med vridd og smale kronblad, som minner om røde krysantemum;
 • Stel, blader og blomster av samme form som stjernene;
 • Formosa, med blomster i form av tannhjul og deles opp i 5 deler løvverk;
 • Deacon, små blomster samlet i en bukett med lilla, røde og rosa nyanser.

Farging kronbladene er også preget av sitt mangfold. De kan være multi-farge, to farger eller svart-hvitt, med eller uten ramme. Separat isolert blomster, som er kalt "fugleegg", De har mørke flekker ovate med stiplede prikker og striper. Blomstrende varianter av pelargoniums oppstår i løpet av sommeren, og dersom anlegget ikke er satt i vinter i en tilstand av hvile, kan det blomstre hele året.

Sone pelargoniums er delt og høyde:

 • Microminiature - 14 cm;
 • Dwarf - 14-25 cm,
 • Normal - 25-70 cm,
 • Irene - opp til 70 cm.

Navnet på denne type geranium gitt av fargene på bladene med klart definerte områder, et sentralt parti og rammen har en annen nyanse. Kanter kan være rødt, hvitt, blått og burgunder farger. Den midtre folien er svært forskjellige, og med en sort, sølv eller gull. Det finnes varianter med tri-farget løvverk.

Det regnes som de mest attraktive planter av denne varianten. Den har veldig store blomster i ulike farger: rosa, hvit, lilla, burgunder og rød. blomster kan nå en diameter på 16 cm., og den samme størrelse i høyde.

Hybrider av denne planten har begynt å dukke opp i det 19. århundre, og ble en kongelig geranium rommet en favoritt av gartnere overalt. dens stor blomster frotté eller ren former er riflet eller bølget blader, som hele tiden er streker eller mørk flekk, som er et karakteristisk trekk ved denne typen. To blader på toppen av større og mer fløyelsaktig enn andre.

Anlegget kan nå en høyde på 15 cm. Hvis du ser på bilder av konge geranium, kan det ses at de grove og ujevne bladene er svært lik lønn blader, og på samme tid er både mono og lyse.

Denne variasjonen er Pelargonium mest lunefull blomst av alle geranier, på samme tid for blomstring er mye mindre enn den andre (ikke mer enn 4 måneder) og oppstår først etter to år med vekst.

Denne variasjonen av geranium har de mest behagelige aromaer, for det fikk sitt navn, samt anerkjennelse av gartnere. Hvis du nøye berører blad planter, kan du umiddelbart føle de ulike sterke smaker, blant dem du kan føle en sitron, rose, jordbær, ingefær, mynte.

Til dags dato, avledet hybrider som lukter eple, muskat, lilla, mandel, furu og selv ananas og kiwi.

Blomstene av dette lille rommet Pelargonium og vanligvis har lilla eller rosa, så vel som forskjellig form. Bright radert løvverk er 5-7 deler. På bildet kan du se at bladene geranium ser ut som Terry.

Bruken av duftende Pelargonium

Fra denne sorten ekstrakt geraniumolje, som har et stort antall unike egenskaper, og har en stor anvendelse i medisin, parfymer, kosmetikk, samt i matlaging. Denne olje ble tilsatt til sirupene for drikkevarer, geleer og godteri. Et par dråper olje for å rense, som finnes iblant, dårlig melk.

Bladene av denne varianten legges til te, kaker og frukt retter. Med hjelp av dem gjorde duftende sukker. Hvorfor i en glassbolle plassert lag med sukker og blader. Bank 14 dager utsettes for solen. Etter at bladene er fjernet og umiddelbart sukker brukes til fremstilling av forskjellige retter.

Denne variasjonen av geranier er ampelnye slags urteaktige planter. Skjøre og pull-down skuddene av dette anlegget kan være opptil 1 m. Den blanke blader rik grønn farge i form av stjerner som minner om eføy, som ga navnet til denne blomsten.

Blomster i bud kan være frotté, semi-dobbel størrelse og enkel å 5 cm. Fargen kan variere fra rent hvitt til sort og blå. Blomstrende finner sted tidlig sommer til sen høst.

Det ser flott som dekorasjon uteplass og balkonger, særlig når den er i en suspendert gryte plantet flere arter med forskjellig farge av knopper.

Denne typen er preget av violotsvetnymi geranium knopper som "Stemorsblomst øyne" som en blomst. Plante til 35 cm. Høyde (ved konstant kvistet) Den har en ganske elegant form, frodige forgrening og upretensiøs i omsorgen. Blomstringen fortsetter hele sommeren, kan blomstene være rosa, hvit, lilla, fiolett med mørke striper eller flekker på de to øverste fliker.

Alderen på disse fargene går tilbake mer enn et århundre. Eneste som ble oppnådd ved å krysse strålende og kongelige varianter. De mørke grønne blader av planten er kuttet kraftig og har en lett krydret duft. Blomster mye som en kongelig geranium, men litt mindre i størrelse. Som regel har de en midten av hvit og rød fargen på bladene. Varianter av rosa og hvitt er knappe. Noen typer forskjellige mørke striper og flekker.

Dette er en ganske uvanlig form for geranium. Treaktige stammer fra planter fra under sterkt buet og forgrenet. Når luften tørrhet og forkaster svak vanning busk blader. Anlegget har en ganske fantasifulle figurer som ligner ulike fantastiske skapninger. Grener noen ganger har torner. Denne blomsten vanligvis valgt for behandling bonsai, og som eksotiske planter for å dekorere rommet. Av de 10 arter av dette anlegget, som regel, kan finnes geranium kortuzolistnuyu, pukkelrygget, pushistolistnuyu, kjøttfulle, vinkelformet og tolstostebelnuyu.

Populariteten til denne typen geranium tjent gjennom sine silnorassechennye, pubescent, lyse grønne blader av kompleks form. Bush er ganske høy, kan det vokse opp til 1,5 meter. Når du trykker bladene begynner å avgi en sterk duft av sitron.

For de unike helbredende egenskapene til mange typer av geranium, bulgarere kaller det "helse resort". Og faktisk, det bidrar sterkt i mange sykdommer:

 • Tannverk passerer hvis geranier holder lenge i munnen;
 • Betennelse og føler smerten av mellomørebetennelse kan fjernes mashed forlater duftende Pelargonium, hvis legge dem inn i ørekanalen;
 • Infusjon geranium er stor for stress og angst, så vel som behandling av gikt og forkjølelse;
 • Festet til håndleddet blad geranium stabilisere trykk;
 • Kløe, sår, eksem og ødem bruke badene i blader;
 • Lukten av denne blomsten eliminerer irritabilitet, søvnløshet og hodepine;
 • Anlegget bidrar også kjæledyret i behandling av øremidd;
 • Buljonger røtter og blader brukes for nyresykdom, diabetes og avsetning av salter.

Snakker av Pelargonium, kan du ikke unngå å nevne de essensielle oljer som er laget av denne planten. I dag, uten bruk av allerede ikke gjør noen kosmetiske eller parfyme eller konfekt eller såpe industrien. I tillegg kan denne oljen ikke være uten farging og dressing av visse typer hud.

I folkemedisinen, blir et par dråper fortynnet olje i et glass vann som brukes for å behandle sår, urinveisinfeksjoner, diaré, diabetes, blødning.

Dessuten er denne oljen et antelmintisk middel. Oljebad brukt som eksem, brannsår, høyt trykk og hodepine.

Men ikke glem at, i likhet med alle de tradisjonelle metodene for behandling, bruk geranium har noen kontraindikasjoner, mens det ikke kan erstatte medisinsk behandling. Fordi før de søker behandling med det, er det nødvendig å oppsøke lege.

Geranium perfekt renser luften, fjerner lukt (f.eks sot). Samtidig er det godt sliter med møll, fluer og mygg.

Denne blomsten er ansett som en talisman som beskytter huset fra de mange ills og ikke gå til ham for folk med dårlige hensikter. Anlegget har en positiv energi, og derfor er mange overtro og varsler forbundet med den, ha en positiv fokus.

Hvis boligen er blomsten, den husholdning nesten aldri lider av stress og ikke krangle. Ifølge gamle tro geranium olje beskytter mot det onde øyet, mørke krefter og andre onde ånder. Og jentene var å bære små poser fylt med geranier å tiltrekke seg beilere. Og damer i alderen de hjalp bevare ungdom og attraktivitet.

Blomstrende hvite geranium var et tegn tillegg til familien, fordi det er vanlig å gi det til par som i lang tid ikke kan få barn. I denne hvite geranier fortsatt beskytter mot ruin og katastrofe.

Men rød geranium nyttig for de par som alltid er i konflikt. Denne blomsten bærer i huset ro og fjerner alle negative følelser.

Stor rolle og rose geranium. Hun kan gjenopplive utdødde følelser av ektefeller i lang tid for å leve sammen. Den returnerer følelser, lidenskap og heftighet i forholdet. Også det blir brukt mot hekseri. Siden det er blomsten av glede, så det anbefales å holde i hjem hvor kreative folk bor.

også Det er en tro på at de geranier, jo mer rødt, hjelper sine eiere du skal håndtere penger, som følger med materialet trivsel. Og hvis det ligger i nærheten av azalea potten, deretter flyten av penger er ikke nødvendigvis uunngåelig.

Astrologer sier at rommet geranium raskt kan slukke vrede og harme, for å nøytralisere den negative energien i rommet, for å utvikle en sans for humor og slappe av nerver.

På steder hvor det er en geranium, aldri vanlige slanger.

Hvis dette anlegget er, faktisk, er i det minste en del av de foreskrevne egenskaper, er spørsmålet om det er mulig å plante geranier hjemme er ikke lenger relevant, plassere den på vinduskarmen, kanskje, vil det være mulig å dekorere hjemmet ditt og bli kvitt mange problemer i familien og hjemmet .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 + 2 =