patinert

Patina - hva er det? Hvor brukt patina

Fra antikviteter elskere svært ofte kan du høre et ord som "patina9raquo;. Hva er det, sikkert ønsker å vite mange Internett-brukere. Den følgende artikkelen vil vi prøve å gi på dette spørsmålet er den mest detaljerte svar. Så, hva er den patina?

Alle som noen gang har besøkt et museum må ha sett grønne gamle mynter, formørket med tids lysekroner, vegglamper og så videre. D. Coating metallgjenstander belegg som kalles patina. Fargen på denne filmen kan variere innen vide grenser. I de fleste tilfeller dannes ved virkningen av atmosfæriske påvirkninger i naturlig aldring patina den har en grønnaktig fargetone. Men noen ganger er det brun, mørk grå eller blålig.

Svaret på spørsmålet: "Patina - hva det er" fra synspunkt av en kjemiker er svært enkel. Den resulterende kobberfilmen er ingen annen enn den konvensjonelle CUCO3. Dette kan være, for eksempel, Cu2(CO3) (OH)2 eller Cu3(CO3) 2 (OH). Plakk første variant har en grønnaktige nyanser (malakitt), den andre - blåaktig (azuritt).

Naturlig patina oppstår vanligvis i løpet av ganske lang tid. I de fleste tilfeller er en film av et slikt materiale som kobber-karbonat, til produkt, avhengig av forholdene, er dannet i 5-25 år. Hvis gjenstanden er plassert i et fuktig miljø, oksidasjon, selvfølgelig, vil gå raskere. I et tørt rom belegningsprodukt som henholdsvis er dekket senere.

I utgangspunktet begrepet "patina9raquo; (Hva er det du nå vet) brukes bare til filmen dannet på kobber, bronse eller messing. Senere begynte det ordet å ringe og plakett vises på tre, gips, blålig skjær til den blå stål, og så videre. D.

Det faktum at de gamle ting ser solid og velrenommert, alle vet. Grunnen til dette er vanligvis kobber karbonat - patina. Som ventetiden for overflaten av et produkt vil være denne edle plakett står for en svært lang tid, har en rekke teknikker som gjør det mulig å få det ved kunstige midler blitt utviklet.

Den første håndlagede gamle ting begynte å lage i det 14. århundre i Firenze. Patinering deretter anvendes gips, som fyller hulrommene i overflaten av trevarer. Etter tørking av blandingen på Alabastfigurene produkt blad limt gull. Så, lakkert.

Teknologi kunstig patinering metall har også utviklet en ganske lang tid. De gamle mestere merke til at dannes under burnout fett på en metallbolle belegg beholder sin rust. Derfor er omtrent den samme kjemiske sammensetning som påføres filmen begynte skulpturer og andre moderne støpe.

Der brukte patina

I dag er denne teknikken også ofte dekorert med møbler designet for boligkvarter. Noen ganger patina er brukt til kunstig aldring dekor elementer i kontorene til forretningsfolk. Veldig imponerende utseende og ferdige dermed forfalskede produkter. Kan være dekorert med metallic patina rekkverk, gjerder, rekkverk og balkong t. D.

Også svært ofte denne teknikken brukes for kunstig aldring av kobber og messing coinages. Som i det siste, kan patina noen ganger ses på støpt metall (stål, kobber og jern) Decor. Det hender at på denne måten gjort souvenir "starinnye9raquo; mynter, medaljer, emblemer, og så videre. d. Svært ofte kunstig patina dekket kobber lysekroner, lampetter, dekorative plater og stikkontakter t. d.

Kunstig patina: aldring av maling

Patinering av møbler, paneler, metallstenger, og så videre. Er veldig ofte brukt denne svært skånsom metode. Aldring av malingen er utført som følger:

Produktet er laget av metall eller tre er grundig rengjort og avfettet.

Overflaten er polert, og noen ganger litt bleket.

Utføres riktig patina. Maling er vanligvis brukes med akryl. Slike preparater er resistente mot de skadelige virkninger av miljøet og derfor er billig. Andre, dyrere fargestoffer kan brukes til å designe små produkter.

Kjører overflaten sliping. I dette tilfellet, blir utstikkende deler av avlastningsfremhevet, og utsparingene forblir mørkt. Som et resultat, slår den på ujevnt toner "patinovoe" belegg.

Produktet er dekket med et beskyttende lag av lakk eller olje (for tre).

Aldring smidde, stemplet og støpte gjenstander ved hjelp av kjemiske midler

Etterbehandling reagenser som vanligvis brukes ved fremstilling av dekorative metallprodukter. For å oppnå en edel film på slike ting som preging, skulpturer, og grating T. G. Kan benyttes en rekke kjemikalier. Naturlig grønn patina på kobber, bronse og messing objekter svært vanskelig å gjøre. Men du kan få en patina av andre interessante farger. For eksempel, og til behandling av kobber-produkter er fremstilt i en slik sammensetning:

svovelsyre lever - 2,3 g;

salt - 3,2 g;

Ved kontakt med kobber oppnådde produkter løsning på dem vises lyse patina behagelig nyanse av grått.

For kunstig elding messing gjenstander av dekorasjonen blir ofte benyttet en slik formulering:

sernovatistonatrievaya salt (fikser å filme) - 60 g;

salpetersyre - 5 g

Som et resultat av å blande disse bestanddeler kraftig reaksjon starter. Color patina i dette tilfellet, blir det nesten svart. Denne løsningen prøver å bruke master så raskt som mulig (maks 20 minutter). Ellers mister sine egenskaper og blir uegnet for patinering.

Som du kan se, for den aldrende metallgjenstander innredning kjemisk metode brukes ofte ganske farlig for menneskers helse. Derfor produserer en patina bare med hansker og åpne vinduer.

Som bruker termisk patinert

Denne teknologien brukes ofte for produksjon av stålprodukter vakre. For eksempel, for en meget enkel måte gjort polering. Metallet er plassert i ilden og holdt der til rødhet. Da han raskt dyppet i en beholder med maskinolje. Som et resultat, på ståloverflaten dannes nesten umiddelbart patinovy ​​svart skurv.

Her på denne måten og brukes på metall og tre flater kunstig "patina9raquo;. Hva er det vi fant. Av og store, naturlig patina - det er en fysisk refleksjon av produktene har gått siden produksjonsdato tiår, århundrer, eller årtusener. Den samme slags forskjellige kunstig aldring teknologi som brukes på de fleste for produksjon av alle typer dekorative elementer som kan gjøre det indre av bolig respektable og prestisjetunge.

Patina - en flott måte å aldring møbler med hendene

Interessen for alt uvanlige, ekstraordinære, glemt førte til at nok en gang trending gamle møbler - fasader med sprukket, peeling maling, falmet blomster. Faktisk, kjøkken og spisestue sett helt nye, bare en unik dekorere teknologi - patinering - moderne møbler gir en slags antikk. Vi vil prøve å forstå egenskapene til en rekke teknikker og aldring kjent med prøver av patinert ting.

Patina og dens arter ↑

Ordet "patina" vi hører veldig ofte, fordi interessen for alt nytt, friskt og moderne, gjør oss bli kvitt gamle, for det meste unyttige ting. Et ord er bare forbundet med de gamle, så kjente ham konservatorer, antikvitetshandlere og samlere.

Manifestasjonen av patina på en gammel emnet

Per definisjon, patina - et øvre lag av oksydert materiale, karakteristisk for visse metaller, såsom messing og bronse. Sannsynligvis alle sett lyset grønn eller blå patina på bronse lysestaker, mynter, spenner, nøkler, håndterer kobber antikke kommoder. I fremtiden flyttet konseptet på møbler laget av tre, som mørkere med tiden, endrer den opprinnelige fargen, dekket med sprekker.

Imitasjon av en gammel plakk i sølv

Overraskende, er tilstedeværelsen av oksidasjon ikke en negativ funksjon av produktet, på den annen side, fløyelsaktig film på messing tilbehør og møbler fronter - en slags "kvalitetsmerke" solid bevis på alder. Det er derfor, sammen med de naturlige manifestasjoner kan finne ting, i alderen kunstig teknologi.

Dermed generelt er det tre typer patina:

 • naturlig, laget ved å omsette oksygen med metaller;
 • PU er å påskynde oksydasjonsprosessen spesifikke stoffer;
 • dekorative, takket være som alle fag kan raskt slites ut.

Det siste punktet er spesielt interessert i alle som ønsker å bli eier av en moderne kjøkken i stil med Provence, country eller klassisk headset "antikke".

Dekorativ aldring av et moderne kjøkken

Lys patina på heltre eller MDF fasader - en moderne måte å kle seg. Enige om å simulere slitte skap er mye billigere enn å kjøpe vintage møbler.

Aldring møbler fronter: adelen og stil ↑

Det er en pryd patina blir stadig mer populært i designmiljø: på nettstedene til velkjente produsenter av kjøkkenmøbler kan møte moderne modulært system med innredning, som er på visning i minst 2 århundrer. At det er et design klassiske hvite retter med gull patina - lys, delikat, lys og gjennom imitasjon - elegant og edel.

Lys forgylling på hvit bakgrunn ser elegant

Delikat kombinasjon av hvitt og gull - en tradisjonell klassisk tandem, sin storhet fortsatt pryder kongelige palasser. Legg merke til hvor lett det er å slå et interiør sammensetning, dekorere spisestuen og kjøkkenet gruppe i samme stil. Bildet av hvitt kjøkken i en klassisk stil med en gull patina godt synlig motiv nyansene: gull gardiner, dempet belysning, gulvene "bog eik", det glitrende overflate bord og stoler, gullbelagte elementer av interiør tilbehør.

Raffinert blanding av hvitt og gull i den indre

Provence - det er fortsatt en av de rustikke stilen, i utformingen av møbler er ofte en røffere finish. Sammen med raffinement av forgylling kan finnes åpenbare skraper over behandlingsområdet, en myk overgang hvit grå - finish falmet og smuldrer etter år.

I kjøkken og spisestue gruppe i stil med Provence

Ikke overraskende, aldring av så attraktiv: i motsetning til moderne suiter, der og puster pålitelighet, allsidighet og ergonomi, "antikke" møbler har noen vektløs skjørhet, ømhet og nåde.

Lag lett solens atmosfære er ikke vanskelig

Sammen med patina er ofte brukt børstet, decoupage, craquelure, toning - mer om dem.

Moderne teknologi patinering ↑

Gjennom århundrer en rekke forskjellige metoder for å meddele det tre eller annet materiale effekt "alderen". Tidlig måtte sette ting i våtrom, for lang tid å behandle deres kjemiske sammensetning, for å bruke fysisk påvirkning - gni, scratch. Nå er alt enklere - å bli brukt til blanding av dekorative kommode, og to timer senere blir han 100 år eldre. Bli kjent med fem av enkle teknikker som kan læres uavhengig.

Klassisk aldring av akryl maling ↑

Hvis du har bestemt på egen hånd for å slå en ny tabell i en antikk eller "legge skinner" gamle bestemors kommode tilby akryl løsninger. De har en universell struktur, ideelt for etterbehandling er ikke bare tre, men også gips, metall, laminat (som ofte er dekket med en moderne fasade DSP).

Blå akrylmaling som en plakett av antikken

Fordelen med maling basert på akryl i det faktum at det har hundrevis av nyanser. Med en passende farge, kan behandles og plane plater, og hjelpe detaljering farger, noe som reflekterer virkningen av tids - grå, beige, grønn, blå. Oftest flate overflater er intakt, bare konveksitet eller dekorere skåret elementer.

Prøven påføres på trevirke akryl- plaster

Det samme tone belegg kan med hell kombineres med andre for å få en masse nære nyanser. For eksempel legge en liten hvit eller grå grønn base, kan du etterligne falming. Noen ganger basen er igjen naturlig, transparent belegg, og lindring av slipp med gull eller, tvert imot, svart.

Spill lyse farger

Ett av alternativene søkt aldring:

 • Anvende akrylbasis er valgt skygge (for å projisere lindring eller hele området helt);
 • Fjern forsiktig overskudd klut eller svamp;
 • hvis det er nødvendig, en andre belegg, av og til skygge;
 • vente inntil produktet er fullstendig tørt;
 • håndtak fint sandpapir eller større, noe som gjør kunstige sår;
 • å fikse resultatet av lakk.

Som et resultat, akryl behandlingen lage vakre kombinasjoner av hvit og sølv eik, kirsebær, gullbelagt, nøtter og grønn patina.

Ofte sammen med patina MDF fasader gjelder craquelure - en teknikk hvor overflaten av møbler dekket med små sprekker. Det er som om produktet er farget av mange, mange år siden, og til slutt ssohlas maling og dekket med den fineste gossamer. Kontrast og fargebaser heterogen topplag som et resultat av fremstilling av en prakt effekt.

Cracelures imponerende duett med patina

Måter å dekorere craquelure i teknikk mye, her er noen av dem:

 • påføring av spesial KrakeleeMedium type-preparater (produsent Marabu);
 • Gulv spesielle lakker som påføres direkte på tre eller MDF (en såkalt - krakelyurnye) - CrackingVarnish, ANTIK-teknikk;
 • behandling to-komponent universal lakk naprimerCrealCrackle (produksjon Nederland);
 • belegging av PVA-lim, eggehvite eller gel vasking - det vil si hvilken som helst forbindelse som har en egenskap til å krympe og sprekke under uttørking.

Det er en enkel teknikk som er egnet for nybegynnere og refined. Det kalles - craquelure-trinn. Lagene blir brukt i den følgende rekkefølge: maling - craquelure - malingen. Det krever spesiell omsorg dekorasjon behandling lag - det må være tynn og belagt med et første slag. Toppsjiktet skal være blank eller skinnende, siden bare garanterer matte overflaten sprekker.

Dyktige håndtering krakelyurovym lakk fasade

behandling av gull, sølv og kobber ↑

Klassisk modell, i motsetning til en landlig stil suiter, innredet med en raffinert nyanser. Vanligvis er det forgylt, sølv eller bronse program, som indikerer når noe dyrt og trendy, men i grunn løpet av alderen møbler. Til tross for det siste tiåret (som er implisitt), kjøkken, fremdeles karakterisert ved adel og adel.

Svart bjørk med sølv patina

Sammen med rent sølv, som i kombinasjon med hvitt, melkeaktig eller Pearly skygge ser flott ut, ved hjelp av såkalt svart på sølv. I henhold til reglene, første sølv tre-base, og deretter anvende en spesiell sort sminke. Denne fremgangsmåten oppnår en spesiell virkning dersom svert produsert i relieff fordypninger - ansiktsdelen av hode ser mer omfangsrike og uttrykksfull.

Profesjonelle sølv møbler fasader

Gull kombinert med praktisk talt alle nyanser: med en det skaper ganske uttrykksfulle, kontrasterende kombinasjoner, med andre - mer tilbakeholdne, delikat. Som forgylling bruke spesielle midler akryl- eller oljebasert, eller sprøyting superfine folie.

Luksuriøs blanding av mahogni og lyse forgylling

Med farget kjent for mange som noen gang har måttet forholde seg til produkter fra naturlige tregulv til reparasjon eller bygging av hus. Processing flekken - en billig og enkel måte, men den har to alvorlige begrensninger:

 • toning sammensetning er ikke kombinert med forgylling og forsøl;
 • oppløsningen påføres på platene med det trevirkebaserte - MDF, sponplate, og andre.

Prosessen med dressing er enkel - den første naturtre Brashear (myk metallbørstens fibre fjernes for å oppnå en relieffoverflate), og deretter belagt med et valgt fargetone flekk.

Utførelsesformer av behandlingen beisløsninger

Gamma moderne rike nok fra blek beige eller ashen grå til rødbrun. Ved anvendelse av vandig billig tre (furu eller or) formidle naturlige farge mer verdifulle arter - eik, bøk eller valnøtt. Sammensetningen blir påført på en pensel, rull eller svamp.

Flekken er ofte brukt for restaurering av møbler

Etter tørking ble produktet igjen belagte flekker, men ved anvendelse av en løsning med en noe endret sammensetning (for eksempel det ferdige blanding ble fortynnet med white spirit). Fix resultere antikk voks eller skjellakk. Stain perfekt imiterer gammel, ashen fra treet over tid, men det kan ikke kombineres med andre metoder - decoupage, cracelures, toning.

Lage kunstige skrubbsår ↑

Teknikken skaper skraper tilgjengelig for alle, og avhenger bare av tålmodighet og nøyaktig faglige råd. Den er egnet for å dekorere ikke bare et produkt av massivt tre, men også for MDF, perfekt kombinert med cracelures, decoupage og andre midler aldring.

Kjøkken fasader med dekorative scuffed

Det finnes mange teknikker for å lage fargede "flekker" av overflaten, snakker om de avanserte alder produkter, bare én av dem:

 • maling skapet, benkeplate eller stolfoten mørkere nyanse;
 • vente for fullstendig tørking av det første laget;
 • opphøyede elementer, kanter, dekker kantene med parafin;
 • anvende et lag av maling, en lysere nyanse enn den opprinnelige (kan erstatte metallisk - bronse, gull eller sølv);
 • med en spatel for å fjerne parafin;
 • Sand hele overflaten;
 • resultatet med lakk, beis eller dekorative voks.

Scuff reproduseres så det ser ganske overbevisende.

Clever pastisj av tabellen til villaen kjøkkenet

For å forbedre effekt, ofte frynsete kanter kombinert med anvendelse av patina på steder utsparinger. Møbler blir en uttrykksfull utseende og er ideell for interiør i stil med landet.

Som patinert tre med hendene ↑

Hvis du har arvet et gammelt kjøkken sett laget av tre, ikke rush å kaste det bort: skap kan repareres og restaurert med en unik dekorative teknikker - patinering. Sammen med redusert funksjonalitet får du en herlig fasader er absolutt ikke finne i noen butikk.

Spektakulære skjønnhet, kan du lage dine egne hender

Så, før du starter arbeidet, forberede materiale og et sett med enkle verktøy. Vi trenger:

 • Akryl maling;
 • Primer for tre;
 • jar med gull patina - klar oppløsning;
 • en avsluttende lakk.

Forbered heller ikke veldig bred pensel for påføring av oppløsninger, stykker av sandpapir for sliping, tørre kluter eller filler for fuging.

Grunning og maling er bedre å sette den vanlige flat pensel

Først forberede overflaten: vi rydde nøye fine "sandpapir", fjerne spor av den gamle finish. Støvtørking, bruke en primer for tre. Den utfører to funksjoner: den beskytter treet mot fuktighet og skaper et egnet grunnlag for farging. Når dekorere et område bredt nok, er det bedre å bruke en valse - som ved påføring primer, og under påføringen. Depresjoner og fremspring håndtere pensel bedre.

Prosessen tre fasade primer

Deretter male den fullstendig tørr overflate med akrylmaling i en hvilken som helst farge, i kombinasjon med gull. Vi tar en pause i minst en dag - er det nødvendig å dekke bakgrunnen og til slutt tørket opp.

For klassikerne heller lyse nyanser

Ta den gylne patina av maling og pensel på omkretsen, prosess lettelse detaljering. Ikke å få omfattende uhyggelig flekken løsning dosering for å sette de lette strøk. Det ser vakkert alderen trehåndtak, men husk at den aktive bruken av dekorative lag forsvinner raskt.

Variant forgylling dekorativt element

Slutt-trinnet - å dekke lakk. Lakkering er en beskyttende og dekorativt prosedyre: fasade etterbehandling beskytter mot rask slitasje og gir en vakker glans glans (eller sløvhet).

Patina i utformingen av kjøkken interiør ↑

Kunstneriske teknikker for dekorasjon er stor for styling interiøret. Ved hjelp av enkel teknologi opprinnelig nøytrale fasaden møbler sett kan gi karakteristikker av en bestemt stil. Selvfølgelig, gull patina eller edderkopp sprekker er ikke egnet for high-tech, minimalistisk og moderne urbane områder, å nekte sostarivayut innredning, men det er bare en gudegave for klassiske retter.

Den tradisjonelle klassiske - elfenben med forgylling

Gamle møbler er typisk for rurale interiør, så patina design er ideell for spisestuer og kjøkken, innredet i landlig stil.

En koselig rustikk område

Vi bør også fremheve den varme solfylte Provence, med sine pastellfarger, floral ornamenter, tre hyller og upretensiøs tilbehør.

I sentrum - kunstnerisk forvitret tabellen

Til loft har en tendens til å bruke naturlige materialer, derfor vil lyset rubbing falle til tider til poenget, selv om de fleste av interiøret er fortsatt et industrielt fokus.

Moderne loft er karakterisert ved variert

Det luksuriøse kjøkkenet Deco alltid rom forgylt skjenk eller antikke bord.

Bright kontrast, glans glans og krystall

Patinert detaljer er også karakteristisk for moderne og barokk, orientalske, etniske og neoklassiske interiør.

Vi tilbyr deg opplæring videoer for å hjelpe deg å få en idé om prosessen med patinering og dekorative elementer relaterte teknologier.

MDF fasade forgylling behandling:

Aldring tre i hjemmet:

Kunstig patina med et oksidasjonsmiddel:

Master klasse med profesjonelle verktøy:

Storslått dekorasjon teknikker, blant som nylig tok patina kjøkkener, vil tillate deg å snu en vanlig modul sett i et vakkert mesterverk, ikke ulikt de antikke kolleger. Noen maling og utspekulert teknikker - og du blir eier av den herlige mat i landlig stil, klassisk, eller til og med Art Deco.

Kreative typer fint å leve ikke forby. Hvis du gjør - det er en slik person, og du har til disposisjon for hele kjøkkenet, kan du enkelt holde sin egen.

kjøkken med hendene utforming: interessante ideer vegg dekor, tak, vinduer og møbler

For de som ønsker å innrede kjøkkenet på et enkelt prosjekt, er det nødvendig enten å legge ut en stor sum for arbeidet med designere og kunstnere, eller for å gjøre saken.

Kitchen laget av tre med hendene - fra tegning til tegning møbler montering

kan være laget av ark av gips er ikke bare helt jevne tak, vegger og nisjer. Skap laget av gipsplater - den perfekte løsningen for et lite rom eller en.

Patina - hva er det? Naturlig og kunstig patina. patinering teknologi

Hver av oss har betalt oppmerksomhet til grønnaktig skjær som vises med tid på kobber eller bronse produkter. Et slikt belegg kalt patina. Hva er det, kan vi lære av denne artikkelen.

Dette ordet kalles et naturlig fenomen, som er utsatt for metallprodukter. Patina - et belegg, som manifesterer seg over tid, og indikerer alderdom av faget. Plakk oliven farge, for eksempel, en gammel mynt, forbedrer produktet verdi enn særlig høyt i den gamle området. Fargen og utseendet av emnet påvirke kjemiske prosesser som skjer for en lang tid under påvirkning av miljøet.

Patina - hva det er på metal?

Dette oksyd-karbonat patina dannet i oksidasjonsprodukter, som reagerer på virkningene av oksygen. Lignende reaksjons legeringer også kalt rust som vises på jern, kan ikke tolerere fuktighet. Rust har destruktive egenskaper som emner for korrosjon. Bronse og kobber produkter mørkere etter en kort tid. Likevel historisk plakk har en høy verdi, slik at du kan finne tidligere artikler blant samlere.

Numismatists alltid en spesiell behandling av patina. Det antas at produktet har en spesiell plakett farge har sin egen skjønnhet, og viktigst, en verdifull historie om sin opprinnelse. Patina - hva er det, og hvilken farge det kan være?

Hue oksydasjon avhenger av sammensetningen av legeringen fra hvilken produktet ble fremstilt, så vel som dens plassering og territoriale klima. For eksempel kan individer som har en grønn nyanse, en gang i kontakt med vann inneholdende salt. Det kan være sjøbunnen eller et område i nærheten hvor luften inneholder salt fordampede kondensat legger seg på produktet.

Naturlig patina patina på myntene kan ha brun, kjøpt i langvarig kontakt med bakken bronse. Denne kjemiske prosess fører til dannelse av kobberoksyd og kan gi nyanser av rosa, rød og fiolett. I det følgende oksydasjonsproduktene fortsetter til neste trinn - tenoritt ved hvilken patina svart.

Blå eller turkis farge dannes i kontakt med den kobbersulfatkrystaller. Kobberkarbonat overfører patina malakitt eller halssmykke med tone. Fargen på plakk kan avgjøre om mynten var i ilden. Videre om produktet direkte i ilden, eller på avstand fra ham. Og på hvilken måte stuet brann: ulmende eller ble oversvømmet med vann.

Kobber og bronse elementer er underlagt en rekke kjemiske prosesser knyttet til miljø og nedbør. Patina er mest merkbar korrosjon som påvirker metall. Smaragd-grønn patina på en gammel mynt snakker om sin autentisitet og sin opprinnelige form. Tilstedeværelsen av patina indikerer at det ikke prøve å rengjøre og oppdatere. I tillegg til inngrep i den naturlige dannelse av et slikt lag ville utsette ny mynt oksydasjon, noe som resulterer i en delvis tap av materiale.

Naturlig patina kan ikke være falsk og skapt kunstig, som er virkningen av naturen er unik og ble lagt på elementene i århundrer. Det forsøkt å smi forskjellige fremgangsmåter ved anvendelse av kjemiske reagenser og ikke desto mindre forskjellig fra de naturlige laget forfalskning nærvær av krystaller gjenkjennelige under et mikroskop.

Til dags dato, alle brukes til produkter patina refererer til varianter av innredningen, og metoden kalles patina. I denne fremgangsmåten for kunst, bronse monumenter, skulpturer forårsake spesifikke oksydanter som beskytter materialet mot korrosjon og fading. Også patina pålegger ånden av historien av monumentene som de representerer viktige hendelser fra fortiden.

I dag generasjon helt glatt og lakkert overflate av møblene ble erstattet av produkter med et snev av antikken. Kunstig elde utseendet av hodetelefonen kan være ved hjelp av kjemiske midler, og fysiske metoder. I disse tilfellene, ved hjelp av spesielle maling, lakk, beis, øvelser, lasere, børster.

tre patina ser romantisk og milde. Kunstig aldring møbler oppnå ved hjelp akryl maling, så nær som mulig til fargen på fat. Arbeide med treprodukter, ikke nødvendigvis strebe etter å blå-grønn patina, slik de er karakterisert av metallgjenstander.

Naturlig tre påvirker ikke patina, og mold og mugg. Men dekoratører funnet muligheten patinering av møbler mekaniske og kjemiske metoder. Derfor simulering råtnende skape også flekker, tette blandinger og flytende maling i forskjellige farger. Hodetelefoner hovedsak dekket med brune, gull, hvitt, sølv toner av kunstig patina. Fargeovergang på tråden ser dyrt og edel.

Bitumen lakk eller patina som brukes for søknad til utskjæringer av produktet. Hvoretter den ble gnidd gjengedybden, og deretter vasket med rester av mykt materiale overflate. Gjenværende i utsparingene settes patina mønster edel mørkere nyanse av antikken. For å oppnå mer mettet mørk farge, må du øke antall å gni polsk.

Shellac lakk - en blanding inneholdende en spesiell harpiks og alkohol. Varnish gir produktet en rødoransje tone. Ofte er det brukt for patinering treet med en gull eller bronse-belegg. Med det perfekt understreker tekstur av tre, noe som gir den type falleferdig headset. Sprer lakk, kan du endre tonen i flekker fra mørk til lysere.

Akryl patina - Den enkleste måten aging produkter med akryl maling. Blandingen ble med hensikt uforsiktig sølt på produktet, og deretter blir overskrevet i den spesielle trådbørste. Akrylfarger kan velges uavhengig, i samsvar med innredning i alle rom. Opprinnelige utseende produkter terra cotta dekket med gull patina, tre eller svart farge og sølv.

Voks patina - en maling inneholdende voksen i sin sammensetning, fortynnet med vann. Den brukes først og fremst for aldring og mesking sprekker craquelure og relieffmønster.

Å patinert møbler så profesjonelt, krever det ikke bare verktøy og materialer. Men også et personlig ønske, nøyaktighet og flid. patinering teknologi utføres i flere trinn, utført sekvensielt. Det neste skritt bør være i gang etter den forrige slutten. Før arbeidselement headsettet trenger å demontere og fjerne alle metall dekorasjon. Deretter, ved sliping med sandpapir for å fjerne defekter og for å behandle separate partier: splinter, chips, ødelagte sted ved hjelp av skruer. Fjerne oppsamlet i hjørnene av støv og smuss. Etter det, dekker møbel med en spesiell primer anvendt på gjenopprettelsen av antikviteter, og tørk for den tid som er angitt i instruksjonene. Videre patina påføres trevarer og tillatt å tørke i en dag.

Det neste lag påføres maling farge valgt ikke sterke slag. Uten å vente på størkning, blir det overskytende skum fjernes med en svamp, de resterende tørre blandingen lag skygge klut. Etter tørking kan produktet ta opp noen steder og male igjen. Det siste trinn vil bli å påføre et sjikt av klar lakk.

Innredningen av boligblokker blir ofte brukt smidd metallprodukter, kroppsliggjøre i sin utførelse historiske tider. For å forsterke effekten sostarivayut objekter ved hjelp av en kunstig patina. For å oppnå det ønskede resultat ved å bruke en rekke forskjellige kjemiske reagenser. Belegg på metaller er forbundet med grønn, gull, sølv og kobber farger. Opprinnelig ser patina brukes på sølv tone. Svovel er lagt til plakk i kontakt med sølv, noe som gir spektakulære spill av forskjellige nyanser fra gult til turkis.

Den svarte fargen av den patina er dannet ved tilsetning av aminosyrer og klorerte urenheter.

Kobber og nikkel, kan en del av metallgjenstander belagt med et gullbelegg være på overflaten av brune eller orange flekk lyse nyanser. For metallprodukter, laget av kobber, vil en film bli svart når en blanding patina tilsatt kobberoksyder og sulfitter.

I denne artikkelen har vi lært om hvilke typer og egenskaper for patina. Hva er det og hvordan den brukes til metall og treprodukter. Også lærte å skille kunstig fra naturlig patina. Finne antikke metallgjenstander, ikke rush å kaste dem bort. Det er et stykke historie, noe som kan forlenge livet ved å bruke den i dekorere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

− 4 = 4