Patina på møbler

Patina på kjøkken møbler fronter: hvordan å lage dine egne hender

"Alt er nytt - det er vel glemt gamle" Dette utsagnet er aktuelt for mange ting. Er intet unntak og møbler med en patina, som ikke trenger å forlate produksjonsanlegg, klarte å "bli gammel".

For mange mennesker er kjent for å jevne selve begrepet. Tross alt, hvis du kommer til nettstedet vårt, så ønsker du å kjøpe det opprinnelige settet for kjøkkenet, så denne artikkelen vil prøve å svare så godt som mulig på følgende spørsmål:

 • Hva er patina, og hvordan den forholder seg til møbler?
 • Kan en seng eller kjøkken med en patina være laget av MDF?
 • Er det mulig å skape en patina av teknologi med sine egne hender?

Utseendet til patina i den moderne verden

Patina - det er et naturlig fenomen, som in vivo er utsatt for metall, trevirke. Opprinnelig ble hun sett i gull, sølv og kobber mynter. Under påvirkning av miljøet og tiden på overflaten ble dannet belegg som ga forsøks en annen type. Maling ble lysere manifestert sprekker, blackout. Således manifest overflateoksydasjon prosess som kalles patina. Gjenstander belagt med et slikt belegg, hadde en høy pris. Med tanke på antikviteter, kan det blotte øye se naturlig patina.

Noble gamle møbler fra en rekke dyrt, så kunstelskere som ønsker å ha henne i bruken. Men prisen er for høy antikviteter og ikke tilgjengelig for alle. Tatt i betraktning behovene til folk, har moderne teknologi utviklet en teknikk for kunstig aldring av tre og MDF. Denne innovasjonen har fått betegnelsen "patina".

Patina i møbelproduksjon

møbelmarkedet har en annen stil og dekorasjon trender. Til et nytt nivå kommer antikke møbler, som tiltrekker seg oppmerksomheten til folk på utstillingen.

Rimelige møbler med patinert fasader, kan være villedende nesten enhver person. Ved første øyekast kan det virke som foran deg kjøkkenet eller soverommet satt fra et dyrt array. Men ved å åpne døren, innser du at produsenten brukes fasader med patina. Teknologi kan påføre aldrende effekt på alle underlag - enten det er en matrise eller MDF. Videre vil bruken av MDF bare utstedes av innsiden som slo upraktisk på grunn av de høye prisene.

Mann som ønsker å kjøpe et kjøkken i en retro-stil, som passer møbler med en patina eller sett med effekten av antikken, er ofte brukt i stil med Provence. Hyggelig tid - ikke bare utseendet av møbler alderen, men prisen kan måle seg med antikviteter.

Noen mennesker ser på fasader av møbler med patinas, rart - jeg lage denne effekten med hendene kan ha å oppdatere utseendet på kjedelige møbler. Selvfølgelig er det mulig. Dette vil kreve kunnskap om kunstneren ferdigheter eller engasjere en person med kreativitet, som dine egne hender kan gjøre kjøkken sett eller andre møbler ønsket effekt.

Nå la oss ta en nærmere titt på teknologien og studere i detalj metodene for å lage fasader med patina hender.

Variasjonen av møbler patinering teknikker

Anvendelse av patina (spesielle dekorative sammensetningen knyttet til male elementene) krever tålmodighet, nøyaktighet og fri tid.

Teknologien består av flere trinn, etter en etter en. Patina - det er ikke en del som du vil bruke på jobb. Hvis du tar en nærmere titt på ulike høyder med patina, kan du merke forskjeller i effekt. Noen av overflatene har bare dimming overganger konveks struktur mønster, og i noen tilfeller er tydelig angitt gull eller sølv. Sikkert du møtt kjøkken med patina, der sprekker er synlige, som lakk eller maling sprukket fra tid til annen.

Vi lister flygende arter, som skaper dyktige eksperter i fabrikken:

1. Enkel patinert - det rimeligste alternativet for å dekke fasadene med hendene. På overflaten (MDF laminert film eller matrise) blir påført underlagsblanding, fremstilling av grunnlaget for den patina. Primer utligner og forbedrer adhesjonen området Patinir sammensetning. Sjiktet blir deretter omhyggelig polert metallsvamp eller sandpapir. Jo sterkere bevegelse, den åpen mer tydelig effekten av aldring.

2. patinert gull, sølv, bronse - det er en komplisert prosess som krever bruk av ytterligere lag. Gull eller sølv dekke fasader med relieffmønstre for å fremheve sin skjønnhet, gjøre det mer meningsfylt. Denne teknikken brukes kun for møbler matt, glans fordi dens høydepunkter vil ødelegge effekten av forgylling og forenkle utseendet på noen møbler. Slites ut på denne måten kan være et sett. Videre vil de unge elskerinner, og modne damer liker kjøkkenet med en gull eller sølv patina.

3. patina og craquelure - en dyrere fordi teknologien er mer kompleks og krever to effekter produsere sprekker og utseendet til en slags gammel plakk. For å starte database som er opprettet for sprekker: et lag på lag, inntil tilstanden ifølge svak adhesjon (.. Dvs. ufullstendig tørr blanding) påføres fasettert lakk. Jo flere lag, jo bedre å dukke opp sprekker. Først etter at dette er påført den valgte fargen av patina og polering er gjort for å oppnå den ønskede effekt.

Gjør en patina fronter av MDF eller heltre møbler med sine egne hender er ganske vanskelig. Mer enn det beste alternativet - å kjøpe ferdige fasader til kjøkkener med en patina effekt.

Patina er brukt på møbler i alle nyanser. For klassisk stil som er akseptabelt og Provence hvit med patina effekt. Grasiøst ser et soverom, kjøkken, stue med svart fasade med en sølv patina. Se på vårt utvalg av bilder av interiør, som viser møbler med patinert fasader og velg din perfekte valget, spesielt siden den kunstig alderen kjøkkeninnredningen er brukt i mange stiler.

I møbler fremstilling, og andre teknologier eksisterer kunstig aldring overflater. Vi snakket bare om de grunnleggende teknikkene som ofte finnes i det ferdige møbler. Andre teknologier adressert i egne artikler.

Artikler om temeDrugie interessante artikler

Kjøkkenkran og vask i en retro-stil - en stilig løsning

Hvit kjøkken med patinert - Interiør for kjennere av tradisjon

Den ser fin, selvfølgelig, men jeg lurer på hvor lenge varer denne behandlingen i sin opprinnelige form.

Velkommen til å holde den i ca 7 år, fordi all denne kunsten av dekket med en spesiell lakk som er fuktighet og zashishaet fasader av skade

Craquelure jeg ikke liker. Patina, selvfølgelig, mer interessant og stilig.

craquelure fortsatt veldig interessant patina har en veldig tung prosess, ikke hver kampanje vil Seeb craquelure og teknologiske prosessen

Jeg er bare meg selv fasader skape en patina, og det krever konstant innovasjon

Hva er patina, dets typer og bruker for utsmykningen av møbler

I sin opprinnelige verdi patina ment oksydfilmen på kobberproduktet grønn (malakitt) eller blålig (azuritt) farger. Senere samme begynte å bli kalt noen form for belegg, som vises under påvirkning av tiden på overflaten av et metall eller tre.

I dag, under patina effekten av aldring har betydd så moderne i design av møbler og kjøkkenutstyr.

Kunstig og naturlig patina

Andre materialer enn gull og platina, i en viss grad reagerer med oksygen og fuktighet i luften. I noen tilfeller er effekten svært raskt - for eksempel ruster jern; annen - en prosess som strekker seg over mange år, slik som i tilfellet av den grønne patina på kobber, sølv patina, som er sverting og så videre.

Merkelig nok, tilstedeværelsen av et slikt raid, hvis belegget ikke påvirker egenskapene til produktet og ikke ødelegge det, ikke bare ikke ødelagt, men ofte oppmuntret. Faktisk, takket være denne edle patina fargeoverganger streker skjønnheten i carving og smiing, volum eller faktura som indikerer en alder av faget, som ufrivillig bærer møbler for stuen eller andre produkter i kategorien av sjeldne eller i det minste gammel. Som et resultat, lyset virket kunstig patina. Få det selvsagt andre måter.

 • Naturlig patina - resultatet av oksidasjon av metallet i atmosfæren. Delt i edel og vill. Den første har en tett struktur og beskytter metallet mot korrosjon (f.eks grønn patina på kobber), den andre - den løse metall fra fuktighet og kan ikke overs. Fra denne filmen må du bli kvitt.

Kjøkken møbler med patina bronse.

 • Kunstig laget patina skjemaer raskere på bekostning av visse kjemiske reaksjoner. Slike belegg mindre holdbare og mer porøse enn de edle film, men likevel beskytte metallet.
 • Du kan velge en gruppe og en dekorativ patina. Denne type simulering produsert ved hjelp av konvensjonelle flekker og fargestoffer - for eksempel akryl. Fargen i dette tilfellet kan være absolutt alle - fra lys gyllen og hvit til svart, og kan omfatte nyanser, ganske uvanlig for naturlige materialer.
 • Raidet på treet ofte noe godt betyr ikke, som vises i nederlag sopp eller råte. Men i tre tetthet og høy hardhet, ufølsom overfor vann - for eksempel eik, hvit eller mørk patina blir en indikasjon på antikken.

  Møbler i en klassisk stuen er ofte utsatt for en kunstig patina som får en naturlig patina er svært vanskelig. For best resultat, er det nødvendig å kombinere kjemiske og mekaniske metoder.

  Møbler i stuen av eik med en gylden patina.

  Varianter Patina for tre

  Wood brukes flere komposisjoner. Kjøpt den siste i hjemmet forbedring butikker.

  • Tykk patina - som et lim, som regel to-komponent. Vanligvis, på en slik måte for å gi en lys brun, rødbrun eller gylne nyanser. For effekten av forgylt basis er den naturlige fargen i treverket - det samme eik for eksempel.
  • Flytende - faktisk er det en spesiell lakk, gi treverket en lys gul eller gylden fargetone som ligger i gammel eik eller ask.
  • Fasettert lakk - ikke helt patina heller alderen effekt på grunnlag av sprekker. Etter tørking lakken dekket fineste sprekker, som skjer på et svært gammelt tre.

  Typer belegg kan kombineres for å få en mer interessante effekter.

  Teknologien er omtrent den samme for alle de fremgangsmåter skiller seg bare i det antall lag av maling eller lakk.

  1. Det første trinnet etter rengjøring og avfetting - er børstet. Behandling med en stålbørste, og i verste fall en meisel og spiker er redusert til fjerning av myke fibre på overflaten av treet, som i virkeligheten finner sted over tid.
  2. Deretter for stuen eller kjøkkenet møbler er behandlet med en hvit grunning og pusset. Hvit ofte brukt for grå og lyse farger. Men hvis du ønsker å gjøre en base effekt kontrast, den klare primer brukes.
  3. Lakkskiktet er påført og tørket.
  4. Patinir deretter påført og overskudd av blanding fjernes etter en meget kort tørketid, forble blandingen i de dype porer.
  5. Dekket med en mørk patina og igjen fjerne overflødig i den grad som ønsker å opprettholde kontrasten mellom lys og mørk fiber. Deretter møbler, dobbelt belagt i en vanlig klar lakk.

  Resultatet av behandlingen av møbler i eik.

  Patina på metaller - naturlig og kunstig

  Metallprodukter i det indre av stuen eller soverommet ikke forekommer svært ofte, og vanligvis er små og dekorative gjenstander: lysekroner, lampetter, trivets, lysestaker og mer. Til tross for at det nye produktet har en lys glans og vakre farger, som ønsker å gi dem et mindre moderne utseende, det er mange. Og siden ventetiden for en slik effekt er oppnådd på en naturlig måte i lang tid, har de tydd til bruk av kjemikalier.

  Farge og utseende av filmen på ulike metaller variere veldig markert under forskjellige forhold.

  • De mest tiltalende utseende aldrende effekt på sølv. Metall denne er helt inert, og filmen kan skje ved reaksjon med svovel, og skaper iriserende farger fra lysegult til magenta og cyan. Svart patina oppstår under påvirkning av aminosyrer og klorider. Ville arter av denne typen skjemmende: en grov film over overflaten. Men sverting sølv gir produktet en sjelden eleganse.
  • Gold - edelmetall og er praktisk talt ikke-reaktivt. Dersom legeringen inneholder kobber eller nikkel, kan til slutt synes lysebrun eller orange flekk. Mye mer designere tiltrekker imitasjon patinert overflate basert på gull. Effekten er rent dekorative og skaper en maling farge av gull, og du kan realisere patina på metall og tre - for eksempel på eik.
  • Oftest i stuen møte med kobber og bronse, noen ganger - av jern, når det kommer til å leve i et loft stil. I det grønne og blå kobberfilm som skyldes avsetning av klorid, kobberacetat, jern - oksydform eller sulfitt.

  Red patina dannet som klor salter, men vanligvis er dannet kunstig. Brown patina vises ved eksponering ammoniumsalter. For nesten alle typer kobber innskudd er relativt trygt, og som gjør messing smidde i utmerket dekor for stua.

  • Men for de grønne og blå bronse belegg er farlig. Noble patina legeringen er bare en sort film. De kunstig oppnådd ved bluing - oljebehandling og kalsinering kobber registreringer.

  Måter å gi metallgjenstanden, vintage utseende, det er mange. Men de alle innebære bruk av aggressive kjemikalier, og dermed realisert med forsiktighet.

  Den best kjente og allsidig angår patinering med svovelsyre leveren. Materialet fremstilles ved å blande en del av svovelpulver og 2 deler kaliumkarbonat og kalsinert dem for varme. Resultatet er et svovel- leveren - brun masse som kan lagres i en glasskrukke.

  • Fra den substans, en vandig oppløsning (konsentrasjon avhenger av formålet), og behandlet dem heves og utstikkende deler så vel som de som til slutt vil bli utsatt for den største slitasje. Farge kan fås fra lys gull til bronse til blå og svart på kobber og sølv.
  • En vandig oppløsning av en del av kobbersulfat og en del av sinkklorid gjør det mulig å oppnå effekten av aldring av rød eller brun.
  • Den svarte film er formet under innvirkning av ammonium sulfid. Her, derimot, er det noen problemer: løsningen har en veldig sterk lukt, så patina bør gjøres i en avtrekkshette.
  • Klar asfalt patina kan hjelpe dem som ikke ønsker å lage din egen mix. Løsningen fremstilles basert på et organisk oppløsningsmiddel, og etter patinering båret olje behandling. plakk farge - lys brun. Blandingen kan brukes i gull produkter, hvis de ønsker å gi dem en vintage look.

  Her er hele prosessen med patinering kommer til å farge de hevede partier av metall- eller treprodukter. Brukes til dette formålet akryl patina, løselig i vann. Det påføres med en børste eller svamp til den utstående plass og skyggelagt. Fordelen med det før akrylmaling er at den tørker ut sammensetningen er ikke like raskt og skaper en følelse av naturlighet.

  • Akryl og patina påføres på metall, og tre. Farger har en tendens til å være nær den naturlige gamma - brun, lys gul, men kanskje den mest populære er metalliske farger som gull og sølv belegg.

  Gull på eik.

  Den brukes som voks, olje, og andre arter. De er mindre vanlig, fordi det er vanskelig å søke.

  Vanligvis før patina malt metallprodukter, ikke bare primet. Og hvis du velger golden patina, maling-basis ganske mørkt.

  Den tremøbler er farget, patina hvis ønsker å få mest mulig kontrast - for eksempel skaper effekten av forgylling på eik. Eller i tilfelle hvor overflaten farging er en del av design, for eksempel et sett med blå landstil patina, som på bildet nedenfor.

  Patina - ikke bare imitere antikk belegg basert på metall eller tre. Dette er en vakker dekorativ teknikk som gjør det mulig å fremheve tekstur av produktet og de vakre former.

  Hvordan lage en patina av tre møbler med hendene

  Et nytt møbel eller møbler er veldig lett å skille. Dens særtrekk - helt ren og blank overflate. Men for all sin skjønnhet, noen mennesker legger mer vekt på alderen tre. Spesielt hvis det er en ting, som en gang var en del av møblene i det gamle huset.

  For å iverksette et objekt av antikken ganske enkelt - denne teknologien gir mulighet for kunstig patinering av møbler.

  Til å begynne med under patina forstått oksyder av kobberlaget, noe som ofte kan bli funnet på møbler, speil listverk, søyler og andre arkitektoniske elementer av navnene på rike innbyggere.

  Men for å få en slik skjønnhet det var svært vanskelig - jeg måtte vente mer enn et dusin år til en ting kjøpt den ønskede effekt. Når dette øyeblikket kommer, med forbehold skjedde hyggelige endringer - det dukket opp på film blåaktig eller grønnaktig skjær.

  Tiden gikk, og ble snart kjent som en patina noen plakett skjer på metall og tre flater. Gi noen moderne ting aldrende effekt ved anvendelse av de følgende materialer:

  1. Spesielle blekk som inneholder partikler av edelmetall - gull, sølv eller bronse. Oppnådd ved anvendelse av disse beleggmaterialer er mer slitesterkt enn et naturlig patina. Den har en tett struktur med minimal porøsitet, noe som sikrer beskyttelse av tre mot riving.
  2. Å skape en overflate med en edel virkning av antikken kan bruke en hvilken som helst maling på tradisjonell måte. Videre kan belegget være noen skygge takket være den store utvalg av farger alternativer. Patina kan være av hvilken som helst farge - en naturlig gyllen patina eller ukarakteristisk lyse blå, rød og andre.

  Erverve slik edel effekt kan bare være et produkt av visse arter av tre. Valgt for deres fremstilling treet må ha en tett struktur og være motstandsdyktig mot fuktighet. Kjente eksempler på slike materialer - eik og ask.

  Mer bør bemerkes at in vivo effekten av de edle vises bare ett stykke matrise, samtidig vente på hans opptreden på den moderne fasaden av MDF umulig.

  Få alderen effekten kan være på alle overflater:

  Typer sammensetning for patina med hendene

  Flinke håndverkere bruke patinering følgende materialer som kan variere i sin sammensetning:

  • flekk;
  • bitumen;
  • akryl;
  • voks;
  • skjellakk;
  • olje.

  Med disse stoffer kan skape en edel overflate forskjellige nyanser med spesialeffekter:

  • Slice raffinement.
  • Full dekning.
  • Effekt craquelure.

  Avhengig av konsistens patina arbeids sammensetning kan være av flere typer:

  1. Tykk. Dette patina på strukturen ligner en lime. Den brukes for behandling av tømmer, som, etter påføring av blandingen skjer på nyanser fra gult til rødt, nær den naturlige fargen på gull.
  2. Væske. Disse preparater, som kan være vann eller syntetisk base, foredle tre mønster, og på samme tid å gi den en lett glødeeffekt.
  3. Fasettert lakk. Det gir en mer dyptgående effekt på grunn av aldring av kunstig opprettelse av sprekker på overflaten.

  Noen ting kan gis en edel overflate, enten kjøkken møbler eller antikke skap. Det viktigste som hadde teksturen av en tre produkt. For behandling av metall og tre flater ved hjelp av sammensetninger av forskjellige baser. Forskjellen mellom dem ligger i graden av stabilitet og vedheft til underlaget.

  Morilnye komposisjoner. Hvis øynene å kaste situasjonen i huset, og sikkert i den kan du finne artikler av tre patina. Hvis veiviseren brukes til farging tre flater flekken, vil de mest sannsynlig ikke til hensikt å gi den en spesiell estetiske egenskaper.

  Men til tross for denne, denne metoden for farging er en av de mest populære metoder for å forbedre produktene, som på samme tid beskytter overflaten mot sopp, mugg, fuktighet og råte.

  Om ønskelig patina effekten kan være mer uttalt om utføre børstet. Det opprettholder stive langsgående fibrene og samtidig fjerner myk med en spesiell hard børste.

  Dette er overflatebehandling av naturlig utvalg hjemme. Selv om dette alternativet kan du få en trim en farge patina. Etter flekken er en mørk skygge, slik at du ikke trenger å forvente en gullbelagt overflate.

  Ved første øyekast er det vanskelig å forestille seg at med en slik særpreg byggematerialer som bitumen kan få et mesterverk. Men det bryter ned all tvil etter første gangs bruk.

  Sin spesielle struktur gjør tre meget smidig og forenkler prosessen med å påføre patina. Hvis ønskelig, kan eieren oppnå virkningen av mettet forgylling eller tynn plakk.

  Bruk av bitumen lakk kan lett Sverte utsparing i tråden, fremhever den utstikkende på overflaten av ansiktet. Dette materialet er laget av polymerbetong og terpentin eller mineralsprit. Derfor krever det overflatebehandling etter avsetning av festelaget skjellakk lakk.

  Denne vannbasert materiale ved en tilfeldighet er populært når du oppretter en patina. Dette er på grunn av sin fleksibilitet, ettersom den kan brukes til å skape virkningen av aldring på alle overflater - metall, tre eller gips.

  Det oppnådde belegg er meget motstandsdyktig, har utmerket adhesjon til substratet, Det beskytter treverket fra råtnende og fremvekst av mikroorganismer. Det er en ganske enkel teknologi og patinering av tre med hendene. Man kan bruke den til å behandle hele overflaten, eller gjort om til en ønsket farge av tråden utstikkende elementer.

  For mer uttrykks patina kan brukes sammensetninger av forskjellige nyanser. Men vi trenger å bruke dem i flere lag. Som et resultat, blir en sammensatt fargemønsteret som oppnås.

  Akryl sammensetning tillate deg å lage patinert overflate med forskjellige nyanser:

  De som har jobbet med patina, vet hvor enkelt det er å gjøre. Ingen problemer, og i behandlingen av tre. Dessuten, denne prosessen er så gøy som bringer glede.

  Men hver handyman trenger å vite at når du arbeider med ulike typer overflater som brukes en spesiell algoritme. Dette er den viktigste betingelsen, garanterer en dekorativ patina.

  forbehandling. Før du begynner å lage en patina på tre produkter med hendene, må du undersøke overflaten og sørg for at det er egnet for jobben. Produkter fra rå utvalg er ideelt for dette formålet, fordi den ikke trenger å foreta ytterligere behandling til dem.

  En annen ting, hvis du arbeider med glatte malte overflater, belegg, laget med akryl eller PVC film. De vil ikke holde maling. For å rette opp en feil, kan du bruke børsting. å gjøre dette, du trenger for å behandle overflaten grovt sandpapir eller en metallbørste.

  Så vil vi fjerne den myke trefiber under ustabil til slike effekter film. Når strukturen er synlig, vil det være klart for videre behandling. Nå er det nødvendig med en myk børste Rengjør overflaten fra støv og avfette det.

  Selv om teknologien for påføring av farvemasser på basis av bitumen, voks eller akryl ganske enkel, den må utføres i nøyaktigheten til algoritmen:

  1. Drift begynner med det faktum at overflaten av den avsatte fargestoff. Dens mengde bestemmes avhengig av resultatet av metning, som ønsker å motta. Maling kan ligge bare på overflaten av produktet eller for å trenge inn i tykkelsen av relieff.
  2. Hvis behovet oppstår, og deretter fjerne overflødig med en klut løsning.
  3. For å skape en mer dyptgående effekt patinering fremover, når det første lag har tørket. Etter det setter vi neste og fjær ham.
  4. Når blekket tørker behandling lag ta fint sandpapir og triturert dette sted. Når du har fullført trinnene, bør vi få en antikk edle overflaten.
  5. Ved den siste del av den behandlede overflaten skal dekkes med lakk alkalisk.

  Til tross for anken av moderne møbler og interiør elementer er fortsatt er det folk som vil sette spesielt pris møbler med effekten av antikken. Men dette betyr ikke nødvendigvis å være antikviteter.

  Noble overflaten kan oppnås ved hjelp av moderne materialer. Men her må vi være oppmerksom på at hver maleri materialer har sine egne særtrekk, så det er nødvendig å arbeide utforske teknologi sin søknad og følge det nøyaktig.

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  − 1 = 2