Patina for tre

Patinert tre med hendene: 3 implementeringsfasen

Der i huset gamle mønstre av møbler i tre interiør, hvis form har mistet sin presentabel? Det er en metode som vil puste nytt liv i dem - Greening. I denne artikkelen ser vi på hvordan det kan gjøres med sine egne hender hjemme.

Eksempel patinert møbler

Patinert tre er det kunstig aldring ved å bruke vekselvis to lag med maling på en bestemt måte, men la oss ta alt i mer detalj:

Stage №1: utarbeidelse av materialer og verktøy

Gull maling, patina for tre

Du trenger følgende materialer:

Svart tremøbler patina kjøkken estetisk tiltalende og samtidig etterlater nesten ingen spor av brenn

Malingen er best å kjøpe akryl, som det er karakteristisk for mange fordeler:

 • Miljøsikkerhet. I størkningsprosessen bare frigjøres helt trygt vann fordampning.
 • God motstand. Etter tørking forblir vannet vanntett belegg er ikke utsatt for sprekking og avskalling.
 • Det etterlater ikke noe av lekket, som er utrolig enkel betjening i gjennomføringen av dekorasjonen.
 • Et bredt spekter av mettede farger.

En rekke farger av akrylmaling

Patina for tre med hendene påføres med bruk av disse verktøyene:

Photo sandpapir

Før du gjør en patina på et tre er det nødvendig å få inn den aktuelle tilstand:

 1. behandles forsiktig tre med sandpapir, prøver så mye som mulig for å fjerne spor av gammel maling.

Grout gammel maling sandpapir

 1. Fjern alle utfelt støv.
 2. Belagt med en primer før maling trevirke, noe som skaper en meget tynn polymerlaget som beskytter treet og danner ideelle forhold for dens adhesjon til malinger.

Priming kan utføres enten med kost eller rulle

Feltet av primer stivner kan gå videre til den siste fasen av det viktigste, som beskriver direkte som et tre for å få patina.

Tips: Før du begynner å ferdig utarbeidet av patinering av møbler, anbefaler vi at du teste sin styrke og praksis på noen skrap stykke tre.

Dette vil hjelpe deg å fylle ut og se mulige feil på forhånd.

Patina på trevirke anvendes som følger:

 1. Forsiktig dekker den valgte tømmer den første lag av maling.

Bruk av en første bakken strøk maling med akryl

 1. Venter i minst 24 timer for å tørke fullstendig dekke bakgrunnen.
 2. Patina metallisk farge male de flate glatte områder som ikke stikker ut. Det viktigste er ikke å overdrive det med mengden av blekk, eller som et resultat av møblene vil virke for brokete og heller pretensiøs enn kunstig alderen.

Søknad bronse patina til basislaget brune farge

Tips: Ikke ta denne metoden håndtak og andre deler i direkte kontakt med personen, som maling på steder fortsatt raskt slettet.

 1. Vent til patina begynner å stille, og overskriver de riktige stedene med en tørr klut, nå svært effekten av aldring av tre.

Prosessen rubbing behandlede overflaten

 1. Resulterende lakkmateriale lakk, noe som skaper for det et lag i stand til å forhindre mekanisk skade og fuktighetsinntrengning.

Klarlakk søknad til "alderen" møbler

Vi har sett hvordan distressed tre hjemme med sine egne hender. Prosessen er absolutt ikke komplisert, men krever den ytterste nøyaktighet, omsorg og følge anbefalingene som er beskrevet ovenfor. Men til slutt, du kan ikke bare gi nytt liv til gamle møbler, men også å skape et sant mesterverk av interiøret møbler, som vil være den viktigste attraksjonen i ditt hjem.

Patinert møbler er perfekt for å gjenskape designstiler som country og klassisk

Videoer i denne artikkelen vil introdusere deg til ytterligere informasjon som er relevant for den innsendte teme.Okruzhayte livet ditt bare med vakre ting.

Hvordan lage en patina av tre møbler med hendene

Et nytt møbel eller møbler er veldig lett å skille. Dens særtrekk - helt ren og blank overflate. Men for all sin skjønnhet, noen mennesker legger mer vekt på alderen tre. Spesielt hvis det er en ting, som en gang var en del av møblene i det gamle huset.

For å iverksette et objekt av antikken ganske enkelt - denne teknologien gir mulighet for kunstig patinering av møbler.

Til å begynne med under patina forstått oksyder av kobberlaget, noe som ofte kan bli funnet på møbler, speil listverk, søyler og andre arkitektoniske elementer av navnene på rike innbyggere.

Men for å få en slik skjønnhet det var svært vanskelig - jeg måtte vente mer enn et dusin år til en ting kjøpt den ønskede effekt. Når dette øyeblikket kommer, med forbehold skjedde hyggelige endringer - det dukket opp på film blåaktig eller grønnaktig skjær.

Tiden gikk, og ble snart kjent som en patina noen plakett skjer på metall og tre flater. Gi noen moderne ting aldrende effekt ved anvendelse av de følgende materialer:

 1. Spesielle blekk som inneholder partikler av edelmetall - gull, sølv eller bronse. Oppnådd ved anvendelse av disse beleggmaterialer er mer slitesterkt enn et naturlig patina. Den har en tett struktur med minimal porøsitet, noe som sikrer beskyttelse av tre mot riving.
 2. Å skape en overflate med en edel virkning av antikken kan bruke en hvilken som helst maling på tradisjonell måte. Videre kan belegget være noen skygge takket være den store utvalg av farger alternativer. Patina kan være av hvilken som helst farge - en naturlig gyllen patina eller ukarakteristisk lyse blå, rød og andre.

Erverve slik edel effekt kan bare være et produkt av visse arter av tre. Valgt for deres fremstilling treet må ha en tett struktur og være motstandsdyktig mot fuktighet. Kjente eksempler på slike materialer - eik og ask.

Mer bør bemerkes at in vivo effekten av de edle vises bare ett stykke matrise, samtidig vente på hans opptreden på den moderne fasaden av MDF umulig.

Få alderen effekten kan være på alle overflater:

Typer sammensetning for patina med hendene

Flinke håndverkere bruke patinering følgende materialer som kan variere i sin sammensetning:

 • flekk;
 • bitumen;
 • akryl;
 • voks;
 • skjellakk;
 • olje.

Med disse stoffer kan skape en edel overflate forskjellige nyanser med spesialeffekter:

 • Slice raffinement.
 • Full dekning.
 • Effekt craquelure.

Avhengig av konsistens patina arbeids sammensetning kan være av flere typer:

 1. Tykk. Dette patina på strukturen ligner en lime. Den brukes for behandling av tømmer, som, etter påføring av blandingen skjer på nyanser fra gult til rødt, nær den naturlige fargen på gull.
 2. Væske. Disse preparater, som kan være vann eller syntetisk base, foredle tre mønster, og på samme tid å gi den en lett glødeeffekt.
 3. Fasettert lakk. Det gir en mer dyptgående effekt på grunn av aldring av kunstig opprettelse av sprekker på overflaten.

Noen ting kan gis en edel overflate, enten kjøkken møbler eller antikke skap. Det viktigste som hadde teksturen av en tre produkt. For behandling av metall og tre flater ved hjelp av sammensetninger av forskjellige baser. Forskjellen mellom dem ligger i graden av stabilitet og vedheft til underlaget.

Morilnye komposisjoner. Hvis øynene å kaste situasjonen i huset, og sikkert i den kan du finne artikler av tre patina. Hvis veiviseren brukes til farging tre flater flekken, vil de mest sannsynlig ikke til hensikt å gi den en spesiell estetiske egenskaper.

Men til tross for denne, denne metoden for farging er en av de mest populære metoder for å forbedre produktene, som på samme tid beskytter overflaten mot sopp, mugg, fuktighet og råte.

Om ønskelig patina effekten kan være mer uttalt om utføre børstet. Det opprettholder stive langsgående fibrene og samtidig fjerner myk med en spesiell hard børste.

Dette er overflatebehandling av naturlig utvalg hjemme. Selv om dette alternativet kan du få en trim en farge patina. Etter flekken er en mørk skygge, slik at du ikke trenger å forvente en gullbelagt overflate.

Ved første øyekast er det vanskelig å forestille seg at med en slik særpreg byggematerialer som bitumen kan få et mesterverk. Men det bryter ned all tvil etter første gangs bruk.

Sin spesielle struktur gjør tre meget smidig og forenkler prosessen med å påføre patina. Hvis ønskelig, kan eieren oppnå virkningen av mettet forgylling eller tynn plakk.

Bruk av bitumen lakk kan lett Sverte utsparing i tråden, fremhever den utstikkende på overflaten av ansiktet. Dette materialet er laget av polymerbetong og terpentin eller mineralsprit. Derfor krever det overflatebehandling etter avsetning av festelaget skjellakk lakk.

Denne vannbasert materiale ved en tilfeldighet er populært når du oppretter en patina. Dette er på grunn av sin fleksibilitet, ettersom den kan brukes til å skape virkningen av aldring på alle overflater - metall, tre eller gips.

Det oppnådde belegg er meget motstandsdyktig, har utmerket adhesjon til substratet, Det beskytter treverket fra råtnende og fremvekst av mikroorganismer. Det er en ganske enkel teknologi og patinering av tre med hendene. Man kan bruke den til å behandle hele overflaten, eller gjort om til en ønsket farge av tråden utstikkende elementer.

For mer uttrykks patina kan brukes sammensetninger av forskjellige nyanser. Men vi trenger å bruke dem i flere lag. Som et resultat, blir en sammensatt fargemønsteret som oppnås.

Akryl sammensetning tillate deg å lage patinert overflate med forskjellige nyanser:

De som har jobbet med patina, vet hvor enkelt det er å gjøre. Ingen problemer, og i behandlingen av tre. Dessuten, denne prosessen er så gøy som bringer glede.

Men hver handyman trenger å vite at når du arbeider med ulike typer overflater som brukes en spesiell algoritme. Dette er den viktigste betingelsen, garanterer en dekorativ patina.

forbehandling. Før du begynner å lage en patina på tre produkter med hendene, må du undersøke overflaten og sørg for at det er egnet for jobben. Produkter fra rå utvalg er ideelt for dette formålet, fordi den ikke trenger å foreta ytterligere behandling til dem.

En annen ting, hvis du arbeider med glatte malte overflater, belegg, laget med akryl eller PVC film. De vil ikke holde maling. For å rette opp en feil, kan du bruke børsting. å gjøre dette, du trenger for å behandle overflaten grovt sandpapir eller en metallbørste.

Så vil vi fjerne den myke trefiber under ustabil til slike effekter film. Når strukturen er synlig, vil det være klart for videre behandling. Nå er det nødvendig med en myk børste Rengjør overflaten fra støv og avfette det.

Selv om teknologien for påføring av farvemasser på basis av bitumen, voks eller akryl ganske enkel, den må utføres i nøyaktigheten til algoritmen:

 1. Drift begynner med det faktum at overflaten av den avsatte fargestoff. Dens mengde bestemmes avhengig av resultatet av metning, som ønsker å motta. Maling kan ligge bare på overflaten av produktet eller for å trenge inn i tykkelsen av relieff.
 2. Hvis behovet oppstår, og deretter fjerne overflødig med en klut løsning.
 3. For å skape en mer dyptgående effekt patinering fremover, når det første lag har tørket. Etter det setter vi neste og fjær ham.
 4. Når blekket tørker behandling lag ta fint sandpapir og triturert dette sted. Når du har fullført trinnene, bør vi få en antikk edle overflaten.
 5. Ved den siste del av den behandlede overflaten skal dekkes med lakk alkalisk.

Til tross for anken av moderne møbler og interiør elementer er fortsatt er det folk som vil sette spesielt pris møbler med effekten av antikken. Men dette betyr ikke nødvendigvis å være antikviteter.

Noble overflaten kan oppnås ved hjelp av moderne materialer. Men her må vi være oppmerksom på at hver maleri materialer har sine egne særtrekk, så det er nødvendig å arbeide utforske teknologi sin søknad og følge det nøyaktig.

Ved hjelp av patinering til pynt kjøkkenmøbler

Tre dekket med edel patina mørk, kanskje den mest kjente symptomet av gamle produkter. En naturlig måte det dannes veldig sakte, slik at pekeren er på holdbarhet og kvalitet møbler.

Faktisk patinert tre oftere produsert kunstig for å skape en illusjon av antikken med moderne kjøkken.

Til å begynne med under patina lag menes et oksid eller salt, som dannes på metalloverflaten over tid. Senere i den samme kategori, og var den naturlig patina på et gammelt tre - eik, bøk, som er dannet ved gradvis smuldrer av myke trefibre og fylling av porene med voks eller olje - avhengig av hvilke verktøy til bruk når omsorg.

Denne effekten er oppnådd som tiden hjemme, da det er skapt av sine egne hender, men i lang tid. Og det er klart at å få en naturlig patina av antikken kan bare være heltre, men ikke på MDF eller sponplater.

Men hvis du ty til hjemme master class, kan du gjøre det kunstig, og mye raskere. Bruker spesielle formuleringer, og spesialutstyr.

Etterbehandling møbler innebærer bruk av de følgende forbindelser:

 • Bitumen patina - på en treoverflaten med hendene bitumen lakk er brukt, overflødig vask med white spirit. Bitumen, suge inn i porene eller de dypere deler av relieffet, skaper et inntrykk av lang tids bruk. Den resulterende patina er alltid en mørkere farge. Effekten av retten til å fikse skjellakk lakk.

Patina akryl, vannbasert mest enkle å bruke og ideell for hjemmemiljø. Akrylmaling påføres med en børste eller svamp til overflaten, eller ved å velge de enkelte deler av tråden, og deretter skyggelagt. Fargevalget av farger er ikke begrenset til: en sølv patina på blå eller svart bakgrunn, gull mot mørk eik, patina sølv farge på elfenben bakgrunn og så videre. Enhver master class hevder at enhver ønsket nyanse på overflaten av møblene kan gjøres ved å bruke en tre maleri flere ganger og i forskjellige farger.

Akrylmaling er perfekt kombinert med andre dekorasjon teknikker: maling fasader, decoupage, maling og så videre. Den er også egnet for trevirke - eik, bjørk, og metall - kobber, messing.

 • Shellac lakk - harpiksløsning basert på etanol. Sammensetningen gir nyanser av møbler fra gull til rød-transparent, avhengig av antall lag. Lakk påføres med pensel eller svamp med hendene. Shellac lakk er ideell for decoupage og funksjonene i kraft når male fasaden akrylmaling for sølv og gull: neglelakk gir dem en dempet glans av gamle produkter.

 • Voks patina - det kan brukes ikke bare for å skape virkningen av antikken, men også for å vise trestrukturen og toning. Wax sammensetning stivner sakte, noe som gjør det praktisk når du arbeider med hendene. Wax patina er best egnet til å håndtere utskårne mønstre, så det anbefales å bruke små trevarer laget av eik og ask, ikke møbler.

 • Voksblandingen blir ofte brukt for etterligning metalloverflate - gull, sølv, så vel som på treet. Dette bevarer treets struktur som skaper en uvanlig effekt.

  • Den oljeaktige patina som ligner på voks, men er mer allsidig: det kan brukes for metall og tre. Egnet for anvendelse av tørr børste, svamp, kan være et grunnlag for craquelure. Siden det er ønskelig å bruke en decoupage - oljen ikke kombineres med servietter til decoupage.

  Patinert treprodukter

  Master Class tilbyr en rekke teknikker, det er helt mulig med hendene og ikke krever en dyp kunnskap om teknologi. Med deres hjelp, er det ikke bare en patina fronter, nemlig effekten av aldring, som er nødvendig for hver enkelt interiør.

  På rekken av tre og bare tre patina ser ut som en mørk patina, oppnås takket være den gradvise smuldrer av myke trefibre og fylling av porer som oppnås med voks eller olje. Formålet med kunstige simulering er å reprodusere den mikro lindring plakk og skygge i samsvar med tre - eik, kirsebær, valnøtt. Og hjemme er det virkelig "snu", slik at treet er ikke bare gamle, men også dyrt.

  Følgende metode teknologi (nesten hver master class basert på den):

  1. Treet behandles med en stålbørste for å fjerne myke fibre. Gjør det samme med fasaden av MDF eller sponplate er umulig: i dette tilfellet overflaten påføres med hendene Primere basesammensetning og, etter tørking, behandles med en børste eller bedre sandpapir. En slik overflate MDF og vil simulere alderen tre.

 • Det anbefales å sette på en plate av MDF andre bakken - vanligvis polyuretan for å sikre faktura. Heltre ikke trenger det. Etter tørking på MDF overflatelaget blir også prosessert sandpapir.
 • Søknad patina ble utført på følgende måte: for isolering eller tråd relieffstrukturen er påført børste håndtaket og, om nødvendig, flat overflate - svamp. Oppbevare den overskytende tilsvarende blanding inntil det er fullstendig tørt patina: det er viktig å gjøre den ujevn fylling siden viser en master-klasse.
 • Hvis det er nødvendig, er den patina eller maling påføres igjen. I de fleste tilfeller, når så oppretter gullfarge eller en sølv patina på en plate av MDF eller tre. Komposisjon - olje, bitumen, voks, plukke opp på egen hånd.
 • Etter tørking på fasaden trenger sine egne hender for å bruke et lag med fargeløs lakk.
 • Dette patina er enkelt kombineres med decoupage, toning, og selv maleri.

  Følgende video er hvordan man skal bruke patina på eik fasader, opplyste i mer detalj.

  Det må brukes på samme måte som vanlig. Brukes som en base og tre og MDF og sponplater. Men her er det noen nyanser som lærer en master class for å vurdere.

  • Av seg selv, blekk farge sølv, gull eller bronse på treet ser unaturlig, slik at veden her krever forberedelse. Hvis et tre mørk, er det nødvendig å utdype den skygge, som dekker materialet er en mørk patina. Hvis det er veldig lys eller hvit maling belegg ble utført, må du velge skyggen av sølv eller gull nøye.
  • Med en overflod av tråden er foretrukket å bruke en voks eller en bitumen patina, siden den ikke har en lys glans. På en mørk bakgrunn ser positivt akryl og sølvfarge.
  • En dyktig i master class anbefaler kun patinert matte fronter: blank gjenskinn, og i stedet for fly erfaring antikken viser seg at effekten av juletreet.
  • Det er riktig, hvis patinert gull eller sølv er kombinert med riktig tilbehør.

  Med decoupage belegg av sølv og gull anvendes.

  En slik metode er litt mer komplisert enn vanlig, slik det er gjort for hånd. Passer for ham og MDF og sponplater og tre. Craquelure decoupage ofte referert til som den sistnevnte kombinerer dekorasjon bilder og aldring.

  1. Overflate - tre, MD, DSP håndtaket bare primeren, ved hjelp av en børste eller sandpapir ikke kan.
  2. Det første lag påføres til spiker eller spiker cracelures decoupage. Det er en bakgrunn og valgte fargen. Hvis det er nødvendig, til laget 2 og påføres lage en lysere nyanse.
  3. Etter at lakk stivner, men fortsatt er klebrig, blir filmlaget påført decoupage. Siste sprekk ved tørking, utgjør en typisk gamle belegg mange sprekker.
  4. Den ferdige overflate blir overskrevet. Brukes for oljemaling, gull pulver, tørr pastellfarger sølv og så videre.
  5. For å fikse den resulterende faktura, lakk produkt - beste skjellakk.

  Hvis den opprinnelige fargen på fasaden laget av tre eller MDF endringen er ikke nødvendig, men bare for å skape en decoupage effekt, som i alle stadier av bruk klarlakk.

  Videoen tilbudt en master class i patinert og Crazing eik og andre overflater.

  Hvis vi besluttet å visuelt møbler slites ut, må du ta hensyn til tilbehør. Det spiller ingen rolle om veden ser gamle, og håndtaket er laget av skinnende messing eller nikkel. Den enkleste måten å kjøpe maskinvare fra den respektive type metall. Du kan imidlertid gjøre dette arbeidet, og med sine egne hender.

  • Patinering metall som brukes kjemisk patina, akryl, voks og til og med bitumen - avhengig av størrelsen på penner, pads, innstikk og, selvfølgelig, på evnen til innenlandske håndverkere. Master klassen på bruk av kjemiske patina er mye mer komplisert, siden det er brukt stoffer aggressiv og har en sterk lukt.

  Men kjemisk patina, og det har fordeler: oppløsningen kan senkes ned i detalj av messing eller kobber fullstendig og få gode resultater.

  Fargen avhenger av sammensetningen av oppløsningen. Således kan messingbeslag gi oliven eller sort nyanse med en blanding av kobberoksyd og ammoniakk. kaliumsulfitt samme messing gi en rød-oransje nyanse, og oppløsningen "svovellever" gjøre metall svovel.

  • Hvis denne metoden ikke er realisert sine egne hender, kan du bruke voks patina. Preparatet kan også påføres på hele penn eller eske og skygge. Lettelse på messing eller jern - noe metall, i dette tilfellet vil se lysere og utdype fylt med mørk farge.
  • Enda enklere å bruke akrylmaling eller patina, vannbasert. Det er lett fremstilt og påført bare på rygger og avlastningsorganene, som anbefalt av verkstedet. Dermed er det mulig å motta håndtaket på "messing", "sølv" eller "bronse" - nesten alle metal, med effekten av antikken.

  Etterbehandling tre møbler, eller en etterligning av det på trematerialene - utmerket design metoden. Dette kjøkkenet kan trygt kalles unikt fordi patinering prosessen gir et helt unikt resultat.

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  + 69 = 73