Panel for kjøkkenforkle

Paneler for kjøkken "forkle"

På kjøkkenet bruker vi mesteparten av tiden, her spiser vi, så det er viktig å holde orden. Spesielt raskt blir veggen mellom bordplaten og veggskapene skitne, fordi mye sprut øyeblikkelig kommer inn i det når du lager mat: fett, vann. Vurder hvor best å velge mål.

Det er ikke noe bedre enn et kjøkkenbord - dette er din forkle i ferd med matlaging

Plassen på veggen mellom toppen av kjøkkenet og anhengskapene kalles forkleet til kjøkkenet, som bidrar til å beskytte arbeidsområdet mot sprut, smuss og sot, og vil også korrespondere med interiørdesign. For denne oppgaven er PVC-panelet perfekt. Det erstatter ikke den fulle keramiske flisen som brukes i huset som regel, men passer godt til interiøret for kjøkkenfunksjon.

De fleste bruker keramikk til å dekorere kjøkkenet. I dag er det trygt erstattet av plast, glass, tre og jevn stein, da disse er bedre materialer. Mest brukte veggpaneler for forkleet, som dekker bordplaten og anhengskapene helt. Slike paneler kommer i forskjellige typer og priskategorier.

Hva skal være forkle på kjøkkenet?

Det er mange varianter av kjøkkenforklær

Det gir beskyttelse av veggen i kokeområdet fra temperaturendringer, sot, vann og fett, noe som fører til rask forurensning. I tillegg fungerer forkleet som et stilig og kreativt tillegg til rommet. Når du velger et kjøkkenforkle, må du vite noe av nyansene som bør vurderes når du kjøper:

 • rask rensing og bevaring av motstand mot de negative destruktive virkningene av kjemiske vaskemidler;
 • tåler godt fuktighet;
 • stabilitet før fysisk og mekanisk påvirkning;
 • rolig reaksjon på temperaturendringer;
 • innredningen som samsvarer med innredningen, kombinert med utseendet til interiørpanelet.

Veggpanel Passer alle de ovennevnte parametrene, dessuten er det veldig enkelt og raskt å montere. Det vil være fantastisk å ta vare på smuss og sot på vegger, for å få lydisolering og for å danne en varm atmosfære på kjøkkenet selv om vinteren. Å fikse veggpanelet er ikke vanskelig, selv om du ikke har spesialverktøy.

Veggpaneler for kjøkkenet varierer i størrelse, tekstur, materiale og design.

Vil du vite hva er kjøkkenets forklepaneler? Grunnleggende sammensetning:

 • gipspuss
 • plast
 • glass
 • fiberplater og sponplater

La oss se nærmere på alle slags materialer til forkleet på kjøkkenet.

Billig belegg for en plastvegg

Sterkt materiale, men det er en minus - dette er en ustabil oppfatning av ytre påvirkninger. Plastfinishen til kjøkkenforkleet er helt enkelt å montere og installere, det kan kjøpes hvis budsjettet ditt er begrenset. Det finnes et bredt spekter av sammensetning og fargevalg, hvis du bestemmer deg for å kjøpe plastpaneler.

Forkle laget av plast

Et slikt alternativ som PVC for forkle er lett installert, motstandsdyktig mot fuktighet, skapt av trygge materialer. PVC anses å være et sterkt materiale på grunn av stivende ribber.

Forklær laget av PVC tolererer perfekt mekaniske og kjemiske effekter, ultrafiolett, det er vanskelig å antennes. De brukes også til tak og veggbelegg. Forkleet på pvc-paneler ser ut som et par lakkede, bundet langsgående striper av fargede fly.

Det er høyglanspaneler fra MDF

Forkle laget av MDF paneler

8 grunner til å bruke MDF-paneler på forkleet

 1. Tetthet og styrke;
 2. Billig pris;
 3. Ingen spesiell omsorg er nødvendig;
 4. Ufarlig og sikker sammensetning;
 5. Enkel å installere og installere panelet på kjøkkenet;
 6. Høyt nivå av fuktighet motstand;
 7. Har brannmotstand;
 8. Dekorative paneler, det vil si, du kan bruke et hvilket som helst bilde eller bilde på vilje;
 9. Må ikke installeres på et helt flatt plan.

Laminerte paneler for fasaden

Et annet budsjettalternativ med et stort utvalg av farger - et laminert panel for å beskytte veggene. Forkleet er lett å feste, etterlater små sømmer. Spesielt trenger veggen ikke å bli kokt før installasjonen. Laminert kjøkkenforkle inneholder en eller to flater, det er bedre å stoppe på et dobbeltfly, fordi det er mer motstandsdyktig mot fuktighet, flis og eventuell påvirkning fra siden. De blir perfekt brukt i boliger med elektrisk overflate for matlaging. Fordi i nærheten av gassovnen, kan slike paneler i kjøkkenet bli skadet over tid.

En annen type veggdeksel i matlagingsområdet er glasspaneler

Flott passform i et lite kjøkken eller i et studio kombinert med stue eller spisestue, på grunn av at dette er et universelt dekorativt panel, er det et annet navn - "skinned". De er laget av vanlig eller herdet glass, godt kombinert med en blank design. Skinn laget av vanlig glass brukes oftest, fordi et slikt forkle kjøkken har en ekstra visuell effekt. Panelene består av to lag, en farget film limes på innsiden. Ikke legg nær kokesonen, fordi glasset har en sprø struktur.

Forkleet var skinnet med fotoutskrifter og LED-bakgrunnsbelysning

Ofte er et kjøkkenforkle laget av herdet glass, fordi det er mer motstandsdyktig mot høye temperaturer og ytre påvirkninger. Dette er dyrere ting. På den kan du bruke vakre landskap av noen nyanser, blomster eller byer, til og med ditt favorittfamiliefoto.

Glasspaneler vil ikke bare spille et forkle, men gir deg også et fantastisk humør hver dag, og vil også tiltrekke gjestene oppmerksomhet, som er en sentral aksent. Fotoutskrifter kan brukes på ulike typer glass: speil, bølgepapp eller matte

Dette er ikke bare et kjøkkenforkle, men en kreativ løsning i utformingen av huset ditt. Før installasjonen trenger veggen ikke å være forberedt spesielt.

Dette alternativet kommer ut litt dyrere sammenlignet med panelene i kjøkkenet laget av plast.

Deksel for kledningen på kjøkkenflaten, laget på grunn av trebjelker, med plastbelegg på toppen.

Kjøkkenforkle postforming

 • motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer;
 • Beskytt mot å bli fett, fuktighet;
 • har et sterkt utseende.

Forkle laget av kunststein

 • Det dyreste materialet til en pris, så det er sjelden valgt
 • holdbar
 • Passer ikke bare for utformingen av et forkle, men også en vask med en topp
 • Økologisk ren sammensetning
 • Har fuktighetsbestandighet
 • Kjøkkenforklepaneler er gjenstand for restaurering
 • Jevnlig bærer høy temperatur, enhver kjemisk ekstern påvirkning

Det er vanskelig å forestille seg hvilke alternativer som er tilgjengelige i stedet for et forkle på kjøkkenet for fasaden og beskyttelse mot forurensning. Et spesielt valgt kjøkkenforkle vil gi ikke bare funksjonalitet, men også legge til stil i hjemmet ditt. På kjøkkenet bruker vi en viktig del av dagen vår. Ikke forsøm den ytre utformingen av området for mat og mangel på et forkle på kjøkkenet. Psykologer har bevist at estetikken rundt oss påvirker den emosjonelle tilstanden. Derfor bør du ta vare på hvor du lager mat til deg selv og din husstand. En varm middag i en familiekrets i et vakkert og rent kjøkken er garantien for et godt humør og velvære. Det er nødvendig å ta vare på dette problemet og plukke opp forklær til kjøkkenet fra materialet som passer best for deg, MDF, glass, PVC eller laminert panel for vegger.

Les mer om videoen:

Veggpaneler for kjøkken til forkle: det riktige valget

Vet ikke hvordan du skal dekorere kjøkkenet ditt vakkert og billig? Bruk et veggpanel eller et forkle For å dekorere veggene på kjøkkenet og samtidig være originale, er alle muligheter i dag laget. Et stort utvalg av materialer av enhver priskategori, design for enhver smak - kort sagt, bare se etter eget valg. En av de beste alternativene for å dekorere kjøkkenforkleet er veggpanelene.

Paneler for kjøkken, forkle: hva er

Hovedkravet for kjøkkenpaneler skal være effektivt eksternt og tåle fuktighet godt. Hvis et par tiår siden ville du velge om du skal flis, så faller populariteten i dag.

Og dette er forståelig, fordi på tross av sin skjønnhet, enkelhet i omsorg, er flis ikke så lett å installere, og det vil koste litt dyrt etter dagens standarder. Og hovedkonkurrenten til flisestål er panelet.

På glassforkle kan brukes ekstraordinære mønstre: Den eneste ulempen ved glassplaten er skjøthet

Og de er allerede i detalj, kan produseres eller dekoreres med alt fra samme fliser, ender med en film eller et glass.

 1. film. For prisen er dette den mest demokratiske typen dekorative paneler. Det kan være effektivt eksternt, å legge en film er veldig enkel, men her er et minustegn - en dårlig motstand mot høye temperaturer. Dessuten vil filmen bli brukt svært kort, dessuten er det et brennbart materiale, det vil si en brannfare.
 2. Stålplate. Det er et slikt alternativ, men han tilhører ikke på kjøkkenet. Og utad er dette ikke det mest lønnsomme materialet, og til en pris vil det koste deg litt dyrt. Dessuten er panelet laget av rustfritt stål ikke veldig bra.
 3. glass. Og dette materialet kan finne mangler, men bruker det ofte, som kan forklares fullt ut. Glass er ikke redd for fuktighet og temperaturfall, det er lett å montere, det er perfekt plassert på ethvert mønster, til en pris det er attraktivt. Et glass med bakgrunnsbelysning ser og gjør chic! Vel, minus er materialets skjøthet, det er veldig lett å skade glasset, dessverre.

Det finnes andre typer paneler som kan betraktes separat.

Forkle av PVC: hva skal jeg si om dette materialet

PVC paneler - et veldig populært materiale for innredning, som fant sin bruk på kjøkkenet.

PVC er en blanding av etylen, klor og også hydrogen og karbon. For å forbedre kvaliteten på materialet, tilsettes stabilisatorer og fargestoffer under produksjonen, samt spesielle tilsetningsstoffer som påvirker dets immunitet mot ultrafiolett stråling.

Forklær laget av PVC er immun mot sollys og fuktighet

Det finnes flere typer PVC-paneler:

 • Reechnye smal (fôr);
 • Sheet panel;
 • Firkantede fliser;
 • Sandwichpaneler;
 • monokrom;
 • Med termotrykk;
 • Med offsettrykk;
 • metallisert;
 • laminert;
 • lakkert;
 • Med frise;
 • 3d-panel.

I dette materiale - PVC eller plast - har sine fordeler og ulemper.

Plastveggpaneler forkle: styrker og svakheter

Først er det nødvendig å vurdere de åpenbare fordelene med plastpaneler.

For øyeblikket ganske populære forklær laget av myk plast, født under mosaikk

 1. Langvarig, ifølge produsenten, som sier at batterilevetiden er ikke mindre enn 10 år;
 2. Høy temperaturbestandighet;
 3. Høy vannmotstand;
 4. De høye lydtette kjennetegn;
 5. Den lette vekten paneler;
 6. Muligheten til å velge en rekke figurer, mønstre, som;
 7. Lav pris.

Det er åpenbart at disse fordelene har nok til å ta hensyn til slike ting.

 • Ved oppvarming og forbrenning avgir de usikre for menneskekroppen substans;
 • Med et skarpt temperaturfall er utsatt for deformasjon;
 • "Vær forsiktig" mekaniske sjokk;
 • I spalten mellom veggen og panelene kan fikk skadedyr;
 • Det er ikke alltid overbevisende i utseende, kan virke kino, billig.

Selvfølgelig bør det sies, og hvordan å montere slike paneler. Det er tre populære varianter av feste: ved bruk av kasser, med klips og monteringsplater med "flytende spiker" lim.

Riktig montering av PVC paneler (video)

Wall paneler laget av MDF for forkle brukes veldig ofte, og det skal sies - dette er et fornuftig valg.

Panelet er laget av MDF tre tekstur, noe som utvilsomt vil passe i mange stilarter, for eksempel land eller loft

 1. Meget tett, solid, holdbart;
 2. Det er en sikker og miljøvennlig materiale, som ikke er de samme plastpaneler;
 3. Spesielt er spesiell omsorg disse veggpaneler ikke nødvendig,
 4. De har en høy motstandsdyktighet mot fuktighet;
 5. Det er brannsikkert materiale, som er svært viktig, spesielt på kjøkkenet;
 6. Er behandlet, slik at du kan pynte den med en rekke tegninger og bilder;
 7. rimelig;
 8. Ikke redd for mugg og jordslag;
 9. Enkel å montere.

Du trenger ikke å installere veggpaneler MDF er på en helt flat overflate.

Skinali veggpaneler på kjøkkenet

Skinali - såkalte moderne glass veggpaneler, som varierer i bildebehandling, laget med spesialutstyr.

I tillegg til en rekke mønstre, bilder av natur, også kan føre til at appetitten av en person

Herdet glass er laget fotoutskrift, som lar deg lage en rekke mønstre, bilder, fra det klassiske til det surrealistiske.

I mote i dag uklare abstraksjon, men hvis du er konservativ, fortsatt liv, floral bilder vil være et godt valg.

På ethvert kjøkken, kan du installere slike paneler - de er på grunn av farge og mønster, kan skape en rekke effekter. For eksempel, for å utvide plassen, gjør aksenter, spille sammen med den dominerende fargen i interiøret.

Vanntett veggpaneler på kjøkkenet (video)

Veggpaneler - er ikke bare en detalj, en selvstendig interiør element, hvor du kan plassere noen dekorative belastning. Velge et panel slik, bli guidet av kvaliteten på materialet, sin styrke, modernitet, og om det passer bildet av din plass på kjøkkenet.

Panel til forkle på kjøkkenet

Det viktigste stedet i huset anses å være på kjøkkenet. Siden i dette rommet bruker mye tid, spørsmålet om gjennomføringen må tas ansvarlig. Godt utstyr og et romslig kjøkken vil ikke bare kostnadseffektivt imøtekomme alle de nødvendige elementene, men vil også gi en praktisk prosessen med matlaging.

Under matlaging, er kjøkkenet arbeidsområdet ofte skitne, så vaske det kan være vanskelig. For å hele tiden holde kjøkkenet rent, moderne design ved hjelp av en spesiell beskyttende belegg, som kalles et kjøkken forkle.

Denne prosessen med etterbehandling er en dekorativ medlem anordnet mellom driftsveggmontert og kjøkkenskap.

Tidligere som basismateriale for forkle ble brukt fliser, men nå er det et stort utvalg av forskjellige paneler. Moderne panel til forkle i kjøkkenet er ikke bare en opprinnelig utseende i det indre, men også motstandsdyktig mot temperaturendringer, lett å vaske.

Nylig, i design kjøkken ved hjelp av ulike utførelser, særlig i arbeids veggene, spesielle paneler som brukes til pynt.

Denne nye etterbehandlingsmetode er ansett som den høyeste kvalitet og etterspurt, som veggpanelene er kjennetegnet ved mange fordeler:

 • Rask installasjon. For å sikre en etterbehandling materiale krever ikke forbehandling (fjerning av gammel tapet og maling, planering). I tillegg kan de veggpaneler kan monteres uten bruk av spesialverktøy, slik at denne type arbeid kan utføre hver.
 • Praktisk og allsidighet. Platene har utmerket lydisolasjon, hygienisk og også absorbere varmen. Sone mellom panelet og veggen kan anvendes for ledninger og kabler, slik at det er umerkelig utførelsesform for vegger i "hruschevke".
 • Lettstelt. Denne type overflate ikke krever hyppig rengjøring, utføre tilstrekkelig rengjøring en gang i måneden med en fuktig klut eller håndkle. I tillegg rengjøring av vegger, kan du bruke alle typer vaskemiddel.
 • Økonomi. Installer ark forkle vil være mye billigere enn pokleit tapet eller male over veggene.
 • Stort utvalg av materiale. Veggplater er laget av en pålitelig og høykvalitets råvarer som er i stand til å motstå ikke bare øket temperatur og fuktighet, men også virkningen av fettavleiringer som dannes under kokeprosessen.
 • Estetisk utseende. Kjøkken forkle, som regnes som et sentralt element i utformingen av kjøkkenet bidrar til å gjøre et rom koselig og original. På grunn av forskjellige farger av paneler, kan arrangeres i enhver stil kjøkken. Til dags dato, et enormt behov for forklær, begrenset naturlig stein eller tre.
 • Høy fuktighet motstand. Et spesielt belegg på panelene er motstandsdyktig mot fuktighet, god vannavstøtende.

Moderne ark forkle presentert i et stort spekter og fremstilles fra en rekke forskjellige materialer. Vanligvis denne typen etterbehandling er arket, og flisen lekte type.

Spesielt bemerkelsesverdig PVC paneler. Denne høy kvalitet og pålitelig materiale. Den har et stilig utseende, så regnes som det beste alternativet for å dekorere kjøkkenet. Standardlengder av PVC paneler er 260 til 300 cm og bredde som ikke overstiger 50 cm. Under installasjonen kleber materialet til veggen, og skjøtene mellom de foldede delene er praktisk talt usynlig.

Ofte veggplater kan fremstilles i form av en foring med en typisk bredde på 10 cm og en lengde på 300 cm. I dette tilfellet en fargemateriale representert ved en stigning. Like opprinnelige utseende panelplater med en bredde på 293 cm og en lengde på 405 cm. Arkene er perfekt glatt plate med en matt eller blank overflate. Også nyte stor popularitet av myk plast forklær er gjort under mosaikk.

PVC paneler er karakterisert ved en flerhet av fordeler:

 • øket fuktighetsresistens
 • varmebestandighet
 • Lett å rengjøre
 • rask ereksjon
 • fornuftig pris
 • god tetning

I tillegg til alt dette, på plast ved konstant omsorg er aldri en sopp, og tilbyr et bredt spekter av paneler for installasjon av kjøkken, innredet i en stil. I tillegg kan du pynte forkle belysning.

Til tross for tilgjengeligheten av positive kvaliteter, har PVC flere ulemper:

 • Et skarpt temperaturfall kan føre til deformering av materialet
 • Plast motstandsdyktig mot mekanisk belastning
 • Når det er sol materiale brennes og mistet den opprinnelige fargen
 • Under omsorg plastforkle er ikke ønskelig å bruke kjemikalier og skuremidler

Et godt alternativ forklær plast Panelene er laget av MDF. De har konvensjonelle dimensjoner 4 x 60 x 2440sm. Panelene er laget av MDF malt, laminert og finering.

Til de viktigste fordelene med slike forklær kan omfatte høy motstand mot fuktighet. Den økte tettheten av materialet sikrer pålitelige applikasjons paneler, har de ikke "frykt" mekaniske støt, lett å vedlikeholde og installere.

I tillegg utfører monteringsarbeid, forkleet kan monteres på en spesiell kasse, slik at det er lett å bringe et panel elektriske ledninger eller ventilasjonssystem. Behandling materiale er tilgjengelig i prisen, trygge for helse og miljøvennlig. De fleste veggpaneler MDF skriver ut. Derfor søker denne type finish, er kjøkkenet vakkert og stilig. Enorme populariteten til abstraksjon, te, kaffe og frukt flavored.

For produkter laget av MDF karakteristisk for mindre mangler, nemlig:

 • Materialet kan ikke plasseres på koketoppen, fordi den ikke tåler høy temperatur
 • Platene er ikke motstandsdyktige mot mekaniske støt
 • Unaturlig utseende av trykking på overflaten av platene er betydelig dårligere enn naturlig tre eller stein

De fleste designere når du gjør et kjøkken foretrekker å bruke kjøkken forklær laget av glass, blir de kalt "skinali". Glassplaten er fremstilt av to typer av glass - en konvensjonell og herdet. Arkene med vanlig glass har to lag - er selve glasset og klebes til denne drevesnostruzhny ark eller farget film. Slike paneler er ganske skjør i bruk.

Det er best å velge ark av herdet glass, selv om de er mye dyrere, men vel tåle høye temperaturer.

Montert glasspaneler ved hjelp av spesielle festene hoder. På grunn av det faktum at byggverk utføres en sømløs måte å ta vare på kjøkkenet forkle enkel. Utskrift av bilder på glass er et beskyttende lag, slik at produktet i lang tid beholder en presentabel utseende.

For elskere av alle originale og individuelle velegnet kjøkken forkle av laminerte paneler, som skiller seg i en vakker dekorativ finish. Slike ark er ikke bare praktisk å bruke, men også er motstandsdyktig mot deformasjon. Laminerte paneler i et bredt spekter, i stor etterspørsel modeller er dekorert av naturlig tre og stein.

Før du starter installasjonen av veggpaneler, foretas foreløpige målinger av overflaten og formen på arkene er valgt. Da, for å fullføre installasjonsarbeidet, er det nødvendig å forberede rommet selv. For å gjøre dette, er markering påført materialet, og panelene av ønsket form er savet av elektrisk stiksav. I tillegg gir installasjonen av kjøkkenforkleet alle nødvendige verktøy. For arbeid trenger du en jigsag, en blyant, et nivå, et målebånd, en bor med spesielle dyser og aluminiumskinner.

Prosessen med å installere paneler for et forkle består av flere trinn - forberedelse av vegger og direkte montering. I dette tilfellet er det svært viktig å sikre overflatenes glatthet. Et 3-4 mm tykt lim påføres på den ferdige veggen med en spatel og veggpanelet limes forsiktig med en enkel bevegelse.

Alle rettigheter reservert, 14+

Kopiering av nettstedsmaterialer er bare mulig hvis du installerer en aktiv link til nettstedet vårt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

+ 35 = 42