Overbygning av andre etasje i et privat hus

Lag andre etasje med egne hender

Overbygning av andre etasje med egne hender er en ansvarlig yrke. Uten hensyn til styrken til fundamentet og veggene eller feilberegning av lasten på gulvflaten, i stedet for å opprette en andre etasje, kan det være nødvendig å overhale hele huset!

Hva du trenger å vite når du bygger andre etasje med egne hender

Å heve et nytt hus der prosjektet allerede lå i andre etasje, du kan ikke bekymre deg om fundamentet og veggene - de er designet for de oppgitte belastningene. Hvis det er nødvendig å øke boarealet til et beboelig hus, er det bedre å ikke lagre og bestille eksamen. Med sine resultater kan du finne ut:

 • teknisk tilstand av fundamentet og veggene;
 • anbefalte tiltak for å styrke bærende strukturer;
 • den mest hensiktsmessige i den spesielle situasjonen for overbygningen;
 • beregninger av fremtidig overbygning.

Hvis det ikke er mulig å bestille ekspertundersøkelse, er det bedre å gjøre andre etasje ved hjelp av bærestøtter på eget grunnlag.

Hva å velge - et fullt gulv eller et loft?

Ofte er valget basert på økonomiske muligheter. Loftet gulvet er billigere - det er ikke nødvendig å montere vegger, og alle kostnader går til isolasjonen av takkaken. Lasten på bygningen viser seg også å være mindre, noe som gjør veggene og fundamentet mindre stabile, og som et resultat billigere.

Men i et rom med skråvegger må tenke nøye om interiørdesign - skap, dusj og køyesenger satt, mest sannsynlig, vil det ikke fungere. For disse formål er det bedre å bygge et høyverdig gulv med en uoppvarmet loftet. Kostnaden for byggingen vil øke betydelig, men på lang sikt er et slikt hus mye mer praktisk for en stor familie.

Tenk på overbygningen av gulvet i et hus, sjelden tenk på hvordan man går opp der hver dag. Men det er nødvendig å installere en stige, og formen og størrelsen avhenger av brukervennligheten og sikkerheten.

Hvis huset er lite, så er en direkte trapp helt uegnet. Således, når mengden av trinn 30h15 cm og tilt stige 35 grader, dens spennlengde er 5 m og lengden av basen -. 4 m Selvfølgelig, hvis det er mulig å ofre en del av den første etasje, og deretter under denne stigen kan hensiktsmessig organisere garderobe. I den høyeste delen vil bli plassert kleshengere for yttertøy og lave - skuffer for sko.

Marching roterende trapper tillate å redusere lengden på området med halvparten, men øke bredden. Plassen under den kan ikke brukes med maksimal nytte lenger - avhengig av design under det, kan du installere en sofa, et par stoler eller et rack med planter.

Skrue trapper - den mest kompakte og mest ubehagelige. Det er nok å forestille seg hvordan det må løfte eller senke møbler eller andre store gjenstander. Men hvis det ikke er noe alternativ, er det bedre å velge spiralens maksimale diameter.

Funksjoner av ereksjon av andre etasje i et nybygd hus

Å gjøre andre etasje er ikke vanskeligere enn konstruksjonen av den første - veggkonstruksjonen er den samme, og interfloor-overlappingen gjøres i henhold til samme ordning som gulvene i første etasje. Som i tre- og murhus er tregulv oftest brukt - de er vakre, miljøvennlige og svært enkle for enheten med egne hender.

Enheten til interfloor overlappings

Først av alt legges stråler av overlapping. Tykkelsen deres avhenger av lengden på spenningen og den fremtidige belastningen.

Det anbefales ikke å spenne over 6 m, og gjennomsnittsbelastningen for en annen etasje er 350-400 kg / m2. Hvis du planlegger å installere massive og tunge møbler, et støpejernbad eller en varmekoker, må du lage en spesiell beregning.

Legge bjelker av taket, må du vurdere flere punkter:

 1. Hvis bjelkene er festet i spesielle reir i veggene, blir endene kuttet i en vinkel på 60 °. Stråler kan passere gjennom de indre veggene, mens de er sammenføyde i tykkelsen på veggen.

 • Hvis bjelkene er festet med metallfester til husets vegger, blir endene deres like igjen. I slike tilfeller er bruk av slike festemidler på yttervegger uønsket - det uunngåelige tapet av kondensat vil føre til en mørkning av treet. Bæreevnen til slike overlappinger er lavere, noe som må tas hensyn til ved innredning av rommene.

 • For mursteinene, er enden av bjelkene eller delene som passerer over veggene nødvendigvis smurt med bituminøs mastikk og dekket med to lag med vanntetting.
 • I et murhus er hekker av bjelker satt til 10-15 cm, hver 5. bjelke er festet i veggen med et metallanker. I tre er det mulig å være begrenset til 7 sm, og at gulvene ikke skjelte, endene på bjelker skal vikle med vanntetting.

 • Begynn å legge bjelkene fra de to ekstreme, som ligger i en avstand på 50 cm fra veggene. Alt annet rom er delt inn i like deler slik at avstanden mellom bjelkene ikke overskrider 60 cm.
 • Bjelkene er utjevnet. Hvis det ikke er en slik mulighet eller at bjelkene selv er ujevne, må de legge logger og legge ned gulvet.
 • Hvis andre etasje i et privat hus er planlagt å bli permanent bolig og oppvarmet, er isolasjons- og dampbarrieren ikke nødvendig - nok lydisolasjon.

  Hvis temperaturforskjellene mellom gulvene er signifikante, bør overlappende kaken bestå av:

  • arkivering fra 1. etasje;
  • damp barriere;
  • lydisolasjon (mer tett materiale);
  • isolasjon;
  • en dampgjennomtrengelig membran;
  • ferdig etasje i 2. etasje.

  Under ingen omstendigheter skal damptennemtennlige materialer brukes på siden av det kaldere øverste etasje - garantert kondensering og rotting av gulvbjelker.

  Du kan løfte vegger umiddelbart etter å ha lagt bjelker og grov gulv. Svært ofte kan du finne hus der første etasje er murstein, og den andre er tre eller ramme. I dette tilfellet er det viktig å ikke glemme leggingen av vanntettingen mellom treet og mursteinen. Prinsippet for bygging av andre etasje ligner på bygging av et hus på fundamentet - den nedre stroppen er ferdig og stengene er lagt.

  Minus av denne løsningen er den forskjellige varmekapasiteten til veggene, og som et resultat varmebeholderen på varmesystemet. Dette bør tas i betraktning ved planlegging før du kjøper en kjele - dens kapasitet kan ikke være nok for hele huset.

  Overbygning av et etasje i en boligbygging

  Prinsippet om overbygning av en annen etasje på den ferdige bygningen er nesten det samme, med unntak av demontering av arbeid - taket og loftet er helt fjernet. Ved å bruke kolonner på eget fundament, montert langs husets ytre omkrets, er det ikke bare mulig å øke lagerets lagerkapasitet, men også øke boarealet betydelig.

  Kolonner kan være laget av skrue eller borede hauger, eller brettet ut av murstein. I det første tilfellet peler fordypet til bæresjiktet av jord - for sand og sandholdig leirjord er til en dybde på 1 meter til kolonner med klosser som kreves ligeringsvinkler for strukturell styrke ..

  Ved konstruksjon av loftet må det tas særlig hensyn til ventilasjon.

  Takkakken skal ordnes slik at kondensatet ikke dannes på isolasjonen, og luften sirkulerer fritt under taket. Og hvordan å designe og planlegge et loft er beskrevet i detalj i videoen:

  Hvordan øke det nyttige området under gjenoppbyggingen av huset - bygge et loft

  Som våre håndverkere erverver de ønskede boligmålere uten kostnad for et ekstra fundament.

  Ikke uvanlig situasjon der en eller annen grunn i huset, bare nylig virket ganske komfortabel, er det nær eller hytte bør bli omgjort til permanent, mens økende området. Også ofte er behovet for kapitaloppbygging og -utvidelse oppstått når man kjøper et hus med "erfaring". Du kan få en økning i kvadratur på to måter - for å legge til et rom eller legge til det. For mange av loftsetasjen overbygning mer foretrukket utførelse, siden ingen ekstra helle en stiftelse, og ikke alltid i annekset nok plass på stedet. Og blant håndverkere portal mansardtak bygningen er ganske populær, og erfaringen de deler med de som bare bestemmer seg for hva de skal gjøre og hva de skal gjøre.

  • Hva er loftet?
  • Funksjoner av bygging av loftet under rekonstruksjonen.
  • Erfaring med portaldeltakere.

  Per definition menes på loftet et boligområde eller et boligområde på loftet. Men i praksis er det bare ubebodde kalde loft og loft - dette bolig (året rundt eller sesong) plass under taket isolert spesiell konfigurasjon. I motsetning til en fullverdig andre etasje, har loftet en del av veggene som dannes av takhellene, noe som begrenser funksjonaliteten. Ikke desto mindre har mansardgulvene alltid vært populære til alle tider, har ikke mistet det til denne dagen og er usannsynlig å miste i fremtiden.

  Moderne teknologi gir deg mulighet til å organisere på loftet på en hvilken som helst avtale - det kan være soverom, kontorer, barn eller gjesterom. I dag er det ikke et problem å få et komplett bad på loftet om nødvendig, for ikke å nevne et bad med dusj. Kjøkken på loftet - et sjeldent fenomen, for det meste vises de når det gjelder å leve to familier og et eget trekk fra gaten.

  Det akseptable minimumet for sanitære standarder er 2,3 meter, men i praksis er det også andre størrelser.

  Funksjoner på loftet på loftet

  Å bygge på loftet, bestemme, basert på to faktorer:

  • tilgjengeligheten av tekniske evner;
  • hensiktsmessighet.

  Hovedspørsmålet er om veggene til det overlevende huset vil tåle vekten av den foreslåtte designen, selv om det er en lett, rammebasert versjon. Derfor er det første - minst en omtrentlig beregning av lagerkapasiteten til vegger og stiftelser. Her er rollen ikke så mye typen veggmasse som tilstanden til veggene. Andre logbygninger med et halvt århundre historie er mye sterkere enn de "ungdommelige" steinbygningene.

  Åpenheten til en slik global rekonstruksjon avhenger av husets dimensjoner - hvis den er for kompakt, vil loftet, med tanke på designfunksjonene, vise seg å være en liten. Det antas at hvis bredden av huset er mindre enn fem meter, så er loftet gulvet ubrukelig å bygge. Men i noen tilfeller er et lite lite rom på toppen bedre enn ingenting, det viktigste er at veggene overlever og vesken blir trukket.

  Ved å helle den direkte legging nett legges under mauerlat festeelementer (pigger) som er fast fester hele strukturen på plass.

  Uten tilstrekkelig isolasjon og med umulig å bygge en loft for sesong bolig, siden ingen isolasjon i sommer i rommet vil damp. Loft er isolert langs hele omkretsen, for å danne en lukket sløyfe - overlappende, skrånende og vertikale vegger, gavler. I dag kan isolasjonen være noe - fra de typiske plater, spoler og matter til blåse, fylling og sprøyting. Imidlertid, uavhengig av arten, bør dets tykkelse være tilstrekkelig til å gi den regulatoriske veggen termisk motstandskoeffisient (dataene i tabellen region).

  Hvis du snakker om mineral av platevarme isolator brukes oftest, er det tilstrekkelig for de fleste regioner i 150-200 mm. Effektivt sette tykkelsen av flere lag med overlappende sømmer, for å minimalisere varmelekkasje. Som er knyttet til leskur oppvarmet lokaler, er det lagt stor vekt dampsperre-enhet til den varme luft ikke provosere av kondens i isolasjonen eller taktekking kake.

  For den frie fuktighet utgang, noe som på tross av alle barrierer vil samle seg mellom isolasjonen og taktekningen er nødvendig ventilasjonsåpning på minst 5 cm, og ideelt sett - og riflet strålesamler.

  Som for vinduene, det enkleste alternativet - vertikal, installert i gavlen, men full dekning er nødvendig og spesielle takvinduer montert direkte til taket.

  Hvis du planlegger å takvinduer, er det fortsatt i forsamlingen truss system skal beregnes trinn sperrene på deres størrelse gitt sømmen.

  I de fleste tilfeller bygge på ramme og tømmer loft, som de er enklere og billigere, og byggeprosessen raskere. Gitt at huset er beboelig, jo raskere vil det være igjen under taket etter demontering av den gamle, jo bedre. Hvis du velger en stor, fliser alternativ, foretrekker lette materialer (gazoblok, foambloc, utvidet leire).

  Capital rekonstruksjon av hjemmet til en av våre håndverkere med kallenavnet Soboleff Han utsatt to ganger - først fra sommerhagen ble omgjort til en permanent bolig, og etter, og har bygget et loft.

  Det er en velkommen varme, og med det - og lanseringen av en mangeårig drøm - utskifting av det gamle taket til loftet. Gjennom vinter gjøre beregninger designet for å "ketchup", sparte penger. Jeg tror denne rapporten vil interessere de som ikke er veldig store i kvadratur, ganske gammel og ble bygget fra det som var et hus. I mitt tilfelle er det den tidligere sommer kjøkken, oppusset for 30 år siden i huset ca 60 m².

  Arrangement av fasiliteter og aktiv utbygging for å forbedre komfort nivå for å gjøre de siste årene.

  Veggene er laget av silikat murstein stablet en eller annen måte, er grunnlaget teknologien også berørt sidelengs, så håndverker besluttet å ikke risikere det og gjøre et kadaver overbygning. Vegghøyde - 1,200 mm, fra ryggen til den ferdige gulv - 3,500 mm, et saltak med en passende sektor som taktekking - metall. Planleggere - et par av barnas 16 ruter, en felles gang og et bad på den allerede eksisterende første etasje og kjeller.

  Demontering viste styrtet råtne bjelker og den elendige tilstanden i murverk i de øvre rekkene, erstattet ikke bare serien, men tre bjelker over vindusåpninger til området.

  På omkretsen av en murstein foret fylte lekte lagt innsatte forsterkningsstenger for feste mauerlat og fylt legging nett.

  Videre førte til nivået av innvendige skillevegger utenfor veggene legges overlappende bjelker, hem undergulvet og begynte å montere skrotten. Alle trematerialer forbehandlet ognebiozaschitoy.

  Rollen til opphold for avstivning av skroget på platen reservert - OSB 3, alle ledd av rammeplatene og propenivali. Tykkelsen av isolasjonen i taket kamennovatnogo - 200 mm, veggene - 150 mm, samt en ytterligere 50 mm videre langs omkretsen av hele fasaden.

  "Triangle Cool" igjen på toppen for ventilasjon. For det flate området av taket isolasjon håndverker slippe inn fire lag med overlapping. Tak "pie" av alle reglene - med vanntetting, frontrute og kontrobreshetkoy.

  På ytterveggen også fylt kontrobreshetku stang av 50 mm i trinn på en plate varmeapparat, ble platen lagt, lukket sløyfe frontruten. Huset platen som er festet på kleshengere og plast plugger Belleville. På toppen av frontglasset - galvanisert profil 60 x 27 mm, og den undersystemet er skrudd ventzazor henhold ytterkledning.

  Eksterne verkene, herunder ikke bare demontering av taket og overbygningen av loftet under taket, men også hele omkretsen isolasjon av ventilert fasadesystem savnet konstruksjonen sesongen. Og i indre isolasjon og ferdigstilling kan utføres sakte, i et komfortabelt miljø, nedstrøms for å bruke råd forumchan i et bestemt område.

  Noen ganger, som grunnlag for overbygningen er ikke engang et hus, en garasje, som PavelCh.

  Vi bygget den gamle garasjen av silikat murstein. Slik det en forlengelse fremstilt av lettaggregatbetong-blokker og semischelevyh har bygget carcass loftet. Høyden av boligen laget på 2,5 meter, men kan være og høyere.

  Det er en oppfatning at det er lettere å rive alt og bygge nytt enn å rekonstruere, men ikke alle har råd til en slik metode. Overbygningen på loftet, selvfølgelig, vil kreve investeringer, men ikke sammenlignbare med bygging fra grunnen av, spesielt hvis det er på ramme teknologi. Men hva du skal velge, så i alle fall, bestemmer alle, på grunnlag av deres evner og i forhold til sine egne ønsker.

  Detaljer overbygning ramme av loftet over huset av sand-lime murstein - i emnefeltet Soboleff, mange nyttige emner om bygging og ombygging - under varme tak. En av de mest populære materialer som trim foran til stiftelsen og overbygg bli ett - vinyl ytterkledning. I videoen - gjenoppbyggingen av et hus på landet med en loftsetasjen.

  Mest populære videoer

  VI ER I SOSIALE. NETTVERK

  © 2005-2018 LLC "FORUMHAUS"

  Ved hel eller delvis bruk av materialer som kreves en aktiv ferie online direkte kobling.

  Nettstedet kan inneholde innhold som ikke er beregnet for personer under 16 år.

  Andre etasje og loftet: utvide huset med hendene

  Mange mennesker er nå å flytte for å leve i et privat hjem. Årsakene til dette utvandring kan være litt for lite boareal er for store nytte priser, bråkete naboer og mer. Heldigvis kan selv det lille huset utvides ved å gjøre det valgfritt andre etasje.

  En full andre etasje eller på loftet?

  Når det gjelder spørsmålet om å øke boareal i et privat hjem, er det første som kommer til hjernen - det vil se ut som en fremtidig andre etasje.

  Totalt er det flere alternativer:

  • Opprette en full andre etasje,
  • Modifisering av loftet.

  Valget i favør av den ene eller den andre bør gjøre, betaler oppmerksomhet til noen faktorer:

  1. Hvis du ønsker å gjøre huset mer original og attraktiv, så det anbefales å bygge en andre etasje under loftet. Først, få en helt annen form for tak, bli mer uforholdsmessig form. For det andre, kan du dekorere den med flere attributter, for eksempel en dekorativ balkong;
  2. Den viktigste indikator - er arealet av rommet. Selvfølgelig, hvis du bygger en full andre etasje med rette vegger og flatt tak, vil plassen bli mye større. Selv når riktig konstruert loftet oppnå samme resultat vil ikke fungere;
  3. For mange mennesker, er den viktigste faktoren kostnadene for bygging. Selvfølgelig vil dannelsen av loftet koste flere ganger billigere enn bygging av en full etasje.

  Andre etasje er bygget i tilfelle, hvis du ønsker å gjøre noen rom, en korridor og et ekstra bad.

  Før du kommer i gang, vil du forberede alle nødvendige materialer og for å lage en serie med forberedende arbeid. Først av alt, er det nødvendig å ta vare som var tilgjengelig all nødvendig.

  For bygging av andre etasje trenger følgende:

  • Tømmer eller murstein. Kort sagt, det basiske materiale fra der bygningen er ferdig. Det bør ikke være annerledes enn den som ble bygget i første etasje;
  • flere trebjelker med identisk form og bør fremstilles på forhånd. De vil utføre den oppdemning funksjon, og samtidig beholde den form og volum;
  • Den ytre side må sheathe med spesielle tynne sponplater;
  • trenger også ekstra isolasjon, hvilken som mineralull eller ekspandert polystyren, kan anvendes. Rundt sin tykkelse skal være ca 16 mm.

  Før man går videre til dannelsen av den annen etasje eller loft miniatyr, kontakter en konstruksjon organ, som vil avgjøre hvorvidt lasten kan i tillegg hus. Dessverre, for å gjøre en slik prosedyre på egenhånd er umulig.

  For kunden til området vil forlate en gruppe med dyktige medarbeidere, som vil gjøre en rekke av de følgende aktiviteter:

  • Vurdere tilstanden av de gamle fundamentet og bærende vegger, å bestemme om konstruksjonen kan tåle belastningen, i så fall hvor mye;
  • Bestem behovet for å styrke det private hjem, og hvordan du gjør det bedre;
  • Beregne nøyaktig sikkerhetsfaktor på styrke og stivhet;

  Konstruksjon teknologi i andre etasje

  Totalt er det flere teknologier, basert på hvor du kan gjøre en romslig andre etasje i huset sitt:

  1. Veldig populært blant utbyggere bruker rammeteknologi. Først av alt, det har kjøpt en slik etterspørsel på grunn av lav vekt. Nesten hvem som helst, selv den gamle bygningen vil være i stand til å bære en slik belastning. det står også ut egenskaper som motstand mot brann og lave kostnader for kjøp av materialet. En annen fordel ligger i det faktum at byggearbeidet kan utføres fullstendig under alle værforhold;
  2. Konstruksjoner av metall eller murverk er den sterkeste, men også kostbar. I utgangspunktet er de brukt når det er nødvendig for å gjøre andre etasje, som vil vare mer enn 100 år. Den eneste ulempen er de tunge vektmaterialer, kan det være problemer med sitt opphav til den første etasje;
  3. Intermediate alternativ er å legge veden i dette tilfellet vil måtte spille en ganske komplisert byggearbeidet.

  Når du velger en teknologi er også verdt å legge merke til det formål som laget i andre etasje.

  Hele prosessen med dannelsen av ekstra plass kan deles i flere trinn:

  Byggingen skal starte med det viktigste scenen - styrking av fundament og vegger. Denne prosessen vil gjøre bygningen mer sikker overnatting.

  Alt arbeid kan deles inn i flere faser:

  • Huset skal bli frigjort fra alle møblene som var i den;
  • Bygningen skal heves til en kort avstand ved hjelp av jekken;
  • På den ytre side av fundamentet som kreves for å trekke spetsialnyyarmopoyas. Først av alt, bør vi gjøre en sterk pute av sand, plassere den under bunnen av grøften. Videre, på toppen av den gamle grunnmuren er nødvendig å foreta en kasse av tregulv. Det siste du trenger å stramme beslag. Med dette trikset, kan utformingen bli lastet med mer enn 200 kilo;
  • Fra utsiden og innsiden av huset er nødvendig å forsterke veggene, har bygget flere trebjelker i grenseflatene;
  • På den side av den ytre ramme og stille opp ytterligere stråle i horisontal retning rundt omkretsen.

  Umiddelbart etter konsolideringen av bygningen, kan du begynne å jobbe på hovedbygningen i andre etasje.

  Bygging av en ekstra etasje

  1. Det første du må gjøre - er å forberede taket for nye verk. Først, du vil ta alle taktekking. Etter det, må du nøye demontere bygningen rammeverk og å trekke alle dragere;
  2. Når denne prosessen er fullført, kan du plukke opp alle nødvendige materialet til andre etasje med en spesiell kran;
  3. Nå kan du begynne prosessen med å skape fremtidens vegger. For dette formål, langs omkretsen av området du vil installere de vertikale langsgående bjelker. Deretter vil den bli festet til sperrene;
  4. Nå kan du gå videre til dannelsen av veggene, noe som gjør slimhinnen i sponplater. Om nødvendig, kan de ytterligere kondensere varmeapparat eller isolasjonsmateriale;
  5. På takrammen sedimente kasse på hvilken taktekkingsmaterialet påføres.

  Alle de store arbeidet er gjort nå, vil utstyre gulv, vegger og tak i den nye bygningen.

  Før du starter, er det nødvendig å bestemme hvor det vil bli plassert trapp til andre etasje og åpninger for fremtidige vinduer.

  For deres dannelse er nødvendig å gjøre noen grunnleggende trinn:

  • På den ytre siden er nødvendig på forhånd å gjøre åpningene, hvor vinduet vil bli utformet, i samsvar med deres parameterne;
  • Ekstern taket er bedre å gjøre fra solide sponplater, som senere vil det være lettere å lage åpninger for innerdører;
  • I den siste svingen, dannet en stige som gjør det mulig å flytte fra første etasje til andre.

  Of course, byggingen av en full andre etasje - en oppgave arbeidskrevende. Dannelse av loftet tar flere ganger mindre tid og krefter.

  Funksjoner av bygging av loftet

  Det er flere trekk ved bygging av loftet. Disse enkle regler bidrar til å forenkle prosessen med dannelsen.

  I tillegg til det nye gulvet får en kvalitet og holdbar:

  • Den mest enkle, men dyre måten - er å kjøpe et ferdig design. Hele prosessen med dens montering tar mindre enn en uke;
  • Det er ikke anbefalt å bruke trevirke, siden det er kortvarig, er det bedre å gi preferanse til høy kvalitet murstein eller ujevne barer
  • være sikker på å la en liten avstand mellom isolasjonen og sperrene, som senere vil bli lagt dampbarrieremateriale.
  1. Det er ikke anbefalt å laste andre etasje også. For bygging av skillevegger og gjøre bedre bruk av lette materialer, for eksempel gipsokarton.Eto samme gjelder for møbler;
  2. Før byggingen av andre etasje er verdt å tenke på på forhånd trapperom der det er innenfor eller utenfor. Følgelig vil det være nødvendig å la et bestemt sted;
  3. I tillegg til alt materialet som kreves som pre-lay up tykt tau, med hjelp av dem kan du lage den perfekte løfteanordning, som gjør det mulig å flytte alt materiale i øverste etasje.

  Klikk for å avbryte svar.

  vennligst kontakt for samarbeid: [email protected]

  Kopiering av materiale uten henvisning til kilden er forbudt. Alle rettigheter til bilder og tekster eies av plakaten.

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  31 − 29 =