Nedsenkbare pumper for brønner

Hvordan velge en pålitelig nedsenkbar pumpe for godt

Vann villaer og landsteder utstyre hjelp brønner eller borehull. Nedsenkbar pumpe for brønnen må oppfylle visse krav. Avhengig av dybden av løfte nødvendige ytelse og trykk valgt sentrifugal eller diafragma (vibrerende) apparat. Hva er mekanismen for å søke i en bestemt sak er avhengig av vannkvaliteten og en rekke økonomiske muligheter. Av alle modellene regnes som den beste nedsenkbare pumper for brønner.

Hvordan beregne og velg enheten

Opprettelse av et autonomt vanntilførselssystem ved hjelp av godt begynne med målinger:

 1. Dybden av brønnen bestemmes ved å senke lasten på ledningen til bunnen, blir det sjekket mot merkeskiltet.
 2. Statiske nivå er bestemt, synker til lasten overflaten av speilet etter langvarig fylling. Om morgenen eller etter en lengre fravær av magnetisering bestemmer den maksimale fyllkammeret.
 3. Forskjellen i nivåer vil gi dybden av vannlaget.
 4. Debitere -napolnenie kammer pr tidsenhet. Denne verdien bestemmer ytelsen av pumpen, uten mulighet for forlenget gynge drenering nedsenkbar pumpe.

I tillegg til behovet vite i hvilken avstand eller høyde vil bli brukt for å bestemme vanntrykket. Det er viktig å bruke en ytterligere middel hevet. Tilstedeværelsen av lagringstanken vil tillate mindre inkludere en nedsenkbar pumpe for brønnen. Under oppstart utstyr opplever høyere belastning. Du trenger å vite den kjemiske sammensetning og innhold av suspendert stoff i vann.

Fordeler og ulemper med nedsenkbare pumper

Den største forskjellen fra brønnen vannbrønner - dypt vann horisonten og størrelsen av røret ventilene. Brønner er konstruert med et større kammer og pumpen ikke begrense utvalget av diameteren. Men i brønnen kan være en mindre strømningshastighet av vannet er begrenset av ytelsen til enheten.

Vannstanden i brønnen varierer med årstidene. For ikke å utsette pumpen sand på 15 cm til bunnen av behovet for å installere et pneumatisk metallskjold over seksjonen av brønnen, og etterlater et gap langs konturen. Under arket sandkorn vil ikke gå opp, og vannet vil alltid være ren.

Overflate eller nedsenkbare pumper for brønner, som er bedre - å avgjøre i spesielle tilfeller. De fleste valgte nedsenkbar enhet:

 • Utstyret er under vann, ikke krever fylling, klar til bruk når som helst;
 • motorens kjølevann ikke overopphetet selv etter lengre tids bruk;
 • muligheten til å installere filtre på sugerøret hindrer at betjeningsmekanismen tilstoppes;
 • Bruk av automatisering gir vann etter behov, uten menneskelig intervensjon;
 • låse tørr løp vil sikre sikkerheten til utstyret.

Jo mer moderne enhet, jo større den løkke automatisering og sikkerhetslåsene, desto dyrere er. Alle nedsenkbare pumper for brønner er dyrere overflaten. Dette begrunnes med deres lange levetid, pålitelighet og over, betyr det ikke krever spesielle fasiliteter for å operere ved null temperatur. Imidlertid kan den forseglede tilfelle ikke repareres i hjemmet, og regelmessig utskifting av filtre som kreves i sugeinntaket.

Expert råd om valg av pumpe for godt

For fremstilling av pumpehuset materialer anvendes uten å bryte sammen mot korrosjon. Kvalitet plast kjører i vann bedre enn rustfritt stål.

Det er viktig å velge en nedsenkbar pumpe for brønner med automatisering å minimere kontrollarbeid. I dette apparat kan være integrert i vanntilførselen og varmekretsen. Automatiseringssystemet vil skifte mater et signal til fallet eller trykknivå i systemet.

Ved montering av pumpen, er det viktig å kjenne strømmen av vann inn i mottakskammeret av brønnen. Farenivå under velge nedsenking pumpe, må maskinen alltid være under en bukt, senket ikke mindre enn 30 cm dyp. Så det beste nedsenkbar pumpe for vel en som gir den ønskede strømningshastighet, trykk, og alltid under bukten.

Velg sirkulasjonspumpe eller vibrerer, avhengig av arbeidets art. Typisk, for å gi en nedsenkbar pumpe valgt basert på de aktuelle driftsbetingelsene. Billig membran enheten fungerer midlertidig og bare i sommer. Monteringsarbeid er ledsaget av støy, vibrasjoner, i kontakt med veggene i sjakten kan lette ødeleggelse. På bunnen av brønnen blir dannet slam. Hvis nedsenkbar pumpe prisen for en godt er ikke det viktigste kriteriet - det er bedre å velge sirkulasjon enheten.

Feilaktig valgt pumpe kan føre kvikksand, heve den nederste, nedre speil. Lekkasje fører til utseendet på oljefilmen. Fjerner effekten av harde og høye materialkostnader.

Velge den beste nedsenkbare pumpen

På en "set and forget" arbeidende pumpe DAB Divertron 1000. En enhet erstatter lagertanken, selges med innebygd automatisering. Pumpen leverer vannet 45 meter horisontalt ytelse 0,6-5,7 m3 / h. Når du åpner kranen, blir trykket regulert. Anordningen pumper vann med sand, kan tømme sumpen, hvis det er nødvendig. enhetskostnad på omtrent 20 tusen rubler.

Inkluder utstyr bare gjennom spenningsregulator!

Klassen premium gjelder pumpe Grundfos 3-45 A. Det kan hjelpe med å organisere vann herregård. Pumpen er i automatisk modus, for å heve vann på den andre etasje må batteribeholderen.

Vann jet pumpe JEELEX TRAC 55/35 A koste halve prisen av kjente merkevarer, men han har en god funksjonalitet. Bruk av pumpen kan være utelukkende for å løfte væske. Ordningen bestemme vannsirkulasjonspumpe. tørr kjøremodus blir utelukket, ved hjelp av en flottørbryter.

Nedsenkbar pumpe for Aquarius villaer-3 er den beste løsningen. Delvis motvirket av ytelsen til lav pris - bare 2000. Kjører nedsenkbar pumpe i 2 timer, krever deretter hvile i 15 minutter. Å fylle tanken for vanning planter som brukes oftere enn andre enheter. Dens fordel - den ultra-høy pålitelighet. Det fungerer uten vedlikehold opp til 8 år.

Hvilken bedre nedsenkbar pumpe til brønnen? Typer, modeller, anmeldelser

Varianter av pumpene på salg er det mange i dag. Anordninger av denne type kan ha en annen struktur og formål. Norske og utenlandske produsenter produserer pumper som benyttes til fremstilling av vann fra naturlige eller kunstige dammer, smale brønner og, selvfølgelig, brønnene. I det sistnevnte tilfelle kan det brukes både overflate og senkbare modeller. Den dyp brønn pumpe i sammenligning med konvensjonell vekt er fordeler.

Hvorfor velge en nedsenking modell

Fordelene med denne type pumper kan tilskrives i første omgang:

Brukervennlighet. Til denne enheten begynte å fungere, må det være lett å ta med. Siden det er plassert på en dybde, fylles den med vann, i motsetning til på overflaten, er det ikke nødvendig.

Lang levetid. Under drift av pumpemotoren er i stadig vaskes med kaldt vann. Så det blir overopphetet aldri.

Muligheten til å bruke huset som rent vann. Ved pumper av denne typen tvungen sett spesielle filter som holder tilbake partikler av skitt.

bare en viss kompleksitet reparasjon kan tilskrives mangel på utstyr av denne arten. Siden spillvann på komponenter under spenning, i alle fall ikke kan produseres nedsenkbare pumper i et forseglet hus, som er demontert ganske vanskelig. Også ulempe med denne type utstyr er ansett å være behov for periodisk utskifting av glass filtre.

Fra eierne av forstadsområder er det svært vanlig å høre på spørsmålet om hva som er bedre for en nedsenkbar pumpe for godt. Til dags dato, kan salget bli sett denne typen utstyr noen hovedgrupper:

De mest populære er de to første artene. Det vibrerende og sentrifugale nedsenkbare modeller ofte kan sees i brønnene av innenlandske gartnere.

Pit pumper av denne typen er produsert av industrielle bedrifter er allerede ganske lang tid. I Sovjet-tiden, er eierne av sommeren hytter ofte brukt nettopp slikt utstyr for vanning blomsterbed og hage trær. Når vibrasjons modellen er veldig sterk buzz og vibrere. Derav navnet sitt. Fordelene med et slikt utstyr omfatter hovedsakelig pålitelighet. Også nytte av disse modellene gartnere tror at de kan brukes selv i lang tid ikke rengjort- brønner. For å øke vanninnholdet i sandpartikler, leire osv. De er ganske ufølsomt.

Ulempen med denne typen utstyr i tillegg til støynivået i arbeidet anses å være at når du bruker en kilde til raskt silting. Når vibrasjon pumpen øker turbiditet. Noen deler av apparatet kan jage gjennom. Imidlertid er meget store partikler beholdt sin filter og sette seg på bunnen. Som et resultat, er det dannet yl. Derfor, hvis du bestemmer deg for å kjøpe den vibrerende pumpe, være forberedt på det faktum at brønnen må rengjøres ganske ofte.

Denne typen utstyr er i dag nytes av sommeren innbyggere og eiere av landsteder de mest populære. Slike pumper brukes i lang tid og dermed variere en god prestasjon. I motsetning til vibrasjon de gjør ingen støy under drift og ikke ta opp et etterslep. Vann, disse modellene servert svært glatt og jevnt.

Noen mangel på utstyr som neddykkbar sentrifugalpumpe, er det antatt at det ikke kan benyttes for pumping av forurenset vann. Det er også nedsiden av slike modeller inkluderer ikke for sterkt press.

Vortex nedsenkbare pumper: fordeler og ulemper

Modeller av denne gruppen pumpet vann på grunn av tilstedeværelsen av deres spesielle konstruksjon av hjulet med kniver. Deres hovedfordel er at de blir sammenlignet for å tilveiebringe en mye større sentrifugal trykk (tre til ni ganger). Men dessverre så mange gartnere, til tilstedeværelsen av forurensninger i vannet er meget følsom. I denne forbindelse, kanalpumper er dårligere selv sentrifugal. Dette forklarer deres ikke er for høy popularitet blant eiere av forstadsområder. Hvis en drikkevann brønn pumpe sett er fortsatt mulig, den kunstige dammen eller normal Copanca lenge den har vært i drift. Du kan ikke bruke denne type modell, og til å pumpe vann fra svært dype kilder.

Som allerede nevnt, er det ikke så populære pumper for brønner. Nedsenkbare (en bedre versjon av utstyret er egnet i en bestemt sak, å avgjøre, selvfølgelig, av eierne av forstadsområde) skru enheten har en stor ulempe, er sterkt redusert sin popularitet. Det faktum at de bevegelige komponentene i slike pumper har et stort antall kontaktpunkter. Som et resultat - de slites ut veldig raskt. Følgelig krever en slik pumpe hyppige reparasjoner. Denne type utstyr er vanligvis brukes til å pumpe ikke vann, og alle slags tyktflytende væsker.

Lurer på om hva som er best for brønnen nedsenkbare pumpen, bør du bestemme inkludert de spesifikke parametre av dette utstyret. Når du velger den mest passende modell blant annet å ta hensyn til slike av sine egenskaper:

Performance. Selvfølgelig må enhver nedsenkbare pumpen først fullt ut sikre landet huset og grønne områder med vann. Hvis du velger dette utstyret bør ta hensyn til det faktum at man bor i huset person skal ha ca 200 liter vann per dag, og for vanning av en kvadratmeter av sengene trenger rundt fem liter.

Head. Hvordan velge en pumpe for godt på denne bakgrunn - spørsmålet er ikke for komplisert. Den beregnede trykk kan bestemmes ved den følgende formel: Hcalc = (B + C) x 1,15, hvor B - høyden på huset, R - Minimal trykk karakteristiske (for bygninger med minst to etasjer er seks meter), 1,15 - koeffisient av mulige tap. For å beregne den faktiske anvendte trykk er formelen: Harbeider = Hestimert + Z + L, hvor Z - dynamisk nivå av brønnen, L - total lengde av rørledningen. Den resulterende tall skal avrundes til høyere verdi.

Trenger jeg å nedsenkbare pumpen utstyr

og en konvensjonell pumpe som passer for hagevanning, slå på og av for å være manuelt. For å sikre den samme bygård med vann er bedre å kjøpe en modell med automatisk. Slikt utstyr kan slås av og på av seg selv hvis det er nødvendig. Hovedelementene i automatiseringssystemer er releet og trykkmåler. Den første overvåker vanntrykket i kretsene. Så snart eierne av huset åpnet springen, synker den og releet aktiveres pumpen. releet kan også overvåke og vannivået i brønnen. Dersom den faller under en på forhånd bestemt karakter, slås pumpen av. Dette hindrer skade på utstyret. Trykkmåleren er nødvendig for å masterenheten kan motta informasjon om hendelser i vann systemendringer.

Dermed, hvis den kan gjøre bruk av pumpen så enkel som mulig, slik dette er automatisk. For vel som for godt, bør velge dette alternativet utstyret. Men bør ta hensyn til det faktum at kostnads ​​enheter med tillegg av flere dyrere enn vanlig. Det kan være lurt å kjøpe en pumpe, opprinnelig utstyrt med automatisk eller kjøpe den nyeste separat.

Neste, la oss se på samme tid, hva bedre nedsenkbar pumpe for godt i form av produsenten. I det russiske markedet er det et bredt utvalg av utstyr merkevarer. De fleste av disse modellene er pålitelige og lang levetid. Men de mest populære merkene av eierne av forstadsområder er pumper:

Anmeldelser av modeller "JEELEX vannjet"

Dette er kanskje den vanligste tiden pumper for brønner. Nedsenkbare (som er bedre - "vannstråle" eller noe annet merke - et spørsmål overfor mange ferierende ikke engang kostnad) enhet av produsenten er pålitelig og lang levetid. Er modellene produsert av dette selskapet er mye billigere enn importerte kolleger. Ytelse og varighet av tjenesten, bedømme etter vurderinger av forbrukere, europeiske aggregatene er praktisk talt på ingen måte underlegne. I tillegg til pumpene "Vodomet9raquo; er mindre følsomme overfor endringer i spennings enn importerte modeller. Pluss enheter av merket forbrukerne tenker og vedlikehold. Noen eiere av forstadsområder, selv reparere sine egne hender.

Det er også svært populære pumper for brønner. Nedsenkbare (noen bedre anmeldelser mange lastebilsjåfører er entydig) enhet "Vodoley9raquo; sine herrer sjelden svikter. Tilgjengelig i modeller av dette merket i Ukraina. Deres viktigste fordelene med eierne av villaer og hus anses ufølsom for forurenset vann og lang levetid. Kostnadsmodell "Aquarius" nesten to ganger billigere enn sine utenlandske kolleger og ikke bryte ned og er preget av en god prestasjon.

Den største ulempen med dette utstyret produsenten kunder finner bare ganske mye vekt (enheter ikke så lett å installere). I dette tilfellet, komplett med pumper "Vodoley9raquo; er svært upålitelige kabler. Mange eiere av utstyrsprodusenten uttrykte ønske om å erstatte "spinkel tau" til noe mer solid.

Forbruker mening om modellenes Malysh9raquo;

De pumper av denne produsenten har tjent gode anmeldelser spesielt bare på truckers engasjert i dyrking av grønnsaker og frukt. Model "Malysh9raquo; fordi så kalt, at de er små i størrelse og makt. Trykket de gir ikke er for sterk. Mange eiere av forstadsområder tro at de er egnet for vanning er helt perfekt, men alt for vannforsyningssystemet hjemme er bedre å velge kraftigere utstyr. Ved et klart pluss modeller av dette merket, uten unntak gartnere har lave kostnader. Prisen på slike produkter sjelden overstiger 2500 r.

Av alle de importerte merkene på det russiske markedet, er dette kanskje den mest populære. Grundfos produserer pumper med samme navn et aksjeselskap, planter som opererer i mange land rundt om i verden. De viktigste fordelene med disse modellene er ansett for å være ufølsomme for forurenset vann, er det meget lett i vekt, og tilstedeværelsen av et passende bærehåndtak. Også eiere av forstadsområder roste pumper av merkevaren, fordi de er utstyrt med svært lang strømledning (10 meter). Pumpe med automatisk styring for Grundfos vel, så bedømme etter vurderinger av eierne av forstadsområder, kan utstyret være rett og slett uerstattelig. Er modellene fra denne produsenten dyrere enn innenlands, men fortsatt anses av høyere kvalitet.

Utstyr av dette merket er også forskjellige ikke altfor store dimensjoner. Som enheter "Malysh9raquo, den mest populære av disse pumpene har tjent eierne av hager og frukthager. Summer innbyggerne snakker om dem som tilstrekkelig pålitelig. Mange kjøper pumper "Rodnik9raquo; i tillegg til hoved og kraftig utstyr brukes bare av og til. For eksempel kan denne versjonen av nedsenkbare sump utstyr, i henhold til eierne av forstadsområder, inkludert utmerket for pumping av nye brønner, periodisk rengjøring av oljetanken, og så videre.

Model "Pedrollo9raquo; - også et svært godt alternativ utstyr som pumper for brønner (nedsenking). Hva bedre bilde å bestemme, kan det ikke hjelpe, men fortsatt finnes like under bildet av denne italienske modellen, som sin popularitet de siste årene virkelig har økt. Er pumpene fra denne produsenten ganske dyrt. Imidlertid er modeller av dette merket regnes blant truckers og bedre kvalitet enn den innenlandske. Bedømme etter vurderinger av eierne av landets hus og selv fagfolk involvert i utstyr og tjenesteleverandører brønner og borehull, er det kanskje best å datostempelet. Ved Pedrollo pumper fordeler blant annet omfatte svært lang levetid og god ytelse. Den eneste ulempen med slike modeller eierne av landets hus regnes som høye kostnader.

Så håper vi at vi har svart på det viktigste spørsmålet i artikkelen: Hva er best for en nedsenkbar pumpe for godt? Forurenset vann skal kjøpe en vibrasjons modell. I en svært ren godt bedre sette sentrifugal. Pumpe egenskaper definert familien trenger i vann og er valgt helt på det meste i samsvar med deres økonomiske evner.

Hvordan velge en sump pumpe

For vannforsyning hjemme eller vanning området er ofte brukt godt. Hvis du pleide å være i stand til å håndtere selv kragen og en bøtte i et privat hjem, og nå også i landet et slikt alternativ er ikke fornøyd. Tross alt, for å få fordelene av dagens nivå kan settes til brønnen pumpen. Systemet skal fungere riktig er det nødvendig å velge riktig utstyr. Ingenting skremmende om det, men vi trenger å vite et par ting.

Typer pumper og deres bruk for kummer

I henhold til en fremgangsmåte for å installere pumper kommer i overflaten og under vann, på prinsippet arbeid - sentrifugal og vibrasjon. Og i den nedsenkbare og overflaten er det to typer modeller. Så generelt er det fire typer utstyr. Å velge riktig pumpe for godt, er det nødvendig å forstå styrker og svakheter ved hver type utstyr.

Overflatepumpe er attraktivt enkel installasjon og mobilitet. Utstyret i seg selv er på overflaten, og bare slangen er senket ned i brønnen. Et annet punkt - den lave kostnaden, på grunn av det faktum at det ikke er behov for å gjøre en forseglet kabinett.

Overflatepumpe for brønnen plugges veldig enkelt

Til tross for alle fordelene, kan du bruke overflatemodeller for grunne brønner. Maksimal dybde - 8 meter, men mindre ønskelig. Dette - de viktigste begrensninger og deres viktigste ulempen. Den andre negative - lav virkningsgrad - ikke mer enn 25%. Dette er det laveste tallet blant alle pumpene.

Hvorfor ikke gjøre kraftigere utstyr av denne typen? På grunn av særegenheter av operasjonssyklusen væske som er hevet fra store dybder mettet luftbobler (kavitasjon fenomenet kalles). Hvis vannet med et stort antall luftbobler komme inn i arbeids kroppen, vil den brenne ut.

Man kan omgå problemet ved hjelp av ejektoren, som er bygd inn i røret senkes ned i brønnen. Dybden som kan pumpe vann overflateinstallasjon med en ejektor, mye mer - opp til 15 meter, men effektiviteten er enda mindre - på rundt 15%, noe som betyr at strømregningen vil være stort.

Nedsenkbare vel i beste fall ha en virkningsgrad på ca 45% i gjennomsnitt - om lag 35%. Fra tittelen er det klart at de er i vannsøylen. Dette er den viktigste utfordringen - det må være god til å fikse, og deretter gjennom veggen av brønnrøret for å bringe inn i huset.

Krepjat neddykkbare brønnpumpe typisk ved hjelp av kjeder eller stiv forankring (optimal - rustfritt stål). De klamrer seg til en spesiell øye på toppen av huset, er den frie enden sår på mål, som for eksempel det faktum at før bøtta hevet. Med denne enheten, om nødvendig, hevet til overflaten utstyr.

Tilpasningsmetode nedsenkbar pumpe i brønnen

Det er like viktig å velge plasseringen av den nedsenkbare pumpen i brønnen. Det er nødvendig å sørge for at bunnen var minst en meter (eller du kan få sand og silt). På samme tid, er det nødvendig at det på legemet var tilstrekkelig lag av vann (se skal i instruksjonen, ulike modeller har forskjellige krav). Hvis høyden på vannsøylen i brønnen er liten, kan det være en utfordring. Selv om det er modeller som gjør det mulig for horisontal montering i en brønn (for eksempel, Aquario ASP).

Noen forklaring av tabellen. Modeller med ulike egenskaper er mye større enn vist i tabellen. Zdes redstavleny bare noen få, slik at du kan se den omtrentlige rekke priser og funksjoner. I beskrivelsen av pumpene for brønner Mannen står i parentes indeksmodeller, noe som viser løftehøyde med like godt resultat. Hvis pumpen "Kid" i indeksen for den lange ledningen med de andre like egenskaper.

Vibrasjons pumpe for pumping av brønnvann skjer ved hjelp av en membran eller et stempel. De vekselvis skape et vakuum, hvorved vann absorberes, blir det satt under trykk ved å skyve den inn i stikkontakten. En slik arbeidssyklus danner et ganske vesentlig vibrasjon fordi slike anordninger er kalt vibrasjons. Vibrasjons pumper kan være ekstern eller neddykket type. Nedsenkbare vibratsionniki roligere - vann demper støy utenfor - støyende enheter.

Strukturen av den vibrerende pumpe

Vibratsionnik - en enkel enhet, lav pris, har en liten størrelse og lav vekt, takket være det er svært mobile (vekt - flere kilo) og kan brukes til å pumpe små mengder - selv i en tønne det ned, bare husk å slå av tiden. Alt dette er sant, men det er mange ulemper:

 • Vibrasjoner påvirker negativt levetid, holdbarhet er liten.
 • Krav til leveringskvalitet. Når spenningen faller til 160 V, faller ytelsen til 2 ganger, med en økning i strøm øker, men ikke så kritisk. Hyppige svingninger fører til akselerert slitasje slik at i et par vibrasjon pumper for et godt kjøpe stabilisatoren, kan være den enkleste på stafetten.
 • Det trenger ikke tolerere nærværet av sand og andre partikler i det pumpede vann. Arrangementet er slik at filtrene ved inngangen ikke er satt, og nærværet av slipende partikler (korn) raskt føre ubrukelig stempel eller membran. Fordi disse filtrene, bør du ikke bruke på sandbunn.

Dette er de offisielle data. Uoffisielt, driftserfaring, tyder på at disse pumpene må endres ofte - de raskt brenne ut. Så denne typen godt som en midlertidig løsning - for sporadisk bruk i landet. For å sikre vann bolighus er bedre å ta sentrifugal modell.

Disse aggregater pumping av vann skjer på grunn av bevegelsen til den sentrale aksel plantet krylchatok- kniver. De befinner seg i arbeidskammeret av pumpen. Dette kammer fylles med vann. Under rotasjonen av bladene i sentrum skaper et undertrykk i kantene - økt. Dette fører vannet til å slippe og flytte.

Det er en sentrifugalpumpe for godt kjøpe oftere. Det er mindre følsom for tilstedeværelsen av sand i vannet, dybden av hans arbeid mer. Fra negative - en høy pris, men levetiden er mye lengre.

I organiseringen av vann fra brønnen, mange vann fra pumpen pumpes inn i trykkakkumulatoren (lagertank), og derfra er det allerede er tilført til den avtrekningspunkt - kraner teknikk. Sett denne stasjonen på loftet. Han trengte å løse to problemer samtidig:

 • Forlenge levetiden til pumpen. Dersom vannforsyningssystemet ble bygget uten akkumulatoren, er pumpen aktiveres hver gang huset åpner kranen, aktiverte apparater, som trenger vann. Ofte disse slå - bare for et sekund eller to, og hver start - minus en levetid. Hvis det er en lagertank, kommer lavt forbruk fra det. Vann-nivået styres av en flottør mekanisme. Den omfatter en pumpe bare etter at vannivået i tanken når et kritisk nivå (angitt under installeringen).
 • Forlenge levetiden til hele vannforsyningssystem, inkludert tilkobling til sine apparater. Faktum er at hver start av pumpen - vann hammer. Siden antall aktiveringer per dag i hundrevis, er levetiden til utstyr i systemet sterkt redusert. I nærvær av akkumulatoren, er alle hamring på den interne ledninger og apparater avskåret - de blir absorbert av vannsøylen i stasjonen.

Ordningen av vann fra brønnen til pumpehuset og akkumulatoren

Så lagertanken i vannet - en nyttig ting. Hva bør være omfanget av akkumulator? Det avhenger av strømningshastighet (å telle beskrive nedenfor), og satt på 25 liter og 150 liter, men jo større margin, jo bedre - blir mindre pumpen slås på. Som en ekstra bonus installere en lagertank - en tilførsel av vann i tilfelle strømbrudd.

Valget av de tekniske egenskapene

Bestem hva slags pumpe for godt du vil sette - det er en mindre del av problemet. Da må vi velge produsenten, og da - å finne en passende modell, som vil være i stand til å levere vann i riktig mengde med nødvendig trykk. Dette har to hovedegenskaper ved valg av en pumpe for en brønn - ytelse og trykk.

Den nødvendige kapasitet av pumpen for en brønn (vanligvis betegnet Q, målt i l / s eller L / h, i det minste i kubikkmeter / time) beregnes ut fra sammensetningen systemet. Den har et visst antall kraner, toalett, bidet, apparater med vannstrømmen. Det er antatt at vannforbruket for alle disse forbrukerne (vanligvis - i liter per sekund). Forbruk kan ta et gjennomsnitt på 0,2 l / s pr punkt, og kan finnes i tabellen.

Vannforbruk for ulike våtromsinnredning

Legg til dette tallet aksjen "just in case" er ikke nødvendig. I beregningen, og så lagt mer enn dobbelt så lager: situasjonen der alle de inkluderte interessante forbruk samtidig praktisk talt eliminert. Den maksimale kan du samtidig jobbe halvparten av forbrukerne, og deretter noen få sekunder, men egentlig - samtidig slår på en enda mindre antall poeng. Så aksjen er virkelig flott, og det er ingen grunn til å øke den.

Pumpehodet (angitt med bokstaven H, målt i meter) - Dette er den mengde ved hvilken han vil være i stand til å heve vann. Når du velger en pumpe for godt du trenger å vite:

 • Den dybde hvor vannet vil stige (grop dybde).
 • Klatre til det høyeste punktet av forbruket. I nærvær av akkumulatoren er hans høyde, hvis det ikke - det er som regel de høyest plassert sjeler i huset.
 • Total løftehøyde (Hgeo) blir betraktet som summen av dybden av brønnen og det nivå ved hvilket det høyeste punktet på etterspørsel.
 • Avstanden ved hvilken vannet må passere (L) horisontalt, inkludert løftehøyden til det høyeste punkt.

Formel nøyaktig beregning er komplisert, slik at valget av pumpen for en brønn er vanligvis forenklede utførelsesform. En av dem - i bildet.

Formelen for beregning av pumpehodet

Ifølge funnet siffer, og valgt pumpetrykket til brønnen.

Valg av grafikkytelse modell

Når du har bestemt deg for press og ytelse, er det nødvendig å velge en modell. Dette gjøres på grafen som viser spesifikasjonene (se bilde under).

Eksempel grafiske kjennetegn pumper

Disse listene har i spesifikasjonene. Du vil finne på koordinataksene er de verdiene som du tidligere beregnet å finne skjæringspunktet av flyet. Det bør være plassert i midten av diagrammet (i figuren dette feltet er farget grå til grå), da pumpen vil operere i normal modus, noe som sikrer dens lang levetid. Hva hvis poenget er utenfor det ønskede området? Se etter en annen modell dette for ditt tilfelle er ikke egnet.

Point funnet, hun kom inn i midtre del av forestillingen. Deretter kommer til det punktet på grafen - dette vil være din pumpemodell (de er signert). Hva om fit flere modeller? Dette skjer hvis poenget er verdt omtrent midt mellom grafene. Ta en hvis egenskaper er nevnt punkt.

Hva du skal se etter når du velger en pumpe for godt

I tillegg til de tekniske parametere og type pumpe, må du ta hensyn til en rekke ekstra parametere:

 • Svært ønskelig beskyttelse mot tomgangskjøring. Dette er situasjonen når pumpen er i gang og det er ikke vann. Slike øyeblikk ofte fører til brudd, hode noen ganger forverres, luften "sugd", osv I dette tilfellet er det nødvendig å inkludere pumpen i servicesenteret, kan det bli gjenopplivet.
 • Tilstedeværelsen eller evnen til å ettermontere en flottør sensor (kalle det selv "frosk"). Dette er en liten pære forseglet, festet til hoveddelen av et stykke kabel. Sensor flyter i vann. Når den synker under et visst punkt blir pumpen slått av. Han snur på etter at sensoren vil stige oppover (hvis ventilene er fortsatt åpen). Dette, forresten, er et annet pluss krets med akkumulator - med beskyttelse av pumpen er aktivert vil du ikke å vente hans tur, vil du nyte vannet, som er i tanken. Slå av pumpen, vil du ikke engang merke til.

Ett av alternativene systemet med nedsenkbar pumpe for godt

Velge en pumpe for godt på denne kan anses som komplett. Ikke en enkel ting, men vi trenger å holde styr på alle disse punktene. Da arbeidsutstyr vil bli lang og uten problemer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

+ 53 = 54