Naturstein i interiøret

Naturstein i interiøret

Stein for bygging og overflatebehandling av hjemmet begynte å bruke i antikken, men moderne arkitekter, skulptører, designere erkjenner at dette materialet har en spesiell sjarm, naturlig skjønnhet og fantastiske, vanedannende, selv magisk kraft!

Naturstein brukes hovedsakelig for dekorasjon av hus og leiligheter i de nedre etasjene. Det faktum at dette materialet er ganske tung, så det er erstattet av kunstige analoger, som veier mye mindre. Etterbehandling stein har mange fordeler: en unik tekstur, god lydisolering, naturlig, stort utvalg av teksturer, farger, enkel omsorg og holdbarhet.

En viktig rolle er tildelt fargen på steinen - det skal være i harmoni med den generelle stilen i rommet. For den klassiske interiør bør velge en rolig toner, aktsentualnaya steinmur en kontrastfarge for å få plass i en moderne stil. Bevisst grov stor stein perfekt fremheve skjønnheten i stil med Provence, eller land, de samme velformede steiner - ideelt for antikk stil, men det er hensiktsmessig og på loftet eller fusjon. Ikke misbruk behandling av naturstein, ellers rommet vil produsere undertrykkende og deprimerende.

Det beste er å kombinere naturstein med varme materialer - myke tepper, pastellfarger puter og sengetepper, vakre gardiner bidra til å balansere de kalde steiner. Lyse aksenter av oransje, gule, røde, varme brune nyanser vil forvandle selv de strengeste plass.

Du kan eksperimentere med ledd og mur: hvis du kjører dem fra kontrasterende materialer - vil du fremheve skjønnheten av stein. Spesielle sjarm murverk erverve, hvis den er laget av stein i forskjellige størrelser. Opprinnelige kombinasjonen vil være en del av taket hjørnene og finish, og hvis male steiner, kan du spille med teksturer, kontraster og gjøre interiøret mer sakte eller omvendt, kaldere.

Steinen så lønnsomt, må du ta vare på et egnet lys: det skal ikke bare være det sentrale, spesielle smaken gir rommet spotlights eller lamper stilisert. Hvis belysningen er ikke nok, vil det gi inntrykk av at mannen var i den kalde og ugjestmilde hule. Det perfekte supplement til steinen vil bli eksotiske planter - de bør være litt, men da design vil være mer naturlig. Vakkert kombinert med glass stein og varme farger i tekstiler, stål eller krom passer også inn i det moderne indre er ganske organisk.

Vi ønsker å trekke oppmerksomheten din at naturstein ser mer harmonisk i de romslige rom med stor takhøyde, ellers vil det styrke følelsen av tetthet.

Hvor og hvordan å bruke naturlig stein?

Stone - et materiale uten overdrivelse den universelle, med hjelp av noen hjemme kan bli omgjort til et palass. Veldig fin look aksenter: steintrapper, trim rundt et vindu eller en dør åpning, alle typer nisjer, bar tellere og podier. Wow, hvis et element har en uvanlig form, legger bare understreke originalitet og individualitet av interiøret.

Oftest foret med naturlig stein benyttes i etterbehandling av ildsteder: Hvis peis tre, er foretrukket murverk, fordi det kan motstå en hvilken som helst temperaturfall og dekorative analoge egnet for elektrisk peis. Et interessant alternativ ville være en stein trim plass rundt TV-en og andre husholdningsapparater, samt nær hodet av sengen. Aksent veggen gir rommet en spesiell sjarm og samtidig vil ikke irritere.

Bueganger, søyler, grenser, også kan oblitsevat stein. I dette tilfellet, en såkalt pukk - inngangen er mer som et gammelt slott, og steinsøyler eller nisjer gi en spesiell mystisk preg. Plassen oppfattes komplekse og mangefasettert.

Passende stein, ikke bare i det indre av hall, gang eller stue, men også på kjøkkenet. Oftest, dekorere de arbeidsområdet, eller den såkalte forkle. Naturstein lett å vaske, og ved hjelp av slipemidler, er det motstandsdyktig mot fuktighet og temperatur. Dette er perfekt for klassiske retter eller retter i stil med Provence, Country, Shabby chic. Det ville være flott hvis kjøkkenet er også en stein benkeplate, eller nisje, dekorert steinfragmenter - så styling opprettholdes i hele huset.

Hvis du alltid har ønsket i en marin stil interiør, naturstein og passer perfekt inn i den. Stone fremheve interiøret tema og utfylle fantasifulle komposisjoner kan være skjell, koraller og annen sjømat. Ideell passer inn i et slikt interiør elv småstein: Forresten, er det mulig å lide, og å holde seg til bunnen av steinene, og du kan kjøpe ferdige hele paneler. Elv småstein ser veldig naturlig, egnet for dekorasjon, ikke bare veggene, men også gulvet - slike "øyer av naturen" ser veldig organisk.

Kalkstein - materialet er myk nok, men dens unike dekorative funksjoner. Dekorative kalkstein annen porøs struktur gir inntrykk av at den er dannet ved innvirkning av vann. Kalkstein kan dekorere ikke bare utvendig, men også innvendig. Det ser beste aksent vegger og søyler.

Tynn steinkledning - er små fliser med en tykkelse på opp til 3 cm. De er laget av naturlig stein stein, men veier litt, og kostnadene er ganske rimelig. flislegging ser veldig fint, det er ideelt for etterbehandling ulike rom: kjøkken og bad til soverommet eller i stuen.

Dette er de mest populære materialer for utsmykningen av rommet, ofte de brukes til å fullføre bordplater, vinduskarmer, peiser, svømmebasseng. Disse elementene ikke bare fungere som forutsatt, men er interiør. Den ser fin og bar laget av marmor eller granitt, elegant tabeller og så videre. Noen håndverkere klarer å selv møbler å dekorere med naturstein - det er virkelig en anstendig måte å tilpasse din leilighet!

Stone i interiørdesign

Stone - en miljøvennlig, sterk og holdbart materiale, som brukes til noen annen person begynte å bli brukt i konstruksjonen og arrangementet av sine hjem. Dette materialet er brukt i dag, ikke bare i bygg- og kledning fasader, men også i interiørdesign. Reparasjon har lenge opphørt å være en banal lime tapet eller male veggene, og bruken av stein kan du forvandle hjemmet ditt, gi det litt stil og karakter.

Den mest egnet for innvendig bruk av stein både kunstig og naturlig stil er loft. Flaun murverk, sandstein gulv, stein møbler, søyler, buer, peis ... Det er alltid lurt å bruke dette materialet uten å risikere overbygget situasjon. Inne i loft stil kan brukes med naturstein utførelser (flasker, coquina, skifer), samt kunstige simulere murstein av forskjellige størrelser og former.

stiler Barokk, Empire, Rococo innledningsvis demonstrere ostentasjon, noen ganger kan de inneholde elementer av stukk gips, eller gips, men det er grandiose granitt og marmor elementer alvorlige former bearbeidet til blankt glans. Denne stilen er brukt i produksjon av naturstein gulv og trapper, strenge paneler på veggene, peis, svømmebasseng. Regnes spesielt elegante møbler laget av en enkelt stein: klokker, lamper, vaser.

Hi-tech og techno bære et fokus på avanserte materialer og urbane. Det virker som slike materialer som stein, er ikke alt, men dette er ikke sant. Moderne teknologi for prosessering og produksjon la stein for å gi det en streng, kantete former som passer harmonisk inn i denne stilen.

Stone er i utmerket avtale med stil moderne, hvor i kombinasjon med flytende linjer og naturlige materialer. Du kan bruke nesten alle slags lys-farget stein, selv mur mosaikk sjelden egnet til andre stilarter. Den eneste begrensningen er bruken av modulære stenplater, på grunn av deres nøyaktige og riktige form.

minimalisme. Glatt blank overflate polert stein her vil være svært nyttig. Naturlige nyanser av naturstein er det som er karakteristisk for stilen minimalisme.

interiør etno style ofte laget av naturstein former maloobrabotannym, kan noen ganger vill, primitiv murverk brukes. På bakgrunn av en slik vegg organisk se ulike autentiske kunsthåndverk eller kjøkkenutstyr, verktøy håndverk, innendørs planter.

stil landet, rustikk(Rustic) hytte - Kombinasjonen av naturstein (vanligvis varme toner) strukturerte overflater med massive trebjelker i taket - det mest brukte alternativet for hjem dekorasjon i disse stilene. stein finish gir en viss alvorlighetsgrad og soliditet av interiøret, det er ofte brukt formal samling av våpen, rustninger, jaktrifler eller trofeer. I disse interiørene, naturstein på veggene - det er fortsatt en dekorasjon, pynt, men gulvet blir brukt mer tykk og slitesterkt materiale, her steinen fungerer som et komplett fôr. Ved hjelp av en annen stein for de ulike soner i huset, kan du tilbringe reguleringsplan lokaler. Kombinasjonen av stein og tre er så organisk, at i en slik stein og brukes for de fleste innvendig og rust eneboliger.

Hvis du planlegger å gjøre reparasjoner ved hjelp av naturlig eller kunstig stein, ta hensyn til det faktum at metoden for behandling avhenger av stein "visuell punkt" lokaler:

  • Glatte, blanke overflater lyse farger legge en kjølig tone, den offisielle, men samtidig visuelt utvide plassen. En slik struktur av materialet oftere brukt i utsmykningen av spisestue, bad, kjøkken, arbeidsrom
  • Svampete eller strukturelle overflaten av røde sand nyanser gir varme og gjør atmosfæren mer intim og hjem. Slike materialer er godt egnet til peisen rommet, rekreasjonsområder, stuer, entre

Etterbehandlingsstein kombinerer perfekt med nesten alle materialer:

  • i en leilighet med en moderne design til stedet vil være en kombinasjon med speil eller strekk tak i naturlig farge
  • tre interiør elementer vil understreke naturligheten av steinen som brukes, skape en forstad atmosfære
  • Kontrast med metall, glass eller plast kan bli slått i det indre av urbane og industrielle stil. Ofte brukes en stein i dekorasjon til menns leiligheter.

Det er ikke nødvendig å helt dekke veggene og gulvet med en stein. Riktig bruk av den i form av aksenter, kan du oppnå ønsket effekt og ikke overbelaste interiøret. Legg dekorative elementer fra steinen i et rolig og kjedelig rom, og det får øyeblikkelig litt styrke og stemning. For eksempel vil en peis, foret med stein i alle stuer, bringe atmosfæren til en villa i Frankrike eller Skandinavia og bli det sentrale objektet i interiøret.

Velg en mursson i kjøkkenet hvor komfyren, stekeovnen, grillen er plassert. Og nå har du allerede et koselig hjørne med et spesielt humør, hvor du kan organisere en grill hjemme!

Naturstein i interiøret

Interiøret med elementer av en naturlig stein ser effektivt ut og bringer et stykke natur til leiligheten til en byboer. Naturstein brukes i foring av vegger, gulv, vinduskarmer, benkeplater, peiser. Men valget av stein er i stor grad avhengig av formålet med rommet, de fysiske og mekaniske egenskaper, mønster og tekstur av rasen.

Typer av en naturlig stein og egenskaper ved bruk i et interiør

Granitt anses å være den mest holdbare, vanntette, frostsikker steinen, derfor er den svært populær i interiør og spesielt i eksteriør. Høy styrke, fin, middels og grovkornet, blir underlagt varmebehandling før bruk. Farger å velge mellom: grå, rosa-rød, sukker hvit, gul, grønn og svart.

Den er preget av høy poleringsevne. Når steinen er sterkt påvirket (for eksempel granitt på benken), blir poleringen kjedelig, men den kan gjenopprettes ved sliping.

Granitt i interiøret brukes i dekorasjon av gulvet, i dusjen, bad, for utstyr av benkeplater.

Det er en oppfatning at granitt har en høy radioaktiv bakgrunn, men for konstruksjon og interiørbruk, som regel granitt av 1. klasse, hvor bakgrunnen ikke overskrider det tillatte.

Den har en lignende granittstruktur, en svart stein med grønn fargetone. Oftere enn ikke, når du søker etter "svart granitt" handler du spesielt med gabbro. Den polerte overflaten gir en effektiv dybde.

Passer til vegger som vender mot, men når gulvet slites raskt av.

Ikke absorberer fuktighet og smuss, mens du fullfører veggene, bryr du deg om gabbro veldig enkelt - tørk det med en myk klut fra støvet. Gabbro har høy styrkeegenskaper og en lav pris sammenlignet med andre raser.

Det er grå og svart labradoritt. Labradoritt kan ses i dekorasjon av kirker, innredningen av t-banestasjoner og fasader. Sten kan inneholde ekstra pigmentering i form av flekker - blågrønn, kornblomst, gylden gul og rød nyanse.

Høystyrkeberg med god polaritet. Passer til å klare gulv, vegger, skulptur, benkeplater og vinduskarmer.

Oftest brukt til å dekorere peiser.

Med ulike teknikker for sliping og polering kan labradoritt bli lysere eller tarnished, så det ser opprinnelig ut.

En av de vakreste og dyre raser. Steinen er hvit og grå, og også farget. Middels og finkornet hvit marmor blir gul, med tiden vises flekker på overflaten.

Grå marmor er heterogen og har en lagdelt struktur. Polering understreker mønsteret og fargen på steinen.

Hurtigere enn andre steiner varmes opp og gir av varme - en god løsning for et varmt gulv. Ubehandlede kuler er i stand til å forlate spor av spildt kaffe, te og vin for alltid.

Marmor, avhengig av behandling, vil være passende på noe sted i interiøret.

Ubehandlet marmor kan forandre farge og tekstur, for eksempel upolert marmor på gulvet etter en stund får en vakker effekt av antikken, som vil se dyr og utsøkt ut. Mat marmor på veggen i badet finish kan endre mønsteret under påvirkning av fuktighet.

En mellomliggende rase av lys gul farge med en pittoresk tekstur. Meget porøs travertin er utsatt for forurensning, syre og rengjøringsmidler anbefales ikke.

Passer for bad. Den mest populære rasen, har et presentert utseende og er billig sammenlignet med andre steiner.

Men for benken passer ikke - er i stand til å absorbere fuktighet og forlate spor av væsker og produkter for alltid.

Du kan velge mellom gule, brune, røde, burgunder, grønne, grå-svarte mellomtoner.

Motstandsdyktig mot syrer, alkohol, fett og vaskemidler. Passer for å vende gulvet på gangen og badet.

Vegggen fra skiffer av forskjellig tykkelse ser vakker ut, noe som skaper vakre illusjoner og dybde. Skifer skal regelmessig behandles med smussavvisende stoffer på olje- eller vannbasis.

Frostbestandig, kan brukes til små arkitektoniske former. Men fjellet er hygroskopisk, det kan absorbere vann og hovne, så det krever spesiell behandling med lakk til bruk i kjøkken og bad. På benkeplater anbefales ikke å bruke, fordi enhver spilt væske vil forlate et spor for alltid.

Naturstein i interiøret

Siden steinen er selektivt egnet for forskjellige rom, la oss ta en nærmere titt på hvordan det er best å bruke naturstein i det indre av huset.

Naturstein på gangen

Må ha høy styrke egenskaper. For gangen er det best å bruke granitt, det krever minimal omsorg og vil beholde sitt opprinnelige utseende i lang tid. For passerende områder er skifer også bra.

Naturstein i stuen

Kan ha mindre fysiske egenskaper enn granitt og skifer. Marmor i stuen er vakker og ser dyr og veldig attraktiv ut.

Når du velger en naturstein på badet, må du være oppmerksom på egenskapene til belegget. Steinen må være trygg og glidende. For badet gulvet er upolert marmor ideell - det absorberer og fordamper vann, er bra for bruk med et varmt gulvsystem. Men på veggene er det utsatt for fuktighet og kan forandre farge.

Skifer og travertin samhandler også godt med vann og er preget av en grov tekstur. Men kalkstein og sandstein tåler ikke høy luftfuktighet og forsvinner raskt.

Sten på kjøkkenet

Hvis du velger en naturlig stein i kjøkkenkroken - vær oppmerksom på egenskapene til bergarter. Så passer ikke travertin og sandstein ikke til benken - spor av fargede væsker vil forbli for alltid.

Det er bedre å gi preferanse til en mørk farge, granitt til benkeplaten er ideell - men før den brukes, må den behandles med en vannavstøtende blanding. Finishing kjøkkenet med naturlig stein ligner på badedekoration - om mulig, velg vannavstøtende bergarter.

Bruken av naturstein i interiøret - en alvorlig sak, det er nødvendig å ta hensyn til dens fysiske og mekaniske egenskaper og oppførsel i forskjellige rom.

Vær oppmerksom på innskuddet og opprinnelseslandet, for eksempel, marmor fra Kina eller Tyrkia er mykere enn marmor utvunnet i Italia eller Russland.

Naturstenen i interiøret vil alltid se frisk og vakker ut, stenen vil diversifisere rommet med det opprinnelige mønsteret, og med riktig omhu vil det vare lenge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

− 6 = 1