Myrtle rom omsorg i hjemmet

Myrt i hjemmet ikke krever kompleks omsorg

Myrtle, som ble ansett som et symbol på fred, ungdom, kjærlighet og ekteskap, har lenge vært aktet og dyrket i forskjellige land. I dag har dyrkere ikke noe imot å se i samlingen min myrt, omsorg i hjemmet som du kan lære og en nybegynner.

I potten kultur ofte kan bli funnet to arter av eviggrønne planter. Det er vanlig myrt eller Myrtus communis, og små-leaved myrt, Myrtus microphylla. I naturen er artsmangfoldet mye bredere. I dag, botanikere, er det rundt hundre varianter av denne kulturen som finnes i subtropiske og tropiske områder på begge sider av ekvator.

Evergreen Myrtle i potteplanter

Spesiell respekt myrt siden antikken brukt i middelhavslandene og Midtøsten. Respekt overlevd til denne dag. Men hvis du er i områder med varmt klima myrt - en av de mest populære hage- og parkanlegg i temperert klima busk eller lite, opp til 2 meter av trær er plantet i veksthus eller innendørs potter.

myrt trepleie hjemme tar ikke mye, og å bli tatt vare på anlegget blomstring og takknemlig svare selv fruiting. Blomster myrt blomster minner om kinesisk Camellia. Med sine store, utstående pollenbærere, synes de fluffy og vakkert dekorerte hus i første halvdel av sommeren.

Hvis du er i ferd med omsorg myrt gjennomføre kunstig pollinering, er høsten busk dekket med blå-svart bær. Frø inne i moden frukt, spirer og kan med hell brukes til multiplikasjon kultur rommet.

av hvilken kultur er verdsatt som en kilde til essensielle oljer, er duften lett å føle seg, strekke fingrene i et par små læraktige blader, tett dekket skudd.

Økende evig myrt blomsterhandler bringe mange interessante observasjoner og morsomme øyeblikk. Men hvordan å ta vare på myrt i hjemmet? Hva er kravene for innholdet gjør denne Middelhavet arter?

Myrtle romforhold viste seg å være en ganske nekapriznoe takknemlig svarer til omsorg anlegget. Med riktig behandling Myrtle, regelmessig formirovke krone og riktig valg av steder potplants behag tett vegetasjon, kompakt form og fravær av sykdom.

Photophilous anlegget, gjelder perfekt til vanning, men en gryte med myrt er ikke ønskelig å plassere i en varm innestengte rom. I kaldt vær, ikke den grønne kjæledyr og trenger kjølig vinter.

Det beste stedet for myrt, der anlegget vil være en lang tid i varmt, men ikke glohet Søn Hvis du putter en pott på sør-vinduet, midt på dagen bush nyttig obskure. Men på nordsiden av anlegget føles ubehagelig, mister bladene lysstyrke, vekst bremser ned, og mangel på blomstring i lysforholdene, kan man nesten ikke vente.

Hvordan ta vare på myrt i forskjellige årstider? Fra våren til midten av høsten, er ikke frost, potten kan holdes på balkongen, loggia eller i hagen, bare litt ly for vinden og solen. Her, vanne plantene, mating og beskytte mot skadedyr, fordi risikoen for å angripe utenfor stiger betraktelig. Winter vare på myrt i hjemmet er i endring, som er forårsaket av den naturlige syklusen av anlegget utvikling og endring av sesongen.

Sesongmessige endringer i omsorgen for myrt

Hvordan ta vare på blomsten av myrt med utbruddet av høsten og vinteren? På denne tiden, bremser plantevekst ned, hviler på den aktive vekstsesongen og legge grunnlaget for fremtiden blomstring. Den optimale temperatur om vinteren Myrtle innholdet er 6-10 ° C. Kjøligheten er ikke bidrar til hurtig fordamping av vann og forbruket av Myrtle, så redusere vanning, noe som gjør at jordsmonnet og rotklumpen ikke er tørket helt ut.

Bay of jorda om vinteren er ekstremt farlig på grunn av risikoen for tap av hele busken, som uunngåelig råtne røtter i den kalde fuktige jorden.

Hvis anlegget er for dvalemodus ved normal romtemperatur, det er behov for en konvensjonell vanning og vanning obligatorisk kronen. Et slikt tiltak ville hjelpe til å takle tilstedeværelse av myrt i en tørr omgivende atmosfære. Mangel på fuktighet og test ubehag i dette tilfellet er filtrert og fallende løv. Med mindre presserende tiltak er tatt og ikke å etablere seg av myrt, vil et kjæledyr bli til våren uten blader, og om sommeren nekter å blomstre.

Gjødsling, beskjæring og transplanterer innendørs myrt

Garderoben myrt busk tilbringe to uker og er kombinert med en konvensjonell vanning. Oppretthold mineralske tilsetningsstoffer og organisk plante neste vår og sommer. Om vinteren er dette tiltaket omsorg ikke lenger nødvendig.

For å få en kompakt, flat krone, som på bildet, i omsorgen av myrt i hjemmet inkluderer trimming og klemt ut skudd.

Evergreen lang fortjent kjærlighet blomst dyrkere som er glad i voksende bonsai. Leaved form av anlegget er ideelt for dette formålet, noe som åpner for flere år møysommelig omsorg for å få mest bisarre form.

Myrtle tåler lett beskjæring. Men det er best å tilbringe våren, når det begynte aktiv vekst. I løpet av sommeren, er en radikal endring i form av busken ikke gjennomført, men det er svært effektive i nipping denne perioden, unge skudd, tvinge stilkene av buskene.

Tidlig vår - ikke bare den beste tiden for beskjæring, men også for å transplantere innendørs myrtetrærne.

Rotsystemet av denne kulturen er forskjellig rask vekst, men en gang i 3-4 år, er den voksne anlegget fortsatt overført til en pott stor kapasitet, og de unge spirene er nyttig å repot hvert år. Myrtle føles godt i en lett til moderat løs jord næringsstoff. For ham passform og allsidig blanding for prydplanter, og hjemmelaget substrat av torv land, torv, sand og humus. Med riktig stell, vokser eieren myrt og lykkelig hjemme i løpet av årene, og ble et levende symbol på velstand, kjærlighet og fred.

Interessante fakta om Myrtle - video

Hvis du har spørsmål, kan du spørre det i kommentarfeltet til denne artikkelen nedenfor!

Våre eksperter vil svare på spørsmålet ditt i nær fremtid (1-2 dager), registrere deg for kommentar i tid for å få beskjed om svaret!

Hvordan gjør jeg mer fluffy myrt med rikelige mengder blader ??

Men pressen FOTO:

Nå gå videre til dannelsen av kronen var for sent, etter all utendørs høst og myrt går inn i en periode med hvile. Men i løpet av våren kan du klippe busken, forkorte grenene er for lang, og på den andre - kutt topper. Klem topper av unge skudd trenger å være, og gjennom hele sommeren. Dette vil stimulere dannelsen av sideskudd og blir tykk krone.

Kjøpte myrt: synd det var, ble oversvømmet, var det enda mold, hjem etter transplantasjon han kastet alle listya.Mozhno gjøre noe?

Så deres atferd myrt kan svare på tidligere feil i omsorgen for (Gulf) eller transplantasjon. Også når innholdet av planter i vinter i et oppvarmet rom, med en høy nok temperatur for det (og myrt vintre i den kjølige) det nødvendigvis trenger fuktig luft. Prøv å spraye busken. Kan felle for å ytterligere fungicid forebygging.

Myrtle treet: hvordan å dyrke en harmonisk kultur

Luksus eviggrønn busk myrt, som er anerkjent som et symbol på familie trivsel, harmoni og kjærlighet, er i dag sjelden funnet i samlinger av russiske gartnere, selv lenge avlet i kultur. En opprinnelig fra Middelhavet underlige, er det vanlig i naturen i Azorene, Afrika nord og sør for euro-asiatiske kontinentet. Dekket med legender og aktet av ulike religiøse bekjennelser, myrt, dessverre, er ikke brukt til å dekorere en hage av tempererte breddegrader, ute av stand til å tåle påkjenningene av klimaet, men perfekt tilpasset livet i hjemmet.

Denne eksotiske kjekk dekorativ effekt, og dessuten med i topp ti rensing anlegg omkringliggende luftrom. På særegenheter av sine dyrking, omsorg og oppdrett praksis vil bli diskutert i artikkelen.

Myrtle treet, eller snarere tre-lignende busk - er en eviggrønn, dekorativ, løvfellende planter, og nådde i naturen 2-4 meter i høyde. Innendørs representanter for denne arten sjelden krysser linjen av måleren, men i veksthus og vinterhager, og gir de nødvendige forhold, er det tilfeller av parameterne for frie motstykker.

Multi-stammet busk med middelsstore, litt avlang med spisse tuppen av tette, motstående blader, felles Myrtle (den vanligste typen av kultur) er kompakt og dekorative. Han er i stand til å dekorere ethvert rom - fra den strenge kontoret til en elegant stue. Anlegget har uttalt aktivitetsperioder: med utbruddet av kaldt vær Myrtle suspendert i utviklingen, vekker om våren.

Ved forsommeren kultur blomstrer, dekket med én eller flere hvite blomsterstander i korte børster på lange stilker arrangert i et bladfeste og publisering tynn behagelig aroma. Øves med en børste med utbruddet av høst blomster slår mørk lilla, nesten svart, krydret bær, som kan brukes i matlaging og medisinske tinkturer. Modnet frukt produsere frø som er egnet for videre avl.

Alle ovenfor bakken deler av planten inneholder essensielle oljer, er bruken av dem ikke funnet bare til salver og farmasøyter, men også kokker. Denne fantastiske bush er ikke bare en fryd for øyet, men også bringer en meget betydelig fordel.

til vedlikehold og omsorgsbehov

Selv om myrt - er ikke representative for pickiest hjem planteriket, for å utføre noen regler for sin komfort vil fortsatt ha.

En av de grunnleggende krav - høy luftfuktighet. I perioder med aktivering av anlegget kreves en generøs vanning: underlaget må ikke tørker opp. Også likegyldig til den daglige myrt og sprøyting en hygienisk prosedyre som dusj. For foliar vanning og fukting bruk myk, det overstående vann. Vanning myrt og stille vinterperioder. Dette gjelder særlig hvis anlegget er vinteren i varme rom: mangel på vann kultur reagere bladverket nullstilles.

Overskudd av vanning er skadelig fordi stagnasjon fører til rotråte på grunn av aktivering av den patogene mikrofloraen. Derfor vannet som har samlet seg i skuffen, må du fjerne, for å bære en halv time etter vanning.

Temperatur og belysning

Myrtle foretrekker en moderat (20-23˚S) lufttemperatur og god dekning. I sommer bringe den til balkongen eller i hagen, der han hadde en veldig behagelig følelse. Han er ikke redd for sterkt lys, og lykkes gjør solens stråler. Antagelig den sørlige opprinnelsen til kultur. Men myrt, omsorg i hjemmet som gjør det mye mer ømme ville brødre, er ikke alltid i stand til å tåle varmen midt på dagen. Derfor bør anlegget beskyttes mot aggressive sol, reise en baldakin eller en liten skjerm.

Viktig! Sollys er nødvendig myrt. Hans mangel på kvalitet selv når oppdrett praksis vil ikke tillate en kultur for å legge blomsterknopper.

Om vinteren er det ønskelig å flytte kulturen på et kjølig sted ved en temperatur i 7-10˚S. Dette ekstrakt stimulerer rikelig sommerblomstrer. Overvintrer anlegget kan i et varmt rom, men i dette tilfellet Vanning må også utføres med samme regularitet som i sommer. Og det bør være forberedt på å sikre at etter en varm vinter myrt nekter å blomstre.

Aktiv vekst og kvalitativ utvikling av kultur er umulig uten gjødsling. I løpet av våren og sommeren for å mate myrt bør være hver 10. dag, ved hjelp av flytende løsninger på komplekse gjødsel for innendørs planter, som for eksempel "Ideal". Vil bidra til å forbedre kvaliteten på underlaget gjødsel fra gruppen torv Humus ( "Flora"). De ble oppløst i henhold til instruksjonene og få tid i 2 måneder.

Kulturene er plassert for vinteren i et kjølig rom, trenger ikke gjødsle, og overvintrer i normal våre hjem har som skal leveres en gang i måneden.

Myrtle - kultur av saktevoksende, men transplanterte unge plantene holdes årlig, hver gang å øke diameteren av potten på 2-3 cm voksne prøven utvikle seg normalt i en beholder i 3-4 år ..

Viktig! For inngrep i en overføring bør være i en hvileperiode før utbruddet av fjæren.

Optimal jord er en blanding, som omfattet liggende torv jord, torv, humus og ren elvesand (2 * 1 * 1 * 1). For lufting av røttene blir brukt, betongblokk, som er plassert ved bunnen av den nye produksjonskapasiteten. Drenering tar ikke mer enn en fjerdedel av potten, og deretter legge til den preparerte underlaget. Hentet fra den foregående beholder anlegget inspisere, fjerne skadet eller råtne røtter, pulverisert kull, og har i potten, forsiktig rettet røttene. Deretter helles generøst tre, dekket med jord og komprimeres nøye. For noen dager etablerte planter blir liggende i et skyggefullt sted, minimere stress.

Myrtle - en potteplante, avle hell den tradisjonelle måter: ved frø og stilk stiklinger.

Seed tjener kun ferske frø. De holdes i en svakt rosa oppløsning av mangan i 2 timer, tørret, sådd ut i en lett pustende torv-sand substrat, fukter med en forstøver og dekkfilmen. Beholdere av avlinger gitt i en varm og lyst sted. Så snart skuddene (1,5-2 måneder senere.), Ta av dekselet.

De dyrkede stiklinger sitter i individuelle potter, og når den høyde på 20 cm, skuddtopp klemme, økt vekst av sidegrener for å danne den fremtidige kronen. Vokst fra frø myrt blomstrer vanligvis i 5 th året. Behandlingstiden er en ulempe ved denne metoden.

Prioritets på blomster reproduksjon borekaks. Fordelene med denne metoden er ubetinget: blomstene blomstrer allerede på 2-3rd år.

Borekaks 7-9 cm langt kutt fra ikke-blomstring skyter apikal forsommeren. Seksjonene ble behandlet "Kornevina" løsning. Borekaks er plantet i jorden, bestående av en blanding av torv og sand. For å gi den nødvendige mikroklima kapasitet dekket film og la på et varmt sted.

Tips! For raskest rooting jorda varmes opp til 24-26˚S.

Etter 2-4 uker borekaks referanse. Dette er tydelig i dannelsen av nye blader. Har tatt rotavleggere transplantert inn i individuelle beholdere og gi den nødvendige forsiktighet.

Myrtle treet tåler beskjæring. Bruke ulike metoder kan gis kronen av de mest bisarre former - fra viltvoksende trær for å simulere en "bonsai" legendarisk stil.

Viktig! Myrtle beskjæring kan ikke utføres ofte - det svekker kultur. For å gjøre den ønskede formen av anlegget vil ta to til fire år.

For å gjøre treet mer luksuriøse og tykk, klemme ut tips av kvister. Dette stimulerer betydelig forgrening skyter.

Permanent vare på planter bringer belønninger - myrt blomster. Dette er en utrolig vakkert syn, som topper i juni og juli. På denne tiden, obligatorisk tilgang til frisk luft og maksimal lys. En annen forutsetning for kvalitativ blomstring - beskjære til rett tid.

Viktig! Den formbart beskjæring busken kan ikke holdes på våren, fordi blomsterknopper legges på tuppen av skuddene, og uvitende Florist bare ville kutte dem. Mer hensiktsmessig å vente til slutten av blomstring, og deretter gjøre dannelsen av kroner.

Myrtle - resistente alvorlige plantesykdommer. Ulike sykdommer oppstår det vanligvis på grunn av feil i vedlikehold. For eksempel, kan jordsmonnet tørking og utilstrekkelig belysning forårsake avsnøring av bladverk, og overdreven vanning - skade på rotsystemet. Fikse problemene vil hjelpe dyrker oppmerksomhet og forsvarlig omsorg.

Dessverre, myrt ikke omgå de tradisjonelle skadedyr av innendørs planter: bladlus, skala insekter, edderkopp midd. Når de ser ut til å ta hastetiltak: behandles med såpevann, ekstrakt av hvitløk, tobakk pollinere eller tørk av med en alkoholløsning. Disse metodene hjelper bare ved begynnelsen av raid parasitter, tilgrodd koloni ødelegge spesialpreparater ( "Aktelik"), oppløsning av disse i samsvar med de vedlagte instruksjoner.

Tre reagerer på en omsorgsfull, utmerket tilstand, skinnende bladverk og gode aromadelikate blomster. Photo myrt, presenteres i artikkelen demonstrere skjønnhet og smartness i denne symbol på verden harmoni.

Myrtle blomst: bilde potteplante og omsorg

Myrtle - en herlig duftende tre som kan dyrkes hjemme, sammen med andre planter. Omsorg for dette treet er ikke fullt så lett, men ikke så komplisert som det kan virke.

Myrtle treet, bilder som du kan se i artikkelen trekker sitt uvanlige utseende og en behagelig aroma. På det vil bli diskutert nedenfor.

Denne potteplante som myrt ser flott ut som en frittstående blomst eller i kombinasjon med andre innenlandske blomster. Det antas at Myrtle har gunstige virkninger på nervesystemet. Denne blomsten hjemme har ikke bare en estetisk funksjon, fordi bladene og stilkene kan brukes som et krydder for ulike retter.

I mange land er myrtle treet ansett selve symbolet på moralsk renhet, kjærlighet og trofasthet. disse tradisjonene kjent siden bibelsk tid, og er fortsatt relevant. For eksempel, i noen kulturer verden presentert for bryllupet blomst som et symbol på godt ekteskap og trivsel.

Under naturlige forhold, vokser myrt blomst i Middelhavet, i et subtropisk klima. På bildet kan du se, ser det ut som en plante:

 • små blader og skinnende, har en langstrakt form;
 • Blomstene er hvite og rosa farger inneholder eteriske oljer;
 • fruktene av myrt - er valnøtt eller mørk blå drupes.

Attraktivitet anlegget gjorde ham til en velkommen gjest i et rom en farge som passer inn i enhver stil av kjøkken eller bad. men estetiske siden - er ikke den eneste hensikten med myrt.

Myrtle er også brukt som følger:

 • Eteriske oljer inneholder flyktige produksjon, som er i stand til å rense luften for bakterier og virus. Med deres hjelp skaper rom et mikroklima som beskytter mot forkjølelse, øker effektiviteten og stress;
 • De terapeutiske egenskaper av verden behandle allergiske reaksjoner;
 • infusjon på basis av blomster og blader av planten kan bli anvendt som et kosmetisk material for hud helse;
 • som nevnt tidligere, er tørket frukt og blader av myrt tre lagt til retter som et krydder. Ved myrt krydder inkludere alle kjente stud.

anlegget har et stort antall arter og sorter, som skiller seg fra hverandre ved de følgende parametre:

De mest iøynefallende varianter - er:

 • Flora fanget, har doble blomster;
 • Tarentina Variegates;
 • variegates;
 • Mikrofilla Tarentina, er liten i størrelse;
 • La Clape;
 • La Clapier Blanc.

Men til tross for det store antallet varianter av denne blomsten, den mest populære som stueplanter er vanlig myrt, om vanskelighetene med omsorg som vil bli diskutert her.

Bilder av planter dyrket i hjemmet, kan du se i artikkelen, og på Internett. Og for å ha et så attraktivt utseende, du må følge reglene for omsorg dem innendørs.

Husk at Myrtle - et subtropisk plante, henholdsvis, det er behov for høy fuktighet, noe som kan oppnås ved vanlig sprøyting. Vanning Myrtle adskilt bløtt vann. Spesielt for å myke opp det til dette formålet er ikke nødvendig, men kalk i jorda av en blomst kan skade ham.

Jord blanding blir fortrinnsvis bør være nær naturlig. Andelene av Myrtle underlaget skal være omtrent den:

 • 30 prosent gresstorv;
 • 30 prosent veksttorv;
 • 20 prosent eller siktet elvesand;
 • 20 prosent humus.

Det er mulig å bruke landet eller drivhus ferdig mix til jord.

Selv en kort tørke jord for hele verden er farlig, kan anlegget bli gul og visne. Ved tørking av jorden i blomsterpotten er nedsenket i vann. men stillestående vann i beholdere for å blomsten bør ikke være.

For å mate plantene bruke spesielle komplekse strukturer for blomstring potteplanter.

Myrtle elsker å være utendørs, og det er ikke redd for utkast. derfor hjemme kan det bli holdt på slike steder som kjøkkenvinduskarmen eller balkong. Dermed volatile, noe som forbedre stemningen i rommet vil skille seg ut enda mer aktivt.

Den optimale sted for myrt i rommet - dette er sørlige opplyst vindu. Holde anlegget kan være i et annet sted, men det vil blomstre her er behagelig.

Funksjoner omsorg myrt også avhenge av den tiden av året. Nedenfor snakke om dette i mer detalj.

Funksjoner sommer omsorg for anlegget

Hjemme, fra vår til høst, trenger inkluderende myrt en moderat temperaturforhold, optimal hastighet - ca 23 grader. Anlegget er bedre å holde i et lyst sted, men det bør pritenyat fra varmen ved hjelp av spesielle gardiner eller skjermer.

Hvis det er en slik mulighet, bære verden på balkongen eller verandaen, der mer luft. Hvis det blir i sommer i innemiljø, du trenger å ventilere rommet regelmessig.

Vanning bør være vanlig, men ikke rikelig i den varme årstiden. Mate anlegget bør være en gang i uken. I løpet av våren Myrtle kappes og transplantert. Transplantasjon skal utføres minst én gang hvert annet år.

Vinter for denne blomsten er en periode med hvile. Vanning bør være moderat, men jorda må ikke være ovnstørket. En vanning per uke vil være tilstrekkelig. spray anlegget nødvendig bare når det er plassert i et varmt rom. Gjødsling utføres hver 4-5 uker.

Om vinteren verden trenger å bli flyttet til en lysere og kjølig sted og holde en temperatur på ca 10 grader. Hvis en blomst er å slippe bladene, Derfor er det varmt. Ikke bekymre deg, hvis han mister mye mange blader, fordi våren vil han igjen gjenopprette sin prakt.

Anlegget er et godt refererer til fremgangsmåten, slik at det er ønskelig å forme dens krone. Det er ønskelig å la sideskudd, som bagasjerommet er ikke så slitesterk. Men beskjæring og topping er ikke alltid kommer til å favorisere dannelsen av nyresykdom.

Under trimming myrt matet gjødsel for innendørs planter uten klor.

Myrtle blir spredd av frø og stiklinger. Å redde moren anlegget skilt, er det bedre å gjøre det ved hjelp av poding. Jordsmonnet på samme tid Den må ha en temperatur som er minst 25 grader. Borekaks utført om vinteren eller midt på sommeren, som følger:

 • kuttet stilkene til 9 cm i lengde med en sideveis flukt;
 • Fjern de nederste bladene og skjær den første behandling "Kornevina";
 • landsette stiklinger i sand og torvjord;
 • Dekk med topp glass eller film;
 • reserve rot i 2-3 uker;
 • Borekaks sitter på separate potter.

Den andre metoden for planteformerings, frø, Den har en nøkkel feil - det er umulig å opprettholde varietal egenskaper intakt. Og vegetasjonen er lang.

Sådd frø utføres tidlig om våren. De satt i en sand-torv substrat, og deretter dekke jord. deretter gorshok dekket med glass eller film, og rommet gjør omgivelseslys og temperatur på rundt 21 grader.

Et par uker de første skuddene vises. Myrtles sitter på separate beholdere når det er minst 4 blader.

Når voksende fra frøene til planten kronen skal dannes, slik at ved riktig høyde spire trenger prischipat.

Hvordan å transplantere myrt treet?

Myrtle vokser for raskt, slik at transplantasjon er det ofte ikke nødvendig. Men behovet for å gjøre det når det blir overfylt i potten. Transplant anbefales ikke mer enn en gang hvert tredje år. Dette gjøres best om vinteren.

For å gjøre det lettere å fjerne planten fra beholderen, den i et par dager, ikke vann. Deretter forsiktig fjerne tre, holder fat.

For å bedre røttene har slått rot, blir de behandlet med en stimulerende. I en gryte med drenering og ekspandert leire trenger å helle på substratet, og deretter la den Myrtle, og deretter helle bakken og flat overflate. Det må vannes inntil da, inntil vannet kommer inn i tanken. Da plantene ble overført til pritemnennoe sted.

Myrtle blomstrer fra tidlig til midten av sommeren. Blomstene kan være enkle eller terry, være i axils av bladene enkeltvis eller samles i børsten. I utgangspunktet, blomstrer de på toppen av de mest opplyste delen.

Til bloom var vellykket, følger du disse omsorg retningslinjene:

 • ikke klipp myrt tidlig på våren, er det bedre å gjøre det etter blomstring;
 • gir regelmessig lufting blomst.

Hvis jorden under myrt dårlig drenert, det kan provosere rotråte. Også, hvis ikke skikkelig vedlikeholdt anlegget er utsatt for mange sykdommer.

Truende skadedyr myrt - er:

 • edderkoppmidd;
 • trips;
 • Jose skala;
 • bladlus,
 • whitefly.

Regelmessig inspisere anlegget for merkelig utslett eller andre symptomer. Hvis du finner tegn til skadedyr, behandle planten med spesielle midler.

Det bør også huske at de myrt Bladene inneholder giftige komponenter som kan hvis en person har følsomhet forårsake hodepine og kvalme.

Feil for blomst omsorg kan føre til apati og gulfarging av bladene. Pass på at jorda ikke tørker opp, belysning og temperatur var alltid normal, ikke la det gå. Hold styr på hyppigheten av vanning og repot anlegget i tid, hvis det er nødvendig.

Form av omsorg for myrt i hjemmet er ikke så komplisert. Og hvis de holde seg til potteplante vil gi deg fred og glede.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

64 + = 66