Mugg på tapetet

Hvordan kan jeg fjerne mugg fra tapet og vegg under dem (inkludert folk rettsmidler)?

Det er ikke nødvendig å falle inn i depresjon og panikk, ser svarte flekker på veggene, fordi jeg vil fortelle deg i denne artikkelen, hvordan å fjerne mugg fra tapet. Ingen tvil, dette er et globalt problem for mange familier, og det bør ikke bli ignorert.

Kjære og omsorg kone og mor, må du være klar over at muggsopp utgjøre en stor trussel for helsen til dine familiemedlemmer. Deres spores kan forårsake en rekke allergiske reaksjoner, rus, og i tillegg føre til utvikling av kreft. Derfor, hvis du legger merke til selv de små svarte prikker på tapetet, umiddelbart utsette hele virksomheten og begynne å løse dette problemet.

Før du bestemmer deg for å tenke, hvordan å fjerne mugg fra tapet, må du finne ut årsakene til sin forekomst.

Den viktigste faktor for formen er mye fuktighet i rommet.

I sin tur, skjer det på grunn av følgende årsaker:

 • permanent lukket vindu plast og fravær av tilstrekkelig ventilasjon;
 • feil når utfører reparasjoner eller bygge et hus,
 • et stort antall potteplanter i små leiligheter;
 • Overdreven bruk luftfuktere.

Jeg ønsker å gi deg en verdifull råd: før du fjerner mugg på tapet, først fjerne årsaken til fuktigheten i hjemmet ditt, fordi sopp vil dukke opp igjen og igjen.

Så til huset ditt vil ikke lenger vises mold, og du ikke har tenkt på hvordan du fjerner det, må du:

 1. Sørg for god ventilasjon i huset. For å sjekke om det er bra, er det nødvendig å ta en tent fyrstikk eller et stearinlys for å kanalisere ventilasjon. Hvis flammen vil forbli i oppreist stilling, og vil ikke flytte, betyr det at du må ventilasjonen er dårlig. For å løse dette problemet, ta kontakt med bolig og kommunale tjenester i ditt område.
 2. Den forseglede metall- og plastpakninger kan bidra til mugg på bakgrunnen. Hvis du setter ventilene på vinduene for å gi god ventilasjon i hjemmet som kan forhindre forekomsten av mugg.
 3. Strammer å sette sofaer og kommoder til veggen på hvilken farge bakgrunnen anbefales ikke, fordi det er i slike "vanskelig å nå" områder og former for muggsopp.
 4. For ikke å re-skjema på nytt bakgrunnsbilde "svart mønster", og er du ikke forundret over hvordan å fjerne mugg, ofte lufte alle rom. La vinduet være åpent om gangen når du er hjemme, men skaper ikke kladder. Ugress vindusåpningene farge hydrofobe akryl silikonbasert - det hindrer dannelse av mugg og mose på veggene i leiligheten din.
 5. Hvis avstanden mellom panelene dårlig isolert, vil det føre til fukting veggene grundig, og soppen under bakgrunnsbilde, vil du bli gitt etter neste regn alle bygningsmaterialer i ditt hjem kan mates med fuktighet, som vann som strømmer på utsiden av huset. I dette tilfellet, ikke være lat og ta kontakt med bolig og verktøy for å løse dette problemet, altså. A. På egenhånd med det du ikke kan håndtere.

Derfor vår omsorg vertinne, er første skritt for å eliminere disse ulempene! La din mann er lat og ikke vil løse disse problemene, ellers må du ofte fjerne mugg fra din nye tapet og lim dem.

Problemet med mugg i huset er svært alvorlig, uaktsom og bør ikke behandle det som det kunne føre til irreversible konsekvenser for helsen.

Så vær årvåken og kjempe med det så fort som mulig!

Hvis tapet har dukket opp mold, ikke faller inn i en dyp depresjon, damer, for nå skal jeg fortelle deg om effektive metoder for å håndtere dette smertefullt problem.

Jeg skynder meg å advare deg om ikke å skynde å lime over veggen bakgrunns nyinnkjøpte fordi hvis du ikke fjerne mugg fra veggene en dyp, de er en måned igjen vil være pyntet i en "scenic svart mønster".

Vel, vi begynner? første Kjøper gasbind, gummihansker og verneklærBedre ikke å puste den sporer av soppen mold under sin disposisjon.

Alle hadde på seg? Hansker og en respirator er ikke glemt? Så la oss starte:

 1. Fjern bakgrunnen. Det første nådeløst kast den berørte sopp tapet, t. Å. De kan ikke lagres! Mange tror at formen kan fjernes med svamp med såpe, men ikke glem at problemet med sin forekomst "forankret" mye dypere, og tapet i dette tilfellet - det er vår hud, noe som gjenspeiler alle problemene i kroppen.
 2. Stripe overflaten av veggene. Fjern det pusslaget på de deler av tapet på hvilken den dannede formen. Spesiell innsats er nødvendig å gjøre, fordi gipsen er fuktig og litt skadet på grunn av sopp, slik at du kan håndtere det med en metallblad. Nøye glatte de berørte områdene av veggene.
 3. Unn veggene med en spesiell løsning. Det er nødvendig å fremstille en løsning fungicid og oppløse den i samsvar med instruksjoner. Nå i butikker for bygging av utvalget av slike verktøy som kan fjerne mugg fra tapet, er det stort nok. Ifølge ektemannen, Det er den mest effektive "Fitolayn" og "Ksiolat", men etter samråd med en rådgiver, kan du velge den andre, siden prinsippet om handlingen i alle disse midlene er lik. Det er nok å fortynne det med vann, man følger strengt til instruksjonene, og gjelder for de berørte områdene. men Jeg vil råde deg til å behandle hele området, som i upåvirkede områder av soppen kan "sitt" dypt inn i veggen, så det er å "drepe" det umiddelbart, mens han ennå ikke har vist sin aktivitet. Den resulterende oppløsningen skal anvendes i seks timer, og eksperter anbefaler å gjenta denne prosedyren fem - seks ganger for å fullstendig ødelegge formen.
 4. Behandler veggene med antiseptisk løsning. Etter at man har behandlet hele overflaten av veggene av soppdreper oppløsning, vente inntil det er fullstendig tørt og begynne å impregnere hele arealet av et verktøy som har antiseptiske egenskaper. Dette vil hindre utseendet av sopp i fremtiden. En slik primer er solgt i DIY butikker ferdige, så før du bruker den ikke skal bli utvannet. Når du bruker den på en tørr overflate vegger og la i bløt bruker en bred pensel eller spray. Det tar vanligvis opptil seks timer. Først etter fullstendig tørking av veggene kan fjerne restene av mugg og andre forurensninger, og deretter re-behandle hele overflaten av antiseptisk primer.
 5. Pusset vegger og tapetsering. Vel, det er for øyeblikket, som alle har ventet på! Du har sannsynligvis aldri trodd at før du limer ny tapet bør gjøre mye manipulasjon. Disse metodene vil effektivt fjerne mugg og hindre dens ny fremvekst på veggene. Derfor kan du nå trygt fortsette med sin mann til pusset vegger. Etter fullstendig tørking av overflaten rulle ruller og er klar til å oppgradere interiøret. Sannsynligvis, hvis ikke forme på tapetet, ville du ikke snart bestemme seg for en reparasjon. J

Hvis du oppfyller disse anbefalingene konsekvent og effektivt, så kan jeg forsikre dere om at muggsoppen vil ikke lenger flaunt på den nye bakgrunnsbilde. Men, dessverre, antiseptisk behandling av vegger vil hjelpe deg å takle den globale problemet med fuktighet i leiligheten, så før utsmykningen fortsatt gå til den kommunale tjenesten i ditt område og må feilsøke problemer som bidrar til dannelse av fuktighet i huset.

Ikke bare aggressive kjemiske løsninger kan fjerne mugg fra tapet, men også de berømte folk rettsmidler perfekt takle denne "verste fiende" av våre hjem! Nå vil jeg dele med deg verdifulle råd og lite triks som vil hjelpe deg i denne vanskelige kampen.

Vel, kjære venner, huske følgende hemmeligheter og begynner å drepe mold.

Folk middel mot mugg

Hvordan å bruke?

Før veggene i pulver behandlingen, bør du være forberedt den følgende oppløsningen:

 • for hver 5 liter varmt vann oppløses 50 g kobbersulfat, men huske at veggen etter behandlingen kan få en bit av en blå fargetone;
 • Behandle den resulterende løsningen hele veggflate rulle eller kost;
 • vente til det er helt tørt, deretter re-behandle veggen oppløsning av koppersulfat.

Dette verktøyet er også skadelig påvirke muggsporer som antiseptisk primer.

2.Otbelivatel eller klorholdige stoffer

Ved konvensjonell klor effektivt kan fjerne nesten alle mold som er til stede i ditt hjem. Virkestoff-killer er natriumhypokloritt. Det ødelegger effektivt selv når støpeformen og dens sporer.

Men ikke glem at klor er en giftig substans, så før behandling vegger sørge for at rommet kan ventilere. Pass på å bruke gummihansker og en respirator, og gå videre til utarbeidelse av løsningen:

 • i fem liter vann 500 ml fortynnet blekemiddel;
 • bland godt;
 • ved hjelp av en valse eller børste, anvende den resulterende oppløsning på overflaten av veggene;
 • flere ganger behandle Sopp berørte områder;
 • anbefales det å re-gjøre denne prosedyren etter tørking.

Husk at de blandede midler som inneholder klor og ammoniakk, er strengt forbudt fordi ved eksponering til hverandre at de danner den spesielt giftig blanding, noe som kan føre til forgiftning organisme.

Dette folkemedisin er kun egnet i tilfeller der formen er akkurat begynt å dukke opp på tapetet. Ikke bruk såpe som inneholder alkali.

Før behandlingen av veggen, må du forberede en løsning:

 • riststykket 72% såpe og legge den i en bøtte med varmt vann;
 • grundig oppløsning av såpe;
 • ved hjelp av en pensel, gjelder kule såpe løsning berørte områdene sopp vegger, vent i full tørking;
 • Gjenta denne prosedyren flere ganger, For å fullstendig fjerne formen.

4.Stolovy eddik og natron

Eddik, som er i hjemmet til hver familie, er en svak syre som er i stand til å ødelegge soppsporer. Det er ikke toksisk i forhold til den klorholdige stoffer, men det har en ubehagelig lukt. Med hjelp av eddik og natron effektivt kan fjerne mugg fra vegger og hindre dens utseende på bakgrunnen:

 • Påføres rikelig eddik til det angrepne formveggen ved hjelp av en forstøver;
 • Dryss natron grundig det berørte området;
 • deretter igjen spraye eddik. Ikke glem om en respirator!
 • med eddik og natron vekselvirkning er en reaksjon som ødelegger den berørte overflatelaget;
 • ved hjelp av en kniv eller spatel Rent av en pute, og vi rengjøre veggen ved hjelp av sandpapir;
 • for å fjerne formen, blir en slik fremgangsmåte gjennomføres hensiktsmessig flere ganger i uken i en måned. Derfor, vent en liten stund med ny tapet. Takle effektivt bekjempe sopp.

Jeg ønsker å fortelle deg at i tillegg til det ovennevnte, eddik ødelegger effektivt lukten av mugg i leiligheten. Det er tilstrekkelig å behandle de berørte områdene med en svamp eller klut, forhåndsneddykket i eddik.

5.Nashatyrny alkohol, eller ammoniumhydroksyd

Ammoniakk perfekt fjerner mugg fra harde overflater. For å forberede denne løsningen:

 • Bland like mengder ammoniakk og vann, fylle en beholder med en spray;
 • Påfør på områder som påvirkes av støpeformen;
 • la til fullstendig tørr og gjenta prosedyren.

Ikke glem at Ammonium hydroksid er etsende, så jobber utelukkende i respirator og umiddelbart ventilere rommet. Ikke i noe tilfelle ikke blander alkohol og klorinneholdende midler som, i samspill med hverandre, danner de giftige gasser.

6.Perekis hydrogen H2O2

peroksyd har antifungale egenskaper og er et effektivt folk middel for å fjerne støpeformen under tapetet. Dette verktøyet er ikke giftig, kan det kjøpes på apotek. Nok til å behandle dem de berørte områdene flere ganger, og til å la tørke. Men ikke glem at Hydrogenperoksyd har en blekende effekt, imidlertid, ikke bruk i områder som er farget, og ikke bruk vev overflater.

Bruk av disse folk rettsmidler for å håndtere mold, må du jobbe hardt, men likevel trenger disse midlene ikke de aggressive kjemiske egenskaper. Så ikke vær redd for å bruke disse anbefalingene, hvis huset ditt har et barn.

Og jeg vil råde deg til, for ikke å utsette problemet under teppet, fordi soppsporer kan forlate et uutslettelig preg på babyens helse og hele familien.

Mugg på tapetet Hvordan fjerne og forebygge ny forekomst av

På den potensielle faren for mugg har du hørt alt. Men ofte skadelig sopp ser på overflaten av bortskjemt mat eller muggen kjeller rom. Denne fienden kan være overraskende nær veggen eller møbler, selv i en leilighet med en frisk renovering.

Mugg på tapet, synlig for øyet - det er en ytre manifestasjon. Koloni sopp påvirke de indre lagene av stoff og er manifestert når målestokken fenomenet blir farlig form. Fordi bare vaske tapet, prøver å vaske av formen med dem, vil ikke være nok.

De sporer av muggsopp er svært små, de blir luftbårne og er usynlig for øyet. Når partiklene er i en gunstig miljø, begynner de å aktivt å spre seg, og skaper en koloni, som danner svart eller gul-grå belegg på tapet.

Å kvitte seg med en slik farlig for helsen "nabo", forstår årsakene til sin forekomst og kampmetoder. Og ta alle forholdsregler for å forme under tapetet, og på overflaten ikke vises igjen.

Tvister muggsopper begynner å formere seg raskt bare etter å komme inn i et vennlig miljø. De kan bruke år i en inaktiv tilstand, og nok en gang la dem få vite om deg selv. De viktigste forholdene som stimulerer spredning av soppen er:

 1. Kombinasjonen av varme og høy fuktighet. Denne drivhuseffekten fører sporene til å formere seg svært raskt, fange et større område.
 2. Manglende ventilasjon. Massivt dette problemet huseiere ansikt etter installasjon av forseglede plastbokser.
 3. Feilvurderinger i hjem konstruksjon og reparere feil. Hvis ytterligere isolasjon er forskjøvet hjemme "duggpunkt" (et møtested for varm og kald luft) på sin plass fuktigheten kondenserer og danner en sopp. Årsaken til støpeformen kan være slitasje tetning av skjøter i ferdighus.

Før du begynner å slite med en mørk patina på tapetet, må du finne ut hva som var årsaken til sin forekomst og hvordan du kan forhindre at problemet tilbake. Så, jeg fant mugg på tapet, hvordan bli kvitt, hjelpe tips profesjonelle utbyggere.

Lokal eliminering av sopp på veggene

Legg merke til den første lille formen er vanskelige flekker. et problem som ofte finnes når omfanget er allerede skremmende. Ganske store flekker kan dekke vegger og tak, men dette er bare den ytre manifestasjon. Under dekke, dessverre, er bildet enda mer skremmende.

Fjerne store deler av mould vil ikke være mulig uten demontering av materialet. Dersom soppen blir oppdaget på et tidlig stadium av reproduksjon, er det mulig å prøve å fjerne lokalt. Dette vil kreve:

Fukte svampen bør rengjøres tapet en av stoffene. Stanseverktøy i henhold til deres trykk vike. Men før du tar fatt på arbeidet til blandingen bør kontrolleres på et lite synlig område.

Det er nødvendig å arbeide i et vern eller gasbind bandasje. Tvister under håndtering vil bli spredt gjennom luften, og puste dem svært farlig.

Hvis mørke flekker av mugg spre seg til et stort område, er det bedre å ikke prøve å behandle overflaten bare fra utsiden. Under tapet vil være en betydelig del av kolonien, og det definitivt vil ha en effekt. Og hele perioden mellom forekomsten av husholdningen blir puste sporer.

For en fullstendig og endelig fjerning av eksplisitt og skjult mugg bør gjennomføre følgende aktiviteter:

 1. Det er obligatorisk å fjerne den skadede tapet, fange en litt større radius enn det skadede området. Materialet skal kastes.
 2. Ved hjelp av en slikkepott eller annet instrument grundig vaske av skadet puss. Materiale som skal fjernes i lag på lag, inntil den veggflate er lett og tørr.
 3. Ved hjelp av sandpapir for å rense det skadede området.
 4. Være sikker på å behandle veggen antifungal (fungicid) sammensetning. Den kan kjøpes på Biltema. Eksperter anbefaler gjenta behandlingen 3-4 ganger med en pause for tørking (4-6 timer).
 5. Handle veggen påvirket av sopp, antiseptisk.
 6. Gjennomføre installasjonen av utjevning materiale og tapetlim.
 7. Alt arbeid er nødvendigvis utføres ved hjelp av personlig verneutstyr.

For å finne ut hvordan du kan fjerne mugg fra tapet og andre flater, er det mulig å minnes de dekontaminering aktiviteter utført på sykehus. Eksponering for ultrafiolett lys ved hjelp av en kvartslampe hjelper å bli kvitt soppen.

For å utføre arbeider bedre i sommermånedene, eller pre-tørke veggen med en hårføner bygningen. Våte materialer er mindre mottagelig for, og er alltid en fare for at det berørte området ikke er helt fjernet.

Forhindre gjeninntreden

Ved hjelp av spesielle og tilgjengelige verktøy for å kunne eliminere selv store sentre for smitte av sopp. Så, er arbeidet fullført, hell ødelagt formen på tapetet, hva du skal gjøre for å farlig plakk ikke dukket opp igjen?

et sett av tiltak som skal treffes for å hindre kontaminering av lokaler:

 1. Juster vinduet ventilasjon. Dette er den viktigste betingelsen. Luft ut rommet i all slags vær minst 3 ganger om dagen.
 2. Vindu skråninger å male en hydrofob (vannavstøtende) blekk.
 3. Sjekk mekanisk ventilasjon. Burning kamp for å få panseret åpningen. Hvis flammen ikke avviker, kan du kontakte den aktuelle tjenesten.
 4. Ikke legg møbler opp mot veggen der den tidligere nevnte utseendet av mugg. Air må sirkulere fritt.
 5. Under matlaging inkluderer panseret over komfyren. Dampen kondenserer på veggene, kan være en katalysator for utviklingen av kolonien.
 6. Hvis merket utfallende fuktighet gjennom leddene av veggene (dette er spesielt merkbar under kraftig regnvær) bør umiddelbart kontakte den aktuelle institusjon.

Årsaken til formen i leiligheter i de første og siste gulv kan blø vann fra vaskerommet. Kjeller og loft bør evalueres og tørr.

Å kvitte seg med faren for mugg en gang for alle, bør ikke bare ta skritt for å fjerne den, men i fremtiden for å unngå tilbakefall. Bare allsidige effekter og konstant overvåking vil bidra til å rense veggene og rommet luften fra skadelige sporer.

Kopiering og duplisere materilov forbudt.

Mugg på veggene og tapet: befrielse i 2 trinn

 • Trinn 1: eliminere årsakene til høy luftfuktighet
 • Trinn 2: fjerne mugg og sopp
 • Hvordan du kan beskytte ditt hjem fra mold i fremtiden

I leiligheten dannet mugg på bakgrunnen? Hvordan bli kvitt det en gang for alle? Først må du forstå hvor det kommer fra. Mold fremkommer som et resultat av modningsmuggsporer øvrig i små mengder at de transporteres av luft med støv. Ideelle forhold for utvikling av disse soppene er høy luftfuktighet og dårlig provetrivaemost.

Trinn 1: eliminere årsakene til høy luftfuktighet

Før du bestemmer deg for hvordan du fjerner mold, er det nødvendig å finne og eliminere årsakene til høy luftfuktighet. De har identifisert en rekke:

 • Mangel på ventilasjon og nye vinduer sverhgermetichnye forårsake høy luftfuktighet i rommet.
 • Mugg på tapet oppstår på grunn av feil når de bygger et hus eller reparere feil.

Det bør gjøres klart at sopp er en trussel for mennesker. De kan bli en årsak til rus, allergi og med kreft. Derfor merke noen tegn på infeksjon, umiddelbart videre til aktiv kamp.

Trinn 2: fjerne mugg og sopp

Hvis du har tenkt å bare vaske tapet fra formen, venter på å bli skuffet. Med gammel tapet må være farvel for alltid. Men utskifting av tapet kan ikke beskytte mot forekomsten av nye foci av soppen. Grunnen til dette - dannelsen av mold under tapet på veggen.

Konflikter spiser inn i selve konstruksjonens vegger og føre til at utseendet av flekker av mugg. La oss se på hvordan du skal vise formen. For å gjøre dette trenger du: en svamp, spatel, sandpapir, hansker, masker, antiseptisk løsning, er løsningen å fjerne mugg.

Så, for å starte helt kvitt veggene av tapet. Ved hjelp av en spatel renser områder påvirkede støpeform. Løs puss (en slags svart masse) må fjernes fullstendig. Deretter forsiktig, ved hjelp av sandpapir renser vi den infiserte stedet. Til slutt behandle hele veggen fungicide løsning. Etter fem eller seks timer gjenta denne prosedyren. Eksperter anbefaler å gjennomføre denne prosessen fire eller fem ganger. Gruntuem veggflate antiseptisk løsning. Etter det, fortsetter vi til gips. Shpatlyuem vegger og stikker et nytt bakgrunnsbilde. Forresten, feil forberedelse veggen før du limer tapet, er det ofte årsaken til formen.

Video: en fremgangsmåte for å fjerne svartsopp "hvithet"

Hvordan du kan beskytte ditt hjem fra mold i fremtiden

Nå la oss se på hvordan du kan beskytte ditt hjem fra en ny fremvekst av mugg.

 • Den vanligste årsaken til spredning av mugg anses å være utilstrekkelig ventilasjon av rom. Sjekk utkastet i sin luftekanaler ved hjelp av en tent fyrstikk. Dersom en match flamme ikke avvises i kanalen side, er skyve fraværende. For å løse dette problemet, må du søke til distriktet verktøy.
 • En annen årsak til dårlig ventilasjon kan økes tettheten av plast vinduer. Monter ventilen i ventilasjonsvinduet, kan du gi en frisk lufttilførsel. Ikke plassere møbler nær veggene, som er dekket med tapet, som det er i slike lukkede steder det er mugg.
 • Å tapet ikke vises under formen, bruker hyppig lufting av rommet. Ventiler og vinduer i huset er bedre å bli åpnet periodisk for en kort periode. Ønskelig dørstolper embrasures hydrofobe fargeblekk.
 • Dårlig isolasjon gap mellom paneler, øket fuktighet i byggematerialer og andre vedlikeholds mangler kan også forårsake fukt- og muggdannelse. Normal regnet sildret ned ikke av takrenner, men direkte på ytterveggen av huset kan føre til det å bli våt gjennom. I slike tilfeller ber stuen kontoradresse disse problemene.

Lasting.

 • Copyright © 2014-2017 | | Bygging og reparasjon

 • Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  61 − = 53