Montering av sandwichpaneler på tak

Tak fra sandwichpaneler - installasjon av teknologi

Sandwichpaneler er ganske sterke strukturer. Deres lastbærende kapasitet er i stand til å tåle lasten under snøen opp til 150 kg per kvadratmeter, som for vindkraft - opptil 48 kgf / m 2. Dette resultatet kan oppnås takket være tilstedeværelsen av stivere, som ligger i det beskyttende metallaget og har bedre ytelse i forhold til vegganalogene. Designet gjør at du kan sikre en effektiv drenering av vann fra taket.

Sandwichpaneler har i utgangspunktet utmerket varmeisolasjon. Derfor er det realistisk å bruke materiale til bygging av gjenstander i enhver klimasone i vårt land. Derfor er taket av sandwichpaneler i stor etterspørsel blant utviklere av ulike nivåer.

Ikke start arbeidet med å forbedre taket på "smørbrød", uten å ha lest på forhånd med detaljert informasjon om panelene. Du bør kunne skille mellom følgende parametere:

 1. Type paneler.
 2. Størrelser av plater.
 3. Utvalg av profiler.
 4. Type veikryss.
 5. Antall og plassering av feste noder.
 6. Den nødvendige mengden materiale for varme og vanntetting.

Taktekking fra sandwichpaneler - hva å vurdere

Takhellingen skal være minst syv grader (1:10). Som praksis viser, i noen situasjoner, kan takpanelens helling være minst 5 grader.

 1. Hvis den minste skråningen på rampen opprettholdes, skal konstruksjonen ikke ha skjøtekontakter. Det er viktig å forsegle den indre låsen ved å bruke absolutt ikke-herdemiddel. Ideell for silikonforsegling. Jo mindre trinnet på løpene, desto høyere er den totale lagerkapasiteten til det fremtidige taket.
 2. Ved en helling på mer enn 15 grader ved overhenget ved endenes ende, er det nødvendig å montere hjelpestopp - dette er nødvendig for å minimere risikoen for at de skyver nedover.

Ifølge teknologien anbefales det å bruke sandwichplater i størrelsen mindre enn ti meter. I dette tilfellet er det mulig å heve materialet på taket uten skade. I tillegg til dette er sannsynligheten for tap av de opprinnelige takegenskapene helt eliminert ved plutselige temperaturendringer.

Det er ønskelig å opprettholde trinnet av løp på et nivå på to meter.

Sandwichpaneler leveres til taket med en spesielt utstyrt gaffeltruck. Capture kan være mekanisk eller basert på suckers. Sistnevnte metode er egnet for enhver tilnærming til montering av smørbrød.

Det er viktig å merke seg at beskyttelsesfilmen må fjernes uten å lykkes, når det gjelder sikring av sugene med en travers.

Paneler i enhver bygg butikk selges med en beskyttende film. Før arbeidet påbegynnes, må det fjernes fra innsiden (et blått belegg). Det er ønskelig å fjerne den ytre filmen etter at alle installasjonsprosessene er fullført.

Materialet er kuttet som følger:

 • Skjæring er gjort på spesielle stativer med en myk filt eller skum base;
 • Vurder beleggetes følsomhet for å øke temperaturen. Bruk derfor fintandede kluter under kutting.
 • Saks av en manuell type (stor) er ideell for kutting av tinn;
 • Etter hvert trinn av kutting eller boring, fjern rester av metallbrikker - du må gjøre dette etter hver operasjon nøye nok for ikke å skade belegget.

Feste smørbrød på taket

Paneler er festet til en støttestruktur, hvor materialet kan være:

Arbeidet bruker en spesiell type selvtakende taktype, som er laget av karbonstål.

 1. Lengden er 12,5 mm.
 2. Tråddiameteren er 6,3 mm i området under heksen.
 3. På bunnen av skruen er diameteren 5,5 mm.

Bruken av slike selvuttakende skruer eliminerer helt behovet for hull i hullene i panelene. Lignende produkter i moderne byggeforretninger leveres med 19 mm skiver og EPDM-type tetninger. Skruer anbefales å skrues med en skrutrekker. Dermed kan du ikke bare få en pålitelig feste, men også en utmerket tetting av hullene.

Alle monteringselementer er plassert vinkelrett i en vinkel på 90 grader - dette er en svært viktig tilstand som må observeres. Ikke trykk vaskemaskinen sterkt for tett til metallet.

Beregningen av antall skruer utføres basert på følgende data:

 1. Sort av objektet.
 2. Arrangementet av panelene.
 3. Sannsynlig vindlast.

Teknologi for arbeid med sandwichpaneler

Vi tilbyr deg i trinn for trinn å gjøre deg kjent med funksjonene ved takrealisering ved hjelp av sandwichpaneler:

 1. Monter platene i rader. Hver rad skal starte fra overhenget og rettes ikke langs taket, men mot åsen (dvs. oppover).
 2. Den første platen på rad skal umiddelbart danne overhenget.
 3. Det andre panelet er avskåret i det overlappende området og bearbeidet med et tetningsmiddel. Så er det festet til støtten, så vel som til den første platen.
 4. Når installasjonen av første og andre rader er fullført, kan interpanelfestet startes. Den tredje raden skal også begynne på bunnen av overhenget og fortsette å arbeide i samme rekkefølge.
 5. Installasjonen av ekstraelementer må ledsages av behandling av alle kontaktpunkter av tetningsmidlet.

Gjennomføringen av tverrsnittet skal utføres med en overlapping:

På toppanelet nedenfra blir stålmantelen kuttet av mengden av lapping med den medfølgende fjerning av isolasjonslaget.

Toppprofilen, som ligger nederst på platen, påføres med silikonforseglingsmiddel. Etter alt dette er panelet festet til rammen og i enden er platene festet med skruer.

Lengdeflater er laget etter at platen festes til rammen. De er koblet til ved hjelp av spesielle tilkoblingslås. Før du legger "sandwich" i sporene, påføres et silikonforseglingsmiddel.

For å oppsummere bemerker vi at implementeringen av taket på sandwichpaneler ikke er noe komplisert. Selv en nybegynnere kan klare installasjonsarbeidet - det er nok å ta hensyn til alle ovennevnte øyeblikk og gjøre alt i henhold til teknologien. I dette tilfellet er det enkelt å lage et tak laget av sandwichpaneler.

Hvis du ikke vil ta risiko og har lite kunnskap om konstruksjon, så be om hjelp fra spesialister. Dette vil spare deg for penger og dine egne nerver.

Montering av sandwichpaneler på tak: vi vurderer i detalj

Installasjon av takpanel sandwichpaneler er en enkel måte å lage tak på. Men påliteligheten og holdbarheten er helt avhengig av overholdelse av regler for transport og teknologiarbeid.

Ifølge spesifikasjonene avklipt minimal helning taktekking sandwich-paneler er 5 °, men, forutsatt at belegget er laget av faste paneler uten skjøter langs lengden og på toppen er anordnet ikke vinduer eller andre strukturer som bryter integriteten av toppbelegget. I andre tilfeller må den minste hellingsvinkelen være minst 7 °.

Hvis du velger typen takkonstruksjon og vinkelen på skråningen, bør du være oppmerksom på klimaet i byggområdet. Hvis nedbør ofte faller ut, anbefales det å lage taktak under et sandwichpanel med en skråning på minst 40 ° - i dette tilfellet vil regnvann ikke ligge på leddene. I regioner med tørt varmt klima er det beste alternativet et tak med en skråning på 7-25 °.

Det bør umiddelbart tas i betraktning at et bratte tak krever mer takmateriale.

Hvis skråningen er utilstrekkelig, vil taket stagnere fuktighet, noe som påvirker vanntettingen av leddene på panelene. I perioden med tining og frost, kan det oppsamlede vannet, omvendt til is, skade det ytre beskyttende lag av panelet og begynne å ødelegge metallet av skallet.

Minste helling av taket fra sandwichpanelene krever ikke bruk av ekstra festemidler når du monterer materialet på bærende konstruksjoner laget av tre, armert betong eller metall. Hvis sandwichpanelene legges på en konstruksjon med en helling på mer enn 7 °, er det nødvendig med en ekstra tilkobling.

Verktøy og materialer for installasjon

Montering av taket på sandwichpaneler krever beskjæring av materialet, feste det og tette skjøtene. Skjæremateriale kan utføres:

 • Electroscissors;
 • liten tann sag for kald kutting;
 • stasjonær maskin med en sirkelsag.

Bulgarsk med slipeskive eller verktøy for varm kutting kan ikke brukes. Oppvarming av skjærestedet vil føre til deformasjon av panelet, skade dets dekorative beskyttelseslag, som til slutt vil føre til korrosjon av materialet.

For å transportere sandwichpanelene fra sted til sted uten å risikere skade på overflaten, anbefales det å bruke et mekanisk eller vakuumgrep. På steder der grippen er installert på panelet, fjern beskyttelsesfilmen fra panelet.

Festing av takpanel sandwichpaneler utføres med lange skruer laget av rustfritt eller karbonstål, utstyrt med skiver og tetningselementer. Tetninger laget av syntetisk gummi (etylen-propylen-dienmonomer, EPDM) er nødvendige for å forsegle festepunktet. Lengden på skruene avhenger av tykkelsen på panelet og materialet til strukturen som det er festet til. For å vri skruene, brukes en elektrisk borer med en hastighetsregulering eller en skrutrekker.

Ikke fest festene - dette reduserer levetiden. I tillegg kan en "konisk" skrue skade panelet.

Det er viktig å bestemme riktig antall festemidler riktig, med tanke på det:

 • vindbelastning på objektet (avhenger av høyden og plasseringen av beliggenheten);
 • objekttype (lukket / åpen);
 • i hvilket område av taket er det vedlagte panelet (de ekstreme panelene er mest utsatt for vindbelastning);
 • Bæreevne av ett festeelement.

For nøyaktige beregninger anbefales det å konsultere en spesialist.

Forbindelser mellom panelene må være forseglet. Ikke la hull i langsgående ledd.

Slik utfører du riktig arbeidet, kan du lære av videoinstruksjonene:

Uavhengig av takets vinkel, er de langsgående leddene forseglet med et spesielt tape (for eksempel Abris Lb 10x2), eller silikonforseglingsmiddel. Forseglingstape er også nødvendig når man monterer sammenheng med vertikale strukturer.

Funksjoner av takbelegg

Sandwich-paneler - enkel montering i et materiale som er egnet for det arrangement av taket. Produsenter har et bredt spekter av paneler, har forskjellig formål, størrelse, styrke, fyllstoff. Som isolatoren kan benyttes:

Platene har en forholdsvis lav vekt, og på samme tid kan fungere som et avsluttende belegg og isolasjon. Den høyeste isolasjonsytelse i sandwichelementer med basaltull.

I den tynne metallplater av kroppsfeltene er dannet, påføres dekorative og beskyttende polymerbelegg. Dette gjør det mulig å male paneler i forskjellige farger og for å beskytte metallet mot korrosjon.

For å hindre skade på det beskyttende lag, installasjonsinstruksjonene tak sandwich-paneler som kreves for å følge visse regler:

 • ikke bruke varmt og slipende skjære;
 • beskyttende film på undersiden av platen skal fjernes umiddelbart før montering av elementet, og på toppen - ved å montere den ende av belegg;
 • metallspon som dannes under skjæringen av materialet umiddelbart og omhyggelig fjernet for å sikre at det ikke blir ripet polymerlaget;
 • i ferd med taktekking arbeid på taket av den eneste tur i sko med myke såler.

Sandwich-panel når de lagres utendørs, skal være beskyttet mot regn, støv og vind. Materialet legges på et plant solid underlag, for å unngå dens deformasjon.

Monterings taket sandwichpaneler utføres under visse betingelser:

 • Vindhastigheten bør ikke overstige 9 m / sek, som platene har en forholdsvis lav vekt på et betydelig overflateareal .;
 • arbeidet ikke utføres i regn, snø eller tett tåke;
 • hvis ikke gitt kunstig belysning ved skumring installasjons stopper;
 • forsegling av de langsgående skjøtene mellom sandwichpaneler utføres ved en temperatur over 4 ° C.

Før du starter taktekking bør være:

 • tro utforming, til dens samsvar med utformingen og installasjon kvalitet, eliminere de detekterte defekter, og forskjeller;
 • sjekke samsvar løyper, labanker og andre strukturelle elementer i prosjektet;
 • sjekk kjører på flyet, som skal festes til platene;
 • forberede verktøy.

Sandwich-paneler er stablet på tvers av bærebjelker som er anordnet parallelt med takfot. Jo mindre trinnet å stille løper, blir bæreevnen høyere montert taktekking. Dette gjelder spesielt for tak med en svak skråning i regioner med høy snølast. Men i alle fall, bør avstanden mellom kjøringer ikke overstige 2 meter.

Dersom takvinkel av sandwich-paneler er større enn 15 °, for å sette i takskjegget ytterligere stopp til panelet ikke er skjøvet ned.

Mount taktekkingsplater fra mest bekvemt, betyr en lengde som ikke overstiger 10 m. For det første er det lettere å løfte taket, og for det andre, i dette tilfelle den nedre sannsynligheten for forekomsten av termiske deformasjoner under driften av taket.

Sandwich-paneler er montert på toppen av den varmeisolerende og vanntette lag. Som en varmeisolator enklere å bruke mineralull. Før installasjon av panelene blir testet i vater horisontalt løp, og tilstanden støtter av tre, metall eller betong. Du må fjerne rust, mugg og andre lag. I treet stengt opp sprekker i betongen oppløsning zaravnivayutsya hulrom. Leddene av elementene fra hvilke rammen er laget, må forsegles. Trekonstruksjoner behandles ognebiozaschitnym sammensetning, og metall - korrosjon.

Trinn ordning bærende rammeelementer må oppfylle størrelsen på panelet.

ramme spennvidde må innstilles slik at panelet kan monteres i to inches fra kanten, og har en støtte for festing av skjøter av panelene.

Den ønsker å jobbe i en respirator, hvis isolasjonen panelet er mineralull. Ved løfting av panelene på taket ikke kan sette dem på låsen, for ikke å deformere det.

Taktekking sandwichpaneler montering teknologi instruerer begynner å legge materialet med den nedre vinkel av taket (noen). Deretter er platen montert i vertikal retning. Husk, i så fall er det lettere og mer økonomisk å utføre arbeidet flyt av materialet.

taktekking sandwich panel installasjonsteknologi

For en enkel og pålitelig konstruksjon av taket med hendene brukes sandwichpaneler med galvaniserte profilerte elektroder. Dette belegget har en avstiver i form av et trapes og derfor teksturen av det samme fyllstoffet. Uavhengig montering av taktekking sandwich-paneler er mulig selv for kompleks form av taket. I dette tilfellet, må du få spesielle håndteringsinnretninger og løftemekanismen. For eksempel, en kran eller en klemme.

Vilkår for byggingen av taket av sandwich-paneler

Uansett form taket av følgende vilkår må være oppfylt:

 • en gradient på 5 grader eller mer til et kontinuerlig belegg,
 • Tak med integrert lys / takvinduer helling er 7 grader.

Teknologisk panel layout diagram som fremgår av utkastet hjemme (i forklarende memorandum). Dokumentasjon omfatter dimensjonale data plater, deres antall, type og plassering av festemidler, knop tegninger.

Monteringsplater for løfting og bæring

For montering av takplater av sandwich-byggeplassen er nødvendig for å tilveiebringe spesialutstyr som løfte gripere som ikke vil skade det øvre lag av plater. For eksempel:

 • med filt eller gummibelegg,
 • med sugekoppene.

Moderne bygg foretrekker det andre alternativet.

denne type tak mount teknologi har sine egne særtrekk. Dermed blir behovet for å bygge ikke-standard hest, og supplere den med konfigurasjonen av den indre bar. Mellom de motstående plater, apex, vil være et fritt rom. Det må fylles med skum. Det var hennes, kuttet etter tørking, bør lukke polyuretan pakninger, som er festet plater (lim).

Dermed vil det bli opprettet:

 • pakninger, opprette en profil,
 • prikonkovaya stropp,
 • mønet lekte.

Tips: avstand mellom sperrene av taket skal være lik bredden av sandwich-paneler. Denne tilstanden vil hindre klipping og montering av plater som vil gjøre et minimum av materiale.

Arbeidet vil begynne med legging av bunnplaten og dens feste til den ytterligere bjelke holder opp takbjelkene (lengde). Den bruker en av de to stable ordninger:

 • fra bunnen opp (vertikale rekker er dannet fra venstre til høyre)
 • horisontale rader fra venstre mot høyre.

Hva vil være installasjon av en bestemt ordning for bygninger - som er fastsatt i konstruksjon dokumentasjon. På hvert trinn, den følgende monterings taket sandwich-paneler til bjelkene og ikke til andre bjelker. Installasjon av ryggen er ikke gjennomført.

For pålitelig forsegling ende forbindelse av fuger i plater anvendt tetningsmasse. Denne teknikken vil unngå kuldebroer, gi god isolasjon og god kvalitet montering av taket.

Viktig: Silikon tetningsmiddel må ikke inneholde i sin syrer sammensetning, eller metall korrosjon vil inntreffe, ødeleggelse av belegget.

Når løftemekanismen tar panelet til monteringsstedet, med sin underside er det nødvendig å fjerne den beskyttende film. Dette kan gjøres fra hele overflaten eller bare i en del av platen, hvor det finnes en tilkobling og festing. For å løfte og mateplaten 2 benyttes fangst snarere enn en, selv om den sandwich-panel kort. Dette sikrer en jevn passform uten forvrenger.

Sekvens av festing av sandwichpanel:

 • Tre plater rotere ved skruen i taktekking kjørt gjennom en bølge fremspringende ribber;
 • avstand fra kanten av den første plate før skruen er 50 mm, ikke mindre;
 • Indre plate arrangement (ikke ekstrem) er tilstrekkelig til å løse 2 skruer.

For arbeid bruke stålskruen med pakning laget av syntetisk gummi. Dokken 2 Place panelene bedre styrke metallavskjæringer trapesformet, å repetere formen av profilen.

Tips: for installasjon av taket med hendene trenger en sterk skrutrekker. Det er derfor bedre å velge en elektrisk verktøy, ikke et batteri. Det er også nødvendig for å sikre tilførsel av elektriske kabler for å levere strøm.

Skruene skal inkluderes i løp i en vinkel på 90 grader. Den minste forskyvning mount ekskludert. Samtidig på metallprofilen bør ikke være bulker, det vil si, du kan ikke vri skruen.

Hvordan ikke å skade overflaten av sandwichpaneler?

Slik lagrer du en ny type profil og for å sikre tilkoblinger elementer følgende installasjons vilkår må være oppfylt:

 • skive skjæring blir utført på metall saks (manuelt, elektrisk eller manuell) sirkelsag;
 • sperrer må være rene, rangert på disse prosessorene umiddelbart fjernet;
 • låsefremspringet av den foregående panelet skal gå inn tett inn i hulrommet platen følgende;
 • ansatte bedre å gå på taket i sko med myke såler, eliminerer skrape av metallbelegget.

Monterings paneler med rebated lås

I motsetning til Tak-låsebryteren (overlappende) Platene kan være falset forbindelse. En slik låsing gir en plan takflate: ingen ribber som tjener som en trapesformet bølge. I dette tilfellet, er taket av sandwich-plater for enkel montasje skru skruene inn i en flat overflate. Plasserer vedlegg som spesifisert i konstruksjon dokumentasjon.

Vær oppmerksom på at falset langs (liggende eller stående) kan ikke fullstendig utelukke inntrengning av fuktighet under ekspansjon av metallet fra høye temperaturer. Det er derfor ved valg av type av falsforbindelsen er bedre å gi preferanse til dobbel lås (liggende eller stående). I dette tilfelle forblir den festeplatene teknologi som ligner ensartet lås, men risikoen for pakningssvikt reduseres.

Etter legging flisene må gjøre følgende:

 • konstruksjonen av de indre rygg strimler,
 • fylling butt panel hull med skum,
 • utenfor ryggen 2 tilstøtende plater montert prikonkovuyu bar,
 • Slutt (ytre) stropp - rille - kroner tak.

I konklusjon: Hvis du bruker sandwichelementer med mineralull, er gapet fylt med det samme materialet, men ikke skum. For drenering enheten må gis mellom lamellene overheng spesielle kroker. Disse rennene er festet.

© 2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

− 2 = 3