Metalliske trapper med hendene

Hvordan lage en metall stige i henhold til tegninger med sine egne hender

Hvordan lage en metall stige med hendene? Det er spørsmålet spurt av mange mennesker som har bestemt seg for ikke å gi byggingen av sitt reir på nåde av arbeidere, fagfolk, og for å gjøre alt selv. For det første, et palass bygget med dine egne hender, kan du vise frem til pensjonsalder. Dernest legenden om forfedrene som bygde huset, er sikker på å bli overlevert fra generasjon til generasjon!

Det eneste du må være i stand til å sove fredelig og ikke være redd for at stigen ikke vil opprettholde alle de oppgaver til det forventninger og plikter, er det bare mulig i tilfelle at alle arbeidene er utført kvalitativt, spesielt, vil stor oppmerksomhet må betales til beregninger, tegninger og forberedelse for bygging. Kanskje stilen på huset allerede er valgt, og under det den perfekte metall stige.

Hvorfor var hun - metall stige?

Så, for å starte byggingen av trappen, er det verdt å vurdere hva den beste ville være skjelett trapp, spesielt, med en metallramme. Det er holdbar, pålitelig og sterk. Metall trapper også er forskjellige, kan være skjult under rammen finér, og du kan forlate metall som en del av innredningen. Forresten, i form av metall trapper er utrolig gunstig for design, de tillater fantasien til å slå til fulle: du kan spille med svinger og vinkler. Plus, alle metallstativ - fra en persons vekt på hva en tung skåret rekkverk av myr eik hundreårsjubileum eksponering.

Hva er metallrammer?

 • En stringere (support plassert i midtfasen).
 • På kosour (stadium er montert på en bærer).
 • På strengen (støttetrinnet side).
 • Og skinner (ikke ramme er montert på det stadiet av spesielle bolter til veggen).
 • Skrue (søyle - søyle i konstruksjonen av midten).

Hvis budsjettet er begrenset, det er verdt å betale oppmerksomhet til de skjulte skjeletter. Skjulte eller lukkede ramme innebærer at rammen ikke vil bli sett, den er lukket i trinn. Cheapness oppnås på bekostning av utseendet: skjønnheten av slike rammer er ikke annerledes, og materialet for dem - billige kanaler med hjørnene. Of course, til tross for prisen, vil en form for design være pålitelig, viktigst av alt, få din styrke riktig. Men det er viktig for alle, selv de sinnsykt dyre trappene - og vi skal snakke om litt senere.

Når penger ikke er et problem, kan du tenke på en åpen ramme, som etter installasjon trinn og rekkverk enameling - slike rammer er veldig karakteristisk og moderne, selvfølgelig, hvis sveisene er laget svarschikom- "gullsmed" med mange års erfaring. Generelt er det et godt alternativ når du trenger en letthet og luftighet i stil med huset.

Vi gjør metall stige med hendene

Hvis du føler potensialet i sveiser eller sveising med ferdigheter på elementært nivå - for å gjøre sveiset arbeidskraft stige vil ikke være!

La oss ta som utgangspunkt odnomarshevy alternativ. Vi trenger to ingredienser: vinkler og kanaler. Pluss sveise maskin som en saus til hele retten. Oppskriften er som følger:

 1. Sveise en ramme av U-profiler;
 2. På sideflatene er sveiset hjørner;
 3. Setter trinn:
  • Du kan sette dem i hjørnet, så det er helt lukket under scenen.
  • Dowar mulig til hjørnene av enda to stykker, slik at de danner en ramme, i hvilken steget og passform.
  • Ingen forbyr sveis stadium av jern, selvfølgelig, arket. Mer bør være sikker på å gjøre en grundig feie av alle sveiser med en fil for å fjerne ekkel Burr, som kan være svært usikre, til det samme, og de ser lite attraktiv.
 4. Gruntuem høyt stige løsning mot rust og maling i en favorittfarge.

Det finnes en rekke ulike alternativer for bygging av sine metall stiger, men vi avgjort på den enkleste av dem, en perfekt metall, kan du finne din egen.

Deretter fortsetter til de viktigste: beregninger og tegninger. De er viktige fordi For sikker drift. Ingen ønsker å bli skrudd fast til en stige, som hadde investert penger, tid og sjel.

Krav til trapper fra materiale

 • Den minste bredde - ikke mindre enn 900 mm.
 • Konstant skråning trapp.
 • Kraftig beskyttelsesskinne, som tåle en belastning på 100 kg.
 • Dybden av trinnene på 270 mm.
 • trinnhøyde på ca 170 mm + - 10 mm.

For å beregne den anbefalte bruk av et spesielt dataprogram som kan lage en 3D-modell, og enkelt endre noen av parameterne og elementer, og derfor skape en nesten drøm stige. I tillegg er maskinen umiddelbart og forberede alle nødvendige tegninger og beregninger.

Men dersom teknikken ikke ønsker å være venner, er det mulig å takle deres eget hode og hender. Beregning lage et eksempel de samme trappene, rett odnomarshevoy.

 1. Målinger. Det er nødvendig å kjenne avstanden mellom begynnelsen og enden av trappen til første etasje gulvnivå (a). krever også høyden mellom gulv av de første og andre etasje (b). Den optimale vinkel - 30-45 °.
 2. Lengden av trappen blir beregnet som hypotenusen i en rettvinklet trekant, er kvadratet av hvilke lik summen av kvadratene av benene, som vil være kjent fra den lange etter målingen.
 3. Valg av antall trinn, basert på den tillatte størrelsen. Deretter, ved å bestemme mengden og dybde overheng (deltrinn som henger over det foregående).
 4. Dimensjonene er innhentet, vil vi beregne den nødvendige mengden av materialer og gå til bygging markedet!

Ved første øyekast virker det som noe vanskelig i byggingen av trappen er ikke - faktisk må være veldig forsiktig og ryddig, for å gjennomføre sveisearbeider virkelig effektivt, fordi det er en garanti for langsiktig drift.

Metallrammen er svært lite krevende, og når hovedbyggearbeidene er ferdig, kan det være dekorert med ulike materialer: tre, fliser, rustfritt stål. Dermed vil trapp ser veldig presentabel.

Det viktigste argumentet i favør av trapper, laget med sine egne hender, er det fortsatt bygningen effektivitet. En hevet slik at pengene kan bli brukt på andre aktiviteter, som for eksempel reparasjon og utformingen av rommet.

trapper produksjonsteknologien av metall med hendene

Fremstillingsprosessen av metall stiger kan innebære bruk av ulike materialer, for eksempel profilrørene. Dette gjør design med mange fordeler, men det fungerer i dette tilfellet ledsaget av stor innsats.

Egenskaper av metallrøret fra stigen

Beskrevet stiger - den mest akseptabelt alternativ for interfloor innendørs områder, idet sistnevnte kan ha et helt annet formål, for eksempel private eller kommersielle. Bruk formede rør kan være å lage en vindeltrapper. Uansett utformingen hadde ingen stige, vil det ha styrke og pålitelighet. Rammen vil være basert på røret, som kan plukke opp avsnitt uavhengig av hverandre. Men det vanligste er produkter med korset 60x40 mm i denne forbindelse. Dersom produksjon av metall trapper prosessen vil bli utført med rør som ikke har slike imponerende parametre, vil utformingen ikke har pålitelighet, men overskredet denne figuren du gjør det for tungvint.

Produksjonsprosessen omfatter festeprofilrørene i hver marsj i par, og bare da kan løse trinnet stigerørene selv, noe som kan være laget av hvilket som helst materiale, inklusive metall. Imidlertid vil hele systemet i dette tilfellet få betydelig vekt, og utforming vil gi økt trykk på fundamentet. For å eliminere dette fenomen, er det mulig å anvende som et materiale for de tre trinnene.

Pros stiger profil

De som fortsatt ikke har besluttet om å starte produksjon av metall trapper prosess for hjemme eller på kontoret, er det verdt å vurdere noen av fordelene med slike design til de som er produsert ved hjelp av andre materialer. En av de viktigste fordelene er dens lange levetid. På arbeid du ikke trenger å bruke mye penger, siden teknologien ikke innebære bruk av ekstra utstyr. Videre, for å fullføre opprettelsen av produktet vil på kortest mulig tid, så kan du straks fortsette med installasjonen.

Fremstillingsprosessen av metall stiger i tilstrekkelig grad enkel, likevel gjør det mulig for en unik form spiler og støtter. I tandem ulike dekorasjoner kan brukes med disse systemene. Innhold stigen kan likevel være metoden for flekker pulvermaling, vil det passe perfekt det inn i det indre. Dersom det er et behov for å lage en konstruksjon med rette demonstrasjoner, vil det gi rammen rettvinklede svinger og 180 °.

Før prosessen med fremstilling av stiger av metall med hendene, er å analysere styrken av basen på hvilken det er ment å utføre installasjonen, ettersom konstruksjonen vil ha en betydelig vekt, selv med betingelsene for bruk av tre trinn. Men hvis trinn er laget av metall, da for deres fremstilling kan anvendes formede rør, hvis tverrsnitt er lik 50-75 mm. For å eliminere virkningen av vibrasjon, redusere stativ i spenn, eller rettere sagt, deres lengde. Før fremstilling av metall stige, er det nødvendig å fremstille en sveisemaskin.

Works bør starte med merking og skjæring av materialet, så kan du lage en ramme for sveising trinn. I neste trinn skal utføres støping og montering av forsterkere trinnene. Nå hjørner er sveiset til fremgangsmåten, og, etter at elementene er forsterket ved hjelp av sveising til hverandre.

Hvis du tenker på hvordan å gjøre stigen av metall i andre etasje med hendene, er det best å gjøre det lettere. For dette formål, som carcass rør kan brukes, og som materiale for trinn - solid bjørkefinér. Det er ofte foretrukket furu, av den grunn at den har en mindre imponerende pris og utmerket holdbarhet. I tillegg vil bjørk ikke spenne når miste fuktighet.

Opprinnelig å være bestemt antall trinn og deres innstillinger. For skrotten rør må brukes, er det tverrsnittet som begrenset parametere 100 x 100 mm, og krever området 40 x 40 mm. Det anbefales å skifte ut røret kanal, som det har en imponerende stivhet og ikke skaper en vibrasjon effekt ved mekanisk påvirkning, noe som er uunngåelig når han går.

I neste trinn må du lage en pidestall for design, noe som vil skape en baldakin. På kanten av elementet du vil angi startpunktet i systemet. Hvis du bestemmer deg for at stigen er rett, bør det forlate sin pidestall.

For å utføre det nødvendige arbeidet for å forberede noen materialer og instrumenter, nemlig:

Fremstillingsprosessen av metall stiger, noe som vil bli bestemt av dimensjonene på plass, medfører monteringsrør neste trinn. Det skal legges vekt på pidestallen, men til veggen på toppen av hennes må trykke ankere. Dimensjoner på trappene - som et eksempel - du kan se på bildene til artikkelen. Nå kommer turn over. De er festet ved sveising. Vertikalt hjørne må ha nøyaktige dimensjoner, mens horisontalt kan det være lengre, men det må sørges for at komponenten ikke strekker seg utenfor røret, ellers vil den blande seg med huden.

På den side av profilen er et stålrekkverk. Hvis du ikke setter dem fra siden, og på kanten, du innskrenke design. Fremstillingsprosessen av metall stiger tegninger som er presentert i dette papir, kan dette betraktes som avsluttet. Det er ikke så vanskelig hvis du har kompetanse til å arbeide med sveiseapparat.

Det skal bemerkes at andre materialer, eksempelvis glass kan brukes til å opprette trinn. Det vil tjene to funksjoner, hvorav den første er å løse problemet å redusere vekten av konstruksjonen, og den andre er for å gi et mer tiltalende utseende av hele systemet. I tillegg vil den innendørs plass som er begrenset, glasset ser lettere, ikke tynge interiøret. Vær imidlertid oppmerksom på at trappen samtidig vil koste deg litt dyrere, fordi nødt til å bruke herdet glass, og bestille produksjonsnivåer individuelle størrelser.

Metall trapper - eksempler på design og teknologi for installasjon

Metall som byggemateriale for fremstilling av stiger, blant andre varianter tildeler optimal bæreevne og operative levetid. Sin teknologiske kvaliteter tillate opprettelse av liten størrelse, lett design av konfigurasjonen av enhver type og kompleksitet, metall trapper passer perfekt i nesten alle interiør komposisjon. De er installert, både innenfor og utenfor bygningen, er i husholdningen og i de sentrale lokaler presentabel.

En ekstra fordel - en enkel stige sveiset metall kan gjøres uavhengig, og for å få erfaring og ferdigheter til å starte en håndskrevne eksklusive produksjonsfasiliteter.

Klassifisering av metall stiger ↑

I henhold til strukturelle trekk ved metall trapper: indre og ytre ikke skille seg fra analoger av betong og tre. Ifølge de typiske regler og forskrifter for dem er trukket prosjekter, valgte den mest rasjonelle form. I henhold til fremgangsmåten for fremstilling kan de være smidd og sveises. Smiing teknikk, selvfølgelig, må du mestre for lenge, men for sveiseren ferdigheter ganske mange praktiske leksjoner.

De vanligste typer prosjekter som kan realiseres personlig, blant annet:

 • design med metallstring - særegne rygger, som er montert på trinnet;

 • Metall stiger og skinner - strukturer, uten rammer, bestående av enkelte trinn, er festet til bæreveggen ved hjelp av spesielle bolter;

 • konstruksjon på hellende bærebjelker - bowstrings, mellom hvilke slitebanen og stigerør, eller bare slitebanen;

 • vindeltrapper med stiger spiralformet anordnet, og bærer sentral søyle;

 • prefabrikerte trapper metall, som består av moduler som er gjort i fabrikken, byggeprosessen av enheten ligner en enkel barne designer.

Basert metall bygningen kan bare overlapper hverandre. For å øke påliteligheten kan installeres under støtte landinger, trapper med et segment zabezhnymi trinn.

Nettstedet kan også låse konsoller, stativer og gjemme seg i veggen. Funksjonen til bæreelementet under metall stigen kan med hell utføre en betong- eller murvegg, særskilt utformet innvendig.

Variasjoner over et tema som kombinerer ↑

Tech holdbart materiale passer perfekt med alle typer finish, med tre, betong, murstein, naturstein, glass og sin organiske motstykke. Enhver form for metall trapper kan være utstyrt med beskyttelse: Bildet viser hvor fantastisk look anlegg med standard vertikale spiler og rekkverk tradisjonelle. I stedet for de standard elementer parallelle prokidy, glass eller perforerte stålskjermer hånd smiing og utskåret tre kan benyttes.

Merk. Detaljer angående barrierer kan være festet til en metallstige på to måter: en scene montert eller festet ved sveising eller bolter til sluttrinnet.

Avhengig av drifts spesifisitet og diktere stilen bærer metallelementene kan suppleres med trinn på betong fra strekkmetall, porselen, armeringsstål, bølgeblikk og andre. I lobbyen på et landsted vil se flott metall trapp med tre trinn, bygget av den opprinnelige designen. Det er mer beskjedne analog lykkes tilby kommunikasjon mellom husholdningenes lokaler, eller å arrangere en egen inngang til loftsetasjen.

Installert utenfor bygningen trappene kan være helt metal, men skapte bare én hjelp av interne metall interstorey innlegg vil ikke ta brukere hyggelige taktile opplevelser og varme. Inne er det ønskelig å bruke en trim. Hvori metallet stigen kan være utstyrt ikke bare med vanlige varianter av fremgangsmåten, er det fullt anvendelig matte, slitasjebestandig laminatparkett ram fine keramikk.

Har separate bygninger ↑

Nødvendig for fremstilling av sveisemaskinen, en mekanisk sag og slipehjul for avgrating. Hvis tømmeret foringsrøret er antatt, er det også sirkulerer sag, en klemme for midlertidig sammenføyning av deler og de bor til metall for dannelse av hull for skruer.

I henhold til forhåndsetablerte prosjekt, kan gjennomføringen av hvilke leses i den tilsvarende artikkel, beregnet som kreves meter av metallprofiler, rør, stålplater og stålarmering. Det bør bemerkes at verdig metall stige med hendene blir tilberedt etter en rekke praktiske øvelser, kurs hvor du også kan gå gjennom sin egen video og beskrivelse.

For fremstilling av bærende bjelker (kosoura eller streng) anbefales å bruke en kanal, er I-bjelke tilnærming ganske egnet vinklet stålrør med et rektangulært tverrsnitt.

Eksempel strukturer elementær utforming ↑

Denne enkle stige bestående av metall med sine egne hender vil bli konstruert fra medfølgende på kanten av karmen med størrelse 8-10. Dersom det antas følgende plettering, kan fremgangsmåten for fremstilling av stålplater anvendes for utendørs konstruksjoner trinn krever ark med en avlastnings passende ekstrudert metallgitter gulv eller lignende materiale med antiskliegenskaper. For inngjerding må være vinklet stålsten å utføre til slitebaneforsterkning.

 • Av armering må gjøres på prosjektets størrelse hopper - kongruent med hverandre støtteanordning, montert på bjelken.
 • For den delen av mare, som umiddelbart "legge ned" scenen, må du sveise monteringsbrakettene.
 • Å sette på en kant u-nødvendig å sveise hoppeføll for nøyaktig pre-formet markup.
 • For å oppnå fullstendig identitet av den andre kanalen er anbefalt å gjelde for u-strålesveiset til den allerede hopper og justere oppsettet i tilfelle otkloneniy.Obratite oppmerksomhet. For stige innretning med en standard bredde på 1 meter er nok til å gjøre to eller kosoura buestrengen. Bredere struktur for å være utstyrt med tre eller flere bjelker.
 • Da alle komponentene i metall stige satt sammen ved buesveising, hvis alt er laget av metall, eller ved å installere tre trinn.
 • Den ferdige konstruksjonen må spar deksel beskytter mot korrosjon sammensetning.

Støtteorganer for fikseringstrinn kan være sveiset til kanal stativer, metall hjørner, som er sveiset til bjelkene.

En mer sofistikert variant - produksjon av metall stiger med skåret fra tykk stålplate sagt buestrengen. Cutting behovet for å veldig nøye, grundig etter dimensjoner.

plating teknologi trinn tre ↑

Anta at det ble bestemt at den ytre metall trapp er utstyrt med tre plater for slitebaner. Før du utfører plating er nødvendig for å anslå sannsynligheten for kategorien Avansert festene.

 • På metall trinn er merket plassering av hullene for skruene eller boltene med skiver, blir frekvensen av 15 cm. Fra enden av hullet må trekke seg tilbake på minst 2 cm.
 • For å montere slitebanen metallsubstratet av kryssfiner. Dens Monteringen skjer ved hjelp av bestemte monteringsklebeeffekt med fylling, vil det ikke knuses etter størkning. Uthulninger Limet vil bidra til å eliminere defekter er uunngåelig, selv når de utføres kvalitativt svarke.Vnimanie. Fest underlaget for montering av skum er umulig, ettersom det er ikke motstandsdyktig mot kollaps.
 • To klemmer stripe av tre er festet på en metallslitebane og festes med skruer gjennom hullene i bunnen eller åpne podtaet bolter med skruer.

Lær enkle måter og lærte å sveise metall stige, kan du trygt gå videre til bygging av en enkel enhet, ledende, for eksempel i kjelleren. Og da sangeren har opplevd helt i stand til å gjøre en mer kompleks, mer estetisk tiltalende design, håndskrevne produksjon som ikke er en synd, og vil skryte av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

45 + = 53