Løft hårføner med egne hender

Løft hårføner med egne hender

Hjemmelaget lodding hårføner

Laget med hjelp av CotoRed.

Hei, kjære fans av elektronikk. Jeg vil dele med deg en av mine siste hjemmelagde produkter. Saken er svært nødvendig, og derfor kan artikkelen min være nyttig for noen.

Det begynte med at min mors laptop blakk. For diagnostisering årsaken lå i overoppheting og svikt i arbeidet Northbridge PC. Det er et ønske om å prøve å forlenge livet hans, før du går shopping for en ny datamaskin. Luke ut selv med riktig informasjon på broen, samt å se at folk liker enhet (Blow tørketrommel) gjør seg selv, bestemte jeg meg for å gå på dem til tider umiddelbart, heller enn å vente i 2 måneder når du bestiller en hårføner eller hårføner for å håndtere Ali Express.

Som et resultat ble broen oppvarmet, datamaskinen opptjent. Den har jobbet vellykket i tre måneder allerede. Sant la han til en liten radiator til broen i den bærbare datamaskinen. Kjøling det var ikke veldig bra. Derfor problemet.

«Nå ifølge Borsjev,» er det ifølge Fenu:

Nedenfor er bildene av å gjøre håret tørketritt i etapper:

Oppvarmingsspiralens motstand er 45 ohm. Ikke nok. Jeg måtte forlate nettverket av triac-kontroll (spiralen brent). Transformatoren ble også lansert med nødvendig spenning og strøm. Jeg trengte 75 volt, med en strøm på ca 2 ampere, slik at hårføner sikkert drakk radiokomponenter fra toveisbrettene, inkludert. Transformatoren med en slik spiralmotstand er veldig varm. Og med tillatt oppvarming - for tungvint.

Som et resultat besluttet jeg å slukke spenningen med kondensatorer. Etter valg, 7 kondensatorer på 4,7 μF. (parallelt) ga en temperatur på rundt 450 grader. Også i fenet bestemte seg for å sette inn en termoelement + indikasjon på mikrokontrolleren. Mens jeg valgte et skjema på Internett, fanget jeg et kinesisk termometer med Ali for 300 rubler. (opp til 999 grader) Det ble bestemt å spare tid. Termometeret ble bestilt. Men, som et resultat, har det vært veldig treg i behandlingen av termo data på oppvarming og kjøling, men det er mulig å lukke øynene. Nøyaktigheten av temperaturavlesningene passer. Jeg tror at dyrere slike termometre er preget av fastvare og ytelse. Selv om dette er Kina.

Ved oppvarming besluttet å lage 2 knapper. Oppvarming 1 - opp til ca 300 gr. Oppvarming 2 - legger til flere kondensatorer og får grader 460 på utgangen. Hårføner er sikkert isolert fra metalldelene. (NB). Jeg har glimmer. Det selges som et ark for en mikrobølgeovn. Å gi en avrundet form er enkel. Linjal bryter omkretsen litt på flere steder. Power transformerless overalt. Alle tre spenningene (spiral, vifte, digitalt termometer) er autonome. Samles i henhold til en ordning. (i spiralens varmekrets brukes kun senkekondensatoren og motstanden til utladningen). Motstand RN - beskyttelse av en zener diode fra en åpen i lasten. Alle motstander er 0,25W. Strømkretsen til indikatoren er C1 - 0,47 (0,68 μF), VS1 - hvilken som helst spenning på 8-12 volt. Strømforsyningen til kuyleren - C1 - 4,7 μf, VS1 - 2 zener dioder 1N4749. (2 * 24c). Forskjellen er bare i de forskjellige verdiene til senkekondensatoren og zener dioden. En sikring er nødvendig. Driftsspenningen til kondensatoren C1 er minimum 400 volt. Filtreringskondensator for spenning over stabiliseringsspenningen VS1.

En vanlig bryter slår på viften og skjermen. Oppvarming er slått på separat. Slår av i omvendt rekkefølge (til hårføner er avkjølt). Avslutt til driftsmodus og kjøling - om lag to minutter.

Kuwler er 24 volt. (Det kan være 12 volt, i dette tilfellet er den andre zener-dioden ikke nødvendig.) Kapasitansen til kondensatoren kan reduseres. Jeg bruker 48 volt DC til den.

Jeg sender 10 volt til et digitalt termometer.

Varmeapparatet er en spiral fra kokeplaten. Jeg spiser med veksling. Metalldelen med varmeren er isolert med termoelement fra plasthuset. På innsiden er det et varmeskjold. Skjær fra en ølkanne. Saken av en hårføner - en pott fra under tablettene og et lokk fra kaffe. Ideelt sett satt på hverandre. Dysen er en del av mottakerens antenne. Sylinderen under varmeelementet er en lommelykt. Munnstykket settes inn i 2 skiver med en passende diameter og flammer mellom dem. Stramt med to skruer. Hull for skruer å gjøre på forhånd. Deretter settes inn i varmerhuset. Kantene er litt bøyd med en hammer.

PSU-saken fra abonnentinnretningen til Internett-leverandøren Avanet. (med skam å flykte fra Krim med penger til abonnenter). Vel, fra sauene, minst en liten ull. )

Frontpanelet er laget i Front Designer, trykt på fotopapir, limt og lakkert. Også malt i svart kropp.

Det er snilt av alt. I bilder skal alt være klart. Det viktigste er å gjøre det nøye, og alt vil vise seg.

Igjen vil jeg minne deg om at strømmen er transformerløs, det er ingen galvanisk isolasjon med nettverket. Alt må være pålitelig isolert fra metalldelene.

Alle arbeidsordninger.

Med vennlig hilsen Eduard Volkov.

Hvordan liker du denne artikkelen?

Fungerte denne enheten for deg?

Nettstedets ytelse ble verifisert i nettlesere:

IE8.0, Opera 9.0, Netscape Navigator 7.0, Mozilla Firefox 5.0

Tilpasset for å jobbe med skjermoppløsninger fra 1280x1024 og høyere.

Ved lavere oppløsninger kan det forekomme en horisontal rulle.

Hjemmelaget hårføner til lodding chips med egne hender

Lodding hårføner - et uunnværlig og nødvendig verktøy for alle elskere å lage. Den kan brukes til å skille radiokomponenter fra trykte kretskort, og akselerere tørkingen av limfugen og mange andre oppgaver.

Derfor er spørsmålet noen ganger akutt: hvordan å lage en löddetørker med egne hender?

Kraften til en slik blowtorch er nok til å produsere en luftstrøm med en temperatur på 600 grader Celsius. Dette er mer enn nok til å smelte loddet.

Viften er koblet til en DC-kilde med en spenning på 12 volt. Men varmeelementet drives av en kilde med en vekselstrøm på 0 til 12 volt. Med hjelpen er det mulig å regulere temperaturen på den utgående luftstrømmen.

I fravær av en egnet strømkilde, som et alternativ, kan du bruke en datamaskin strømforsyning. Det er bare nødvendig å justere motstanden til varmeelementet til utgangsspenningen.

Luftstrømmen er opprettet med en liten vifte. Viften drives av en gammel båndopptaker. I stedet for en kassettspiller kan du bruke en 40 mm kjøler fra grafikkortet.

Med den blir modellen litt mer kompakt, men svakere. Montering av blowtorch vil bli vurdert i komplett sett med kjøleren, da det er enklere og raskere å montere det.

For luftkanalen er bruk av keramiske materialer og kvartsglass sterkt motet. Disse materialene kan kollapse under drift. Det er bedre å velge stål eller ikke-jernholdige metaller. Luftkanalen til denne blåsebryteren er laget av et hus av motstanden C-5-5.

For å få rørkanalen må du frigjøre motstandens kropp fra internalerne. For å gjøre dette er det tilstrekkelig å kutte en av de avrundede ender med en fil. Trekk forsiktig ut alle innsiden.

Som et varmelegeme vil ledning fra den gamle reostat med en diameter på 1,2 mm bli brukt. Ledningen må vrides i en spiral. For å gjøre dette kan det vikles på en stang med egnet diameter, og sett den ene enden av ledningen gjennom senteret.

Ved vridning er det nødvendig å ta hensyn til at det vil være en glimmerpakning mellom røret og spiralen. Derfor bør spiralens diameter være litt mindre enn diameteren til luftveisåpningen.

Wire kan tas fra messing, kobber eller stål. Disse metaller har et høyt smeltepunkt. Men preferanse er gitt til stål. Siden stål ikke oksiderer ved oppvarming til høye temperaturer.

Vårt varmeelement trenger en dyse. Det vil sikre riktig utløp av luftstrømmen. Den kan gjøres fra en vaskemaskin med slag.

Diameteren til skiven må være litt mindre enn luftkanalens diameter. Etter det kan du samle varmeren. Først trenger en dyse inn i røret, og deretter legges et glattlag i form av et rør inn i dysen og til slutt en spiral.

Legemet på blåsbrenneren er laget av ikke-bølgete plater. Det er en hvilken som helst boks med glatte vegger. Vedleggstegningen er vedlagt.

Tegningen kan skrives ut på ark A4. Dette vil tillate deg å bruke det som en mal. For dette, skriv ut limet med en super lim på vårt stykke tinn. Det gjenstår å kutte loddpistolens kropp med sakse langs den malte malen.

På de markerte stedene borer vi hullene til skruene og hullet for utgangen av ledningene til varmeelementet. Ved hjelp av smalnestang og andre verktøy er det nødvendig å bøye kantene på arbeidsstykket. Som et resultat er dette tilfellet.

Nå må du fjerne det limte papiret. For dette trenger vi aceton og en pensel. Vi bruker aceton med en børste på papir og i løpet av sekunder fjerner vi papirmalen.

Til den resulterende kroppen kan du allerede feste håndtaket fra sprøyten. M3 skruer brukes som festemidler.

Den smale enden av sprøyten må kuttes av med en kniv eller annen skarp gjenstand. Innvendig i kroppen er messingterminaler montert på skruene. De er nødvendige for å forhindre at spiralen lukkes på kroppen. De kan tas fra elektriske terminaler.

Bare i messingdelene må du bore et enkelt gjenget hull. Dette vil i stor grad gjøre det lettere å montere bløtklaffen.

Nå kan du koble varmeovnen og huset.

Endene av spiralen må settes inn i hullene på klemmene. Deretter festes varmelegemet selv og endene av helixen i klemmene ved hjelp av skruer. Nå er det nødvendig å sende kablene til viften og varmeelementet gjennom håndtaket på hårføner.

Hvis du bruker en båndopptaker for enheten din, vil ledningene fra det være ubehagelig å peke gjennom håndtaket. Derfor, hvis du bruker en stor motor, må ledningene ikke skyves.

Enderne av varmekabelen er festet med skruer m3. Og i hullet til håndtaket settes et stykke skumgummi eller gummi. Dette vil ikke tillate at ledningene beveger seg fritt. Det er fortsatt å sette viften på toppen og loddetørkeren er klar til testing.

Hvordan lage en lodding hårføner med hendene - trinnvis instruksjon med video

Produkter under dette navnet er produsert i forskjellige modifikasjoner og er preget av spesifikk anvendelse. Noen hårføner er laget for tørking av hår, andre brukes i konstruksjon eller i ferd med reparasjon. Og for radioamatører er de interessert.

For eksempel når lodding chips, gitt antall av sine konklusjoner, til å jobbe med en slik enhet er mye mer praktisk enn den mest avanserte loddebolt. I prinsippet kan en slik en hårføner for lodding ICs og kjøpe. Kostnaden i området fra 2 000 til 10 500 rubler.

De som er vant til å gjøre alt med sine egne hender, vil denne artikkelen fortelle deg hvordan og hva du skal samle håret for lodding i hjemmet, uten å bruke tid og penger på shoppingturer.

Noen mener at det er upassende å drive slik konstruksjon, hvis lettere å tilegne seg ferdigheter lodding miniatyr loddebolt. Likevel, for å gjøre sitt eget hår - enheten er ganske allsidig. I hverdagen, kan det produsere bakervarer materialer, fjerne dem fra den gamle malingen, varme opp noe før videre behandling. I de rette hender vil det bli en uunnværlig assistent.

Det er nesten identisk med utførelsesformen analoger som er beregnet for andre formål. Den prinsipielle forskjell - i kraft av varmeelementet, og spesielt noen av dens deler.

Det er nødvendig å stole på det faktum at temperaturen inne i produktet stiger til 780 ± 50 ° C. Følgelig må materialet være varmebestandig. I prinsippet kan du bruke en hårføner, og b / y, feil, men har noe å forbedre.

Det bør være mulig å isolere. Det er anbefalinger som kan være i ferd med lodde chips å bruke Mitt lerret, tykke votter. Mens et slikt prospekt usannsynlig noen fornøyd. Hvordan du skriver inn?

 • Kan bestilles (for å skjære sine egne) håndtere sin solid ibenholt. Arbeidet er ikke så vanskelig, spesielt når du bruker maskinverktøy.
 • For termisk isolasjon er tilrådelig å bruke varmebestandig stoff. Hvis hun vikle håndtaket, er det mulig å arbeide.

Hvordan hindre at den blir overopphetet, vil bli klarere nedenfor.

Med den høye temperatur og det faktum at i prosessen med håret blir nødt til å holde i forskjellige stillinger, er den beste løsning - fra stålrøret. Kobber er ikke bare dyrt, men også vanskelig. Usannsynlig å få en hårføner for å holde fortsatt imidlertid en lang periode. Aluminium teller ikke - vil vare lenge, vil begynne å deformere. For å redusere oppvarmingstiden "arbeider" del av brettet, kan en ende være lett å flate. I prinsippet, hvis du forstår essensen av hele prosessen steg for lodding chips optimal dyse form er lett å identifisere. Spesielt for seg selv.

Hva ledning å bruke - fehralevuyu eller Krom? Det første alternativet er ikke lenger på grunn av stivhet i materialet. Skru av det spiral med en liten radius, med sine egne hender er urealistisk.

For hjemmelaget tørker kan tilpasse seg en miniatyr vifte, som er montert på baksiden av huset. Noen bruker en liten kompressor for akvarium.

Alt annet - bryteren stå under hårføneren til emnet gjelder ikke. Alle kan bestemme selv hvorvidt det er behov for disse "tjenester" og hvordan man bedre organisere.

Bestemme karakteristikker av tørketrommelen

Det er ikke noe poeng med hendene for å samle enheten, uten å vite på hvilken makt det må beregnes. Underheating bord fylt med det faktum at settet (erstatte) chip vil ikke fungere. Resultatet av overoppheting - smelting av bygninger av alle elektroniske komponenter, som er i arbeidsområdet. Derfor er det lurt å fokusere på industriell produksjon modell.

 • Spenning (V) - 220.
 • Effekt (W) - omtrent 0,5.

Hovedforfatter av de matematiske beregningene vil ikke. Det er nok å si at med en slik strømtørker (som det vil være nok til å kontrollere temperatur i området 100-500 ° C) motstand av spiralen må være på et nivå på 100 ohm. Det gjenstår bare å finne den nichrome wire. Dens tverrsnitt i dette tilfelle er ikke fundamentalt. Det viktigste er å måle den del som når den måles "indikerer» R av størrelsesorden 100 ohm. Her i dette stykket, og bør vind spiral. Til dette er ikke et alternativ, kan likeledes lage andre beregninger, redusere / øke kapasiteten og i overensstemmelse med den endrede lengde av ledningen.

Reader, ikke bli forvirret at forfatteren opererer med slike vilkår som "om", "omtrent", "innenfra", og så videre. Alt gjøres for hånd med den ytterste presisjon vil ikke fungere. Derfor hjemmelaget tørker vil bli drevet gjennom anordningen (eller PD) med en regulerbar utgangsspenning. Hvis heldig nok til å finne LATR (laboratorium transformator) - enda bedre. Før du bruker tørketrommelen bør være litt trening på boards b / y (det vil alltid være på gården). Bare på denne måten, ved erfaring, er det mulig å bestemme optimale driftsforhold tørketrommel, samlet sine egne hender. Og eventuelle feilvurderinger nettopp utlignet spenningsregulator.

 • Varmeelementet ligger i det bakre hus sektor (nær håndtaket). Dette vil tillate å redusere lengden av den del av strømledningen, noe som vil være på innsiden av tørketrommelen. Den langsgående aksen av røret bør falle sammen med senteret av utløpet.
 • Ledertilkobling med spiral blir nødt til å gjøre vei stranding. Nichrom egne hender kan ikke loddet. Hvis noen vet en hemmelighet aksje. Forfatteren vil være svært takknemlig.
 • Spiral er en tråd som er viklet på det hule rør. Hva kan jeg bruke? Den beste løsningen - porselen. Noen av håndverkere brukes for disse formål, rørformet, høy effektmotstand, som bør ha en bit konklusjoner. Den resulterende varmeapparatet, som i sin tur er dekket av det samme stoff (varmebestandig). Dersom grunnlaget for en husholdning hårtørker b / y, da det har en glimmer pakning. De bør gå, og kanskje sette og ekstra. Produksjon av prøvene tilgjengelige er enkelt.

Her er grunnen. Apparatet tørketrommel og med høy effekt ikke er i stand til å varme loddemetallet i en slik grad at det smeltet (ca. 250 ° C). Enheten må oppgradere.

For å forbedre luftstrømmen temperaturen kan reduseres viftemotorhastigheten. Men spiral-designet for en bestemt driftsmodus. Resultatet av en slik endring (revidert) lett forutsies tørketrommel - perekal ledning og en åpen krets.

Reduser dyseseksjon. Tilfeller av alle husholdningsartikler er laget av plast. Heving av temperaturen i innretningen er fylt med myknende (smelting) polymerer. Derfor lodding chips blir veldig kort, og deretter hårføner - i søppeltømming og butikken for en ny.

Eventuelle andre alternativer (for eksempel forkorte av spiral) og "ikke bestått". Testet flere ganger. Mange har prøvd, på forskjellige måter, men resultatet er alltid det samme - nei.

Dersom det er klart hva og hvordan du gjør det produsere tørketrommel lodde chips med sine egne hender - et problem helt gjennomførbart. Og hvis en fullstendig revisjon i garasjen (skur, pantry, mezzanin), alt du trenger alltid eksisterer.

Suksess i design!

Laser gravering på metall - en oversikt over utstyret, sin pris og funksjoner

 • Å velge karbidinnsatser for å dreie verktøy - former for merking og kostnadene

 • Hvordan lage en dreiebenk for metall hender - instruksjon, tegninger og video

  Krom før lodding kan lett zadudit PIC med sinkklorid som et flussmiddel, bare etter tinning grundig vasket med varmt vann, og den lengre lodde med kolofonium.

  Har kjøpt et 12-volts loddebolt (Kina) er liten, for eksempel "karandash9raquo;. Generelt for lang tid han har ikke fungert for meg og brent. Jeg måtte gå gjennom. Når jeg sluttet spiral med strømklemmer, en brukt ildfast loddemetall, selv om noen, kan jeg ikke si sikkert (vanlig loddebolt nesten ikke smelter, samle spesiell ordningen på 315 volt, som beiter på et vanlig loddebolt og lodde ved denne lodding), som et flussmiddel var syre for lodding.

 • Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  + 48 = 50