Lodding polypropylen

Lodde polypropylen rør: utvalgsregler 3

Loddebolt for polypropylen rør kan kjøpes på enhver jernvarehandel har nylig blitt svært populært å montere varmesystem og vannforsyning av polypropylen rør. På grunn av den lave prisen og enkel lodding av polypropylen rør kan være engasjert nesten alle hus selv. For slike lodde rør må ha noen ferdigheter og nødvendig verktøy. Men først må du forstå hvordan du velger denne teknikken til å ikke betale ham en stor sum, eller tvert imot, ikke kjøpe en billig forfalskning.

Loddebolt for plastrør: hvordan å kjøpe et kvalitetsprodukt

Hovedoppgaven for loddemetallet for å opprettholde den ønskede temperatur for en polypropylen sammensatte rør med en montering, og dens oppvarmingstemperaturen er omtrent 260 °.

Når du kjøper en loddebolt for plastrør bør spørre selgeren et sertifikat for sin kvalitet

Ifølge kjøpere til å velge en loddebolt bør velges i henhold til kriterier 3:

 • Formen av varmeelementet;
 • Varmekapasitet;
 • Prisen på enheten.
 • Ved lodding kostnaden kan bli delt inn i 3 grupper:
 • Russisk og kinesisk produksjon lodding billigere;
 • Den gjennomsnittlige kostnaden for de fleste av loddebolter vil ha tyrkisk opprinnelse;
 • Loddebolter er dyrere modeller fra europeiske produsenter, og populære blant dem vil være tysk og tsjekkisk lodding.

For lodding hjem varmesystem er egnet for lodding av plastrør kinesisk produsenten. Eksperter sier at en slik loddebolt akkurat nok på de to systemene, og dette er ganske nok for det første mennesket operasjon, som bestemte seg for å lage varme, ved hjelp av polypropylen rør, men likevel kan gi han lånte noen andre.

Det er ikke nødvendig å bruke lodding kinesisk produksjon for kommersielle bestillinger. Hele grunnen er ikke at det ikke er høy kvalitet, men det faktum at han ikke var i stand til å opprettholde den eksakte temperaturen. Nøyaktighet i billig Palnikov når 10 grader og oppover, noe som bidrar ikke bedre tilkobling, og kontroller visuelt at du ikke kan. Defekter av denne typen er ikke tillatt i utførelsen av ordren.

For nybegynnere i full dress loddebolt rør produsert i Tyrkia. Nøyaktighet tyrkisk lodding svært liten, og påliteligheten av loddebolt er utmerket. Kostnaden for en mellomstor gjør lodding av tyrkisk opprinnelse populære selv i selskaper som er engasjert i arbeidet med varmeanlegget av plastrør. For å redde selskapet trygg på at det er billigere å kjøpe tre tyrkiske lodding enn en tysk eller tsjekkisk. Masters som ikke er engasjert i ett års visning av slike arbeider, vet at tsjekkisk og tysk lodde vil tjene i lang tid og sikre kvaliteten på lodding.

Egen klargjøres for lodding av rør Polypropylen

Loddearbeider stikker rør som ble oppvarmet til en ønsket temperatur. Ikke alltid det er behov for lodding eller reparasjon halvparten av ledningsnett varmesystemer og vannforsyning i huset. Ofte er det behov for å arbeide for utskifting av to av de tre forbindelser. Og i dette tilfellet trenger du ikke å kjøpe en loddebolt, men du kan gjøre den til din egen.

For å gjøre lodde for rør av polypropylen, er det nødvendig å se en instruksjonsvideo

For elektrikeren, som har kompetanse Låsesmed, tar produksjon av lodding et par timer.

Oftest vannrør skjult for øyet, for det å glatte ned sine kanaler, og derfor bør du ikke bekymre deg om skjønnhet og estetikk. Men det er ikke viktig, er det viktig å feilaktig justering av oppvarmingstemperaturen og over-temperatur rør eller rørdeler, selv om overoppheting er ikke mange grader, vil det føre til ekteskap. I denne lodding viktigste problemet er kvaliteten på lodding deler. Hvis lodding lodding hjemmelaget tillatt liten uoverensstemmelse utseendet på loddet elementer, ved hjelp av et kommersielt tilgjengelig lodding alt må være perfekt.

For fremstilling av en loddebolt for propylen-rør med sine hender, slike materialer krever:

 • Varmeelementet;
 • Den nødvendige utrustning for deres størrelse røret og dysen på loddebolten;
 • Forniklet bolter og muttere M8, vil de tjene til å feste munnstykket til varmeapparatet;
 • På grunnlag av termo;
 • Montere for sikker festing av loddebolten på hjelpe overflaten.

I tillegg er mange viktige temperatur kraft og hastighet overflate varmerør for tilkobling. Hvis varmeforbindelseselementer lange, da delene er oppvarmet, mister de sin form og geometriske dimensjoner.

Det er av denne grunn at materialet bør ha en diameter på mellom 15 og 30 millimeter, og enheten kapasitet fra 700 til 900 enheter. Dette svarer til den kraft som er nødvendig for å varme strykejernet.

Den arbeidsplanen for rørleggere, er meget enkel, trenger å plugge, krølltang, PVC-rør, som må være forhånds skall og selvfølgelig ønske å mestre. Alt arbeidet vil ikke ta lang tid, fordi ikke vanskelig.

Tips og triks: hvordan å velge en loddebolt for polypropylen rør

Bestemme formen av oppvarmingsplattformen, fortsetter til valg av tekniske parametere. En av de første og viktigste er å velge makt. Når du velger en makt bør ikke velge den største, hvis mer, betyr ikke at det er bedre. Siden kraftige loddebolter beregnet for lodding rør med stor diameter. Dersom man trenger å pigge rørene størrelse som er omtrent 50 mm, dvs. et standard oppvarmingssystem, er det egnet for slike formål en loddebolt med en kapasitet på 600 til 800 Watt. Og generelt på pakken angir antall dyser, og diameteren for de er tiltenkt. På slike indikasjoner kan bli styrt.

Velg en loddebolt for plastrør bør være basert på volumet av arbeid og økonomiske muligheter

Viktigere termostat, som han finjustert som temperaturen holder, på grunn av dette avhenger av kvaliteten på lodding. Dette gjelder særlig for nybegynnere.

I fravær av erfaring og praksis i denne type arbeid er det verdt, basert på normer og standarder.

Og det er derfor du må velge en loddebolt rør med kontinuerlig temperaturinnstilling og å arbeide for å studere instruksjonene for bruk av loddebolt. Og ikke bare trenger å lære manuell lodding applikasjoner, samt kjøpt dine rør og komponenter der det er skrevet ikke bare del av rør og andre ting, og er oppført som den optimale temperaturen for lodding. Da vi utsetter ønsket temperatur på loddebolt. Hvis ikke, gjør ikke noen instruksjoner du kan bruke den gjennomsnittlige holdetiden, men før lodding nødvendig å prøve seg i intervaller på rør og mer enn én gang.

Når testet på en lengde på rør og du har nok tid til å varme opp eller legge til eller redusere. Slike rør er ikke dyrt, så du kan kjøpe med en margin for opplæring. Det er også nødvendig å ta hensyn til dysene. Dysene bør være belagt med Teflon, fordi de Teflonbelegg oppvarmede elementer polypropylen-rør er meget lett å fjerne. Kvalitet belegg bør ha en grønn-blå farge.

Sveising av propylen, er det bedre å velge den enheten som Rangeringen er troverdig. For eksempel electrosolderers har utmerket kvalitet, som produserer kalkun. Tyrkiske electrosolderers av polypropylen, er det et godt valg hvis du trenger en profesjonell tilnærming og pålitelig enhet. I tillegg ser det ut som en lodding pistol og tiltrekke seg oppmerksomheten til arbeidsgivere. Hvis du ønsker å jobbe med PPR gang, kan du kjøpe russiske merker. Lodding verktøy kan gi deg en rørleggerbutikk, kalt Castorama eller Stavr. I tillegg kan du kjøpe slike varer ved OLH, hvor du kan finne en fullstendig gjennomgang av sin fulle og vise bilder.

Dyser for sveising til polypropylenrør

Det minste antall dyser må være 3, er de de mest populære, og det diameter på 20, 25 og 32 millimeter. Men etter en viss tids bruk, er festet til et sett av dyser, slites ut og må erstattes.

Dyser har en sylindrisk form fra en aluminiumlegering eller kobber, som er belagt med et lag av ikke-klebende Teflon. Når du kjøper tips, betaler oppmerksomhet til kvaliteten på laget, og du bør ikke spart på dette også.

Dyser er ofte inkludert i loddebolten, men kan kjøpes separat

Belegget lag avhenger av pakke kostnadene, det vil si jo lavere lag, jo mer prisen og levetiden er mye mindre enn den veien.

Slitasje av dysen er vist som følger: tilstedeværelsen av røyk, plastrester på munnstykket, adhesjonen av inntrykk av deler og vanskelighetene ved fjerning av rør.

Hvordan bruke jern for polypropylen rør

Selve prosessen med rørskjøter er meget enkel og derfor tiltrekker mange innenlandske mestere.

Utføre arbeidet må utføres i den følgende rekkefølge:

 • Fremstill en tube lodde således: den må kappes og for å rengjøre og fjerne et lag av folie, om nødvendig;
 • Slå loddeuttaket og konfigurere temperatur;
 • Etter at loddebolt er oppvarmet til en temperatur som man velger, vil den vise indikatorlampen, satt på røret og montering av de forskjellige partier på datoene for dysen;
 • Holdt uten forsinkelse en bestemt tid, og fjern forsiktig delene med en loddebolt;
 • Vi koble røret til montering uten rotasjon og all forbindelse er klar.

Den tid som trengs for å motstå avhengig av rørdiameteren.

Som det fremgår lodding polypropylenrør (video)

Når du velger en loddebolt for polypropylen rør må være basert på hensikten med hans kjøp. Billige modeller er kun egnet for engangsbruk i hjemmet. Disse loddebolter kan kjøpes for en svært lav pris. Men å starte en yrkeskarriere og aktiviteter du trenger å kjøpe dyrere og høyere kvalitet. Og ikke glem at kunden alltid betaler oppmerksomhet til verktøy som du kjører.

Lodding polypropylen (foto eksempler)

© 2017, homeli.ru. Kopiering er kun tillatt med en link tilbake til kilden

Kopiering er kun tillatt med en link tilbake til kilden

Hvordan velge en loddebolt for polypropylen rør

Relativt nylig, det eneste alternativet var en vannforsyning system av metallrør, ble de sveiset ved hjelp av en spesiell sveiseutstyr profesjonell sveiser.

I dag har situasjonen endret og erstattet med metallrør komme billigere, enklere å installere og praktisk for daglig bruk, rør laget av polypropylen. For å koble dem til å søke spesiell loddebolt, som for eksempel hjemme, trenger ikke å oppgradere kurs av sveisere, ganske nøye gjennom instruksjonene i instrumentet, og med praksis, kan du montere sitt eget vann hjemme.

Prostata og den lave prisen på disse enhetene har ført til en enorm etterspørsel etter dem, noe som tilsvarer markeds tilbudet, overmettede dagens enheter av forskjellige merker med ulike sett av funksjoner, ytelse og pris spredning fra mest til budsjettet for disse profesjonelle enheter.

For å forstå de viktigste egenskapene til en loddebolt, samt betrodde merkevare-produsenter til å kjøpe akkurat det du trenger ikke være et problem etter å ha lest denne artikkelen.

Utformingen av loddebolten til plastisk

De aller fleste anordninger for lodding av plastrør med svært få unntak er standard. Forskjellene ligger, som regel bare i den arbeidsmåte munnstykker for fiksering av varmeelementet.

Standard lodde består av slike elementer som:

 • et legeme med et håndtak for å holde;
 • sveising PETN beskyttet av et støpt metall-foringsrøret;
 • temperatur kontrolleren;
 • satt av spesielle dyser.

Generelt er det loddeverktøy for polypropylen består av de samme grunnelementer som en vanlig husholdning jern, slik at det kalles i en profesjonell miljø. I denne maskin, som i devayse for stryking, de viktigste arbeidselementene er sterke, varmeelement og dens temperaturregulator.

De kan bygges inn i leiligheten og i runden saken. Et legeme avhenger av formen av beslag struktur med hvilke apparatet er installert på et løsbart feste med arbeids-overflater og for rør med forskjellige diametere.

Prinsippet for driften av enheten for lodding plasten er meget enkel:

 • Apparatet er koblet til strømnettet via en konvensjonell stikkontakt;
 • en innebygget varmeelement varmer sammenstillingen til en optimal platetemperatur, og det i sin tur overfører denne dyse temperatur;
 • razogretaja munnstykket i kontakt med plast som gjør den myk og viskøs som leire i varme hender, nemlig slik at etter avkjøling av de to rør blir ett;
 • dysetemperatur ideell for polypropylen forbindelse anses omtrent + 260 ° C, og for å justere det apparat utstyrt med en integrert temperaturregulator.

På samme måte som i en konvensjonell jern, den nest viktigste element er ansvarlig for riktig instrumentoperasjon, en temperaturregulator. Etter at overdreven overheting av arbeidsflaten av dysen, kan polypropylenet begynner å smelte, og deretter ukontrollert i skjøten mellom to rør, vil nødvendigvis defekter inntil innsnevring diameteren av røret eller skade i det hele tatt, og den manglende evne til å operere.

I så fall, dersom fugen ikke er tilstrekkelig oppvarmet, mellom dem, kan være i strid med integritet, noe som kan føre til ulykker og umuligheten av å operere hele vanntilførselssystemet. Videre riktig smelting teknologien gir også beskyttelse termostatmetallhodeenhet, som kan smelte ved ukontrollert oppvarming PETN.

Et annet element, noe som påvirker kvaliteten av direkte tetteleddene ved lodding er munnstykket. De er laget med forskjellige belegg, tykkelsen som også spiller en rolle. Den mest resistente antatt munnstykke med et teflonbelegg.

Moderne lodde enheter er delt inn i flere typer.

For det første, på manuell og mekanisk:

 • bruke håndverktøy kan uavhengig koble rør av polypropylen diameter på 50 mm, er det beste valget for hjemmebruk;
 • for forbindelse av rør med en diameter større enn 50 mm er nødvendig ikke bare ganger høyere strøm varmeelement, men også et betydelig arbeid for å kombinere rør og kopling, som kan gi kun mekaniske enheter.

Selvfølgelig, i et liv dominert av manuell lodding, men det er delt inn i flere varianter, avhengig av teknologien for å feste arbeidsmunnstykker på den varmeoverførende overflaten:

 • med xiphoid spiss, minner om en vertikal flat plate, som ved hjelp av særskilte hull slitte dampdysen, har denne arten en bred fordeling og en lang rekke modeller;
 • en spiss av en sylindrisk form, som han satt på bare den opprinnelige pakking spesiell form, denne typen på grunn av den lille størrelsen på spissen er mer komfortabel når du arbeider på steder med vanskelig tilgang, slik at deres økt funksjonalitet funnet aksept blant fagfolk.

Populære merker og priser på polypropylen Lodding

Når du kjøper noe utstyr, og spesielt lodding verktøy bør primært orientert i produserende land, på grunn av dette nesten direkte bestemmer prisen og kvaliteten på enheten fordi selv på husholdningsnivå er kjent uoffisiell produktet rating fra forskjellige land.

 • Det første stedet er okkupert av europeiske merker, og fremfor alt fra Tyskland og Tsjekkia.

Enheter av en topp-pris segmentet av tyske selskaper KERN koster fra 7500 til 20.000 rubler og Rothenberger med prisen opp til 32.500 rubler fullt rettferdiggjøre sin pris-kvalitet og lang levetid. De dyreste produkter under merkenavnet av REMS. Mesteparten av enheten kan kjøpes for 40.000 rubler, som har en rasjonell følelse bare hvis du bruker et profesjonelt verktøy.

Det beste alternativet for kjøp av høy kvalitet verktøy stående av pengene sine er produktet av Tsjekkia og Italia under merkenavnene Dytron og RITMO henholdsvis. Enhetene av disse merkene vil koste i prisen fra 6500 til 17 200 rubler.

 • Den andre stillingen er okkupert av selskaper fra Tyrkia og CIS-landene.

Produkter fra Tyrkia under merkenavnene Makina Plastik, Candan, Calde og russisk fabrikk "Energomash" er i stor etterspørsel på grunn av den lave prisen - 3700-6800 for et sett av styret, de er optimale for hjemmebruk.

 • Og til slutt, endte vurdering av "bronse medalist" - lodding maskiner fra Kina.

Disse enhetene er mindre enn 3000 rubler, og ta hensyn til deres merkevare gir ikke mening. De er billige på grunn av dårlig kvalitet og holdbarhet er sjelden mer enn ett program, som imidlertid kan være nok for hjemmebruk.

Hvordan velge en kvalitet loddebolt for polypropylen rør, slik at du ikke angrer på?

For å sikre en god forbindelse til plastrør bør nøye vurdere valg av utstyr, fordi det er et resultat av hele arbeidet er avhengig av det.

Strøm - dette er den første og definerer parametrene som å starte utvalget av enheter for å utføre unnfanget verk som allerede er kjent volum. Etter at alt lodde enhet kapasitet er begrenset til diameteren av rør som de kan sveises, og i tillegg er frekvensen med hvilken anordningen kan gjenta sveiseoperasjonen.

Markedet presenterer et bredt spekter av lodding verktøy, en bred fordeling av makt vil derfor ikke være vanskelig å velge enheten, individuelle behov, ved hjelp av følgende gradering av samlet kapasitet som kreves for sveising av plastrør med forskjellige diametere:

 • rør diameter på 16 til 63mm kreve verktøy til 680Vt;
 • fra 63 til 75mm - 850Vt;
 • fra 75 til 125 mm - 1,2kVt;
 • fra 125mm og mer 1,5-2kVt.

Det er klart at for hjemmebruk, i de fleste tilfeller nok til å 850Vt lodding. Men det er en påminnelse, påvirkning av miljøet på varmeoverføring og arbeidsenhet. For eksempel, når du arbeider under forhold med lav omgivelsestemperatur - i vinter i uoppvarmede lokaler, frost vil "stjele" enhet brukbare makt og effektiv drift av enheten vil kreve en størrelsesorden mer makt.

Den andre faktoren er valget av lodding maskin design og er for hjemmebruk, er det bare to alternativer.

Først - en innretning xifoid spiss som avviker enkle konstruksjon med evne til å stivt feste munnstykket, uten behov for å kontinuerlig overvåke riktig posisjon under drift. Slike enheter i et bredt spekter på markedet, og perfekt for "amatører".

Den andre typen lodding enhet - perfekt for fagfolk som er spesialister i komplekse arbeidet i avsidesliggende steder, hvor allsidighet av enheten utover enkelhet. Denne enheten med en sylindrisk spiss, over hele lengden av hvilken man kan justere posisjonen til munnstykket, som er kritisk for krevende anvendelser. En slik kjerne lodding krever konstant overvåkning over skruene som fester de bevegelige hoder og er ikke anbefalt for nybegynnere.

Vanligvis når du kjøper settet allerede inneholder et sett med dyser for ham, og den største av dem er begrenset av kapasiteten på enheten. For eksempel kan dyrere profesjonelle verktøyene inneholder i sin komplette munnstykke med en diameter do150mm, på grunn av den høye kapasitet av de dyre enheter.

Imidlertid, for å kunne koble til husholdning rørleggerarbeid er nok til å ha et par støpsler vanlige størrelser for rørdiametre 0,5" , 1" , 1.25" , som oversettes til det metriske system tilsvarende til 16 mm, 24 mm og 32 mm, respektivt. Derfor bør man ikke jage dyrt sett med et stort antall billige lav kvalitet agn i alle mulige størrelser.

Pakken med verktøyet for den gjennomsnittlige prisen, som regel består av vanlig Teflon pakking, de er ikke det beste alternativet, men for hjemmebruk har formelen fair pris - kvalitet.

Og den høyeste kvalitet er ansett for å være den dyse for lodding av plast, metallisert på grunnlag av teflon. Foruten at de praktisk talt ikke holder seg til plasten når de lodding selv de mest varmeledende, slik at arbeidet med dem raskt og komfortabelt.

Nøyaktigheten av justering og stabilitet av temperaturen på varmeelementet i loddebolten bestemmer kvaliteten og påliteligheten av sveisen i vannet. Når du velger viktig å finne ut om i sin utforming termostat med manuell justering av optimal temperatur.

Det er naturligvis mulig, kjøpe apparat med automatisk temperaturregulator-enhet som ved å nå det optimale arbeidsoverflatetemperatur på 260 ° C gir et lyd- eller lyssignal som er svært praktisk for nybegynnere i polypropylen lodding. Men fagfolk foretrekker enheter med manuell finjustering av temperatur, fordi de kan justere kompensasjon av miljømessige forhold, for eksempel frost.

 • Billige modeller er utstyrt, som regel ikke særlig pålitelige temperaturkontroll, med det resultat som kan vesentlig redusere kvaliteten på lodding, ettersom hoved ved lodding vil være vanskelig å regulere temperaturen slik at rørene og smeltet og samtidig varmet opp til en temperatur som sikrer en pålitelig forbindelse kvalitet.
 • Den høyeste kvalitet er overhodene basert på metalliserte Teflon, gir de mest enhetlige å oppvarme forbindelser med plastrør.
 • Det bør bli husket, den kinesiske lodding kan ofte uhell kjøpt som forfalsket under et annet merke, garantert for merkenavnet, så når du kjøper må være nøyaktig korrelert med enhetsprisen av sin merkevare og kvaliteten på komponentene.
 • Kjøpe en høyeffekts enhet Det bare kan rettferdiggjøres hvis det er et konstant behov for mye arbeid.
 • Å velge innretning for tilkobling av plastrør, Pass på å se på instruksjonene i det, fordi det nødvendigvis angir en grense diameter på rørene for å koble denne modellen. Fagfolk beregne denne parameteren er en enkel matematisk formel: diameter rør beregnet på å kobles i millimeter multiplisert med 10 for å oppnå den ønskede nominelle kraftenheten i watt.
 • Velge en lodding enhet bør tas i betraktning, enn at det er billigere, kan kvaliteten Me deri komponenter, f.eks, i en billig loddebolt være meget grovt kalibrert termostaten, noe som vil være en betydelig feil mellom den virkelige temperatur og eksponert arbeidsflate.

Anmeldelser av tips for polypropylen

KERN Sveiser R63

Loddebolt for PPR rør KERN Sveiser R63, pålitelig hjelper i reparasjon!

fordeler: Pris rettferdiggjør kvalitet, rik utstyr, lett å lære, enkelt å bruke, kompakt størrelse.

ulemper: vesentlige ulemper ikke observert bortsett fra i et hjemmemiljø for bruk er sjeldent nødvendig

høy kvalitet verktøy.

fordeler: en nyttig funksjon temperaturkontroll beskytter enheten mot overoppheting, lett å bruke manuell montering.

Kombinasjonen av pris, brukervennlighet og kvalitet - optimalt.

fordeler: for sin pris praktisk og høy kvalitet enhet, som ikke synes synd for pengene brukt.

For å velge en loddebolt for polypropylen rør bør ta hensyn til mange faktorer: design, typer loddebolter, populære merker og sine priser, kapasitet og omdømmet til selskapet blant kundene. Etter å ha vurdert alle disse parameterne og samkjøre med sine egne behov enhetsvalg, oppfyller alle kravene, vil ikke være et problem.

Klikk for å avbryte svar.

vennligst kontakt for samarbeid: [email protected]

Kopiering av materiale uten henvisning til kilden er forbudt. Alle rettigheter til bilder og tekster eies av plakaten.

Hvordan velge en loddebolt til polypropylen rør: typer, utvalg og kraftpriser

Montering av polypropylen ledning skjer ved hjelp av sveising. Segmentene av ønsket lengde av rør ved bruk rørkoplinger er forbundet i den ønskede systemkonfigurasjonen. Beslag er valgt i overensstemmelse med den valgte rørdiameter. Erverve og rør og koblinger trengte en fast - så docking ingen problemer, og polypropylen kan være av forskjellige karakterer, og dermed kan være litt forskjellig smeltetemperatur. Underkjøling eller overopphetningselementer sterkt påvirke kvaliteten av sømmen, og det truer trykkavlastning system.

For å koble rør med beslag som er oppvarmet til sitt smeltepunkt. Gjør dette ved hjelp av spesielle enheter som kalles vekslet loddebolter for polypropylen, sveisere eller strykejern. Alt dette er samme enhet, men med forskjellige navn.

Lodding polypropylen-rør kan ha en annen utforming av varme plattformen

Sveisere leveres separat (i en boks), eller foreligger som et sett med sveisemunnstykker, hansker, sakser for skjæring av rør eller spesielt klippe, og bånd for bygging nivå. Utstyrt med slike byggesett i metall eller plastposer.

Sveise settene er utstyrt med dyser, målebånd, saks for kutting av rør, noen ganger sette hansker

Utformingen av loddebolten til plastisk

Enhver sveiseapparat for polypropylen rør består av flere deler. Av plasthuset med et håndtak festet til varmeelementet innesluttet i en metallplattform. Dysen er festet til plattformen ved hjelp av hvilken varme overføres fra plattformen. Oppvarmingstemperaturen blir regulert av en termostat. Anordningen for å være mer praktisk å bruke, komplett med en loddebolt er et stativ hvorpå det er festet før veksling. I tilfelle det er en termostat hvor temperaturen er innstilt og to lamper som lyser opp / bleknet avhengig av tilstanden av loddebolten.

Utformingen av loddebolten på plastrør med en oppvarming plattform i form av en plate

I butikker presentert i dag lodding av rør med varme plattformer av to former: i form av plate eller sylinder. De som er med komfyr, mer som strykejern, og de med sylinderen mer som loddebolter. Kanskje her og gikk til slike navn, men mer korrekt, fortsatt vise til disse enhetene sveisere. Selv om dette er ikke avgjørende.

Utformingen av loddebolten til polypropylen-rør med plattformen i en sylinder

Kvaliteten av enheten, er prinsippet og arbeidsmåten i formen ikke. De brukte en annen dyse-konfigurasjoner og ulike de er festet. Ingen andre forskjeller.

Jern flat plate er det noen hull. Begge sider til hullet plasserer munnstykket. De deretter separat og forskjellig: Dorn - å varme den indre overflate av kappen og hylsen, som er satt inn i røret for å varme dens ytre overflate. Og doren og hylsen er festet til platen med en lang skrue. Det strammes med en umbrakonøkkel som kommer i settet. Avhengig av antall hull kan du angi ett eller flere sett med dyser. Sveise individuell oppvarming varer vanligvis to til tre ganger diameteren. Når du installerer flere sett med forskjellig størrelse av de største sett nærmere håndtaket, og den yngste - de nærmere kanten av plattformen - slik at de blir varmet opp jevnt og vil ikke forstyrre arbeidet. Ganske sjelden enheten som du kan feste mer enn tre sett, og de allerede tilhører kategorien av profesjonelle og følgelig har en anstendig pris - fra $ 250.

Installering av dyser på jern for polypropylen-rør med flat plattform

Montert på topplokk på en annen måte. De er i utgangspunktet festet til hverandre, men har en løsbar forbindelse, som er forsinket / skrus ut alle det samme sekskant. Dette settet bæres på sylinderen, er montert på et passende sted og strammes med en skrue som forbinder dem. Hvor mange dyser kan settes avhenger av lengden av sylinderen. Det viktigste - at de ikke forstyrrer arbeidet og ikke truende brannskader.

Installasjons tips om loddebolt med en sylindrisk plattform

Forskjeller mellom enheter med forskjellige former for varmeelementet er ikke til stede. All materie i utførelse, og hver mann for seg selv velger form som ser ut til ham mer komfortabel.

Hvordan velge en loddebolt for polypropylen rør

Etter å ha definert form av varme plattform, kan du gå videre til valg av tekniske parametre. Den første og viktigste - makt til å velge. I dette tilfellet, mer er ikke bedre. Bare kraftige enheter beregnet for sveising store diametre. Hvis du ønsker å være røret opp til 50mm (og det er hver enkelt varmesystem), er enheten nok til 600-800Vt. I prinsippet i beskrivelsen lodding indikerte ikke bare varmeeffekt, men også tips som kommer sammen. Ifølge ham, og du kan navigere.

Kraftige enheter er konstruert for sveising med stor diameter

Det er verdt å merke seg at termostaten. På hvordan akkurat det er kalibrert og hvor godt "holder" temperaturen avhenger av kvaliteten på sveising. Dette gjelder spesielt nybegynnere. Personer med erfaring med å jobbe mer på følelser og intuisjon. De trenger ikke soaking bord rør og piper. De er alle "føler". Men uten erfaring kan bare være basert på normer og standarder. Fordi vi velger termostat med kontinuerlig temperaturinnstilling og før studien håndboken. Og du trenger ikke bare å undersøke dokumentene knyttet til loddebolt, men også til rør og rørdeler. Hvis du kjøper merkede produkter, du definitivt har gitt følgedokumentene. I dem, blant andre egenskaper, inneholder smeltetemperaturen - og utsette det på loddebolten, og en ekstrakt av rør og fittings, avhengig av type og diameter. De er de verdier og holder seg til lodding.

Gjennomsnittlig oppholdstid for rør og rørdeler

Dersom dokumentene eller annen grunn er det ikke mulig å bruke gjennomsnittlig statistisk holdetiden (se tabell). Men det er lurt å eksperimentere flere ganger før lodding system. Så vil du være i stand til å avgjøre om den valgte tiden, eller det er nødvendig å øke / redusere. Polypropylen lar deg gjøre dette - og rør og rørdeler er relativt billig, så det er mulig å trene.

Det bør også ta hensyn til tips. De bør ha en Teflon-belegg, gjennom hvilken det oppvarmede elementer er lett å fjerne. Den mest høykvalitets belegg har en grønn-blå fargetone.

Teflon belegg dyser kan være av forskjellige farger, men det beste er ansett for å være en grønn-siniee

Etter hver lodde hvis dysene var polypropylenpartikler, må de fjernes med en myk klut. Bruk stålull eller skurekluter er umulig - de forlater riper på teflon. Når på munnstykket vil være noen få riper, er det umulig å arbeide: de materielle strekninger og en sterk smak, søm, hvis det viser seg at kurven og upålitelig.

Prisene for lodding til polypropylen

Som med noe utstyr, høy kvalitet på loddebolter er ganske dyrt. på det mest rimelige priser starter fra $ 25-50. Eller så mye om så mange kinesiske enhetene er:

 • Apparat for sokkel fusjon R063 1 kW effekt og diameteren av røret for sveising opp til 63mm - 50 $ (1 års garanti);
 • satt for sokkel fusjon WD20-63 - effekt på 1,5 kW, en diameter opp til 63 mm - 100 $.

Nesten i samme prisklasse er lodding russisk produksjon:

 • "Encore" med to moduser av oppvarming 750W og 1500W, med en diameter på opptil 63mm sveising verdt $ 50-60.
 • etter modell av Energomash ST72170. Strøm 1700Vt, sveise diameter - opp til 63mm pris på $ 30;
 • Energomash Prof. Art-72230p. Strøm 2300W, to varmeelement, sveisede rør opp til 63mm i diameter - prisen på $ 50;
 • "Den caliber av NEA-780T". Strøm 780Vt diameter sveising til 32mm. Pris $ 30.

Loddebolt "Anchor" russisk produksjon er en mid-range

Det er ikke klart hvordan å kategorisere et stempel Sturm. Denne modellen av "Energomash", men produsert i Kina. rimelige priser - fra 20 $ -40 $ avhengig av kapasitet og konfigurasjon. En kvalitet - som heldig. Det kan fungere bra, men kan bare være tilstrekkelig for montering av flere nettverk. Men i alle fall, for å lodde oppvarming din nok.

I midten segmentet og kvalitet og pris er tyrkisk lodding for polypropylen:

 • sett av sveiseutstyr CANDAN kraft 1500W (Tyrkia) vil koste $ 50.
 • Sokkel apparat for sveising av rør FORA SVEISET 1500 tyrkisk fast Makina Plastik (Makina Plast) - kostnad på $ 60.

Tyrkisk Candam også billig

Som er karakteristisk, og tyrkiske bedrifter, og mange merker av europeiske produsenter produsere sitt eget utstyr på anleggene i Kina. Det er ofte produsert og tsjekkisk, tysk og loddebolter. Selvfølgelig, kvalitetskontroll er det mye strengere. Så Kina Kina strid.

Ledere i kvalitet i den tsjekkiske og tyske lodding. Dessverre, de er dyrere:

 • Lodding Ditron «Ditron" (produksjon Tsjekkia) fra 110 €;
 • kit for sveising Valtek (Tsjekkia) er litt billigere - $ 70 avhengig av strøm og diameter sveiset.

Meget høy kvalitet tsjekkiske loddebolter, men er dyre

Den billigste lodding firmaet "brigader" - enhet kapasitet 900kVt og et standard sett med diametre for sveising - opp til 63mm, koster bare $ 15. Sannheten er ikke inkludert kutter, nivå, målebånd.

På slike priser, er det lite sannsynlig å gjøre en loddebolt med hendene: ønsket temperatur er vanskelig å oppnå, og kvaliteten på sveise snakker ikke i det hele tatt. Selv om penger er veldig stramt, veldig tildele en liten sum for kjøp av den samme "brigader", sannsynligvis kan være.

Om hva er beslag og hvordan å sveise rør, lese her, og hva bedre polypropylen rør for oppvarming skrevet i denne artikkelen. En video er plassert nedenfor viser en loddebolt med en sylindrisk oppvarming plattform. Det viste også loddeprosessen, kun et verktøy som brukes av veien - Ditron.

For å montere varme eller vannforsyning er fullt mulig å kjøpe, hvis ikke den billigste loddebolt, da den gjennomsnittlige priskategori. De er for øvrig har et svært bredt spekter. Foruten kraft ta hensyn til diameteren av sveisen, type termostat, og av responser også behov for å lese. Ikke alle modellene de har, men minst en idé om hvor pålitelig maskin produserer firmaet kan bli funnet, samt konkrete anbefalinger for bruk.

Hvis du skal lage polypropylen sveising, lodding, og du trenger fra den kategorien av profesjonelle - dyrt. I disse funksjonene og mer, og temperaturen "holder" mer presist. Men for å mestre det viktigste - et rykte som er bra bare for god kvalitet på arbeidet. Og dette kan ikke gjøre uten høy kvalitet verktøy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 + 1 =